Japán filmek és zenék

Started by Daihelyon, 2003-12-11, 17:11:08

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: zsolti123én nemrég néztem meg a "yakuza trilógiáját" (violent cop, boiling point, sonatine), és mindegyik nagyon jó volt, és teljesen más történet és megközelítés mind, csak a yakuza a közös bennük. a hana-bi tetszett eddig a legjobban tõle, az biztos. a zatoichi is tetszett nagyon, ezért kezdtem el kitanokat nézni :D. ja meg mostanában néztem a getting anyt is, ami vígjáték. voltak benne hatalmas poénok, pár nagyon gáz poén, meg a vége kicsit már uncsi meg sok volt, de azért alapvetõen nem volt rossz. de ez csak az én véleményem, lehet hogy más végigröhögné. a dolls is nagyon szép film. eddig ezeket láttam kitanotól, de még vár a kikujiro no natsu meg a brother :D


jaés az oldboy:
 :cool:
sztem az utóbbi idõk legjobb filmje. a tarantinós szöveggel reklámozás szerintem sem szép, de így talán több ember nézi meg (és könyveli el betegnek a koreaiakat)
Kitanot én is nagyon szeretem. Az a legmeghatározóbb nekem a filmjeiben, hogy a szomorúságot annyira nem megszokott(európai, amerikai) módon fejezi ki, hogy az néha sokkoló. Pl. csak áll és úgy néz a színész, hogy azzal sokkal több szomorúságot ad át mintha rendesen elbõgnémagát, hisztizne, vagy akármi...

Tarantinora külön mérges vagyok ezért az idétlen, nem valós és egyébként is értelmetlen beszólása miatt! A film viszont tényleg jó, csatlakoznék hozzád és Ramiz kollégához!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Xipe

Oke, akinek meg nem volt szerencseje eme filmhez annak melegen ajanlom.
Rohadt nagy vigjatek.
Nem tudom mikor kerul itthon vetitesre, de ha erdekel valakit szivesen odaadom.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Feldin

Quote from: Raggie GordonJaJa! Az van meg!
(bocs a két ugyanolyan postért, nemtommivan az internetemmel! töröld ki nyugodtan Shiroi)
Reggie! Majd elkérném!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: DoggodEnemy at the gates Qrvajó film volt szerintem. És az tetszik benne nagyon, hogy végre a sok amcsi szemszögû II. vh-s film mellett megjelent ez a fasza kis ruszki szibériai srácról szóló film, és fantasztikusan lefestette a sztálingrádi csata egyes részleteit.
Band of Brothers-t még nem néztem végig (10 részes), mert magyarul nézem mtv1-en (most szerdán lesz a 10, egyben befejezõ rész). Természetesen megvan DVD-ripben is, de azt majd "nosztalgiázgatásra" tartogatom.  :hopp:

Donnie Darko: Én is ezt a fajta befejezést láttam, de másikról nem is hallottam. Jena Malone pedig tényleg kívánatos kis tini csajt alakított a filmben. Grrr :rotflol:

Donnie Darko mellé ajánlom a Butterfly Effect-et, szintén idõutazást taglalja kicsit más szemszögbõl.
Enemy at the gates szuper film és a Butterfly Effect megnézését is csak támogatni tudom.

Ramiz! Nem akarsz átjönni hozzám vmikor az össues japán kóreai kínai filmeddel???
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: RamizLáttad már? Milyen?
Baldy még nem kézbesítette....
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

Tegnap láttam a Casshern-t hát mit is mondjak mert nem mindent értettem meg belõle, elej kissé zavaros volt de a végére nagyjából minden kitisztult.
Talán majd meg kell néznem mégeccer hogy teljesen megértsem.
Amúgy nagyon látványos :cool:.

Damnatus

Hali!

Butterfly Effect tényleg nagyon jó, már ajánlottam!

Manu

Quote from: NokiTegnap láttam a Casshern-t hát mit is mondjak mert nem mindent értettem meg belõle, elej kissé zavaros volt de a végére nagyjából minden kitisztult.
Talán majd meg kell néznem mégeccer hogy teljesen megértsem.
Amúgy nagyon látványos :cool:.


Szvsz ne nézd meg még egyszer, mert akkor viszont már nem fog tetszeni. Én is így jártam, valahogy elvesztette minden varázsát.

Ramiz

Quote from: FeldinRamiz! Nem akarsz átjönni hozzám vmikor az össues japán kóreai kínai filmeddel???

De (amúgy nincs olyan sok), de akkor jó sok üres dvd is lesz nálam... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: ManuSzvsz ne nézd meg még egyszer, mert akkor viszont már nem fog tetszeni. Én is így jártam, valahogy elvesztette minden varázsát.
Már csak azért is akarom mert filmvetítésen láttam és a kép felét mindig kitakarta valaki és a feliratot sem birtam mindig olvasni, és amúgy nagyon teccik a látványvilága, ha tudtok hasonlót ajánlani akkor jöhet.

Ramiz

Quote from: NokiMár csak azért is akarom mert filmvetítésen láttam és a kép felét mindig kitakarta valaki

Hja, a filmvetítések diszkrét bája...  :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Feldin

Quote from: RamizDe (amúgy nincs olyan sok), de akkor jó sok üres dvd is lesz nálam... :D
OK :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Még 1989-ben olvastam a Kuczka Péter féle Galaktikában egy cikket Godzilla, a szörnyek királya címmel. Már abban is ecsetelték, hogy e filmek nem igazán valók 14 éven felülieknek, de valahogy perverz vonzalmat éreztem megtekintésükre, ami valószínûleg kuriozitásukból fakadt. Aztán évekig nem került szemem elé e szörnyeteg, amíg az amcsik nem csináltak belõle színes-szagos mozit, s így pár német csatorna mûsorára tûzött egy-két eredeti filmet. Sajnos nem tudok németül, (meg nagyon nem is szeretem e nyelvet), úgyhogy ezeket pár képsor megtekintése után mellõztem, amik egyébként arra elegek voltak, hogy meggyõzzenek, ezek a filmek rendkívül low-budgetek. De mégis japán film, és nem elhanyagolható részét képezi annak, hiszen már ötven éve nyomják õket tucatszámra, nagy sikerrel. A legutolsó, évfordulósat (Godzilla - Final Battle) ráadásul Ryuhei Kitamura (Azumi, Ultimate Versus) rendezte. Mindenesetre, mivel a gyengém a japán film (és emellett a trash mozik is vonzanak), ezért úgy gondoltam, nem kerülhetem el végzetem, muszály lesz testembe juttatnom egy nagyobb dózist.

Godzilla vs. Mechagodzilla - Terror of Mechagodzilla (1975)

Ez az utolsó filmje az 1954-gyel kezdõdõ elsõ Godzilla sorozatnak, számszerint a 15., s a második a négy Mechagodzilla film közül. Ebben gyakorlatilag minden benne van, ami sci-fi - földönkívüliek, dinoszauruszok, kiborg, sugárfegyver és persze Godzilla. A történet eredetisége magáért beszél: egy, a dinoszauruszokat kutató tudós, akit hülyének tartanak ezért és mellõznek, bosszút esküszik az emberiség ellen, szövetséget köt gonosz UFÓ-kal, akik létrehoznak egy gépszörnyet, Mechagodzillát, ami a tudós által felfedezett és irányított Titanoszaurusszal tör elpusztításunkra. Ebben a helyzetben csak a naívan jó fõhõsök és persze a szintén hõsies, már jó pár film óta az emberiség oldalán álló Godzilla segíthet. Ez az utolsó G. mozi, amiben Godzilla a jó oldalon áll, az 1984-ben kezdõdõ második sorozattól megint gonosz lesz.
A látványvilág, hûen a sorozathoz, rettentõen gagyi. A szörnyek gumiruhába öltözött emberek, akik gyakorlatilag valóságos karatemozdulatokkal rontanak egymásnak, ztán gyorsan szumóra váltanak. A díszletek úgy a Pirx kapitány szintjén vannak. A színészekre, meg a rendezésre inkább nem pazarolnék szót, felesleges. Valahogy mégis megvolt a sajátos varázsa az egymással szemben álló, a makettvárost porrá zúzó, esetlen óriások küzdelmének. Ez az utolsó film, amit a Godzillát megteremtõ Ishiro Honda rendezett.

Godzilla against Mechagodzilla (2002)

Ez az eddigi utolsó Mechagodzilla film. Habár eltelt közel harminc év az elõzõ óta, s az amerikaiak megcsináltak egy nagyköltségvetésû, CG Godzilla filmet, a jappo-k úgy gondolták nem rontják el, amit már kigyakoroltak, megszoktak és maradtak a jól bevált ember gumiruhában módszernél, amirõl a legnagyobb jószándékkal sem lehet elhinni, hogy igazi. Teljesen hiteltelen, de itt is valahogy megvan a maga íze. A számítógépes effektusok is hasonlóan "jól" megcsináltak. A történet ugyanolyan gyerekes, mint a többi filmnél: elõbukkan egy új Godzilla, s az emberiség (Japán) felépíti Mechagodzillát saját védelmére. Ebbe belekevernek egy kis szerelmi szálat és tovább nem is eröltetik a dolgot. A zenéje nagyon heróikus, de hûen az általában vett japán filmgyártáshoz, nagy figyelmet fordítottak rá, jól meg van komponálva. Talán ez a film egyik legnagyobb erõssége, sokat dob a hangulaton. A szereplõk is nagyon heroikusak, szokásosan naívak, és a színészek megfelelõen rosszul is játszanak. Mindettõl eltekintve jól szórakoztam, de ehhez tényleg úgy kellett nekiállnom, hogy trash filmet fogok nézni, aminek megvannak a maga szabályai. :)

Coming up next:
Godzilla vs. SpaceGodzilla
Godzilla vs. The Sea Monster

Fazék

Ember, te hihetetlen vagy!  :haha:
de nagyon jó ötletet adtál kínzásra :D
én is szeretem a trash movie-kat, de ilyen dózisban...  :eeek:  minden elismerésem  :haha:

Manu

Quote from: Blimp...de ilyen dózisban...  :eeek:  minden elismerésem  :haha:


 :merci: , de ez még csak a kezdet :D

Damnatus

Hali!

Megnéztem a Milliódolláros bébit.
Nagyon jó film, fordulatos, ajánlani tudom mindenkinek.

Ramiz

Manu... jól érzed magad? Minden rendben? És még folytatni is szeretnéd? :lul:
Hogy egyeseknek mennyi ideje van!  :rolleyes:  :haha:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Manu...A szörnyek gumiruhába öltözött emberek, akik gyakorlatilag valóságos karatemozdulatokkal rontanak egymásnak, ztán gyorsan szumóra váltanak. A díszletek úgy a Pirx kapitány szintjén vannak. A színészekre, meg a rendezésre inkább nem pazarolnék szót, felesleges. Valahogy mégis megvolt a sajátos varázsa az egymással szemben álló, a makettvárost porrá zúzó, esetlen óriások küzdelmének...
:lul:  :hahaha:  Hat ez kegyetlen!
En 1-2szer kaptam el oket nemet csatornan, de annyira tre volt, amit lattam, hogy meg rohogni sem volt kedvem rajta... A gumiruhaban hulyulo emberkektol ugrottam neki a taviranyito "kovetkezo csatorna" gombjanak. :eeek:  Minden elismeresem, hogy vegig birtad nezni...

Most neztem meg a Battle Royale cimu opuszt. Valaki irta, hogy tenyleg gimisek jatsszak a gimiseket a filmben. Nos, ami az elonye, az a hatranya is, a szineszi jatek elegge katasztrofalis. Kb en odamegyek es ilyen szintet nyujtok. Sajnos Takeshi Kitano sem kivetel, pedig a Kikujiro nyaraban ez annyira nem volt feltuno. Az alapotlet jo, csak amit kihoztak belole, az valahogy.. hat ize... De tobb, mint egyszer nezheto, es megallapitottam, hogy Yamamoto Taro /Kawada/ szimpi. (Jolvanna, nobol vagyok!  :haha: A tobbiek meg v tul fiatalok, v tul oregek v katonak es ugysem latszanak...)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

:3x3: Takeshi Kitano szerinted nem jól játszik? ...  :wtf:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: Kvikveg:lul:  :hahaha:  Hat ez kegyetlen!
En 1-2szer kaptam el oket nemet csatornan, de annyira tre volt, amit lattam, hogy meg rohogni sem volt kedvem rajta... A gumiruhaban hulyulo emberkektol ugrottam neki a taviranyito "kovetkezo csatorna" gombjanak. :eeek:  Minden elismeresem, hogy vegig birtad nezni...

Most neztem meg a Battle Royale cimu opuszt. Valaki irta, hogy tenyleg gimisek jatsszak a gimiseket a filmben. Nos, ami az elonye, az a hatranya is, a szineszi jatek elegge katasztrofalis. Kb en odamegyek es ilyen szintet nyujtok. Sajnos Takeshi Kitano sem kivetel, pedig a Kikujiro nyaraban ez annyira nem volt feltuno. Az alapotlet jo, csak amit kihoztak belole, az valahogy.. hat ize... De tobb, mint egyszer nezheto, es megallapitottam, hogy Yamamoto Taro /Kawada/ szimpi. (Jolvanna, nobol vagyok!  :haha: A tobbiek meg v tul fiatalok, v tul oregek v katonak es ugysem latszanak...)


Most nézem a Godzilla vs. Monster Zero-t, de ezt most nem sikerült egy nekifutásra megtekintenem, pedig jobb, mint az elõzõ kettõ :D

Takeshi színészi játékával nekem is sokáig voltak problémáim. Úgy voltam vele, hogy addig játszik jól, amíg meg nem szólal. Szerintem ez alól pont a BR meg a Zatoichi a kivételek. A Kikujiroban meg én nem szerettem, de ezek szerint mást keresünk benne, és ez is bizonyítja, hogy sokoldalú faszi. Nem hiába szeretik ennyien. A gimisek tényleg nem voltak valami kimagaslóak, de hitelesnek tûntek, legalábbis jobban, mint egy átlag gimist játszó nem gimis amcsi színész. Mindenesetre a BR nem a kedvenc filmem nekem se, láttam már sokkal jobb japán filmet és igazából soha nem értettem, miért lett kultfilm.

mafe

ideji titanic filmfesztiválon keleti filmdömping!!!
pl steamboy, ha jol lattam, koreai hongkongi filmek is dogivel...

Fazék

Quote from: mafeideji titanic filmfesztiválon keleti filmdömping!!!
pl steamboy, ha jol lattam, koreai hongkongi filmek is dogivel...
igen, én is figyeltem, és sunyi, gonosz módon próbáltam minnél kevesebb ember figyelmét felhívni ezekre, hátha így nagyobb valószínûséggel jut még nekem jegy az elõadásokra  :__devil:

Feldin

Quote from: Blimpigen, én is figyeltem, és sunyi, gonosz módon próbáltam minnél kevesebb ember figyelmét felhívni ezekre, hátha így nagyobb valószínûséggel jut még nekem jegy az elõadásokra  :__devil:
Ördögi vagy!!!!
Mikor lesz és hogy s mint?
Mennyi a jegy?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

mafe

titanicfilmfest.hu
ide kerul ki napokon belul a program, a mozik ahol lesznek a vetitesek ott vannak a fooldalon..

Feldin

Quote from: mafetitanicfilmfest.hu
ide kerul ki napokon belul a program, a mozik ahol lesznek a vetitesek ott vannak a fooldalon..
Köszi!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Ezt az oldalt akkor napi ostrom alá is veszem. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Kiváncsi lennék mitõl van ilyen nagy divatja a japán/keleti filmeknek manapság? Itt szegeden is egy hónapig nyomták õket februárban, aztán meghívták Vágvölgyit elõadást tartani. Azon gondolkoztam, hogy a japán misztikus horror utóhatása lehet-e, ami ügye kifulladt, de az emebrek figyelmét ráterelte az ázsiai filmgyártásra? Vagy Kitano meg Takashi hatása lehet? Vagy egyszerûen az, hogy mindezek egyszerre lavíroznak az egyedi és a populáris határmezsgyéjén, és az amerikai blõdségekbe belefáradó nézõknek üdítõen hatottak ezek az alkotások?

Damnatus

Hali!

Utolsó mondat szvsz.

Ramiz

Szerintem is. ;)
Az európai filmeket is mintha egyre nagyobb érdeklõdés fogadná, persze ez az "egyre nagyobb" ez lassú növekedés.
És az amerikai filmek színvonala is folyamatosan csökken. Hihetetlen, hogy milyen kevés ötletet és milyen sok pénzt ölnek a filmjeikbe! Nem csoda, hogy az emberek valami más után vágynak.
Persze nem a nagy átlag, csak az a kisebb hányad, amelyik megvizsgálásra érdemes. :D

Vágvölgyi meg egy hatalmas nagy barom. Valaki nézte anno a mangákról szóló "ismeretterjesztõ" riportot vele? Én még a könyvét is olvastam. Könyvének és a riportnak is kb. 80%-a a hentai-val (akár anime, akár manga) és a prostitúcióval foglalkozott. Oké, még egy ember, aki félreérti az egészet - vagy csak az embereket tájékoztatja félre? mert errõl akarnak hallani? szenzációhajhászás ez is? -, de akkor könyörgöm, ne állítsa be magát a magyar Japán szakértõnek! (Se Tarantino szakértõnek, pláne, hogy magát is rátette a borítóra, nagyobban, mint QT-t... na de ez más lapra tartozik.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Feldin

Quote from: ManuKiváncsi lennék mitõl van ilyen nagy divatja a japán/keleti filmeknek manapság? Itt szegeden is egy hónapig nyomták õket februárban, aztán meghívták Vágvölgyit elõadást tartani. Azon gondolkoztam, hogy a japán misztikus horror utóhatása lehet-e, ami ügye kifulladt, de az emebrek figyelmét ráterelte az ázsiai filmgyártásra? Vagy Kitano meg Takashi hatása lehet? Vagy egyszerûen az, hogy mindezek egyszerre lavíroznak az egyedi és a populáris határmezsgyéjén, és az amerikai blõdségekbe belefáradó nézõknek üdítõen hatottak ezek az alkotások?
Rájöttek hogy az amcsi filmek szarok?
Nem... az nem lehet...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s