Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Nekem nagyon tetszett az a pár rész amit láttam, az egésznek hangulata van.

Arthas

Én most nézem az Elfen Liedet
Egész jó ,habár lehet sokan leszólnak majd ,hogy ezt a véres ,és szemérmetlen film nekem tetszik  :lol:
Pl itt egy kép az animébõl : http://www.jascii.net/newanime/images/elfenlied1.jpg

Kvikveg

Nnnna. Most vegeztem ki a GITS-SAC1-et, nagyon jo. Szemely szerint jobban tetszett, mint a film. Kulonosen meglepett a focim kinezete es zeneje. Orosz??! Erre nem szamitottam. /+angol&latin persze/
A Tachikomak viszont kisse idegesitettek a dilinyos hangjukkal. Ha nekem ilyenekkel kene bevetesre menni, tuti idegbajt kapnek...
A vizualis megoldasok nagyszeruek voltak a cgi-vel feldobva. Bevezeto repulok, autopalya, Tachikomak, stb Igazi elvezet  :rolleyes:  Es kozben szerencsere nem nyomtak el a rajzolt reszeket.
Bar egyebkent komoly maga a sorozat, az utolso reszben kicsit eleresztettek magukat  :rotflol:  Ld LOL szekcio... :rotflol:

Ja a vegen biztos, hogy surf van a szovegben? Nem serve??!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

roderick

Na, hamár GITS, akkor megnéztem az Innocencet...
és meglehetösen teccet
szép volt, érdekes volt, csakhát már semmi köze a GITS-hez. Csak a szereplök voltak ugyanazok, de a hangulat és a világ teljesen más, igaz föleg annak tudható be, hogy az elsö rész a mangának követte az eseményeit többnyire, ez pedig az elsö film folytatásaként, a manga egyik fejezetének alaptörténetét felhasználva, úgy hogy a cselekmény és párbeszédeket mind az író/rendezö találta ki, ezért nagyon az ö stílusa jön át a filmen... szinte semmi cyberpunk nincs benne (inkább hasonlít az Avalonra)
kár, hogy a felirat hagy kivánnivalót maga után, így eléggé csak tippelni lehet néhány szereplö mondanivalójára. Aramakinak pl. 5 perces monológjai mindig 4 mondatban össze voltak foglalva :) de ez majd csak megoldódik idövel

És Batou és a Jakuza tárgyalása zseniális  :lazza:
------------------------------------------------------
Ja és elözö postra reagálva, Origa rulez.. kár hogy Kanno nélkül, a saját zenéje nem ilyen jó
és a Tachikomákat azért meg lehet szokni, én már kifejezettem szeretem öket a 2 sorozatban, aranyosak, csak a hangjuk ROOOOOOOOSZ
(amúgy a mangában is voltak, csak fuchikoma néven...)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Moha

Habár Shiroi és Belldandy már kicsit lehúzták a sorozatot, azért megnéztem.
Nos, nem is tudom. Tényleg nem olyan kiemelkedõ alkotás.
Habár a zenéje tetszett (engem a fõcímdal speciel Smokie - Needles and pins-re emlékeztet), a történet egy kicsit fura. Van ugye az eredeti szál, ami megy egy darabig, aztán a közepe táján elindul egész másfelé. Az utolsó elõtti részben meg van egy jelenet, amire az elsõ reakióm annyi volt, hogy "eeee, azért ezt talán nem kellett volna..."
Egyszóval az alapötlet jó, csak még csiszolni kellett volna egy kicsit.
A romantikus szálhoz rendben van ez a befejezés, de ha az egész sorozatot vesszük alapul, akkor kicsit más illett volna.
Egyelõre többet nem tudok mondani.

.Attila

Megnéztem, elsõ reakció: :wtf:
Aztán nekiálltam:
És erre jutottam: :wtf:
Nekiálltam és megint , de ismét csak :wtf:
Mintha halvány fogalmam talán lenne, de abban sem vagyok biztos. Ismer vki egy oldalt, mely foglalkozik az anime filozófiájával?

Az értékelés: érdekes akció, és rendkívül mélyértelmû, de szvsz nem csúcskategória. Noir jobb :)

Maron

Pont ma szedtem le gyors egymás utánban az Animestars által feliratozott 3 részt, és szvsz  :whoah:  :kiraly:
Amikor a mangát kezdtem leszedni, a cím alapján vmi kedves, aranyos sorozatra gondoltam. Aztán, az 1.fejezetet:  :oops:  :confused: tévedtem.
De maga a sztori tetszett, így folytattam.
A sorozat kissé véres, engem spec nem zavar, de akit igen, az  már most felejtse el szépen.

A történet eleje: egy szigorúan õrzött létesítménybõl egy mutáns lány, Lucy, akinek nagyon erõs természetfeletti-pszichikai képességei vannak. Megpróbálják megállítani, de hiába, bár az utolsó próbálkozásuknak van némi eredménye: a golyó eltalálja a sisakot, amit visel, és beleesik a tengerbe. Másnap reggel egy fiú és az unokatestvére akadnak rá a meztelen lányra a parton, aki nem emlékszik semmire, semmit sem tud a világról, és mindössze csak annyit tud mondani, hogy Nyu. Ott nem hagyhatják, ezért magukkal viszik, de közben a lányt keresi a kormány...

Winnetou

Sziasztok. Új vagyok a fórumon(de nem az anime-ok világában), ez most az elsõ írásom itt.

Most fejeztem be a Fullmetal Alcemist eddigi részeit, és nagyon tuti, mindenkinek ajánlom. Nagyon jól eltalálták benne a karakterfejlõdést,
és a története is változatos. De legjobban az tetszett benne, hogy
ahogy nézed tisztában vagy mindenkinek a képességeivel.

Winnetou

.Attila

Akkor megejthetnél egy bemutatkozást az Offtopic -> Bemutatkozások topicban ;)

Thomasson

Sziasztok most nézem még a [soldats]Monster-t nagyon jó kis anime habár még vannak kivanni valoi de hagyjuk.Innen toltottem a usteam ftp rol.Sajnos innen csak a elsõ 18 részt lehet lehuzni.Viszont egy másik oldalról sikerult leszednme még 3részt (19-20-21)azok is jók és sikerult meg tudnom hogy összesen 78rész lesz maradva a 13részes vagy annak többszörösénél anime világban ismert számnál.Elvileg még nem fejezték be de az tuti vagyis ezt irtak hogy mar tul haladtak a 21.részen.no röviden ennyit akartam majd meg hallottok rolam.
Üdvözlettel Thomasson-(Dr.Kenzou Tanma)

Venom

Quote from: TriviAkkor megejthetnél egy bemutatkozást az Offtopic -> Bemutatkozások topicban ;)

Engem még sose kért meg senki, pedig eccer se mutatkoztam be.  :beken:  :lol:

Nah, térjünk a lényegre.

Gungrave[/U]
Típus: Akció, Horror, Dráma
Részek száma: 25
Grafika: A sorozat nagyon szépen meg van rajzolva, engem leginkább a Hellsingre emlékeztetett, fõleg az arcok megrajzolása miatt. A képi világ mindig remekül tükrözi az éppen aktuális hangulatot és sose veszít minõségébõl a sorozat során. A karakterek mozgása néha kissé ... béna, de amikor akcióról van szó, nem pöcsölnek. Minden pörög szépen.
Zene: Kellemes aláfestõ zene, az ember szinte észre se veszi a háttérben, de így is nagyon sokat segít a jelenetek átérzésében.
Történet: A történet a két barátról, Harry MacDowelrõl és Brandon Heatrõl szól. A kezdetek kezdetén a két srác a város lepukkant negyedében próbál megélni egy kis banda élén, azonban amikor az életükbe belekeveredik a Maffia, mindenki meghal körülöttük. Más megoldás nem marad, õk is belépnek a Maffiába és az élre törnek. Nem folytatom, mert az már spoiler lenne. A lényeg az, hogy aki látta a Berserket, annak végig déja vu-je lesz a sármos és intelligens Harry (lásd Griffith) és a kõkemény harcos Brandon (lásd Guts) kalandjai figyelemmel kísérése során. Egyébként Brandon, mint "fõhõs" nem éppen kellemes, részenként kb 5 mondat jut rá, meg a nagyon-szomorúan-nézés. Brandon emellett teljesen esetlen és béna a hétköznapi dolgokban, azonban õ a Maffia legjobb bérgyilkosa.
Összegzés: A sorozat nagyon kellemes, élvezhetõ, bár néha idegesítõ Brandon esetlensége. Szerintem érdemes legalább egyszer megnézni, bár az senki ne várjon a sorozattól világmegváltást. Amit egyébként tudni érdemes, hogy egy Playstation játékhoz készült, ami sokszor nem garancia a minõségre, itt azonban hál'stennek nem ez a helyzet.

Venom, az ismeretlen

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Damnatus

Manu

Quote from: VenomEngem még sose kért meg senki, pedig eccer se mutatkoztam be.  :beken:  :lol:

Nah, térjünk a lényegre.

Gungrave[/U]
Típus: Akció, Horror, Dráma
Részek száma: 25
Grafika: A sorozat nagyon szépen meg van rajzolva, engem leginkább a Hellsingre emlékeztetett, fõleg az arcok megrajzolása miatt. A képi világ mindig remekül tükrözi az éppen aktuális hangulatot és sose veszít minõségébõl a sorozat során. A karakterek mozgása néha kissé ... béna, de amikor akcióról van szó, nem pöcsölnek. Minden pörög szépen.
Zene: Kellemes aláfestõ zene, az ember szinte észre se veszi a háttérben, de így is nagyon sokat segít a jelenetek átérzésében.
Történet: A történet a két barátról, Harry MacDowelrõl és Brandon Heatrõl szól. A kezdetek kezdetén a két srác a város lepukkant negyedében próbál megélni egy kis banda élén, azonban amikor az életükbe belekeveredik a Maffia, mindenki meghal körülöttük. Más megoldás nem marad, õk is belépnek a Maffiába és az élre törnek. Nem folytatom, mert az már spoiler lenne. A lényeg az, hogy aki látta a Berserket, annak végig déja vu-je lesz a sármos és intelligens Harry (lásd Griffith) és a kõkemény harcos Brandon (lásd Guts) kalandjai figyelemmel kísérése során. Egyébként Brandon, mint "fõhõs" nem éppen kellemes, részenként kb 5 mondat jut rá, meg a nagyon-szomorúan-nézés. Brandon emellett teljesen esetlen és béna a hétköznapi dolgokban, azonban õ a Maffia legjobb bérgyilkosa.
Összegzés: A sorozat nagyon kellemes, élvezhetõ, bár néha idegesítõ Brandon esetlensége. Szerintem érdemes legalább egyszer megnézni, bár az senki ne várjon a sorozattól világmegváltást. Amit egyébként tudni érdemes, hogy egy Playstation játékhoz készült, ami sokszor nem garancia a minõségre, itt azonban hál'stennek nem ez a helyzet.

Venom, az ismeretlen

Teljesen fekszik, amit elmondtál, csak két megjegyzésem lenne + egy kiegészítés. Marhára idegesített, hogy néha úgy éreztem, nem történik semmi (1), meg az, hogy a szereplõk egymást mindig a teljes nevükön szólították, csak hogy olyan igazán maffiás-macsó legyen.
Kieg.: A sorozat 26 részes, bár a serveren csak 25 van fenn, és az utolsó nélkûl a felét éri.

Venom

Damnatus: Nem, Nem, Soha!  :lol:

Manu: Köszi, hogy szóltál, majd megkérem a feltöltõ urakat, hogy legyenek szívesek mellékelni. Egyébként így, a 25ik rész végén is lezárhatták volna a sorozatot. Méltó befejezés lenne. De most már kíváncsi vagyok! :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Moha

Nemrég néztem. Sajna még csak most. Nagyon kawaii!
Na ez egy olyan rajzfilm, amit igazán áthozhatnának ide is, és mégcsak karika sem kellene hozzá. Igazából tényleg gyerekfilm, de nagyon aranyos, mókás. Engem kimondottan feldobott (hiába no: belül azért gyerek vagyok még :))
Mondjuk a történet nem túlzottan tartalmas, de az egész film hangulata nagyon jó. Ajánlom annak, aki kicsit fel szeretne vidulni.
Hát igen, Miyazaki Mester mindíg nagyokat alkot. :jee:

Manu

Quote from: MohaNemrég néztem. Sajna még csak most. Nagyon kawaii!
Na ez egy olyan rajzfilm, amit igazán áthozhatnának ide is, és mégcsak karika sem kellene hozzá. Igazából tényleg gyerekfilm, de nagyon aranyos, mókás. Engem kimondottan feldobott (hiába no: belül azért gyerek vagyok még :))
Mondjuk a történet nem túlzottan tartalmas, de az egész film hangulata nagyon jó. Ajánlom annak, aki kicsit fel szeretne vidulni.
Hát igen, Miyazaki Mester mindíg nagyokat alkot. :jee:

Csak túl rövid volt, túl rövid!

Moha

Quote from: ManuCsak túl rövid volt, túl rövid!
Ez igaz. Általában a Ghibli filmek elérik, vagy súrolják a 2 órát. A Totoro ilyen szempontból kivétel. Kár.

Feldin

A Totoro nagyon nagy!!!!!!!!!
Jól tetted hogy megnézted :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

Szerintem is nagyon jól bár a vége kicsit olyan számomra mintha befejezetlen lenne, meg sajna kicsit rövid is.

Moha

Én annyira nem éreztem befejezetlennek, de tényleg lehetett volna hosszabb is.
A zenéje amúgy nagyon tetszett (különösen a macskabusz-vágta alatti). Már le is szedtem az OST-jét. Ha van rá igény, fel is pakolhatom.

Feldin

Quote from: MohaÉn annyira nem éreztem befejezetlennek, de tényleg lehetett volna hosszabb is.
A zenéje amúgy nagyon tetszett (különösen a macskabusz-vágta alatti). Már le is szedtem az OST-jét. Ha van rá igény, fel is pakolhatom.

Én maga vagyok az igény :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

A Macskabusz nagyon király felénk járhatnának ilyen buszok :).

VASH

You can't stop me
I love the world with all its lies
You can't stop me
I'm close enough to kiss the sky
keep it to myself
keep it to myself

Fazék

Quote from: VASHna ez tetszett: http://usteam.uw.hu/pictures/a/pics/1095871994399.jpg

Fate_stay_night a cim.
ez valami játék? mert ilyen anime-t nem találtam, és honnan lehet esetlegesen belefutni? mert a képpel már régebben találkoztam, és azonnal bekerült a kiemelt háttérképgyûjteményembe, de anno nem tudtam kideríteni hogy mibõl van...

Thomasson

Csa all!Megnéztem a Card Captor Sakura-t amit be kell hogy valljak annak ellenére hogy gyerekes legalábbis az elsõ 5rész(eddig ennyit láttam)nagyon megfogott és ajánlom a komolyabb anime nézoknek is hogy érdemes az elsõ 5részt megnézni és ha teccik akko tovább.Szvsz ez minden korosztaly szamra jo.

VASH

Quote from: Blimpez valami játék? mert ilyen anime-t nem találtam, és honnan lehet esetlegesen belefutni? mert a képpel már régebben találkoztam, és azonnal bekerült a kiemelt háttérképgyûjteményembe, de anno nem tudtam kideríteni hogy mibõl van...

http://easythumbs.com/lmz13/fate_stay_night/thumbnails.html

Jó csemegézést:D
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Rounin

Quote from: VASHhttp://easythumbs.com/lmz13/fate_stay_night/thumbnails.html

Jó csemegézést:D

Én itt csak képeket láttam, de no egyéb info. Talán /me :lame: ?

VASH

Quote from: RouninÉn itt csak képeket láttam, de no egyéb info. Talán /me :lame: ?

olvass a sorok között, ott fityeg az egyik kép alján hogy 2004, szóval eléggé friss játék. a manga valamivel régebbi és csak japán dc++ hubon találkozhatsz vele...

ez minden amit találtam, de a japán ésszerûség azt diktálja hogy merítsük ki a többi piacot is, ugyhogy lesz szerintem angol kiadás is, remélem:D
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Rounin

Quote from: VASHolvass a sorok között, ott fityeg az egyik kép alján hogy 2004, szóval eléggé friss játék. a manga valamivel régebbi és csak japán dc++ hubon találkozhatsz vele...

ez minden amit találtam, de a japán ésszerûség azt diktálja hogy merítsük ki a többi piacot is, ugyhogy lesz szerintem angol kiadás is, remélem:D

A próféta szóljon belõled. Avagy Ámen dögivel. :) Ja meg :merci:

/me lusta, nem :lame: (sorok közt olvasni legalábbis)

Titkos

Tegnap fejeztem be, nagyon hangulatos egy anime, a zene, a grafika stb. minden a helyén van benne, még egyszer majd biztos meg fogom nézni. Vámpír fanoknak egyenesen kötelezõ! :)  Amúgy Victoria a legjobb, a második kedvencem pedig természetesen Alucard. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait."