Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

sirtomi

Quote from: CobraA film volt elõbb, és én a sorozatot nem bírtam végignézni, nekem annyira vontatottnak tûnt.
Pedig nagyon jó sorozat szerintem is.
Nekem nem tûnt vontatottnak, néha kicsit lelassultak az események, de végig megvan a hangulata.

zolan43

#3961
Quote from: NLZEgyedül azt sajnálom, hogy láttam a filmet, ezáltal tudtam a várható eseményeket, meg azt is tudom, hogy mi lesz a vége. :(
-Nem teljesen ugyanaz a vége.-

Fazék

Quote from: zolan43Nem teljesen ugyanaz a vége.
ne tessék lelõni neki a poént ;)

Djinn

Quote from: MohaMeg aztán én még nem láttam rózsaszín hajú fiú karaktert egy animében sem.
Shuuichi    :haha:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Rounin

Quote from: DjinnShuuichi    :haha:

Na hát ezt igazán nem várhatod el a férfiak többségétõl :D (hogy ismerjék õt ;> )

You cheater! :lol:

ui.: aw, kawaii ^^

na kíváncsi vagyok a reakciókra :__devil:

NLZ

Hát remélem, mert az X-The Movie szerintem nagyon gáz a sorozathoz képest. Számomra a film totál logikátlan, s a sorozat magyarázott meg elég sokmindent.
[reserved]

Rounin

#3966
Ugyan a sorozatból még csak két részt láttam, de nekem egyáltalán nem tûnt annyira szörnyûnek. Tetszett a hangulata^^

Edit: a filmre gondoltam, hogy nem tûnt szörnyûnek ^^

Djinn

Quote from: RouninNa hát ezt igazán nem várhatod el a férfiak többségétõl :D (hogy ismerjék õt ;> )
Nem vártam. De csak õ jutott eszembe, mint rószaszín hajzatú fiú...   :haha:
És Shuuichi tényleg  nagyon kawaii!!! :p

X sorozat nekem is nagyon tetszett!!!  :jee:  Egyik kedvencem lett, miután megnéztem. Viszont a filmet még nem láttam.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

via_mala

Quote from: NLZAmilyen szar az X film, olyan jó a sorozat! Egyszerûen megdöbbent, hogy ilyen jót ki tudtak hozni abból a szar filmbõl. Igen, tudom, hogy 2 órába nehezebb annyi mindent besûríteni, mint 10be, de ha ezzel a készítõ is tisztában volt, akkor miért vágott bele?
Azért nem ilyen egyszerû a helyzet. Elõször volt az X és a Tokyo Babylon manga, ezalapján elkészült mindkettõbõl egy-egy egészestés film. Azután gondolom a rajongótábor nyomására elkészítették az X TV-sorozatot is.
Ebben a thread-ben nem olyan rég írtam is errõl.

Quote from: NLZMég nem fejeztem be, hátra van még pár rész. Egyedül azt sajnálom, hogy láttam a filmet, ezáltal tudtam a várható eseményeket, meg azt is tudom, hogy mi lesz a vége. :(
Meg fox lepõdni.

Jelnleg a Fullmetal Alchemist és a Chrno Crusade sorozatokat nézem. Az elõbbi nagyon jól indult, de most a 18-19. rész táján egy kicsit mintha veszített volna a lendületébõl. Az utóbbi viszont már az elején sem volt egyértelmûen favorit, és még most a 7. résznél sem látok benne semmi különösen kiemelkedõt.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

NLZ

Na igen, ez tényleg mégiscsak jobb befejezés volt, mint a filmben, bár nem a legjobb volt.Azért tetszett jobban a sorozat, mint a film, mert van minden szereplõnek érzelme meg saját élete, s nem csak valami bábok, amiket a csatamezõre küldenek meghalni. Nem értettem azt sem, hogy Fuma miért ölte le az összes Angyalt a filmben, ennek örülök, hogy végre normálisabb volt a történet.
Az OVA -t is megnéztem, miután megnéztem a 24 epizódot, s bár sokat nem mondott, de arra jó volt, hogy rájöjjek, hogy mi kapcsolat volt Subaru huga, Hokuto és Kakyo között. Bár hogy õszintén bevalljam, elõször azt se tudtam, hogy az a narancssárga polós lány az Subaru huga, s csak az OVA-ban volt ez benne így fél-direktbe megmondva.
Meg a végén jó volt, hogy az összes fontos szereplõt felsorolták. Így most ki tudtam keresni pl Hokuto nevét gyorsan, mert a névmemóriám csapnivaló :)
[reserved]

roderick

#3970
Huhh ezer hála a GitS-SAC linkekért, mostmár visszaszokhatok a körömvágásra, mert idegességemben nem rágom le az újjaimat... huhh

Habár minöségében tényleg nem volt annyira jó fordítás az utolsó két rész, de a lényeg így is lejött (nagyjából:)), azt kell mondanom, hogy szerintem az elsö sorozat is feltébb jó volt (ezt páran másképp látják), de ez minden téren többett nyújtott. Habár -az elsöhöz hasonlóan- itt is csak a vége felé pörögnek fel az események, de minden nagyon szépen a helyére kerül.
Spoiler:
Hálisten itt is volt -belölem mindig ördasül nagy röhögést kiváltó- MOTOKOOOOO!!! üvöltése Batou-nak:D
Viszont sajnálom, hogy megint arra ment, ki a történet, hogy a Tachikomákat feláldozzák a végén:( pedig már éppen megszerettem öket... régen pedig hogy utáltam mindet


X-böl nekem is a sorozat tetszett jobban, de asztmondják a nagyokosok, hogy a mangához közelebb áll a film (hangulatilag és abban, hogy a föszereplökön van a hangsúly), a sorozat meg kicsit megeröszakolja az eredetit... dehát nem kell mindig halgattni másokra
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

.Attila


kelvor

Nekiültem végigolvasni ezt a topicot...khm..majdnem sikerült :)  Azt látom, ha ötletre vágyik az ember, hogy mit is nézzen meg következõnek, akkor azt itt kell keresni :jee: (persze ha az embert nem veszük körül non-stop anime nézõk :)  )

Egy ismerõsöm kedveltette meg velem az animékat. Igaz nehezen indult ez a "szerelem", hiszen amit életemben elõször végignéztem az nem volt más mint a berserk c. anime. Mit is mondjak, nagyon tetszett de a vége betett a lelkivilágomnak. Ezért lágyabb vizekre eveztem.  Amiket most néztem meg:
Love Hina
Ai Yori Aoshi / Enishi

Azt hiszem ezeket nem kell nektek bemutatnom :)  

A következõ a Happy lessons lesz. Sokat hallottam róla és elég jónak tûnik.

sry az off-topicért de gondoltam megkérdezem hogy nem tudjátok véletlenül, hogy rooterrel miért nem tudok fellépni a serverre? :eeek:

Manu

Quote from: via_malaChrno Crusade

Meg fox lepõdni.

Ramiz

#3974
Quote from: roderickHabár minöségében tényleg nem volt annyira jó fordítás az utolsó két rész, de a lényeg így is lejött (nagyjából:)), azt kell mondanom, hogy szerintem az elsö sorozat is feltébb jó volt (ezt páran másképp látják), de ez minden téren többett nyújtott. Habár -az elsöhöz hasonlóan- itt is csak a vége felé pörögnek fel az események, de minden nagyon szépen a helyére kerül.
Én még csak a 10. epizódnál tartok, ahol nem pörögnek az események, de a különálló történetû részek az 1. sorozatban talán jobbak voltak, bár itt is jók. (De olyan erõssel még nem találkoztam, mint pl az 1-es sorozatban a sorozatgyilkosos rész (Batou rulez! :cool: ).

edit: jókor mondtam... most fejeztem be a 12-ik részt (sp.: a Particularist Eleven "fejlevágós" akciója), és még mindig borzongok... sajnos most már le kell feküdnöm, mert holnap korán indul a nap, pedig naaaagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz... zsong a fejem, nem fogok tudni elaludni egy darabig asszem... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: kelvorLove Hina
Ai Yori Aoshi / Enishi
Keblemre, cimbora!  :tezsvir:
Quotesry az off-topicért de gondoltam megkérdezem hogy nem tudjátok véletlenül, hogy rooterrel miért nem tudok fellépni a serverre? :eeek:
Passzív mód be van kapcsolva? Kiengedi a router a portot?

NLZ

Bocsika, el is felejtettem a spoiler színezést, pedig akartam. :)  
Hát nemtom, a mangát nem láttam, de szerintem a sorozat egy sokkal kerekebb, logikusabb történet lett. Mindegy, a lényeg, hogy tetszett :)
[reserved]

via_mala

Quote from: ManuMeg fox lepõdni.
Megnyugtató érzés, õszintén reméltem is.
De addig is nem bírtam magammal, és belekezdtem még egy sorozatba, mely talán leginkább az Azumanga Daioh-ra hasonlít, de azért nem egészen olyan, mert itt úgy néz ki nagyobbrészt a szerelmi gyötrõdések, bénázások adják a komikum magvát, ami mitagadás elsõre nem tûnik túlságosan nagy durranásnak, de a végig elszórt nyelvi poénok, a karakterek ábrázolása és a humoros szituációk börleszk-szerû torlódásai kemény próba elé állítják az arc, és rekeszizmokat. Én pl. harsányan röhögcséltem a tegnap megtekintett elsõ 3 rész alatt, amit nagyon régóta nem ért el nálam már egyik anime sem.
És hogy melyik is ez a sorozat? Hát a School Rumble! :jee:
És végül még egy szóra visszaragadnám a mikrofont: az intro zenéje sem rossz, de az outro az egyenesen szenzációs!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kelvor

Quote from: MohaKeblemre, cimbora!  :tezsvir:
Passzív mód be van kapcsolva? Kiengedi a router a portot?

Köszönöm szépen cimbora, sikerült beállítani. Rosz portot nyitottam ki, de hála a segítségednek és ami az aláírásodban van megoldotta a dolgot.
 :)

Hm, valami azt súgja, hogy számodra is elõkelõ helyen van eme 2-3 sorozat :)

Cloud

segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:

Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita
Final Fantasy Legend of cristals

mondjatuk valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..


 :3x3:

sirtomi

Quote from: akna3segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:

Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita
Final Fantasy Legend of cristals

mondjatuk valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..


 :3x3:
Én láttam az Akirat és a Battle Angel Alitat. Szerintem mindkettõ nagyon jó.
Az Akira elég komoly mû, mondanivalóval.
Az Alitat ,már rég láttam, de az is egész jó.

Nézz utána az animenfo.com -on vagy az anidb.net -en.

Meg biztos lesz aki szépen leírja melyik milyen :)

NLZ

Akira szerintem se rossz, az volt az elsõ, amit láttam a nyár közepén kezdõdõ anime lázamban. :P :D
[reserved]

Ramiz

Quote from: akna3segítsetek elég kezdõ vok anime témában. most ezek az animek lesznek meg nekem tudtok mondani valami tmondani róluk?:
Akira
Fatal Fury
Battle Angine Alita
Final Fantasy Legend of cristals
mondjatok valamit ezeekrõl lécci, mert ha  hülyeségek akkor nem fognak kelleni..
 :3x3:
Az Akira egy anime- és kultúrtörténeti mérföldkõ, emellett egy profi történettel (ami a mangában mutatkozik meg a maga tökéletes teljességében) és egy nagyon eltalált hangulattal megáldott anime, amit semmiképpen sem szabad kihagyni! Top 5-ös mindenképpen.
Battle Angel Alita: akik ismerik a mangát, azok nem szeretik az animét, de nekem tetszett. Hangulatos, emlékezetes.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kelvor

Hm..hm...ma reggel megakadt a szemem az egyik ismerõsöm kommentjén. Hozzászólásának a tartalma az FF7 advent children volt amit állítólag tegnap szedett le. Szegény még most is a hatása alatt van annyira tetszett neki.
Én még nem bukkantam rá sajnos. Ha valakinek meg lenne vagy megtalálja valahol az feltétlen szóljon :)

No, megyek vissza Happy lessons-t nézni csak beköszöntem :)

Cobra

Alita (eredeti címeg GunnM), Akira kötelezõ darab.
Fatal Fury-t nem ismerem, gondolom valami verekedõs anime, az FF anime-krõl meg jót még nem olvastam.

Tegnap éjjel volt a VOX-on a Heat Guy Jay elsõ néhány része. Kíváló ízelítõ volt, biztos megnézem valamikor. Szerintem kíváló grafikája (2002-es) és elég jó története van, ráadásul elég akciódús is. Kb Gits light  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Quote from: CobraTegnap éjjel volt a VOX-on a Heat Guy Jay elsõ néhány része. Kíváló ízelítõ volt, biztos megnézem valamikor. Szerintem kíváló grafikája (2002-es) és elég jó története van, ráadásul elég akciódús is. Kb Gits light  :)
Errõl majd kanyarítsd egy rövid értékelõt plz, ha végeztél! Thx! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cobra

Annyit tudok mondani, hogy valamikor a jövõben játszódik, a fõhõs egy speciális rendõrosztag tagja (idáig rajta, a partnerén meg a titkárnõn kívül nem volt más tag, talán csak belõlük áll), a partnere egy android. Feladatuk a bûncselekmények megakadályozása még megtörténtük elõtt, illetve az illegális androidok megsemmisítése. Nem túl sci-fi (jó, vannak érdekes dolgok, de nem estek túlzásba), nem is túl durva, pl amikor lemészároltak pár embert, akkor a részleteket nem mutatták, csak az árnyékokat. Többet nem nagyon tudok mondani, Animenfo-n írnak még 1-2 részletet. A megnézése még biztos odébb van, még utána se néztem, honnan lehetne megszerezni. De ha valaki talál letöltést szerintem nézzen bele. A CB rajongóknak szerintem tetszeni fog, hasonló a világ :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Quote from: CobraA CB rajongóknak szerintem tetszeni fog, hasonló a világ :)
Azért ahhoz még sok kell... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: White SeeDNincsen köztünk egy Gundam rajongó aki tanácsokkal látna el, hogy mit milyen sorrendben kéne nézni?
Én csak általános tanáccsal szolgálhatok: a kis sorszámútól (1) haladj egyesével a nagyobb felé, amíg tart.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

NLZ

Quote from: kelvorHm..hm...ma reggel megakadt a szemem az egyik ismerõsöm kommentjén. Hozzászólásának a tartalma az FF7 advent children volt amit állítólag tegnap szedett le. Szegény még most is a hatása alatt van annyira tetszett neki.
Én még nem bukkantam rá sajnos. Ha valakinek meg lenne vagy megtalálja valahol az feltétlen szóljon :)

No, megyek vissza Happy lessons-t nézni csak beköszöntem :)


Torrenten már fennvan, egyébként egész érdekes a sample alapján. Várok még 1 hetet, amíg lesz felirat, bár lehet inkább 2õt, hogy kiforrott felirat legyen. :)
[reserved]