Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Cloud

http://konyhaterror.blogspot.com/
:lol:

Komoly oldal. :D   Egy két ötletet én is fel szoktam használni. :D

Xzone

Quote from: Cloud on 2010-09-15, 00:06:29
http://konyhaterror.blogspot.com/
:lol:

Komoly oldal. :D   Egy két ötletet én is fel szoktam használni. :D

"A magányos férfinak összesen négy dologra van szüksége. Italra, amit meg lehet inni, italra, amitõl be lehet baszni, ételre, amit akkor eszik, amikor éhes, és ételre, amit akkor eszik, amikor be van baszva. "

Ramiz

Tudtok ajánlani igényes, de nem átbaszós magyaros éttermet a belvárosban? Én nemigen, de tippem szerint Váci utca kilőve... Talán a Ráday utcában?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Leara

Ráday utcában nem figyeltem, hogy milyen magyaros kajáldák vannak, de ott is inkább drágább helyek vannak... viszont van ott egy tök jó sültkrumplis  :D.
MAL

kikuchiyo

Legutóbb (a feltételeknek megfelelő helyek közül) a Városliget/Hősök tere melletti Paprika étteremben jártam, tudtommal nem basztak át, és a kaja is jó volt. Akikkel voltam, azok nagyon dícsérték a libacombot, amit ettek.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2010-09-24, 13:30:45
Legutóbb (a feltételeknek megfelelő helyek közül) a Városliget/Hősök tere melletti Paprika étteremben jártam, tudtommal nem basztak át, és a kaja is jó volt. Akikkel voltam, azok nagyon dícsérték a libacombot, amit ettek.
:merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Ramiz on 2010-09-24, 11:46:54
Tudtok ajánlani igényes, de nem átbaszós magyaros éttermet a belvárosban? Én nemigen, de tippem szerint Váci utca kilőve... Talán a Ráday utcában?
Ráday utcában a Vörös Postakocsival van kimondottan jó élményem.
Nagyon finom vargányakrémlevest ettem, meg nememlékszemmivel töltött ropogós nememlékszemmilyen húst tökolajas salátával, meg életem eddigi legfinomabb somlóiját. Ha külföldieket hozol (azért kérdezted így?), akkor lehet nekik szilvapálesszel meg gulyással / halészlével meg jófajta hazai vörösborokkal vagizni. Meg Gundel palacsintával, le is fotózták ahogy lángol :) Nem lehúzós hely és nem rémesen drága, de magyar diákpénztárcával mérve azért nem itt fogsz minden hétköznap ebédelni. Mi kilencven voltunk, és minden fogást meg az alkoholt is egybe számítottuk és elosztottuk kilencfelé, így fejenként 4500 körülre jött ki.

Még a Jászai környékén, a Pozsonyi úton meg tőle picit keletre vannak nagy kupacban jó éttermek, bár én asszem csak a Kiskakukkban voltam.

Cloud

Quote from: Leara on 2010-09-24, 12:52:29
Ráday utcában nem figyeltem, hogy milyen magyaros kajáldák vannak, de ott is inkább drágább helyek vannak... viszont van ott egy tök jó sültkrumplis  :D.
Ott az utcában is szoktam melózni, de ahogy nézem szép áraik vannak a kajáldáknak.

Kvikveg

Quote from: Raggie on 2010-11-17, 04:16:57
Quote from: Member on 2010-11-16, 23:30:55
Na, végre sikerült megnéznem a Banános Joe-t, nem semmi, hogy a maga butus módján milyen kőkemény igazságokat fogalmaz meg.
:D
Bud Spencer és Terence Hill filmek örök klasszikusok. Én is meglepődtem, hogy gyerekkorom után mostanában újranézve őket most is tetszettek(más okból, mint anno de akkor is).

És persze tőlük tanultam a világ egyik legegyszerőbb és legjobb ételét: a hagymásbabot!  :whoah:
Requesting recept.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

szpeter

Quote from: Raggie on 2010-11-17, 04:16:57
És persze tőlük tanultam a világ egyik legegyszerőbb és legjobb ételét: a hagymásbabot!  :whoah:
Az krumplis hal... :ejnye:  :D

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

teraflare

Quote from: noriko on 2010-11-26, 01:26:46

Quote from: Raggie on 2010-11-17, 04:16:57
És persze tőlük tanultam a világ egyik legegyszerőbb és legjobb ételét: a hagymásbabot!  :whoah:
http://www.nyitottkonyv.hu/media/hir/36/XXL_Bud_Spencer_Buli
Be van tervezve holnapra.  :D Én is szeretem a hagymásbabot

Acchan

Virtuális absinthe múzeum retro képeslapokkal, plakátokkal, mindenféle infóval. Hangulatos.  :jee:

http://absinthe-antiques.com/absinthe.html

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Nakedape

vettem ma egy Boci kókuszos szeletet, első gondolatom az volt: ezentúl nem kell szerezni majd KOKOS szeletet (cseh)szlovákiából? majd megnéztem a címkét: származási ország: Csehország. úgy néz ki tényleg nem :)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Acchan

Quote from: Nakedape on 2011-02-17, 15:27:22
mindig is rajongója voltam a nyugodt északi kultúrának http://www.youtube.com/watch?v=Akxgb5ONhB0

http://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic&feature=channel
Igen, még a srác ereiben is harmónia csörgedezik.  :D

[spoiler]Viszont a végére hogy elpuhányodtak... Villa, tányér...   :ejj:[/spoiler]



Cloud

Kihasználta//kihasználja ma valaki a torkos csütörtököt?

Acchan

Quote from: Member on 2011-03-10, 16:52:26
http://index.hu/kultur/eletmod/2011/03/10/tiz_etel_amit_soha_ne_rendelj_magyar_etteremben/
Egyszer ettem étteremben hortobágyi (?) húsos palacsintát, és tényleg nem volt valami nagy szám.  ^^"

Quote from: Cloud on 2011-03-10, 17:35:08
Kihasználta//kihasználja ma valaki a torkos csütörtököt?
Egyszer ehhez is volt szerencsém: körömnyi rántott gombafejeket kaptam, amiket jól oda is kozmáltak, a zöldséges köret pediglen tocsogott a vízben. De a pálinka finom volt.  :D Tülekedés van, sietni kell a kajálással is - tehát nem feltétlenül alkalmas nagy baráti összejövetelekre a torkos csütörtök.

Szóval, nem vágyom rá.  :D


Kraivan

Quote from: Member on 2011-03-10, 16:52:26
http://index.hu/kultur/eletmod/2011/03/10/tiz_etel_amit_soha_ne_rendelj_magyar_etteremben/
Elég demotiváló a cikk.
Rosszmagam mondjuk szakácsként is dolgoztam.

Bárhol dolgozok a vendéglátásban, van egy alapszabályom:
"olyat nem adok ki, amit én magam meg ne ennék/innék ha visszaadják"

Szerencsére eddig nem dolgoztam olyan helyeken ahol a sztereotíp negatívumok éltek. (újrahasznosított étel) A "legdurvább" dolog a 3 napos étel volt, ami az ántsz szerint halálos, de ha létezik mikroorganizmus ami oxigénmentes környezetben, egy fél mázsa fitoncidban, savas állagú mustárban (magyarán fasz fűszeres-olajos pác) után még a 220 fokos rostlapon megmarad, az már megérdemli h áldozatot szedjen. :D
A salátának meg kifejezetten jót tesz egy nap pihenés. (kivéve a tojás)

Az más kérdés hogy valóban megszentségtelenítik a vendéglátást hazánkban.
Sok vezető azért nyit vendéglátó egységet mert "dől-a-lé". Csak épp azt nem, vagy szerencsésebb esetben utólag veszi észre, h ez egy hivatás, és életstílus.
A szakácsok többségén érdektelenséget látok. És az igazat megvallva nem nagyon tudnék én sem a környéken olyan étkezőt/etetőt javasolni ahol szívesen ennék. A legtöbb étterem inkább bendőbélelésre jó sajnos.

Amúgy meg épp a bécsies szeletet javasolnám ha valahol enni kell kínodban. Egy bundázott étel elrontását sztem tanítani kell.

Szívesen nyitnék saját helyet, vagy teljesen szabad konyhát vezetni, mert idáig a legrosszabb ételemre is azt mondták mások h jó lett.
Túl durva az önkritikám. Életemben eddig 2-3 kajámra mertem mondani h elégedett voltam vele.

De a cikk írója nem tudom miféle osztályon aluli helyeken fordulhatott meg idáig, ami alapján általánosító statisztikai tényként meri közölni ezeket a dolgokat.
Én inkább jellegtelennek írnám le a legtöbb éttermet. Mintha az adott ételnek csak sematikus ízvilágát hoznák létre, de maga az étel nem ad át semmit.

Member

De ha az éttermekben ez megy, mi történhet a budiburger és hasonlók kulisszái mögött? :D Bár ott újrahasznosítani nehéz, hacsak nem hajnalban bejárják a kukákat. ::)

NLZ

Quote from: Kraivan on 2011-03-10, 18:11:02
De a cikk írója nem tudom miféle osztályon aluli helyeken fordulhatott meg idáig, ami alapján általánosító statisztikai tényként meri közölni ezeket a dolgokat.
Index, mit vársz?
[reserved]

Kraivan

A budiburger eleve szennyet ad.

Nekem vasgyomrom van, de azt megizzasztotta rendesen.

Amúgy mostanság már nincs sok újrahasznosítás. Eleve budget alapanyagok vannak.

Minek ledarálni az előzőleg megmaradt pörit, ha lehet venni budget darálthusit kilója 700-ért?
Van tesco gazdaságos penészes oldalas is 50% akció, ócó!

Amúgy meg bár nem egy hely a legolcsóbb alapanyagot veszi a legolcsóbb-jó alapanyag helyett, máshol spórolnak már. Fizetésen.

És megértem a szakácsot aki 430-as órabéren gürizik napi 14 órát, hogy örüljetek ha nem a szart fogja kifőzni.

Quote from: NLZ on 2011-03-10, 19:00:04
Quote from: Kraivan on 2011-03-10, 18:11:02
De a cikk írója nem tudom miféle osztályon aluli helyeken fordulhatott meg idáig, ami alapján általánosító statisztikai tényként meri közölni ezeket a dolgokat.
Index, mit vársz?
Erről mindig a Slider sorozat jut az eszembe. Volt az a világ, ahol a hírek banális fasságok voltak, és komoly híreket csak elbújt, illegál helyeken találtak.
Na, egyre inkább úgy érzem h abban a világban vagyunk.

szpeter

uff:
Quote from: Kraivan on 2011-03-10, 19:00:16
Erről mindig a Slider sorozat jut az eszembe. Volt az a világ, ahol a hírek banális fasságok voltak, és komoly híreket csak elbújt, illegál helyeken találtak.
Na, egyre inkább úgy érzem h abban a világban vagyunk.
Kiskoromban hogy szerettem azt a sorozatot :D Hazataláltak végül? Annyira végteleníthető epizódszámot tudott produkálni,világból bármennyit ki lehet szinte találni.

on: Kraivan:  Szóval egy éttermet se tudnál mondani Bp-n,ahol elfogadható lenne a minőség?Vagy azért ennyire nem rossz a helyzet (nem gyakran járok étterembe,nagymama-koszton élek, ami elég minőségi :D )

Próféta

Quote from: szpeter on 2011-03-10, 22:37:26
on: Kraivan:  Szóval egy éttermet se tudnál mondani Bp-n,ahol elfogadható lenne a minőség?Vagy azért ennyire nem rossz a helyzet (nem gyakran járok étterembe,nagymama-koszton élek, ami elég minőségi :D )
Na ne vicceljünk :)
Kraivan nyilván csak mai szemmel nézi. Magunkfajta botnyelvűeknek jó lesz egy "sima" minőségi étterem.

Amit saját tapasztalatból bátran ajánlhatok, az a Vörös postakocsi és a Borkatakombák. Ismerősök szeretni szokták még a Csalogány 26 vagy a Kiskakukk éttermet.  Ezek persze jó drágák :) Egy fokkal olcsóbb de még jó alkalmi hely pl. a Nyugati környékén a Szlovák Söröző és Étterem, csak kiscit sokat adtak, alig bírtam vele :) Persze van még rengeteg kiváló hely, de én nem sűrűn járok étterembe, nem nagyon ismerem őket. Azt viszont én is tudom, hogy a Torkos Csütörtökön nem szabad sehova menni, mert minden telénél is telébb lesz, kb. egy perc idejük jut minden vendégre, szóval minőségi kaját és kiszolgálást kár elvárni.

Nakedape

Szlováknak vannak jó fogásai de azért sztem nem egy vendéglátási csúcshely sajna
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kraivan

Quote from: szpeter on 2011-03-10, 22:37:26
uff:
Quote from: Kraivan on 2011-03-10, 19:00:16
Erről mindig a Slider sorozat jut az eszembe. Volt az a világ, ahol a hírek banális fasságok voltak, és komoly híreket csak elbújt, illegál helyeken találtak.
Na, egyre inkább úgy érzem h abban a világban vagyunk.
Kiskoromban hogy szerettem azt a sorozatot :D Hazataláltak végül? Annyira végteleníthető epizódszámot tudott produkálni,világból bármennyit ki lehet szinte találni.

on: Kraivan:  Szóval egy éttermet se tudnál mondani Bp-n,ahol elfogadható lenne a minőség?Vagy azért ennyire nem rossz a helyzet (nem gyakran járok étterembe,nagymama-koszton élek, ami elég minőségi :D )
Azt hittem a Budidurger-ről való kis diszkurzus leleplezte h szegedi vagyok. :D
M3mb3r is utal szegedi helyekre összefoglalóiban.

De ha nem tudnátok:
Szegeden van egy Budiburger nevű nonstop hely. Nevét nemes egyszerűen onnan kapta (bár nem ez a hely neve) hogy valamikor nyílvános wc volt. Ám ezt a nevet nem mossák le magukról. De a minőségük valszeg megfelel arra a célra amit hajnal 2kor fél liternyi kommersz vagy egyéb bulizás közben elfogyasztott alkohol felszívásához szükséges.

Volt h a szeged plázában kipróbáltam a helyi olasz éttermet/pizzériát...
Hát még egy olyan jellegtelen nyálkás pépet régen ettem. Pont a fűszeren kell spórolni?!

Mondjuk részemről nem kímélem a fűszerérzékenyeket. :D
Addig kell szórni az ételt míg látszik a felszíne.