Cowboy Bebop (!spoilerek!)

Started by Ramiz, 2004-05-13, 14:14:24

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: RamizVÁÁÁÁÁÁ!!!  :morci:  :fuk-u:  :hogyaza:  :mad:  :kabbea:  :b+:  :nagyere:  :linsux: Te is fiam, redzsi...
te nagyon bal lábbal keltél ma föl :)

Raggie

Quote from: RamizVÁÁÁÁÁÁ!!!  :morci:  :fuk-u:  :hogyaza:  :mad:  :kabbea:  :b+:  :nagyere:  :linsux: Te is fiam, redzsi...
Ugye tudod, hogy mit jelent az idézõjel! :hehe:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

A Raggie ismeri a stílusomat, úgyhogy el mertem mondani a véleményemet. Tudja, hogy nem kell egészen komolyan venni engem, de azért bezárkózik, elhúzza a függönyt és "imádkozik... mert ha nem, k*rva rosszul teszi". Mert most átmegyek és szitává lövöm. :uzi:

Quote from: "Én"Nem! A Cowboy Bebopban nincsenek töltelék részek! Felejtsétek el!

És milyen igazam van! :D

---
Na jó, abbahagyom, mielõtt szétflémelem az egész fórumot. De azért most alapjaiban rendült meg a bizalmam az emberiségben. Ami eddig se volt kõszikla (pláne tegnap óta, akkor láttam a Battle Royale-t...)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizNem! A Cowboy Bebopban nincsenek töltelék részek! Felejtsétek el!  :uzi:  :uzi:  :uzi: Az úgy jó, ahogy van! Egyben. Elejétõl végéig. Hogy a fenébe lehetne felszabdalni?
Sry elõre is.
Valóban, nem töltelék részek vannak, ugyanis a töltelék csak néhány részt jelentene, ami nem kapcsolódik az alaptörténethez. Ellenben itt 70-80%-ban vannak ilyen részek. A részek többsége egyedülálló, nem tartozik szinte sehova. Ezen nem kell megsértõdni. Én sem sértõdöm meg azon, hogy a Noir eleje lassú, mert az és kész ;)
Ettõl függetlenül még tetszhet a CB, nem szükséges feltétel, hogy a részeknek az alapsztorihoz kell tartozniuk.
Nagyon ki vagytok ti élezve a CB-re ;)

Rounin

Quote from: TriviSry elõre is.
Valóban, nem töltelék részek vannak, ugyanis a töltelék csak néhány részt jelentene, ami nem kapcsolódik az alaptörténethez. Ellenben itt 70-80%-ban vannak ilyen részek. A részek többsége egyedülálló, nem tartozik szinte sehova. Ezen nem kell megsértõdni. Én sem sértõdöm meg azon, hogy a Noir eleje lassú, mert az és kész ;)
Ettõl függetlenül még tetszhet a CB, nem szükséges feltétel, hogy a részeknek az alapsztorihoz kell tartozniuk.
Nagyon ki vagytok ti élezve a CB-re ;)

Egyetértek, pedig szeressem nagyon cöbö ;) Ez van, felesleges rajta dühöngeni :p

Raggie

Mostmár kinyírt, úgyhogy felesleges békíteni Ramiz elvtársat! Egyébként ha mindíg csak az alaptörténet lenne benne minden animében, akkor iszonyú tömények lennének, minden rész után szünetet kellene tartani, hogy fel is tudjuk dolgozni a mondanivalóját.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: RamizCsatlakozok az elõttem szólókhoz. Nem tudom, miért lettél hirtelen ilyen nagyon kukacos, miért olyan amerikaias neked a film. Igenis hozzátesz a szereplõkhöz! Spike itt is majdnem meghal, de folytatja az ügyet, Jet berzenkedése ellenére, hogy megint találkozzon a férfival, aki valahogy saját magára emlékezteti. Nulla történet: .Sok magasztos szövegelés: mivel háromszor olyan hosszú, mint egy epizód, néhol "töltsük ki"-jellegû, de azért nincs túldumálva szerintem. Ed nem sokat szerepel, de miért Jar-Jar? Jet pedig, igenis egy exzsaru, és a sorozatban is szokott filozofálgatni! ... A Faye-es rész az fanservice. De furcsa, hogy így leszóltad a filmet. Téged illet a fekete pont!  Persze csak átvitt értelemben. Egyszer nézd meg még egyszer, lehetõleg olyankor, amikor jobb lábbal keltél.
Világéletemben kukacos kölök voltam, ez nálam nem újdonság.  :)
Írom a miérteket: Többen is írtátok hogyha ez egy epizód lenne akkor jól illeszkedne a többi rész közé, és azonos szemmel tekintene rá az ember. Lehet, viszont ez nem egy epizód, hanem egy majdnem két órás film, így óhatatlanul is máshogy álltam neki. A történettel az a bajom hogy az tényleg csak inkább egy epizódnyira lett volna elég. Képzeld csak el a cselekményt hús-vér színészekkel, vagy nem is kell, akár csak valamilyen egyéb rajzolt szereplõvel. Nem hiszem hogy padlót fogna akárki is az újszerûségtõl.
Õszintén szólva nem tudom hogy mit vártam - nem vártam, mert elsõre lövésem sem volt hogy hogyan tudnak még egy sztorit kikerekíteni egy ilyen jól lezárt sorozatból, de megoldották.
Ami nekem olyan hollywoodias volt: Spike és Faye is majdnem meghal de valahogy az utolsó pillanatban csodával határos módon megmenekülnek. Ez még talán rendben is lenne, végülis a sorozatban is esett Spike valami hat emeletet és mégis túlélte. De nekem az nem tetszett hogy nem volt igazán értelme annak hogy most lelövik/megmérgezõdik. Én pont azt szeretem, hogy az igazán jó animék legtöbbjében - és a CB nem jó, hanem zseniális - megvan az oka és a helye a történéseknek. Ezt pedig itt nem láttam, valahogy olyan balesetszerûnek tûnt, ennyi erõvel egy busz is elüthette volna õket.
A sok szövegeléssel az volt a bajom, hogy a sorozatban inkább hallgattak. Nem mondták ki ennyire nyíltan a dolgokat, de mindenki tudta hogy mi a helyzet - a nézõ is természetesen. Amikor Jet azon gondolkozik hogy õk most egymáshoz tartoznak-e vagy sem az szerintem abszolút nem jellemzõ vonása a CB-nek, az ilyenekrõl hallgatni szoktak és hogy mit csináltak abból lehetett látni a viszonyukat. (Ezt meg ugye mindenki 70-féleképp értelmezi és ez benn a szép.)
Eddel kapcsolatban lehet hogy túl szigorú voltam. Megesik.
Tény egyébként hogy én abszolút a sorozathoz hasonlítgatom a mozit, nem pedig mint önálló filmet kezelem.

Ramiz

Megérte ez a kis diskurálás a """töltelék részekrõl""", mert rájöttem, hogy mi okozta a nézeteltérést. Ti máshogy értelmezitek a "töltelék részt", mint én. Trivinek pl az nem töltelék rész, amikor a Noirban ide-oda mászkálnak és lelõnek egy tucat öltönyös fickót, mert idõrendben kapcsolódik, ott kezdõdik, ahol az elõzõ véget ér, és ott ér véget, ahol a következõ kezdõdik. Az igen, ahol független történések vannak. Nem csoda, hogy a Bebopban számára a részek 80%-a "töltelék". Nekem az a töltelék rész, amiben semmi érdemleges nem történik, csak azért tették bele, hogy elõbb-utóbb elérjék a 26. epizódot. (Ilyen szempontból a Noir nem tipikus, az egyszerûen csak lassú folyású.) A Wolf's Rainben pl volt 3 olyan epizód, amit az addigiakból ollóztak össze. Szerintem ez a "töltelék rész".
Részemrõl a téma kimerítve.

Pirula: a beszélgetésekkel kapcsolatban van némi igazad, a többivel nem értek egyet, de mindegy.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizPirula: a beszélgetésekkel kapcsolatban van némi igazad, a többivel nem értek egyet, de mindegy.
Nem baj, nem is azért írtam hogy kéne, csak leíram hogy miért látom úgy ahogy.

.Attila

Quote from: RamizTi máshogy értelmezitek a "töltelék részt", mint én. Trivinek pl az nem töltelék rész, amikor a Noirban ide-oda mászkálnak és lelõnek egy tucat öltönyös fickót, mert idõrendben kapcsolódik, ott kezdõdik, ahol az elõzõ véget ér, és ott ér véget, ahol a következõ kezdõdik.
Azért annyit megkérnék, hogy ne a nevemben beszélj, mert ez így nem igaz.
Számomra az a töltelékrész, ami nem kapcsolódik a történethez igazából. Ilyen rengeteg van a CB-ben, a Noirban nincs ilyen, mert habár iszonyat kevés infot szereznek az elején részrõl részre, de szereznek, és a végén kiderül, hogy miért is voltak az elején ezek a megbízatások. Végig kell nézni, meg kell érteni. Elmesélem, ha szükséges. Iszonyat lassúnak tûnik, de megvan a célja, nem értelmetlen.
És mielõtt félreérted, a CB-ben ezek a "töltelékrészek" sem értelmetlenek, megvan a maguk célja, csak éppenséggel nem a fõtörténethez kapcsolódnak, hanem a szereplõk kapcsolatait mutatják be, fejlesztik.

Ramiz

Bocs, nem akartam a nevedben beszélni. De akkor is: mi az, hogy "történethez kapcsolódás"?! Történet, az életük története = mi történik velük. Hogy lehet ettõl eltérni? Én sokkal jobban szeretem ezt a fajta "történet-mesélést" (a kedvedért idézõjelben), mint azt, ha egy történet-szálat követünk végig, de a szereplõkrõl más környezetben, más körülmények között nem tudunk meg semmit, és számomra így személytelenebbek. A Bebop tagjait annyira megismeri az ember a sorozat alatt, mintha egy jó ismerõse lenne.
Ha valaki mindig ugyanúgy szerepel egy sorozatban, ugyanazt csinálja, akkor az érdekes, de igazából nem ismerjük meg. Nekem ez volt a bajom pl Chloe-vel. Na de ne sináljunk ebbõl fight-topicot. Csak az a "töltelék" kifejezés ....szta a csõrömet, de végül kiderült, hogy egyszerûen egy szemléletkülönbségrõl van szó.

.Attila

Így van, szemléletkülönbség, ezt hangsúlyozom már egy ideje.
Hogy Chloe-ról nem tudunk meg semmit? Már hogyne tudnánk, egy csomó mindent megtudunk róla, és mivel igen fiatal (16-18 éves), olyan nagyon sokminden még nem történt az életében.
Életük története... nos igen, attól függ, mirõl szól az anime. A CB errõl szólt, a Noir nem igazán errõl. Egyébként nem tudom, miért a Noirt hozod fel mindig. Csak azért, mert nekem tetszett?
Most megint megfogalmazódott bennem vmi, de asszem mégsem írom le, mert vhogy már feleslegesnek és értelmetlennek tartom.

Raggie

Quote from: TriviEgyébként nem tudom, miért a Noirt hozod fel mindig. Csak azért, mert nekem tetszett?
Azért ezt hozzák általában fel nekd, mivel ez az a sorozat amirõl biztosan tudják, hogy kívülrõl-belülrõl ismered. Mivel például ilyen összehasonlításoknál(amik mondjuk sztem nem feltétlenül reálisak/szükségesek) ez eléggé szükséges.
Egyébként most én beszélek más nevében, elõre is bocs.

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Trivi: nem, szó sincs róla! Annak semmi értelmét nem látnám, akkor az csak "szidjuk egymásét" lenne, felesleges és rossz. De ez szerintem érdekes volt és csak egy diszkusszió (kivétel Raggie kivégzése  :bsd: ). Azért hoztam fel annyiszor a Noir-t, mert nekem sokkal elõbb ugrana be a "töltelék" szóról, mint a Bebop. Mert az az anime számomra elég unalmas volt. Mert a Bebopban legalább kétszerannyi dolog történik, mint a Noir-ban, és a Bebop 80%-os "töltelék-mutatója" alapján a Noir-é 160%-os lenne... Na jó, ezt már én sem gondolom komolyan. Hagyjuk a francba, úgy látom, már így is épp eléggé megsértettelek, pedig nem akartam.

Hopp, eszembe jutott egy elegáns lezárás: neked van igazad, én meg nagyon szeretem a tölteléket. :D  :tezsvir:

Fazék

Quote from: RamizHopp, eszembe jutott egy elegáns lezárás: neked van igazad, én meg nagyon szeretem a tölteléket. :D  :tezsvir:
hát ez számomra inkább provokatívan hangzik... de lehet hogy szimplán velem van a baj, és diplomáciai készségem teljes hiányát bizonyítom ezzel :)

.Attila

Quote from: RamizTrivi: nem, szó sincs róla! Annak semmi értelmét nem látnám, akkor az csak "szidjuk egymásét" lenne, felesleges és rossz. De ez szerintem érdekes volt és csak egy diszkusszió (kivétel Raggie kivégzése  :bsd: ). Azért hoztam fel annyiszor a Noir-t, mert nekem sokkal elõbb ugrana be a "töltelék" szóról, mint a Bebop. Mert az az anime számomra elég unalmas volt. Mert a Bebopban legalább kétszerannyi dolog történik, mint a Noir-ban, és a Bebop 80%-os "töltelék-mutatója" alapján a Noir-é 160%-os lenne... Na jó, ezt már én sem gondolom komolyan. Hagyjuk a francba, úgy látom, már így is épp eléggé megsértettelek, pedig nem akartam.

Hopp, eszembe jutott egy elegáns lezárás: neked van igazad, én meg nagyon szeretem a tölteléket. :D  :tezsvir:
Hát akkor vagy nem nézted végig a Noirt, vagy nagyon nem értetted meg a történetét. Mondom, az eleje tényleg lassú, de helye van a történetben, ez a közepe-vége fele kiderül.

Ramiz

Blimp: miért provokatív? ez a legbékésebb befejezés. ;)

Quote from: "Trivi"...de helye van a történetben..."
Hát ez az! Aminek helye van a történetben...

.Attila

Quote from: Blimphát ez számomra inkább provokatívan hangzik... de lehet hogy szimplán velem van a baj, és diplomáciai készségem teljes hiányát bizonyítom ezzel :)
Számomra rettentõen provokatív, de ezért Ramizt nem hibáztatom, mert õ nem tudhatja, hogy ez az egyik dolog az életben ("Igen, neked van igazad" beszólások), ami iszonyat fel tud bosszantani. Ezek egyébként akkor szoktak elõjönni, amikor az egyik fél már nem tud érvelni vagy csak unja a vitát, és le akarja zárni.
Quote from: RamizHát ez az! Aminek helye van a történetben...
Ezt lécci magyarázd meg, mert nem értem.

.Attila

Quote from: RamizHát ez az! Aminek helye van a történetben...
Ezt lécci magyarázd meg, mert nem értem.

Raggie

Huh... elég sistergõs a hangulat itt! :eeek:

Well, do ya, punk?"

Manu

Kedvenc részeim: Gomba Samba (kár, hogy a magic mushroomnak nem ilyen a hatása, de ennyi költõi szabadság símán belefér), meg a Pierrot Le Fou  :jee:

Ramiz

Kedvenc részeim: 1-26. :D

Kvikveg

Quote from: ManuKedvenc részeim: Gomba Samba (kár, hogy a magic mushroomnak nem ilyen a hatása, de ennyi költõi szabadság símán belefér), meg a Pierrot Le Fou  :jee:
Erdekes, en pont ezeket nem birtam annyira...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manu

Quote from: KvikvegErdekes, en pont ezeket nem birtam annyira...

Talán ez jelzi, hogy milyen sokrétû ez a sorozat, és talán pont ezért nem baj, hogy epizódikus jellegû...

Ramiz

Épp a CB-t nézegettem...
Abban az epizódban, amelyikben Eddy szerepel, több olyan jelenet is szerepel, amelyikben Spike "duzzog" (Jet és Faye zrikálják azzal, hogy hasonlít Eddy-hez). És ilyenkor Spike olyasmi arcot vág, ami azokra a fametszetekre hasonlít, amiket régen csináltak, és nindzsákat meg híres szamurájokat ábrázoltak (erõsen összevont szemöldök, erõsen lefelé görbülõ száj). És még direkt profilból is mutatják. Ennek az epizódnak a végén Eddy mint szamuráj lovagol, ez is utalhat ugyanerre.
Ti is észrevettétek ezt vagy csak képzelõdök?

Marfy

Quote from: RamizÉpp a CB-t nézegettem...
Abban az epizódban, amelyikben Eddy szerepel, több olyan jelenet is szerepel, amelyikben Spike "duzzog" (Jet és Faye zrikálják azzal, hogy hasonlít Eddy-hez). És ilyenkor Spike olyasmi arcot vág, ami azokra a fametszetekre hasonlít, amiket régen csináltak, és nindzsákat meg híres szamurájokat ábrázoltak (erõsen összevont szemöldök, erõsen lefelé görbülõ száj). És még direkt profilból is mutatják. Ennek az epizódnak a végén Eddy mint szamuráj lovagol, ez is utalhat ugyanerre.
Nagyon elméjültél a sorozatban, nem vagy te egy kicsit fanatikus :_piszka:  :haha:

.Attila

Quote from: RamizÉpp a CB-t nézegettem...
Mármint mire utal? Csak ezt nem tudtam kivenni :D
Noki: Ramiz CB fanatikus, ez nem kérdés ;) :D

Ramiz

Quote from: BonciMármint mire utal? Csak ezt nem tudtam kivenni.

Hát azokra a szamurájábrázolásokra! 'Nindzsák' c. könyvben is van egy csomó olyan rajz vagy metszet vagy mi (eg nagyon jó kis könyv :cool: ).
Mivel õk "elsõsorban" cowboyok, ezért ezt a szamuráj-párhuzamot inkább csak felvetették, mármint azt, hogy van sok hasonlóság a "tipikus cowboy-kép" és a "tipikus szamuráj-kép" között. De mivel Spike és a többiek a cowboyok, ezért foglalja el Eddy az epizód végén a másik szerepet, a szamurájét.
Gondolom, így már érthetõ, mire céloztam. Mit gondoltok?

.Attila

Mármint hogy szándékosan ilyen régi fametszetek szerint rajzolták meg Spike és Eddy arcát? És ezzel pontosan mit is akarsz mondani? Én ezt most nem egészen veszem :lame:

Ramiz

Ööö... "a hiba nem az ön készülékében van". :__devil:
Csak a régi fametszetekre! Meg arra, hogy (részben) honnan jön az anime. Meg arra, hogy szamuráj és cowboy van részben hasonló. Teccikérteni? :D