Japán filmek és zenék

Started by Daihelyon, 2003-12-11, 17:11:08

Previous topic - Next topic

Manu

Quote from: Raggie GordonNem akaork dicsekedni, de részben az enyém. :)
De tényleg Kubrick forever!

Tõled kollektálta azt a részét... :D

Windstruckt

Hát... egy kóreai romantikus dráma, annak nem olyan rossz. Vagy a fene tudja, nem értek a romantikus drámákhoz.

Gozu
Haladó Takashi Miike kedvelõknek... :D Az Audition és az Ichi mellett kötelezõ darab... :D. Hát az utolsó jelenetek valami kegyetlenek :D

Pirula

Quote from: Raggie GordonA Katonák voltunk-ot még nem láttam, de nem nagyon amerikaipárti? Ezt csak hallottam róla, úgyhogy kiváncsi vagyok a véleményedre. A Szarvasvadász tényleg jó, mondjuk én az Apok. most elõtt láttam.
Nem amerikáskodó, a vietnami felet is ugyanúgy bemutatják, hogy nekik sem volt fenékig tejfel a háború. Jó, amcsi film lévén nyilván az õ oldalukat mutatja be inkább és az õ hõsies küzdelmük van kidomborítva, de odaszúr azzal hogy lehetnek õk akármekkora hazafiak meg elszántak hogyha gyakorlatilag a nagy büdös semmiért harcolnak. Párhuzamosan mutatja még a hátországban a feleségek és a hátramaradt családok sorsát is. Ott mondjuk sokszor túl drámaira akarták venni, talán ennyi a negatívum.

Ramiz

#242
KUBRICK MINDENKIÉ!!! :D :cool: :hail:
Akkor ez nem téma. ;)
Amúgy nagyon is jó, hogy rákattantál.
Raggie megszerezte a Lolitát is (FIGYELEM! RAGGIE! NEM ÉN! RAGGIE! :hehe:).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!
Quote from: RamizRaggie megszerezte a Lolitát is
Melyiket? A Jeremy Ironsost?

Manu

A "Mit láttál legutóbb..."-ból

Quote from: BaldyNekem is, csak az a kár, hogy egy ismerõsömnek sincs meg DVD ripben, pedig azt nem bánnám, ha meglenne. Amugy Natalie Portmant én is ebben a filmben kedveltem meg nagyon, és annak is csak örülni tudtam, hogy õ alakitja Padme Amidala-t a Star Wars I-III epizódokban. Ja amugy kéretik a Star Warst nem szidni, bármelyik részrõl is legyen szó, mert nekem az a szivem csücske :hehe: Augy még annyit Natalie Portman színésznõrõl, hogy elnyerte az idei  gálán a Golden Globe díját a Closer c. filmben nyujtott alakitásáért, gratula neki ezuton is :D

NEkem van a Leonból 2 CD-s rendezõi, ha nagyon szeretnéd, megoldjuk.

Én nem szidni akarom a SW, csak e témába vág szerintem, hogy szegény Portman kisasszony végigsírta a forgatásokat, annyira szenvedett.

Fazék

Quote from: ManuÉn nem szidni akarom a SW, csak e témába vág szerintem, hogy szegény Portman kisasszony végigsírta a forgatásokat, annyira szenvedett.
sajnos tényleg nagyon gyenge teljesítményt nyújt az SW-k alatt, legalábbis más filmekben nyújtott színészi teljesítményeihez képest... :(
amúgy az új részekkel nekem sincs semmi bajom, legalábbis semmi olyan, ami az eredeti trilógiával is ne lett volna :)

Djinn

Quote from: BaldyNekem is, csak az a kár, hogy egy ismerõsömnek sincs meg DVD ripben, pedig azt nem bánnám, ha meglenne. Amugy Natalie Portmant én is ebben a filmben kedveltem meg nagyon, és annak is csak örülni tudtam, hogy õ alakitja Padme Amidala-t a Star Wars I-III epizódokban. Ja amugy kéretik a Star Warst nem szidni, bármelyik részrõl is legyen szó, mert nekem az a szivem csücske :hehe: Augy még annyit Natalie Portman színésznõrõl, hogy elnyerte az idei  gálán a Golden Globe díját a Closer c. filmben nyujtott alakitásáért, gratula neki ezuton is :D
Hát meg kell mondjam, hogy a Star Wars nekem is nagy kedvencem, de attól még nem voltam elragadtatva mikor láttam az elsõ részt... Sõt!!!
Ez nem szidás csak a személyes véleményem.  :)

edit: gondoltam áthelyezem ide ezt a postot. Végül is ide való csak lusta voltam...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

#247
Nem, a Kubrick-féle Lolita, 196x-bõl.


DAVID LYNCH FILMEK

Blue Velvet

Röviden: egy egyszerû történet bonyolult szereplõkkel és néhol szándékoltan egyszerû, kisfestõkönyvre emlékeztetõ jelenetekkel, néhol pedig elborult látomás-szerû részekkel, amik valójában nem azok, csak Lynch ilyen furcsán látja a valóságot...
Meglehetõsen nyugtalanító film, bár az ajánló szöveg a "világ sötét oldalával" meg hasonlókkal nagy marhaság.
A filmet végigkísérik olyasmi jelenetek vagy akár csak egy jelenet kis részei, amelyek nem tûnnek odatartozónak. A legtöbb odatartozik, szerintem. Pl a levágott fül. Kielemezgethetjük.

Lost Highway

Némelyek szerint nagyon rossz film, egyáltalán nincs sztori, az egész csak önkényesen felvett képsorok füzére. Mások szerint nagyon is jó, bár tényleg értelmetlen. Van, aki úgy véli, érti is. Nos, szerintem van értelme, van sztorija is, méghozzá igen ügyesen tálalva, csak még nem 100%osan értem. De hát még csak egyszer láttam, és 20 perce fejeztem be (amióta jegyzeteket készítettem, hogy újra meg újra "átvegyem" a filmet, valamint magam elé meredve gondolkodtam). Nézd meg, de fáradtan ne ülj le elé!

Mindig úgy érdemes nézni Lynch filmjeit, hogy közben észben tartjuk, õ elõbb volt festõ, mint filmrendezõ. Mennyi mondanivalót, gondolatot lehet belepréselni egy képbe, hát még egy filmnyi mozgóképbe (plusz a zene, plusz a mozgások)!



Lynch és Kubrick

Ez csak azért jött elõ bennem, mert nemrég Kubrickra vetettem rá magam (életrajz, filmek), aztán most Lynchre; mindkettõ igen híres és karakteres rendezõ, filmjeiken jellemzõ kézjegyeikkel. Mindkettejüknél felbukkan a manicheizmus, Kubricknál egyértelmûbben (õ is hangoztatta), de Lynchnél is elég sokszor. Lynch különben is imád a fény-árnyék hatásokkal játszani. Kubrick és Lynch is nagyon-nagy figyelmet fordít a legapróbb részleteknek (egy rövid jelenetben feltûnõ helyszín alig észrevehetõ részei stb). Kubricknál a képalkotás, tervezés, beállítások inkább "tudományosabb" (nem tudom jobban mondani), Lynchnél pedig ösztönösek és mûvésziek. Mindkettejüknél nagy jelentõsége van a színeknek.


(Uff, én beszéltem! :D Ezzel csak azt akarja jelenteni, hogy bár elég kinyilatkoztatás-szerû volt ez a kis eszmefuttatás, nem az, hanem csak a véleményem.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizNem, a Kubrick-féle Lolita, 196x-bõl.
Igen az!
Megnéztem, hát nagyon aranyos, de azért megértem miért volt betiltva pár évig az óceánon túl! Spoiler:Egy kedves, kedélyes hangulatban elmesélt történet egy negyvenes pacákról aki beleszeret tizenéves gyönyörû ám csapongó természetû mostohalányába, és elszökésébe belerokkan, szinte(?) megõrül.A zenéje észbontóan jó, miközben idétlenecske. Peter Sellersben most sem csalódtam, nagyon nagy arcokat alakít!
apropó Peter Sellers: Rózsaszín párduc visszatér- ha még nem láttad nézd meg és röhögj egész este, ha már láttad idézd fel és szintén!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Eredetileg Kubrick fiatalabb lánnyal (kifejezetten kislánnyal) akarta csinálni, ahogy a könyvben van, de akkor pláne nem mutathatta volna be...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

#250
1988 - horror...
...de nem valami hétköznapi ám. Egyáltalán nem. 67 perc, de legalább a duplájának tünik. Egy elég sürü és fémekben gazdag alkotáska. Nem is tudom, hol kezdjem. A kép fekete-fehér, a kamera végig az operatör vállán nyugszik, ettöl olyan az egész, mintha amatör film lenne. Aztán a snittek részletekbe menö kidolgozottsága, a jelmezek, meg a gyakorlatilag minden aspektusa meghazudtolja ezt. Ez a képalkotás csak azt szolgálja, hogy minél inkább hétköznapi, sallangmentes környezetet teremtsenek, amibe a nézö könnyüszerrel otthon érzi magát. Mintha csak családi videót néznél. Ezt használta ki a Blair Witch Project is. A történet egy B kategóriás szörnyfilm (regular size monster series) müvészi megfogalmazása. Nem a megértésre, hanem a megérzésre hat, feeling-film. Megmutatja, milyen érzés lehet az, ha ipari-fém-szemét-kupaccá változik az ember. Beszélni nem igazán beszélnek benne, inkább csak ordítanak. Azt viszont sokat. Na és igencsak szélsöségesen brutális. Még nekem is, de hát ez is japán film, és a maga nemében nagyon is jó. Nem tudom milyen lehet a 2. rész (Tetsuo 2 - Body hammer), de egyenlöre ezt kell kipihennem.

Tetsuo - Ironman

Nem látta valaki Bertoluccitól az Álmodozókat. El lehet rá menni növel vagy nagyon nedves?

Ramiz

Tetsuo... egyszer olvastam róla a Filmvilágban (az egyetlen színvonalas, igaz, kissé "öntelt", filmekkel foglalkozó újság), és akkor is megragadta a figyelmemet.
(Megint gyûlnek a jó filmek, Manu... nem szeretélek állandóan film-küldözgetésre kérni... ^^" Igyekszek én is mindenfélét szerezni, hogy én is tudjak küldeni neked.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Doggod

Szerintem Vietnámos filmek közül iszonyatjó a Full Metal Jacket. Az Apokalipszis most-ot sajna még nem láttam, de remélem nemsoká találok hozzá torrentet (bevallom, még nem kerestem).
Háborús filmek közül ami nekem iszonyatosan bejött, az a Band of Brothers, szerintem nagyon jól eltalálták (igaz, hogy HBO-s TV-sorozat, de szerintem simán versenyezhet a filmekkel). Mondjuk azt is hozzátartozik, hogy leginkább a Spielberg, és Tom Hanks által rendezett részek húzzák fel a sorozat minõségét.

Kubrick-ot nagyon szeretem, egyszer hallottam valami olyasmit, hogy azért rendez ilyen eleinte érthetetlen filmeket, mert szerinte bûn lenne mindent elmagyarázni, mindent a nézõ szájába rágni, hogy már gondolkoznia se kelljen. Tágra zárt szemek, 2001 Ûrodisszeia, A clockwork orange... mindegyik WOW!!! Lolitát még nem néztem meg, pedig már vagy egy hónapja itt van a winyómon... talán most hétvégén! :)

David Lynch-hez annyit fûznék hozzá, hogy Twin Peaks-ért nagyon nagy respect. Valaki nem tud torrentet a Straight Storyhoz? Mellesleg nagyon jópofa filmnek tûnik, valami olyasmirõl szól, hogy csávesz kerti fûnyírótraktorral átkocsikázik a szomszéd államba, hogy meglátogassa a beteg testvérét.

Donnie Darko rémlik valakinek? Ha nem, gyorsan tessék megismerni, szerintem nagyon ötletes, gondolkodtató és fura film egyben.  :) Egyik személyes kedvencem.

Fazék

Quote from: DoggodSzerintem Vietnámos filmek közül iszonyatjó a Full Metal Jacket. Az Apokalipszis most-ot sajna még nem láttam, de remélem nemsoká találok hozzá torrentet (bevallom, még nem kerestem).
Háborús filmek közül ami nekem iszonyatosan bejött, az a Band of Brothers, szerintem nagyon jól eltalálták (igaz, hogy HBO-s TV-sorozat, de szerintem simán versenyezhet a filmekkel). Mondjuk azt is hozzátartozik, hogy leginkább a Spielberg, és Tom Hanks által rendezett részek húzzák fel a sorozat minõségét.
nem tudom találkoztál-e az 'Enemy at the Gates' c. filmmel, az utóbbi idõk egyik legjobb háborús filmje volt sztem, javaslom megtekintésre. viszont én szégyenszemre az általad fent említett alkotások közül még egyet sem láttam, de már jó ideje rajta vannak a kötelezõen pótolni listámon, szóval lehet hogy könnyen lemossák az EatG-et :)
Quote from: DoggodDavid Lynch-hez annyit fûznék hozzá, hogy Twin Peaks-ért nagyon nagy respect. Valaki nem tud torrentet a Straight Storyhoz? Mellesleg nagyon jópofa filmnek tûnik, valami olyasmirõl szól, hogy csávesz kerti fûnyírótraktorral átkocsikázik a szomszéd államba, hogy meglátogassa a beteg testvérét.
több Lynch fan kiborult attól a filmtõl, mert minor spoiler: semmi meglepetés nincsen benne! tök lineáris, egyszerû, de szép történet, vagyis teljesen szokatlan Lynch-tõl :)
Quote from: DoggodDonnie Darko rémlik valakinek? Ha nem, gyorsan tessék megismerni, szerintem nagyon ötletes, gondolkodtató és fura film egyben.  :) Egyik személyes kedvencem.
az is egy nagyon jó film, de ha jól tudom kétfajta befejezése létezik. én csak azt láttam, amiben végül úgy határoz, hogy nem mozdul ki a szobájából és rázuhan a gép. nagyon jó a film hangulata sztem is mindenképpen érdemes megnézni (ha más nem a fõszereplõ csaja (Jena Malone) miatt ill. Patrick Swayze-nek is volt végre egy jó szerepe :D)

Doggod

Enemy at the gates Qrvajó film volt szerintem. És az tetszik benne nagyon, hogy végre a sok amcsi szemszögû II. vh-s film mellett megjelent ez a fasza kis ruszki szibériai srácról szóló film, és fantasztikusan lefestette a sztálingrádi csata egyes részleteit.
Band of Brothers-t még nem néztem végig (10 részes), mert magyarul nézem mtv1-en (most szerdán lesz a 10, egyben befejezõ rész). Természetesen megvan DVD-ripben is, de azt majd "nosztalgiázgatásra" tartogatom.  :hopp:

Donnie Darko: Én is ezt a fajta befejezést láttam, de másikról nem is hallottam. Jena Malone pedig tényleg kívánatos kis tini csajt alakított a filmben. Grrr :rotflol:

Donnie Darko mellé ajánlom a Butterfly Effect-et, szintén idõutazást taglalja kicsit más szemszögbõl.

Ramiz

Szerintem Kubrick filmjei egyáltalán nem érthetetlenek.

Enemy at the Gates: megnézem, jónak hangzik (rémlik is, hogy valaki ajánlotta már). Apokalipszis most: naggyon jó, más szemszögbõl, mint a legtöbb film, de a legjobb, No. 1. for ever!!!

Doggod: tudsz Lynch filmjeihez letöltési helyet mondani? (Csak a Kék bársony van meg.)

Tegnap láttam: Psycho (Hitchcock-féle, természetesen). Teljesen modern sztori és történetvezetés, valamint meglepõen ijesztõ... egyes részeknél a hideg rázott.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Az Enemy at the Gates-ben engem igazából az bosszantott, hogy az amcsik gyakorlatilag azt a két országot szerepeltetik a filmben, akik a múlt században a legnagyobb ellenségeik voltak, s akiknek társadalmi berendezkedése nagyon távol áll az amerikaitól. Dehát az nem lehet, hogy egy amcsi filmben nem jelennek meg a tipikus, klissé amerikai eszmék és emberek, ezért hát a ruszkikból fabrikáltak pszeudo-amerikaiakat (ez a kisebbik rossz). Az elején a sztálingrádi ütközet meg a Ryan közlegény analógájára megy (mondjuk ettõl függetlenül szép a kivitelezés). A fennmaradó rész tényleg jó, tetszett pl.: a fõszereplõ játéka.

Xipe

ha valakinek megvan akkor at tudna nekem passzolni az American Psycho cimu filmet(lehetoleg angolul mert a magyar valtozat eleg gyatra).

emellett ajanlom ezt a filmet mindenkinek.
sok szerencset abban,hogy kitalaljatok mi az igazsag es mi a kepzelete a pasinak.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Manu

Quote from: Xipeha valakinek megvan akkor at tudna nekem passzolni az American Psycho cimu filmet(lehetoleg angolul mert a magyar valtozat eleg gyatra).

emellett ajanlom ezt a filmet mindenkinek.
sok szerencset abban,hogy kitalaljatok mi az igazsag es mi a kepzelete a pasinak.

Azt inkább könyvben olvasd el, mert ahhoz képest a film említésre sem méltó. Brett Easton Ellis annak idején igencsak felkavarta vele a kedélyeket világszerte, naggggyon kegyetlen. Én egy fél évre megfeküdtem tõle teljesen. Ellenben van egy másik film az õ könyvébõl, ami sokkal közelebb áll a valósághoz: A vonzás szabályai . Mindenekelõtt azonban a könyv.

Damnatus

Hali!

Donnie Darko!
Szerintem rögtön kiderül az aláírásom választásából, hogy milyen a viszonyom a filmhez, és annak zenéjéhez.
A Band of Brothers pedig az M1-en fut Elit Alakulat néven (a call of dutys pályák egy részét innen vették).

Marfy

Quote from: DamnatusA Band of Brothers pedig az M1-en fut Elit Alakulat néven (a call of dutys pályák egy részét innen vették).
Ez egy nagyon jó sorozat :cool:, szerintem a legjobb II.VH-s filmek közé tartozik. Meg is van videókazin még a HBO-ról lett felvéve de ha valakinek megvan DVD-rip-ben vagy netalántán DVD-n azt kölcsönkérném ha persze ide is adja :). válasz PM

Xipe

Quote from: ManuAzt inkább könyvben olvasd el, mert ahhoz képest a film említésre sem méltó. Brett Easton Ellis annak idején igencsak felkavarta vele a kedélyeket világszerte, naggggyon kegyetlen. Én egy fél évre megfeküdtem tõle teljesen. Ellenben van egy másik film az õ könyvébõl, ami sokkal közelebb áll a valósághoz: A vonzás szabályai . Mindenekelõtt azonban a könyv.


kosz, olvastam,megneztem,megvettem a polot.
csak kene a film.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Manu

Quote from: BlimpLost in Translation
ugyan nem mostanában láttam, de csak most jutott eszembe, hogy ajánljam :) szóval a film egy nagyon szép romantikus történet, ami történetesen Japánban, Tokyoban játszódik. Sofia Coppola elsõ rendezése, és meg kell hagyni, hogy kiválóra sikeredett. aki szereti a kicsit lassabb filmeket, azoknak mindenképpen ajánlanám. Bill Murray és Scarlett Johansson remekelnek a vásznon (nem véletlenül jelölték jópár díjra õket, amik közül meg is nyertek egy párat). 9/10 a film sztem

megj: talán pár érzékenyebb lelkületû ember megütközhet a japánok ábrázolásán, de inkább gondolja át a dolgot, mielõtt kifakad ellene... :)

Megnéztem és tényleg nagyon jó volt. A japán ábrázoláson tényleg fennakadtam az elején, de aztán rájöttem, hogy elég egyoldalú, de igaz. Mint egy barátom megjegyezte, ez a film minden kötelezõ eszközt nélkülöz, amit az amerikaiak beleraknak filmjeikbe a biztos siker reményében (popsi, akció, látvány, poénkodás stb.), és mégis sikeres lett. A fõszereplõ nõbe meg egysterûen beleszerettem.

Ramiz

Az lesz az elsõ romantikus film, amit megnézek az anyámmal...  :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizEnemy at the Gates
Jó kis film, egy megindító ábrázolása a mészárszéknek, párhuzamba vonva egy orosz és egy német mesterlövész harcával. Ahoz képest, hogy amik készítették németekrõl és oroszokról meglepõen jó, de csatlakozom Manuhoz.
Quote from: Ramiz(rémlik is, hogy valaki ajánlotta már).
Én. :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Gozu

Takeshi Miike mókás filmje. Végig tetszett, amikor néztem, bár egy kukkot sem értettem belõle. A végérõl ne is beszéljünk. De nagyon szórakoztató nézni a filmet. A tehénfejû ember és az "eltüntetõ hely" (vagy "emberbontó") tetszett a legjobban.

Egy-két morzsa azért felbukkant a fejemben. Mondjuk a barátja (az egyetlen ember, akit közel enged magához) nõvé változása jelentheti azt, hogy eddig nem tudta a nõket partnerként kezelni vagy nem talált nõt, akiben megbízott. A szállásadó nõ teje (ami mindenhonnan csöpög) valamilyen anyakomplexusra utalhat. A vége (hárman sétálnak) ... nem tudom... talán az, hogy az embernek megmaradhat egyszerre a barátja és a nõje? Jó, ez túl egyszerû, de elõfordul, hogy valaki egy nõ miatt elhidegül a barátjától. Majd még morfondírozok. Ha van valamilyen tippetek, írjátok ide. Addig elolvasom az imdb-s commenteket.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Takeshi Kitano filmje és ugyan ez még csak a harmadik, amit tõle látok (Zatoichi, Dolls volt a másik kettõ), máris felkerült az összes többi filmje is a kötelezõen megnézendõk listámra :)
remek karakterek, nagyon jó rendezés, kiváló történet, jó színészek, mi kéne több? :) viszont továbbra is egyszerûen hihetetlen számomra ez a lefestett hûségi viszony a yakuza-n, stb-n belül...  nem tudok elképzelni olyan embert, aki anélkül képes lenne ilyeneket cselekedni, hogy hinne egy túlvilágban/újjászületésben... fura a "gyönyörû" kifejezést ezekre a szokásokra használni, de valamiért mégis valahogy ez a szó ugrott be arról amit láttam. persze van pár pont, amivel vitatkoznék, és ezek miatt csak 8/10, de tagadhatatlan hogy nagy hatással volt rám a film, miközben néztem, vagyis ajánlom mindenkinek, aki szereti a stílust :)

Ramiz

Takeshi Kitano: :hail:
Mi az a pár pont, amivel vitatkoznál? (Lemon Chiffon színben mondd el.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: BlimpTakeshi Kitano filmje és ugyan ez még csak a harmadik, amit tõle látok (Zatoichi, Dolls volt a másik kettõ), máris felkerült az összes többi filmje is a kötelezõen megnézendõk listámra :)
remek karakterek, nagyon jó rendezés, kiváló történet, jó színészek, mi kéne több? :) viszont továbbra is egyszerûen hihetetlen számomra ez a lefestett hûségi viszony a yakuza-n, stb-n belül...  nem tudok elképzelni olyan embert, aki anélkül képes lenne ilyeneket cselekedni, hogy hinne egy túlvilágban/újjászületésben... fura a "gyönyörû" kifejezést ezekre a szokásokra használni, de valamiért mégis valahogy ez a szó ugrott be arról amit láttam. persze van pár pont, amivel vitatkoznék, és ezek miatt csak 8/10, de tagadhatatlan hogy nagy hatással volt rám a film, miközben néztem, vagyis ajánlom mindenkinek, aki szereti a stílust :)


Számomra is kicsit túzásba volt vive a hûség, de úgy gondolom, hogy ez nem minden gomi-ra, csak a filmben szereplõre vonatkozhat, pont a Takeshi által alakított karakter miatt.
Egyébként tényleg, vitatkozzunk, bár már én régen láttam.

Ramiz

Quote from: FeldinBehozzák az Oldboyt? Azta!!!

Láttad már? Milyen?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!