Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: BaldyMinek kellett átnevezni azokat a szerencsétlen jószágokat?
Jó volt a nevük úgy, ahogy volt. A Desert Eagle-bõl is vmi Night hawk lett... azt hittem sirva fakadok, mikor elõször ezt megláttam :D
Ugyan azért, mint a GTA kocsijait. Jogdíj! Így nem kell fizetni, de a hasonló kinézet és hangzás miatt az összes military freak tudja mit tart a kezében

Baldy

Quote from: katzUgyan azért, mint a GTA kocsijait. Jogdíj! Így nem kell fizetni, de a hasonló kinézet és hangzás miatt az összes military freak tudja mit tart a kezében

Mondjuk van benne valami, de baromság szerintem akkor is a fegyverek nevére jogdijat bekérni...
Amugy Kvikveg: a Bailey's nem nõi ital? :) Férfi nem iszik likõrt :p
A sör amugy jó dolog sztem, de tény: a töményebbet inkább kultiválom: vodkaviszki, vagy ami kicsit lájtosabb, és szerintem nagyon finom: vodkasör :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Kvikveg

Quote from: BaldyMinek kellett átnevezni azokat a szerencsétlen jószágokat?
Jó volt a nevük úgy, ahogy volt. A Desert Eagle-bõl is vmi Night hawk lett... azt hittem sirva fakadok, mikor elõször ezt megláttam :D
Meg mindig jobb, mint ha Swamp Rat lett volna. :rotflol:
(doglott menyet akcio  :hehe: )
Quote from: Shadowolf...Amúgy sok szerencsét a diplomavizsgádhoz. ;)
Koszi! :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Baldy

Jajj tényleg: Kéz és lábtörést a diplomamunkához! :D
Majd szoritunk neked akkor :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

:merci:
Hát igen, az ak-47. Nem azért, de tényleg jobb távolra, mint az m4a1, és tényleg erõsebb, így közelrõl is az ak nyer, ha a használója ügyes. És még olcsóbb is. Nem is tudom, miért döntöttem úgy, hogy én többnyire ct leszek...

Dragon

Quote from: katzSzerintem a legjobb ilyen oldal (az egyik kedvencem)
Hmm, megelõztél, pedig a world.guns.ru -t én is vágtam volna azonnal.
Tényleg az egyik legjobb. Még a régi 2vh-s cuccokról is vannak benne leírások.
Sõt, benne van az egyik kedvencem is, a
Szamozariadnij Karabin Szimonova
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Marfy

Quote from: Trivi:merci:
Hát igen, az ak-47. Nem azért, de tényleg jobb távolra, mint az m4a1, és tényleg erõsebb, így közelrõl is az ak nyer, ha a használója ügyes. És még olcsóbb is. Nem is tudom, miért döntöttem úgy, hogy én többnyire ct leszek...
Hát engem a CS:Source megkavart, teljesen más lett a célzási rendszer és ez a rongybaba effektus sem jön be és az AWP milyen csúnya lett fújj :). Amúgy ha a Colt-on rajta van a tompító valamivel erõsebb mint alapállapotban, kb mint az AK. Inkább maradok az 1.6-nál.

katz

Quote from: bpka000Sõt, benne van az egyik kedvencem is, a
Szamozariadnij Karabin Szimonova
Én inkább Flaspointtal játszom és SVD-vel irtom a gonosz imperialista amcsi kutyákat :uzi:

Trivi: a kettö nem összehasonlítható. Az AK-47 7,62-õt tüzel ellentétben az M4/M16-al (5,56). Még jó, h jobb nagy távra az AK, csak éppen nem lehet vele sorozatot pontosan lõni a nagy hátrarúgás miatt. :( Egy magyar tervezõmérnök (Egerszegi János a Gepárd egyik megalkotója) tervezett egy csõszájféket az AK-hoz ami a lõporgázok 60-65%-át felhasználta a csillapításhoz. Gyakorlatilag fél kézzel lehetett lõni az AK-val. Egyetlen hátránya csupán az volt, h a nagy erõt ami a csõszájfékben ébredt nem bírta el a fegyver csövének végén a menet, ezért 2-300 lövés után egyszerúen ledobta a csõszájféket.

Baldy

Quote from: NokiHát engem a CS:Source megkavart, teljesen más lett a célzási rendszer és ez a rongybaba effektus sem jön be és az AWP milyen csúnya lett fújj :). Amúgy ha a Colt-on rajta van a tompító valamivel erõsebb mint alapállapotban, kb mint az AK. Inkább maradok az 1.6-nál.

Hát mindkettõnek megvan az elõnye meg a hátránya szerintem.
De még ne kezdjük el értékelni a CS:S-t, lévén még ugyis fejlesztés alatt áll, és még van pár bug benne...

Xipe

Quote from: katzÉn inkább Flaspointtal játszom és SVD-vel irtom a gonosz imperialista amcsi kutyákat :uzi:

Trivi: a kettö nem összehasonlítható. Az AK-47 7,62-õt tüzel ellentétben az M4/M16-al (5,56). Még jó, h jobb nagy távra az AK, csak éppen nem lehet vele sorozatot pontosan lõni a nagy hátrarúgás miatt. :( Egy magyar tervezõmérnök (Egerszegi János a Gepárd egyik megalkotója) tervezett egy csõszájféket az AK-hoz ami a lõporgázok 60-65%-át felhasználta a csillapításhoz. Gyakorlatilag fél kézzel lehetett lõni az AK-val. Egyetlen hátránya csupán az volt, h a nagy erõt ami a csõszájfékben ébredt nem bírta el a fegyver csövének végén a menet, ezért 2-300 lövés után egyszerúen ledobta a csõszájféket.

ha jol tudom ezutan adtak ki az AK-74u-t
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: NokiHát engem a CS:Source megkavart, teljesen más lett a célzási rendszer és ez a rongybaba effektus sem jön be és az AWP milyen csúnya lett fújj :). Amúgy ha a Colt-on rajta van a tompító valamivel erõsebb mint alapállapotban, kb mint az AK. Inkább maradok az 1.6-nál.

az M4A1 Carbine pontosabban lo a hangtompitoval nem erosebben.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: NokiAmúgy ha a Colt-on rajta van a tompító valamivel erõsebb mint alapállapotban, kb mint az AK.
:wtf:

He? Tájékoztatásul:a hangtompító CSÖKKENTI a lövedék energiáját. Ergo kevesebbet sebez, de a kisebb hátralökés miatt nõ a pontosság. Tehát jobb lesz a találati arány. Talán ezért érzékelheted azt, h erõsebb. :teccik:

Kvikveg

Quote from: BaldyJajj tényleg: Kéz és lábtörést a diplomamunkához! :D
Majd szoritunk neked akkor :D
(Vizsga.) Koszi! :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xipe

_(๏̯͡๏)_

Marfy

Quote from: BaldyDe még ne kezdjük el értékelni a CS:S-t, lévén még ugyis fejlesztés alatt áll, és még van pár bug benne...
Nem értem akkor minek dobják piacra ha még fejlesztik és minden héten megjeleni hozzá egy patch. Amúgy nem azt mondom hogy rossz csak meg kell szokni, csak kicsit fura volt elsõre.
Xipe: Hát én pont az ellenkezõjét tapasztaltam mert tompítóval rotálás kozben sokkal jobban széthor mint anélkül. Ja ée van egy táblázatom hogy a fegyverek sebzésérõl ha megtalálom mindgyárt be is linkelem.

.Attila

Hát akkor mostantól hangtompító fel az m4a1-re a játék elején :D
Tényleg, ennek a nevét nem másították meg, ezért úgy látszik nem kértek jog díjat... vagy ezért fizettek?

Xipe

Quote from: NokiNem értem akkor minek dobják piacra ha még fejlesztik és minden héten megjeleni hozzá egy patch. Amúgy nem azt mondom hogy rossz csak meg kell szokni, csak kicsit fura volt elsõre.
Xipe: Hát én pont az ellenkezõjét tapasztaltam mert tompítóval rotálás kozben sokkal jobban széthor mint anélkül. Ja ée van egy táblázatom hogy a fegyverek sebzésérõl ha megtalálom mindgyárt be is linkelem.

ez nem igaz, csak meg kell szokni azt peldaul hogy kevesebbet kell visszafogni a fegyvert.
amugy ha jo vagy akkor az AK-t es az M4A1-et is duplan sutod el.
a legjobb ket felsotest loves.
es ha mar van benne gyakorlatod atterhetsz arra amit mi csinalunk egy testre egy fejre.
ez 1.6-ban nem a legkonnyebb de kello gyakorlas utan mar megy.

en speciel nem is hasznalom tul sokat eme ket fegyvert hanem maradok a jo oreg MP5-nel.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: XipeKatz, vigyuk ki ket egy lõtérre.

de addig is ezt nezzetek meg.

http://www.m90.org/view_image.php?image_id=1699http://www.m90.org/view_image.php?image_id=1699
Vigyél :D
Nem rossz video. Bár ahogy néztem, fõleg a hölgyikéknél akkorákat ráz a fegyver, hogy szerintem már azt se tudják hova lõnek :)
És ha belegondolok, hogy háborúkban ezzel lövöldöznek egymásra :eeek:

katz

Quote from: Xipeha jol tudom ezutan adtak ki az AK-74u-t
Nem teljesen.
Konrét infokért nézd meg ezt.

Röviden:
Elõször megjelent az AK-47. De ez még nagyon drága volt, mert az egészet 1 acéltömbbõl forgácsolták. Ezt áttervezték és megszületett az AKM. Gyakorlatilag az összes VSZ tagországban gyártottak ilyen-olyan változatott. A hazai az AMD-65, AMD-69, AMM, AK-65 és hasonlók. Én errõl beszéltem.
Amikor a ruszkik is kezdék belátni, h a 7,62-es töltény egy kicsit túl erõs, akkor kezdtek áttérni az 5,56x39-re. Ez lett az AK-74. U, SU utótaggal a kisebb változatokat jelölik (általában: rövid csõ, behajtható váltámasz). Ilyet elsõsorban a jármû személyzetek (harckocsilegénység, etc.) és a speciális alakulatok (pl.:Spetznatz) használnak.

Lassan lehetne nyitni itt is egy haditecjnikai rovatot :hopp:

Marfy

Quote from: katz:wtf:

He? Tájékoztatásul:a hangtompító CSÖKKENTI a lövedék energiáját. Ergo kevesebbet sebez, de a kisebb hátralökés miatt nõ a pontosság. Tehát jobb lesz a találati arány. Talán ezért érzékelheted azt, h erõsebb. :teccik:
Jólvan jólvan és vagyok hülye csak rosszul emlékeztem, tényleg nem nõ a sebzése.
Ja és itt az beígért tábálzat.

Kvikveg

Wow, abban benne lennek. Elozetes oktatas utan :)
Tok szivesen kiprobalnek vmilyen pisztolyt...  :rolleyes:
Viszont asszem egy uzitol elkezdenek szoken viselkedni  :rotflol:
Te egyebkent hol/milyen alkalombol lovoldozol???
Hm. A "lõsz" olyan furcsan hangzik...

Xipe

Quote from: TriviVigyél :D
Nem rossz video. Bár ahogy néztem, fõleg a hölgyikéknél akkorákat ráz a fegyver, hogy szerintem már azt se tudják hova lõnek :)
És ha belegondolok, hogy háborúkban ezzel lövöldöznek egymásra :eeek:

tudod te mekkorat ut az a fegyver?
ehhez kepest a csaj alig mozog.
_(๏̯͡๏)_

TurboK

Quote from: XagaA magyar is okos csak nincsenek meg neki a lehetõségei és erõforrásai hogy kihasználja.
Az erõforrások mindig is megvoltak. A lehetõségek is. Csak mindig hülyék kerülnek hatalomra.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xipe

Quote from: KvikvegWow, abban benne lennek. Elozetes oktatas utan :)
Tok szivesen kiprobalnek vmilyen pisztolyt...  :rolleyes:
Viszont asszem egy uzitol elkezdenek szoken viselkedni  :rotflol:
Te egyebkent hol/milyen alkalombol lovoldozol???
Hm. A "lõsz" olyan furcsan hangzik...

en altalaban kocsiablakokbol a bankbol menekulve.

pontosabban 3 eve nem volt a kezemben lofegyver(csak paintball marker).
volt szerencsem Amerikaban(voltam biztonsagi or) tobbfelel lofegyvert kiprobalni atkepzes alatt.
volt egy nagyon komoly ex-Viet Nam haborus oktatonk aki osszekapart mindenkit es elvitt minket fegyverprobara aztan ott meglattuk ki mivel pontozgat es odakunyeraltuk magunkat mindenkihez.
volt ott minden, Tec-9,Mac-10,MP5SD,M-16 stb.

talalni kene egy helyet ahol lehet lodozni.

Mas.

itthon milyen szabalyok vannak civilek fegyvertartasarol?
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: katzNem teljesen.
Konrét infokért nézd meg ezt.

Röviden:
Elõször megjelent az AK-47. De ez még nagyon drága volt, mert az egészet 1 acéltömbbõl forgácsolták. Ezt áttervezték és megszületett az AKM. Gyakorlatilag az összes VSZ tagországban gyártottak ilyen-olyan változatott. A hazai az AMD-65, AMD-69, AMM, AK-65 és hasonlók. Én errõl beszéltem.
Amikor a ruszkik is kezdék belátni, h a 7,62-es töltény egy kicsit túl erõs, akkor kezdtek áttérni az 5,56x39-re. Ez lett az AK-74. U, SU utótaggal a kisebb változatokat jelölik (általában: rövid csõ, behajtható váltámasz). Ilyet elsõsorban a jármû személyzetek (harckocsilegénység, etc.) és a speciális alakulatok (pl.:Spetznatz) használnak.

Lassan lehetne nyitni itt is egy haditecjnikai rovatot :hopp:

koszi katz.
en tevedtem.
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipeez nem igaz, csak meg kell szokni azt peldaul hogy kevesebbet kell visszafogni a fegyvert.
amugy ha jo vagy akkor az AK-t es az M4A1-et is duplan sutod el.
a legjobb ket felsotest loves.
es ha mar van benne gyakorlatod atterhetsz arra amit mi csinalunk egy testre egy fejre.
ez 1.6-ban nem a legkonnyebb de kello gyakorlas utan mar megy.
Így van, csak elõírás szerint :jee:
Quote from: Xipede addig is ezt nezzetek meg.
http://www.m90.org/view_image.php?image_id=1699http://www.m90.org/view_image.php?image_id=1699
Ezer hála a linkért, TV-ben már láttam, de most már meglesz végre. Egyébként ez az egyetlen dolog amiért megfontolnám az amcsi állampolgárságot. Lehetõségek hazája. Kit érdekel? Az övemen ott feszítene mindig egy P226 a Hummeremben egy FN M249 a tetõn és egy M4+M203 a kezem ügyében a házamban pedig egy önvédelmi Saiga-12 automata shotgun :hopp:
Ok. A következõ félévben diplomát tervezek, szal remélhetõleg lesz némi idõm lödözni. Még jó, h itt a Mûegyetemi lõtér. Ha majd megcsinálom a fegyvervizsgát, akkor jöhetsz lövöldözni te is, sztem nem túl vészes a tagdíj.
Elég szívszorító volt Táborfalván a MH lõterén kezembe venni a Gepárdot, az SVD-t, az AK-t, az AUG-ot, a PKM-et és a többi apróságot anélkül, h akár csak egyetlen egy lövést le is adtam volna :beken:

Marfy

Nekem van egy légpuskám én azzal szoktam lövöldözni :) és álltalában konzervdobozok csipeszek és flakonok az álldozataim mert a verebeket sajnálom.

Dragon

Hát az AK47, meg az SVD nekem is ez elsõk, de ezek elég népszerûek amúgy is.
Az SKS-t viszont sokan hanyagolják, pedig BFV-ben az egyik leghatékonyabb a "Type-56"/RPG -kombó.
És a legviccesebb ebben a puskában, hogy ugyanazt a lõszert használja, mint a kalas.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: Xipetalalni kene egy helyet ahol lehet lodozni.
Az elõbb irtam. Jönnél majd te is?
Quote from: Xipeitthon milyen szabalyok vannak civilek fegyvertartasarol?
"civil fegyvertartás" :lol:
Felejtsd el! :beken:  :beken:  :beken:  :beken:  :beken:  :beken:  :beken:
Itt van a törvény.
Idehaza max akkor lehet éles csúzlid, ha megkened a zsarut aki engedélyeztet.  :beken:

Kvikveg

Quote from: Xipeen altalaban kocsiablakokbol a bankbol menekulve.

pontosabban 3 eve nem volt a kezemben lofegyver(csak paintball marker).
volt szerencsem Amerikaban(voltam biztonsagi or) tobbfelel lofegyvert kiprobalni atkepzes alatt.
volt egy nagyon komoly ex-Viet Nam haborus oktatonk aki osszekapart mindenkit es elvitt minket fegyverprobara aztan ott meglattuk ki mivel pontozgat es odakunyeraltuk magunkat mindenkihez.
volt ott minden, Tec-9,Mac-10,MP5SD,M-16 stb.

talalni kene egy helyet ahol lehet lodozni.

Mas.

itthon milyen szabalyok vannak civilek fegyvertartasarol?
Wow! :lol:
Pontosan nem tudom milyen szabalyok vannak, csak azt hallottam, hogy k szigoruak.
Na google: szabalyok