Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Lt. Simoan Blarke

jaja... baromi hangulatos, hogy semmit nem beszelnek az elejen... neztem, hogy na ezt hogy fogjak elnyujtani huszon reszen keresztul... hat sikerult, es joool  :cool: :hopp:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Próféta

Amit szavakkal nem mondanak el, azt a vágások, a hátterek, a szótlan jelenetek feszültségei bepótolják. Tényleg nagyon  :cool:
Van Texhnolyze topik amúgy. sirtomi, mit gondolsz pl. a végéről?

via_mala

Quote from: sirtomi on 2006-07-29, 12:23:52
A képi világa nagyon hangulatos, illik a történethez és a felépített világhoz. Talán a Haibane Renmeihez tudnám hasonlítani.
A hasonlóság talán nem véletlen, mert mindkettő ABe Yoshitoshi keze munkáját dícséri.
És elfelejtetted megemlíteni az intro zenéjét, ami szintén velőig hatoló.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Shali

Huj, nem szoktatok az átlagos animékről ennyit beszélni itt, ezt meg kell néznem (;
Mit szedjek elöbb, a sorozatot, vagy a dvd-t?

És hogy on is legyek: már csak pár rész van vissza a Fate stay nightból. A pirosruhás csaj nagyon jól néz ki, a reggelikészítő csaj a végefele a bőrszerkóban nagyon jól néz ki. A grafika jó, néhol a zene is eltalált, felső-középkategóriába sorolnam.
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Selmo

Na, éppen ennél tartok én is, úgy a 10. rész környékén, és nem igen tudom rávenni magam a folytatásra, de lehet, hogy végignézem majd üres óráimban, hátha megéri, de ha nem, akkor tuti, hogy ez lesz az utolsó film, amit első benyomás ellenére végignézek.
Engem valahogy, hm... frusztrál a srác vég nélküli, agyatlan szenvedése.

A tökéletesség unalmas.

Lt. Simoan Blarke

Selmo: nezd tovabb, megeri. onnan mar eleg gyorsan lekerul a fokusz a szenvedesrol, es eltolul a szurrealis fele. :cool:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

sirtomi

Quote from: via_mala on 2006-07-29, 14:47:50
A hasonlóság talán nem véletlen, mert mindkettő ABe Yoshitoshi keze munkáját dícséri.
És elfelejtetted megemlíteni az intro zenéjét, ami szintén velőig hatoló.
Asszem azért is kezdtem el nézni, mert láttam, hogy ugyanaz készítette, mint a Haibane Renmei-t.
A zenéjéről megfeledkeztem, pedig mind a 22 résznél végignéztem az introt, leginkább a zene miatt :)

Draconire

#997
Azumanga Daioh:
.....I was completely ...and now I look like this:

via_mala

#998
Planetes - ΠΛΑΝΗΤΕΣ
Adva van egy Föld nevű bolygó, rajta ember nevű intelligens lényekkel, ezek a lények néha mégis ostobán viselkednek. Például teliszemetelik a bolygójukat, de ez még nem elég, mert teliszemetelik a bolygójuk körüli űrt is. Az űrhulladék mennyisége olyan kritikus mértéket ölt, hogy drasztikusan csökkenti minenféle űrutazás sikerét, vagy még helyesebben fogalmazva, drasztikusan növeli a végzetes balesetek számát. Ugyanis az űrszemét kozmikus sebességgel száguld a bolygó körül, így egy ártalmatlannak tűnő csavar is, amely sok km/secundum-os sebességgel az introban nekicsapódik egy nagy magasságban, orbitális pályán haladó repülőgép ablakának, azonnali tragédiát okoz.
Az emberiség további fejlődésének érdekében elkerülhetetlenné válik az űrszemét nyilvántartása és folyamatos eltakarítása. A világ vezető országai megalakítják a Technora multicéget és megépítik a Seven űrállomást, amelyen a profitot nem termelő Debris Section ("Hulladék Osztály") is helyet kap. A nemes feladatot, és annak elvégzőit azonban a többi osztály dolgozói lenézik, alantas munkának tekintik a szemét-begyűjtést, és évről évre csökkentik a büdzséjüket is, ami azt eredményezi, hogy gyakorlatilag fele létszámmal kell elvégezniük a munkájukat.
Erre az osztályra érkezik a sorozat elején a fiatal és lelkes japán újjonc, Ai Tanabe. A kis csapat jól összecsiszolódott, mégis könnyen sikerül beilleszkednie, és megszoknia a munkát és az életet az állomáson. A szintén japán, Hachi az EVA-specialista, Fee a D12, becenevén "ToyBox" hulladékgyűjtő hajó nikotinista kapitánya, a mindig higgadt Yuri a navigátor, állatgondozó és mindenes, Myers a csapat pocakos, jovális főnöke, Lavie (Ravy) a mókamester főnökhelyettes és végül a végtelenül száraz Edel, a szerződéses munkás, aki soha nem mosolyog, de végül azért kiderül, hogy ő is emberből van.
Ennyit az alaphelyzetről, ami egy 2075-ben játszódó sci-fi, viszont a közeljövőre vonatkozóan borzasztóan reális kérdéseket feszeget, és a technikai, fizikai kérdésekben is animétől szokatlanul korrektnek mutatkozik olyannyira, hogy egyes epizódokat bátran merném ajánlani középiskolai oktatási anyagnak is a csillagászat, űrkutatás témakörben.
De ez még nem elég, mert a szereplők is mind emberi lények, reális problémáik, jellemhibáik vannak, és egyik sem rendelkezik szuperképességekkel, sőt mindannyian hétköznapi munkások, mégis érdekes személyiségek, és bár nincsenek brazil szappanoperába illő csókos-könnyes-tornádószerű érzelmektől átitatott jelenetek, ezek ellenére minden esemény, ami velük történik érdekes, mert emberi, mert sok szép és megható, vagy megrázó, vagy egyszerűen csak elgondolkoztató dolog történik velük. [spoiler=Az egyik legelgondolkodtatóbb]Az egyik legelgondolkodtatóbb pl. az az epizód volt, amiben Hachi a holdi kórházban találkozik Nono-channal. Róla kiderül az epizód végére, hogy bár Hachi-val egykorúnak tűnik, sőt egy fejjel magasabb is nála, mégis csak 12 éves. Azért ilyen magas, mert a Holdon született, ahol a földi gravitáció 1/6-a miatt sokkal gyorsabban nő, és öregszik a szervezete, ami azt jelenti, hogy ő pl. életképtelen lenne a Földön, neki örökre csak távcsövön keresztül lesz a Föld érzékelhető, és még a Holdon is állandó megfigyelésre, kezelésre szorul.[/spoiler]Magyarul ez az anime egy rendkívül jól felépített, több rétegű dráma, rendkívül realisztikus sci-fi környezetbe ágyazva. Akik hozzám hasonlóan ezt a két stílust kultiválják, azok egy értékes gyöngyszemet ismerhetnek fel a Planetes-ben.
A sorozat végefelé, az utolsó kb. 5 részben az alkotók még rátettek egy lapáttal, és felerősítették azt a szálat, amely egy erős társadalombírálattá fejlődik ki. Részemről először furcsának tűnt a történet ilyen irányba való elkanyarodása, de utólag visszaemlékezve az előzményekre tökéletesen megalapozott és jogos ez a drámai fordulat is. A történet végére ugyanis az Technora megépíti a Von Braun űrhajót, amelynek célja a Jupiter, hogy annak gázait újabb energiaforrásként kiaknázhassák a hagyományos energiaforrások kimerülésének veszélye miatt. Azonban vannak  akik úgy gondolják, hogy ez nem helyes, sőt hogy az emberiségnek előbb házon-, pontosabban bolygón belül kellene rendberaknia a dolgait, mielőtt az űr --igen költséges-- meghódítására indul.

A grafika hagyományos, a karakterek arcai egyediek, emberiek, se SD se tányér-szemek nincsenek, és egyedül az űrállomásnál és néhány űrbéli jelenetnél látható CGI, de egyáltalán nem magamutogató módon. Érdemes még megemlíteni a zenét, ami a külön beszerzett 2 OST albumról visszahallgatva kellemes emlékeket hoz elő, és valószínűleg optimális hatást fejt ki Makoto Yukimura mangájának olvasása közben, ami alapján az anime készült. Az ANN szerint a mangában Yukimura eredetileg kicsit máshova helyezte a hangsúlyt, Tanabe is később kerül képbe, úgyhogy talán érdemes lesz elolvasni egyszer azt is.
Szerintem: 10/10, etalon sci-fi + dráma témakörben!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

RE@L


"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Rage

Quote from: via_mala on 2006-07-31, 01:13:34
Planetes - ΠΛΑΝΗΤΕΣ [...]
I'm George W. Bush and I approve of this message. :D (+1)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Nevl

#1001
Az utóbbi időben nem nagyon volt időm anime-t nézni, de most megint volt lehetőségem rá. Kapásból neki is ugrottam ennek a remekműnek. Az első series bevezetésénél nagyon zavart a régi ronda rajzolás a furcsa arcok stb, de a 4-5. rész környékére megszoktam és annyira lekötött, hogy nem is figyeltem rá.
Rég nem láttam ennyire jól megcsinált anime-t, látszik, hogy komolyan utánanéztek a dolgoknak, tisztességes háttérmunkát fektettek az elkészítésébe, jól átgondolták a csatákat. Végig izgalmas és a története sem nevezhető rossznak.
A jellemek kidolgozása is részletes, még a mellékszereplőkről is nagyon sokmindent megtudsz és az érzelmeik is érthetőek, nincsenek benne érthetetlen érzelmi problémázások.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a versenyzős animeket.
Én 10/10-re osztályoznám, ha nagyon kéne, lazán top5.
Tényleg van hír, esély folytatásra?

szerk:
előtte megnéztem a tsubasa chronicles ftp serveren megtalálható epizódjait, az se rossz, de kicsit tucat animenek érzem, lightos kikapcsolódásnak jó.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Shali

Megnéztem az Appleseedet (2004). A tartalomról nem nyilatkozom, mert a második cd felirata finoman szólva nem volt a legjobb, így a vége elég zavaros nekem, majd meg kell néznem újra, normális felirattal...
A "maradékról": a zene nagyon hangulatos, akciójelenetekből akad bőven, vannak benne nagy robotok, és valami bődületesen szép. Bár a karaktereket kicsit furcsának találtam, de hát ízlések és pofonok (=
Hangulatra, élvezetességre, szépségre 10/10, a tartalom is érdekesnek tűnik, de amíg nem néztem meg újra a második felét, nem nyilatkozom.

Karas 3 része: eddig ami biztos, nagyon durván jól néz ki, a sci-fi és a fantasy keveredik aranyos kis szellem-szerűségekkel, pisztolyokkal, nagy körfűrészes, huzalos evilekkel, meg kardokkal. A folytatást nagyon várom (=
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Cobra

Initial D-ből biztos lesz folytatás (legalábbis nagyon remélem), mert szándékosan úgy fejezték be (illetve sehogy nem fejezték be) a 4. szezont. Elvileg még a lényeg ugye hátravan, főhősünk még csak most kezd belejönni a dolgokba.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nevl

Quote from: Cobra on 2006-07-31, 21:03:28
Initial D-ből biztos lesz folytatás (legalábbis nagyon remélem), mert szándékosan úgy fejezték be (illetve sehogy nem fejezték be) a 4. szezont. Elvileg még a lényeg ugye hátravan, főhősünk még csak most kezd belejönni a dolgokba.

Mondjuk érdekessége az animenek, hogy végig érzed, hogy a gyerek még tud hova fejlődni. Arra is kíváncsi leszek, hogy mi a célja a project d-nek, tippem van, érdekes lesz :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

kikuchiyo

#1005
A Project Blue SOS-ból, amit régebben már ajánlottam, kijött egy feliratos változat! Tessék megnézni.

Más: Nighthead Genesis

Szintén új sorozat, két rész van belőle raw-ban. A hihetetlenül szánalmas címe ellenére nem teljesen érdektelen. Hogy mit akarnak belőle majd kihozni, az még nem teljesen világos, eddig a főszereplők megismertetésére volt csak idő. Ezt a munkakört - a főszereplőit mármint - két paranormális képességekkel megáldott, vagy inkább megvert testvér látja el. Az idősebbik tárgyakat képes mozgatni, kanalakat tud hajlítani, illetve ha nagyon mérges, a szoba berendezését is összetöri két másodperc alatt. A fiatalabb pedig más emberek gondolatait, legbelsőbb titkait látja meg (és vetíti ki a környező emberek agyába), akkor, ha azok hozzáérnek. Az első részben visszaemlékezéseket láthatunk, hogy a képességeik miatt először iskolába nem járhattak, aztán a szüleik altatót kevertek az italukba és odaadták őket a Gonosz Bácsiknak. A Gonosz Bácsik elvitték őket a Titkos Ojjetumba, és ott is maradtak 15 évvel későbbig, amíg meg nem szöktek. Szerepelt még egy rejtélyesnek szánt lány, aki a Rongo-Rongo jelekhez hasonló feljegyzéseket tanulmányoz.

Az animáció elmegy, semmi különös, kivéve a főszereplőket, akik a Scripts -> Predefined anime figures -> Standard anime male protagonist (aka Shinji) menüpont használatával készültek. A BGM nem a szokásos J-Pop, ha halványan is, de megteremt egyfajta hangulatot. Az intróban láthatjuk a már említett húderejtélyes lányt, amint a hold előtt lebegve felrobbant egy várost (vagy mi), szóval itt sem kell tartani a klisék hiányától.
Mindazonáltal a sorozatnak - úgy tűnik - vannak elemei, amik megmentik az azonnali kukától. Nem mondhatnám, hogy megveszek a kíváncsiságtól, de érdekel, mit hoznak ki ebből.

Szerk: ha ez a búvalb@szott kedvcsináló netalántán kedvet csinált volna valakinek a sorozat megtekintéséhez, akkor ezt a Shinsen-subs jóvoltából felirattal is megteheti.

És kijött végre a Mushishi 24. része is! :appl: :appl: :appl:
Failure is the default option

roderick

All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Cobra

Megnéztem a Shakugan no Shana-t és nem voltam elájulva tőle. Nálam egyszer nézhető volt a sorozat, de a Movie(ka)t és a valószínűleg majd megjelenő további szezon(oka)t azért megnézem. Grafikailag elég jó, bár a hátterek sokszor eléggé összecsapottak, a zene ígényes, de nem kiemelkedő. A történet érdekesen indul, de elég sablonosan zajlanak az események.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kazenokizu

Nemrég belekezdtem, és csak ámulok és bámulok!!! Határozottan kezdem azt érezni, hogy ez igen jó választás volt, nagyon-nagyon tetszik!!!! Pont erre volt most szükségem, annak ellenére, hogy -habár nem jellemző rám- végigbőgtem... :D
Már alig várom a holnapot, hogy végignézhessem (ma nem érek rá sajna)!!!

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Lt. Simoan Blarke

Saikanobol en az OVA-t lattam. ez az, amikor a vegso megoldas a harci geppe alakitott kawaii kislany? :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Kazenokizu

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-05, 16:50:59
Saikanobol en az OVA-t lattam. ez az, amikor a vegso megoldas a harci geppe alakitott kawaii kislany? :D
Az.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Zsiga

Quote from: Kazenokizu on 2006-08-05, 16:37:02
Nemrég belekezdtem, és csak ámulok és bámulok!!! Határozottan kezdem azt érezni, hogy ez igen jó választás volt, nagyon-nagyon tetszik!!!! Pont erre volt most szükségem, annak ellenére, hogy -habár nem jellemző rám- végigbőgtem... :D
Már alig várom a holnapot, hogy végignézhessem (ma nem érek rá sajna)!!!

Jujj hogy én mennyire utálom a Saikano-t... :D
Egyszerűen nem bírom elviselni az ilyen hatásvadász, ál-világfájdalommal töltött emo-animéket... Nem lenne rossz, sőt még így is nézhető igazából, ha kihagyták volna belőle ezt a sok sírós szart, vagy legalább realisztikusan csinálják meg. Egy bizonyos szint fölött ugyanis a sok szenvedés már nem együttérzést és szánalmat szül, hanem átmeg  :wtf:-ba... Egyébként hasonló okból tartom rossznak pl. az Evangelion-t is (üssetek... :lul:).

Selmo

Amaenaide yo!: Ez egy jó kis ecchi sorozat. Vannak benne poénos és fetrengős részek is. Az eslő évfolyam elég sablonos lett, a másodikban már mélyen rámentek az egyes karakterek életére és jellemére. Az alapszitu elég jól indul, kezdő szerzetes hősünk bekerül a nagymami templomába, ahol természetesen csupa lány veszi körül. Főhősünknek elképesztő szellemi ereje van, ami azonban csak akkor jön elő, ha meztelen nőt lát. Persze a csapat sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy nincs más lehetőségük. A 2. évfolyam igazából jobban tetszett, főleg az új szereplő miatt. :) Az a csaj nagyon jól bonyolítja a dolgokat. Arról nem beszélve, hogy szegény szerzetesünket minden részben elverik, merthogy perverz. :) A rajzolása nekem nagyon tetszett, a zenéjére nem emléxem. Mindenkinek tudom ajánlani, aki könnyed szórakozásra vágyik.

Vision of Escaflowne: Hát ez az elején valahogy nem jött be. A furcsa rajzstílusát a végéig nem tudtam megszokni. Meg maga a világ is olyan zavarosnak tűnt. A története végül nem volt olyan rossz, de nem is fogott meg. Aki szereti a harcos-mechás filmeket, annak talán kikapcsolódást nyújt, nekem kicsit túlzottnak tűnt benne a lelkizés, meg a főszereplők ingadozása, arról nem beszélve, hogy nem igazán jött le, hogy miért is volt olyan nagy szerepe a Sárkánynak, amire az egész sorozatban vadásznak... Nem mondom, hogy rossz volt, de nem mostanában fogom ismét megnézni, elég közepes nálam.

A tökéletesség unalmas.

Xaga

2 Shinkai Makoto mű:

Kanojo to Kanojo no Neko: A mester egyedül készítette ezt a 5 min hosszú remekművet még amatőrként ami sikert hozott neki. Magávalragadó hangulat gyönyörű CG és 5 percbe foglalt "történet" amelynek mondanivalója a végén teljesedik ki. Egyszóval a tökélettesség 60Mb foglalva. Mindenki min 1x nézze meg!!! 10/10

Hoshi no Koe: Shinkai Matoko úr ezt már nem egyedül készítette hanem egy kis csapattal és jó hosszú ideig tartott neki. A CG-k minősége lejjebb wan mint a her and her cat-nél, de wannak azonos jelenetek. A történet egy fiú és egy lány üzenetváltásairól szól, a fiú egy iskolában míg a lány egy mecha pilotaként tengeti napjait miközben felfedező csapat akivel utazik egyre távolodik a kék bolygótól és az üzenetek egyre lassabban érik el céljukat. Sajnos azt kell mondanom anyira nem lett nagy szám mint a Kanojo to kanojo no neko egyszer nézhető. 10/7

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2006-08-05, 21:52:24
Quote from: Kazenokizu on 2006-08-05, 16:37:02
Nemrég belekezdtem, és csak ámulok és bámulok!!! Határozottan kezdem azt érezni, hogy ez igen jó választás volt, nagyon-nagyon tetszik!!!! Pont erre volt most szükségem, annak ellenére, hogy -habár nem jellemző rám- végigbőgtem... :D
Már alig várom a holnapot, hogy végignézhessem (ma nem érek rá sajna)!!!

Jujj hogy én mennyire utálom a Saikano-t... :D
Egyszerűen nem bírom elviselni az ilyen hatásvadász, ál-világfájdalommal töltött emo-animéket... Nem lenne rossz, sőt még így is nézhető igazából, ha kihagyták volna belőle ezt a sok sírós szart, vagy legalább realisztikusan csinálják meg. Egy bizonyos szint fölött ugyanis a sok szenvedés már nem együttérzést és szánalmat szül, hanem átmeg  :wtf:-ba... Egyébként hasonló okból tartom rossznak pl. az Evangelion-t is (üssetek... :lul:).
Saikanoval valami hasonló gondom volt nekem is! Kb a feléig bírtam és abbahagytam, egyszerűen már nem együttérzést vagy szomorúságot váltott ki belőlem, hanem már kedvem lett volna felpofozni a szereplőket :D Nagyon elment tőle a kedvem!
Evangelionnal ilyen gondom nincsen, az úgy tetszik ahogy van :)

Bruce

Hát, hát, hát. Nem egy korszakalkotó sorozat, mély mondanivalóval és örökérvényű igazságokkal, de megérte megnézni, és van olyan érzésem, hogy nem ez volt az egyetlen alkalom, szóval azért nem szabad semmibe venni. Mivel saját topicja van, nem is írok róla túl sokat, de azt megjegyezném, hogy az OSTje azóta is szól  :Kiraly: :jee:
Csak a végével nem vagyok kibékülve, mert ennek igenis lehetett volna full happyend a vége, erre mégse :ejj: De top5ös lett még így is ;)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Bishop

#1016
Gungrave
Nekem nagyon tetszet,főlleg a karakterek fejlődése ,igaz néha teljesen ellenszenvessé vált valaki.Jók az akció jelenetek is a vége egy kicsit eröltetett lett a superior-al,de elviselhető.Kicsit hiányoltam a zenét egy két helyen de ez adta meg neki azt a elvont maffia stílust.A grafika nagyon jó.
Nekem ez is bekerült a top5-be  :jee:

most nézem a Saiyuki RELOAD-ot:hát grafikailag nagyon elrontották a karaktereket Saiyuki-hoz képest(gondolom új a rajzoló csoport).Kicsit szokatlan hogy most japán szinkron van.De azért  :cool:

kikuchiyo

Quote from: Zsiga on 2006-08-05, 21:52:24
Quote from: Kazenokizu on 2006-08-05, 16:37:02
Nemrég belekezdtem, és csak ámulok és bámulok!!! Határozottan kezdem azt érezni, hogy ez igen jó választás volt, nagyon-nagyon tetszik!!!! Pont erre volt most szükségem, annak ellenére, hogy -habár nem jellemző rám- végigbőgtem... :D
Már alig várom a holnapot, hogy végignézhessem (ma nem érek rá sajna)!!!

Jujj hogy én mennyire utálom a Saikano-t... :D
Egyszerűen nem bírom elviselni az ilyen hatásvadász, ál-világfájdalommal töltött emo-animéket... Nem lenne rossz, sőt még így is nézhető igazából, ha kihagyták volna belőle ezt a sok sírós szart, vagy legalább realisztikusan csinálják meg. Egy bizonyos szint fölött ugyanis a sok szenvedés már nem együttérzést és szánalmat szül, hanem átmegy  :wtf:-ba... Egyébként hasonló okból tartom rossznak pl. az Evangelion-t is (üssetek... :lul:).

A Saikanot illetően nagyjából egyetértek. Nagyon mérges voltam rá, amikor megnéztem, meg is fogalmaztam magamban, hogy miért rossz (filmelméleti és hermeneutikai alapon :)), de azóta sajnos elfelejtettem...  :redface: A lényeg, hogy giccses, de nagyon.
Hasonló okok miatt nem szeretem egyébként a másik "ZOMG drama" sorozatot, a KGNE-t sem.

Az Evangelion viszont miatt ütni fogunk, teljes joggal... :)
Failure is the default option

Lazzaret

Ezt is végignéztem HURRÁ De hogy soha többet nem fogom az is biztos. Maga az alap történet nem rossz, de nekem nem tetszet az egész megoldása. Olyan mintha a Pengét nézntem volna végig és nem valami igazi Horror filmet mint pl az Elfen Lied. Horror akció mindn mennyiségben egy rosszúl kidolgozott story folyamattal. Rövid volt ahoz hogy jól kidolgozzák ezért inkább csak az anyagi dolgokat célozta meg az anime. Kis költségvetésből nagy profitot hozni. :( A grafika és az animáció sok helyen borzalmas. A horror jelenetek meg nem is horrorisztikusak ha csak nem számítom bele hogy kardokkal kettévágnak sok sok szörnyet és ennyi. Hát ez nagyon gyenge volt főleg a vége.

10/2 az alaptörténet miatt lett 2-es bár nem ilyen vacakul dolgozták volna ki :(


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Az EL mióta _horror_? Ennyi közbevetésem lenne csak.