Fantáziáljunk! Magyarországon játszódó anime...

Started by Ramiz, 2004-03-03, 19:26:55

Previous topic - Next topic

Soridan

Quote from: TotyaPersze most a hétvégén megpróbálok az eddigi iromány alapján rajzolni egy-két karaktert. Meglátjuk mi lesz belőle  :rotflol:

remek :) Kíváncsian várom. Lehet, én is megpróbálkozom egy-kettővel :]
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Moloko

nem kapcsolódik pont magyarországhoz de eszembejutott egy animeötlet és nem tudtam hova írjam be.
tehát:
valamilyen párosküzdelmes sportban sok küzdelmet követ végig az anime, de nem 1 karakterét, hanem mindig a győztesét és csak addig amíg nem veszít: ergó azt mutatja be az anime, ami a legszarabb a sprotolóknak: a vesztést, mert azt sose mutatja be, hogy hogyan készül fel egy győztes meccsre, illetve max 1-2szer előforduhatna, hogy 2 részen keresztül u-azzal a karakterrel foglalkozik. vagy tegyük fel hogy egy 8részes anime és ebből 1x van hogy 2 részen át u-a a szerplő.
és akkor mittudomén olyanok, hogy éppen szakított a barátjával a versenyzőcsajszi és nem koncentrált vagy. versenyzősrácot összeverték és meghalt verseny közben belső vérzéstől, vagy... :D kicsit elszálltam, bocs :) nem az összes lész lenne ilyen durva természetesen :) lenne olyan is hogy egyszerűen csak egy erősebb ellenfél van... :D

Xaga

vagy nyert de pozitiv lett a dopping tesztje és ezért kizárták :D
Nem rossz 5let. Kéne hozzá egy kis pszihológiai háttér a lökéletes "képhez", megnéznék egy ilyen animet.

Moloko

Quote from: XagaNem rossz 5let. Kéne hozzá egy kis pszihológiai háttér a lökéletes "képhez", megnéznék egy ilyen animet.
hát én is erről beszélek :) tök jó lenne ha lenne ilyen anime. csak ugye vkinek meg kéne írnia akinek vannak infói ilyen dolgokban mint sport, mer én csak ennyire vagyok benne tájékozott hogy felvázoljam a lényeget :ejj:

Xaga

Quote from: Angelhát én is erről beszélek :) tök jó lenne ha lenne ilyen anime. csak ugye vkinek meg kéne írnia akinek vannak infói ilyen dolgokban mint sport, mer én csak ennyire vagyok benne tájékozott hogy felvázoljam a lényeget :ejj:

Azért nem árt ha vkik meg is rajzolják. :D

Zamorano

Hell!

Nagyon tetszik a magyar anime ötlete és én is támogatom!
Ősmagyar témában jelentek már meg hazánkban fantasy könyvek Szélesi Sándor és Fónyodi Tibor tollából. Ezekből rendkívül sok ötletet lehet meríteni és mindegyikük jól megírt könyvek, tehát garantált közben a szórakozás is!  :)  :)  :)

Rajzfilm-ügy: az anime sorozatok szerintem egyik legnagyobb erőssége, hogy néhány akciótól eltekintve nagyon kevés bennük a mozgás (mármint technikailag). Hogy ez mit is jelent: fix háttér előtt a szereplőknek csak egy-egy végtagját, szájt, stb. animálják, néha a környezetet is. Nézzétek meg például az Animátrix filmjeit (leginkább a Detektív történetet vagy a Srác történetét)! Tehát szerintem számítógépes programokkal már simán lehet egy anime rövidfilmet csinálni, csak ugye a tehetséges rajzolók és írók kellenek!

Csak rövidfilmhez rövid történetnek kell lennie, kevés világépítéssel, stb. Szóval hajrá!

OFF Amikor vázlatosan megrajzolják előre, hogyan fog kinézni valami a vásznon, azt storyboardnak hívják. Láttam, hogy ez nem volt tiszta.


 :lazza:

Bye

Xaga

Quote from: Zamoranocsak ugye a tehetséges rajzolók és írók kellenek!

Ők azok akikből itt akad bőven :D

.Attila

Quote from: ZamoranoTehát szerintem számítógépes programokkal már simán lehet egy anime rövidfilmet csinálni, csak ugye a tehetséges rajzolók és írók kellenek!

Csak rövidfilmhez rövid történetnek kell lennie, kevés világépítéssel, stb. Szóval hajrá!

OFF Amikor vázlatosan megrajzolják előre, hogyan fog kinézni valami a vásznon, azt storyboardnak hívják. Láttam, hogy ez nem volt tiszta.
És az egyes képeket production sketch-nek.
Na most, ugye tudod, hogy szokták az anime-ket csinálni? Cel-eket (magyarul hogy van, azt nem tudom) készítenek, többet (max. 3-4-et) egymásra raknak, és fényképezés. Honnan szerezzünk cel-eket, és a hozzá szükséges gépet, ami kellő minőségben lefényképezi (digitális kamera erre a célra nem lesz elég)? Továbbá másodpercenként 25 ilyen képet kell készíteni, természetesen felhasználva a trükköt, amit említettél, de ez akkor is iszonyat nagy munka.
Szvsz kezdjük (vagyis kezdjétek :)) egy manga-val.

Xaga

Quote from: TriviSzvsz kezdjük (vagyis kezdjétek :)) egy manga-val.


Egytértek és az még storyboardnak is megteszi.

Zamorano

Na, ha tehetséges írók és rajzolók megvannak már, akkor az első lépésen már túl is vagytok!

Első menetben természetesen a mangával kell kezdeni (akkor már lényegében a kinézet, szereplők, rajzok adottak).

A rajzfilmnál természetesen a legnagyobb problémát, kihívást a mozgás-animációk adják. Ez irtózatosan nagy munka, és persze egy jó szkenner nem árt hozzá + képszerkesztők.

A sztori mi lenne?

.Attila

Quote from: ZamoranoA sztori mi lenne?
Erről szól a topic, olvass vissza ;)

Zamorano

Olvastam a sztorit de szvsz azzal túl nagy fába vágjátok a fejszéteket...
Egy rövidebb, hatásosabb sztori kezdetnek sokkal jobb lenne.

Xaga

Amit anno Exo javasolt szvsz kezdetnek megtenné. Akkor már lenne képünk arról hogy hogyan is néz ki az ilyen dolog látnánk már a buktatókat.

Zamorano

Exo kis egypercese tényleg remekül megfelelne kezdetnek. Nemtudom, hogy abból a manga hogy áll, vagy egyáltalán csinálja-e valaki...

Exo

QuoteAmit anno Exo javasolt szvsz kezdetnek megtenné. Akkor már lenne képünk arról hogy hogyan is néz ki az ilyen dolog látnánk már a buktatókat.
Quote from: ZamoranoExo kis egypercese tényleg remekül megfelelne kezdetnek. Nemtudom, hogy abból a manga hogy áll, vagy egyáltalán csinálja-e valaki...

Óóó, ha nem lennék ilyen lusta(ezt útálom magamban)...meg lenne segítségem is...de jó lenne  :rolleyes:  :rotflol:
Meg egy nagy adag tehetség is jól jönne :)

Amúgy így könnyen dobálózunk a szavakkal, de minden kicsi apróságot is nagy munka ám elfogadható szinten kivitelezni...szóval én nem gondolkodom nagy dolgokban...Minek? :rolleyes:

Totya

A Bruce féle "történelmi" mangához készítettem két karaktert mindjárt szkennelek és feldobom a fanartba.
Teacher Banzai!!!

Pandóra

Quote from: TotyaA Bruce féle "történelmi" mangához készítettem két karaktert mindjárt szkennelek és feldobom a fanartba.
Ide iiis! (Utálok mászkálni  :rotflol: )
Előbb szerintem is egy 10-15 perces filmet kellene csinálni, ami még épp elég hosszú, hogy a buktatók kiderüljenek, de elég rövid is, hogy lássák az alkotók a munka végét, és a kudarcok után is legyen erejük folytatni, ne adják fel.
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Totya

Quote from: PandóraIde iiis! (Utálok mászkálni  :rotflol: )
Előbb szerintem is egy 10-15 perces filmet kellene csinálni, ami még épp elég hosszú, hogy a buktatók kiderüljenek, de elég rövid is, hogy lássák az alkotók a munka végét, és a kudarcok után is legyen erejük folytatni, ne adják fel.

Itt vannak:

http://usteam.uw.hu/pictures/f/pics/1082926049088.jpg
http://usteam.uw.hu/pictures/f/pics/1082925984253.jpg
Teacher Banzai!!!

Zamorano

Totya:

Gratula, nagyon jók a rajzaid, nekem nagyon tetszenek!  :)

Zamorano

#169

Xaga


Bruce

:merci: a képregény linkjét, Zamorano! (A másikkal sajna nem tudok mit kezdeni, azt a rajzolók dolga lesz átböngészni :) )

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Feldin

Na szóval most hogy a ... explorer kitörölte amit beírtam...
Ha tudok én is szívesen segítek! Csak rajzolni nem tudok+nincs írói vénám. Másban szívesen!!!
A celles dolog:
No, tuti hogy van olyan program amivel rétegeket(nekem ez a cell) lehet egymásra rakosgatni úgy hogy átlátszó részek is vannak meg ilyesmi. Értitek.
Na szóval ha van rajz, szerzünk progit akkor megpróbálhatom vhogy összeboronálni a rajzokat a háttérrel meg ilyesmi.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Totya

Hát nem tom ti hogy vagytok vele, de egy anime készítése nem kis feladat és nem is egy-két emberes feladat. Alapból kellene:

- rendező aki megírja a történetet elkészíti a screenplayt
- kulcs animátor
- egy ember a két kulcs frame között elkészíti a mozgást
- háttér rajzoló
- egy ember aki kifesti a celleket
- egy fényképész

és még ki tudja mi.  :rotflol: Ja és persze az állandó kapcsolat a készítők között. Nem tudom neten kersztűl mennyire megvalósítható. (Ha igen akkor szerintem mi lennénk az elsők  :hopp: )

Szerintem egyszerűbben megoldható kezdetben egy manga, az sem egy szappanopera hosszúságú  :rotflol: . Ezen le lehetne mérni kinek mennyire van rá ideje, mik a buktatók stb. stb.
Teacher Banzai!!!

Xaga

Ha a cell=layer akkor értem a dolgot, egyszerü photoshoppal megoldható vagy ottvan egy videoszerkesztő pl premier ami képes ilyes mire.

Totya: hangmérnököt kihagytad.

.Attila

Quote from: XagaTotya: hangmérnököt kihagytad.
Pedig ez szintén iszonyat bonyolult része. Emberek, először manga-n gondolkodjatok! Legalább egy manga készüljön el, utána tervezzetek anime-t.

Xaga

Quote from: TriviPedig ez szintén iszonyat bonyolult része. Emberek, először manga-n gondolkodjatok! Legalább egy manga készüljön el, utána tervezzetek anime-t.

Ezt csak 3+-szor mondtuk el. Biztos hogy elöbb egy manga lesz csak vkinek meg kéne szerveznie az egészet.

Totya

Quote from: XagaHa a cell=layer akkor értem a dolgot, egyszerü photoshoppal megoldható vagy ottvan egy videoszerkesztő pl premier ami képes ilyes mire.

Totya: hangmérnököt kihagytad.

Igaz igaz korrigálok  :rotflol:

+hangmérnök és ha hangról van szó akkor még ott van a zene az adja meg az egésznek a hangulatát. Kell egy zeneszerző
Teacher Banzai!!!

Xaga

Quote from: TotyaIgaz igaz korrigálok  :rotflol:

+hangmérnök és ha hangról van szó akkor még ott van a zene az adja meg az egésznek a hangulatát. Kell egy zeneszerző

Inkább hagyuk, mindenki végignézi az eygik anime endingjét és tudni fogja mi minden kell.

Totya

Quote from: XagaInkább hagyuk, mindenki végignézi az eygik anime endingjét és tudni fogja mi minden kell.

Ez csak poén volt, azt akartam kifejezni vele, hogy egy anime túl nagy falat lenne. Még megfúlladnánk. :rotflol:
Teacher Banzai!!!