Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Dakara Boku wa, H ga Dekinai
Addig egész jó volt, amíg a sorozat háromnegyedénél legyakták a maszkos főgonoszt*, de az utána következő háromrészes angst-fest igazán kimaradhatott volna, főleg hogy előre lehetett tudni hogy úgyis happy end lesz.
8/10
*Az meglepett, hogy nem derült ki róla, hogy[spoiler]a főhős apja. Simán elhittem volna. Nem mertek megjátszani egy ilyen Darth Vader homage-t?[/spoiler]

Megmurdel

Quote from: frozenstein on 2012-11-11, 16:33:31
*Az meglepett, hogy nem derült ki róla, hogy[spoiler]a főhős apja. Simán elhittem volna. Nem mertek megjátszani egy ilyen Darth Vader homage-t?[/spoiler]
Azon én is csodálkoztam kicsit. :D

Cloud

Kiss x Sis

Megnéztem OVA-kat is meg sorozatot is.Hentainak lightos, ecchinek komolyabb, de egyébként is jókat röhögtem rajta. :) Tetszett.

frozenstein

Otome wa Boku ni Koishiteru OVA
Hasonló szituáció mint a sorozatban, de itt ez a három rész nem volt elég a szereplők bemutatására. Több résszel jobb is lehetett volna. Arról nem is beszélve hogy a cím spoiler.
7/10

SaiyaGin

Quote from: Member on 2012-11-11, 12:53:04
Kyoukai Senjou no Horizon

A legutóbbi videóid közül ez tetszik a legjobban. Lényegre törő, és az is jó képet kap az animéről, aki egyáltalán nem ismeri azt. :jee:

Member

Quote from: SaiyaGin on 2012-11-13, 19:31:27

A legutóbbi videóid közül ez tetszik a legjobban. Lényegre törő, és az is jó képet kap az animéről, aki egyáltalán nem ismeri azt. :jee:
Most nem tudom eldönteni, hogy ismered és azért mondod, vagy mert ilyen könnyen lehúztad. ;)

SaiyaGin

Quote from: Member on 2012-11-13, 19:50:49
Quote from: SaiyaGin on 2012-11-13, 19:31:27

Most nem tudom eldönteni, hogy ismered és azért mondod, vagy mert ilyen könnyen lehúztad. ;)

Egy részt se láttam belőle.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Cobra on 2012-11-13, 20:43:28
A 2. szezont már elkezdted Member? :)
Nem, most mást terveim vannak (tartalékba mehet :D). Úgy gondoltam, teszek egy próbát a Kanon-nal pihenésképpen, aztán vagy Air sorsra jut, vagy sírni fogok, mint egy kislány.

EDIT: Hmmm, főhősünk beköltözött a retardált kiscsajok városába.

frozenstein

Tari Tari
A Hana-Saku Iroha után újabb P.A. Works féle original slice-of-life. Hasonlít az elődjéhez, nem is tudom a műfaj többi képviselőjéhez képest talán valamivel realisztikusabb.
10/10

LuckyDingo

Quote from: frozenstein on 2012-11-14, 18:14:54
Tari Tari
A Hana-Saku Iroha után újabb P.A. Works féle original slice-of-life. Hasonlít az elődjéhez, nem is tudom a műfaj többi képviselőjéhez képest talán valamivel realisztikusabb.
10/10

Hana-sakuhoz képest gyenge lett és elég értelmetlen. De egy 6/10-et megér sztem.

Darkstar

>6/10

Shit troll/10, wouldn't rate again.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Jinrui wa Suitai Shimashita
Non-linear mindfuck with fairies! Nekem bejött a humora. Külön érdekesség még, hogy szinte egy szereplőnek se tudjuk meg  nevét.
10/10

Yurumates OVA1+OVA2+3D+3D Plus
Tesco gazdaságos slice-of-life. Szerintem elég gyenge lett.
7/10

frozenstein

Member

Quote from: frozenstein on 2012-11-18, 13:28:50
Quote from: SaiyaGin on 2012-11-17, 19:19:00
Quote from: frozenstein on 2012-11-17, 18:25:51
elég gyenge lett.
7/10

^^"
Jóvan nálam slice-of-life általában 'instant 10', ahhoz képest.
A slice of life-nak kell pedig a legtöbbet izzadnia, hogy ne egytucat legyen végül.

Acchan

Quote from: frozenstein on 2012-11-10, 18:54:38
Kyoukaisen-jou no Horizon II
Egész jó folytatás: még több kavarás, még több szereplő. Ami kicsit zavart, hogy nem igazán haladt a fő történeti szál, ilyen léptékben még kb. 6 ilyen évad kéne, hogy befejezhessék.
9/10
Szerintem meg a "feleslegesen túlbonyolítjuk, mert többet akart a szarka" tipikus esete moe csomagban, de ezen nem fogunk összeveszni. :)

:lol:

Az outro-n szakadtam.  :D

frozenstein

Area no Kishi
Focis sport anime, a történet vége nyitva marad ugyan, de külön érdekesség, hogy a női főszereplő nem csak dísznek van, ő is focizik. Több másik animét is eszembe juttatott: Kuroko no Baske:[spoiler]itt is elvesztik a nyári bajnokságot[/spoiler], Major:[spoiler]a gyerekkorukból is egész sok jelenet van, és a válogatott meccsek, meg a távoli cél (World Cup) miatt is.[/spoiler]8/10

szerk & repost

Joshiraku
Dialogue driven comedy. Utalások mindenféle témára (animék, japán kultúra, politika), ebből a szempontból a Zetsubou Sensei-re emlékeztet, bár az betegebb és fárasztóbb. Nekem végülis tetszett, de ahogy az ilyen animéknél lenni szokott képtelenség levágni az összes utalást. :(
10/10

frozenstein

Sket Dance
Mondanám, hogy Gintama Light, de engem inkább emlékeztetett az első Hayate-ra. A Gintamában több a komoly story arc, a Sket Dance háromszor vette igazán komolyan magát, amikor a három főszereplő múltját mutatta be. Inkább volt Hayate féle random baromkodás iskolai környezetben. A humorra nincs panasz, egyes részeken percekig hangosan nevettem, pedig nem szoktam. Epizódikussága ellenére a befejezés kicsit hirtelennek hatott, mert egy pár új állandó karaktert az utolsó néhány részben mutattak be.
10/10

szerk:

Momo e no Tegami
Szerintem elég semmilyen lett. Annyit tudtam róla előzetesen, hogy együtt futott a tavalyi Anilouge-on a Hoshi o Ou Kodomo-val, és hogy a Jin-Roh rendezőjének az új filmje. Az elvárásaimat alulmúlta.
6/10

minuszmiki

Steins;Gate: Egyrészt azt mondom, hogy még, másrészt meg ha az utolsó két rész lemerad, legalább 9,5/10. Persze így se volt rossz egyáltalán, csak kicsit azt éreztem, mint mikor a Death Note-ot folytatták L halála után, fölösleges egy jól lezárt, kerek történetet továbbvinni. Így csak 8.5/10.

edit: 8.5, azért elég jó volt
még edit: L az az N

Cloud

Szerintem is fantasztikus sorozat volt.

Member

Quote from: minuszmiki on 2012-11-29, 20:47:06
csak kicsit azt éreztem, mint mikor a Death Note-ot folytatták N halála után,
Bárcsak meghalt volna az a szar L pótlék!

Megmurdel

Tengen Toppa Gurren Lagann Ennek is ajánlás miatt álltam neki és nem is néztem semmi spoiler-t róla, úgyhogy okozott 1-2 meglepetést. Nagyon jó sorozat! 9/10

minuszmiki

Quote from: Member on 2012-11-29, 21:30:04
Quote from: minuszmiki on 2012-11-29, 20:47:06
csak kicsit azt éreztem, mint mikor a Death Note-ot folytatták N halála után,
Bárcsak meghalt volna az a szar L pótlék!
:D Ja igen. Nem most láttam...

Cobra

Madoka: meglepően jó történet, kínai gyerekmunkások által elkövetett grafikával... Ha más stúdió csinálta volna, akkor lehetett volna az évtized animéje.
történet: 9/10
zene: 10/10
grafika: 3/10
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Cobra on 2012-12-01, 12:04:00
Madoka: meglepően jó történet, kínai gyerekmunkások által elkövetett grafikával... Ha más stúdió csinálta volna, akkor lehetett volna az évtized animéje.
Nah, egészen jól nézett ki boszorkányok világa, én a szereplők butuska arcát is betudtam a kontrasztnak.

frozenstein

Strike Witches Movie
Szerintem volt olyan jó mint az előzmények, vagy mondjuk inkább úgy, hogy nem volt rosszabb. A 11 főszereplő csak a vége felé találkozik újra, ezért a movie nagy-részének a sorozatoktól (ahol végig együtt voltak) kicsit eltérő hangulata van, ez számomra pozitív volt. A vége a már megszokott klisés lezárás:[spoiler=pl.:]-Yoshika újra repül
-legvégén 'To Be Continued' :_piszka:[/spoiler]Összességében hozza az eddigi szintet.
8/10

Junchi

Quote from: Member on 2012-12-01, 12:38:29
Nah, egészen jól nézett ki boszorkányok világa, én a szereplők butuska arcát is betudtam a kontrasztnak.

A boszivilág designja tényleg jó volt, de ezektől a Hidamari-s széthúzott fejektől engem is kirázott a hideg.

*shield-function against DarkStar*

Darkstar

kínai gyerekmunkások által elkövetett grafikával... Ha más stúdió csinálta volna, akkor lehetett volna az évtized animéje.
>Ume
>Shaft
>bad
Troll/10
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Darkstar on 2012-12-01, 14:19:08
kínai gyerekmunkások által elkövetett grafikával... Ha más stúdió csinálta volna, akkor lehetett volna az évtized animéje.
>Ume
>Shaft
>bad
Troll/10
Warning! Warning!
Shield-Function Against DarkStar Failing!