Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Titkos

Quote from: FeldinVisszavonult, és ez neked megegyezés volt. Csak jól hangzott :)

Jah, így is fel lehetett fogni. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Ramiz

Ez egy szép megegyezés volt. Most mi a baj vele? :?: :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Titkos

Quote from: RamizEz egy szép megegyezés volt. Most mi a baj vele? :?: :D

Ugye, hogy ugye? :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Shadowolf

Srácok az ilyen dolgokat a jövõben pm-ben. Az uccsó oldal kb 95%-a offolás. :rolleyes:

Titkos

Quote from: ShadowolfSrácok az ilyen dolgokat a jövõben pm-ben. Az uccsó oldal kb 95%-a offolás. :rolleyes:

Gomen! ;)

Fazék

bár nem a legutóbbi amit láttam, és már többször is felhoztam és ígérem most utoljára, de szóval:
Mit tanultam a legutóbbi animébõl? :
az emberek igénytelenek, vérre vágynak, sablonos szereplõkre, tökéletesen értelmetlen erõszakra és meztelenkedésre. lásd Elfen Lied
jelenleg animenfo-n top100-ból a 24-ik, anidb-n top10-bõl a 2-ik, animenewsnetwork-ön is lassan benne van a súlyzott (!) értékelésnél a top100-ban...
kérdem én attól aki már látta: hogy jön ez a (sztem) közepesnek épphogy nevezhetõ anime egy Rurouni Kenshin: Reminiscence, egy GTO, egy Cowboy Bebop, egy GitS SAC-nek, egy Planetes-nek akár csak a közelébe is?!? (majdnem az összes sorozatot fölsorolhattam volna, amit eddig láttam, a rengeteg jobbnál jobb filmekrõl már nem is beszélve) mert szép lassan és magabiztosan maga mögött hagyja ezeket a sorozatokat a toplistákon... ez már tényleg meghaladja a felfogóképességemet... ha adnának rá egy 6-ost, vagy mondjuk egy 7-est az értékelésnél, azt még talán elfogadnám. nekem nem jött be, másoknak igen, van ilyen, de hogy szinte csak 9-es 10-es osztályzatokat osztogat rá mindenki, elvétve találkozik az ember csak pár reálisan pontozó emberrel... elkeserítõ

végsõ tanulság, legyünk toleránsak, legyünk toleránsak, legyünk toleránsak. ezt mondogatom magamban akárhányszor elõjön az Elfen Lied, mégse bírom megállni, hogy ne hívjam fel erre az agyonhype-olt rakás nemmondommire a figyelmet... én ugyan negatív kampányt folytatok ellene, de vszleg én is csak a sorozat malmára hajtom a vízet... na mindegy... ígérem tényleg ez volt az utolsó kirohanásom ezzel kapcsolatban (bár azt hiszem ezt már korábban is ígértem, bocsánat :)), úgyis reménytelen a dolog... én így látom, rengeteg más ember máshogy, könnyen lehet hogy én vagyok a vaksi idióta és nem õk...

Bruce

Már amit Pi-Tec írt, az is erõsen késztett e mû kihagyására, szóval amit most írtál csak még jobban megerõsített abban, hogy nem fogom megnézni... Mert bár semmi bajom az erõszakkal meg a vérrel meg a meztelenséggel meg az ilyenekkel, de csak ha megvan a helye, az oka, szóval ha van értelme. Ha teszemazt valamit ki akarnak vele fejezni. Az hogy csak azért legyen ott mert egyesek szerint a nézõnek az kell, hát köszi nem kérek belõle...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

roderick

Jajj... az ilyen toplistákon tökre nem érdemes szívózni...
nem tökéletesen müködö rendszer, tudom, mert tanítják nekem  :) .
Ilyen sorozatoknál, általában aki megnézi és teccik neki az rohan csupa tizest adni neki, akinek meg az általad emlegetett sorozatok teccenek, azok pedig általában árnyaltabban osztályoznak (pl. lehet rohadtul teccet neki, de a 10-est élete legjobb animéjére tartja fent, a 9-est meg a jelenlegi kedvencére ezért csak 8-ast ad, mert miért ne) és akkor máris hátrébb van a dolog.

Quoteaz emberek igénytelenek, vérre vágynak, sablonos szereplõkre, tökéletesen értelmetlen erõszakra és meztelenkedésre

Ez igaz, én pl. ezért néztem meg a Love Hina-t :D (just kidding)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Chronos

Blimp: Tökéletesen egyetértek az Elfen Lied-es postoddal, csak még szeretném kiegészíteni valamivel...:)
Gondolom sokan nem tudják, de pl. a legnagyobb anime siteok (lásd. animereactor) Elfen Lied lázban égnek, és már "megdumálták" a fansubber csapatokkal, hogy aki kiadja elõbb az Elfen Lied-et R2-es DVDRipben, az a király...:)
Úgyhogy rögtön a legnevesebb csapatok, lásd. A-L, KAA, Anime-Fin felkerekedett, hogy megdumálják, kik adják ki az Elfen Lied-et...:)
A megállapodás a következõ lett: Elõször Anime-Fin, majd A-L, és végül KAA... :rolleyes:

Na most erre szóljon valaki valamit...
Megveszik a japán DVDket valami eszméletlen drágán, és rányomják a fansubot...
Ez még oké is lenne, de miért az Elfen Lied-et???
Ott a Hunter x Hunter máig nincs normális DVDrip belõle... :uzi:

Szóval csak ennyit bírok mondani, az amerikaiaknak ez tetszik, és "sajnos" el kell fogadnunk... :eeek:

Legvégül ajánlom ezt a linket megnézni, ez az illetõ az A-L egyik encodere:
http://animereactor.ath.cx/forum/viewtopic.php?p=206777&highlight=#206777

Csak az aláírásra és az avatarra gondoltam...:)

Még valami még így utoljára:

Ezt most lehet hogy nem fogjátok elhinni, de az Elfen Lied vágva volt leadva a TVben...:)
A japánban kiadott DVDken már sokkal több brutalitás található... :wtf:

Ennyi...

CHRONOS

Damnatus

Hali!

Az egy érdekes kérdés lenne, hogy az ilyen filmek vajon elõsegítik-e pl. az agressziót, vagy inkább levezetik azt?(Az Elfen Liedet még nem láttam, de le fogom tölteni.)
Itt inkább a túlzott erõszakra gondolok. De érdekes kérdés ez a hentaioknál is. Vajon az ilyen filmek azért jönnek be, mert ott az ember "kiélheti magát", tehát azzal, hogy lát ilyen típusú szexet/erõszakot/megaláztatást stb. azt éri el, hogy nem alakul ki benne egy szorongás ezek iránt. Tehát megnézi, a fantáziáját ez kielégíti, és én nem fog rá vágyni, hogy ilyet csináljon?
Vagy épp ellenkezõleg, felbátorítja-e?
Nekem van rá saját elképzelésem, miszerint ez egyéntõl függ, de kiváncsi vagyok a tietekére is.

Titkos

Quote from: BruceMert bár semmi bajom az erõszakkal meg a vérrel meg a meztelenséggel meg az ilyenekkel, de csak ha megvan a helye, az oka, szóval ha van értelme. Ha teszemazt valamit ki akarnak vele fejezni. Az hogy csak azért legyen ott mert egyesek szerint a nézõnek az kell, hát köszi nem kérek belõle...

Én is pont így vagyok vele, ezért nem bírom én sem az Elfen-t. Az elsõ rész-t csak részletekben bírtam végignézni, mert egyszerûen annyira untatott. Felesleges azt mutatni 5 percen keresztül, ahogyan a csaj végiggyalogol 20 szobán és mindenkit szétrobbant, mikor az ember már a 3 szoba után látja, hogy "Na, ezt úgy sem állítja meg semmi!". Meg nagyon nem jött be az sem, ahogyan a sorozat a brutális akció/thriller, és a könnyed vígjáték stílust váltogatja. Mindent bele akartak rakni, aztán végül semmi sem lett belõle... Persze ez az egész nem lenne annyira zavaró (nem ez lenne az elsõ szar anime...), viszont ez a hisztéria, ami körülötte van, már eléggé az. Chronos-al meg csak egyetérteni tudok, egy csomó animének nincsen normális DVD Rip-je, erre a csapatok versenyben fordítják ezt a *****-t, hát erre már nem tudok mit mondani. :grrr:  (A csillag helyére mindenki gondoljon, amit akar. :) )

Rounin

Quote from: DamnatusNekem van rá saját elképzelésem, miszerint ez egyéntõl függ, de kiváncsi vagyok a tietekére is.

Ezt az elképzelést csak megerõsíteni tudom részemrõl. De hát fene tudja. Én is csak ember vagyok, akár tévedhetek is [talán :) ]

Pirula

Quote from: DamnatusHali!

Az egy érdekes kérdés lenne, hogy az ilyen filmek vajon elõsegítik-e pl. az agressziót, vagy inkább levezetik azt?

Hm. Szerintem - és eddigi tanulmányaim alapján - is-is, de az elõsegítés hangsúlyosabb, és mindemellett biztos vannak egyéni különbségek is. Plusz az életkortól vagyis, inkább a mentális életkortól is nagyban függ hogy milyen hatással van a nézõre. Egy gyerek még inkább utánozza a filmben látottakat, nem pedig az esetleges tanulságot, történeti lényeget és mondanivalót veszi észre - már ha van ugye. Az hogy az ilyen Elfen Lied-szerû sorozatok - nem láttam egyébként, csak a leírtakból következtetek - ennyire sikeresek sokmindent elárulhat, csak ezzel egyfajta tyúk-tojás problémához érkezünk. A nézõi igénytelenség szülte ezeket a filmeket, vagy a "gonosz és elnyomó média" erõlteti ránk?

A lényeg viszont hogy mindig horjunk magunkkal fényképezõgépet, mert sosem tudhatjuk hogy mikor bukkan fel egy bögyös mecha pilótanõ nyugtatóktól bekómáltan és igencsak alulöltözötten. :D (FMP)

Manu

Az Elfen Leidhez én két dolgot fûznék hozzá. (Egyébként pont Blimp postjai miatt néztem meg)
1. A kultúra ipari jellegûvé válásával a színvonal igencsak csökkent, mivel sok embernek kellett eladni a dolgokat. Ezt szívom én már gyerekkorom óta, mivel (szerencsére v szerencsétlenségemre) zenét tanultam, s ott ez félelmetes módon jellemzõ. Annyira igénytelen már a megjelenõ "valamik" döntõ többsége, hogy számomra teljesen értelmezhetetlen. Az Elfen Lied sikere ebben különbözik, mivel szerintem:
2. Ez az anime felnõtteknek szól, a mi kultúrkörünkben pedig azoknak, akik rendelkeznek valamilyen nyelvtudással, tehát értelmiségiek, legalábbis nem segédmunkások. Ezen emberkék kénytelenek minden nap a munkájuk során kicsiny kis frusztrált vikágunkban szembenézni egy csomó másik, szintén kényszeres emberkével. Ez némiképp rejtett feszültséget, agressziót szül, s ezt élik ki ezeken a filmeken. A TV tele van egy csomó dögös, alig felöltözött csajszival, akikbõl ez az átlagember szintén nem kap (eleget), ami ugyancsak feszültséget okoz benne, s a szex és erõszak ilyen terû összekapcsolása ezért tud ilyen sikeres lenni. Hogy miért kapnak fõszerepet ebben az erõsen underaged lánykák, az már könyen kitalálható. Ez némiképp a huszonkettes csapdája, magát gerjeszti. Ez a japánokra fokozottan jellemzõ, hiszen õk többen vannak, kisebb helyen. Ezért szeretik ezt a rejtett erõ dolgot.
(Néha én is úgy szeretnék átnyúlni a du-i csúcsforgalomban az elém pofátlanul betolakodó kocsijába és letépni valamilyét/ettõl függetlenül nekem nem tetszett a sorozat :D/)

Mattanja

Jól szóltál, Pirula!
Quote from: PirulaA nézõi igénytelenség szülte ezeket a filmeket, vagy a "gonosz és elnyomó média" erõlteti ránk?
Szerintem sajnos az elõzõ. Az készül, amire igény van.
Quote from: PirulaA lényeg viszont hogy mindig horjunk magunkkal fényképezõgépet, mert sosem tudhatjuk hogy mikor bukkan fel egy bögyös mecha pilótanõ nyugtatóktól bekómáltan és igencsak alulöltözötten. :D (FMP)
Na mostmár tényleg megnézem a Full Metal Panic-ot!  :hehe:

Edit: te is "Jól...", Manu!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Szerintem sem érdemes ezen "szívózni", ahogy valaki találóan megjegyezte fentebb. Az amerikaiak tök hülyék, az csak a mi bajunk, hogy néhány szempontból kiszolgáltatott helyzetben vagyunk (pl olyan animéket nézünk, amit õk feliratoznak, olyan filmeket, amiket õk csinálnak, mert az emberek megszokták és lusták és nem ülnek be másmilyenre). Az, hogy milyen filmeket csinálnak halomra és hogy még sikeresek is a filmjeik, az pontosan megmutatja, hogy mit lehet az õ kulturális vélemnyüktõl várni. Egy angol nyelvû (nagyrészt amerikaiak által látogatott) anime-fórumra egyszer beiratkoztam, de elég hamar elszoktam onnan . Annyi barmot egy rakáson az Alföldön nem látni. Legutóbb meg egy-két Takeshi Miike filmre kerestem rá az IMDB-n. A fórumokban a filmeknek csakis egy aspektusát vizsgálták: mennyire véres. Jön a 14 éves kiskölyök, aki arra veri magát, hogy meg merte nézni az Ichit meg az Auditiont. Jön a 15 éves másik, aki ráver az elõzõre azzal, hogy õ már két éve látta, és szerinte nem is durva. Stb stb stb. Siralmas, siralmas. Azt egyikük sem vette észre, hogy esetleg valamirõl szól is a film.
Bocs az offolásért, de eléggé idevágott.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizAnnyi barmot egy rakáson az Alföldön nem látni.

Khm... Kedves Ramiz! Ezt most szószerint értsem vagy magamra vegyem? :_piszka: C:

Titkos

Quote from: ManuKhm... Kedves Ramiz! Ezt most szószerint értsem vagy magamra vegyem? :_piszka: C:

Nyugi, szerintem õ a szép szürke marhákra gondolt, nem miránk. :D  (Avagy én is debreceni vagyok. :) )

Moha

Quote from: Titkos(Avagy én is debreceni vagyok. :) )
Are?  :wtf: Hontou?
Amúgy /me se veszi magára, bár néha nagy ökör tud lenni... :hehe:

Titkos

Quote from: MohaAre?  :wtf: Hontou?

Hai, hai! :)

.Attila

Quote from: TitkosHai, hai! :)
Ryoga-nak az egész világ az otthona ;) :D

Titkos

Quote from: TriviRyoga-nak az egész világ az otthona ;) :D

Ez mondjuk igaz. :D

Meske

Quote from: MohaAmúgy /me se veszi magára, bár néha nagy ökör tud lenni... :hehe:
De még mekkora! :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Shadowolf

Én azt tanultam, hogy a jelek szerint hiába szólok hogy hagyjátok abba az offolást. Innentõl kezdve az összes nem idevágó hsz szó nélkül törölve lesz...

Marfy

Én azt tanultam hogy óvakodjak a Vespás nõktõl   :rotflol: .

Kilteh

Azt, hogy a nõk és köztem hiába van egy emelet, akkor is úgy fejbe tudnak vágni, hogy az egekbe repülök XD (Love Hina)
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Titkos

Quote from: KiltehAzt, hogy a nõk és köztem hiába van egy emelet, akkor is úgy fejbe tudnak vágni, hogy az egekbe repülök XD (Love Hina)

Az nekem is tetszett. :)  (Keitaro (repülés közben): "Dehát ez fizikailag nem is lehetséges!" :D )

Rounin

Quote from: ShadowolfÉn azt tanultam, hogy a jelek szerint hiába szólok hogy hagyjátok abba az offolást. Innentõl kezdve az összes nem idevágó hsz szó nélkül törölve lesz...

De ez nem anime :wtf:

Én azt tanultam, hogy a macskák ritka veszedelmes jószágok, és az iskoláslányok csontjai képesek hullámmozgásra mindenféle csernobili léptékû háttérsugárzás nélkül o.O

Feldin

Quote from: RouninDe ez nem anime :wtf:

Én azt tanultam, hogy a macskák ritka veszedelmes jószágok, és az iskoláslányok csontjai képesek hullámmozgásra mindenféle csernobili léptékû háttérsugárzás nélkül o.O
Mit nem néztél :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Meske

Quote from: KiltehAzt, hogy a nõk és köztem hiába van egy emelet, akkor is úgy fejbe tudnak vágni, hogy az egekbe repülök XD (Love Hina)
Én pedig azt ennek alapján, hogy melyik is valójában az erõsebbik nem... :hehe: (Bár igaz, hogy nem ezt néztem meg legutóbb, de attól még ezt tanultam belõle... :p)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.