Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: LiaLia on 2009-10-16, 00:41:17
A Mononoke lenne a következő anime, amit néznék tőle.
Mononoke Hime, össze ne keverd a Mononoke c. anime sorozattal ;)
És hajrá, nézzed, nagyon jó! (Meg a Nausicaä, Laputa is, ki ne hagyd őket!)

Zsiga

Mért szereti mindenki a Mononoke Hime-t? Szerintem az egyik leggyengébb Ghibli film.
(in b4 0/10)

Én

Quote from: Zsiga on 2009-10-16, 20:22:43
Mért szereti mindenki a Mononoke Hime-t? Szerintem az egyik leggyengébb Ghibli film.
(in b4 0/10)
Miért szereti mindenki a Ghibli filmeket?

Zen

Quote from: Én on 2009-10-16, 20:26:01
Quote from: Zsiga on 2009-10-16, 20:22:43
(in b4 0/10)
Miért szereti mindenki a Ghibli filmeket?
Miért szereti mindenki az animeket?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Én

Mert a legtöbb nem olyan, mint a Ghibli filmek. :D

LuckyDingo

A Ghibli filmeknek van egy olyan iszonyat jó hangulata, amit eddig még nagyon máshol nem tapasztaltam.. lehet ezért szereti más is őket :)

Zsiga

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-16, 20:35:37
A Ghibli filmeknek van egy olyan iszonyat jó hangulata, amit eddig még nagyon máshol nem tapasztaltam.. lehet ezért szereti más is őket :)
+1. És épp ez az ami szerintem nincs meg a Mononoke Hime-ben.

Cloud

Quote from: Zsiga on 2009-10-16, 20:48:26
Szal akkor melyik is a legjobb Ghibli film?

Member

Zsiga

Cobra

Nekem meg pont, hogy a Mononoke Hime volt a legemészthetőbb azokból a Ghiblikből, amiket láttam. Ha a grafikától eltekintünk, akkor is eléggé szűk szerintem azoknak a rétege, akiknek tetszenek a Ghibli féle történetek.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Próféta

Quote from: Zsiga on 2009-10-16, 20:48:26
Számomra meg működött. A gyönyörű erdő, az iparosodó világot még nem ismerő vándor, a farkasok, a hercegnőjük, a kohóváros és Joe Hisaishi együtt ilyen jó. Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy a Laputát és a Nauszikát is szeressem, meg Chihirót, Porco Rossot...

Quote from: Cobra on 2009-10-16, 22:46:26
Ha a grafikától eltekintünk, akkor is eléggé szűk szerintem azoknak a régete, akiknek tetszenek a Ghibli féle történetek.
:wtf: Pont hogy brutál népszerűek. Japán mozis statisztikái szerinnt mind a Mononoke Hime, mind a Chihiro minden idők legnézettebb mozifilmje volt egy ideig (igen, élőszereplősök ellenében). Ha hinni lehet a Japánról kialakult benyomásaimnak, akkor elég szűk azon otaku kockák köre, akik úgy egyáltalán animét néznek, de a Ghibliket azért mindenki ismeri.

Cobra

Akkor lehet én vagyok a kivétel, de a Mononoke Hime úgy-ahogy tetszett, de a Chihiro-t egyszer ugyan megnéztem, de soha többet. Laputa mondjuk a grafikánál elvérzett már nálam, de amennyit láttam a történetből (TV-ben ment, fél szemmel néztem), az se fogott meg. Nausicaa ugyanaz volt számomra, mint a Laputa, kb a film negyedét láttam, nagyon nem kötött le.

Bicskei

nekem egyedül a nyestkutyás vagy melyik jön be (ha az Ghibli egyátalán)

a többi annyira nem....
Ultras liberi

Én

Nekem a Chihiro volt az egyetlen anime amit kényszerből néztem végig (angolórai deeveedeezés)

LuckyDingo

Én a legtöbb felsoroltat láttam.. meg még párat azokon kívül is és mindegyik tetszett valamiért. Még a Mononoke Hime is. Ez van, mindenkinek más tetszik.. De az a kijelentés, hogy "eléggé szűk szerintem azoknak a régete, akiknek tetszenek a Ghibli féle történetek." azért kicsit durva tényleg.. XD

De hogy ne nagyon legyen teljesen off..: utoljára Ghiblis filmet asszem a Hauru no ugoku shiro-t láttam. Nem volt egy eget rengető történet, de a képi világa tetszett, a zene és a főszereplő "nyanya" változásai tetszettek.

Kuroi Tenshi

X

:eek: :zomg: :borul:

Tömény sötét, beteg, de remek.
Alattomos módon a 0. részben sejtette, hogy kik
és hogyan fognak meghalni, utána már csak a
remény maradt, hogy mégis meg tudják változtatni
a sorsukat... Az ön-spoilerezése ellenére tartogatott
meglepetéseket, egyes dolgok hamarabb és máshogy
következtek be, mint ahogyan számítottam volna rá,
s a történetben is akadtak még csavarok.

NLZ

Az X film szutyok, a sorozat viszont bivalyos.
[reserved]

Bicskei

Ultras liberi

Próféta

Quote from: Bicskei on 2009-10-17, 09:44:24
Quote from: NLZ on 2009-10-17, 02:55:19
Az X film szutyok, a sorozat viszont bivalyos.
+1
+1

Azért két dolog szól még a film mellett is: az egyik, hogy meglepően dinamikus, látványos akciójeleneteket tettek bele; ilyen a sorozatban max az utolsó részben volt. A másik a szentimentális érték: amikor kb. 15 évesen levetítették nekem, az említett akciójelenetek nagyon tetszettek; valamint ez volt az első anime, amiről tudtam, hogy anime; ezután kezdtem a neten kutakodni; így aztán az X indított el a lejtőn idáig :)

Van még a manga is, csak részeit olvastam anno, de ha nem csal az emlékezetem, abban is voltak érdekes elemek:
[spoiler]Mintha FuumaKamui úgy lett volna "főgonosz", hogy közben jóformán egy dolgot csinált: egytől egyig mindenkinek valóra váltotta a vágyait... ez meglehetősen beteg így. [/spoiler]
Valami átszivárgott ebből az animébe, de úgy rémlik, a mangában durvább volt. Persze régen volt, tán igaz se volt.

Cobra

Nekem a film jobban tetszett, szerintem a sorozatot túlságosan elnyújtották.

NLZ

A filmhez anno úgy ültem le, hogy nem tudtam semmit se róla, azt csak néztem, hogy ez meg miafasz. Igaz, ez még nagyon régen volt, animés pályafutásom elején. Most már sztem a felénél kinyomtam volna. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2009-10-17, 19:36:03
Nekem a film jobban tetszett, szerintem a sorozatot túlságosan elnyújtották.

A filmet lehet, hogy egyszer réges-régen voxon láttam, de
nem vagyok benne biztos, lehet, hogy más, hasonló témájú
volt. A sorozat szerintem nem volt túlságosan elnyújtva, ez
még bőven belefért hosszban; legfeljebb pár összefoglaló/
visszaemlékező részletnél éreztem azt, hogy ezt áttekerném,
de egy hetenként megjelenő sorozatnál azért ez még
megérthető. Film-rövidségben szvsz a tragédia mélységének
jelentős része elveszne, ami pedig ennek a lényege volt,
legalábbis szerintem, s a hent válna domináns elemmé.

LiaLia

Mononoke Hime
Tetszett  :smile: Az alapmese is érdekes, klasszikus, ahogy megjelenik a gonosz, egy kiválasztott fiúnak el kell hagynia az otthonát, meg kell keresnie gonoszt, és meg kell gyógyulnia, útközben bonyodalmakba keveredik, lesznek segítőtársai, majd részt vesz a végső küzdelemben.
Viszont jóval több volt ebben a mítikus történet, ahogy óriás állatistenek és emberek küzdenek egymással, közben az erdő, a természet a tét, hogy tovább tud-e élni, vagy az ember el fogja pusztítani. Régen még valóban tisztelte az ember a természetet, és nem önmagát helyezte mindenek fölé. Technikailag valóban sokmindenre képes az ember, élet és halál ura lehet, de sajnos azt már nehezen látja be, hogy hiába képes erdőket, egész hegyoldalakat átalakítani, ha ez súlyos beavatkozás a természet rendjébe, és az okozott károk miatt képtelen az élővilág megfelelően regenerálódni, és fokozatosan pusztul.
A rajzolás klasszikus, bár így a többedik Ghibli film után igencsak egyforma lányok és fiúk vannak a történetben  :smile: A kodomák külön kedvencek lettek  :cool:, és az óriás állatisteneket is nagyon jól megjelenítették.

Összességgében, mint mítikus történet az erdő és a természet isteneiről, és az emberek küzdelméről, 10/10

Moha

Quote from: LiaLia on 2009-10-19, 23:19:43
Összességgében, mint mítikus történet az erdő és a természet isteneiről, és az emberek küzdelméről, 10/10
:zen:

Miyazaki nagyon tiszteli és szereti a természetet és ez a műveiben is megjelenik. A Mononoke Hime szerintem is az egyik legjobb filmje. Az mondjuk tény, hogy a szereplők kicsit hasonlóan vannak megrajzolva. :)
Totoro-t láttad már? Az nagyon aranyos és kortalan.

Selmo

Princess Lover (12 rész):

Quote from: smash++ on 2009-10-05, 14:21:42
Az első két rész alapján többet vártam tőle. A szereplők bejöttek főleg Charl és Silvia (testi adottság ott volt :D )
Igazából, az első részek után hanyatlás az egész anime. A történetből semmi értelemeset nem tudtak kihozni, sőt egy nagy baromság az egész amiért Teppei szülei is meghaltak...
Teppei jó fej, de nagyon finomkodó, semmi vér vagy gyilkolás...

Hárem anime, de mindenki tisztában van azzal, hogy Teppei X Charl, de ennek ellenére pont az ő kapcsolatuk nem fejlődik megfelelő szintre (vagy lehet fejlődött, de semmit nem mutattak az animeben).
:tezsvir: Amilyen jól kezdődött olyan színvonalon sikerült elszúrni.

A tökéletesség unalmas.

LiaLia

Quote from: Moha on 2009-10-19, 23:23:06
Miyazaki nagyon tiszteli és szereti a természetet és ez a műveiben is megjelenik. A Mononoke Hime szerintem is az egyik legjobb filmje. Az mondjuk tény, hogy a szereplők kicsit hasonlóan vannak megrajzolva. :)
Totoro-t láttad már? Az nagyon aranyos és kortalan.

A Totoro-t sem láttam még  :smile: amiket láttam eddig, azoktól írtam itt a topikban, bár nem vol túl sok. Akkor felkerül Totoro is a listára, megnézendő még az ajánlások alapján a Nausicaa és a Laputa is  :smile: a Hotaru no Haka is megnézendő.

motifator

Írd fel inkább, hogy az összes Ghibli megnézendő, így egyszerűbb :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

LiaLia

Quote from: motifator on 2009-10-20, 21:57:23
Írd fel inkább, hogy az összes Ghibli megnézendő, így egyszerűbb :)

:D ajjaj, az már sok lesz egyszerre. Egyelőre a főbb vonalon, ami ajánlás belőle, mert közben tervezett sorozatok is vannak :smile: a Ghost in the Shellnek is esedékes a két sorozat szakasza, plusz most két sorozat van a gépen, még azok is megnézendőek. Azért idővel végignézem a Ghibliket, nekem már most klasszikusok  :smile:

Moha

NHK ni Youkoso! (link)

Megint egy mesterien összehozott sorozat. Nem hiába szeretem a drámákat. Egyik barátom ajánlotta ezt, mikor angst sorozatot akartam nézni. Megérte.
:zen:

Röviden: 10/9.5

Bővebben itt