Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

.Attila

D.N. Angel

Még mindig vannak anime-k, melyeknek a története nem különösebben érthető egy nézés alapján. (Tud valaki egy webcímet, ahol anime-k történetének a megmagyarázásával foglalkoznak?).

Itachi

QuoteOriginally posted by Shadowolf
SPOILER (azok, akik még nem látták a Naruto 69.-ik epizódját, ne olvassák el)

Annak ellenére, hogy mindkettejükről van egy arckép egy közeli hegyoldalba vésve, vannak olyan nindzsák, akik nem ismerik fel a feltámasztott első két Hokagét. :D

SPOILER VÉGE
Ezen irdatlan nagyot röhögtem... :lol: :lol: :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

roderick

Hamár Narutó, azért animék nélkül arra se jöttem volna rá, hogy a fák ágai mindig egyszintben vannak és általában ugyanakkora távolságra vannak egymástól... (bár lehet, hogy valami ôsi jitsu segítségével növesztették ilyen "könnyen járhatóra" a fákat a falu környékén)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

teraflare

Amit már egy régebbi animéből tanultam:
1.Ha egy irdatlan nagy injekcióstű áll ki a fenekedből, NE ÜLJ LE!
2.Fő ellenfeled elpusztításánál csak egyvalami lehet fontosabb: meglesni a fürdőben egymást fogdosó lányokat.
3. A gonosz nem adja még akkor sem fel, ha már csak infuzióval a karjában képes csak mozogni.
4. Nem Son-Goku a legszelemifogyatékosabb (szép szó :hopp: ) harcos (Goku legalább nem egy ládában alszik, és képes egyész mondatokat mondani)
5. Az nem jó dolog,ha két lány főzőversennyel akar megszerezni magának.

Soridan

QuoteOriginally posted by Trivi
FLCL

És az mi?:confused: Sorree :(

Tanulság: az emberiség ostoba, undorító, erkölcstele....várjunk csak, ez nem anime, ez a Jerry Springer showból van :o :D

Tehát:
Egy régiségboltban kiállított, 'Nem eladó' címkével ellátott kard nem feltétlenül valódi; erre akkor jössz rá, amikor egy démonnal küzdesz, de ettől függetlenül lebökheted vele.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Sky

QuoteOriginally posted by teraflare
Amit már egy régebbi animéből tanultam:
1.Ha egy irdatlan nagy injekcióstű áll ki a fenekedből, NE ÜLJ LE!
2.Fő ellenfeled elpusztításánál csak egyvalami lehet fontosabb: meglesni a fürdőben egymást fogdosó lányokat.
3. A gonosz nem adja még akkor sem fel, ha már csak infuzióval a karjában képes csak mozogni.
4. Nem Son-Goku a legszelemifogyatékosabb (szép szó :hopp: ) harcos (Goku legalább nem egy ládában alszik, és képes egyész mondatokat mondani)
5. Az nem jó dolog,ha két lány főzőversennyel akar megszerezni magának.

Melyikből is?
Mess with the best,
Die like the rest...

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Soridan
És az mi?:confused: Sorree :(

Egy nagyon idióta anime. :D

QuoteTanulság: az emberiség ostoba, undorító, erkölcstele....várjunk csak, ez nem anime, ez a Jerry Springer showból van :o :D

:lol:

teraflare

QuoteOriginally posted by Sky
Melyikből is?

Photon Earth: The idot Adventure (ha jól emlékszem) Egyébként a CD-im hogy állnak? (Berserk,Bastard,Goldenboy,Crono Cross) Japánra jársz idén?

Pi-Tec

Helló! Elfen Lied-bõl megtanultam: Az ember fáj a Földnek, ezért idõrõl idõre ki kell ritkítani, csak a legnemesebb vérvonalakat meghagyva. :uzi:

Ja, és az ártatlanok bántalmazása egyáltalán nem bocsánatos bûn. (Azaz egy szúnyogot le lehet csapni, mert "veszélyes", de egy kutyát megkínozni, ha nem támad ok nélkül, már bûnnek minõsül. Mellesleg az ember nem is veszélyeztetett faj. Miért ne lehetne rájuk is vadászni néha? gladiátor meccsek, meg ilyenek, nem?) :teccik:  :beeee:
Lucy az én istennõm!
Long Live the Diclonius race!!! :__devil:

Ramiz

Quote from: Pi-TecHelló! Elfen Lied-bõl megtanultam: Az ember fáj a Földnek, ezért idõrõl idõre ki kell ritkítani, csak a legnemesebb vérvonalakat meghagyva. :uzi:

Ja, és az ártatlanok bántalmazása egyáltalán nem bocsánatos bûn. (Azaz egy szúnyogot le lehet csapni, mert "veszélyes", de egy kutyát megkínozni, ha nem támad ok nélkül, már bûnnek minõsül. Mellesleg az ember nem is veszélyeztetett faj. Miért ne lehetne rájuk is vadászni néha? gladiátor meccsek, meg ilyenek, nem?) :teccik:  :beeee:

Mert egy szúnyogot nem érint érzékenyen, ha meghal egy másik, de az emberek közül néhány ragaszkodik néhány másikhoz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizMert egy szúnyogot nem érint érzékenyen, ha meghal egy másik, de az emberek közül néhány ragaszkodik néhány másikhoz.

Errõl megkérdezted a szúnyogok véleményét is? :_piszka:

Titkos

Ha egy bombázó földönkívüli lányt kell fogócskában elkapnod, mielõtt nagyon beleélnéd magad a gyõzelembe, elõtte kérdezz rá, hogy tud e a hölgyemény repülni. :rotflol:
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

TurboK

Quote from: SoridanÉs az mi?:confused: Sorree :(
FURI KURI !

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Rounin

Quote from: TurboKFURI KURI !

Jééézusom, de régen kérdeztem már ezt :p Azt se tudom miért :D

.Attila

Quote from: Pi-TecAz ember fáj a Földnek, ezért idõrõl idõre ki kell ritkítani, csak a legnemesebb vérvonalakat meghagyva. :uzi:
Ez tényleg így volt az anime-ben, vagy csak te szeretnéd ezt? :D
Ha utóbbi, akkor a kérdésem: te benne vagy ebben a "legnemesebb vérvonalban"? :_piszka:

Shadowolf

Quote from: RouninJééézusom, de régen kérdeztem már ezt :p Azt se tudom miért :D

:eeek: Soridan?  :eeek:

Mattanja

-Az egyenviselet a fõszereplõknek nem kötelezõ.
-Akinek egy lány nagyon kell, annak nem jön össze, akinek nem kell, annak viszont több is.
-Ha egy lány csalódottságában sírva hagyja el a helyszínt(a nézõ szemszögébõl általában balra haladva), akkor a könnycseppjei csilingelnek, és valaki talán zongorázik is a közelben, valamint feltámad a szél.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Meske

Quote from: Shadowolf:eeek: Soridan?  :eeek:
Hehe, én tudtam! :hehe:

Ja és hogy ontopic is legyek, én azt tanultam a legutóbbi animébõl, amit láttam, hogy egy lány soha sem lehet "phantom thief" :beken:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Ramiz

Quote from: RouninErrõl megkérdezted a szúnyogok véleményét is? :_piszka:

Igen!  :hehe: És mielõtt megkérded: az emberekét is. Mindet. :rotflol:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: Shiroi-Akinek egy lány nagyon kell, annak nem jön össze, akinek nem kell, annak viszont több is.
Ezzel kapcsolatban olvasd el az Animevilág cikkét. Külön kiemelném a lényeget:
Quote# Minél kevésbé érdekel a szex, annál több lehetoséged kínálkozik.
# Ellenkezõleg, minél jobban próbálod, annál kevesebbet kapsz.
Ja és annyit tudnék még hozzáfûzni a Green Green-bõl tanultakhoz, hogy:
"You can't change fate..."

Mattanja

Quote from: MohaEzzel kapcsolatban olvasd el az Animevilág cikkét.
Tudom, már olvastam.  :lol:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manu

Quote from: TriviEz tényleg így volt az anime-ben, vagy csak te szeretnéd ezt? :D
Ha utóbbi, akkor a kérdésem: te benne vagy ebben a "legnemesebb vérvonalban"? :_piszka:

Naná, hogy benne van, onnan tudja!:D Bezzeg minket valószínû váratlanul ér majd e szelekciós folyamat :beken:

Pi-Tec

Quote from: RamizMert egy szúnyogot nem érint érzékenyen, ha meghal egy másik, de az emberek közül néhány ragaszkodik néhány másikhoz.
Honnan tudod te azt, hogy hogyan érinti õket!?! Mellesleg az tökmindegy, engem nem az érzelmek vezérelnek. Illetve van egy, ami befolyásol, de az úgyis átsejlik az írásaimon, hogy nem a ragaszkodás. És ne mondd, hogy mi lenne, ha pl. az halna meg, aki a legközelebb áll hozzám, mert az már megtette, és ettõl se változott meg a hozzáállásom (bár azért fájt, de megérdemeltük - és aki megérdemli, az kapja is meg). Szóval: Lucy-vel értek egyet, és kész!!

(Ne tekintsd ellened irányuló offenzívának, csak a nézeteimet védem.)
Lucy az én istennõm!
Long Live the Diclonius race!!! :__devil:

Ramiz

Ha biztos lennék benne, hogy azt akartad mondani magadról, ami nekem lejött, hogy akarod, akkor azt mondanám, hogy marhára nem értelek meg téged és a hozzád hasonlókat, sõt, nem is igazán hiszem el nektek, hogy olyanok vagytok, amilyennek láttatni akarjátok magatokat (errõl már volt egy null null kimenetelû beszélgetésem ezen a fórumon valakivel/valakikkel, a "Vallások ..." topicban), de mivel nem vagyok benne biztos, ezért inkább nem mondok semmit, csak annyit, hogy ha valaki kellemetlenül érzi magát, ha meghal egy ismerõse vagy valami baj éri, vagy amikor veszekedik valakivel vagy ilyesmi, attól azt még nem "az érzelmei vezérlik".

Titkos

Quote from: RamizDe az olyan hozzászólások is eléggé félreterelõek, amiket az elsõ epizód megtekintése után tett fel valaki.

Nem kell a dolgot túldramatizálni, amikor azt a bizonyos postot írtam, már a 30. részen is túl voltam, csupán azért hoztam fel az elsõ részt, mert az ragadott meg a legjobban, illetve ez már egy klasszikus jelenet egy klasszikus animében. (De hiba volt, hogy nem halgattam a megérzéseimre, sejtettem, hogy ebbõl az "Ep. 1"-bõl még baj lesz...)

Quote from: RamizEzek mindig egy nagyon konkrét esetre vonatkoznak (pl fogócskázni egy földön kívüli lánnyal), és nyilvánvalóan nem komolyak.

Nem is kérte senki, hogy azok legyenek. Vagy akkor nevezzük át a topicot "Csak komoly anime tanulságok!"-ra és töröljünk belõle minden humoros, vagy vígjáték-animére vonatkozó postot.

Quote from: RamizDe ez azt sugallja, hogy az animékbõl nem lehet normális dolgokat tanulni. Pedig éppen azért többek, mint a legtöbb más országban készült rajzfilmek, mert van, amelyik nem csak a szórakoztatást tûzte ki célul (nem mintha arra nem lenne szükség, sõt!), hanem a mondanivaló átadását, az elgondolkodást, különféle kényes kérdések megpendítését.

Igen, de azért véleményem szerint nem árt, ha nem csak "ez a hihetetlenül mély anime egy életre megváltoztatott!" és hasonló hozzászólásokkal van tele a topic. (Különben egyesek még azt hinnék, hogy minden anime vérkomoly, és/vagy világfájdalommal teli.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Ramiz

Najó, megadom magam. Visszavonulok teljes fronton. :D

Titkos

Quote from: RamizNajó, megadom magam. Visszavonulok teljes fronton. :D

Örülök, hogy sikerült megegyeznünk. :)

Feldin

Quote from: TitkosÖrülök, hogy sikerült megegyeznünk. :)
Megegyeznünk :) :lol:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Titkos

Quote from: FeldinMegegyeznünk :) :lol:

Mi van? :)  :confused:

Feldin

Quote from: TitkosMi van? :)  :confused:
Visszavonult, és ez neked megegyezés volt. Csak jól hangzott :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s