Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Emarsharae

Ehhh... komolyan mondom, kezdek rosszul lenni az emberektõl, és felfordul a gyomrom az emberi hülyeségtõl.
Csak azért ölni tömegesen, mert egyesek azt hiszik, nekik van jobb képzeletbeli barátjuk!! (akarom mondani egy igaz istenük...)
A hócipõm tele van a katolikus egyházzal (és az inkvizícióval). A poén mégis az, hogy azt hiszik, egy "ja, bocs, úgy tünik tévedtünk" megold mindent.  :morci:
Eh, éljenek a vallásháborúk és a kereszténység. Csodálom, hogy nem vádolták még meg õket a zsidók plágiummal...
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Rounin

Én sem irigyeltem õket soha. Mivel van :p És nem olyan szörnyû :__devil:

Emarsharae? Mirõl van szó?

Emarsharae

Quote from: RouninÉn sem irigyeltem õket soha. Mivel van :p És nem olyan szörnyû :__devil:

Emarsharae? Mirõl van szó?
Úgy általában a vallások intoleranciájáról más vallásokkal szemben.
Fõleg a katolikusokra gondolok (és az inkvizíció embertelenségére), de nincsenek egyedül.
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Rounin

Quote from: EmarsharaeÚgy általában a vallások intoleranciájáról más vallásokkal szemben.
Fõleg a katolikusokra gondolok (és az inkvizíció embertelenségére), de nincsenek egyedül.

Ahh... azt hittem valami konkrét eseményrõl alkottál véleményt. De csak így általában? ;)

Emarsharae

Quote from: RouninAhh... azt hittem valami konkrét eseményrõl alkottál véleményt. De csak így általában? ;)
Konkrétnak konkrét, de nem tudom teljesen hozzá kötni. Csak rámjött a méltatlankodás. Sorry.

katz

Quote from: EmarsharaeÚgy általában a vallások intoleranciájáról más vallásokkal szemben.
Az egyházak intoleránsak nem a vallások. Ha a vallásos emberek betartanák azt amit a vallások elõír, akkor a zsidók, keresztények, mohamedánok békében élnének egymás mellet. A témát párszor már kiveséztük a vallások topicban. Ez az egész "vallási alapú háború" nem több az egyházban jelenlévõ istentelen erõk manipulálásánál. Ne feledd a Jelenések könyvét. Eljön az Antikrisztus és átveszi Krisztus helyét.

katz

Quote from: White SeeDValaki mondana pár szót a RahXephon nevû anime-ról. Így olvasom a régebbi beszólásokat és vita van, hogy NGE colon, jobb meg bénább stb.

aki látta véleményezné?
Láttam, és egyike vagyok azon keveseknek akinek nem tetszett. Mechás cucc. Picsogó tinik helyett picsogó felnõttek, meg teremészetfölötti képességekkel operáló mechák vannak benne (az egyik énekel). Történetre rá lehet fogni, h érdekes, de a kibontása nem nyûgözött le. A grafikûja nagyon látványos. Hirtelen ennyi jutott most eszembe

sirtomi

Quote from: katzAz egyházak intoleránsak nem a vallások. Ha a vallásos emberek betartanák azt amit a vallások elõír, akkor a zsidók, keresztények, mohamedánok békében élnének egymás mellet. A témát párszor már kiveséztük a vallások topicban. Ez az egész "vallási alapú háború" nem több az egyházban jelenlévõ istentelen erõk manipulálásánál. Ne feledd a Jelenések könyvét. Eljön az Antikrisztus és átveszi Krisztus helyét.
Én nem vagyok túl vallásos, de ezzel egyetértek. Ha betartanák a vallások elõírásait béke lenne a világban.
De mivel emberek vagyunk, ez nem nagyon fog bekövetkezni.

katz

Quote from: White SeeDSzerintem nem a vallásokkal van a baj, hanem a vallási vezetõkkel:)
gyk: Most az egyházról beszéltél.
Quote from: White SeeDÍgy ezt a többszázéves gyûlölködést az életbe nem fogják tudni kiheverni/megszüntetni, amíg élnek.
Röviden: baromság
Ha béke van és jólét, akkor 1-2 generáció múlva már senki sem fog emlékezni a történtekre, max a történelemkönyvek távoli eseményei lesznek. Erre van példa, nem arra amit te mondasz.
"Kenyér és cirkusz"
Quote from: White SeeDLényeg, hogy ha betartják szó szerint a szabályokat, akkor most egymásnak esnének és addig gyilkolnák egymást (mivel a vallásaik, csak a követõikkel toleránsak, a más vallás ellen uszítanak, és ez most lehet keresztény, iszlám vagy bármi) amíg az egyik fél végleg el nem pusztúl...
Ha egy kicsit is ismernéd ezeket a vallásokat, akkor tudnád mekkora baromságot írtál...

sirtomi

Quote from: White SeeDLényeg, hogy ha betartják szó szerint a szabályokat, akkor most egymásnak esnének és addig gyilkolnák egymást (mivel a vallásaik, csak a követõikkel toleránsak, a más vallás ellen uszítanak, és ez most lehet keresztény, iszlám vagy bármi) amíg az egyik fél végleg el nem pusztúl...
Én sem vagyok nagyon vallásos, de nem tudom honnan vetted ezt. Semmilyen vallás nem uszít a másik ellen, legfeljebb fanatikus vezetõk, akik mindenfélét belemagyaráznak a vallásukba.

sirtomi

Quote from: White SeeDAkkor a Dzsihad talán népünnepély?  :rolleyes:
A Dzsihad a vallásuk, népük védelmére szolgál. Akkor hírdetnek dzsihadot, ha fenyegetik õket, nem állandó jelleggel mindenki más ellen.

sirtomi

Quote from: White SeeDAmúgy ma halottam egy hírt aminek a lényege kb ennyi volt:

Kína lesz@rja az usa-t és nem érdekli többé véleménye, és ha kell atomfegyvereket is bevet ha kell....
Hmm, végre egy ország ami megmondja a magáét... És mit ne mondjak, egyetértek velük.
Az atomfegyveres részt kivéve ezzel egyetértek.
Nekem sem szimpatikus, hogy az amcsik mindenkinek meg akarják mondani, hogy mit lehet és mit nem, és hogy beleszólnak mindenbe.

katz

Quote from: White SeeDKína lesz@rja az usa-t és nem érdekli többé véleménye, és ha kell atomfegyvereket is bevet ha kell....
Kínának még vagy 10 évig nem lesz elegendõ katonai potenciálja, h akár csak Tajvant veszélyeztesse. Csak a szájuk jár, de az nagyon.
Quote from: White SeeDHmm, végre egy ország ami megmondja a magáét... És mit ne mondjak, egyetértek velük.
Egészen addig, amig ide nem jönnek megmondani a magukét. Amolyan baráti  segítségnyujtás címén, amit a szovjetek is tettek.

sirtomi

Quote from: katzEgészen addig, amig ide nem jönnek megmondani a magukét. Amolyan baráti  segítségnyujtás címén, amit a szovjetek is tettek.
Már megkezdték a világ megszállássát :D
Már mindenhol ott vannak.

katz

Quote from: White SeeDAkkor a Dzsihad talán népünnepély?  :rolleyes:
A dzsihad vallásháború a hitetlenek ellen pl. hinduk, természeti vallásokban hívõk etc. Dzsihád a kersztények ellen olyan, mintha a kersztények akarnák kiirtani a zsidókat a más vallásúságuk miatt (ne gyere a holokausztal, az nem vallási, hanem politikai indittatású volt)

Tudnám értékelni, ha olvasgatnátok is a vallások topicot, h ne kelljen X.-szer leirnom ugyan azt. Gondolok itt különösen White seed válaszára.

.Attila

Quote from: White SeeDHa béke van. És mikor volt béke? Úgy 2000 évvel ezelõtt míg nem találkoztak egymással.
Igen, a Római Birodalom idején határozottan béke volt :rolleyes:
QuoteIsmerem a vallásokat. Kétlem hogy baromság lenne. Pl Nagy Britannia. Gyakorlatilag egy hiten vannak, még is mit lthatzunk nap mint nap: Egymást gyilkolják, és szarráverik a rohamrendõröket. Csak mert máshogy néz ki a keresztjük, és kicsit másak a szabályok.
Ami Nagy Britanniában megy, az nem vallási alapú konfliktus, tudomásom szerint. (Az észak írek akarnak autonóm országot maguknak.)
QuoteAkkor a Dzsihad talán népünnepély?
Ezt már több iszlám hívõ is mondta, hogy a Dzsihád az a vallásuk félreértelmezése, az igazi vallásukban semmi nem mondja, hogy gyilkoljátok a többieket, mert õk az ördögök.

katz

Quote from: sirtomiMár megkezdték a világ megszállássát :D
Már mindenhol ott vannak.
:D

Militarys barátommal épp beszélgettünk a héten, milyen lenne, ha beszálnának a "terrorellenes háborúba" a Kínaiak is. 1 hét alatt megszálnák Afganisztánt kb 30-40 millio önkéntessel. Minden afgán parasztra 2 kínai jutna :D

sirtomi

Quote from: katz:D

Militarys barátommal épp beszélgettünk a héten, milyen lenne, ha beszálnának a "terrorellenes háborúba" a Kínaiak is. 1 hét alatt megszálnák Afganisztánt kb 30-40 millio önkéntessel. Minden afgán parasztra 2 kínai jutna :D
Emberi erõforrásuk lenne rá bõven :D

katz

Quote from: sirtomiEmberi erõforrásuk lenne rá bõven :D
4%-os munkanélküliségi ráta mellett? Mennyi önkéntesük is lenne? 30-40 milla?

katz

Vallás témára már nem válaszolok, nézd meg a vallások topicot, nekem nincs kedvem fölöslegesen leirni ugyanazt sokadszorra.
Quote from: White SeeDAmúgy Kíná-t nem kellene leírni annyira. Van azoknak potenciáluk elég. Nem olyan fejletlenek már azok. Fõleg nem hadsereg szintjén. Simán megkockáztatom, hogy nagyobb a hadipotenciáljuk mint az USA-nak. Max nincs annyi atomfegyverük, de van nekik elegendõ.
Ismét baromságot irsz, de ne zavarjon. Miért nem akarsz legalább utánna nézni annak amirõl irsz?
Quote from: White SeeDAmúgy ha minden vallás békére int, akkor mért ölik egymást évszázadok óta?
Hát nem a vallás miatt az biztos.

.Attila

Quote from: White SeeDAmúgy Kíná-t nem kellene leírni annyira. Van azoknak potenciáluk elég. Nem olyan fejletlenek már azok. Fõleg nem hadsereg szintjén. Simán megkockáztatom, hogy nagyobb a hadipotenciáljuk mint az USA-nak. Max nincs annyi atomfegyverük, de van nekik elegendõ.
Na ezen a téren nem szállnék sohase vitába katz-cal (ez most helyesírásügyileg tuti rossz ).

katz

Quote from: BonciNa ezen a téren nem szállnék sohase vitába katz-cal (ez most helyesírásügyileg tuti rossz ).
:confused:
Miért "-cal"
Ha rendesen ejted akkor "katzzal", röviden katzal (a katz féle helyesirási kézikönyv szerint)
Ha Shiroiosan, akkor nem tom, kiejtve kb ketsz-szel

Nethiree

Quote from: katz:confused:
Miért "-cal"
Ha rendesen ejted akkor "katzzal", röviden katzal (a katz féle helyesirási kézikönyv szerint)
Ha Shiroiosan, akkor nem tom, kiejtve kb ketsz-szel
Én katz láttán a német helyesírásra gondoltam volna. :lul:
(Most nézem a szótárt - nem tanultam németül: katze - cica, én eddig erre asszociáltam -.-)

katz

Quote from: NethireeÉn katz láttán a német helyesírásra gondoltam volna. :lul:
(Most nézem a szótárt - nem tanultam németül: katze - cica, én eddig erre asszociáltam -.-)
Igen az a harmadik lehetõség a nevemmel kapcsolatban ;)

Xipe

Quote from: White SeeDAmúgy ma halottam egy hírt aminek a lényege kb ennyi volt:

Kína lesz@rja az usa-t és nem érdekli többé véleménye, és ha kell atomfegyvereket is bevet ha kell....
Hmm, végre egy ország ami megmondja a magáét... És mit ne mondjak, egyetértek velük.

gondolkozz el egy kicsit a kijelenteseden.
Kina a legtobb import-export bevetelet az USA-tol kapja.
Az a legviccesebb, hogyha 1 orszag bevet egy atomfegyvert a masik ellen, akkor
azt o maga nem 1 orszagtol kapja vissza, hanem minden egyes szovetseges orszagtol.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: NethireeÉn katz láttán a német helyesírásra gondoltam volna. :lul:
cicafiú :p  :haha:
(már elszaladtam, fölösleges lövödözni utánnam... :D)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Nethiree

Quote from: Djinncicafiú :p  :haha:
:lul:
miééééért? a legszebb földi ragadozók szerintem a vadmacskák -.-
 :rolleyes:

Djinn

Quote from: Nethiree:lul:
Hát az biztos, hogy katz elég vad cicus... :D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

katz

Quote from: Djinncicafiú :p  :haha:
:lul:

Ramiz

Quote from: Nethiree:lul:
Hú de népszerû lett hirtelen neko-kacc! mindjárt dorombolni fog! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!