Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Chronus

Black Lagoon 09:

Oké... MI A F*SZ VOLT EZ? :zomg: :lol: :he: :wtf: :eek: :rotfl:

Halhatatlan terminator maid? Vagy 970°-ot pördült egy kocsival, le az emelt autópályától az útra és onnan be egy kirakat ablakába miközben folyamatosan lőtt az ablakon keresztül. Természetesen mindezután sértetlenül mászott ki és futva eredt üldözött hőseink nyomába. Just DIE already b*tch! :D

Member

Pont ezt a részt nézem holnap, látom előre, király lesz. :D
Quote from: SaiyaGin on 2008-06-28, 22:55:21
Kicsit talán későn jutott eszembe: a Gundam 00-ban volt egy ilyen jelenet.
Sohasem késő. :) Eddig csak filmről hallottam, hogy elsütötték benne, vmi nyomozó egy kigyúrt banditával. :)

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-06-28, 23:28:43
Indiana Jones is eljátszotta ezt.
Nalam az szamit az oseredetinek. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

#5254
Rosario + Vampire


Az anime lényegét leírják a fenti képek, azt hiszem. Igazából nem tudom, ezt a darabot miért is kellett elkészíteni, mert igazából semmi eredeti nincs benne. Az alapötlet jó volna, a srác tévedésből bejut egy suliba, ahol szörnyek tanulnak és rühellik az embereket, és persze a busz is csak havonta jár. Ki ne szeretné egész prepubertás -> posztadolescencia életidejét stresszben tölteni, néha henteregni gorgon és szirén asszonyokkal, keménykedve, hogy ő annyira kemény, meg sem mutathatja a valódi kilétét. Na jó, senki, itt sem ez történik.
A készítő fejében valszeg ez játszódhatott le: "Hmmm, még teljesen kihasználatlan a hárem-anime piac, bealkotok én is. De kéne egy eredeti öltet. Körülnézek a http://en.wikipedia.org/wiki/Monster oldalon és random beillesztek ezt-azt." A sztori java tényleg nem áll másból, minthogy főhősünk összeszed minden kezdetben őt ki nem állható / megkajálni akaró csajt, aki belezúg, mint a sakáll. Itt álljunk meg egy szóra! A szörnyek végig úgy akarják kinyírni őt, hogy nem tudják, ember, sőt, a szörnyek egymásnak esnek? Hé, nem arról volt szó, hogy túl sok az ember és kevés a szörny, ezért jó kapcsolat kéne velük, erre ezek még magukat irtják? Végülis ésszerű magyarázat, hogy ma miért nem vérfarkasokkal verekszem a tesco soraiban és miért nem egy gigászi sárkánygyík dudál rám a pirosban. Mindegy, visszatérve, nekem ez az egész háremesdi bűzlik. Elvégre az igazságtalanságot akarja megszüntetni, hiszen adott egy ártatlan, barátnőtlen srác, aki végre több jelöltet is talál. Na, most átesünk a ló túloldalára, mindenki, aki említésre méltó, őt akarja, innentől megintcsak igazságtalanság van, a többi perverz/bunkó (mást nemigen láttam a sztoriban) meg persze, hogy ilyen agresszíven vezeti le a feszültséget. Ráadásul elég szexista ez a műfaj, a csajok tálcán kínálják bájaikat és szinte pofánvágnak, ha nem az ő seggüket fogdosod.
Szereplők terén nem vitték túlzásba, egyikük sem skizo/kínozza gyermekkori erőszak/nem emlékszik az álma végére, bár mindnek van vmi problémája, ami megoldása után ugyanolyan lesz, mint a többi. Külön kiemelném a loli-boszit, aki a "szívben pentagramm" varázspálcájával szerintem könnyet csal minden warlock szemébe. De az egyik későbbi kari, Ruby (neki vhogy megmaradt a neve) valami agrár szakon végezhetett, mert kizárólag nemesített növényekkel hajlandó zúzni (talán Zsiga évfolyamtársa?), de persze Moka őt is lerendezni egy olyan pörgőrúgással, ami után Chuck Norris elvenné feleségül habozás nélkül. Moka eléggé TTLG fíling, ott a "fúró, nagyobb fúró, sok fúró, sok nagyobb fúró" érvényesült, itt ugyanez, csak rúgásokban. Aztán megjelenik egy hörcsögdenevér, hogy behányja büszkeségtől dagadóan, hogy a 17:50 és 18:10 közötti átváltozás (nem vicc, szinte mindig itt) után hány másodperc telt el a kivégz... rúgásig. De máskor is beböfög pár olyan sz*r poént, hogy kifacsarnám 3 fej citrommal egybevéve.
Végeredményben a 9. rész körül érződik, hogy már nem a mangát követik, elég kaotikus és értelmetlen lesz (pl. mi a fenének akarnak kivégezni egy embert, ha a suli az ember-szörny barátság nevében épült? ráadásul vkit itt is jézussá tettek...), néhány át nem gondolt párbeszéddel, de legalább a pantieshot (ezért Moka ügyel) és csöcsdörzsölés (Kurumu által) erősen visszaszorul. Hmmm, a pantieshot élvezeti rátáját sem értem, elvégre itt is minden csaj ugyanolyan testtel bír (kivéve a loli), max a mellméret változik, akkor tulajdonképpen miért is élvezet teljesen egyforma testekre szemet mereszteni? Lenne olyan, mint a Ranma 1/2, ahol gyk. csak a csaj-Ranma és Shampoo pucérkodik folyton, ők mondjuk tényleg nem is egyformák. Mondjuk a nyalókás csaj egész helyes, amíg hosszabb a haja, de nem értem: Hogy tud 6-7 részen át egy nyalókát nyalni? Most vagy műanyagot szopogat, ami nem túl élvezetes, vagy folyton újat vesz, ugyanabban a színben, de nem hiszem, hogy a legtűrhőbb Kojek nyalóka árával számolva (15-20 ft) hogy tud ilyen jól kijönni, hogy valszeg a fogorvosi rendelőt is látogathatja heti rendszerességgel.
Sajnos ez egy olyan darab, ami mindenben átlagos. Semmitmondó a világ, nincsen egyéni karakter, a történet önismétlő, a rajz az a gusztustalan kawaii-sablon, az intro jó ideig csak az első 3 EP-ből van összevágva (ez valami új divat? mostanság elég sokan elsütik ezt, mi lett volna, ha mondjuk anno az NGE, a Cowboy Bebop vagy bármi is az első részből vagdosta volna össze a nyitó képsort? Ezen szerintem nem illik spórolni, főleg mert magas költségvetés mellett is gyakran tűrhőre csinálják), outro már nézhetőbb, de talán 2x voltam hajlandó végignézni. Nem fogom megemlíteni, ha animékről kérdeznek, nem fogom mondani, ha ajánlani kell, ha rossz, vagy ha jó animéket kell sorolni, talán sohasem fogok rá asszociálni semmi kapcsán, annyira semmilyen. 6.5/10

chilip

 :lul: loool, egyébként +1  :tezsvir:

olvasd el a mangát, nem olyan mint ez a szemét amit animének hívnak (csak az eleje kicsit)

Alkyra

+1 a végeredményért
+2 a leírásért

:tezsvir:

Zanador

Hmm, először is:
  Hayate no gotoku!
Ki volt ez a marha?  :D (uff, beszéltem) [na jó, kicsit bővebben.. 52 részes vigjáték, amit szinte végignevetem. ezt eddig a rövidebbek közül is csak kevés érte el, úgyhogy szerintem tud valamit :) ]

  Serial Experiments Lain
Ezt a sorozatot már négy évvel ezelőtt is ajánlotta egy barátom, de valahogy nem került rá sor (sokmindennel vagyok igy, de ennél tényleg komoly hibának éreztem most, hogy nem néztem meg hamarabb). Egy tényleg érdekes darab, ami bőven belemegy elgondolkodtató témákba is. Nagyon nem részletezem, mivel elég ismert, és nem túl sokat tudok hozzátenni, igy csak egy kérdést teszek még föl azoknak, akik látták ezt is, meg a Texhnolyze-ot is:
[spoiler]Menet közben többször, de főleg az 5. résznél olyan érzésem támadt, hogy esetleg ez ugyanabban a világban játszódik, mint a Tex, csak időben jóval korábban, erről vélemények? Tudom, hogy egyrészt mindkét történet a "valódi" világban játszódik, csak kis módositásokkal, másrészt a hasonlóságok simán magyarázhatóak azzal, hogy ugyanaz a készitő...[/spoiler]

  Niea_7
Amikor a Lain után letöltöttem Yoshitoshi ABe doujishi és képgyűjteményét, föltűnt, hogy sok kép mellett néhány manga is van olyan karakterekről, akikről korábban nem is hallottam. Aztán kiderült számomra, hogy ilyen anime is van, pedig nem emlékszem, hogy itt a fórumon valaha is hallottam volna róla utalást. Megnézés után már kicsit érthetőbbnek tűnik a miért.. A Haibane, Lain és Tex mellett ez a sorozat igazán nem jelentős. Nagyjából a "slice of life" a legpontosabb kifejezés rá.
Adott egy világ, amiben kb 20 évvel ezelőtt (ha jól vettem ki) földönkivüliek szálltak le (*zuhantak). Kinézetre szinte teljesen emberszerűek, csak hegyes a fülük (nem mindig elf-szerűen), és a legtöbbnek egy antenna van a fején. Beilleszkedtek a társadalomba, és azóta elég kevesen foglalkoznak velük különösebben. Az egyik főszereplő, Niea is az egyik ilyen földönkivüli, aki beköltözött Mayuko szobájába, és a fő elfoglaltsága, hogy fémhulladékból ufokat épit. Az egész sorozat a hétköznapjaikról szól, és nekem úgy tűnt, ezt nem is akarja túljátszani.. van benne humor (és meglepetésemre SD rajz, nem is kevés), néha kicsit szomorúbb, néhányan szeretik egymást, néhányan nagyon nem, de de úgy összegésszében se vigjáték, se dráma, se romantikus nem akar lenni. Egy egyszerű anime, néha ilyen is kell (de ennél többet... vagy csak elsiklott a figyelmem valami hatalmas háttérelem fölött). Kellemes volt, és tetszett.



Most hogy ezeket irom, véletlen belebotlottam a Love Hina-hoz tartozó jegyzeteimbe.. igen, valamikor menetközben ezt is megnéztem, ez rémlik, meg még az, hogy azért kezdtem el már menet közben jegyzetelni a kommentjeimet, mert nem voltam benne biztos, hogy a végén is emlékezni fogok rájuk... Ami megmaradt:
  Love Hina
Tapasztalatok:
1. 4 Whisky után ez egy tök jó sorozat.
2. Sajnos csak 3 üveg volt itthon (most már egy se, úgyhogy nem tudom megnézzem-e az ovákat)
3. Ettől a sráctól muszáj megtanulnom hogyan kell esni. Az aikido-ban tanult módszer messze nem ilyen hatékony az életben.
4. Elfogott a rettegés, hogy én vajh' igértem-e bármi hasonlót egy lánynak amikor még nagyon kicsi voltam, de aztán eszembejutott, hogy a BME mérnökinfóra mentem, szóval biztos nem.

Első gondolatom az volt, hogy fölhivom minden haveromat és megköszönöm, hogy sosem akartak segiteni, hogy összejöjjek egy lánnyal. Aztán eszembejutott, hogy ez hajnali 4kor furcsán venné ki magát. Ami jó. De mégis elvetettem az ötletet, mert talán boszúból legközelebb segitenének (és 2en közüllük látták is ezt a sorozatot, szóval tudnák mit kell tenni), és bevallom tartok a Love Kecske kivitelezésétől, ami egy kellemes alföldi várost kapna el, hol a tenger hupikék, és amúgy a légierőt csak azért tartják, hogy lehozzák a pofonok után túl magasra repülő srácokat.

(ennyi. nem maradt több feljegyzés)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Nagy szövegek nagy embertől, köszönjük. :lul:

Cobra

Jó beszámoló :D
Hayate no Gotoku viszont nemsokára folytatódik, szóval csak idáig 52 részes.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Soul

Quote from: Zanador on 2008-06-30, 11:08:31
Tapasztalatok:
4 Whisky után ez egy tök jó sorozat.

Állítólag a Totoro-t kell részegen megnézni.Ha valaki bepróbálja, majd írjon élmény beszámolót, mennyire volt "flash"  :D.

Member

Excel Saga
Na, ennél nehezebb dolgom még nem volt. Adott egy anime, amit sokan a vígjátékok legnagyobbikának tartanak (főként a kezdők közt, ahogy eddig figyeltem), ám ahogyan pár éve, még a megboldogul "3 giga, ne tölts le" időben 8 rész után keserű szájízzel hagytam abba, mondván, hogy egy istenverte poén nem volt a 4.-8. epizódig terjedő intervallumban. Nos, a folytatás máig várt magára, és a Menchi kalandjait elmesélő 10. rész után ismét befigyelt a "nevetni kéne, de min" érzés, egyszerűen nem tudtam felfogni, miért nevetteti meg jobban az embert a TV Products adása, mint ez. Aztán hamarosan előálltak pár jó ötlettel, mintha egy paródiaanimében jó paródiák tűntek volna fel (hülye kívánság, miért is várnánk el, hogy a hajó fentmaradjon a vízen), a végén a bekomolyodós részek telitalálatok, a Special-on meg régen fetrengtem ennyit, a hatalmas fanservice áradat közepette. Azért van nehéz dolgom. Egyrészt haragszom, mert a Zetsubo Sensei-hez hasonlóan itt is az eleje meg a vége vicces, hogy kedvet kapj és a vége hangulata maradjon meg, elég szemét üzletpolitika szerintem, viszont örülök a jól sikerült idiótaságoknak, amiket végül összehoztak. Mondjuk nem tudom Nabeshin mitől akkora kőarc, hogy a Puny Puny Poemy-ben és a Hayate no Gotoku-ban is fel kell tűnnie, rajta 1x nem nevettem, de biztos bennem van a hiba. Na jó, legyen 8/10, elvégre Koushi Rikudou fel merte vállalni az arcát... :rolleyes:

Alkyra

Quote from: Member on 2008-06-30, 22:39:06
Excel Saga
Na, ennél nehezebb dolgom még nem volt. Adott egy anime, amit sokan a vígjátékok legnagyobbikának tartanak (főként a kezdők közt, ahogy eddig figyeltem), ám ahogyan pár éve, még a megboldogul "3 giga, ne tölts le" időben 8 rész után keserű szájízzel hagytam abba, mondván, hogy egy istenverte poén nem volt a 4.-8. epizódig terjedő intervallumban. Nos, a folytatás máig várt magára, és a Menchi kalandjait elmesélő 10. rész után ismét befigyelt a "nevetni kéne, de min" érzés, egyszerűen nem tudtam felfogni, miért nevetteti meg jobban az embert a TV Products adása, mint ez. Aztán hamarosan előálltak pár jó ötlettel, mintha egy paródiaanimében jó paródiák tűntek volna fel (hülye kívánság, miért is várnánk el, hogy a hajó fentmaradjon a vízen), a végén a bekomolyodós részek telitalálatok, a Special-on meg régen fetrengtem ennyit, a hatalmas fanservice áradat közepette. Azért van nehéz dolgom. Egyrészt haragszom, mert a Zetsubo Sensei-hez hasonlóan itt is az eleje meg a vége vicces, hogy kedvet kapj és a vége hangulata maradjon meg, elég szemét üzletpolitika szerintem, viszont örülök a jól sikerült idiótaságoknak, amiket végül összehoztak. Mondjuk nem tudom Nabeshin mitől akkora kőarc, hogy a Puny Puny Poemy-ben és a Hayate no Gotoku-ban is fel kell tűnnie, rajta 1x nem nevettem, de biztos bennem van a hiba. Na jó, legyen 8/10, elvégre Koushi Rikudou fel merte vállalni az arcát... :rolleyes:

A manga fényévvekkel jobb. Haverom veszi s mindig elkérem tőle. Hihetetlen jókat lehet röhögni benne, bár mostanában kezd komolyodni a sztori.Oo (Il Palazo konkrétan elkezdte a város elfoglalását)

Manitu



Member

Egy pillanat, akkor hány volume ment le eddig?! :eek:

Alkyra

#5266
Quote from: Member on 2008-06-30, 22:57:15
Egy pillanat, akkor hány volume ment le eddig?! :eek:

17.

Quote from: Manitu on 2008-06-30, 22:51:18
Quote from: Alkyra on 2008-06-30, 22:44:53(Il Palazo konkrétan elkezdte a város elfoglalását)
:eek: No way!

Nem fizikailag. Csinált egy ILL nevű céget s fillérekért adja a jó minőségű stuffokat.(Il Palazonak hihetetlen technológia fölénye van a mangában) Így nagyon könnyedén betört a piacba s máris japán egyik legnagyobb cége lett.:P Partykat szervez, megjelenik a nép előtt etc etc s az emberek többségének már ILL stuffja van.( az mp3 lejátszótól kezdve a mikorhullámú sütőig minden, még az ételek is)
Szal tulajdonképpen gazdaságilag már övé a város.:) S a legjobb benne, hogy Kabapu semmit nem tud ellene tenni.XD

Megyjegyzés: Én még csak a 15. résznél tartok.

[spoiler] Továbbá Il Palazo "eldobta" Excelt. Amikor Excel-ék épp a Kínai vízeken fogsában sínylődtek(Excel s Elgala) akkor sikerült kiszabadulniuk viszont egy olyan szigetre keveredtek, ahol egy őrült pap él aki meglehetősen érdekes elveket vall...:P Miközben Il Palazo ellopta Ropponmatsu 1 testét Excel-ék a szigeten sínylődtek s próbálták megölni a papot(nem jött össze nekikXD) .
Aztán Isteni Fényként(aki olvasta a mangát az érti miről beszélek.:) gondoljatok a papra akiről előbb beszéltem) odateleportál a szigetre Il Palazo, hogy Exceléket megmentse.
Ám Excelt otthagyta valamiért...viszont a következő chapterben meg már Excel az ILL company fönőkasszonya(persze Il Palazo a fejes) s Ő vezeti az egészet...a furcsa meg az, hogy nem úgy viselkedik mint Excel...
S akkor jöttem rá, hogy az tulajdonképpen Ropponmatsu scak át lett alakítva úgy, hogy nézzen ki mint Excvel.
Egyszerűbben mondva, Il Palazo lecserélte Excel egy "tökéletesebb" verzióra.:)
[/spoiler]

chilip

#5267
Telepathy Girl Ran - hát nem erre számítottam, azt hittem valami superpower slice of life (még az OP után is). annyira kegyetlen részek nincsenek benne, de azért sejtet már 2 rész alapján dolgokat, jó irányba halad :)

<< HQ 1. rész torrent >>

<< HQ 2. rész torrent >>

Chronus

#5268
Quote from: chilip on 2008-07-01, 12:56:22
Telepathy Girl Ran - hát nem erre számítottam, azt hittem valami superpower slice of life (még az OP után is). annyira kegyetlen részek nincsenek benne, de azért sejtet már 2 rész alapján dolgokat, jó irányba halad :)

<< HQ 1. rész torrent >>

<< HQ 2. rész torrent >>

Én is belenéztem tegnap, de nekem elégé sh!t kategóriás random szarságnak tűnt. Valahogy a karakterdesign, a sztori, a hangok meg a hangulat fullra nem passzol össze. Tipikus Z-kategóriás anime amibe összedobáltak mindent mer nem volt ötlet. Főszereplő is totál antiklimatikus, legalább emo lenne, ha már nem GAR, de nulla jelleme van, annyira, hogy Keanu Reeves is Ocsar-díjas lenne mellette.

Soldier

Quote from: Ymir on 2008-07-02, 12:59:41
1001 nights

Érdekes, mozgalmas képvilág jellemző rá. Némelyik helyen érthetetlen volt, de lehet, hogy csak bennem van a hiba, amiért nem asszociáltam megfelelően. A történetét különösebben nem tudom leírni, valami szerelmespárról, jóról, gonoszról, a szerelemről szólhatott. A zene fura volt, de Yoshitaka Amano sensei rajzaihoz sztem illett.

Összességében nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem. Nézze meg, aki akarja.

van olyan release amibe japan hang van ? vagy csak ez az angol? mert anidb ezt mutatja ?!

SaiyaGin

Desu Noto 1-2.
Tetszik, legfőképp a képi megvalósítás, de azért a nevek noteszbe való beírása lehetne egy kicsit kevésbé hatásvadász... Egyébként meg elég fura iskola az, ahol látszólag csak engrish-t tanítanak. ::)

Solid Snake

Quote from: SaiyaGin on 2008-07-02, 16:54:18
Desu Noto 1-2.
Tetszik, legfőképp a képi megvalósítás, de azért a nevek noteszbe való beírása lehetne egy kicsit kevésbé hatásvadász...

:D : [spoiler][/spoiler]
Lesznek még ilyen "művészi túlzások" benne.

Viszont Light és L küzdelme az általam látott animék közül magasan kiemelkedő helyen áll.  :jee:

Soldier

Quote from: Ymir on 2008-07-02, 19:43:32
Angolul néztem én is. De szerintem ez nem fog zavarni, mivel csak 1 vagy 2 mondat hangzik el benne összesen :P

ohh okis , akkor sztem megnezem  , köcce

Chronus

#5273
Ultraviolet Code 044:

Vatta fuck. Szar. Grafikai szép, de az animáció hányás, alig van mozgólép, mindenki áll, vagy lassan lépked mint aki mindjárt álomba esik. Egy rakás mozgó jelenet egyszerűen dinamikusan rajzolt állóképekkel van ábrázolva, mintha az animátorok szabaságon lettek volna. A hangok katasztrófálisak, semmi jó zene, a seyou-k is alszanak a szövegolvasás közben, nulla beleélés, karakterek "nem jönnek át", hangulat nincs. Lapos az egész. OP valami angol szám ami leginkább Avril Lavigne-re emlékeztet, sőtt még az is lehet, hogy az is. Az ED szintúgy, valószínűleg ugyanattól az énekesnőtől.

Felejtsétek el. 1/10. Really....
Ez lesz a nyári szezon egyik szégyenfoltja. Nem indul valami jöl ez a félév. Reméljük Slayers jobb lesz.

Member

És ha csak átverés, mint az első Suzumiya Haruhi? :D Bár ekkora kockázatot csak nem vállaltak...

Chronus

Sekirei - 01:

Őőőh... szar.
everythingimpossible.blog Cikk

QuoteÉs ha csak átverés, mint az első Suzumiya Haruhi?  Bár ekkora kockázatot csak nem vállaltak...
Az túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen. Ez nem gagyin volt szar, inkább minősíthetetlenül gyenge munka.

Member

#5276
Gravitation (sorozat + OVA)

"It's Gravitation!" - hangzik el egy felajzott, ocsmány engrish-t használó csaj pofázmányából a mondat, melyet már az OVA mérhetetlenül egyedi és stresszoldó eyecatch-e is prezentál jóval korábbról. Helyes meglátás, a gravitáció ölhet, gondoljunk csak az ejtőernyő nélkül ugrókra. Azért is vettem össze a kettőt, mert a két cucc kb. ugyanazt prezentálja, csak az OVA régibb, sötétebb, de legalább rusnyább is.
A sorozatot onnan ismerheti mindenki, hogy az a rengeteg, rákos egysejtű módján elszaporodó divat-fangirl azonnal felvisít, ha a kivetítőn Shuichi teszi tiszteletét, lehetőleg női ruhában. Úgy éreztem, kötelességem megnézni, ha Araki is megtette, és úgy látom, kicsi fejét erősen meg is szállta, ha már mangát akar rendelni belőle... (Őt viszont a Koi Kaze kínozza, ami meg szerintem egy 7,5-ös, szóval egyre megy). A sorozat alapját egy homoszexuális pár és a b*zibandák rivalizálása teszi ki. Eleve nem értem, mi a jó abban, hogy egy szerencsétlen rinyap*csa srác és egy lenéző, bunkó romantikus író sorvadt kapcsolatán kell nyammogni, vagy hogy miért is ekkora szám a klónszámokkal operáló gyökerek produkciója. Eleve komoly bajom van a túlhajszolással, hogy minden karit sikítozó nőtömeg kerget az utcán, ha felismerik, riporterek zaklatásával egybekötve. Most komolyan, milyen volna, ha a Eiri Yuki esetét (ő a nyálkönyvíró) felhasználva, Danielle Steel hasonló fogadtatásban részesülne, csak mert nála él Dan Bălan exO-Zone-tag? Mondjuk Yuki tett nekem egy jópontot. Az első részben azt hittem, káprázik a szemem, de jól láttam (sajnos screenshot nincs, egyedül winmediaplayer egy kodekletöltés után hajlandó volt elfelejteni az overlay-t, de aztán mégis visszahozta...), Yuki a klasszikus Szent István Coop sört tartotta a hűtőben. Csak EZT a képet találtam róla, karácsonyi üveges, de higgyétek el, nem beszélek hülyeséget, a fél literes dobozos Coop lóhúgy ezek szerint Japánban is kedvelt nedű. Sajnos screenshot erről sincs, de a 6. rész elején feltűnik egy Coca Cola reklám, mégis Pepsi-t isznak. Hmmm... Ezek szerint hiába reklámozza magát a nagy óriás, a másik márka mégis jobb? Ejha, rejtett utalás...
Térjünk rá a zenekarokra. Csúnyán gyűlölik egymást azért, ha a másik a 345 987 234 rajongóból akár 3-at is át mer csábítani a túloldalra, ezért fel akarják oszlatni egymást. Az ASK frontembere ez miatt vált szimpatikussá, egyrészt majdnem megfelezi a sorozat hosszát, másrésztről ő tudta a legjobban játszani a szerepeket, minden helyzetben lehetőleg mást. Mondjuk ASK szám nem hangzik el az animében, helyette szinte csak és kizárólag egyetlen Bad Luck  (ez a main zenekar neve, beszédes, aki ezt hallgatja, 5 évig elvetél, kirúgják és mehet árufeltöltőnek, a gabonaköröket is az ő mezője kapja...), amihez ráadásul ugyanazt a képsort rendelik (Vicces, ahogyan Shuichi valami sci-fi pornót megalázó szerkóban feszeng, a többiek meg rázzák a fejüket. Sokszor nem is értem, miért penget a gitáros, ha a zenében nincs is gitár, de ezt már megszoktam pl. A két zsivány nevű mulatós formáció klippjeitől.), ezért szinte gránit keménységűre dagadt, amikor végre klippet forgattak és az ová-ban hallható track hangzik fel a 8. részben. De itt befigyel egy orbitális marhaság. Hogyan tud vki mélyfilozófiát folytatni magában, miközben élőben énekel? Aztán végül felelőtlenül beleordítja a mikrofonba, hogy "YUKI AZ ENYÉM!!". Könyörgöm, mi ez?! És ha már itt tartunk, hogy alkalmazhatnak egy olyan énekest, akinek a teljesítményét teljesen befolyásolja a magánélete? Az ilyet páros lábbal illik kirúgni!! De végülis ő a hülye, ha együttél egy olyan marhával, akinek minden második mondata, hogy "kussolj el", "az idegeimre mész". Persze egy csók után teljes a megbocsátás. Jó, tudom, rengeteg fiatal lány gondolkozik hasonlóan, mint Shuichi, de akkor sem kéne ilyen példát mutatni... Egyszer érnek talán össze lelkileg, amikor Shuichi-t megveretik (mangában seggberakják, biztos forrásból tudom), és Yuki múltja kiderül, ami miatt szinte közös sírás megy (itt lehet, hogy seggberakás volt, nem derül ki a képekből). Amúgy Shuichi ereje kb. úgy ugrál, mint Ichigo-é, van, hogy bárkit megver, van, hogy egy hasastól már fekszik. :)
Hogy további baromságokat megemlítsek, majdnem magam alá fostam (csak eszembe jutott, hogy a szőnyegmosás drága mulatság). Mi az már, hogy ott akarod hagyni a bandád, odajön a csaj, akit szeretsz, aztán ,,ha visszamész, talán randizom veled" és visszamész?! Egek, mi ez az érzelemmotivált rusnyaság?! Áhhh, ezt követően pedig jobb, ha párnát rakunk a pofánk elé, mert annyi facepalm-ot követelő jelenet lesz, hogy a koponyacsontunk majd betörik. A legjobb Yuki önvádja, ott majdnem kagylókölyköknek adtam életet. Egyáltalán mi a fenét keres Kossuth Lajos a 12. rész 00:12:02 - 00:12:10 intervallumban?! Ja, hogy a szereplők róla vettek példát és ők is szótárból tanultak angolul? Értem, azért az a rengeteg görényül kiejtett angol mondat a végén... A vége szörnyen klisés, ennyit róla.
Grafikailag rendben lenne, kicsit emlékeztet a méltóan elfelejtett Weiß Kreuz-ra, de annyiszor szerencsére nem qrják el a fejüket. A zene, na az csúcs. Az intro-t egyszer néztem végig, az outro-ból elég volt a nyitódallam, egész végig gyagya jpop alapok és jpop track-ek mennek. Látszik, Japánban is a legsz@rabbak birtokolják a toplista elejét, világos. A hangulatot tönkrevágja a rengeteg túlzás, az, hogy Shuichi EZT képes hosszú percekig csinálni, a bénán alakuló szerelmi szálak. Ráadásul nem értem, mit visonganak tőle a lányok, semmi vad b*zulás nincs benne. Még ha Mr. K (semmi köze Franz Kafka K.-jához a Kastélyból!) alatt tennék, megérteném, ő úgy cool, hogy jóarc.
Szívem szerint 10/10-et adnék rá, de van két idegesítő főhős, ezért osszuk el kettővel. Aztán adjunk hozzá 1-et, mert van még 1 liter szénsavas narancslém. Szóval 6/10. Talán jobban jártunk volna, ha Shu-chan a harmadik részben lehúzott literes ecet után nem csak a papírt huzigálja a budiban, hanem ott is ragad 10 részre. Sőt, mi is igyunk meg előtte 3 liter sörös tejet, az eredmény sok beiktatott szünetet eredményez és máris csökken a szenvedés. Lárééhóóóó!!

SaiyaGin


Alkyra


Darkstar

Candy Boy ep 1-2

A cím elég félrevezető, eddig egy penort nem láttam, viszont a dolognak nagyon lesbian wincest szaga van. A grafiája tetszik, a hangulata meg picit olyan Minami-ke-s slice of life. Nézem tovább.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん