Main Menu

DotA, LoL

Started by chilip, 2008-02-16, 15:38:29

Previous topic - Next topic

Lythis

#30
Végleges AI, vagy csak korábbi map AI-ja lett injectelve? Korábban leszedtem egy olyat, és olyan trágya volt, hogy evvel az erővel sima DotA-t is játszhattam volna gép ellen....

EDIT: 6.51-es AI map linkkel meg tudna dobni valaki? Amin tegnap játszottunk az egyszerűen kifagy játékból már attól, ha rákattintok a listában, amit meg neten láttam az csak injected AI scriptet használ....

Cobra

Nekem megy gond nélkül az 1.2-es, amit tegnapelőtt letöltött a gép a játék indítójától (már nem tudom ki volt). De kicsivel feljebb adtam egy másik oldal linkjét, ahol voltak AI-s mapok, valószínűleg ez is ott lesz köztük.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

#32
Quote from: Cobra on 2008-03-03, 15:45:30
Nekem megy gond nélkül az 1.2-es, amit tegnapelőtt letöltött a gép a játék indítójától (már nem tudom ki volt). De kicsivel feljebb adtam egy másik oldal linkjét, ahol voltak AI-s mapok, valószínűleg ez is ott lesz köztük.
amit nekem tegnap szedett le játék indítójától, az ment, amíg lanon toltuk (bár akkor is akadt néha). Ma megpróbáltam single-ben, ai ellenféllel, és a fenti hibát produkálta. Leszedtem onnan is, amit linkeltél, de ugyanezt produkálja. 6.50-es meg injected volt, ergó az AI olyan, mintha ott se lenne

Selmo

Ne szenvedjetek vele, találtam original AI-s mapot, nálam működött is. Ebben már valóban van 3 féle fokozat, szóval nem érdemes insane ellenfelet betenni. :P

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

#34
Ma kipróbáltam Sven-t a gép ellen és tudom ajánlani minden kezdő játékosnak, mert iszonyat erős és nagyon könnyű használni. Ráadásul baromira könnyen cuccolható is, mert az összes tárgy, ami fontos neki, sok kis olcsó cuccból áll, így folyamatosan erösödik, és nem kell sok aranyat cipelni magunkon.

Van a Great Cleave képessége, ami egy területen minden ütésnél sebzi az összes ellenfelet a sebzésünk 40%-val (alap+str bonus). Ha ehez megvesszük a Battle Fury nevű cuccot, akkor az még ad 35% cleavet, ami összeadódik Svenével, és így lesz egyaranyos 75%-os sebzés 160-as területre. Ez azt kelenti, hogy a játék közepe felé kb két ütéssel intézünk el egy mobot, ergo annyi pénzunk lesz, hogy a fülünkön jön ki. Ráadásul a BF add még +65 sebzést, hp/mp regent is.
Ha megvan a Power Treads is utána több cuccból is lehet válogatni. Linken Sphere ha sok lassítós, stuneres, spikeres köcsög  :D,  Vladimir's Offering ha páncél, életszívás, kis dmg kell és a mobunk is erösödik, vagy Sange & Yasha ha kell még atk/move speed + stats és sok herot akarunk ölni. Bár a 8 sec CD-s stun miatt ígyis-úgyis hero killerek leszünk. Bár amilyen sok pénzt keresünk, valószínűleg meg lesz mindegyik tárgy.  :D

Szal jó kis hős ez a Sven, csak ne lenne az a YMCA feelingje.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

akkor itt az ellenpélda:
speciel én nem érzem magam túl rossz játékosnak, mégis mikor sven-nel voltam 4v4-ben, folyton kinyírtak. persze ehhez az is hozzájárulhatott, hogy csapattársak ritkán voltak ott, és ketten jöttek rám, és két imba hős is volt a túloldalt, de alapvetően esélyem se volt vele elég pénzt szerezni...
az említett extra tárgyak nélkül esélye sincs az imba hősök ellen, lazán lelassítanak, bénítanak, szétköpnek, megmérgeznek és kenhetem a hajamra a területsebzésemet, ha még utolérni se tudom őket.
kezdő játékosoknak: not recommended.

Dreamcleaver

#36
Quote from: Fazék on 2008-03-05, 18:30:23
a
az említett extra tárgyak nélkül esélye sincs az imba hősök ellen, lazán lelassítanak, bénítanak, szétköpnek, megmérgeznek és kenhetem a hajamra a területsebzésemet...

Bocs, de LOOOOOL. A DotA-ban a leglényegesebb dolog a tárgyak. Az említett imba hösök is főleg azért imbák, mert fel vannak tárgyazva, nem pusztán a képességeik miatt. Szal ilyet mondani, hogy a tárgyak nélkül esélye sincs...thx for the info Cpt. Obvious.

Ráadásul Svennek öszesen két aktív képessége van. Ebből az egyik egy fast recharge ranged stun, a másik meg egy imba self buff, amivel célozni sem kell. Szóval ennél egyszerűbben irányítható höst kezdőknek el se tudnék képzelni. Esetleg veszek neki egy olcsó Dagont, hogy levadásszam a 10hp-val elmenekülőket.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

#37
látom neked nagyon a bögyödben lehetek és direkt félreértelmezed amit írok :rolleyes:
nem úgy értettem, hogy tárgy nélküli játékra szar (btw köszi, hogy ekkora kreténnek tartasz ;)) hanem úgy, hogy kezdő játékosnak nem sok esélye van összeszednie vele az elején annyi pénzt, hogy összeszedje az említett tárgyakat, amikkel azzá a hőssé válhatna, akiről te itt beszéltél. lazán legyakták az imba hősök (Venomancer, mérgező nemtomnevétork, stb), még ha menekülőre is fogtam és gyógyítottam magam a bottle-ből folyamatosan, pillanatok alatt gank-oltak és járkálhattam vissza a forráshoz, ergo mindenki jobban fejlődött nálam. lehet hogy csak pont rossz meccset fogtam ki vele, és túl durva volt az ellenfél, de abszolút nem egy minden körülmények közt hasznos hős.
néha próbálj túllátni azon az útálatködfátylon, ami elhomályosítja a szemedet és csak utána írj :)

Gregory

Pedig Svennel kifejezetten jól lehet farmolni(jó, nyilván hátrányban van, mert melee, de pl egy Spectréhez képest nagy előnyt ad neki a Great Cleave skillje, amivel egyszerre több creepet is üt)

Zanador

Fazék: az emlitett meccsen Luci, Venomancer és Axe spammelték a damage on time skilljeiket, és azért nem mentünk a segitségedre, mert úgy láttuk jobb kiabálni, hogy fordulj vissza (valahogy nem volt kedvem még sven oldalán se bekerülni eközé a három közé nyilt terepen, ha egyszer az egyik oldal megtolásával is lehet némi eredményt elérni). Nameg nincs az a hös a játékban, aki túlélné, Luci és Venomancer ultiját, ide legalább 4 ember kell ellenük, te meg egyedül mentél ki támadni. Azon a meccsen mi mindannyian haltunk zsinórban, nem csak te, és az 5000 bukott arany miatt nem volt pénzünk. :)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Dreamcleaver

Pont hogy van, ahogy írtam is. Olyan tárgyak kellenek neki, amik sok olcsó cuccból állnak, így apránként összeszedhetőek. Nem kell 2600-3200 aranyakat öszeharácsolni, ami ráadásul Svennel még nem is lenne nehéz.

Pl:
Perseverence: kell a Battle Fury-hoz, áll két 875 aranyas tárgyból és az egyik legjobb alapcucc, hp/mp regen + sebzés
Vladimir's: a Ring of Basilius ami kell hozzá baromira olcsó, az egyik legjobb kezdőtárgy, a Ring of Regeneration is 375 arany
Sange & Yasha: nagyon sok kis olcsó cuccosból áll, ráadásul elötte két fegyvert külön összeraksz

Az egyedüli drágább dolog az Ultimate Orb a Linkenhez.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

#41
Quote from: Dreamcleaver on 2008-03-05, 18:46:30
Perseverence: kell a Battle Fury-hoz, áll két 875 aranyas tárgyból és az egyik legjobb alapcucc, hp/mp regen + sebzés
Vladimir's: a Ring of Basilius ami kell hozzá baromira olcsó, az egyik legjobb kezdőtárgy, a Ring of Regeneration is 375 arany
Sange & Yasha: nagyon sok kis olcsó cuccosból áll, ráadásul elötte két fegyvert külön összeraksz
a sange & yasha kivételével már kívülről fújom ezeket a felsorolt tárgyakat, rendszeres vásárlóik vagyok, mert tényleg jók, de azon a meccsen 500 petákot se láttam egybe, nem hogy 875-öt

Zanador: tökéletesen megértettem miért nem jöttök segíteni, csak azt nem értettem, hogy miért folytatjuk még mindig a meccset, mikor már az egész csapat számára egyértelmű volt, hogy az első 10 percben eldőlt az a meccs? :)
és mint írtam általában a semmiből bukkantak elő, vagy max egyedül voltak, aztán oldalról jött még egy, és ilyenkor már menekülni se volt lehetőségem, illetve értelme se sok volt a próbának, mert sven amúgy is a közepesen lassú hősök közé tartozik a 295-ös sebességével. mikor nálam boots of speed lett, náluk már minimum power treads volt. az meg tudom hülye vagyok, de nem az én stílusom, hogy ha felbukkan egy hős, akkor azonnal húzom a nyúlcipőt
manája is rohadt kevés van, az első pár szinten max 1x, jó esetben 2x tudod elsütni a kalapácsot, rohadt sok manát igényel az a szemét, de 8-9. szint elérésekor is kevés volt még, perseverance-es mana reg mellé lehet hogy int-es mana növelés sem árt neki, hogy igazán hatékony legyen.

Cobra

Szerintem is inkább creephunter Sven, mint herokiller. A 2 sec-es stun elég karcsú időben, annyi kell majdnem, hogy odaérj az ellenfélhez. Bár azzal, hogy elég jól tudja a mobokat irtani (igaz ehhez az kell, hogy ne zaklassa erős hős) sok pénzt tud összeszedni és így lesz jó felszerelése, ami ugye sokat számít. De ahogy észrevettem elég sok karakterrel lehet jól játszani, ha rendesen tudja használni az illető a hősét (és nemk kerül össze egy olyan hőssel, aki jobb nála pvp-ben).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

#43
A stunt ésszel kell használni. Az hogy messziről el lehet sütni nem teszi kötelezővé. Ha 1v1-ben mész, akkor előbb odarohansz és stun. Benyomod az ultit (vagy inkább már stun előtt, úgyis 25 mp-ig rajtad van), amitől kapsz +160% sebzést és megfelelő atk speeddel egy low hps höst majdnem lenullázol vagy meg is ölsz. És mivel 8 CD-s a stun, kicsit futsz utána, és kap egy másodikat. De ha veszel valami tárgyat, pl Dagon-t energy bursttel vagy a hexes staf-ot, akkor még könnyebb.

De persze vannak nála erősebb hősök is, pl Naga Syren, Venomancer etc. De nem is mondtam, hogy Sven a legeslegerősebb hős.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

na kipróbálom Sven-t majd egyszer még egy meccs erejéig, hátha igazad van és kivételesen nem is team imba jön ellenem majd.

Lythis

SVEN IS FUKKEN GOD YOU HEATHEN SCUM!!! :D

Viccet félretéve: tényleg egy kellően primitív és használható hős, csak fel kell cuccolni. Az ultija meg egyenesen áldás az égből. +százvalahány százalék DMG?  Ha mindez nem lenne elég, akkor igen, ott a cleave szóval ha creepekre utazunk, akkor dől a lé, és az armor aura sem elhanyagolható... a stunnoló képessége is kapóra tud jönni, nem is kicsit.
Egyébként ha már gear, akkor ha idő és pénz engedi - mivel meelee hős - szeretek neki összeszedni egy butterfly-t is...

Fazék

#46
Viper - Netherdrake

marha jó hős. de sajnos imba (vagy csak marhanagy mázlim volt vele az elején)
vszleg az ellenfél se volt a legszerencsésebb összeállítás ellene, de ha megláttam egy hőst, megöltem. (kivétel, ha hárman voltak és elsütötték az ulti-kat együtt, vagy lebénítottak sokáig)
hogyan?
nézzétek át a képességeit.
pl 2. képessége poison attack, melynek 3. szinttől 0 sec a cooldown-ja és teljes brutális 20 mana költsége van. szóval ameddig bírta az ujjam nyomtam a 'c'-t és kattintottam az ellenfélre, és lelassítva sebződött folyamatosan.
és mellesleg kb mindennel lassítja az ellent.

amúgy ártalmatlan :D

Dreamcleaver

#47
Ez de lol. Pont ma kipróbáltam Vipert, és arra a poison atk-ra azt hittem valamiért, hogy passzív képesség. Szal gyak úgy aláztam be 3v3-ban a gépet, hogy az egyik skillemet nem is használtam.  :D

Ráadásul elég brutál trio volt ellenem: Abaddon, Slithereen, Leoric.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Fazék

#48
sven akkor is egy fos. legalábbis 10. szint alattig garantáltan.
hősök ellen használhatatlan. stun-t még 9. szinten is max 2-t tudtam elsütni, ráadásul tetülassan megy az ellenfél után a stun, vagyis óvatos hős majdnemhogy lefutja :haha: és ez a 2 stun is általában arra volt elég, hogy közel kerüljek az ellenfélhez és elsüssem a sebzésduplázást, aminek kb annyi haszna volt, hogy semennyi, mert utána lazán lefutott, pedig power treads is volt rajtam, rajta meg csak simán boots of speed. az meg baromság, hogy akkor menjek oda ahol nincsen hős, mert a jó játékosok folyton átjönnek ugyanoda, rám járnak, gank-olnak és sétálhatok vissza a bázisra, ha nem akarok meghalni egyetlen elsütésétől egy villámnak, vagy meat hook-nak. vagy megtehetem, hogy kerülöm a hősöket, de a végén csak ide-oda járkálok és lemaradok szinteket illetően, mert ha az ellenfélnek van esze, odajön és nem hagyja, hogy túlságosan írtsam a creep-eket. vagy maradhatok a háttérben, csak akkor meg egy fillért se szerzek vele. hős ölésre alkalmatlan ilyen kevés manával és a sebessége miatt az első 20 percben

Draconire

Quote from: Fazék on 2008-03-07, 23:58:03
hát igen, tapasztaltam, hogy a jó kezekben mocsok egy hős :haha:
nem győztem dzsiggelni, hogy legyen köztünk egyéb creep és ne engem ránts magadhoz, de sokszor így se sikerült :)

Na igen, early game-ben nagyon meg lehet vele fogni az ellent, és ezt lehet szó szerint érteni.

Vegyük lvl6-ot:
3-as szintű hook= 300 dmg
2-es szintű rot= 50 dmg/sec és lassítás területre
ulti = 75 dmg/s 3 másodpercig, addig le is fogja, kb mint egy stun


300+~200+225-mágia ellenállás = kill :)
Mindezt jobb esetben saját torony alatt.

És később csak jobb lesz.^^

chilip

hook-al kicsit gyakorolni kell, de simán megtanulható :) egyébként nemrég teszteltem le ma egy új hőst scourge oldalon, és azt kell mondjam ultimate support, nagyon jól kiegészít más hősöket, nincs láb alatt és képes ágyútölteléket kreálni az ultijával, csak épp a neve nem jut eszembe ^^" na majd a mai dota partyban vele rukkolok elő (nagy farmolós 6os szinttől :D )

ed.: Necro'lic a becses neve

Fazék

na jó, tényleg egész tűrhető ez a pudge. csak óvatosan kell vele bánni. illetve menekülni általában esélytelen, szóval ütni kell amíg tudsz.
egy dolgot nem értek benne. hogy miért tették a t-re a meat hook-ot... az 'e' számomra pl ezerszer jobban kézre esett volna. a kezem vagy wasd vagy asdf gombokra áll rá alapból, innen meg a csata hevében messze kell kiugrani a t betűért és nem egyszer mellényomtam...

Én

Umm, leszedtem a Warcraft 3-at és a Frozen Throne-t, de ez a DotA akkor mi is? Egy pálya, egy mod, egy kiegészítő? A nyitóposztban lévő linktől nem lettem okosabb. Valaki segítene, kipróbálnám mi ez ami akkora népszerűségnek örvend itt. :)

Gregory


Én

 :merci: Még egy kérdés: Scenario vagy sima map? Gondolom Frozen Throne, ha le kellett szedni hozzá.

chilip

sima map agyonszerkesztve :) rengeteg lehetőség van benne, nagyon nagy szabadságot ad...

Selmo

És könnyen kiborítja a nép egy részét. :p

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2008-03-14, 20:14:51
És könnyen kiborít akárkit. :p
FiXED for greater justice...

Selmo

Quote from: Lythis on 2008-02-27, 22:30:59
Nem voltam még Puggal, de ha béna hőst akartok, akkor ottvan a Sacred Warrior... nem képes értelmes sebzést összehozni, egy burning spear nevű hasznos támadása van, csak éppen minden ütéssel 15-öt levon a HP-dből.. van mellé passzív képesség, ami minden 7% lesebződött HP-d után támadási bónuszt ad (max 8x stack-el, ami azt jelenti, hogy legjobban 44%-os HP-n sebzel...). Ultija meg jól lesebzi az ellent, csak sajnos neked is 40%hp-d körül kerül.. kimaxolva csak 25. Az ok, hogy ha megsebeznek, akkor nagyobbat sebzel, viszont annyival nem többet, hogy kompenzáld, hogy nem csak az ellen pofozza le az életedet, hanem te magad is....
Ezzel a béna hőssel megettem reggelire lucit, pedig még a doomot is benyomta. ;) Az elején tényleg oda kell figyelni rá, de melyikre nem? ^^

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Gépet? Met a gépet akármlyik hőssel be lehet pofozni, de sztem egy usteam meccsen Huskarral nem sokra mennél. Mondjuk a hp vesztéssel van a legkevesebb gond, hiszen str-es hős, és magas szinten már nagyobb a regened mint a hp loss a flame-ből, de akkor se tud rendes sebzést összerakni. Az ultijával meg az a baj, hogy baromi short range.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS