Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

bocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...

Alkyra

valaki tudd nekem segíteni?

Amikor filmet szeretnék megnyitni akkor SOHA nem jelenik meg a film(csak a hang) s valami fekete kép eltakarja az egészet 3-4 csíkot hagyva.
(vékony, ferde csíkok..)
Most raktam fel egy Ace Mega Codec-packot, de már azelõtt is így volt!!

Dragon

Quote from: Blimpbocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
Olyan sokat nem kell böngészni, nekem most is döngetik a portjaimat, még akkor is, ha nem csinálok semmit. Igaz, ez még nem elég egy letaglózó worm-fertõzéshez, de azért valamit sejtet.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Xipe

Quote from: Alkyravalaki tudd nekem segíteni?

Amikor filmet szeretnék megnyitni akkor SOHA nem jelenik meg a film(csak a hang) s valami fekete kép eltakarja az egészet 3-4 csíkot hagyva.
(vékony, ferde csíkok..)
Most raktam fel egy Ace Mega Codec-packot, de már azelõtt is így volt!!

erre annyit tudok mondani hogy codec hiba.
ha mar codec csomagot raksz fel akkor az Ace mega Codec Pack a legrosszabb amit valaszthatsz, marcsak azert is mert nem tudod uninstallani az egeszet.
hasznald az Mplayer-t mert ahhoz nem kellenek Codecek(mert bennevan ami kell).

ha mas lejatszot szeretnel hasznalni elkuldhetem neked a Gordian Knot es az EMpgDec codec csomagot.
ezzel minden megy(2 eve nem volt codec frisstites amiota ezek fenntvannak).
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

TurboK

Quote from: Blimpbocsi, de ti hova a fenébe járkáltok, hogy ennyi szemét jön be? :confused: egyszerûen hihetetlen számomra, tegnap voltam legjobb barátoméknál, hát az apja gépérõl valami 3-4 férget 2-3 vírust és 5-8 spyware-csomagot kellett leírtanom... a barátom kb ugyaannyit (ha nem többet) netezik (ugyanazon a hálózaton, router-en keresztül), mint az apja és teljesen tiszta volt a gépe... egyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
lefuttattam a SiSoft Sandra frissitõjét. Ennyi. Ja, Windows Update nem volt még a gépen SP1 óta, az is jelenthetett gondot.

Nemtom, lehet hogy nem ártana SP2 sem a gépre, de sokan azt mondták hogy inkább csak árt. Majd ha megszerzem a magyar Reduced Media Edition XP-t, akkor kipróbáljuk...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xipe

Quote from: TurboKlefuttattam a SiSoft Sandra frissitõjét. Ennyi. Ja, Windows Update nem volt még a gépen SP1 óta, az is jelenthetett gondot.

Nemtom, lehet hogy nem ártana SP2 sem a gépre, de sokan azt mondták hogy inkább csak árt. Majd ha megszerzem a magyar Reduced Media Edition XP-t, akkor kipróbáljuk...

hat nem tom, en telepitettem az SP2-ot es semi gondom nem volt vele. lehet hogy csak szerencsem volt mondjuk.
most egyenlore ujretelepites utan nem raktam vissza csak az SP1-et.
nekem mukodott, de en is nagyreszt csak rosszat hallok rola.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: Xipehat nem tom, en telepitettem az SP2-ot es semi gondom nem volt vele. lehet hogy csak szerencsem volt mondjuk.
most egyenlore ujretelepites utan nem raktam vissza csak az SP1-et.
nekem mukodott, de en is nagyreszt csak rosszat hallok rola.
Most igazándiból baj nincs vele, egy kicsit kényelmetlenebbé teszi a böngészést, de inkább kelljen egyszer-kétszer állítgatni, meg Ctrl-t nyomni a linkekre klikkeléskor, mint vírusirtózni, nem? Már ha exploitert használ az ember.
Azonkívül semmi ártalmas nincs benne, a tûzfal ott van amíg a serviceként futó más tûzfalak, vírusirtók be nem töltõdnek, a többi meg szerintem jórészt ilyen puffertúlcsordulás-elleni védelem, meg egy-két hibajavítás, habár nem tudom pontosan, nem én írtam.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Moha

Quote from: Blimpegyszer végignézném, ahogy böngészik és kattintgat egy ilyen ember...
Már az is szenvedés volna szerintem, hátmég, ha mindezt szótlanul! :hehe:
Nekem anno faterom folyton megtalált valami sexdialer-t, és érdekes módon, nekem egyik crack oldalról vagy hasonlóról se jött be semmi.
Különben "csupasz" gépet, hozzá nem értõ user 2 perc alatt összevírusozza... Elsõ és legfontosabb: egy jól beállított tûzfal.
Nekem mindössze 1x sikerült beszereznem egy jelszótolvajt. A mocsok az explorer-en keresztül dolgozott, ezért a tûzfal se fogta meg. Kiírtottam, megváltoztattam a jelszavaimat, és azóta Firefox-ot használok. :)

Dragon

Quote from: Mohaés azóta Firefox-ot használok. :)
Ami a második legfontosabb a tûzfal után.

Alkyra

Quote from: Xipeerre annyit tudok mondani hogy codec hiba.
ha mar codec csomagot raksz fel akkor az Ace mega Codec Pack a legrosszabb amit valaszthatsz, marcsak azert is mert nem tudod uninstallani az egeszet.
hasznald az Mplayer-t mert ahhoz nem kellenek Codecek(mert bennevan ami kell).

ha mas lejatszot szeretnel hasznalni elkuldhetem neked a Gordian Knot es az EMpgDec codec csomagot.
ezzel minden megy(2 eve nem volt codec frisstites amiota ezek fenntvannak).
Az jó lenne. Egyb. az mplay-t honnan tudom letölteni?
Vagy azokat a codeceket amiket te mondtál?
Nagyon köszönöm a segítséget!

Moha

Quote from: AlkyraAz jó lenne. Egyb. az mplay-t honnan tudom letölteni?
http://www.mplayerhq.hu
De ha még nem ismered, készülj fel rá, hogy eléggé puritán a program. Van a help-ben egy Mplayer topic, javaslom olvasgasd el.

Alkyra

Mi  ez az két verzió?
wááá hogy kell ezt használni??
És még a hang is elment.:comp:
(ha total cmd alatt akarok zenét hallgatni f3rommal akkor csak mp3mat játszik le... a hangerõ normális, ace nincs fönn már mi a fene történt a gépemmel???
 :comp:  :comp:  :comp: )

Alkyra

Quote from: bpka000Ami a második legfontosabb a tûzfal után.

Én is kipróbáltam a Firefoxot, nagyon jó, de nekem rengeteg dolgot nem tudott megnyitni, megjeleníteni, megcsinálni stb stb stb..
Lehet, hogy én rontottam el vlm-t...(pl a fileplaneten nem jelenítette meg a letöltõ szervereket, a gportalos vendégkönyvet szintén nem jeleníti meg...stb stb stb...)

Moha

Alkyra: Olvasd át az Mplayer threadet! Szerintem minden le van írva, ami kellhet! :)

Nekem pedig most egy eléggé :lame: kérdésem volna: Linux alatt hogy lehet (konzolból) lekérdezni, hogy a hálókártyákhoz milyen IP cím van rendelve? (a windows-os ipconfig Linux megfelelõjét keresném)

Elõre is kösz!

Xipe

Quote from: AlkyraAz jó lenne. Egyb. az mplay-t honnan tudom letölteni?
Vagy azokat a codeceket amiket te mondtál?
Nagyon köszönöm a segítséget!

ha PM-ben megdobsz egy Email cimmel akkor akar Messengeren keresztul is el tudom neked kuldeni.
Ace Mega COdec Packot pedig nem uninstallal hanem a regebbi verziokhoz adott Aggressive Removerrel tudsz eltavolitani.
vagypedig OS install
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: MohaAlkyra: Olvasd át az Mplayer threadet! Szerintem minden le van írva, ami kellhet! :)

Nekem pedig most egy eléggé :lame: kérdésem volna: Linux alatt hogy lehet (konzolból) lekérdezni, hogy a hálókártyákhoz milyen IP cím van rendelve? (a windows-os ipconfig Linux megfelelõjét keresném)

Elõre is kösz!
Tudtommal az ifconfig az.
http://www.rt.com/man/ifconfig.8.html

Moha

Quote from: bpka000Tudtommal az ifconfig az.
http://www.rt.com/man/ifconfig.8.html
Köszönet! :merci:

Alkyra

Quote from: Xipeha PM-ben megdobsz egy Email cimmel akkor akar Messengeren keresztul is el tudom neked kuldeni.
Ace Mega COdec Packot pedig nem uninstallal hanem a regebbi verziokhoz adott Aggressive Removerrel tudsz eltavolitani.
vagypedig OS install

ha jól emléxem akkor benne van a személyi adatok közt az msn címem.
az Agg. Rem. az megvan neked?

Moha: arigato.

Xipe

Quote from: Alkyraha jól emléxem akkor benne van a személyi adatok közt az msn címem.
az Agg. Rem. az megvan neked?

Moha: arigato.

Nem nincs meg, mivel csak egyszer volt szerencsem hasznalni a ACE-t.
_(๏̯͡๏)_

teraflare

Nem tud valaki az Oh my goddes! The movie-hoz magyar feliratot?

TurboK

Quote from: XipeNem nincs meg, mivel csak egyszer volt szerencsem hasznalni a ACE-t.
De ismerõs. Kicsit megtoszta a Win98SE setupomat még régen.

ffdshow + real alternative + quicktime alternative + wmv9 vcm + wmfdist + oggDS >>> összes codec pack

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Isi101

Quote from: teraflareNem tud valaki az Oh my goddes! The movie-hoz magyar feliratot?
Itt van pár felirat
A Goddes ben az 5 részes sorozat, és a mozi feliratai vannak.

Manitu

Quote from: teraflareNem tud valaki az Oh my goddes! The movie-hoz magyar feliratot?
//www.animeaddicts.hu
Hoppá, Isi101 megelõzött :)

teraflare

Domo. Úgy tûnik meg van mentve a szegedi vetítés. (Legalábbis nem angolul kell nézni, ami sokaknak hátrány)

Manu

Három problémám lenne:

1. Kb. két hete telepítettem újra egy gépet, megosztottam a HD egy 20-as (C:) meg egy 60-as (D:) részre. A C: mostanra tele lett, de csak 5 Gb adatot látok rajta, a többit nem. Sem ideigelenes fájl, se lomtár se semmi. Ha ismerõs valakinek please help!

2. Milyen program mutatja meg hogy az x márkájú DVD lemezt melyik gyárban készítették? Az íróm ugyanis bizonyos márkájú lemezekre allergiás és gondolom ezek egy gyárban készülhettek.

3. Van olyan program, amivel élõ zene alá tudok diaporáma-szerûen képeket vetíteni? Tehát szeretném a váltást manuálisan irányítani, illetve kellenének effektek, mint fade, stroboszkóp, ilyesmi...

Hát ez most összeszaladt. Elöre is kösz...

.Attila

Nagyon gyorsan kéne help, hétfõre össze kell dobni a japán jelentkezési lapokat, de az egyik pdf doksi nem mûködik, pedig legkésõbb holnap mûködnie kell (orvosi ûrlapról van szó, mert már csak pénteken lesz esély megcsinálni a vizsgálatokat).
Közvetlen linket nem tudok adni, mert a böngészõ nem eszi meg. Elérés:
http://www.waseda.jp/cie/international/Exchange.html
A 4-es pont kettes részén kell a linkre kattintani (monbukagakusho ösztöndíj), a felugró ablakban az elsõre (graduate), és a pdf-ben az 5-ös pontban, a 3. alpont d része kell (medical certificate form). Rá kell kattintani, és akkor egy újabb pdf ugrik fel. Nos ez nálam annyira hibás, hogy tök üres a lap.
Tud vki segíteni? Nagyon sürgõs és nagyon fontos :(

Manitu

Quote from: BonciNagyon gyorsan kéne help, hétfõre össze kell dobni a japán jelentkezési lapokat, de az egyik pdf doksi nem mûködik, pedig legkésõbb holnap mûködnie kell (orvosi ûrlapról van szó, mert már csak pénteken lesz esély megcsinálni a vizsgálatokat).
Közvetlen linket nem tudok adni, mert a böngészõ nem eszi meg. Elérés:
http://www.waseda.jp/cie/international/Exchange.html
A 4-es pont kettes részén kell a linkre kattintani (monbukagakusho ösztöndíj), a felugró ablakban az elsõre (graduate), és a pdf-ben az 5-ös pontban, a 3. alpont d része kell (medical certificate form). Rá kell kattintani, és akkor egy újabb pdf ugrik fel. Nos ez nálam annyira hibás, hogy tök üres a lap.
Tud vki segíteni? Nagyon sürgõs és nagyon fontos :(
Megnéztem, de nálam a nem jön elõ újabb pdf, csak egy ablak hogy nem tudja megnyitni a ... pdf -et (a ... helyére képzeljetek olyan karaktereket, amit akkor kapunk, ha japán karakterkészlet nélkül nézünk japán nyelvû szöveget). Acrobat szerint ez egy külsõ filera való hivatkozás, aminek ugyanabban a könyvtárban kéne lennie, mint a letöltött doksi, és japánul van a neve... ötletem sincs, hogy lehetne elõcsalni.

Fazék

Quote from: ManituMegnéztem, de nálam a nem jön elõ újabb pdf, csak egy ablak hogy nem tudja megnyitni a ... pdf -et (a ... helyére képzeljetek olyan karaktereket, amit akkor kapunk, ha japán karakterkészlet nélkül nézünk japán nyelvû szöveget). Acrobat szerint ez egy külsõ filera való hivatkozás, aminek ugyanabban a könyvtárban kéne lennie, mint a letöltött doksi, és japánul van a neve... ötletem sincs, hogy lehetne elõcsalni.
ugyanez jött elõ nálam is. mondom rendben, akkor szedjünk le egy japanese language pack-et az adobe-hoz (úgy néz ki a Windows kb 3-400 MB-os Asian language support-ja ilyenre nem terjed ki, nem gond...). leszedtem, install, és továbbra is csak krix-kraxokat jelenít meg... kipróbáltam adobe reader 7.0 + japanese language pack-el is, úgy is ugyanez, most poénból fölrakom a japán nyelvû adobe-ot, hátha azzal már hajlandó lesz rendesen kiírni a hibaüzenetet, úgy viszont már nagy valószínûséggel én nem fogom érteni... hihetetlen milyen jól megvan oldva az egyedi írásrendszerrel rendelkezõ nyelvek kezelése... :ejj:

edit: nem nyert, már az install-nál csupa zagyvaság az eredmény, úgy néz ki a Windows East-Asian language support-ja egy kalap sz*r...azért még próbálkozom vele egy keveset, hátha mégis összejön.
azért szólj Bonci, ha sikerült neked és ne szenvedjünk tovább :)

zsolti123

Quote from: ManuHárom problémám lenne:

1. Kb. két hete telepítettem újra egy gépet, megosztottam a HD egy 20-as (C:) meg egy 60-as (D:) részre. A C: mostanra tele lett, de csak 5 Gb adatot látok rajta, a többit nem. Sem ideigelenes fájl, se lomtár se semmi. Ha ismerõs valakinek please help!

2. Milyen program mutatja meg hogy az x márkájú DVD lemezt melyik gyárban készítették? Az íróm ugyanis bizonyos márkájú lemezekre allergiás és gondolom ezek egy gyárban készülhettek.

3. Van olyan program, amivel élõ zene alá tudok diaporáma-szerûen képeket vetíteni? Tehát szeretném a váltást manuálisan irányítani, illetve kellenének effektek, mint fade, stroboszkóp, ilyesmi...

Hát ez most összeszaladt. Elöre is kösz...

1. rendszervisszaállítás? vagy túl nagy page-filet állított be a windows? (feltéve hogy xpd van). jáés ha volt kékhalálod akkor valószínüleg csinált memóriadumpot, ez a windows könyvtárban van és asszem dmp a kiterjesztése, de arról is fel lehet ismerni hogy akkora mint amennyi memóriád van :D esetleg még ha a hibernálás engedélyezve van akkor az is csinálhat egy memóriányi fájlt.

2. dvdinfopro.

3. legegyszerûbb megoldás: a winamphoz van egy rakat visualization plugin, a playlisthez hozzádod a linein:// url-t és elkezded lejátszani és akkor a line-inre érkezõ hang szerint mennek a vizualizációk.

Moha

Quote from: Manu1. Kb. két hete telepítettem újra egy gépet, megosztottam a HD egy 20-as (C:) meg egy 60-as (D:) részre. A C: mostanra tele lett, de csak 5 Gb adatot látok rajta, a többit nem. Sem ideigelenes fájl, se lomtár se semmi. Ha ismerõs valakinek please help!
Szerintem a rendszer-visszaállítás és/vagy a hibárnáló file a ludas. Kapcsold ki ezeket és nézd meg, hátha segít.
Quote2. Milyen program mutatja meg hogy az x márkájú DVD lemezt melyik gyárban készítették? Az íróm ugyanis bizonyos márkájú lemezekre allergiás és gondolom ezek egy gyárban készülhettek.
Alcohol 120% tudja, ill. Nero infotool is.