Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Én

Azért amikor felkötötözték és lógatták a plafonról, elégtétel volt. Kár, hogy az elején elsütötték. :rolleyes:
Quote from: minuszmiki on 2008-02-02, 02:07:18
Quote from: Darkstar on 2008-01-31, 23:38:42
Quote from: Én on 2008-01-31, 22:41:33
Úgy látom alulmaradtam, mint 1 szem Kana-fag.
Várd meg, amíg Soul betéved ide. :D
Jós. :D
Szükségem volt erősítésre... :D

Manitu

Quote from: Én on 2008-02-02, 02:01:35
Tényleg, siged fel se tűnt, pedig WIN. :D Jah, én is így voltam vele. Mondjuk szerintem foglalkozhattak volna többet Kana részével, mondjuk Chiaki rovására (in b4 stones). Meg még ami érdekes, hiába volt Kana az a tipikus buta-lány karakter, mégsem tűnt nekem olyan nagyon hülyének...
[spoiler][/spoiler]in after stones.

Quote from: Soul on 2008-02-02, 02:03:58
Mindíg azt vártam hogy Kana beberserkel és becsomagolja Chiakit 1 konténerbe a kis kaviccsal eggyüt amit Chiaki 1 fél részen át kergetett  :smile:.
teh best episode :lul: Meg persze a teru teru bozus :D


Nevl

Terra e...

ÖÖÖ most csak én vagyok gyári hibás vagy ezt az animet a lehetőségekhez mérten nagyon elcseszték? :)

Nem épp egyedi a történet (Gundam Seed kb ugyan erről szól többek közt, de talán Moro... Heroic Aget erről koppintották), de jól kidolgoztak 1-2 karaktert és volt lendülete az elején. Aztán szépen átcsapott vacilálásba és a végén ez a nagyon idilli - már-már gyermeteg - megvilágosodás ember és mu között röpke... 10-15 perc alatt kicsit hát hogy is mondjam: gagyi?

Ami még nagyon zavart az a párbeszédek:
I'am Johny Marcus Shin...
- Johny Marcus Shin?
- Johny Marcus Shin!
- It's Johny Marcus Shin!
- Look it's Johny Marcus Shin!
- yeah realy it's Johny Marcus Shin!
.
.
.

Na ettől kikészülök.

The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Fazék

Quote from: Nevl on 2008-02-02, 15:22:01Ami még nagyon zavart az a párbeszédek:
I'am Johny Marcus Shin...
- Johny Marcus Shin?
- Johny Marcus Shin!
- It's Johny Marcus Shin!
- Look it's Johny Marcus Shin!
- yeah realy it's Johny Marcus Shin!
.
.
.

Na ettől kikészülök.
akkor ajánlom figyelmedbe még a Fushigi Yuugi sorozatot :D

Nevl

The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Nehogy már csak én szenvedjem végig, hé, én úgy láttam, hogy akkor még perverz sem voltam. :)

Nevl

Quote from: Member on 2008-02-02, 19:54:26
Nehogy már csak én szenvedjem végig, hé, én úgy láttam, hogy akkor még perverz sem voltam. :)

És azóta?! :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Ha végig kéne néznem megint, valszeg a "megmosom meggyalázott testem (ekkor véresre dörzsöli magát a vizi növényekkel), úgy éget a fájdalom!" résznél halálra fejelném a fürdőkád szélét. :D

Nevl

Huh, na akkor megkíméltem magamnak egy öngyilkossági kísérletet :D

BTW
Mamoru-kun ni Megami no Shukufuku

Hát öööö.... ezt igencsak hamar végigtekergettem, valami normálisabb darabra számítottam nem egy ilyen szirup történetre... :( Karakterek átlagosak, nincsenek jól kidolgozva, rajzolás közepes, poénok gyengék, story nem épp egetrengető... na mind1.
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

SaiyaGin

Rental Magica 4-8.
Egész jó, már az eljövendő cselekménynek is van nyoma. Az opening pedig  :jee:

You're Under Arrest! Full Throttle 12.
Az első két sorozatot még 2004-ben láttam, bevallom, a végére már nagyon elegem volt a Strike Man néven nyomuló  önjelölt igazság(f)osztóból, de az idő múlásával ez elmúlt, ebben a részben már értékeltem a teljesítményét.  :D

chilip

H2O ep. 5 vééééégreeeee kiderült mi történt Hinata és Kohinata közt, meg a nagyapa mér akarja Hirose-val összehozni az unokáját...

Alkyra

#4511
Quote from: chilip on 2008-02-03, 21:32:29
H2O ep. 5 vééééégreeeee kiderült mi történt Hinata és Kohinata közt, meg a nagyapa mér akarja Hirose-val összehozni az unokáját...

jah, ez az anime is beindult szépen. Az egyik nagy kategóriás animek közé tartozik ez is. Ám nálam a Clannad, True TearS s a Wolf and Spice tartja most a csúcsot.
A 4. rész e a WaS-nak meglehetősen izgalmasra sikeredett.OO Nagyon nagy kár, hogy csak 12. részes lesz... :bruhuhu:

kéne csinálni neki egy szép topicot...megérdemli szerintem.

Rage

Mnemosyne no musumetachi: ...húha. :wtf: Azt hiszem, most eltekintek a CUCC részletes taglalásától. Elfen Lied faneknek melegen ajánlott (engem erre a sorozatra emlékeztetett ugyanis leginkább a Mnemosyne), az epizód nagy része öldöklésből, valamint hentai-ba illő jelenetekből állt. :wtf Persze az már most gyanítható, hogy valami OMG DEEP sztori is kikerekedik a dologból, de egyelőre nem vagyok lenyűgözve. (A következő rész március 2-án kerül vetítésre, azt még biztosan megnézem.)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Member


necrologist

Noir

Régebbi darab és ez látszik is rajta, de nem csúnya. Története elég jó bár kissé kiszámítható. (Madlax nekem jobban tetszett) Hangulata viszont NAGYON jó. Klasszikus (End of Eva mellett kapott helyet egy dvd-n!)
9/10
[spoiler]Azért pár rossz pont: "Mireille? Mireille?! Mireille!", az ellenfelek nagyon buták (és nem tudnak lőni...), sajnos azok a jelenetek elég irreálisak[/spoiler]

Full Metal Panic

Már 1 hete nem volt olyan darab amit ne tudtam volna letenni, aztán elkezdtem ezt...
+ Chidori és a Captain  :jee:
9/10

Girls Bravo (season 1)

Móka, egy sima kis ecchi, se több se kevesebb (GFE sub viszont...)
6/10

Ninja Scroll (a film)

Passz, ez valahogy nekem semleges volt és nem tudott megfogni
5/10

frozenstein

Quote from: Ymir on 2008-02-03, 13:29:00
Látta valaki a Fantastic children nevű sorozatot? Aki igen, az tudna róla véleményt mondani?
Egyszer meg lehetett nézni, nem volt különösebben se rossz, se jó. A háttérsztori végül elég érdekesre sikeredett, a grafikához viszont szoknia kell a szemnek. Nálam 6/10.

chilip

Kekkaishi 47. ep - mangát olvasom mellé, és ez a rész eléggé átlagos volt mangába, de itt nagyon jó volt :) BTW ajánlom mindenkinek könnyed kikapcsolódásra nálam most 8-8,5/10 lenne az értékelése, már csak 4 rész van belőle asszem hátra.

kelvor

Eh, 8.6 gb 1-37 részig. :wtf  Inkább majd mond el, milyen volt.

chilip

Quote from: kelvor on 2008-02-04, 18:36:37
Eh, 8.6 gb 1-37 részig. :wtf  Inkább majd mond el, milyen volt.

ilyen:  :jee: , ha nem akarsz ennyit töltögetni, olvasd a mangáját :) 134. chapterig fennvan onemangán, asszem lurkolhatod is, ha nem jön be az "olvassunk netböngészőben mer az kényelmes" :D majd 1:1-ben a manga az anime, eleje kicsit lassan indul, de sztem az is érdekes már.

minuszmiki

Quote from: chilip on 2008-02-04, 18:40:09
lurkolhatod is, ha nem jön be az "olvassunk netböngészőben mer az kényelmes" :D
Kóstolgatsz? :D

via_mala

Itthon betegeskedem, néztem hát egy kis animét:
Kino no Tabi the Beautiful World Country of Illness
Nem mondom, hogy rossz volt, csak hát semmi egetverő, semmi markáns, csak a szokásos. Egynek jó volt, fél órát megért, de itt abba is lehetne már hagyni.
Szerintem: 7/10

Noein - Mou Hitori no Kimi e
Időutazás, quantumfizika, hö? Érdekes alapok egy jó scifihez, amit a rétestészta történetaprózással és a schoolkids-save-the-world elemekkel lehet sikeresen sablonossá és unalmassá tenni. Volt benne potenciál, és néhol elég jó ötletek és képi megoldások is felcsillantak benne, de összességében nem érte el azt a szintet, ami klasszikussá tehetné. A főhős srác Shinji-szerű vergődése, hullámzó hangulata pedig szintén nem adott túl sok színt a történethez, és nem lendített sokat az érdeklődés felkeltésében. Az SD részek kicsit idegesítőek voltak, valamint a jövőbeni és jelen téridőben élő karakterek teljesen eltérő stílusú karakterábrázolása is zavaró volt, egészen a végéig nem nagyon tudtam kibékülni vele, főleg Karasu ábrázatával.
Szerintem: 6/10

Nodame Cantabile
Ez már inkább nekem való volt, reális történet egy tehetséges karmesterjelöltről, Chiaki-ról, és egy zűrös, de szintén tehetséges zongorista lányról, Nodame-ről. A történetből adódóan rengeteg gyönyörű klasszikus csendül fel az animében, ami különösen sokat dob az élményen, ahogy azt az egyestés Nitaboh: Tsugaru Shamisen Shiso Gaibun c. animével a remek shamiszen zene tette.
Klasszikus zenék tömkelegén kívül az emberi karakterek, és a reális emberi reakciók is sokat segítettek a történet befogadásában, és még a főhős is szimpatikus volt, nem beszélve néhány mellékszereplőről is. A humor mennyisége elég visszafogottra sikerült, de ami volt az még elfogadható minőségi kereteken belül maradt, és szerencsére a fanservice-t is hanyagolták.
Ami maradt, az egy kerek, bár talán nem egetrengető történet, pár érdekes kérdés az emberi kapcsolatokról, és rengeteg szép dallam. A végére viszont a csattanó a főhősnő múltjában lappangó "szörnyű" tragédiáról rettenetesen lapos lett, ennél egy picit többet vártam volna.
Szerintem: 8/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Cobra

The Cockpit
3 rövid történet a II. világháborúból. Elsőként egy német vadászpilóta rövid történetét ismerjük meg, akinek választania kell szerelme és milliók élete között. 2. történet egy kamikazepilóta célbajutását és annak feleslegességét mutatja be. A 3. pedig egy kis szigeten lévő támaszpont elfoglalása után a 2 életbenmaradt katona rövid útját meséli el.
Háborúellenes mű a '90-es évek elejéről (bár a grafikából kindulva azt hittem a '80-as évek elején készült), szerintem nagyon unalmas történetekkel, erőltetett mondanivalóval.
Szerintem nem éri meg a letöltési időt és sávszélességet, semmi pozitívat nem nyújtott számomra. 1/10
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

Seirei no Moribito: Ahhoz képest, hogy akkor álltam neki, mikor indult, csak most végeztem vele. Ezt elsősorban a nagyon lassú tempónak köszönheti, illetve annak, hogy különösebben izgalmasnak sem nevezném. Nem ez volt vele egyébként az egyetlen problémám, sokszor sajnos kifejezetten untam is. Mondjuk az eleje és a vége egészen izgalmas volt. Az animáció elsőosztályú, bár néhol kicsit csiricsáré, de ezt könnyedén el tudom nézni neki. A zene is minőségi, bár kicsit egyhangú. Értem egyébként, hogy mivel nyűgözött le sokakat ez az anime, de valahogy nem az én világom, nehezen tudom azt mondani rá, hogy tetszett, de az objektív értékelhető érdemei miatt 7,5/10-nél kevesebbet nincs szívem rá adni. Annyit kap.

Baggio

most fejeztem be a Lovely Complex-et, és vegyes érzelmeim vannak. Az eleje nagyon jól indult, a földön fetrengtem a röhögéstől, de zetán a közepe felé amikor nagyn ráálltak a szerelmi szálra akkor szerintem nagyon leült az egész. a végére megint feljavult, de azért én összeségében kibirtam volna a romantika szál nékül. 

Én

Igen fő gondom nekem is ez volt: viccesnek túl romantikus, romantikusnak túl vicces. El kellett volna dönteni mi felé húznak már az elején :hehe:

motifator

Quote from: Ymir on 2008-02-06, 16:03:51
Nana ep 35-ig

[...]a 20 résztől már inkább irritálóvá váltak. 20 éves buta liba az egyik, aki folyton szerelembe esik, még ha barátja is van... Nem tudok együttérezni velük[...]
Bár a sorozat közepe-végefelé tényleg kicsit rinyálósabb lett a kelleténél, de pont az a jó rinyálós shoujokban(és a joseikben), hogy életszerűek a karakterek. Igen, a főszereplő csajok buta libaként viselkednek, főleg Komatsu Nana, de léteznek kurvajó történetek(ilyen a Nana is) butácska, esetleg kifejezetten unszimpatikus főszereplőkkel is.
Úgy látszik ez nem fekszik ugyanúgy mindenkinek, de én szvsz imádom, ha egy karakter tökéletlen. Imádom ezeket a történeteket, mert teljesen életszagú szereplők teljesen életszagú problémáit boncolgatják. Ezért jó a Nana, a Hachimitsu to Clover, a Paradise Kiss, vagy akár a Nodame Cantabile.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Pr3d4k1ng

BACCANO!!!
1930-40 es években járunk, amikor a maffia igen erős volt.
Miről is szól ez a sorozat? Nehéz lenne megmondani, több szereplője van és több szálon fut a story
Ott van a kettő mester tolvaj Isaac Dain és a társa Miria Harvent (nagy  :lol: páros :D)

A maffiozók Firo Prochainezo és barátja Maiza Avaro. (köztük egy aféle apa-fia kapcsolat van)

A maffia család Keith Gandor , Berga Gandor és Luck Gandor.

Másik nagy maffia vezér akit hatalmat akarja megszerezni Szilard Quates és "testőre" bájos Ennis .

A csodálatos Lua Klein és "férje" a kicsit őrült  Ladd Russo.

Ugyan csak bájos csönfed nő Chane Laforet

Bandavezér Nice Holystone , banda egyik tagja a kissé félénk Jacuzzi Splot.

Eve Genord íki í testvérét keresi Dallas Genord

A kisgyerek Czeskaw Meyer

Nem akarok spoilerezni, mert nagyon érdekes és magával ragadó, anime.
Ajánlom mindekinek, ritkán lát az ember ilyen jót.
10/10
EZT LÁTNI KELL!!

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

minuszmiki

Quote from: Predaking on 2008-02-06, 17:01:28
BACCANO!
Én is elkezdtem, amikor indult, és én sem értem még a végére, de ezt terezem következőnek. Tényleg nagyjó.

kelvor

Quote from: motifator on 2008-02-06, 16:21:22
Bár a sorozat közepe-végefelé tényleg kicsit rinyálósabb lett a kelleténél, de pont az a jó rinyálós shoujokban(és a joseikben), hogy életszerűek a karakterek. Igen, a főszereplő csajok buta libaként viselkednek, főleg Komatsu Nana, de léteznek kurvajó történetek(ilyen a Nana is) butácska, esetleg kifejezetten unszimpatikus főszereplőkkel is.
Úgy látszik ez nem fekszik ugyanúgy mindenkinek, de én szvsz imádom, ha egy karakter tökéletlen. Imádom ezeket a történeteket, mert teljesen életszagú szereplők teljesen életszagú problémáit boncolgatják. Ezért jó a Nana, a Hachimitsu to Clover, a Paradise Kiss, vagy akár a Nodame Cantabile.

Teljes mértékben egyetértek.  :tezsvir:


Baccanoval már régóta szemezek, lassan sort kerítek rá én is. A fő gond az, hogy az a rohadt wishlist nem akar fogyni, ha megnézek a listáról kettőt  jön helyébe négy.

Zen

Scrapped Princess
Hallottam h High Fantasy, uh gondoltam nekiállok, és nem bántam meg. A történet csavaros, szép grafika, Hangulatos az egész, nincsenek fillerek, és az utóbbi időben az első olyan animem amiben a támadás ereje nem arányos a fegyverből előtörő halálsugár vastagságával :ejj:. Bajom nem volt vele, talán csak h néhány szereplő kaphatott volna több/kiemelkedőbb szerepet [spoiler]pl Raquell a végére kb abból állt h aggódó/kétségbeesett arcot vágott- bár tény, nagyon jól meg volt rajzolva[/spoiler].
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1