Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Sky

Akkor még a Mononoke Hime-hez:
A talpig véres, lóméretű farkasokon lovagoló lányok semmilyen mértékben nem ilyesztőek, legfeljbb enyhén érdekesek...
Mess with the best,
Die like the rest...

via_mala

QuoteOriginally posted by Sky
Akkor még a Mononoke Hime-hez:
Ha csúnya nagy vasgolyóval meglőnek egy istent, akkor nem hal meg, csak ha elég erős az akaratereje, különben pusztító, őrült démonná változik.
Egyetlen nyílvesszővel leszakítható egy felnőtt ember feje.
A leprások a legjobb fegyverkovácsok/tervezők.
Ha egy lómeretű farkas a fejednél fogva megráz, akkor nem szakad le a fejed, de még csak egy csigolyád sem törik el, főleg ha már eleve is súlyosan meg vagy sebesülve.:p :D :hehe: :rotflol: :gevumezs:
Félreértés ne essék, egyik kedvenc filmem a Princess Mononoke, csak az előző hozzászólóhoz kapcsolódtam.
:zen:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Cobra

és a gyönyörűen kivitelezett, kíváló történettel rendelkező anime-ből sem hiányozhatnak a túlzottan véres, durva jelenetek
Hide and fear, Cobra Commander is here !

via_mala

A DNS módosítása az emlékeket is törli.
Ja és ha valaki marha jóképű, akkor marha erős is.:D
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

Sephiroth

Ha jól emlékszem én a legutobbiból Japán szavakat tanultam.
No time to haste... khmm waste. Let's go!

Soridan

Tanulság:

Fehérhajú férfit SOHA nem követek, az biztos.
Ha a főhős a szerelméért hajlandó lecsonkolni a saját kezét is, az még nem jelenti, hogy meg is tudja menteni :(
Csatában többre mehetsz őrjöngő dühvel, mint nyugodt, megfontolt viselkedéssel (de legalábbis tovább maradhatsz életben, ami azért nem mindig előny :D )
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Daihelyon

Én a legutóbbi animeből azt tanultam meg, hogy aki sokat ül a gép előtt annak elgémberedik a lába és még tanulni sem tanul így meghúzzák minden létező vizsgán. Ja ezt nem animeből tanultam, hanem animeval tapasztaltam.
Az Álomideál: 神乃麻美 1  2   3

.Attila

Én azt tanultam a legutóbbi anime-ből (Ranma), hogy utálom, ha a történet kellős közepén vetnek véget a sorozatnak, még akkor is, ha pénzhiány volt az oka.
Legalább van manga, de az valahogy nem az igazi számomra (hiányoznak a szerintem fantasztikus seiyuu-k, és hát ugye nem csak képek vannak, hanem folyamatos animáció)

// Első figyelmeztetés... //

Titkos®

QuoteOriginally posted by Trivi
Én azt tanultam a legutóbbi anime-ből (Ranma), hogy utálom, ha a történet kellős közepén vetnek véget a sorozatnak, még akkor is, ha pénzhiány volt az oka.
Legalább van manga, de az valahogy nem az igazi számomra (hiányoznak a szerintem fantasztikus seiyuu-k, és hát ugye nem csak képek vannak, hanem folyamatos animáció)

Komolyan a pénzhiány miatt hagyták úgy abba? Ezt nem is tudtam...
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

.Attila

Értettem! :)

hogy ne legyen :_off: :
No, egész érdekes ez a Hellsing. PM-ben elküldené valaki, aki tudja, hogy ki is mi is tulajdonképpen Alucard? Milyen vámpír?
Tudom, van a manga, de előbb a Ranma lesz, ezért nem hiszem, hogy a közeljövőben (hónapokon belül) akár beleolvasnék.
Thnx!

via_mala

...ki is mi is tulajdonképpen Alucard? Milyen vámpír?
...
Olvasd visszafelé a nevét!;) alucarD!

Én pedig azt tanultam a legutóbbi animéből, hogy vulkáni kitörés izzó magmájának közelében kardcsatát vívni, majd megmagyarázhatatlan módon megjelenni a vulkántól biztonságos távolságban egy igazi macsó ninja-nak meg sem kottyan.:D

Sky

Én azt tanultam hogy az orrvérzős poénok sosem mennek ki a divatból...
(nem zsinórban a 20. után sem...)
Mess with the best,
Die like the rest...

.Attila

QuoteOriginally posted by via_mala
Olvasd visszafelé a nevét!;) alucarD!

Azzal már tisztában voltam, hogy visszafelé olvasva kijön valami érdekes, de ez azt jelenti, hogy ő maga az? Mert ebből nem lehet azonnal következtetni.

Flaser

Egy bizonyos Van Hellsing prof. kapta el IIRC, asszem ezután már tisztább lesz a kép.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

.Attila

QuoteOriginally posted by Flaser
Egy bizonyos Van Hellsing prof. kapta el IIRC, asszem ezután már tisztább lesz a kép.

IIRC? Minek a rövidítése?

roderick

QuoteOriginally posted by Sky
Én azt tanultam hogy az orrvérzős poénok sosem mennek ki a divatból...
(nem zsinórban a 20. után sem...)

nagyon egyetértek... :D
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Moloko

elképesztő hogy egyes főszereplőknek mikre nem jut idejük mielőtt elindulnának megmenteni a szerelmüket(?) (iagából itt 1 emberről van szó :))
meg ha már egyszer hasbadöftek (vagy oldalba) akkor még egy 10 percig nyugodtan eléldegélnél mindenféle passzív mozgás mellett is (persze az 5. percben megmentenek) mert állandóan visszafolyik beléd a vér, hogy a következő snittnél megint ki tudjon folyni...
ja meg hogy azon el kell gondolkodni hogy azt fontosabb megmenteni aki életveszélyben van vagy azt akit otthon "kínoznak" (igazából csak az akaratuk ellenére csinálnak velük valamit ami egyébként a kedvükre van.) hát ezen aztán igazán gondolkodni kell :)
-> Bilble Black 5. rész

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Angel
Bilble Black 5. rész

:eek: Megmondom én neked, hogy mi az elképesztő: hogy te ilyeneket nézel, az. :hopp:

.Attila

QuoteOriginally posted by Shadowolf
:eek: Megmondom én neked, hogy mi az elképesztő: hogy te ilyeneket nézel, az. :hopp:

Csatlakozom az előttem szólóhoz: te, egy lány, hentai-t nézel? Vagy én vagyok ilyen maradi?
megjegyzés: én nem szeretni hentai-t, legfeljebb ecchi-t.

Moloko

Bible Black 6. rész
tanulságok:
- ha felvágod a csuklódat akkor csak azután vérzel el miután kiszállt belőled a gonosz - addig csak nagy cseppekben csepeg onnan a vér.
- ha vér megy a szemedbe, nem pislogod ki onnan, hanem szépen ráfolyik a látásodra.
- azért volt olyan nagy szünet a BB 4 és 5 között hogy megcsinálhassák a Gaident, és utána a 6-ban bevághassanak belőle
- a többit nem írom le mert az 18év+ :D (de csak a hivatalos álláspont szerint)
(Edit:) jaj, csak most néztem végig, dejó, már kezdtem azt hinni hogy valami romantikus maszlag lesz a vége, de nem az lett és  ez tök jó :) (/Edit)

a válaszom a :eek:-re meg az, hogy a legtöbbször csak a sztori miatt nézem meg a hentait - felőleg kivághatnák vagy cenzúrázhatnák az összes olyan részt ami "18+" akkor is megnézném, mert érdekel hogy mi történik benne. ez meg azért van mert ilyen jellegű alaptörténetet más animébe úgyse raknak :D

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Angel
legtöbbször csak a sztori miatt nézem meg a hentait

A hangsúly a legtöbbszörön van. Megkérdezhetem, hogy miilyen egyébb indokaid vannak? :D

Cobra

Miért, neked milyen indokod van rá ?  ;)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Cobra
Miért, neked milyen indokod van rá ?  ;)

Én nem nézek hentait. :)

.Attila

2 rész alapján:

1. vannak olyanok, akiket bárhányszor meg lehet ütni, verni, pofozni stb., akkor sem lesz semmi baja

2. egyes emberek csukott szemmel is látnak :)

Shadowolf

2 rész alapján:

1. vannak olyanok, akiket bárhányszor meg lehet ütni, verni, pofozni stb., akkor sem lesz semmi baja

Ez ugyebár már a Ranmában is megvolt. :)

deyo

Tan1: Bible Black Gaiden: Ha hasbaszúrnak az áldozati oltáron, akkor biztos, hogy te leszel az aki a legtovább él a szóbában:-))

Én még csak a Gaiden-t néztem meg, de nemtom, hogy megnézzem-e a simát... kicsit sok a hentai benne (na vajon miért)... mert a sztori azért sztem nem rossz... még a Words Worth és jó volt:-))
Engem leginkább a sztori érdekel... szal inkább maradok az Ecchi anime-oknál:-))
pl: Ikkitousen:-)))

Tan2: Akármilyen profik is dolgoznak vmin akár évek óta, mindíg jön egy újonc, aki minden erőfeszítés nélkül hirtelen a legjobbá lép elő:-))
Asszem ez igen sok anime-re jellemző:-))

.Attila

Ez ugyebár már a Ranmában is megvolt. :)

Na azért ott legalább volt sebtapasz, néhány púp a fejeken, egyszer Ranma tetőtől talpig gipszben volt stb.
És hát ugye az a rész, amelyben Akane visszanyeri emlékeit Ranmaról, abban is Ranma-t szörnynek nevezte, mert annyire megverték - hmm... tényleg:

Tanulság a Ranma-ból: bármilyen zúzódásaid legyenek, egy pillanat alatt rendbe tudsz jönni.

Shadowolf

Én azt tanultam, hogy néha nehezebb egy várost meghódítani, mint az egész világot. :D (Excel Saga)

Shadowolf

Ja meg, hogy az ölebek simán kezelik a náluk kb ötször nagyobb gépfegyvereket. :D

.Attila

Ja meg, hogy az ölebek simán kezelik a náluk kb ötször nagyobb gépfegyvereket. :D

És a házban mindig van egy kis dinamit, ugye? ;)