Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Member on 2008-12-02, 13:21:22
Az írásoddal kapcsolatban: Csak azt tudtam meg, hogy sz*r a zene és az animáció, de ezen kívül szinte semmit, legközelebb kicsit konkrétabban, hogy kedvet kapjak. ::)

Akkor szidom én. Az jellemzi, hogy semmit nem érteni az egész sztoriból. Vagy legalábbis az általunk látott felirattal. Mindenféle szereplők nyírták egymást, nem lehetett megállapítani a biológiai nemüket sem, meg valahonnan egy sarokból előkerült csakúgy viccből a következő japán császár, de ő is csak egy ilyen felbérelt katona volt. Meg valami nő oldalára átálltak mindenféle népek, és azok gonoszak voltak, pedig a nő a főhőssel tök jóban volt. Semmi értelme nem volt az egésznek. Vagy kicsit precízebben: se füle, se farka.

Lásd még a friss élményeimet, kulturált mederbe terelve. Előtte, utána olvasható mások véleménye, K_T-nek például átjött a történet.

minuszmiki

Quote from: Xzone on 2008-12-02, 22:20:17
Rec
...
Ráadásul a manga viszi tovább ezt a magas színvonalat, ha nem fázol a gépen olvasástól, javaslom, állj neki.

Xzone

Quote from: minuszmiki on 2008-12-02, 23:21:52
Quote from: Xzone on 2008-12-02, 22:20:17
Rec
...
Ráadásul a manga viszi tovább ezt a magas színvonalat, ha nem fázol a gépen olvasástól, javaslom, állj neki.

Oh, remek :)

Member

Quote from: Próféta on 2008-12-02, 22:31:02
Akkor szidom én. [...] Vagy kicsit precízebben: se füle, se farka.
Smells like interesting.

QuoteLásd még a friss élményeimet, kulturált mederbe terelve. Előtte, utána olvasható mások véleménye, K_T-nek például átjött a történet.
Hmmm... Talán megejtem egyszer, de az nem ebben a krízisidőszakban lesz.

Selmo

Love Hina összes (30 rész): Azt hiszem túl sok ilyen animét kezdek látni, kezdem unni a vég nélküli nyújtást. Igaz már az Ah! My Goddessnél is éreztem, hogy ez nem nekem való. Szerencsére itt alig 30 rész alatt azért sikerült befejezni a történetet. Üzleti megfontolásból persze értem én, hogy miért van mindig újabb sorozat valamiből, de akkor is. De ez nem tartozik ide. :)
Szóval a szokásos hárem anime kezdés, főhősünk nagymamája elutazik és megkéri az unokáját, hogy vegye át az általa üzemeltetett szálloda gondnoki posztját. Az persze csak később derül ki, hogy a szálloda jelenleg lánykollégiumnként működik és igencsak felkavarja a lakókat a 20 éves fiú érkezése, aki ráadásul, ügyetlen és perverz. (Csak a szokásos.) Az ő kalandjaikat meséli a történet el. Vannak benne fordulatok, de nem igazán lehet írni róla spoilerezés nélkül, hát nem teszem. Nem egy nézette magát anime, de legalább jól szórakoztam rajta. Keintaro pedig a egyik legszívósabb főhős, hiszen az Amaenaide yo! Ikkojához hasonlóan részenként föld körüli pályára áll. :D Aki szereti a könnyed romantikát, az nézze meg.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Spice and Wolf
Egy középkori utazó kereskedő és egy farkasistennő hol vidámabb. hol komolyabb kalandjai a business világában a profit és a megbízhatatlan kereskedőtársak miatti elbukás között lavírozva.

Moha

Quote from: Selmo on 2008-12-04, 20:48:40
Keintaro pedig a egyik legszívósabb főhős
Olvasd el a mangát! Jobb, mint az anime és a történet is jobban kibontakozik ill. kicsit más úton halad. Keitaro-t kimondottan immortal-nak tarták az említett dolgok miatt, majd mikor eltöri a lábát, akkor csodálkoznak, hogy "nocsak, mégsem?". :D
Máig kedvenc sorozatom és mivel az első animéim egyike, nem nagyon tudom összehasonlítani az élményt mással. :)

NLZ

#6097
Slayers
Lina Inverse, az erős varázsló lányka, kinek kicsi melle és agresszív természete, kalandozik széles-e világban, napi betevőjét pedig úgy szedi össze, hogy rablók pénzét rabolja el. A sztori úgy kezdődik, hogy összefut egy ostoba lovaggal, Gourry-val, akivel ezentúl a sztori végéig (és a következő évadokban is) együtt jár városról városra. Idővel csatlakoznak még mások is, feltűnnek a gonoszok és a főgonosz is, de a sztorit ennél tovább nincs értelme ecsetelni, mert nagyon nincs is neki. Az anime erőssége a poénok, meg egy kis csiribú (amiből sokszor mégtöbb poén ered). Nem véletlen, hogy 1995 óta még mindig folytatják a történetet. 9/10

Slayers: The Book of Spells
Slayers Excellent
Slayers: The Motion Picture
Slayers Return
Slayers Great
Slayers Gorgeous

Ezekről a véleményem? Tömören: szar. Bánom, hogy megnéztem őket. 2 ova és 4 múvi teljesen feleslegesen. Ha nem lett volna az alapsorozat, végig se néztem volna ezeket. Végig az az idegesítő Naga volt a sztorikban, lelombozva ezzel minden poén legkisebb szikráját is. Csoda, hogy ezek után csináltak folytatást (bár tény, hogy jópár év szünet volt). Egyedüli jó az volt ezekben, hogy nem voltak hosszúak. De még az a reményem se teljesült, hogy Naga meghaljon a végén. Reménykedem, hogy többé nem fog feltűnni a TV részek folyamán, különben olyat teszek, hogy magam is megbánom. Nézem is a Next-et, remélve, hogy el tudja velem felejttetni ezeket a borzalmakat. Az értékelésem pedig 4/10. Az elején még adtam 5öst is, de aztán csak nem akart javulni a helyzet, úgyhogy életbe lépett az unalom faktor is.
[reserved]

Solid Snake

#6098
Memories

Három különféle témájú epizódból álló egész estés anime. Igazából lehetne róla áradozni, de most fáradtságomból adódóan nem teszem ezt meg. Legyen elég annyi, hogy három különböző hangulatú, azonban egyaránt elgondolkodtató és magával ragadó történet tárul a szem elé, melyet kár lenne kihagyni (személyes kedvencem az illúzióktól hemzsegő űrthriller nyitóepizód - ahogy láttam, Satoshi Kon debütálása, legalábbis a forgatókönyv terén).

9/10

Member

Quote from: NLZ on 2008-12-07, 16:11:50
Slayers: The Book of Spells
Slayers Excellent
Slayers: The Motion Picture
Slayers Return
Slayers Great
Slayers Gorgeous

Ezek tényleg istenverte sz*rok, szünet nélkül nem is lehet végignézni őket, de akkor még nem láttad a Premium-ot, nálam az verte ki a biztosítékot. ::)

NLZ

Member, azért nyugtass meg, hogy a sorozatok legalább jók.
[reserved]

White SeeD

Jók a sorozatok.
A filmeknek is csak a fele selejt :P
A másik fele nem is annyira rossz. Persze vannak problémák, pl Naga nevetését használják az amcsik az afganisztáni haláltáborokban kínzásra :lazza:, de egy-kettő azért igen 5letes :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Dreamcleaver

Clannad ep14:

OH LAWL! A plüssmaci, aki bejárta a világot apuci és anyuci aktatáskájában, és végül visszatalált Kotomi-chanhoz. Srsly...
Alapvetően kedvelem a Visual/Key - KyoAni cuccokat, de ez kiverte a biztosítékot. Nagyon sz@r!  :lol: Pedig Kotomi a kedvenc karakterem, de nagyon elkúrták a történetét imho. Nembaj, vége ennek az arcnak, remélem most megint valami érdekes jön.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

frozenstein

Galaxy Angel Rune
AniDB

Nem volt jó ötlet lecserélni a főszereplőket, így az új évad igencsak lemarad az eredeti GA mögött. Az új Angel-tai valahogy nincs egy súlycsoportban a régiekkel, legfeljebb az elpusztított bolygók szintjén. Egyszer-kétszer felbukkan a régi csapat is, például szerintem a sorozat legjobb poénját Milfeulle mondja az utolsó részben.
Amik kifejezetten tetszettek: Vanilla jól nézett ki a sisakja nélkül leeresztett hajjal(ep7), volt egy-két yuri utalás, Apricot ügyetlenkedései halványan emlékeztettek Milfeulle-re.
Összeségeben nézhető lett, de senki ne várja tőle a régi GA hangulatot.
7/10

Member

Quote from: NLZ on 2008-12-09, 20:16:51
Member, azért nyugtass meg, hogy a sorozatok legalább jók.
A Next szerintem a legjobb a sorozatok közül. A Try igazi rókabőr. A Lost Universe érdekes mellékötlet. A Revolution pedig amilyen kiválóan indul, olyan összecsapott lesz végül.

Quote from: frozenstein on 2008-12-10, 14:58:51
Galaxy Angel Rune
AniDB
...
7/10
Eddig valahogy nem is volt kedvem belekezdeni, továbbra sem lesz, úgy fest.

Ymir

5 Centimeters per Second

A Hoshi no Koe százszorta jobb volt ennél. Sajnos csalódnom kellett benne. A garfikájával, zenéjével meg voltam elégedve, viszont a története, szereplők cselekvés-képtelensége nagyon lehúzta a végeredményt.

10-ből csak egy 5-öst adok neki.

Moha

#6106
Asatte no Houkou (AniDB) - SPOILEREK!

Tegnap este fejeztem be. Aranyos sorozat. Kis romantika, kevés dráma, jó adag slice of life és pár poén. Annyiban egyedi (legalább is eddig nem láttam ilyen történetű animét), hogy "age-change", ráadásul két emberes: Míg a kiscsajból hirtelen felnőtt lesz, a másikból meg gyerek. :)
A történet el volt találva. Se nem hosszú, se nem rövid. Nincsenek benne unalmas "rétestészta" részek, kerek egész lett, és bár azt hittem, hogy a végén vissza fognak változni, azért így is jó lett.
A grafika elég jó, az intro zenéje dallamos és fülbemászó, az outro már kevésbé.

Ami nem tetszett az az, hogy itt sem lehet megítélni a szereplők korát: szinte mindenki ugyannanyinak néz ki, ill. az is fura, hogy Karada és Testuma elvileg mindketten 12 évesek (a történet elején), mégis Tetsuma idősebbnek, Karada meg 8 évesnek tűnik...

Idő hiányában ezt is sajnos darabokban tudtam csak nézni, de azért összességében tetszett.

7.5/10

Junchi

Quote from: Ymir on 2008-12-12, 11:46:54
5 Centimeters per Second

A Hoshi no Koe százszorta jobb volt ennél. Sajnos csalódnom kellett benne. A garfikájával, zenéjével meg voltam elégedve, viszont a története, szereplők cselekvés-képtelensége nagyon lehúzta a végeredményt.

10-ből csak egy 5-öst adok neki.

Hö... A Hoshi no Koe-t, meg az 5cm-t még csak egy kalap alá sem érdemes venni... Előbbi amúgyis szívügyem, pláne, ha erről a témáról van szó -> Avagy hogyan lehet kiváló drámát lenyomni a nagyközönség torkán uszkve 25 percben. Zseniális mű!

Soul

Quote from: Ymir on 2008-12-12, 11:46:54
5 Centimeters per Second

A Hoshi no Koe százszorta jobb volt ennél. Sajnos csalódnom kellett benne. A garfikájával, zenéjével meg voltam elégedve, viszont a története, szereplők cselekvés-képtelensége nagyon lehúzta a végeredményt.

10-ből csak egy 5-öst adok neki.
Aki még nem látta Spoiler veszély.

Nem, nem tudok elmenni mellette meg kell védjem az 5cm-t.Szerintem igen is megérdemel min 8/10, egyik kedvenc szerelmi drámámként tartom számon, még ha annyira annyira nem is drámai mint pl a Kimi ga Nozomu Eien ahol nem kevés lelki szenvedés folyik.A Voices of a Distant Start-t rég láttam de engem kb semennyire nem hatott meg és nem is érzem hogy látni akarnám ujra, lehet az űrutazós dolgok nem a szívem csücske.Az 5cm egy olyan emberi sorsot mutat be amikor hiába szereti egymást 2 ember, mégis az élet választja el őket egymástól és akárhogy szeretnék, ezen nem tudnak változtatni.Az egész szinte végig visszaemlékezés és a végén térünk vissza a jelenbe, ahol a már felnőtt srác még mindíg nem tudta elfelejteni gyerekkori szerelmét.Nekem a vége tette fel a koronát az egészre, amikor megy főszereplőnk és meglátja hosszú hosszú évek után szerelmét, gyűrűvel az ujján(és úgy tesznek mintha nem ismernék egymást), na az ott adott egy kiütést az agyamnak és egy oylan jelenetet amit sztem nem fogok elfelejteni.Ha jól emlékszem a Distant starban a lány maga megy bele hogy kiutazik az űrbe, az 5cmbe viszont az élet (családi okok) szakítja el a 2 embert.A nulla scifis elem miatt hathatott főleg jobban rám az 5cm, na meg az életben is van olyan hiába akarsz valamit az nem úgy lesz és nem is nagyon tudsz ellene tenni még ha akarsz is, 1 fiatal srácnak ott hagyni a családját nem lett volna okos dolog, na meg a távkapcsolat bukói  ^^.Valami azt súgja így, hogy alíg emlékszem a Distant Star-ra hogy sok hasonlóság van a 2 anime között.Nekem mégis emberibb (vagy hogy fogalmazzak) volt az 5cm Per Second.

És ajánlom megtekintésre ezt az 5cm Per Second amv-t.

motifator

#6109
@Soul:  :tezsvir:

Edit: közben megnéztem az AMV-t. Igencsak  :cool: , érdemes letölteni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

Kezdem megszokni, hogy Soullal ritkán egyezik az ízlésünk :P

Soul

Oh yes, i hate youtube quality, you not, thats all  ;).

Fejtsd ki miben nem értesz egyet, ne csak ennyibe hagyd  :smile:.

motifator

Várj, megpróbálom kitalálni.
Énnek a Hoshi no Koe jobban tetszett, mint a Byousoku 5cm. :P
Az utóbbit hosszúnak, és jóval unalmasabbnak találta, mint a Hoshi no Koét, és nem tetszett neki az angst.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

#6113
Quote from: Soul on 2008-12-13, 21:38:06
Oh yes, i hate youtube quality, you not, thats all  ;).
Őszintén, ez eszembe se jutott :F
Nem egyezik ízlés = más tetszik, mint neked (amv-k, zene, anime, etc), de abszolút no offense intended.
Jelenleg csak annyi, hogy nem tetszett az 5 cm, unalmas volt és kínlódásos, bár szép (grafika).
Tényleg nem volt szándékomban semmiféle köcsögösködés. :frown:
ED: motifator be some mind reader, I say!

Soul

A radarom nem érzékelt semmi köcsögösködést, csak kíváncsi voltam, a youtube-t meg poénból írtam.

SaiyaGin

Tonari no Totoro

Lehet, hogy istenkáromlónak és őrültnek fogtok tekinteni, de nem nagyon tetszett. Unalmas volt, és a gyerekek hiperaktivitásából is hamar elegem lett. Azt azért nem mondom , hogy kár volt megnézni.

Solid Snake

Quote from: SaiyaGin on 2008-12-16, 13:36:01
Tonari no Totoro

Anno én is csak pislogtam nagyokat, hogy ez mégis mitől annyira népszerű és közkedvelt anime.
Valahogy nem éreztem azt, hogy a Ghibli animékre jellemző olyannyira különleges elemeket tartalmazná (bár az is igaz, hogy a Totoro a Ghibli stúdió megalapítása környékén készült, azaz lehetséges, hogy ennél az animénél még nem is gondoltak úgymond "nagy" dolgokra).

Szóval nem vagy egyedül.  :D

Annyi viszont bizonyos, hogy a fiatalabb korosztálynak önfeledt szórakozást adhat.

chilip

megnéztem a 2 MUNTO OVA-t.  :jee: nagyon jó volt. első rész még nem volt annyira akció dús mint a 2. de az animációra nem lehet panasz. Tetszetős harcok, érdekes volt a sztori is. 2. rész vége meg jó kis cliffhanger. Ezek után igencsak várom a sorozatot.

Solid Snake

#6118
Kaiba

Hosszú hónapok eltelte után a vizsgaidőszak kezdete megadta az alkalmat, hogy végignézzem. Úgyis filozofálgatós kedvem van mostanság, így mondhatom: nagyon jó időt fogtam ki a darálásra.

Gondolom, az alapkoncepciót mindenki ismeri, de azért dióhéjban: egy olyan világot mutatnak be, ahol az emlékek adatokká vannak alakítva memóriachipekben, melyek gazdatesttől függetlenek, így gyakorlatilag a halhatatlanság kérdése megoldva.

Az első 6 részben magát a világot, szabályait mutatják be oly mértékű részletességgel és hitelességgel, hogy az ordítóan gyerekes rajzolás ellenére is ott érzi magát az ember. Erre rácsapnak némi drámával, hogy még inkább oda ragasszon, majd a második félben már kibontakoztatják a főszálat is, ami részről részre egyre durvább csavarokkal és nagybetűs WTF pillanatokkal szolgál (és ami a legelképesztőbb: közben nem is foglalkozol az alapból is ütős világ szabályaival, hiszen a felvezető részeknek köszönhetően már természetesnek veszed az egész univerzumot). A befejezés valahogy túlzottan szürreális lett, de egye fene, a legjobb 12 részes CUCC címét úgyse veszíti el nálam.

[spoiler]Meg tudná valaki magyarázni, hogy a gonosz gyerek Warp-klónt tenyerén hordozó százmellű izé mi a FENE volt?  :muhahah:[/spoiler]

Kieg: a zenéje is fantasztikus. Éppen most hallgatom az OST-t.  :jee:

10/10

A vizsgaidőszak további részére eddig Serial Experimental Lain-t és Texhnolyze-t tervezek végignézni. Szerintetek így a Kaiba-féle agykisülés után megéri belekezdeni?

Junchi

#6119
>Solid Snake

Háát, ha továbbra is agymegmozgató művet szeretnél, akkor ajánlom inkább a Mushishit, ha még nem vaccsoltad volna meg :3; Tex nem rossz, már amennyit láttam belőle, Lain meg szintén az az egyszer nézhető kategória (héé, rühellem a cyberpunk cuccokat, említettem már? *elbújik*), de imo a Kaiba után egyikbe sem érdemes belecsapni :D;; Legalábbis túl "hangulat-anime" mindkettő, szal nem lehet akármikor leülni eléjük. Maah, a Mushishi nem mintha nem lenne az xDD