Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Trivi
És a házban mindig van egy kis dinamit, ugye? ;)

Miért? Nálatok netán nincsen?  :D

via_mala

Tanulság: ha az eredeti sorozat sem ragadott meg annyira, akkor a paródiája sem fog.:(
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Tiaro

GoF Tanulság: Sose nézz meg melankólikus hangulatban egy depressziós animét, főleg ne fáradtan lefekvés előtt.
(Megtörtént eset alapján.):eek:
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Spectre

A japánok egy nap alatt felgyógyulnak bármilyen súlyos lázból/megfázásból/influenzából (ja, és a 38 fokos láz már rendkívül veszélyes).
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

.Attila

Egy negatív hangulatú anime (Shingetsutan Tsukihime - azért egész jó) után az ember fantáziája olyan dolgokon jár, hogy hogyan gyilkolászik le egy rahedli embert (főleg Chloe stílusban, késekkel gonosz embereket :D). Vagy csak én vagyok ilyen :confused: :rolleyes:

Sky

Mess with the best,
Die like the rest...

Emarsharae

- Az egyik legmeglepőbb tanulság számomra az volt, hogy a gyilkosok... bérgyilkosok(assassins) mindig jóképűek, hihetetlen divatos(extravagáns) cuccokban járnak, és csak pár részben érzik terhét a bűnöknek, amit elkövettek... de akkor nagyon. (WK)

- Második: lehetsz japán, a hajad akkor is lehet rózsaszín. Még akkor is ha férfi vagy és tanár.

- Harmadik: a szerelmi történet nyúlik mint a rétestészta, mire a végén az egész sorozat kb ebból áll, s ami mellesleg kb így néz ki:

Aya: Tooya...
         Tooya: Aya...

x 2000

vagy ugyanez Tamahome és Miaka szereplésével... :rolleyes:

- Negyedik: egy idő után mindenki emlékeztet valamelyik előző sorozatból egy karakterre... avagy nincs új a lap alatt...

De hogy valami komolyabbat is mondjak: nem érdemes túlbonyolítani az életet, jön az magától is. (Pl. levágott, összeaszott kezek és újjáéledő ősök képében...)
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

deyo

Igaz, hogy jelenleg ez az aláírásom, de ez megváltozhat... (bár mostanában nemhinném, mert egy tényleg nagyon jó)... ezért beillesztem ide is, mert sztem egy igen jó gondolat... főleg amiatt, hogy a kedvenc karakterem mondta... ráadásul teljesen egyetértek vele:-))

Whatever people say about you...
What the people in the world say about you is irrevelant.
People don't care about strangers.
They say irresponsible things without any proof.
That's why I don't care about what those people say.

teraflare

Trivi, látom nem csak én vagyok ilyen "érdekes" hajlamú ember...

Tanulság: Ne fogd meg egy varázslónő mellét, még ha ő csak egy tanonc is. Kee! Kivéve ha szeretsz ágakon ülni. Kee! (aki nem tudja miről van szó kukucs az avataromra.)

roderick

QuoteOriginally posted by teraflare
Trivi, látom nem csak én vagyok ilyen "érdekes" hajlamú ember...

Tanulság: Ne fogd meg egy varázslónő mellét, még ha ő csak egy tanonc is. Kee! Kivéve ha szeretsz ágakon ülni. Kee! (aki nem tudja miről van szó kukucs az avataromra.)

:lol:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

ArchElf

Nem szuper-friss élmény (kb két hetes), de internet hiányában most tudom csak megosztani az (esetleges) érdeklődőkkel.

Szóval kb két hete azt álmodtam, hogy a LU utolsó részét nézem :) és a befejezés elött felugrik egy kis ablak, hogy milyen befejezést szeretnék... Szóval ha valaki még emlékszik rá, kicsit panaszkodtam, hogy nekem kissé depis a befejezése, így álmomban egy jobb befejezést választottam... Reggelre felébredve nem emlékeztem a befejezésre, csak hogy jobb volt mint előzőleg... Igy ezen felbátorodva, mintegy isteni sugallatra: Uccu neki belevágtam a sorozatba, és mive nem volt mi mást csináljak, négy kemény nap alatt le is nyomtam az összes részt. Az utolsó résznél nagyon vártam a felugró ablakot, mégsem jött :(... Ám amikor befejeztem a részt mégsem éreztem azt a depi érzést, ami az első megtekintésnél ért, hanem valami egész más volt... Máig nem tudom, mi csak azt tudom, hogy érdemes volt kétszer (lletve az álmommal együtt háromszor) megnéznem a sorozatot, mert egészen más érzéseket váltott ki mint elsőre...
Szóval számomra ez a legfőbb tanulság:
Hiába néztél már megy egy anime-ot, a következő alkalommal úgyis más lesz a vége, ígyhát uccu-neki szívvel lélekkel belevágni valami rég nem látottba...

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

.Attila

Ai Yori Aoshi Enishi - Episode 3: Tennis

*Khmm*...én azt tanultam, hogy tenniszben a vegyes párost ki kell próbálnom :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Michi

Ha jön a világvége,akkor érdemes követni a farkasokat. Ha elsőre nem találsz egyet sem,akkor rúgj be jól és úgy nézz körül.Érdemes rózsaszín hajú,fura szemű fo****intetizáló nénik körül keresgélni.
All those beautiful people
I want to have them all
All those porcelain models
If only i could make them fall

Shadowolf

SPOILER (azok, akik még nem látták a Naruto 69.-ik epizódját, ne olvassák el)

Annak ellenére, hogy mindkettejükről van egy arckép egy közeli hegyoldalba vésve, vannak olyan nindzsák, akik nem ismerik fel a feltámasztott első két Hokagét. :D

SPOILER VÉGE

roderick

Ha jön a világvége és nem farkasnak születtél akkor szvsz. tök mindegy, de majd kiderül az utsó 2 részb?l...

Hmm.. amúgyhamár Naruto 69. akkor az a kutya eléggé MIBes lett... de akkor is nagy arc :D
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

via_mala

Ha kitéped egy misztikus ellenség gerincét, akkor további alter-képességeket szerzel, avagy eddigi alter-képességed még jobban felerősödik, habár ez már neked is komoly fájdalmat okoz. És habár te vagy a legerősebb natív alter használó még mindig meg tudnak szivatni mindenféle mezei trükkökkel, amiken egy nem alter használó haverod is rögtön átlát, csak az a kár, hogy ezután ő rövidesen elhalálozik, amitől persze te igencsak bepipulsz.
Ha neked van alter képességed, akkor valószínűleg a hugodnak is van, csak nem tud róla, viszont igen intenzíven álmodik.
Memóriavesztés után teljesen más ember lesz belőled még akkor is, ha korábbi éned minden emlékét egyetlen pillanat alatt visszaszerzed. Persze lehet, hogy ez csak azért van, mert ellenséged hugának eddig ismeretlen alter-képességének hatása alá kerültél.
---------------------------------------

A Marson a kiválasztottak évszázadokig élhetnek, a pórnép viszont sínylődik és még gyerekeik sem születnek. Viszont lehetnekk android-gyerekekik, akiket a többség vagy lesajnál, vagy egyszerűen undorodik tőle.
Ha a Föld-ről származó gyermekből harcos amazon leszel, akkor senki nem győzhet le, még ha mesterséges testrészekkel felszerelt szuperharcos is az illető. A megmentődről viszont kiderül, hogy a legfőbb ellenséged, akit azután annak rendje és módja szerint kinyúvasztasz. Bár közben, előtte és utána és úgy egyfolytában olyan mérhetetlenül szomorú vagy, hogy az már szinte elviselhetetlen.
---------------------------------------

Igaz, hogy az embernek álcázott farkasokat csak ittas állapotban látod farkasnak, viszont, ha emberformában megmar, akkor is farkasharapásnak látszik a seb.
Ha embernek álcázott farkasnak mondhatod magad, akkor nem gond 30-40 méteres magasságú ugrásokat produkálnod, habár ez a farkasoktól sem igazán elvárás.

:p :p :p
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Soridan

'hoyy!

Én azt tanultam (illetve nem tanultam, de a legutóbb megnézettnek ez volt a tanulsága), hogy az embre a legnagyszerűbb dolgokat is önző, kapzsi célokra használja ki, s mindezt azért teheti, mert a 'birkák' követik a kolompot, és ahelyett hogy gondolkodnának, inkább a könnyebbik végét fogják meg a dolgoknak. Ez pedig csak tragédiához vezethet és pusztuláshoz.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Soridan
'hoyy!

Én azt tanultam (illetve nem tanultam, de a legutóbb megnézettnek ez volt a tanulsága), hogy az embre a legnagyszerűbb dolgokat is önző, kapzsi célokra használja ki, s mindezt azért teheti, mert a 'birkák' követik a kolompot, és ahelyett hogy gondolkodnának, inkább a könnyebbik végét fogják meg a dolgoknak. Ez pedig csak tragédiához vezethet és pusztuláshoz.

Mondjuk ez a való életben is tapasztalható. :( Na mindegy, ez van. Egy kicsit vidámabb téma: én a legutolsó animémből azt tanultam, hogy ha az embert elütik egy robogóval, akkor onnantól kezdve robotok másznak ki a fejéből. :D Találjátok ki ez melyik animéből van. :D

Soridan

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Mondjuk ez a való életben is tapasztalható. :( Na mindegy, ez van. Egy kicsit vidámabb téma: én a legutolsó animémből azt tanultam, hogy ha az embert elütik egy robogóval, akkor onnantól kezdve robotok másznak ki a fejéből. :D Találjátok ki ez melyik animéből van. :D

Ehh...kicsit félreérthetetlenül értehőségtelen vagyok :confused: Szóval na. Ezért írtam, hogy nem tanultam, mert eddig is tudtam,d e ez volt tanulság :)

Nem tudom ez melyik amit írsz, de van egy másik tanulságom:

Ha elkésel a munkából (ami véletlenül egy transzvesztita bárral kapcsolatos), akkor ne robogóval és ne hátrafelé nézve siess, különben elütsz egy fura ruhás lányt, majd rövidesen halhatatlan leszel :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Shadowolf

Ehh...kicsit félreérthetetlenül értehőségtelen vagyok :confused: Szóval na. Ezért írtam, hogy nem tanultam, mert eddig is tudtam,d e ez volt tanulság :)

Igazad van, elnézést. ;) Na akkor én is egy másik tanulságot nyomok: rejtett erőidet akkor tudod csak felismerni, és megtanulni használni, amikor éppen egy szakabékba zuhansz. :D

Soridan

No problem....

Másik tanulság: 4 év alatt bármilyen béna is voltál, bármennyiszer is öltek meg, profi harcművésszé és kezdő démonidézőve válhatsz.

.Attila

Nem tudom ez melyik amit írsz

FLCL

40 évvel ezelőtt amikor a nagypapa átváltozott a Phantom Thief-fé, akkor nem változott át a feje, haja stb. De bezzeg manapság az unokája amikor átváltozik, ő igen. Tanulság: lényegtelen dolgokkal nem kell foglalkozni... :ejj:

Nephilim

Soha semmit sem szabad a hűtőben felejteni!!! (CB)
:hopp:
"God's in his heaven. All's right with the world."

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Nephilim
Soha semmit sem szabad a hűtőben felejteni!!! (CB)
:hopp:

Legalábbis ennyi ideig. ;) :D

.Attila

Amíg baj van, addig iszonyatosan esik az eső és orkánszerű szél fúj, de pont mikor a baj elmúlik, eláll az egész.

Emarsharae

Amíg baj van, addig iszonyatosan esik az eső és orkánszerű szél fúj, de pont mikor a baj elmúlik, eláll az egész.

És ha valakit megölnek, elered az eső.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

.Attila

QuoteOriginally posted by Emarsharae
És ha valakit megölnek, elered az eső.

Mily igaz...

D.N. Angel 12. rész (ugyan még csak az 1. percben vagyok):

Nem kell meglepődni azon, hogy egy 14 éves gyereknek 26 éves apja van.

teraflare

Mily igaz...

D.N. Angel 12. rész (ugyan még csak az 1. percben vagyok):

Nem kell meglepődni azon, hogy egy 14 éves gyereknek 26 éves apja van.

Miért különös ez? Egyesek már 11 évesen szülnek. (Bár én már nagyon késésben vagyok :mad: ideje belehúzni )

Itachi

A japán vámpírok jól bírják a napfényt....:eek: :rolleyes: :p :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"