Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

NLZ

Ó, akkor nézem is. :D  Csak előbb még jön Dexter.  :lazza:
[reserved]

Selmo

Noir (26 rész): Szép zene, szép rajzolás, a történet pedig akár igaz is lehet. Nem igazán lehet leírni, át kell érezni a hangulatát. :redface: Akit nem zavar a dráma, hogy a történet lassan megyeget és hullanak az emberek, mint a legyek, az nézzen bele.
QuoteNoir...
Egy ősi sors neve.
Két hajadon, kik a halált uralják.
Fekete kezükkel
az újszülött nyugalmát védelmezik.

A tökéletesség unalmas.

Soldier


Baggio

Lucky Star OVA: nem rossz, de nem is annyira nagy. mondjuk lehet azért rögöni, meg a végén a live Akira channel azért  :muhahah:.
ráadásul Akira sama szinkronszínésznője se rossz :)
szóval amúgy nézhető de maga a sorozat jobb volt
azt hiszem sub még nincs hozzá de nem vagyok benne biztos

Bishop

Code Geass

Ha egy szóval kéne jelemeznem akkor WTF? De mivel tudom hogy van S2 így nem zavar a gyakorlatilag semmi lezárás a végén. Sok újat már nem tudnék elmondani de azért pár dolog ami meg fogott benne. Elösször is a karakterek, szinte mindegyiket lehet kedvelni Lelouch meg még talán Lightot is veri...... :zomg: talán mégse, elég határozatlan vagyok e téren. Mindenképpen érdekes hogy Lelouchban még vannak/voltak emberi jellemek. Még Kira már télleg nagyon eldurvult a végére. De S2be még akármi lehet. Egyedül Nina volt akit nem kedveltem remélem felrobbantja magát vagy elrabolják az idegenek :__devil:
A világ amibe helyezték a történetet nem tetszik még mindig jobb lett volna egy teljesen alternatív világot alkotni az egyes országok jellemzőivel. De úgy 10 rész alatt meg lehet szokni.
A zene jó volt de nem kiemelkedő, a graf meg CLAMP amit vagy szeret valaki vagy nem, sztem egész jó lett főleg a női karakterek mind hotra sikerültek(örültem volna kicsit több ecchinek :D de így a végén már nem annyira fontos)
A mechak mindig a gyengéim voltak, nagyon sok undorító mecha dizájt láttam már, na ez nem olyan. Tetszett volt pár elk*rt darab de Guren 2, Arch Druid(vagy valami hasonló) Lancelot és Todou mechaja RULEZ :whoah: Mondjuk volt amit már túlzásnak találtam, pl azok a kötelek azok végig az idegeimre mentek de meg lehetett szokni.
Összeségében végülis olyan 7,5/10 de majd s2vel együtt fogom értékelni mert ezt még egy szezonnak se lehet venni, mert nem volt semmilyen lezárás.

bimanc

Lucky Star OVA:
ez az egy van eddig, a Lucky Channel bugos, de egyébként nem is olyan rossz. Szerintem mondjuk egész szórakoztató volt.

http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=34127

Code Geass:
lehet én vagyok az egyetlen, akinek tetszett az első széria vége, és úgy gondolja, hogy rendesen le volt zárva...
Viszont a mechák jól fel lesznek turbózva R2-ben :D Guren nagyon zsír a végén.
Viszont érdelkelne majd a végén mit gondolsz kettőjükről (mármint Kira-Lulu), mert hát pont [spoiler]ellentétes befejezést kaptak, a hasonlóságok ellenére is.[/spoiler]

Junchi

Megvolt az Arashi no Yorui ni rewatch.

Komolyan mondom, ezt az anime múvit lehetetlen megunni. Annyira, de annyira aranyos (Mei OMGSOCUTE) és belefoglalja az élet nagy igazságait, meg az a grafika... *_____*; Még mindig elbújhat akármelyik Miyazaki film mögötte...

Nevl

Macross Frontier

Na ezzel nem leszek népszerű, de nálam pályázik az év EPIC FAIL kitűntetésre...

Az eleje elég jó, a karakterek ötletesek, a történet csordogál csak ugyan, de azért elviszik a fanservice/elvétett akció jelenetek, illetve az egész látványosan megrendezett koncertek. Utána a 13. rész környékén elkezd lejtmenetbe kapcsolni. Egyre idegesítőbbek a szereplők, egyre sablonosabb a történet, semmi újdonság, egy jól megkoreografált harcot se tudtak kicsikarni magukból... na és Ranka, meg az a szerelmi háromszög... fájdalmas volt néha. Sheryl elviselhető, bár elég jellegtelen karakter, még mindig mérföldekkel jobb, mint vetélytársa. Érzelmi szálon a legnormálisabb (és egyben a legperverzebb :D) kapcsolat a Klan+Michele rész volt. Bár idő közben rájöttek a készítők is, hogy itt vagy egy pedofilt, vagy egy gigantofilt kell csinálniuk a srácból (igazából mindkettőt egyszerre) és nem nagyon akartak választani, így jól megölték :D

Rendkívül blőddé teszi a sorozatot ez a megalománia. Minden HATALMAS, a csaták, az űrhajók, az ellenfelek, néhány mellékszereplő... stb. Ettől a harcok jellegtelenné, élvezhetetlenné válnak (ha ki is emelnek 1-2 szereplőt, akkor is csak vad ide-oda cikázást látsz, majd megjelenik macross quarter (ami még talán el is menne), párszáz fős legénységével minden fizikát meghazudtoló manővereket végez majd megöl mindent... jjeeeeejjjj. Na de ez még ok, de akkor ott a 4X ekkora battle része forntiernek... jaj...

Az énekelgetés jó dolog, szeretjük... a nodamine no kantabile szerű sorozatokban (bocs, nem tudom hogy írják :D), macross zeroban is szerettük, mert ott volt 1-2 dal, amit hallhattunk párszor, de nem ezek jelentették az emberiség minden problémájára a megoldást. Itt meg kb megkaptuk a pokemon téged választlak verziót dallamokban... hurrá :)

Lezárás: le kellett adnom a rendelés 20 kiló citromra, hogy ezt kiheverjem, mert nagyon lilaködös volt.

Na de igazából csak mérges vagyok, mert az egyik kedvenc sorozatom folytatását sikeredett elszúrni a srácoknak, de nagyon. Gyorsan meg is nézem megint zero-t...
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

minuszmiki

Bamboo Blade: Ez váratlanul jó volt. Majd holnap kifejtem, ha lesz kedvem, 9/10.

Rounin


frozenstein

Tantei Gakuen Q
AniDB

Nyomozó zsenigyerekek egy detektív iskolában. Tetszett ahogy a gyilkosságok hátterét felfedték, szimpatikusak voltak a karakterek, egész érdekes volt a főszál, de jobb is lehetett volna ha van vége. Az OP, ED-ek is bejöttek, és a Kamikakushi-s eset külön jó volt, mert a Higurashi-ra emlékeztetett. A mangát is elolvastam volna, de hiába ért véget 2005-ben, a fordítók a 22 fejezetből valahol a harmadiknál tartanak. :(
8/10

minuszmiki

Quote from: Rounin on 2008-10-03, 05:02:03
De...de... ronda o.o
Helyenként én is húztam ezen a számat, de nem nézhetetlen eyecancer.

Dreamcleaver

Quote from: minuszmiki on 2008-10-03, 15:28:43
Quote from: Rounin on 2008-10-03, 05:02:03
De...de... ronda o.o
Helyenként én is húztam ezen a számat, de nem nézhetetlen eyecancer.

Hát rondának és semmiképpen sem nevezném. A kari dizájn kifejezetten jó, és elrajzolt fejek is csak ritkán bukkantak fel. Az átlag anime-nél jobban van rajzolva.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Soldier

#5863
Quote from: Dreamcleaver on 2008-10-03, 15:59:33
Hát rondának és semmiképpen sem nevezném. A kari dizájn kifejezetten jó, és elrajzolt fejek is csak ritkán bukkantak fel. Az átlag anime-nél jobban van rajzolva.
nah igen, bar ha nem emlitettek volna nekem eszembe se jutna irni/mondani.nekem inkabb gondom az eleje volt, olyan nezezn akart beindulni. Miya-Miya karakteren meg hihetetlen jokat derültem, o volt a favorite :)

Amugy Meg Code Geass R2 tegnap északa/hajnal/mareggel,  el is felejtettem mar milyen is egy kivállonak szamito anime[atleast for me], ennek következményében allitotam is a vote-aimon, won, loved it 10/10
ALL HAIL LELOUCH

Én

#5864
Code Geass R2
Nekem a vége tetszett, csak Lelouchtól nem vártam ezt a lépést. Túl hirtelen tért vissza az eredeti céljához.
Középen sok unalmas rész volt...
A végső fight pedig EPIC SUXX0RZ...
Összességében: jó volt, de az első szériát nem múlhatja felül.
7/10

Próféta

Ha már ez a divat mostanában...

Code Geass R2
(itt az eleje)

A második szériának is megvannak a maga erősségei és bénázásai. Van benne logikátlanság, facepalm-díjas színpadiasság, a hatáskeltés oltárán feláldozott karakterintegritás, és borzalmas, borzalmas, borzalmas mecha harcok, mindez bőségesen. De kapunk durva fordulatokat, erős és hatásos érzelmeket, szívtépő drámát is.

Legnagyobb meglepetésemre sikerült korrektül befejezniük. Meg úgy egyáltalán, az első sorozat eleje után nem gondoltam volna, hogy egy nem kiemelkedő, de azért egész jó sorozatnak fogom tartani a végén. Hogyan írjunk animét, első lecke: az eleje legyen szánalmasan vacak, mert akkor a nézők a végén elégedettek lesznek :)

blackman

Quote from: Próféta on 2008-10-03, 21:44:35
Ha már ez a divat mostanában...
Code Geass R2
Tudja valaki, hogy Anidb-n miért ez az első?

bimanc

Quote from: blackman on 2008-10-04, 01:13:01
Quote from: Próféta on 2008-10-03, 21:44:35
Ha már ez a divat mostanában...
Code Geass R2
Tudja valaki, hogy Anidb-n miért ez az első?

Ha a ratingre gondolsz, akkor a befejezés miatt.

Fatal

Quote from: Próféta on 2008-10-03, 21:44:35
Code Geass R2
Legnagyobb meglepetésemre sikerült korrektül befejezniük.
:tezsvir: Kivéve, hogy nekem az 1. jobban tetszett. A két sorozat együtt 8-8.5 nálam.
Some people like to kiss
Some people like to hug
Some lesbians like eating each others shit out of a cup
Some people say I love you
Some even shout it out
Some people puke semi-digested shit into each others mouths

Solid Snake

#5869
Beszállok én is a buliba.

Code Geass R2

Remek kezdéssel, biztató folytatással, a "Ragnarok kapcsolat" után nagyon lagymatag cselekményvezetéssel, minden hibát kiküszöbölő (amolyan Lostos hangulatú wtf) befejezéssel rendelkezik. Lelouch karaktere uralja az animét, C.C. most erősen háttérbe szorult, [spoiler]OUGI LIED ROLO DIED[/spoiler], fordulatok addig a bizonyos pontig tetszettek, onnantól a befejezésig V.V. (kiejtés: vicc  :muhahah:).

8/10

Member


SaiyaGin

#5871
Quote from: Member on 2008-10-04, 11:50:16
Ai yori Aoshi + Franz Kafka's country doctor

Mielőtt "Láttad a Code Geass R2-t? Hogy tetszett?" topic lesz. :)

Na végre.  :D

Ha nem is volt ennyire negatív a véleményem az AYA-ról anno, de azt nem mondhatom, hogy semmiben sem értek egyet. Sőt.

SaiyaGin

Slayers Revolution (13 rész)
A Next mellett a kedvenc Slayers-sorozatommá vált, nem sok benne az üresjárat(csak egy vicceskedő filler rész volt), a végén jó kis csaták is voltak. Hátrányának azt tudnám felhozni, hogy Gourry túl sokáig volt hasznavehetetlen(a problémát végül orvosolták, de ezt megtehették volna sokkal korábban is), és keveselltem a Dragon Slave/rész arányt, továbbá  az epizódok számát. :D (Viszont a történet még nem zárult le teljesen, majd lesz folytatás, Slayers Glory címmel.)
8/10

Cobra

World Destruction
Fail, de még csak nem is epic...
Volt 1-2 értékelhetőbb részlet, de összességében felejthető sorozat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2008-10-04, 15:52:56
World Destruction
Fail, de még csak nem is epic...
Volt 1-2 értékelhetőbb részlet, de összességében felejthető sorozat.

Annyira rossz, hogy még viccesnek se lehet nevezni?

Cobra

Sajnos nem. Van pár poén benne, de sajnos többször akar komoly lenni, mint kéne, csak nem nagyon lehet komolyan venni a történetet.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

SaiyaGin

Sayonara Zetsubou Sensei 7.
A rész első felét egyszerre találtam :facepalm:-nak és :lul:-nak, a második fele inkább csak :facepalm: volt. Az agyonismételt, untató "poén" mintapéldánya. ::)

chilip

Serial Experiments Lain első részt láttam, annyi elég volt. seriously fucked up. gondolom ezután csak rosszabb.

Member

Egyik legkiválóbb anime. Később csak jobb lesz. Csak a 9. rész mindfuck, de kellő motivációval leküzdhető.

Próféta

chilip: ha jól sejtem a problémádat, akkor megnyugtatlak, hogy a harmadik-negyedik résztől már lesz cselekmény is :D

Quote from: Member on 2008-10-04, 20:45:17
Egyik legkiválóbb anime. Később csak jobb lesz. Csak a 9. rész mindfuck, de kellő motivációval leküzdhető.
Nekem az 5. rész tűnt inkább mindfucknak, amit a nővér szemszögéből látunk.