Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Marfy

Tegnap filmvetítésem láthattam ezt az igen csak rövid 58perces mûvet.
Se eleje se vége pont belevágtak a közepébe, és szerintem története sem nagy durranás már ha van neki.
Nekem személy szerint nem teccett, bár lehet jobb lett volna ha a fejektõl látom a feliratot :).

Rounin

Quote from: NokiTegnap filmvetítésem láthattam ezt az igen csak rövid 58perces mûvet.
Se eleje se vége pont belevágtak a közepébe, és szerintem története sem nagy durranás már ha van neki.
Nekem személy szerint nem teccett, bár lehet jobb lett volna ha a fejektõl látom a feliratot :).

Azt hittem, ide az jön, ami tetszett :_piszka: :D

Feldin

Quote from: RouninAzt hittem, ide az jön, ami tetszett :_piszka: :D
Jó helyen van, nekem tetszett! :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Quote from: roderick... de ez elvette a kedvem...
Ezzel most én is így vagyok, pedig teljesen rákészültem, pont az jó értékelések miatt. Biztos annyira rossz?  :beken: Ha az öncélú erõszak meg mesztelenkedés nem rémiszt annyira, akkor megnézhetem?

Rounin

Quote from: ManuEzzel most én is így vagyok, pedig teljesen rákészültem, pont az jó értékelések miatt. Biztos annyira rossz?  :beken: Ha az öncélú erõszak meg mesztelenkedés nem rémiszt annyira, akkor megnézhetem?

Nekem pont ez a rész keltette fel az érdeklõdésemet :) :lol: J/K

Huha...írtam a múltkor a Ninja Scrollban látható párbajról, ami annyira megfogott.... hát... kutyafüle. Végre végig tudtam nézni a Kenshin OVA-t, és meg kell mondjam, soha nem lesz már ugyanaz számomra a vívás, mint eddig :) Igaz, nem csak ez tetszett benne. Szóval szipp-hüpp, meg miegyéb, megint átalakult a toplistám. (ismét csak kerülöm a részletes értékelést. Tetszett, na :) Azért a rajzot külön kiemelném, egyszerûen gyönyörû, és akinek nem testzik a "nagyszemûség", annak külön ajánlott)

Fazék

Quote from: ManuEzzel most én is így vagyok, pedig teljesen rákészültem, pont az jó értékelések miatt. Biztos annyira rossz?  :beken: Ha az öncélú erõszak meg mesztelenkedés nem rémiszt annyira, akkor megnézhetem?
ha ezek nem zavarnak és nem támasztasz a sorozat története iránt különösebb igényeket, akkor persze megnézheted, talán valamilyen szinten tetszeni is fog, franc tudja. nekem csak azzal van bajom, hogy ezt anime-ként adják el, vagyis ezt lobogtatva olyan meggyõzõ anime-gyalázó riport-ot lehet készíteni, ami sztem csak súlyosbítana az eddig sem túl rózsás közmegítélésén az anime-knek. bloody hentai kategóriába felõlem mehet (bár tényleges szex nincs benne, "csak" nudity), de az nem tetszik, hogy még csak egy 'mature' jelzõt se tettek a kategóriabesorolásához, hanem egy jó mainstream anime-ként tûntetik föl...

Manu

Quote from: Blimpha ezek nem zavarnak és nem támasztasz a sorozat története iránt különösebb igényeket, akkor persze megnézheted, talán valamilyen szinten tetszeni is fog, franc tudja. nekem csak azzal van bajom, hogy ezt anime-ként adják el, vagyis ezt lobogtatva olyan meggyõzõ anime-gyalázó riport-ot lehet készíteni, ami sztem csak súlyosbítana az eddig sem túl rózsás közmegítélésén az anime-knek. bloody hentai kategóriába felõlem mehet (bár tényleges szex nincs benne, "csak" nudity), de az nem tetszik, hogy még csak egy 'mature' jelzõt se tettek a kategóriabesorolásához, hanem egy jó mainstream anime-ként tûntetik föl...

Hai, wakarimashita! A story azért fontos! Félretéve...

Meske

Quote from: RouninAzt hittem, ide az jön, ami tetszett :_piszka: :D
Nézd meg jobban a thread címét, és rájössz, hogy ide az is belefér, ami nem tetszett, csak szerencsére az olyan vélemények ritkábbak... :)

Mert ha csak olyanok jöhetnének amik, tetszettek, akkor a cím szvsz valahogy így hangozna:
Mit láttál legutóbb, ami tetszett?

:_piszka:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Rounin

Quote from: MeskeNézd meg jobban a thread címét, és rájössz, hogy ide az is belefér, ami nem tetszett, csak szerencsére az olyan vélemények ritkábbak... :)

Mert ha csak olyanok jöhetnének amik, tetszettek, akkor a cím szvsz valahogy így hangozna:
Mit láttál legutóbb, ami tetszett?

:_piszka:

Aham... valahogy rossz lehet a szövegértelmezõkém. Ugyanazt a címet olvassuk mindketten? :wtf:

Edit: Tény és való, hogy az elsõ post alapján nem csak az kerülhet ide, de a cím továbbra sem erre utal - igaz, ne legyek lusta elolvasni az elsõ postot, na? :)

Fazék

Quote from: RouninAham... valahogy rossz lehet a szövegértelmezõkém. Ugyanazt a címet olvassuk mindketten? :wtf:

Edit: Tény és való, hogy az elsõ post alapján nem csak az kerülhet ide, de a cím továbbra sem erre utal - igaz, ne legyek lusta elolvasni az elsõ postot, na? :)
Mit láttál legutóbb? Hogy tetszett? - így érthetõbb? amúgy egészen máig nekem is a te értelmezésed jött le a topic-címbõl. :)

más: éppen most szándékoztam nyitni egy topic-ot, az Anime és az eligénytelenedés címmel, de meggondoltam magam, mert az ilyen dühömben nyitot topic-jaim minden fórumon 2-3 magányos hozzászólásom után elhalnak (ami nem is olyan nagy baj, néhányra nem vagyok túl büszke). kiváltó ok természetesen az Elfen Lied. Továbbra se bírom megemészteni, hogy mennyire tetszik másoknak... Egy Last Exile-ra tömegével mentek az 1-es szavazatok, hogy az mekkora vacak (persze tény, hogy nem az évszázad anime-je, de egy 6-ost még a legelvetemültebbnek is illene rá adnia), ugyanakkor erre az EL-re szinte csak 10-es, legrosszabb esetben 8-as szavazatok érkeztek az animenfo-n... vagy bennem van a hiba, és boszorkányüldözést folytatok csak, vagy tényleg teljesen meghülyült az anime-társadalom egy nagyobbik része... mert egyik se lenne jó hír... most már nagyon szeretném, ha valaki megerõsítené az általam írt EL kritikát...

edit1: a Last Exile-os példámmal elbuktam... szóval 2-es 3-as szavazatok mentek rá kezdetben, de idõvel arányuk minimális lett... na mindegy, inkább belekezdek a Tenchi Universe-be, hátha az feldob...

roderick

Olvasd el aoianime-n az ElfenLied fórumot... tanulságos, hogyan alakul át az emberek véleménye róla, ahogy jönnek ki az újabb és újabb részek...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Shadowolf

Quote from: BlimpMit láttál legutóbb? Hogy tetszett? - így érthetõbb? amúgy egészen máig nekem is a te értelmezésed jött le a topic-címbõl. :)

más: éppen most szándékoztam nyitni egy topic-ot, az Anime és az eligénytelenedés címmel, de meggondoltam magam, mert az ilyen dühömben nyitot topic-jaim minden fórumon 2-3 magányos hozzászólásom után elhalnak (ami nem is olyan nagy baj, néhányra nem vagyok túl büszke). kiváltó ok természetesen az Elfen Lied. Továbbra se bírom megemészteni, hogy mennyire tetszik másoknak... Egy Last Exile-ra tömegével mentek az 1-es szavazatok, hogy az mekkora vacak (persze tény, hogy nem az évszázad anime-je, de egy 6-ost még a legelvetemültebbnek is illene rá adnia), ugyanakkor erre az EL-re szinte csak 10-es, legrosszabb esetben 8-as szavazatok érkeztek az animenfo-n... vagy bennem van a hiba, és boszorkányüldözést folytatok csak, vagy tényleg teljesen meghülyült az anime-társadalom egy nagyobbik része... mert egyik se lenne jó hír... most már nagyon szeretném, ha valaki megerõsítené az általam írt EL kritikát...

Erre én speciel csak annyit mondanék: ízlések és pofonok. Mindenkinek más jön be. Ennyi erõvel én is fel lehetnék háborodva hogy mondjuk miért nem a Slayers-t vagy a Naruto-t szereti mindenki. Az emberek eltérõek és ez teszi a mi kis világunkat érdekessé. Legalábbis szerintem. :)

Fazék

Quote from: ShadowolfErre én speciel csak annyit mondanék: ízlések és pofonok. Mindenkinek más jön be. Ennyi erõvel én is fel lehetnék háborodva hogy mondjuk miért nem a Slayers-t vagy a Naruto-t szereti mindenki. Az emberek eltérõek és ez teszi a mi kis világunkat érdekessé. Legalábbis szerintem. :)
na már megint valami kirohanás-félét akartam írni, de igazad van, tényleg nincs értelme. :( ízlések és pofonok. sztem igénytelenség, mások szerint üde színfolt. ez van. máskor a toleranciát hírdetem teljes mellszélességgel, erre most a földbe tiprom jópár ember véleményét, ízlését - elnézést. csak könyörgöm ne legyen, hogy ezentúl az ilyenek sikere miatt, megtizedelõdjenek a színvonalas anime-k...
szerencsére az aoianime fórumát olvasgatva mások is vannak az enyéméhez hasonló véleményen, de bõven akad, aki értékesnek, "évezred anime-jének" tartja. és ez sztem sajnálatos... szerintem

.Attila

Quote from: Blimpbelekezdek a Tenchi Universe-be, hátha az feldob...
Trivi certified :jee: A jó hangulat garantált :cool:

Moha

Quote from: TriviTrivi certified :jee: A jó hangulat garantált :cool:
Na, akkor talán én is elõjegyzésbe veszem. Te nem szoktál rosszakat ajánlani.

Cobra

Tenchi Muyo-ból az OVA az igazi, de ha ennyire mondjátok, lehet, hogy meg kellene néznem az elsõ sorozatot is?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xaga

Én mostanság Narutot nézek 2-3h Naruto 2-3h elõadás/gyakorlat 1-2h Naruto 2-3h elõadás/gyakorlat majd Naruto alvásig :D Héten kezdtem már 40. résznél tartok. Na megyek Narutot nézni. Hány részes egyébbként. Remélem nem 103 mert így az 5. DVDn csak 3 rész lesz.

Shadowolf

Quote from: XagaÉn mostanság Narutot nézek 2-3h Naruto 2-3h elõadás/gyakorlat 1-2h Naruto 2-3h elõadás/gyakorlat majd Naruto alvásig :D Héten kezdtem már 40. résznél tartok. Na megyek Narutot nézni.

Szobatársaid hogy bírják? :D

Edit: most tart a 104-ik résznél.

Xaga

Quote from: ShadowolfSzobatársaid hogy bírják? :D

Kedden hazahúztak majd hétfõn jönnek, amúgy nincsenek oda az animéért de egy Mahoujin Gurugurut végigröhögnek :)

Suszi

Tegnap éjszaka fejeztem be a 26 részes animet. Nekem nagyon tetszett, bár a történet az elején kicsit lassan indul be, de ha beindul, utána nincs megállás. Van benne humor, szerelem, bánat, öröm, egyszóval mindenféle érzelem. Ugyan az Idolo játszódik hamarabb - ez ki is derül a filmben - de még így is könnyedén meg lehet érteni a történetét.
Szóval akit érdekelnek a mechás animék, az feltétlenül nézze meg. :lul:

.Attila

Quote from: Moha
Na ezt a smileyt elmentettem, majd még látni fogjátok párszor :)

Hány anime-d van elõjegyzésben? Mindig azt olvasom, hogy te vmit tervbe veszel :D

Manu

Quote from: Blimpna már megint valami kirohanás-félét akartam írni, de igazad van, tényleg nincs értelme. :( ízlések és pofonok. sztem igénytelenség, mások szerint üde színfolt. ez van. máskor a toleranciát hírdetem teljes mellszélességgel, erre most a földbe tiprom jópár ember véleményét, ízlését - elnézést. csak könyörgöm ne legyen, hogy ezentúl az ilyenek sikere miatt, megtizedelõdjenek a színvonalas anime-k...
szerencsére az aoianime fórumát olvasgatva mások is vannak az enyéméhez hasonló véleményen, de bõven akad, aki értékesnek, "évezred anime-jének" tartja. és ez sztem sajnálatos... szerintem

No, akkor mégis megnézem, és megmondom róla az okosat... :D

Damnatus

Hali!

féloff, de megnéztem a Les Triplettes de Belleville-t és nagyon tetszett ez a kicsit groteszk, fanyar stílus.

Moha

Quote from: TriviHány anime-d van elõjegyzésben? Mindig azt olvasom, hogy te vmit tervbe veszel :D
Összeszámoltam: most 20 anime van a listámon, amibõl 4 már le van töltve, csak meg kellene néznem. Sajnos most helyhiánnyal küszködök, és amíg a DVD írómat be nem tudom üzemelni, addig tölteni sem tudok. :(

Legutóbb a rövidke My dear Marie-t néztem. Sajna csak egy gyenge vhs-rip van meg. Maga az anime nem rossz, bár nem mondható kiemelkedõ alkotásnak. Van benne pár jó poén, de az egész szvsz túl rövid, hogy igazi története legyen.
Egyszer azért végig lehet nézni.

sirtomi

Quote from: MohaÖsszeszámoltam: most 20 anime van a listámon, amibõl 4 már le van töltve, csak meg kellene néznem. Sajnos most helyhiánnyal küszködök, és amíg a DVD írómat be nem tudom üzemelni, addig tölteni sem tudok. :(

Legutóbb a rövidke My dear Marie-t néztem. Sajna csak egy gyenge vhs-rip van meg. Maga az anime nem rossz, bár nem mondható kiemelkedõ alkotásnak. Van benne pár jó poén, de az egész szvsz túl rövid, hogy igazi története legyen.
Egyszer azért végig lehet nézni.
Én is így csinálom.  :)
A listám nár nagyon hosszú. Folyamatosan töltöm le az anime-kat, és írom ki dvd-re, csak a megnézésük megy lassan idõ hiányában. :beken:

Damnatus

Hali!

Quote from: sirtomiÉn is így csinálom.  :)
A listám nár nagyon hosszú. Folyamatosan töltöm le az anime-kat, és írom ki dvd-re, csak a megnézésük megy lassan idõ hiányában. :beken:

Detto. Vagy 80 gigám van így.

Dragon

Quote from: DamnatusDetto. Vagy 80 gigám van így.
Én már nem is töltök pont emiatt, csak a heti egy Naruto-t, mert azt nem szabad kihagyni  :)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Karma XXL

Nekem vagy 40 gigám volt így, de aztán elkezdtem ritkítani kíméletlenül. Egy-két dolgot kivéve (pl Lain) a többi cuccot idõvel letörlöm. Igazából a kiírt 5 DVDt is sajnálom kicsit utólag :rolleyes: ...

OnTopic: Elkezdtem nézni a Fullmetal Alchemistet, és az elsõ 3 rész alapján bejöhecc, csak néhol SDs, azt meg nem szimpatizálom annyira. Szerencsére van elég dark  :__devil:

EDIT: 5 részt megnéztem, 10 berakva éjjelre tölteni. Határozottan tetszik.

sirtomi

Ma délután megnéztem a Jin-Roh The Wolf Brigade -et.
Nagyon jó film. A végén még el is érzékenyültem kicsit.
Az angol nyelvtudásom nem a legjobb, így vannak homályos részek a sztoriban, de még így is nagyon tetszett.
Nagyon jó a karakterek jellemábrázolása, és a grafika is nagyon tetszett.

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Marfy

Quote from: sirtomiMa délután megnéztem a Jin-Roh The Wolf Brigade -et.
Nagyon jó film. A végén még el is érzékenyültem kicsit.
Az angol nyelvtudásom nem a legjobb, így vannak homályos részek a sztoriban, de még így is nagyon tetszett.
Nagyon jó a karakterek jellemábrázolása, és a grafika is nagyon tetszett.

Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Van amúgy hozzá magyar felirat, de nekem személy szerint nem teccett vagy csak nem értettem és azért.
Most kedden a filmvetítésen ez az anime lesz most megnézem újra és lehet hogy megteccik.