Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Quote from: Selmo on 2008-01-20, 05:15:02
Vandread (2×13 rész):
Bevezetőnek azt hiszem pont jó volt a jövő heti LOGH maratonhoz.

Látni fogod, hogy nem ugyanaz a kategória ;)
Failure is the default option

Manitu

Quote from: Gmer on 2008-01-16, 19:23:19
Moyashimon

Lényegében van egy egyetemi tanulmányait (fuck yeah, no high school faggotry) kezdő főhős, aki csak annyiban különbözik az átlagemberektől, hogy látja a baktériumokat, méghozzá egészen egyedi módon, lásd anidb-s kép. :D
Egy kellemes comedy anime, ami ezúttal nem a szokásos animés poénokon alapszik, jó szituációkat hoztak össze. Jó animáció, érdekes szereplők jellemzik, ja és van benne yuri is. :)
Összesen 11 rész, szóval nem egy hosszú darab, ajánlom mindenkinek aki csak egy könnyed kikapcsolódásra vágyik. Összeségében jól szórakoztam, így kap egy 8.5/10-et.
Winrar a cucc :D Egész eredeti, érdekes karaktereket sikerült összehozni, egyedül Yuuki volt egy kicsit "felesleges", lévén az egetlen szerepe az volt, hogy legyen egy trap is sorozatban... but who cares anyway, he is hot :muhahah:

Jó egyetemistákhoz mérten mit csinálnak főhőseink? Naná hogy szeszt főznek, ráadásul ipari méretekben  :lul: Már várom a folytatást, mondjuk egy orvosi egyetemmel, amiben bemutatják, miként csinálhat magának bárki otthon jó minőségű, házi drogokat :D
A tavaszi fesztivál is egész ötletes volt, nálunk mért nem ilyen volt a VEN? :bruhuhu:

Alkyra

Gondoltam belekukkantok ebbe az anime-be s nagyon kellemesen csalódtam.
A Shigofumiből még csak két részt láttam, de megfogott.
Kellemes a zenéje, jó a rajzolása s meglehetősen érdekes sztorija van.
Shouta nagy álma, hogy egyszer épít egy rakétát amit fel is lő az űrbe így napjait egy lerobbant épület tetején egy kis szobában tölti  s ott tervezget/tanulja a rakéta készítés csínját bínját.
Ebben "segítségére" van Ayase, egy lány akivel ebben az épületben találkozott. Egy nap mikor Shouta épp szerelmét akarja bevallani a lánynak, szomorú hírt kapnak: Ayase apja meghalt.
Míg Ayase az ügyeket intézi s apját gyászolja(szándékosan írom így.aki nem érti nézze meg az első részt) Shoutanak lesz egy érdekes látógatója az épület tetején levő kis viskóban:
Fumika, a postáslány.Egy levelet hozott, ami Ayase szerelmének lett címezve...s a feladója Ayase halott apja. Fumika ugyanis nem egyszerű postás. A halottak által írt leveleket kézbesít, azaz Shigofumi-ket.

Innen indul egy meglehetősen csavaros történet. Ha esetleg szeretnétek akkor csinálok neki egy topicot, ahol számon is tartom a megjelent részeket.

edit: most vettem csak észre a 2. rész befejeztével. Az anime sok kis történetet ölel fel, szal amit írtam most az csak az egyik volt.-.-

necrologist

Beck

10/10-ről indítanék
-1 a kevés szám miatt  :frown:
+1 mert azok leglább egész jók voltak  :szemuveges:
-1 miért csak 1 évad??  :grrr:
+1 nagyon jó op (és ed is kellemes)  :whoah:
+-1 grafika, értsd érdekes, de nekem bejött (tényleg szép imo)   :3x3:

zenéje: ez az anime arról szól... (no azért van mögötte story is nem kell aggódni)
Mindenkinek aki kedveli a rockot, vagy csak szereti a gitár hangját kötelező darab

tehát nálam 10/10, remélem lesz folytatás vagy jön ki egy hasonló anime (vagy ha már van kinn ne kíméljetek)

Member

Sayonara Zetsubo Sensei
Hát vegyes érzelmeim vannak. Az első 3 rész messze a legjobb, amit vígjáték témában láttam. Aztán eszméletlen mélyzuhanás, alig van epizódonként 1-2 jó poén, beszélgetnek erőltetetten elnyújtottan a japó társadalom hibáiról meg ilyenek, meg bevágnak oda nem illő képsort, a paródiák is gyakran kimerülnek egy bevillandó képben. Aztán a 11. rész vége elég istenkirály lett, az utolsó részről nem is beszélve (hú, a PA paródia, wáhhh :D). Ezért végül 7.5/10, nem hiszem, hogy mostanában rászánnám magam a 2. évadra, inkább seto no hayatome, ha paródiát akarok, egy semmin nem nevető havernak is bejött. :D

Próféta

Quote from: Member on 2008-01-20, 21:56:16az utolsó részről nem is beszélve (hú, a PA paródia, wáhhh :D)
PA=? Pokémon Advance? Psychic Academy? Paranoia Agent? Penny Arcade?
Ha esetleg az utolsó kettő közül az egyik, akkor érdemes megnézni ezt az utolsó részt a korábbiak ismerete nélkül is? :angyali:

Member

Végülis csak pár másodperc, de azért érdemes volt megnézni. Amúgy a
[spoiler]Paranoia Agent[/spoiler]
csak úgy a poén, ha derült égből villámcsapás. :)

Próféta

Terra e... (Toward the Terra, 2007, 24 rész)
anidb

Futurisztikus díszletek közt játszódó történet, amelynek premisszája szerint  egy diktatórikus, ám hatékony és jól szervezett társadalomban egyesül az emberiség. Ahhoz, hogy a rendszer működjön, a sokféle ember egybeforrjon, erős szellemi, gondolati kontrollra van szükség. A módszer rendkívül hatékony, de időről időre egy-egy ember esetében csődöt mond, akiből robbanásszerűen tör ki az elnyomott szellemi erő, egyenesen telepátia, telekinézis, stb. formájában. Így tehát az emberiséggel szemben kialakult a Mu: egy szupermenekből (pontosabban nyomorék, fogyatékos szupermenekből) álló tábor, akiket a rendszer ellenségeknek tekint. Az anime elnyomók és elnyomottak (de véletlenül sem jók és rosszak) küzdelmének krónikája.

Az anime nézése során többször, több kontextusban jutottak eszembe Asimov Alapítvány regényciklusának különböző részletei, és itt nem csak a triviális asszociációra (Az Alapítvány keresi a Második Alapítványt c. félregény) gondoltam. Ez, ha úgy vesszük, jó dolog. Úgy is mondhatnám, hogy komoly, érett társadalmi scifiről van szó (persze azért nem TeXhnolyze szintjén).

Azonban sok elem nem tetszett. A főszereplő leginkább arra kellett, hogy a sorozat elején bevezesse a nézőt a számára majdnem ugyanannyira szokatlan világba. Utána a végjátékig gyakorlatilag nincs semmi szerepe, csak sokat mutatják és intenzíven untat; annyira súlytalan, hogy a legtöbb mellékszereplő sorsa jobban érdekelt. Kicsit tágabban, a sorozat nagy részére jellemző, hogy két párhuzamos szálon fut; ebből a meglepőnek, érdekesnek szánt Mu szál a sorozat feléig unalmas és ötlettelen volt, miközben a segédszerepre szánt Emberiség szál mindvégig precíz, felkavaró, izgalmas tudott lenni. A sorozat élvezetet a szereplőket gyakran elöntő nyáltenger sem segítette elő; ezen kívül meg sem tudnám számolni, hányszor révedtek a semmibe, valamelyik társuk nevét kimondva.

Szumma szummárum: erős alapok, kellemetlen megvalósítás.

Látta valaki az eredeti, 1980-as egészestés animét? (inb4 minkettő mangából készült)
Vélemény? Mindenesetre a (spoileres) rövid összefoglaló alapján úgy sejtem, a film értelmesebben, nyáltól és üresjárattól mentesen foglalhatta össze a sztorit, és már csak a dögösebb, igazzy '80-as posztere miatt is vonzóbb :) Van egy olyan sejtésem, hogy azzal jobban jártam volna.

Kvikveg

En most elkezdtem, es par resz utan a superman-f*szagyerek-kis-rinya-nyaltengerbol elegem van. Lesz ez jobb? Erdemes vegignezni?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2008-01-21, 00:40:55
En most elkezdtem, es par resz utan a superman-f*szagyerek-kis-rinya-nyaltengerbol elegem van. Lesz ez jobb? Erdemes vegignezni?
Határozottan jobb lesz. Mármint a nyál megmarad, de lesz mellé tök jó scifi és a közepétől kezdve a történet is izgalmasabbá válik.
Az utolsó kérdést illetően én hajlok a "nem"-re, de ahogy most nézem Gmer és Rage el volt ragadtatva.
Film változat, anyone?

Xzone

Mu? Nyomorék szupermanek? Ez olyan, mintha az Akirát meg a RahXephont egybegyúrták volna. (Persze valószínűbb, hogy azok szedték szét ezt :) )

Fubenalvo

A black lagoon eddíg nagyon rockz... most járok a 11-ik résznél és elég keveset aludtam (meglátszik most a fejemen, mert beszólogatnak a munkatársak hogy kivel voltam az este... :D )
kicsit a Loseless (hülye egy név) gyerek sírását untam meg a párharc elég kiszámítható volt de a most indult story mikor 5 hajót indítanak, stb... szal ez nagyon bejön meg az elején a tengeralattjárónak is volt egy feelingje. :)
Mellette pedíg nagyon nagy hogy végre Revy nem egy olyan karakter aki keménynek indul és elnyálasodik. Ami vérfürdőt tud rendezni időnként az durva... talán Rock fejlődhetne már kicsit a japán kis irodaibeszarialkalmazottból tovább.

Soul

Quote from: Fubenalvo on 2008-01-21, 13:18:14
Rock fejlődhetne már kicsit a japán kis irodaibeszarialkalmazottból tovább.

[spoiler]Nem fog, és jó ez így, amúgy a 2. sorozat sztem sokkal izgalmasabb, gyorsan kezd el nézni  :smile:[/spoiler]

necrologist

Madlax

Eddig csak két részt láttam, de megtaláltam az új favot.
A képi világ engem nagyon megfogott, először azt hittem hogy homályosan látok, aztán azt hogy rossz a film felbontása vagy vmi, de aztán rájöttem... vízfestmény, azt hiszem ahhoz lehet leginkább hasonlítani ezt a képi világot, ilyet még nem láttam egy animében sem de nagyon tetszik.
A zenéjét is külön dícsérném, nem feltétlen az op/ed párost, inkább ami az anime alatt volt, vannak részek ahol direkt a zenére helyezik a hangsúlyt és kicsit AMV jut az ember eszébe [spoiler]ep1: miután megkapja a lemezt, mikor a konvoj ellen harcol ep2: amikor keresgél a ládában[/spoiler]
A két főszereplőről is nagyon jó véleménnyel vagyok eddig, midketten eléggé elvontnak tűnnek nekem (jó értelemben).

Aki már látta az animét árulja el pls, hogy tudja-e tartani ezt a színvonalat 26 részen át vagy inkább őrízzem meg így egy szép emléknek és csak ost-ot szedjem le?!

White SeeD

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kelvor

Jó a Madlax, nyugodtan nézd végig.  Viszont, ha már nők/fegyverek/misztikum, akkor nálam még mindig a Noir a nyerő.

Cobra

Azért hiába hasonló a Noir meg a Madlax, több lényeges pontban eltérnek egymástól, de persze ha az egyik tetszett valakinek, akkor jó eséllyel a másik is fog. Illetve tavaly bekerült e kettő mellé harmadiknak az El Cazador De La Bruja is. Ezt én egy llightosabb Madlax-nak tekintem. Több benne a humor, de van azért bőven komoly hangvételű ( és persze tragikus) rész is.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manitu

Quote from: Próféta on 2008-01-21, 00:53:58
Film változat, anyone?
Én magam nem láttam, de állítólag nem éri meg a fáradtságot.

Gregory

Moyashimon:
Kellemes vígjáték, elég egyedi történettel, jó karakterekkel. A poénok jók voltak, rajzolás szintén elég jól sikerült, a tavaszi fesztivál és a sake készítési kísérletek, valamint a csapda pedig erre jött még rá.
OP/ED jól sikerült, a háttérzenékkel együtt illenek a sorozathoz.
Az egyik legjobb comedy cucc, amit láttam, 8.5/10

Edit: Folytatásra van remény?

frozenstein

School Days: Valentine Days
AniDB
A játék PS2 változata mellé kiadott OVA. Egész jó baromkodás volt, és az elején van egy onsen jelenet.

SaiyaGin

Genshiken 2
Nagyon tetszett, a poénok nagy része jó volt, Madarame még mindig  :whoah: és  :hail:
A grafika nem különösebben figyelemfelkeltő, az viszont zseniális, ahogyan néha stílust változtattak. :appl:
Az opening szintén :Kiraly:, az ending se rossz.
Negatívumként azt tudnám felhozni, hogy néhány szereplő túlságosan háttérbe szorult, valamint hogy nem zárták le a történetet, de gondolom majd kiadnak néhány OVA-t. addig is elkezdem a mangát, ott, ahol az anime befejeződött.

LuckyDingo

Black Lagoon - Hallottam milyen jó, gondoltam megnézem. A felállás a bűnzők városával meg a hőseink tetszettek :D Meg jó kis akcióval dúsított anime volt. Igazából ezen kívül nem sok mindent tudok elmondani róla :D A Grafja átlagosnál szebb volt, tehát az jó pont. Egy dolog zavart.. hogy aki nem tud angolul, az ne erőltesse :D Amikor Balalaika angolul beszélt, nekem az leginkább egy elcseszett angol nyelvkazettára hasonlított, mint egy normális orosz "üzletasszonyra". Revy-nél szintúgy :D Erőltetett amerikai cowboy humor nélkül is jó lett volna, de még ezzel együtt, is tetszett. 7/10

Baggio

Ninja Nonsense :  :muhahah:  beteg
off: valaki tud vmi hasonlót?

chilip

Quote from: Baggio on 2008-01-22, 21:48:43
a legnagyobb arc az sasuke :D

Baggio

Quote from: chilip on 2008-01-22, 21:51:44
Quote from: Baggio on 2008-01-22, 21:48:43
a legnagyobb arc az sasuke :D
:ejnye:    csakis  :whoah: ONSOKOMARU  :whoah:     :D
aki ezt a sorozatot kitaláta az milyen ember lehet...

edit: azóta megnéztem az Appleseed-et.... nagyon nagy. nemhiába masamune shirow-ban nem lehet csalódni. mondjuk az élményhez az is hozzátett hogy 720p-ben néztem meg és gyönyörű volt a látvány. nekem kifejezetten tetszik az ilyen CG-s megvalósítás.
valahogy lehet érezni, hogy a mester itt megálmodott világa  a Ghost in the Shellben teljesedett ki tökéletesen.
szóval ajánlom mindenkinek (legalábbis aki a Gits-et szereti), nem fog csalódni

LuckyDingo

Kaibutsu Oujo - Nos 7 részt bírtam úgy ahogy.. szerény véleményem szerint az egész animében az ending a legjobb. Igazából a poénok nem tetszenek, a karakterek sablonosak, csak úgy sodródik az árral az egész story.. már ha van neki olyanja :D Szal legyen 3/10 A grafikája annyira nem rossz

necrologist

Madlax

Szépen lassan sok vizsgával tűzdelve ennek is a végére értem.
A legjobb szó talán a misztikus rá. A történet szép lassan különösebb fordulatok nélkül, apránként bontakozik ki a végén pedig érdekesen zárul, két lányról szól akik egy polgárháborúban vergődő országban próbálják megismerni elfeledett múltjukat [spoiler]a végén Margaret döntésén el lehetne filozofálgatni, akár még azt is meg merem kockázatatni hogy a saját területén NGE-s magasságokba tör[/spoiler]
A grafika kifejezetten szép, nagyon kevés cg van benne, majdnem minden "kézzel rajzolt" így a hangulat sehol sem törik meg. A zene az első két részben is zseniális volt, de a későbbiekben még színvonalasabb lesz. (Ez az első anime amiből nem csak op/ed páros vagy 1-1 szám érdekel hanem mindkét OST-t letöltésre érdemesnek ítélem)
Ezenfelül a harcjeleneteket emelném ki, messze a legszinvonalasabban zenére komponált harcok(táncok) amiket eddig animében láttam. [spoiler]a két kedvencem: a falu melletti erdőben amikor Rimeldával párbajoznak, illetve amikor fehér ruhában harcol a katonák ellen a 24. ep elején[/spoiler]

Valószínüleg ismét elfogult vagyok és túl lágyszívű: 10/10

Soul

Quote from: frozenstein on 2008-01-22, 17:08:10
School Days: Valentine Days
AniDB
A játék PS2 változata mellé kiadott OVA. Egész jó baromkodás volt, és az elején van egy onsen jelenet.

Valamiért érdemes lesz haza érni, hamár nincs normális KnJ  :smile:.

Draconire

No, a napokban újranéztem a Seto no Hanayome-t, a Gunslinger Girl-t, az Elfen Lied-et és a Haibane Renmeit.

SnH: hivatalosan is kijelentem, hogy A kedvencem a comedy műfaján belül az animék között.

GSG: 100+ animével a hátam mögött sokkal jobban tudtam értékelni a stílusát és a hangulatát, így megerősítette a helyét a kedvencek között.
más: Ezt régen még nem figyeltem illetve nem is törődtem vele, de most megnézve megnyugtattam magam, hogy lehet úgy animét csinálni, hogy kislányok is vannak főszerepben de egy perc fanservice sincs és egyáltalán nem erről szól. Yup, I'm looking at you Trollcleaver.

EL:
érdekes volt így több mint egy év után újra megnézni (belekezdtem már párszor, de sose volt kedvem hozzá). Röviden az a véleményem, hogy sokkal több lehetett volna, ha anno a készítők eldöntik, hogy egy fanservice animét vagy egy komolyabb drámát akarnak összehozni, és nem keverik ennyire a kettőt. Bár még így is tetszett, de a kedvencek között már nincs helye.

HR: eddig is 10-es volt rá adva, ezután is az lesz. Bár annyi negatívumot most kiszűrtem, hogy az anime vége felé érezhetően visszaesett nem egy ponton az animáció színvonala, erre azért figyelhettek volna. :/

Gregory

Genshiken 2:
Jó volt, kicsit más hangulata volt, mint az első évadnak, valamint előtérbe került a job-hunting is (ami egy kissé meg is ijesztett), ami helyett én inkább néztem volna az első évadra jellemző otaku eszmecseréket.
Sokan a háttérbe szorultak, viszont Ogiue karaktere egész jól sikerült, jó seiyuu-t válaszottak hozzá.
8.5/10