Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: BonciEl kell ismerned, hogy van igazság abban, amit mondtam. Vannak jónéhányan, akik nem szeretik a CB-t, és pont ezek miatt (Spike tipikus "cool" srác etc., szóval még csak nem is magamtól találtam ki).
Nem _kell_ elismernem, és nem érdekel, honnan szedted vagy magad találtad-e ki. Úgy érzem, nem tudtál érvelni (persze nehéz is lenne azt illetõen érvelned, hogy engem idegesített-e vagy nem... :rolleyes: ), ezért írtál egy "visszatámadást". De nekem nincs kedvem harcolni! Manunak igaza volt megint, hogy nem írta le a véleményét. Mindent csak dicsérni lehet...

Azért ezek után csak nézd meg a filmet...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: BonciJó, rendben, ezt még elhiszem. De azért, mert gyerekek szenvedését mutatják, ezért leolcsózni, ez már átlép nálam egy határt. Elnézést, de engem zavart ez a megjegyzés.

Nem szeretek más nevében beszélni (és ezért ezt nem is kéne, de megígértem magamnak, hogy ebbe nem szállok be, de aztán mégis és aztán mégse):
Szóval szerintem Ramiz úgy értette, hogy ha egy rendezõ, producer stb. egy drámához nyúl, és azt szeretné, hogy sikeres legyen, számba veszi, mi ütne nagyot, min zokognának az emberek. A következõk könnyen lehetnek az elsõ gondolataik: 1. gyerekek, 2. állatok, 3. gyerekek+állatok, 4. szenvedés, gyerekek+állatok+halál. Ah, ez így túl sok az egyszerû nézõnek, húzzunk ki valamit.
Visszafogott véleményem: szerintem egy kicsit felületesek voltak benne az érzelmek, abból viszont sok. Perzse, gyerekek, miért várok mély érzelmeket. Akkor viszont kinek szólt a film? Merthogy a II. vh. elsõ látásra nem gyerekbarát téma.

Edit: utálom a gyenge jellememet, ami miatt bepostoltam ezt :D

.Attila

Quote from: RamizNem _kell_ elismernem, és nem érdekel, honnan szedted vagy magad találtad-e ki. Úgy érzem, nem tudtál érvelni (persze nehéz is lenne azt illetõen érvelned, hogy engem idegesített-e vagy nem... :rolleyes: ), ezért írtál egy "visszatámadást". De nekem nincs kedvem harcolni! Manunak igaza volt megint, hogy nem írta le a véleményét. Mindent csak dicsérni lehet...

Azért ezek után csak nézd meg a filmet...
Argh. Olvasod, amit írok??? Az idegesítõ részét felejtsd már el! Az a bajom, hogy te kijelentetted, hogy olcsó módszer az, hogy gyerekeket használnak drámai jelenetek keltésére.
Ne forgasd ki a szavaimat, olvasd el elõször alaposan, amit írok.

edit: az, hogy "nem érdekel", meg nyílvánvalóan a befogadókészség hiánya. Én nyitott vagyok, minden észérvet szívesen fogadok, te meg a CB-t véded, mint vmi sérthetetlen remekmûvet...

edit: Manu: a te postodra nem tudok válaszolni, mert ahhoz tényleg látnom kell a GotF-et, ellenben Ramiz általánosabban fogalmazott.
Viszont nehezen hiszem el, hogy a Ghibli gondolkodásmódja ilyen lenne. A Ghibli legtöbb anime-jében gyerekek a fõszereplõk.

roderick

Régebbröl Karekano
Quote from: BonciA végét szerintem eltolták egy kicsit. Miért kellett átmenni ebbe az indirekt formába? Eddig belevontak a történetbe, most meg úgy érzem, mintha kihagynának egy kicsit...
Btw. nincs is vége egyáltalán. Maradt pár nyitott dolog. Eszerint a manga továbbmegy a történetben? Mert ez így félkésznek tûnik nekem.
Ami nagyon zavart: minek kellett minden egyes rész elején (egyet kivéve) elmondani az összes addig történt dolgot? A végefelé már rendkívül bosszantott. Csinálnak egy nagyon jó történetet, humoros, de van komoly tartalma is, és ilyen bénaságokkal kell rontani? Hmph...
Nem baj, azért még mindig nagyon jó volt, csakhát félkész...

Azért ment át a vége kicsit "trippy"-be mert elfogyott a pénz... nos mint az NGE-n láthattuk, Anno ilyenkor ilyen nagyon müvészi low-budget megoldásokkal oldjameg a problémát... amúgy azért ér véget úgy, hogy "Karekano will continue", mert egy futó mangát adaptálnak, felteszem reménkedtek benne, hogy egyszer tudják majd folytatni az animét is, de úgylátszik ez nem jött be...
Amúgy tényleg aranyos sorozat, habár nyugati szemünknek szvsz. kicsit idegen néhány dologban...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

.Attila

Kár érte, ez a sorozat megérdemelné, hogy folytassák. Marad a manga, ha egyáltalán rátalálok.

Titkos

Quote from: RelunxElkezdtem nézni a Slayers Try-t. Eddig csak 2x részt láttam. A+-on már láttam a simát és a Next-et. Eddig nagyon tetszik!  :jee:

Relunx

Akkor most megismered Xellos igazi énjét. :ad:
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Zelgadis

Quote from: TitkosAkkor most megismered Xellos igazi énjét. :ad:

Végtére is Mazoku, ne? ^_^

És hát mint olyan, még szép, hogy így viselkedik.

Végignéztem.
Az endingben akkorát röhögtem, ahogy magyarázkodik a "fõnök"ének :DDD

.Attila

Quote from: White SeeDhúsvér emberek mindenfelé...film film
Akkor ezt máskor ne az anime topicba plz. Van film topic is.

Ramiz

Quote from: ManuEdit: utálom a gyenge jellememet, ami miatt bepostoltam ezt :D
Én viszont imádom a "gyenge jellemedet", amiért bepostoltad ezt!!! :tezsvir:
Mert ilyen szépen én nem tudtam volna megfogalmazni. De kb ezt gondoltam bele az "olcsó"-ba.

Bonci: a "nem érdekel"-t nem érdekel, hogy magyarázod meg :D , de nem a befogadókészségemrõl szólt, hanem arról, hogy akár te találtad ki, mert nem szereted a CB-t, akár mástól hallottad, és akkor talán elhárítod a felelõsséget, ha rákérdezek, mindenképpen nem érv volt, hanem vélemény, amivel nem lehet más véleményeket megdönteni (jelen esetben az enyémet a GotF-ról), és szerintem nem is kapcsolódott a vitához. Amúgy egyáltalán nem értem, hogy miért voltam általánosabb, mint Manu!
Szerintem legközelebb akkor térjünk vissza a témára, ha megnézted, én meg addig megpróbálom még pontosabban definiálni az általam "olcsó" szó alatt értelmezett fogalmat. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Tehát szerinted az, hogy "olcsó dolog gyerekekkel drámázni", az egy érv, de az, hogy a CB karakterek jól bevált séma alapján készültek (nem teljesen, csak az alapján), az nem érv, hanem vélemény. Úgy könnyû vitatkozni, hogy a magunk mondandóját érvnek mondjuk, a másét meg véleményre degradáljuk. Ha te így vitatkozol, akkor szólj, és többet hozzád se szólok vitaügyben.
Quote"a "nem érdekel"-t nem érdekel, hogy magyarázod meg
Mihelyst ennek lesz értelme, megmagyarázom ;)

Olcsó dolog gyerekekkel drámázni -> ez mi, ha nem általánosítás?

Ha értitek is, amit írok, akkor észrevettétek, itt nekem nem az a bajom, hogy egy anime-t vki rossznak tartott (nem is láttam, miért akadnék ki miatta?), hanem azon a sokszor idézett igen alaptalan, macho kijelentésen.

Ramiz

Quote from: BonciTehát szerinted az, hogy "olcsó dolog gyerekekkel drámázni", az egy érv, de az, hogy a CB karakterek jól bevált séma alapján készültek (nem teljesen, csak az alapján), az nem érv, hanem vélemény.
Quote from: Ramizmindenképpen nem érv volt, hanem vélemény, amivel nem lehet más véleményeket megdönteni (jelen esetben az enyémet a GotF-ról)
Ez szerintem teljesen világosan azt jelenti, hogy az sem érv, amit én írtam, hanem vélemény. Elnézést, ha nem voltam egyértelmû, de ennél nem tudok egyértelmûbb lenni. Most vagy nem olvastad végig a postot, amit nem hiszek!, vagy elsiklott a figyelmed a kiemelt rész felett, vagy én értelek most félre, ami remélem nem történik, mert kétszer elolvastam alaposan, amit írtál.
Még egyszer: te akartál érvelni a véleményem ellen - szintén egy (szubjektív) véleménnyel. Vagy egyetértesz azzal, amit én és Manu mondunk, vagy nem, és kész, nincs továb. Nem értem, mi a baj!?!!?!? :confused:

Quote from: BonciÚgy könnyû vitatkozni, hogy a magunk mondandóját érvnek mondjuk, a másét meg véleményre degradáljuk. Ha te így vitatkozol, akkor szólj, és többet hozzád se szólok vitaügyben.
Jó, szólok: én nem így vitatkozok. Amit a GotF-ról írtunk, az nem is vita volt, hiszen nem érvek, gondolatok, hanem vélemények találkoztak. Szóval ez az egész nem is vitaügy volt. Így jó? Ha nem, PM-ben folytathatjuk a dolog tisztázását. Ne írj fel a feketelistádra, tisztázni kell mindent.

.Attila

Oops, afelett tényleg elsiklottam, sry :zen:
Mindazonáltal elég nehezen tudok egy ilyen véleményt elfogadni (és itt most megint az általánosításról beszélek, nem a GotF-rõl).

via_mala

Quote from: RamizNa ez az. Engem is feldühített. Bénázó gyerekek. A kiscsaj folyton nyavalyog. Különben is kicsit olcsó dolog gyerekekkel drámázni ("milyen édes..."). Mint a kis, szõrös állatok. A zseniális Monty Python szerencsére lerántja a leplet az ördögi gyerekekrõl és a kis, szõrös, édi állatokról (pl. nyúl :D ).
Quote from: Ramiz1: Rendben, de akkor is sokat bénáznak... miért pont gyerekek?
2: De ez már durva! Nem is a háborúra figyel az ember, csak idegeskedik, hogy már megint a földön hisztizik a kiscsaj, mert nincs cukorkája! Vagy ez vicc akart lenni, csak nem vettem észre?
3: Jó, egyrészt igazad van, másrészt meg az olcsó melodrámák is mindig olcsó fogásokat alkalmaznak, és a japánok, a Ghibli-éknem nincs erre szüksége!
Szeretném a Grave of the Fireflies-t megvédeni. Egyáltalán nem egy olcsó hatásvadász anime, hanem egy nagyon jó korkép Japánról a II. VH-t követõ idõszakról. Egyébként az anime az azonos címû Akiyuki Nosaka által írt, kb. 20 oldalas novella alapján készült, aminek angol fordítását volt szerencsém Kikuchiyo barátomtól kölcsönkapni, melegen ajánlom nektek is. A szerzõ teljesen hiteles forrásból, a saját gyerekkorából merítette a történetet, és kötve hiszem, hogy a célja a hatásvadászat lett volna. Én nem fogom pontokba szedni az ellenérveimet, de azt hiszem nagy fokú érzéketlenség, és/vagy az empátia teljes hiánya kell ahhoz, hogy valaki csak azért fanyalogjon, mert az említett mûben gyerekek tragikus sorsáról van szó. Ugyanezt Blimp-pel anno lejátszottam már a Hardwired fórumon, de nem hiszem, hogy téged meg lehetne gyõzni. Ezt az animét úgy kell nézni, mint egy dokumentumfilmet, nem a szórakoztató értéket kell benne keresni.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Titkos

Quote from: ZelgadisVégtére is Mazoku, ne? ^_^

És hát mint olyan, még szép, hogy így viselkedik.

Végignéztem.
Az endingben akkorát röhögtem, ahogy magyarázkodik a "fõnök"ének :DDD

Minden mondatoddal egyetértek. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Manu

Quote from: via_mala... de azt hiszem nagy fokú érzéketlenség, és/vagy az empátia teljes hiánya kell ahhoz, hogy valaki csak azért fanyalogjon, mert az említett mûben gyerekek tragikus sorsáról van szó.

Pont arról beszéltünk, hogy még egyszer utoljára átrágjuk magunkat a témán, hogy az embereket, mint amilyenek mi is vagyunk, nagyon könnyen meghatják a gyermekekkel törénõ szörnyû események. Mi nem is errõl beszélgettünk itt komolyabban, hanem arról, hogy mi elítéljük, ha ezzel egyes alkotók, csak a siker biztos reményében visszaélnek (ezt nevezzük hatásvadászatnak meg olcsó megoldásnak). Jól meg lehet ezt csinálni, és az én személyes véleményem az, hogy ez itt nem sikerült, a dráma túl sok volt mennyiségben, kevesebb minõségben, átbillent, idegesítõvé vált.

Ramiz

Köszönöm újfent, Manu. Ezennel felhatalmazlak, hogy bármikor beszélj a nevemben, mert pont azt mondtad, amit kellett. :D :tezsvir:

RE@L

Most tartok 15. résznél, bejön  :jee:
Érdekes fejtegetéseket írogattatok fentebb...
Szerintem szomorú az hogyha elütnek az utcán egy gyereket akkor se biztos h segíteni fognak neki az emberek....
Gyerekek szenvedése mindig is fájdalmat okoz az embereknek (akiknek nem azokban vmi nem stimmel, aberráltak de nem emberi lények legbelül)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Necrid^

Cb 4 ever!! :whoah:  most nézem 4 szerre és meg mindig nem unom meg..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

Én meg az Ah! My Goddess OVa-t nézeztem meg 5x-ör és tervezem a 6.dik-at!
De hogy a témához szóljak: Látni még nem láttam de a hétvégén megnézem a Burst Angel-t (a.k.a.: Bakuretsu Tenshi) és a Trouble Chocolate-et!

Relunx

Ramiz

Quote from: RE@LMost tartok 15. résznél, bejön  :jee:
Quote from: NecridCb 4 ever!! :whoah:  most nézem 4 szerre és meg mindig nem unom meg..
:tezsvir:

Quote from: RE@LÉrdekes fejtegetéseket írogattatok fentebb...
Szerintem szomorú az hogyha elütnek az utcán egy gyereket akkor se biztos h segíteni fognak neki az emberek....
Gyerekek szenvedése mindig is fájdalmat okoz az embereknek (akiknek nem azokban vmi nem stimmel, aberráltak de nem emberi lények legbelül)
Utálok gyerekeket szenvedni látni az utcán vagy bárhol, de mi nem errõl beszéltünk fentebb (csak Bonci), na mindegy.

RE@L

Tudom h nem errõl beszéltetek, de ezis hozzá tartozik!
Elsõsegély vizsgán  OMSZ pest megyei Igazgatója mondta h elõfordult hogy vonaglott kifordult lábbal 1 kisgyerek mellete a szülei autóbalesetben, véres kéz asszem és senki se ment segíteni neki...... a másik sofõr meg elhajtott.....

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

.Attila

Quote from: RamizUtálok gyerekeket szenvedni látni az utcán vagy bárhol, de mi nem errõl beszéltünk fentebb (csak Bonci), na mindegy.
No comment :ejj: Elegem lett ebbõl a vitából, mert látom, hogy semmit nem értesz.

Feldin

Aloha népek!
Elkezdtem a School Rumble-t!
Nagy nagy köszönet Blimpnek!!!
Szuper jó és szuper beteg :D
Nagyon tetszik :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Silencer

Ha vki látta õket, írjon már véleményt (érdemes-e megnézni a teljes sorozatot)!
Boogiepop Phantom
Grey Wing Federation )Haibane Renmei)
Now Then, Here There
Paranoia Agent
Én azt hallottam ezekrõl, hogy durvák, sötét hangulatúak, és nincs bennük humor. Szóval pont nekem valók  :__devil:

Manu

Quote from: SilencerHa vki látta õket, írjon már véleményt (érdemes-e megnézni a teljes sorozatot)!
Boogiepop Phantom
Grey Wing Federation )Haibane Renmei)
Now Then, Here There
Paranoia Agent
Én azt hallottam ezekrõl, hogy durvák, sötét hangulatúak, és nincs bennük humor. Szóval pont nekem valók  :__devil:

Szerintem, ha beírod ezeket a címeket a keresõbe, kidob majd egy-két véleményt ;)

Ramiz

Quote from: BonciNo comment :ejj: Elegem lett ebbõl a vitából, mert látom, hogy semmit nem értesz.
:lol: Oké... azt hittem, megegyeztünk annyiban, hogy nem volt vita, de mindegy, én amúgy is hülye vagyok, szóval ezt még simán felvállalom... :lazza:

Millenium Actress
(Nekem kicsit) túl romantikus és túl drámai, de mindenképpen szép(en elmesélt) történet egy színésznõrõl, aki egy álmot kerget egy életen át, és ebbõl meríti a színészkedéshez is az erõt/ihletet. A cselekmény belefért volna egy félórás vagy egyórás ova-ba, ezért kicsit vontatottnak éreztem a filmet, de lehet, hogy ez csak azért volt, mert ez a fajta lelki és szellemi beállítottság, ami a színésznõre jellemzõ volt, tõlem igen messze áll. (Az operatõr pl sokkal közelebb áll. :lazza: ) A rendezéssel viszont maradéktalanul elégedett voltam (vágások, beállítások, "valóság"-váltások (idõsík, hely, film/valóság), szintúgy a viccekkel, amik egyáltalán nem voltak hangulatrombolóak, dacára hirtelen felbukkanásaiknak.
Konklúzió: a drámák nekem úgy látszik, nem különösebben jönnek be, viszont Satoshi Kon-tól nagyon szívesen megnéznék valami cselekményesebbet ==> még egy csáppal von magához a Paranoia Agent.

.Attila

Quote from: Ramizez a fajta lelki és szellemi beállítottság, ami a színésznõre jellemzõ volt, tõlem igen messze áll.
Nos igen, tõlem is. Emellett nem is voltam megfelelõ hangulatban tegnap. Jó az anime, de nekem annyira nem jött be. Nekem viszont a riporter tetszett a sorozatban (nem úgy!!! :)). Egy egyszerû ember, de becsületes és rendes, és visszaadta a nõ álmát, azt, ami a legfontosabb volt a számára. Az ilyen emberek elõtt hajtom le fejem (nem a rohadék rendezõ meg színésznõ elõtt).

Ramiz

Quote from: BonciNekem viszont a riporter tetszett a sorozatban (nem úgy!!! :)).
Íme a Shiroi-katz front káros hatása. :D

Fenrir

Quote from: RamizÍme a Shiroi-katz front káros hatása. :D
:lul:  :jee:  :appl:
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

katz

Quote from: RamizÍme a Shiroi-katz front káros hatása. :D
:lul: A melegfront talán jobb? ;)