Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Soul

Ne felejtsd el, van 1 dvd-s "00"-s epizód is.Nézzed is  :smile:.

kelvor

#5281
Member, már tavaly is mondtam, nézzél valami rendes animét is.  :D 

Hogy ne csak offoljak: Mostanában kb. semmire nem volt időm, de azért egy Seriei no Moribito rewatch-t beikatattam valahogy napi egy-két rész adagolásban. A véleményem még mindig ugyanaz, egyszerűen zseniális. A lassú történetvezetése teljesen ki tudott kapcsolni a nap végén. Zenéje természetesen ugyanolyan fülbemászó. A-Kraze lassan befejezi a DVD verziójú részek kidobasát, ha valaki tervezi megnézni/újranézni érdemes megvárni, míg kiadják végig. Nem mintha nagyon sok különbség lenne, mert a tv-s verzió is abszolút gyönyörű, de ha már lúd, legyen kövér. Én beértem egy fél lúddal most.  :smile: Türelmetlen voltam, ez van.
Egy szó, mint száz, semmit nem csökkent a sorozat varázsa, második újranézésre sem. Balsa pedig az egyik legdögösebb anime-karakter, akihez szerencsém volt.  :hehe:

Member

Quote from: Darkstar on 2008-07-04, 21:51:40
Candy Boy ep 1-2

A cím elég félrevezető, eddig egy penort nem láttam, viszont a dolognak nagyon lesbian wincest szaga van. A grafiája tetszik, a hangulata meg picit olyan Minami-ke-s slice of life. Nézem tovább.
A 00-tól figyelem a darabot, hát nem tudom, az ötlet nagyon tetszik, de hogy szóismétlés legyen, eléggé ötlettelen eddig.

kelvor: Jelenleg a Black Lagoon + Hayate no Gotoku asszem rendes anime. :) Csak a jót be kell osztani. :D


Soul

Quote from: Member on 2008-07-04, 23:29:07
ötlettelen eddig

5lettelen? Nem tudom mit vársz tőle? Nekem csak a sok várakozással van gondom. Na meg akkor "lesz" gond ha a Froth-Bite nem subbolná tovább, mert a többi verzióból nem kérek.


A Black Lagoon sztem is jó, főleg a második sorozat tetszett.Csak ezt is még néztem volna tovább x részen keresztül mint pár másik animét.

A Hayate nálam is tervbe van.

smash++

Vampire Knight
anidb

Még a trailer előtt kép alapján úgy álltam hozzá, hogy ezt tuti megnézem és nagyon bíztam benne, hogy jó lesz. Az op zenéje nagyon tetszik és maga az op is jó, az ed pedig elég "sötét". Alapvetően maga az anime és az op-ed eltér egymástól ami számomra egy pici negatívum. A részek befejezése és a következő kezdése az op zenével szerintem kimondottan jól sikerült.

A történetről nem sokat írnék. Vámpírok és emberek közösen járnak suliba, vámpírok este - emberek nappal. Zero és Yuki felügyelik, hogy a vámpírok és az emberek (főleg a lányok) között ne történjen semmi túlzott "közeledés", hiszen az "emberek" nem tudnak a vámpírok léttezéséről és az állandó éjszakai őrködéssel védik meg a nappali diákokat az éjszaka sötét titkaitól. Majd szépen kezdődik a "drámai" hangulat. Akciót el is lehet felejteni ami az op-ben van, itt inkább a kapcsolatok, múlt, dráma és talán némi romantika kap szerepet és a vígjáték egy érdekes megközelítése. Nehéz írni róla, mert nem szeretnék semmi érdekes dolgot lelőni. Az egész anime a kellemes dráma feelinget nyújtotta nekem és úgy éreztem nem lehet biztosra tudni, hogy mi is fog következni. Ebből következik, hogy tudott némi meglepetéssel szolgálni.
Zero :jee:

Kinek is lehet ezt ajánlani,hmm?! Nem is tudom, szerintem az első 3-4 rész alatt eldől kinek fog bejönni annyira, hogy végig nézze vagy sem. Aki szereti a vámpíros animeket és elfogadja a lightos vámpír műfaj megközelítést tutira nézze meg. Én csak ajánlani tudom.

Ez a 13 rész szerintem nagyon jóra sikerült, egyedül az akciót hiányolom (volt ,de kevés). Alapvetően azok az ainimek közés sorolható ami megosztja a nézőket értékelés terén. Nem sorolnám a kihagyhatatlna mesterművek közé, de az biztos, hogy nálam folyamatosan fent tudta tartani az érdeklődést és sikerült meglepni, a vége pedig fantasztikus: [spoiler]az ember azt gondolja 12.-nél nah ezt most jó gyorsan lezárják ilyen össza-vissza csapott befejezés lesz, pedig még mennyi midnent ki lehetne hozni belőle és mi történik háát nem az amire számítasz kurvára nem zárják le és még tesznek egy kis szép csavart a dologba. Mindez Yuki kedvéért :D[/spoiler] Nálam 9/10
[spoiler] Ez azért spoiler, mert ha nem tudsz a folytatásról még jobb a vége Vampire Knight Guilty[/spoiler]

Member

Quote from: Soul on 2008-07-04, 23:54:00
5lettelen? Nem tudom mit vársz tőle? Nekem csak a sok várakozással van gondom. Na meg akkor "lesz" gond ha a Froth-Bite nem subbolná tovább, mert a többi verzióból nem kérek.
Icipici történést. Vagy az már sok nekik? :D

blackman

Batman: Gotham Knight

Egyszerűen zseniális. Nuff said. 9.9/10 (Lehetne hosszabb)

Chronus

Slayers Revolution: 01

Fuking Win. ^^

[spoiler]

[/spoiler]

Soul

Quote from: Member on 2008-07-05, 00:07:28
Icipici történést. Vagy az már sok nekik? :D

Az icipici tuti megvan, csak lehet azért érzed kevésnek mert x hónaponta kapunk egy 10 perces részt.



Vampire Knight: Na ennél szívtam mert, az Ureshii verzsönt néztem és 2 rész után dobták a projectet.A látottak alapján sztem végig fogom nézni már csak batcholni kell  :smile:.

smash++

Quote from: Soul on 2008-07-05, 01:07:59
Vampire Knight: Na ennél szívtam mert, az Ureshii verzsönt néztem és 2 rész után dobták a projectet.A látottak alapján sztem végig fogom nézni már csak batcholni kell  :smile:.
Én nem tudtam vári így Mishicorp és Chihiro verziót néztem.

De azért ne add fel a jó minőség reményét,mert ez is jó.

[A-Kraze] Vampire Knight H264 1280x720 AAC
1
2
3
4

chilip

Quote from: blackman on 2008-07-05, 00:27:11
Batman: Gotham Knight

Egyszerűen zseniális. Nuff said. 9.9/10 (Lehetne hosszabb)

http://www.youtube.com/watch?v=DTHrlkfCJE0&feature=related

bazz, szedem is le :D jó hogy beírtad  :jee:

Soul

Quote from: smash++ on 2008-07-05, 01:14:02
Mishicorp és Chihiro verziót néztem.

A Mis.-corp betűtípusa nem jött be, anno a legelső részt először tőlük láttam.
Shoku-dan lesz, csak nem lehet oylan rossz.Az A-Krazet meg majd szintén batchbe ha kész lesznek vele, lustaság fél egészség  :smile:.

SaiyaGin

Quote from: Chronus on 2008-07-05, 00:47:21
Slayers Revolution: 01

Fuking Win. ^^

[spoiler]

[/spoiler]


:tezsvir:
Számomra külön öröm volt, hogy a régi háttérzenék megmaradtak.

Alkyra

Strike Witches

Nos ez a leírás remélem tökéletesen mutatni fogja, hogy milyen is lesz ez a sorozat.

Első egy perc után:

A földet ellepték a gonosz idegenek akikről semmit nem tudni. Természetesen a fél világot bealázzák s nem tudják visszatartani őket. Egészen addig míg  a "ismeretlenkutatócsoport" kifejlesztett valami über stuffot ami mágiát használ amivel lehetséges végül elvileg megverni ezeket a dögöket. (eddig ez nem jutott eszükbe?)
Oké, ezt már hallottam, nem is egyszer. Anno a Sky Girls (már azelőtt is jóval voltak már ilyenek. lásd pl Vandread, az volt az első ilyen típusú anime-m amit láttam) volt az utolsó amit megnéztem ebből a stílusból, mert ott sikerült még úgyahogy rendes anime-t kihozni belőle.Nahde térjünk is vissza erre az animere.

Hogy mi is ez a hihetetlen harci fegyver? A lábra felhúzható mint egy harisnya s kis propeller van a végén(még hangja is van) nagyjából a boka tájékán s egy kúpban végződik a lábad. (HOGY RAKOD BELE ABBA A TALPAD EGYÁLTALÁN? Ha teljesen lehajtod a lábad akkor se tudod berakni egy tök egyenes acélszerkezetbe)
Nah most ez röhelyesen néz ki, de komolyan. Olyan mintha a régi repülők hajtóművét lekicsinyítették s rádrakták volna a két lábadra. Folytassunk viszont a dolgot, mert itt még közel sincs vége a dolognak.

Öt perc után:

Az OP...Nos azt áttekertem. Próbáld meg megnézni s megérted miért. Első jelenet: X lány ezzel az idióta felszereléssel BUGYIBAN(megjegyzem a felhők felett vagyunk s Y km/h sebességel haladunk) s INGBEN száldogálnak
mindenféle egyéb kiegészítőkkel ami jelen esetben a nyuszi-macska fül/farok s egy vagy kettő rakétavető/géppisztoly/páncéltörőlöveg társaságát jelenti s éppen egy "titkozatos" idegent próbálnak egy ementáli sajt szintjére csökkenteni. :wtf:
A kamera természetesen MINDIG úgy van helyezve, hogy látod ahogy bevág Nekik a bugyi, tökéletesen mutatva alsóbb testrészeik vonalát.

Ok, túltettem magam ezeken a sokkoló jeleneteken. Épp ott tartunk, hogy a szörnyet már kivégezni akarják. Kiscsaj eldobja a páncéltörő lövegjét s előveszi a szamurájkardját (na most értelmes ember itt sírvafakad) s nekiront az ellen "gyengepontjának".... :eek:
Várjál csak? Én ezt már láttam valahol...OH emlékszem már! A Sky Girls-ben PONTOSAN ugyanez volt, bár ott kimagyarázták ezt valami nanotechnológiás baromsággal.

Bátor s sokat tapasztalt ember vagyok, ezért folytattam tovább. A következő jelenetben egy iskolában vagyunk, ahol minden lány fehér matrózblúzban  s fürdőruhában van....he? :he: (az a tipikus japán kék fürdőruha amit kislányokra adnak.bloomer-nek hívják talán? ) Ez már komolyan fáj. Oké, hogy fan-service anime ami 80%ban a Sky Girls-t használja fel alapanyagnak, nade kérem ez akkoris túlzás már!!!

Már erősen ugrál az ideg a jobb szememben, de van egy olyan iratlan szabályom, hogy a 4. részig megnézek bármit s onnan döntöm el, hogy mi is legyen a sorozat sorsa.
Megtudjuk a főhősnőnk szomorú sorsát pár másodperces bemutatásban majd jönn a szemfedős őrmester lány aki felül katonai ruhában van alul meg, micsoda meglepetés ismét az a szép kék bloomer fogad minket ( :falba:) s épp azon töpprengenek, hogy jó lesz-e a lány a kijelölt feladatra.

Tíz perc után:

A nagypapa a kertitraktoron zötyög haza  a két lány s egy rakat dinnyével egyetemben (Hmm..Ezt is mintha láttam volna a Sky Girls-ben már) amikor hirtelen a jármű elé ugrik egy állat s a nagypapa a szívinfarktus közelében járva jól megrántja  a kormányt aminek eredménye képpen a két leányzó leesik a vontatóról. Főhősnőnk barátnője súlyosan megsérül így hát nincs mit tenni: Növessz macskafület s farkat s használj gyógyító mágiát. :he:
Hmm...ezekszerint a Sky Girls-en ellentétben ezek a fülek/farkak nem gear-hez tartoznak, hanem kinövesztik őket.(Son-Goku forog a sírjában)

Tizenöt perc után:

A Mayor lányka a katonaságban akarja látni a leányt.("Remek mágiád van, gyere hozzánk!") Természetesen reflexből visszautasítják az egészet.Másnap jönn egy levél apu-tól...Ez egy kicsit meglepő, mive elvileg a papa már jó pár éve halott. Két képet küld magáról. Az egyiken ahol egy sziklaszirtnél áll(Hmm...Az a háttér mintha a Sky Girls-ben is benne lett volna) a másikon a meg a Mayor lánykával s a többi tudóssal pózol az első repülő izé prototípusa előtt.

Így hát a főhősnőnk rögtön eldönti, hogy a levelet követve megkeresi a papár. Fel sem merül benne, hogy a kép mikor készülhetet, főleg, hogy a Mayor lányka is rajta van s most épp a világ másik felén próbálja toborozni a golyófogókat a húsdarálóba, de ez mind lényegtelen. Irány Anglia!(ugyanis a levél onnan jött)
Gondoltam itt lesznek problémák mivel se pénze se semmilye a lánynak s még suliba is jár amellett továbbá egyetelen egy nagy hajó van a szigeten(sziget? nem ez volt a Sky Girls-ben is? ) az is a katonai hajó amivel a Mayor lányka érkezett, de a történet írok ezt egy egyszerű tolvonással megoldották:

Főhősnő: "Elvisztek Angliába a hajótokkal?"
Mayor lányka: " Nahná! Gyere, holnap indulunk."

:falba: :falba:

Rengeteget írhatnék erről, de már egyszerűen belefáradtam.Nem mondom meg,hogy nézzétek meg.(nem vagyok Én szadista), de akinek kedve van a stílushoz az inkább a Sky Girls-t vagy a Vandread-et nézze meg.
Még 3 részt nézek meg ebből.(NEM! Mazoista sem vagyok), de eddig 99%, hogy ezt dobni fogom.

Fatal

 :lol: :lol: :lol:
Lehet ebbe belenézek, mihelyst befejezem a School Rumble mangát, az awesome faktor egyensúlyban tartása végett.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

SaiyaGin

Alkyra:  :appl:  :lul:

DN 9.
Most, hogy már nem minden úgy alakul, ahogy azt Light eltervezte, még jobban tetszik a sorozat. A chipseszacskó felbontását és a chipsevést még gyakorolnom kell, Lighthoz képest még nem vagyok sehol. ::) :D

Member

Felírva, a kítűnő ismertető meghozta a kedvem. :)
Belegondolva, ha az első rész ilyen félelmetes, mennyit írhatnál cakkumpakk az egészről? :D

Alkyra

#5298
Quote from: Member on 2008-07-05, 17:33:39
Felírva, a kítűnő ismertető meghozta a kedvem. :)
Belegondolva, ha az első rész ilyen félelmetes, mennyit írhatnál cakkumpakk az egészről? :D

Nyugi tele van a sorozat ilyenekkel még. Pl, hogy miért is ment el a lány csak úgy otthonról megkeresni a papát Angliában, ami éppen egy háborús övezet s az "alienek" teljesen elfoglalták.
Ok: " Mert megígértem a papának, hogy segíteni fogok másoknak!" Az a mondatot amit kb 5 percel előbbb ejtett ki ajkain("I want to run this clinic" vagy mi) már a múlté.
Az ilyen dolgoktól néha sírva tudnék fakadni...

Oh s ne aggódjatok. Csak azért is végignézem az egészet s közben jegyzetelni fogok s végén egy olyan ismeretőt írok, hogy az egész társaság akinek kedve lett volna hozzá inkább elmegy Kanokon-t nézni... :lul:

chilip

elkezdtem nézni az ikki tousen-t... hát a főszereplő csaj elég idegesítő mikor beszél, meg az animációval is spóroltak néha... no mind1, csak 13 rész. remélem a 2. évad jobb lesz :D

Member

Black Lagoon 15. ep: Azt hiszem, talán a legjobb epizód, amit eddig anime produkált? Kicsit... Ledöbbentem.

Próféta

Quote from: Member on 2008-07-05, 23:09:08
Black Lagoon 15. ep: Azt hiszem, talán a legjobb epizód, amit eddig anime produkált? Kicsit... Ledöbbentem.
Your soulmate

Lehet, hogy meg kéne újra néznem, hogy én is rájöjjek, miért is volt olyan jó.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2008-07-05, 23:21:47
Quote from: Member on 2008-07-05, 23:09:08
Black Lagoon 15. ep: Azt hiszem, talán a legjobb epizód, amit eddig anime produkált? Kicsit... Ledöbbentem.
Your soulmate

Kikérem magamnak az asszociációt! :)

BTW hatásvadász, de egyben hatásos is az a rész. Hidegebb fejjel azért a hibáit is látom.

Failure is the default option

Member

Voltak benne baromságok (amik úgy az egész sorozatra jellemzőek), de úgy az egész fíling nagyon ott volt. Az utolsó jelenet nélkül mondjuk nem ért volna semmit. :)

Fazék

mi volt ebben a nevezetes 15. részben? már nem igazán emlékszem rá.

Próféta

Quote from: Fazék on 2008-07-06, 00:09:09
mi volt ebben a nevezetes 15. részben? már nem igazán emlékszem rá.
Ez az (illetve annak az utolsó része), amelyikben volt egy kisfiú meg egy kislány, ikrek, és mindenféle bonyodalomba keverednek Balalaikáékkal. Többre én se nagyon emlékszem.

Fazék

Quote from: Próféta on 2008-07-06, 00:13:37
Quote from: Fazék on 2008-07-06, 00:09:09
mi volt ebben a nevezetes 15. részben? már nem igazán emlékszem rá.
Ez az (illetve annak az utolsó része), amelyikben volt egy kisfiú meg egy kislány, ikrek, és mindenféle bonyodalomba keverednek Balalaikáékkal. Többre én se nagyon emlékszem.
ja igen, ha jól emlékszem azt igencsak közepesnek találtam és hatásvadásznak

Dreamcleaver

Quote from: Fazék on 2008-07-06, 00:36:41
Quote from: Próféta on 2008-07-06, 00:13:37
Quote from: Fazék on 2008-07-06, 00:09:09
mi volt ebben a nevezetes 15. részben? már nem igazán emlékszem rá.
Ez az (illetve annak az utolsó része), amelyikben volt egy kisfiú meg egy kislány, ikrek, és mindenféle bonyodalomba keverednek Balalaikáékkal. Többre én se nagyon emlékszem.
ja igen, ha jól emlékszem azt igencsak közepesnek találtam és hatásvadásznak

A sorozat mélypontja volt az a román iker árvás arc. Hatásvadász jelenetek, áldrámázás, meg egy csomó gagyi kecsap. Most mondhatnám hogy olyan mint az EL, és tényleg.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Próféta

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-06, 01:58:37Most mondhatnám hogy olyan mint az EL, és tényleg.
Hé, azért ne kiálts farkast. :ejnye:
Be kéne erre is vezetni valami Godwin törvényét, vagy mi :D

Member

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-06, 01:58:37
A sorozat mélypontja volt az a román iker árvás arc. Hatásvadász jelenetek, áldrámázás, meg egy csomó gagyi kecsap. Most mondhatnám hogy olyan mint az EL, és tényleg.
Megláttam a nevet és tudtam... Így lottóznék... :lul:
Annyiban igazad van, hogy erőltették a "sajnáljuk őket" részt, ők már jól érezték magukat így, nem szenvedő alanyok, és igen, nekem is pont a diclonius-ok jutottak eszembe, illetve az, hogy ma már lehet, hogy én is gondolkodás nélkül repítenék a 3 lányból kettőbe golyót, ahogyan Balalaikához hasonlóan végeztem volna ki az ikreket.