Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Az 550Ti amikor kijött kb másfél éve, akkor jó kártya volt, de jelenleg az egyik legrosszabb ár/teljesítményű a középkategóriában. Egy Radeon 6850-nel vagy 7770-el sokkal jobban jártál volna.
Szóval marad a tápcsere, amit ajánlani tudok: olcsó kategória: Chieftec CTG500 vagy Corsair CX430, középkategória: Be Quiet Pure Power E8 430W (E7-et ne vegyél) vagy FSP Aurum 400W (most találtam egy hirdetést 17500-ért), felső kategória:  Be Quiet Straight Power, Enermax Pro82+ 425W (a moduláris verzió Modu82+ néven fut), Seasonic S12II-430.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Teljesen felesleges 10k fölött költenie tápra.

Darkstar

Quote from: Cobra on 2012-08-03, 15:51:28
(most találtam egy hirdetést 17500-ért)
És az középkategória? Wat  :zomg:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kelvor

Köszi, telefonálgatok épp, hátha itt Tatabányán van olyan számtechbolt, ahol vannak ilyen fajtájúak vagy legalábbis hasonló normális táp 10-12k között. 

Ez milyen?

SaiyaGin

Az okostelefonnal készített fényképekből hogy lehet kitörölni a készítés helyét meg az esetlegesen benne lévő többi olyan elrejtett információt, amiről a mezei telefonáló nem tud, és amit nem akar közzétenni? (Mármint azután, hogy a képet áttettem a számítógépre.)

Darkstar

Pl irfanview és elmented úgy, hogy kitikkeled a save exif data-t

De egyszerűbb, ha a telefonon kikapcsolod a geotagginget.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: kelvor on 2012-08-03, 16:11:20
Köszi, telefonálgatok épp, hátha itt Tatabányán van olyan számtechbolt, ahol vannak ilyen fajtájúak vagy legalábbis hasonló normális táp 10-12k között. 

Ez milyen?

PH-n ezt írták:

"Chieftec Arena-t ne vegyél régi elavult, ha nagyon meghajtod hamar megpusztulós CWT PUFP belesek"

kelvor

Ok, akkor nézem tovább.  :comp:

Cloud

Fennt vagy ph-n? Egyszerűen menj be a topicba, írd le milyen géped van, mennyit szánnál tápra és ott ajánlanak jókat. :)

Vagy ha gondolod írok én ha nem vagy regisztrálva.

Cobra

Legolcsóbb használható darab a Chieftec CTG450, bár az 500-as jobb egy fokkal, mert több és hosszabb kábelei vannak. Vagy FSP Hexa 400, de ennek is eléggé karcsú a kábelezése.

kelvor

Na szereztem egy 500-as Chieftechet próbaképpen, 1 óra után sem volt újraindulás magas terhelés mellett, úgy néz ki, működik. Jövőhétre még kigondolom elég e ez vagy beruházzak valami komolyabbra. Köszi Cloud, regelek majd ott.

Cloud

Egész más a két táp, jó lesz az ami most van. Ph-t meg érdemes nézni, rengeteg jó dolog van ott. :)

Puru²

Hamarosan én is belépek az SSD-s klubba ,ezek közül melyiket éri megvenni ?
- SSD OCZ Agility 3 120GB
- SSD OCZ Agility 4 128GB
- SSD OCZ Vertex 4 128GB
- SSD Corsair Force 3 120GB
- SSD Corsair Force GT 120GB
- SSD Samsung 830 Series 128 GB

Árban eget-rengető különbség nincs.

Cobra

Elvileg az Agility jóval olcsóbb, cserébe valamivel lassabb. Ennek ellenére, ha belefér anyagilag, akkor inkább a Samsung.

NLZ

Samu az jó darab, nekem is az van. De egyébként egyikel sincs baj, vegyed azt, amelyik szimpatikus.
[reserved]

SaiyaGin

Quote from: Darkstar on 2012-08-03, 17:35:06
Pl irfanview és elmented úgy, hogy kitikkeled a save exif data-t

De egyszerűbb, ha a telefonon kikapcsolod a geotagginget.

:merci:

Darkstar

Érdekes kérdés: mitől lehet az, hogy ha itthon a routeren DMZ-be teszem a gépemet, akkor, ha csatlakozok az egyetemi VPN-re, a kapcsolat azonnal létrejön, viszont a rendszerrel való kommunikáción kívül semmilyen adatforgalom nem történik? Azaz adat kifelé megy, vissza viszont alig jön, ping 100% loss és hasonlók.  Ahogy kiveszem a beállítást a routerből, megy rendesen, szóval tuti ott lehet a hiba.
Nem egetrengető probléma, de érdekel.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2012-08-03, 15:51:28
olcsó kategória: Chieftec CTG500 vagy Corsair CX430, középkategória: Be Quiet Pure Power E8 430W (E7-et ne vegyél) vagy FSP Aurum 400W (most találtam egy hirdetést 17500-ért), felső kategória:  Be Quiet Straight Power, Enermax Pro82+ 425W (a moduláris verzió Modu82+ néven fut), Seasonic S12II-430.

Egyre több rosszat hallani a CX-ről, túl sokat olcsósítottak rajta,
nem megfelelő minőségűek az alkatrészek.
Szerintem: olcsók között FSP vagy FSP-beles bequiet; közép-
kategóriában Seasonic-beles Corsair; ezután pedig Seasonic vagy
Enermax.

Quote from: Cloud on 2012-08-03, 15:54:20
Teljesen felesleges 10k fölött költenie tápra.

Teljesen felesleges 10k alatt költeni tápra.
Mindkét kijelentés szélsőséges, de az enyém van közelebb az
igazsághoz. Egyrészt, egy ilyen konfig már azért kér kakaót a
12V-os ágon, itt már azért nem elég egy 12V-on gyenge vagy
egy nagyobb teljesítményűnek hirdetett gagyi.
Másrészt, nem csak a nyers teljesítmény számít, hanem a
hang és hatékonyság is, s ezek sem a 10k alatti kategória ezen
teljesítményszint mellett.

Quote from: Puru² on 2012-08-03, 20:44:50
Hamarosan én is belépek az SSD-s klubba ,ezek közül melyiket éri megvenni ?

Árban eget-rengető különbség nincs.

Ha minimális az árkülönbség, akkor én Samu 830-at mondanám,
mert az összes többi SF2281-es, s a hirdetett sebességét csak
jól tömöríthető adatok mellett hozza, valós teljesítménye viszont
alacsonyabb.

Quote from: Darkstar on 2012-08-08, 03:27:34

Csak tippelgetek, nem lehet, hogy a DMZ portja nem tetszik neki,
s nem válaszol rá?

Cloud

Egy 8-9 ezer ft-os FSP bőven elég ahhoz a géphez amit vett. És tapasztalatom szerint azok pl nem hangosak. De persze lehet többet is költeni tápra, nekem is Corsair volt, szinte néma, sőt nálam még moduláris is volt, használtan azok pl 14k környékén mennek. Kérdés hogy mennyire gondolkozik hosszú távon.(az a vga pl nem zabál olyan sokat)

Cobra

Quote from: Cloud on 2012-08-08, 21:54:01
Egy 8-9 ezer ft-os FSP bőven elég ahhoz a géphez amit vett. És tapasztalatom szerint azok pl nem hangosak. De persze lehet többet is költeni tápra, nekem is Corsair volt, szinte néma, sőt nálam még moduláris is volt, használtan azok pl 14k környékén mennek. Kérdés hogy mennyire gondolkozik hosszú távon.(az a vga pl nem zabál olyan sokat)
Azért egy 350-60APN-t nem vennék egy ilyen gépbe, inkább Hexa 400-at, az meg kicsivel 10e felett van.

Cloud

Jó mondjuk azt kifelejtettem hogy én használt árakat mondok. Újonnan tényleg 10 fölött vannak a jó tápok.

Próféta

Quote from: Darkstar on 2012-08-08, 03:27:34
Érdekes kérdés: mitől lehet az, hogy ha itthon a routeren DMZ-be teszem a gépemet, akkor, ha csatlakozok az egyetemi VPN-re, a kapcsolat azonnal létrejön, viszont a rendszerrel való kommunikáción kívül semmilyen adatforgalom nem történik? Azaz adat kifelé megy, vissza viszont alig jön, ping 100% loss és hasonlók.  Ahogy kiveszem a beállítást a routerből, megy rendesen, szóval tuti ott lehet a hiba.
Nem egetrengető probléma, de érdekel.
Ne tedd DMZ-be a gépedet :) (Miért is van ott?)

VPN-nél mindig nézd meg, hogy betartod-e szóról szóra a VPN szerverhez adott csatlakozási leírást. Ha igen, akkor is lehet, hogy a routing tábládban két workaround valahogy üti egymást; mondjuk magát a VPN szervert is a VPN alhálón keresztül próbálná elérni, amivel ugye a VPN szerverhez kell fordulnia, és emiatt beciklik. Problémás esetben (a) próbálj tracert-elni tőled a VPN szerver WAN címéig, illetve egy VPN-en belüli címre, (b) meg nézegesd serényed a Windowsod és a routered routing tábláját, valamint (c) a VPN kliensed és - ha lehetőség van rá - a VPN szerver logját. Érezhetően mindhárom lehetőséget "hátha látszik belőle valami" alapon tudom ajánlani, mert ennyi információval megoldást nem tudok mondani, és nem is vagyok szakértő. Ja és a triviális: az otthoni LAN ill. DMZ címtartománya nincs átfedésben a VPN-en túli LAN-nal?

Darkstar

Csak próbálkoztam valamivel, de amúgy sem jött be. :D
Ennyire részletesen nem néztem utána a problémának, mert viszonylag gyorsan meglett a forrás és ez hajnali fél 3 körül volt, de majd valamikor nézegetem.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Ha a ping és a tracert gond nélkül végigmegy, akkor miért nem tudok elérni egy weboldalt? ( totalcar.hu ) Próbáltam Chrome-mal és IE-vel is, ugyanúgy reggel óta semmi.
edit: most épp betöltött

Darkstar

Szerintem ddosolják az index lapcsaládot, tegnap éjjel óta toszott lassú és időnként nem elérhető.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

De a furcsa az, hogy maga az index.hu meg betöltött délelőtt meg most is rendesen.

White SeeD

Valaki ajánlana ingyenes webtárhelyet?
Nem kell hogy nagy, elég 1-200 mb. Nem érdekel a reklámcsík felül, vagy hogy a szolgáltató neve ott díszeleg.
Lényeg hogy valóban ingyenes legyen és legalább egy mysql tábla legyen a joomlának.

Kivéve:
UW (nem megy a jooomla)
00webhost: minden egyes kattintásnál a képernyő közepén nagyban reklámozza magát hogy mennyire reklámmentes. Ennél a felső reklámcsík is jobb  ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Puru²

Quote from: White SeeD on 2012-08-16, 13:28:55
Valaki ajánlana ingyenes webtárhelyet?
Nem kell hogy nagy, elég 1-200 mb. Nem érdekel a reklámcsík felül, vagy hogy a szolgáltató neve ott díszeleg.
Lényeg hogy valóban ingyenes legyen és legalább egy mysql tábla legyen a joomlának.

Kivéve:
UW (nem megy a jooomla)
00webhost: minden egyes kattintásnál a képernyő közepén nagyban reklámozza magát hogy mennyire reklámmentes. Ennél a felső reklámcsík is jobb  ::)
Zymic esetleg ,bár nem túl megbízhatóak .

Cloud

HD filmlejátszás szempontjából milyen lejátszót, meg beállítást ajánlotok hogy akár a full HD filmeket is akadozás nélkül tudjam lejátszani egy ilyen notin?

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3763&review=HP+6510b

A proci az más: T8100

A 720p-t most viszi rendesen a VLC is meg a MPCHC is, de a hang néha valamiért beakad ez utóbbi lejátszónál. :S

Xzone

Quote from: Cloud on 2012-08-16, 20:00:20
HD filmlejátszás szempontjából milyen lejátszót, meg beállítást ajánlotok hogy akár a full HD filmeket is akadozás nélkül tudjam lejátszani egy ilyen notin?

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3763&review=HP+6510b

A proci az más: T8100

A 720p-t most viszi rendesen a VLC is meg a MPCHC is, de a hang néha valamiért beakad ez utóbbi lejátszónál. :S

mplayer2?