Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Egyetértek, teljesen érthető reakció, és látványos a feltámadás.

Én

#4771
Quote from: Draconire on 2008-04-07, 22:11:14
[spoiler=aki nem látta, az el ne olvassa!]
Főleg azért nem értem, mert egyáltalán nincs elhúzva, két rész után összeszedi magát. De még hogy.[/spoiler]
Szerintem pedig pont igen, le lehetett volna zavarni rövidebben is. Meg ami zavart, hogy látványos BAROMSÁGOKAT hordott össze, mint pl Rossiout lecseszi, hogy az általa istenített Ganmenek tették azt, amit. Shit ain't cool, man. Mondjuk utána a GAR mezejére lépett (az OST-ben lévő kedvenc számommal kísérve), szóval ez nem akadályozott meg a 10/10-es értékelésben.

Draconire

Quote from: Én on 2008-04-07, 22:33:25
Szerintem pedig pont igen, le lehetett volna zavarni rövidebben is.
Meg ami zavart, hogy látványos BAROMSÁGOKAT hordott össze, mint pl Rossiout lecseszi, hogy az általa istenített Ganmenek tették azt, amit.
[spoiler]Akkor kb semmi hatása nem lett volna Kamina halálának.
Hát ha te még nem mondtál olyat dühödben/kétségbeesésedben amit később visszagondolva másként, vagy inkább sehogy se mondtál volna és még csak el sem tudod ezt képzelni, akkor irigyellek. :)[/spoiler]

Gregory

Teljesen érthető reakció, nem az anime hibája, de ettől függetlenül engem zavart annyira, hogy ne kapja meg a 10/10-et.

Lt. Simoan Blarke

Nah. Most, hogy kénytelen voltam postolni egyet, úgy döntöttem, kivívom magam ellen a t. Fórum haragját.

ide vágó quote:
"RRRRRJJAAAJAJJAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...!!!!!!!!"

Úgy alapvetően úgy álltam hozzá, hogy amennyire más animékkel többen egyszerre említették, hogy valami könnyed, humoros dolog lett. Kábé a sorozat felének el kellett telnie, mire kiderült, hogy nem. Nade, megintcsak előrerohanok.
Ami miatt már a kezdet kezdetén elvette a lelkesedésemet (emlékszem, hogy mennyire meg akartak már akkor is ölni, amikor 7-8 rész után kijelentettem, hogy eddig gyenge 4-es), az:
- mechák. (Flashback. Argento Soma. Igen.)
- nekem baromira be nem jövő "humor" (az FLCL poénjait se tudtam venni teljesen, de sokkal poénosabb volt, mint a férfiasságában mindenkit legázoló Kamina és a falu vezetőjének egymásba gázolása az első részben).
- mechák. (Ezen nem fogok napirendre térni, majd később megemlítem, miért.)
- történet: kezdetben még egyszerűnek és korrektnek találtam, bár az egyszerűség időnként primitívségbe gázolt (pölö ha van egy rohadtul ellenálló emberi település, miért egy vagy két gépet küldenek a beverésükre, miért nem tiporják le azonnal - oké, hogy szabályok és büszkeség, de a Spiral King úgy alapvetően a megjelent dolgok alapján célszerű hatékonyságra törekedett...). Plusz a spirális meg ellenspirális kavarások már nagyon fájtak, de ez már nem a kezdet kezdete volt.
- mechák. (Nem, ettől még mindig sajog a fejem.)
- a tragikus és romantikus részeket valahogy mindig sikerült úgy megcsinálniuk, hogy elröhögjem. (Kivéve a legutolsó jelenetet, az esküvőt. Az ütött.)
- (Igen, ezt már tudjátok.)

Történetünk kezdetén Simon, a kis fúrófiúcska épp a földben (nahát) fúr. Aztán jön Kamina, aki elrángatja, hogy ők majd kitörnek a felszínre jól, mert a leader egy tökkelütött. Aztán ez nem jön össze, a leader jól fejbesomja Kaminát a kardhüvelyével, büntetés, istenfasza. Aztán beszakad a plafon, és megjelenik az első rajzolt dolog, amitől én sírógörcsöt kaptam. Guess what... Mellette viszont egy impozánsan nagy dudákkal rendelkező mesterlövészliba is érkezik, hogy legalább a nyálam keveredjen a könnyeimmel. Majd, miután Kamina kiáll egy szál pengével (és végül Simon rángatja el), és Yoko (említett sok gömbölyűből összeállított teremtmény) se bírja szétlőni, a kis fúrófiúcskának hirtelen leesik, hogy ő biza talált VALAMIT. Méghozzá két VALAMIT. És elcibálja a Kamina+Yoko párost a föld alá, ahol kezében egy mini fúróval aktivál egy... (NEEEEE) igen. Egy mechát. Ami kábé olyan magas lehet, mint én, csak épp kábé teljes egészében kockára hasonlít abban, hogy minden irányba két méter lehet. Ezzel bezúzzák a támadót. (Közben elhangzik az egyetlen poén, ami megmosolyogtatott, a "so tight".)
Na most lesznek itt falvak, Arch Enemy Spiral King és sok, érdekes genetikai kombinációkból előállított "beast lord", meg perszehogy végül bezúznak mindent.
Kamina végig játssza a nagymenőt, de visszatérő jelenet (ezen mondjuk jót röhögtem), hogy [spoiler]Yoko sikeresen mindig olyannal smárol össze, aki rá 5 percre megmurdel[/spoiler]. Szomorú, hogy amikor Kaminára kerül a sor (ugye ő kezdi), én kábé csak vigyorogni tudtam a "NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO"-n.

Összegezzünk, nem tudok róla többet általánosságokban mondani, mint:
Grafika: big big booooooobs. Úgy alapvetően korrekt volt. Bár a mechákon sírtam.
Történet: nekem nem jött be. Fent említett okokból. A második fele baromira érdekesen kezdődött, de ami utána kikerekedett belőle, az nálam már DB - DBZ - DBGT-t verő (pláne sebességében). Nekem NEM kell intergalaktikus robotok harca.
Szereplők: őőő... vannak olyanok, akiknek nagy a melle, vannak olyanok, akik kamikaze hajlamú idióták, vannak olyanok, akik kételkednek magukban... őőő... jóhát, vannak emlékezetes és kevésbé emlékezetes karakterek, de senkiről nem derül ki olyan messzemenően sok dolog számomra, hogy durva jellemábrázolás felderengjen.
Zene: leszedtem az OST-t. Ez talán mindent elmond. Ahhoz képest, hogy "Rap is the way of the Man", baromijó kis zúzósdik fordulnak elő.
Szumma: 6.5. A végén má kiderült hogy ez nem humorsorozat (legalábbis nekem az első rész alapján agymenéses FLCL-mecha valami képem lett a sorozatról, ami ugye...), de lásd történet. A jó zene kábé fél pontot rádob.

Mindenesetre a robotban robotban robotban robotban robot az NEM KICSIT fájt. Meg unalmas volt a végén az hogy mindenki üvöltözik hogy szpájralü pávö. :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Én


Lt. Simoan Blarke

Is that news to you? :D Egyébként elmondhatnátok, hogy ez most mi is volt, anidb genre-ktől komolyan nem lettem okosabb (a mechával még egyet értek).
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Én

#4777
Alapvetően azért action-comedy. Persze nem mondom, hogy ennyivel le lehet zavarni.
Blarke nincs kedved megnézni a School Days-t? :D Kíváncsi lennék a véleményedre róla...
ed:
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-08, 14:46:42
"beast lord"
What kind of shiyat subs were you watching man? Mindenhol Beastman-nek hallottam.

Lt. Simoan Blarke

#4778
X-et nézek, Clannad, Code Geass és (you win) School Days van utána betervezve, minthogy ezeket láttam legtöbbet mostanában aktív topicnak, de büdös szót nem hallottam róluk korábban :D Csak van elmaradásom pl. az NGE teljes végignézésével is.

sub:
01-05 [Kamina]
06-13 [Anon]
14-15 [SS-Anon]
16-17 [SS-BSS]
18-27 [BSS-Anon]

Van egy tippem, hogy az utolsó 4 ugyanazt a csoportot takarja, csak közben reformálták magukat párszor.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Pr3d4k1ng

Utawarerumono

A főhősünk egy rémálomból kell fel, elette egy aranyos kedves lány, van irigyelni is lehetne  :hehe:,ám arról nincsen semmi emléke, hogy ki ő, hogyan került házba és még azt sem tudni, hogy a rajta levő maszk miért nem jön le. A lány bemutatkozik Eruruunak hívják, van egy kis félénk húga is Aruruu, a nagyanyukkal élnek befogadják az ismeretlent. Ez a kisfalu mind mindegyik adózik ám az egyik adóznák kisebb probléma történt, helyi földesúr öccse is rész vesz ezen aki Eruruut szemelte ki magának (meg tudom érteni  :hehe:) az idegen ki a lány mellett és elhatja a adószedőket, közben a hely istennek kiállított szobor megrepedt közben, kiderül ez az isten igazából egy hatalmas fehér tigris. Az ismeretlen tervet sző a tigris legyőzésére és sikerül is. Ekkor hősként ünnepelik és kap egy nevet Hakuronot kapja, anno Eruruu és Aruruu apját hívták így. A következő adószedés igen csak eldurvul , maga földesúr is ott van, itt nagy "lökdösődés" alakul ki, aminek következében egy katona Aruruura támad (nem részletezem, hogy ki mit csinált és miért), ám a nagyanyja az életével megmenti, a feldühödött falu a katonák ellen fordul. Ezzel elkezdődik a lázadás a földesúr ellen.....
Közben lassan Hakurono emlékei is kezdenek vissza térni, ám kérdés az, hogy mennyire lesz tőle boldog.

Röviden az eleje ez, nagyon jó anime tele izgalmakkal, harcokkal, jól kitalált karakterekkel (favom Karura  :hehe:). Ajánlom mindenki nézze meg.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

minuszmiki

Quote from: Darkstar on 2008-04-09, 21:51:58
Yotsunoha ep 2.

A kép mindent elmond. :D
Hmm, az első résznek lehet nem a megfelelő állapotban álltam neki, mindenesetre öt percet bírtam belőle anno. Előfordulhat, hogy ez mégiscsak jó, majd holnap csekkolom.

Soul

#4783
Quote from: Darkstar on 2008-04-09, 21:51:58
Yotsunoha ep 2.

Én végig néztem az első részt.Nem jött be, 1 ilyen scrshot miatt nem fogom megnézni :P.Nem rossz grafika,de engem nem fogott meg, ráadásul csak 2 rész.
Szóval nem hinném, hű de nagy dolog történhetett az ep2-ben.

minuszmiki

Darker Than Black rewatch:
Quote from: minuszmiki on 2008-03-29, 15:42:56
Lehet meg is nézem újra a sorozatot, ha végeztem a Nanával.
Done. Másodszorra is nagyon tetszett, és ugyanazok a benyomásaim, mint elsőre: A látvány elsőosztályú, az elmúlt egy-két év terméséből az egyik legszebb, stílusos, kidolgozott és egész egyedi. Yoko Kanno zenéjét nem hiszem, hogy kéne dícsérnem, bár jöhetne már egy újabb OST. A történetből viszont tényleg lehetett volna nagyobbat alkotni, többször volt olyan érzésem, hogy nem nagyon halad, és a végét is kicsit összecsapottnak és kifejtetlennek éreztem. Ami bosszantott még, az a szájbarágós antidohányos propaganda, ami néhol előjött, nagyon nem illett azokba a jelenetekbe. A 9/10-et továbbra is tartom.

Solid Snake

#4785
Quote from: minuszmiki on 2008-04-10, 02:57:21
Yoko Kanno zenéjét nem hiszem, hogy kéne dícsérnem, bár jöhetne már egy újabb OST.

Ezzel nem vagy egyedül.  :tezsvir:

Quote from: minuszmiki on 2008-04-10, 02:57:21
Ami bosszantott még, az a szájbarágós antidohányos propaganda, ami néhol előjött, nagyon nem illett azokba a jelenetekbe.

Elég sok animében van antidohányos propaganda.  :ejnye:
A 24. résznél kacagtam fel, amikor ilyesmi volt.
[spoiler]
Huang (előveszi a cigit, majd látja, hogy Hei odahajol hozzá): Mi az, tüzet akarsz adni?
(Hei elektromos árammal megpörköli a cigit, ami szétdurran)
Huang: Hé, mi a fenét csinálsz!?
Hei: Le kellene szoknod.
Huang: Neked meg nem kéne annyit enned!
:lul:[/spoiler]


Manitu

Quote from: Solid Snake on 2008-04-10, 08:53:58
Elég sok animében van antidohányos propaganda.  :ejnye:
:confused: Én valahogy pont az ellenkezőjét látom, néhány doramat meg animét leszámítva nem lehet bagózó szereplőket látni a TV-ben.


Lt. Simoan Blarke

Propagandáról ami nekem kapásból beugrik, az a Kimiben az a jelenet, amikor a főszereplőgyerek vesz egy doboz cigit, elkezd tőle fuldoklani, úgyhogy sárba tapossa jól :D

Ez a Yotsunoha ez mi? Ok, a kép mindent elmond, tudom. :D
* Lt. Simoan Blarke még mindig az X-et nézi.
Éshát... most vannak itten olyan dolgok, hogy testvérgyilkosság, messzemenőkig felforduló dolgok, stb. Valahogy nem számítottam rá, hogy a "jó"-"gonosz" felállás így fog realizálódni. Hétfőn jön az értékelés :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Darkstar

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-10, 12:57:15
Ez a Yotsunoha ez mi? Ok, a kép mindent elmond, tudom. :D

Nesze
Quote from: AnidbBreasts, Cat Girls, Comedy, Ecchi, Harem, Juujin, Large Breasts, Love Polygon, Romance, Small Breasts
Egyre érdekesebek ezekaz anidbs kategóriák. Mondjuk catgirl nem rémlik (a loli meg kimaradt), és biztos vagyok benne, hogy a kiscsaj hangja igen sokakat kikészít. A probléma, hogy csak két rész, pedig innentől vállna "érdekessé" a story.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lt. Simoan Blarke

Cicafiú, az anidb-t azé még énis tudom használni, de kösz, hogy ilyenre lövöd be az intelligenciámat :D A kérdés nyilván arra irányult, hogy az ott leírtakon kívül mit tudsz mondani róla (azaz, tényleg comedy-e. Mert a loliconos szöveg az magában kevés vicc 2 részhez). :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Darkstar

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-10, 13:14:47
Cicafiú
<3, de Lythis olyan 200 méterrel arrább van (hacsak nem otthon alszik. :D)
Van benne néhány poén, leginkább a srác beszólásai, de azért nem erre épít. Ezen kívül eléggé klisés, én leginkább a cute loli factor miatt néztem.   :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-04-10, 12:57:15
Propagandáról ami nekem kapásból beugrik, az a Kimiben az a jelenet, amikor a főszereplőgyerek vesz egy doboz cigit, elkezd tőle fuldoklani, úgyhogy sárba tapossa jól :D

Az általad annyira kedvelt Love Hinában is volt egy ilyen jelenet, ha jól emlékszem.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: SaiyaGin on 2008-04-10, 18:12:19
Az általad annyira kedvelt Love Hinában is volt egy ilyen jelenet, ha jól emlékszem.
szerinted emlékszem arra bármin is, azon kívül, hogy őőőőő:

TE O NOBASHITEEEEEEEE!
TE O NOBASHITTTTTEEEEEE!
RIYOUTE AGETEEEEEEEEEEEE...

?

Hint: már ez kiütött mindig az elején... :D

Egyébként: lehet. Tényleg nem emlékszem.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

kikuchiyo

Csak szólok, hogy kijött a Mnemosyne 3. része - még nem néztem meg, de beletekerés alapján úgy néz ki, hogy a szokásos csöcsök megvannak.
Failure is the default option

minuszmiki

Akkor hamarosan jön a felirat is, zsír. Mindenesetre megint tegnap jutott eszembe, hogy lassan jöhetne már, és lőn. A legutóbbival is így volt, úgy látszik, csak gondolnom kell rá. :D

Én

Gondolkozhatnál egy kicsit a manga boardon is néha... :D
Quote from: SaiyaGin on 2008-04-10, 18:12:19
Az általad annyira kedvelt Love Hinában is volt egy ilyen jelenet, ha jól emlékszem.
Ez nekem se ugrik be, ott amúgy sem emlékszem semmi antidohányos cuccra, lévén az egyik (nekem) legszimpatikusabb szereplő masszív dohányos volt. :P

frozenstein

#4796
Shakugan no Shana Second
A sorozat első feléből csináltak egy school life-love-comedy-t, de nekem ezzel nem volt különösebb bajom, bár már nagyon vártam mikor pörögnek fel kicsit az események. Szerencsére nem vártam hiába, az első szezonhoz mérhető akciót kaptam. Azért kétszer is eljátszani, hogy a szerelmi szál megoldásakor megtámadják őket, egy érdekes húzás volt az alkotóktól. Meg a végét kicsit összecsapták (a végső harcot és a szerelmi szálat is), do want third season. Viszont a harc Sabrac-kal az epic volt, meg előtte [spoiler]amikor Yuji ledarálta azt az ötösfogatot.[/spoiler]A zene is jó volt, főleg Pheles' theme meg az OP1.
10/10

ed: Azért, aki ebből hetente egy részt nézett az elég mazo lehet, nekem minden bajom volt ma a suliban, mert kénytelen voltam mára halasztani az utolsó kilenc részt.

Member

Demashitaa! Powerpuff Girls Z
Hmmm, mióta is néztem? Jól sejtettem, majdnem 2 éve indult és eddig tartott, mire befejezték, akkorát esett az érdeklődés, a Tokyo TV akkori legnagyobb csődje is volt egyben. A történet borzasztóan bénán indul, később kimagyarázzák, hogy mi is történt valójában, de ez nem változtat azon, hogy elsőre borzasztóan bénán hat. A 22. részig túl sok dolog nem történik, filler-ek, amelyek között vannak jobbak, vannak rosszabbak, volt egy grafikai mélypont, ahol eléggé elamőbásodtak a karik. Kiderül, hogy minden Ő (Him) feltámadásával függ össze, akit a PPG lányok elődjei zártak még el anno, akiket Utonium vmelyik nagyapja tuningolt fel egy véletlenül feltalált szerrel. Sajnos elég rendesen fillerhad marad az utolsó részekig, néha történik előrelépés, de ezeknek komolyan odavág, hogy sok filler eszméletlen ötlettelen, főként kaják és növények támadnak, annak ellenére, hogy jóval többet is kihozhattak volna belőle. A vége szerintem aranyos, meg pereg is, de valószínűleg az elején még nem is tudták, mit akarnak kihozni belőle, csak odahányták az ötletet és voálá. Azért kellemes darab volt, arra tökéletes, hogy kikapcsoljam az agyam, és lássam a sok butább animu elem felerősítését, amin itt röhögtem, amúgy viszont rühellem őket. :) 8.5/10

Soul

Quote from: kikuchiyo on 2008-04-11, 00:25:19
Csak szólok, hogy kijött a Mnemosyne 3. része - még nem néztem meg, de beletekerés alapján úgy néz ki, hogy a szokásos csöcsök megvannak.

Azé sztem jóval többről szól mint csöcsök  :D.Nekem most a Mnemosyne a tuti befutó idén.Valami hasonlót érzek mint anno a Death Note-nál  :smile:(persze  csakis jó értelembe).Amúgy sztem várjátok meg az Ureshii változatott az a legjobb.A Doremi ep02 alapján katasztrófa és sztem az jön ki leghamarabb.A Shinsen-sub is jó, ep 02-nél mind a 3at leteszteltem, és ahogy az Anidb is mutatja az Ureshii nyert (sztem is).

Manitu

Quote from: Soul on 2008-04-11, 21:49:19
Azé sztem jóval többről szól mint csöcsök  :D.
ööö... szerintem nem ugyanazt a sorozatot nézzük  :muhahah: