Japán filmek és zenék

Started by Daihelyon, 2003-12-11, 17:11:08

Previous topic - Next topic

Ramiz

Manu: ilyen barátja nagyon keveseknek van... nagyon-nagy szerencse.
Nekem egy barátom jut így eszembe, akit nem tudnék megölni. Van több is, de azokba nem bíznék... jó, nem ölném meg õket, de nem is fordítanék hátat nekik... a "haverság" nagyon nem tartós dolog...

kikuchiyo: az is elég erõs dolog, amit te mondasz. Az USA-ban volt már egy show, amiben csöveseknek ajánlottak fel némi pénzt (talán 100 dollárt), ha késsel lemészárolják a másikat. Nem tudom, hogy tiltakozó telefonok vagy valami törvény határása szakadt-e vége, de elég ijesztõ dolog... Persze a kitalálói azzal védekeztek, hogy ott még önkéntes a jelentkezés. Ugyanakkor az éhes, gyenge, állandóan nélkülözõ csövesek közül sok jelentkezett...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Bár nem követtem õket túlzottan (sõt), de az az érzésem, hogy ezek az egymás után következõ valóságsók szisztematikusan próbálják kikezdeni az összes elvet, amelyre a társadalom épül... És amikor az ember azt gondolná, hogy na ezt a határt már nem léphetik túl, akkor jön egy mûsor, ami túllépi.
Ezért gondolom, hogy elõbb-utóbb megvalósul egy hasonló gyilkolóshow.
(Bár amit írsz, az már nincs messze... :(()
Failure is the default option

belabacsi

Quote from: kikuchiyoKözbeszólnék, ha megengeditek.

Számomra a Battle Royale-ban nem is az eddig említett dilemmák voltak a legmegragadóbbak.
Amirõl a film valójában szól szerintem, az az, hogy a tömegmédia kielégíthetetlen információigénye, az egyre magasabbra tolódó ingerküszöb milyen kérlelhetetlenül hoz létre egy olyan intézményt, mint a filmben ábrázolt Battle Royale. Bénító az a logika, amely szerint csupán egyetlen apró elvet -nevezetesen az élet szentségének elvét, a "ne ölj!" parancsot- kell felfüggeszteni, és az egész apparátus önmagától létrejön.
A film felépítése, nézõpontja is támogatja ezt az értelmezést, hiszen a nézõ tulajdonképpen a mindent látó, mindenrõl tudó videojátékos helyzetébõl követi az eseményeket: minden halált részletesen kiírnak nekünk a képernyõre, 32 remaining.
És nem véletlen, hogy a gyerekek eligazítása az egyik legjobb jelenet a filmben, ahol a helyzet véres komolysága és az eligazító videó debilsége áll szinte már abszurd ellentétben egymással.
Már csak a nézõi visszacsatolást kell valahogy megoldani, és máris megvan az ultimate valóságsó. A tippem, hogy pár éven belül valóban lesz ilyen.

totalis egyetertes.

mafe

igaz nem japán, de említésre mindenképp méltó

Február 17. Oldboy

a magyar mozikban!
KFC Cinema Oldboy Review

mafe

igaz nem japán, de említésre mindenképp méltõ

Február 17. Oldboy

a magyar mozikban!
KFC Cinema Oldboy Review

Marfy

Ma este lesz 20:45-kor a Részeges karatemester a Film+ -on ha esetleg érdekel valakit :).

Ramiz

Én néztem. Nagyon röhejes volt a szinkron: "fekete nejlonzsákban visznek el innen", "híresebb akarsz lenni, mint Bill Gates?" ...  :lol:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: RamizÉn néztem. Nagyon röhejes volt a szinkron: "fekete nejlonzsákban visznek el innen", "híresebb akarsz lenni, mint Bill Gates?" ...  :lol:
Jaja tényleg sz*r volt, mikor kockáztak azt mondta az öregnek hogy elviszi Las Vegas-ba :wtf: kétlem hogy akkor már lett volna Vegasz.

Damnatus

Hali!

Ezek a poénok az eredetiben is benne vannak!

Marfy

Quote from: DamnatusHali!

Ezek a poénok az eredetiben is benne vannak!
Pedig azt hittem hogy csak a hülye magyar szinkron miatt ilyen :).
Akkor nem is szóltam.
De amúgy nagyon teccett, ennek van 2. része is?

Damnatus

Hali!

Igen, van második rész is!

Ramiz

Abban van az örökbecsû "Utálom az apámat, és õ is utál engem..." kezdetû dal. :D

Feldin

Behozzák az Oldboyt? Azta!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Ringu (1)

Mókás para film. A szereplõk és a hangulat tetszetõs. A sztori vége nem tetszett, kicsit úgy éreztem, mintha azt gondolták volna: "tegyünk bele valami poént, amire azt mondják majd, hogy "hû de gonosz!"". Még ha arról is kapta a film a címét, nincs megindokolva. Miért lenne jó a szellemcsajnak, ha a videót folyton továbbküldözgetnék? De az a lány tényleg egy nagy para! Igaz, azért is fostam tõle annyira, mert mindig az Audition jutott az eszembe...  :rolleyes:

Manu

A vizsgáim meg a munkám miatt csak megnézni van idöm a filmeket, írni róluk nem, pedig van kettö, amiröl sokkal inkább érdemes lenne, mint néhány gagyiról:
Laundry plakát
Sharasouju.2003 Plakát
Ez utóbbi szvsz egy mestermü, bár nem mindenkinek ajánlanám, mert lassú és kell hozzá sok szuggesszió. Utóbbi idök egyik legjobb filmje számomra.

Ramiz

Megnézni egy filmet másfél óra, írni három sort öt...  :D
De ha nem fér bele, hát nem.

Manu

A Sharasouju egyszerûen az egyik kedvenc filmem lett, bár még mindig fenntartom, hogy eléggé rétegfilm. Egy gyönyörû történet a hétköznapok valóságában, ahol a mindennapi élet rezdüléseinek is varázsereje van. Valami hihetetlen zseniális szinészí játék, de tényleg zseniális. Vannak pillanatok, ahol olyan érzelmek (szeretet, fájdalom) áradnak a szemekbõl, hogy el sem hiszem, hogy nem a valóságban vagyok. Hitelesebb, mint egy dokumentumfilm. És ezek az érzelmek nem holmi klissék ám, ezek az emberek hétköznapi emberek, s gyakran nem tudják ám, hogyan kell érezniük, cselekedniük, szélsõséges helyzetekben. A hitelességen nagy szerepe lehet, hogy a rendezõ hölgy a saját szülõvárosában forgatta le a filmet. A város is megérne egy misét, s már az elsõ, jó hosszú snittel egy pillanat alatt átérezzük hangulatát, s ottermünk utcáin. Egy kaland.
Nem akarom túlmagasztalni, de engem nagyon megkapott, úgy érzem ez igazi mûvészi alkotás, nagyon sok és nagyon mély réteggel, ahol nem a cselekmény hozza ezeket föl, hanem a tekintetek, helyszínek (minden kép információval túltelített, pedig szinte minden mozdulatlan), egy a szélben fellebbenõ szoknya, az esõ... Igazi japán film...

Djinn

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Annó kb 15 éve még az alámondásos idõszakban volt egy film amit nagyon szerettem. Úgy emléxem '5 elem' volt a címe, de nem esküszöm meg. Japán film asszem. Mindenesetre harcmûvészeti az tuti. Elég homályos a dolog, de a film végén valami pályán (próba) mennek végig, aminek 5 része van (elemek). Van benne szerelem is, de a csajszi az ellenséghez tartozik...(vagy valami ilyesmi)  Szeretném megmutatni valakinek, de így még azt sem tudom pontosan mit keressek.
Hát ez elég zavaros volt,   :o  de hátha tud valaki segíteni. Az biztos, hogy nagyon jó film volt.  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Kösz, Manu, pont ilyenre gondoltam! Máris kedvet kaptam egy újabb filmhez! :)

Raggie

Legutóbb a Brother(Takeshi Kitano)-t és az Ichi the Killer- néztem meg. Hát igen, a jó öreg Takeshi mindíg jó filmeket sinál. A Brother is nagyon jó. Jellemzõ szomorkás hangulat, japán jakuzák és egy két meghökkentõ helyen levõ nevetés megteremti az alaphangulatot, Kitano ráadásul játszik is benne(mint sok más filmében) és nagyon jól alakítja a nagytesót.
Az Ichi the Killer-rõl már sokat hallottam elõtte is, és végülis olyan film mint amilyenre számítottam. NAGYONJÓ. Többet nem is mondok róla, de kötelezõ darab.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Emberek, ismét kellemes hírrel szolgálhatok!
Megszereztem és megnéztem az Apokalipszis most címû filmet, és hát mit ne mondjak... ha Vietnámról vagy egyátalán háborúró van szó, akkor ezt a filmet biztos meg kell említeni. A zene, a szereplõk, a színészek és a képek felejthetetlenek! Nem tudom egyszerûen meghallgatni a DOORS, The End címû számát, hogy ne a kezdõképsorok peregjenek a szemeim elõtt. Ha valakit érdekel valamely meeten kölcsönadhatom, MEGÉRI!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Emberek, ismét kellemes hírrel szolgálhatok!
Megszereztem és megnéztem az Apokalipszis most címû filmet, és hát mit ne mondjak... ha Vietnámról vagy egyátalán háborúró van szó, akkor ezt a filmet biztos meg kell említeni. A zene, a szereplõk, a színészek és a képek felejthetetlenek! Nem tudom egyszerûen meghallgatni a DOORS, The End címû számát, hogy ne a kezdõképsorok peregjenek a szemeim elõtt. Ha valakit érdekel valamely meeten kölcsönadhatom, MEGÉRI!

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonEmberek, ismét kellemes hírrel szolgálhatok!
Igen, csatlakozom! Ráadásul a szereposztás is parádés, még a mellékszerepekben is olyan - akkor még "tejfölösszájú" - nevek rohangálnak mint pl.: Harrison Ford.
Van a filmnek a egy rendezõi változata is, azt nem rég adták ki. Egy elég hosszú jelenet van még benn pluszban, azt is érdemes megnézni, a történethez ugyan nem tesz hozzá, de jobban átlátni tõle Vietnam akkori helyzetét.

Raggie

JaJa! Az van meg!
(bocs a két ugyanolyan postért, nemtommivan az internetemmel! töröld ki nyugodtan Shiroi)

Well, do ya, punk?"

Djinn

Az tényleg jó film (csak kevés háborús filmet szeretek egyébként). Én még nagyon régen láttam. Most van valami rendezõi változat, ott csücsül az egyik vinyón, de még nem jutottam odáig...

Edit:Most látom, hogy már volt szó a rendezõi változatról. Bocs. Nekem marha lassú a fórum és hát nehéz követni a dolgokat...
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Manu

Ha akarsz még jó háborús filmet, akkor kérd el Ramiz-tól meeten Kubrick Full Metal Jacketjét!  :jee:  :jee:  :jee:

Ramiz

Már látta. Szvsz az Apokaliszis most ráver a FMJ-re, de ez nem a rendezõn múlt, inkább a forgatókönyvön. Kétségkívül Coppola és Kubrick is zseniális filmrendezõ.

Manu

Quote from: RamizMár látta. Szvsz az Apokaliszis most ráver a FMJ-re, de ez nem a rendezõn múlt, inkább a forgatókönyvön. Kétségkívül Coppola és Kubrick is zseniális filmrendezõ.

Az Apokalipszist számát sem tudom hányszor láttam már, úgyhogy egy kicsit a könyökömön jött ki, felfrissülés volt az FMJ. Meg mióta megkapta a Kubrick kollekciódat, és jelentõsebb dózis ért belõle, azóta elég elfogult vagyok vele szemben. :D

Pirula

Ha már Vienam meg háború, akkor tudom még ajánlani mindenkinek a Katonák voltunk-at. Mel Gibson a fõszerepben, a rendezõt nem tudom. Nagyon súlyos jelenetek vannak benne, a történet is jó lett. A Szarvasvadász - Apokalipszis most vonal hangulatát viszi tovább körülbelül. (Nem a Rambo 3-ét hálistennek.)

Raggie

Quote from: PirulaHa már Vienam meg háború, akkor tudom még ajánlani mindenkinek a Katonák voltunk-at. Mel Gibson a fõszerepben, a rendezõt nem tudom. Nagyon súlyos jelenetek vannak benne, a történet is jó lett. A Szarvasvadász - Apokalipszis most vonal hangulatát viszi tovább körülbelül. (Nem a Rambo 3-ét hálistennek.)
A Katonák voltunk-ot még nem láttam, de nem nagyon amerikaipárti? Ezt csak hallottam róla, úgyhogy kiváncsi vagyok a véleményedre. A Szarvasvadász tényleg jó, mondjuk én az Apok. most elõtt láttam.
[QOUTE=Manu]Meg mióta megkapta a Kubrick kollekciódat, és jelentõsebb dózis ért belõle...[/QUOTE]
Nem akaork dicsekedni, de részben az enyém. :)
De tényleg Kubrick forever!

Well, do ya, punk?"