Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Saiunkoku Monogatari
Politikai anime egy a császári Kínáról mintázott országban. Akit ez először elriasztana, ne aggódjon a történet eléggé karakter központú, nézeti magát. Engem leginkább a Fushigi Yuugi-re és a Twelve Kingdoms-ra emlékeztetett. A történet ugyan a második évad végéig lezáratlan marad, és a közeljövőben nem is számíthatunk folytatásra, mert a jelenleg 14 regényből 12-t feldolgoztak, de mindenképp érdemes megnézni.
Mindkét évad: 10/10

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-02-01, 23:07:47
Quote from: Próféta on 2010-02-01, 22:55:05
Megéri esetleg úgy megnézni csak azt az egy részt, ha a sorozat maradékára nem nagyon vagyok kíváncsi?
megnézhető külön is, és úgy
is aranyos/vicces lesz.
Köszi K_T+NLZ, tényleg aranyos volt :) Anno valamikor régen az első rész intro-outro nélküli previewját láttam, az alapján könnyen elhiszem, hogy a sorozat maradéka nem hozza ezt a színvonalat, úgyhogy örülök, hogy jótét lelkek felhívták a figyelmemet erre az epizódra.
Jé, Paranoid Android a végén.

Selmo

Nishi no Yoki Majo (13 rész): Vagy én fogtam ki valami bűnrossz feliratot, vagy ez az anime télleg egy zavaros össze-visszaság volt. Senkinek sem ajánlom.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Ima, soko ni iru boku

Az első rész egy kicsit megingatott az elején, de a
második-harmadik résztől kárpótolt ezért, meg a
rajzolásáért, opening-endingért is.
Ez a hálivúdi rózsaszínes-hepiendes művilág arcon-
csapása, szemenköpése. Tragédiák kulminációja,
rendkívül kegyetlen, kemény kérdéseket és helyzeteket
vet fel.
Durva, beteg, jó.

Selmo

Shounen onmyouji (26 rész): Kellemes kis démonüzős/gyilkolós fantasy. Főhősünk, Masahiro a legnagyobb onmyouji unokája igyekszik felnőni a nagyapja szintjére. Ebben Mokkun, egy megidézett szellem az állandó társa. Az anime pár történetre oszlik, melyek lazán kapcsolódnak egymáshoz. Sok küzdelem van benne és majd minden részen lehet nevetni is. Megdobták egy csipetnyi romantikával is, de nem vitték túlzásba. (Pedig lehetett volna.)
Akinek tetszett a Shikabane Hime, Chrno Crusade vagy a Shana, az tegyen vele próbát.

A tökéletesség unalmas.

Junchi

#7835
Quote from: Selmo on 2010-02-12, 17:02:34
Shounen onmyouji (26 rész)

Most seggarc leszek és eljátszom az ellentábor szerepét. (Muszáj, ez az anime egy fájdalmas emlék maradt számomra.)

Szal, nem to'om, de én kvázi végiguntam az egész animét. Egyszerűen semmi olyan nem történt benne, ami kicsit is motivált volna egy esetleges pozitív értékelés irányába. A karakterek rettenetesek voltak, Masahirótól vagy tízszer kaptam heregörcsöt a sorozat alatt és máig az egyik legirritálóbb anime karakternek tartom, de a többiek sem kivételek. Pölö Gurennel imho abszolúte nem tudtak mit kezdeni. Ki akartak hozni belőle valami kevésbé egyhangú főhős-pótlékot, de nagyon nem jött össze.

Aztán, ami még fájt, az a sztori: Szal WTF? Van 12 (annyi volt, nem?) szellem, ebből ha hárommal foglalkoztak aktívan, akkor még sokat is mondtam, a maradék hármat meg random bevágták a sorozat legvégére, hogy azért lássák a nézők, ők is megvannak. A romantikázást sem tartottam kifejezetten pozitívumnak, szal eléggé egy síkban mozgott mindkét fél + a sztorit sem éreztem különösebben erősnek, szal eléggé randomnak tűnt úgy elejétől a végéig az egész, a seiyuuk pedig szintén bántották a fülemet (Konishi Katsuyuki legpocsékabb alakítása volt imo Guren).

Szal mindent összevetve, a magam részéről csak azoknak tudom ezt a cuccot ajánlani, akik 1) most kezdik az anime-bizniszt (U társaság tehát kilőve :D), 2) nem tudnak magukkal mit kezdeni és/vagy szellemes, papos, japán mitológiás cuccra vágynak.

Selmo

Sora no Otoshimono (13 rész): Igazából nem nagy szám, de én végigröhögtem. :lul:

Quote from: Junchi on 2010-02-12, 17:13:22
Aztán, ami még fájt, az a sztori: Szal WTF? Van 12 (annyi volt, nem?) szellem, ebből ha hárommal foglalkoztak aktívan, akkor még sokat is mondtam, a maradék hármat meg random bevágták a sorozat legvégére, hogy azért lássák a nézők, ők is megvannak.
Erre csak annyit mondok, hogy az anime címe nem 12 szellem volt, tehát miért is kellett volna őket bemutatni születésüktől kezdve? A többi meg pap és papné.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Quote from: Selmo on 2010-02-13, 15:49:39
Sora no Otoshimono (13 rész): Igazából nem nagy szám, de én végigröhögtem. :lul:
Igazából pont az a lényege. :D

Bár mostanában a mangában kezd alakulni egy komolyabb story.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Shuffle

Ezt most egész gyorsan végig néztem. Volt most időm is, meg a hangulatom miatt is néztem. Egész jó kis cucc. Az elején azt hittem, hogy átlagos ecchi-pantsu-harem vígjáték lesz, de a végén erően áthajlott drámába és bár nem az a végeredmény lett, amit vártam, mégis jól sült el.
A "fan clubok" baromi idegesítőek voltak, szerencsére a készítők is rájöttek és a vége felé már nem hozták fel őket. Másik negatívum, hogy a közepéig kicsit random volt a story, csak utána látszott kibontakozni valami.

Szerencsére viszont a srác töketlenségét és döntésképtelenségét nem vitték túl azon a határon, ahol már nem bírnám (mint pl. az ichigo 100%-ban) és végülis a befejezés is jó lett.
A háttérzenék nagyon tetszettek, asszem le fogom szedni az OST-t.

Egyelőre ennyi jut eszembe róla. Tetszett. 8/10

A folytatás milyen? Érdemes megnézni azt is?

Zen

Quote from: Moha on 2010-02-14, 22:08:31
Szerencsére viszont a srác töketlenségét és döntésképtelenségét nem vitték túl azon a határon, ahol már nem bírnám
Nekem pont azelőtt a rész előtt lett elegem belőle amiben végre észhez kap. Szívás.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Darkstar

Quote from: Moha on 2010-02-14, 22:08:31
A folytatás milyen? Érdemes megnézni azt is?
Majdnem 100% recap, elég, ha az utolsó részt nézed meg.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

#7841
Nekem meg pont azelőtt lett elegem belőle, mielőtt a sztori elkezdődne. :) Röviden: az első részek teljes "limonádé" hangulata majdnem bealtatott, így sajnos az egész jó ecchi jelenetek ellenére is dobtam. Aztán elkezdtem a játékot, na ez epic, merem ajánlani mindenkinek. :) Fanclubok, és egyéb anime által "fillerként" beleírt baromságok kilőve, a történetre jobban fókuszálnak, rövidebb az egyes szereplők "felvezető" része, Mayumi jellemét nem cseszték el, a drámázást sem viszik túlzásba, szebb a karakterdizájn, stb-stb. Sokkal jobb a game, na. Majd egyszer erőt veszek magamon, és befejezem az animét is, de kétlem, hogy ezek után még meg tudna lepni. Eleve nem tartottam jó ötletnek, hogy a játékban van 5 route, és a készítők ezt megpróbálták az animében egyszerre, minden útvonalat egybegyúrva leadni. (Főleg, hogy pl. a Sia történet fogalmam nincs hogyan derül ki az animében, mivel a játékban eleve akkor ismered meg mindegyik lány sztoriját, amikor már minimum vonzódtok egymáshoz. 2-3 epizódonként kiszeret egy csajból, és beleszeret egy másikba, vagy hogy? ^^") Egy Clannad-megoldás jobb lett volna, ahol letették a voksukat már az elején az egyik lány mellett, és többé-kevésbé az ő útján haladtak. Még a Kimiben is csak a "kétlányos" szerelmi háromszöget merték bevállalni, nem véletlenül.

Ja, viszont az utolsó OVA epizódot tényleg nézd meg, az kb. nem is kapcsolódik a történethez (elmenne egy fillernek a TV sorozat két epizódja közé), és ecchi, meg fun, meg kissé önirónikus. XD [spoiler]Amikor Kaede yandere-énjéből csináltak viccet, az nagy volt. XD (Ami amúgy szintén nem szerepel a játékban, bár ezt már szinte hozzá sem kell tennem. ;)[/spoiler]

Más: Gankutsuou befejezve (köszi az Animax újabb bakiját, hogy pont az utolsó két rész sorrendjét kellett felcserélni, még mák, hogy videóról néztem :P), érdekes, hogy mintha pont az utolsó 1-2 rész nem ütött volna akkorát, legalábbis a 21-22 epizódpáros tegnap jobban bejött, mint ma a 23-24. Ennnek ellenére rulez, még legalább egyszer minimum meg kell majd néznem. :) (Valszeg miután kiolvastam a regényt is.) 9/10-et simán megér. Mondjuk volt a sztoriban pár meg nem magyarázott dolog (nem is kevés), de egyszerűen a hangulat, a rendezés, a zene, a képek, minden annyira a helyén van, hogy eltörpülnek ezek mellett. Ahhoz meg tényleg gratula a készítőknek, hogy indítottak egy szereplőgárdával, akiknek a nagy része semleges volt, és 1-2 még idegesítő is, viszont a végére sikerült úgy alakítani a jellemfejlődést/sztorit, hogy szinte az összeset megkedvelje az ember. :) Igazából csak az eléggé nyitott befejezés zavart, OK, a főszálat rendesen lezárták, de: [spoiler]Albert most végül legalább találkozott Eugene-vel? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ne adj isten összejöttek-e végül, de az érdekes volt, hogy ott áll Franz sírjánál, meghallja a zongoraszót, elkezd futni, majd vágás, és a temetőből az egykori házuk elé "teleportálódik". Hasonló volt az, amikor a gróf megölte Franzot, és utána a következő részben max utalásokból lehet sejteni, hogy mi történhetett, de nem tudjuk, hogy a gróf hogyan regált, Mercedes szintén úgy csinált, mintha semmi nem történt volna, csak Albert és Haydé kiborulása, meg a gróf borús hangulata jelezte, hogy "basszus, itt megöltek egy embert", amúgy kb. semmi. Vagy az utolsó részből még:

1. Max és Valentine akkor most végre összeházasodhatnak, vagy mi a fene van? Egyáltalán mi volt eddig? Elment 5 évre harcolni, és most, hogy béke van, végre elveheti?

2. Mi a fene volt egyáltalán a címszereplő Gankutsuou? Annyi derült ki, hogy valami lény, aki bosszúszomjas emberekkel köt egyezséget, és cserébe a hatalomért neki adják a testüket (félreérthető...XD), de amúgy semmi. Meg egyáltalán mi lett vele? Azt láttuk, hogy Albert mond valamit a grófnak, ami annyira hat rá, hogy gyakorlatilag visszaváltozik Edmundá (erről is jó lenne tudni, hogy mi volt az...), viszont az epizód végén hallani, ahogy Ganku mondja, hogy "én mindig veled leszek, sose felejts el" vagy mi... Most ez arra utal, hogy örökké él, és a grófban maradt? (Mert az kiderült, hogy ha a fickó már szinte elrohad, a Ganku még akkor is él benne, lásd az előző gazdatestet. És végülis Albert papa, meg a gróf ott "temetődtek el" a helyszínen, gondolom a Mercedes által meglátogatott sír csak jelképes.) Ja, igaz is, térkapu nyílt Edmund börtönébe, vagy hogyan került a cellájába a hullában várakozó Ganku?[/spoiler]

Szóval azért 1-2 dolgon még agyalhattak volna a készítők, de ennek ellenére végig egy izgalmas, hangulatos, sílusos, és szórakoztató sorozathoz volt szerencsém, egy próbát szerintem mindenki tehet vele. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Junchi

#7842
Quote from: Titkos on 2010-02-15, 02:35:49
[spoiler]Albert most végül legalább találkozott Eugene-vel? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ne adj isten összejöttek-e végül, de az érdekes volt, hogy ott áll Franz sírjánál, meghallja a zongoraszót, elkezd futni, majd vágás, és a temetőből az egykori házuk elé "teleportálódik". Hasonló volt az, amikor a gróf megölte Franzot, és utána a következő részben max utalásokból lehet sejteni, hogy mi történhetett, de nem tudjuk, hogy a gróf hogyan regált, Mercedes szintén úgy csinált, mintha semmi nem történt volna, csak Albert és Haydé kiborulása, meg a gróf borús hangulata jelezte, hogy "basszus, itt megöltek egy embert", amúgy kb. semmi.n, végre elveheti?[/spoiler]

A dicsérőszavakkal természetesen agree, bár nálam csípőből 10 pont ez az anime, de valszeg túlságosan is elfogult vagyok... megint! :D

Ami a quote-ban szereplő dolgokat illeti: [spoiler]Na igen, Franz halála után tényleg van a sztoriban egy meglehetősen durva plot hole-fest, kezdve rögtön az órával, ami később rejtélyes módon ismét ép volt, vagy Mercédes-szel, aki a harc idején végig ott volt a Gróffal és bandájával, ám - mint láttuk - elájult, de a fight végén leléptek a Grófék, viszont Merci nem volt velük, szal őt technikailag otthagyták. Ájulásából visszatérve pedig biztos megvonta a vállát és ment a dolgára, fittyet hányva, hogy előtte mi is zajlott épp... xD

Ami Eugéne-t illeti: Szinte 100, hogy találkoztak a végén Alberttel. Szal ugyan csak annyit mutattak, hogy nagy serényen fut valahová, de szerintem egyértelmű volt, hogy kihez és milyen szándékkal.

És maga Ganku: Őszintén szólva erre én sem tudok semmi biztosat mondani, bár gyanítom, ez szándékosan maradt meg így, kérdés formájában a nézőkben, hogy lehessen még a későbbiek folyamán is agyalni rajta. :3[/spoiler]

Kuroi Tenshi

Darker than black

Nem világmegváltó, annyira nem is különleges/kiemelkedő,
de egész jó volt. Kár volt a komolytalan részekért (I'm
looking at you, comic relief Detective-san and anime girl),
néhány szálat a történetből jobban kifejthettek volna
vagy az infókat gyorsabban csepegtethették volna; na
meg ez a minden lány beleszeret Hei-be dolgot se kellett
volna nyomatni; viszont pluszpontok járnak azért, hogy
a végkifejletet nem lehetett előre tudni, mint ahogy azt
se, hogy kivel mi lesz; na meg azért, mert Hei nem csak
sima jófiú-karakter volt, viselkedett párszor rettentő
nagy köcsögként (ahogy a szerepét játszotta -- s ezáltal
emberek életével; meg ahogy Havoc-kal bánt).

ogre

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-02-19, 03:05:09
Darker than black

mert Hei nem csak
sima jófiú-karakter volt, viselkedett párszor rettentő
nagy köcsögként

nem kötözködésből kérdezem, de emlékeim szerint Hei sosem volt jófiú. szóval ha mégis, kíváncsi lennék, mikor, és hogyan. egy contractor esetében ez kb kizárt, még ha überfőantihős is az illető (lásd dtb2)

Kuroi Tenshi

#7845
Quote from: ogre on 2010-02-19, 03:13:53
nem kötözködésből kérdezem, de emlékeim szerint Hei sosem volt jófiú.
egy contractor esetében ez kb kizárt

Ugyanarról a sorozatról beszélünk?

[spoiler]
1.) rengetegszer segített másoknak, még akkor is, ha neki ebből
nemcsak, hogy nem származott előnye, de még kifejezetten
hátrányba vagy veszélybe is került.
2.) Hei nem volt contractor. A meteordarab hatására a húgának
egyik képességét, az áramot megkapta, de végig ember maradt,
a szerződő szerepet csak játszotta, pontosabban egy olyan
maszk volt, ami mögé bújt, saját maga elől is. Erre nem csak az
elejétől volt rengeteg utalás, de a végefelé többször kereken ki
is mondták (pl. a szekta-guru és a legvégén a többi szerződő
lelke).
3.) Ezt csak a "társaság" nyomatta, hogy a szerződőkben már
semmi emberi sincs, csak eszközök / bábok / gépek; a sorozat
pedig végig erre cáfol rá, kb. minden második részben van
valami fontosabb pillanat, ami mutatja, hogy ez így nem igaz,
a "társaság" csak azért találta ezt ki, hogy önmagát igazolja
és a szerződők elembertelenítése, démonizálása által ne
érezzen értük senki sajnálatot.
[/spoiler]

Erős kétségeim vannak, hogy a sorozat lényegéből bármit
is fogtál... hacsak nem kevered valamivel vagy nem emlékszel
már tisztán rá.

ogre

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-02-21, 04:14:06
Ugyanarról a sorozatról beszélünk?
...

Erős kétségeim vannak, hogy a sorozat lényegéből bármit
is fogtál... hacsak nem kevered valamivel vagy nem emlékszel
már tisztán rá.

"rég" volt, sok anime folyt le azóta a dunán... :) mindenesetre nem az maradt meg bennem, hogy Hei milyen aranyos és kedves srác. amúgy lehet, hogy megnézem megint, mert most úgysincs igazán mit.

Kuroi Tenshi

Darker than black -- Gemini of the meteor

A sorozat folytatása, s ugyan eléggé máshogy, sokkal lágyabban
kezdődik, de az utolsó részekre behozza lemaradását (bekeményedik,
ez is lesz olyan beteg). Kár, hogy a történet egyes részei homályban
maradnak (pl. Shion, aki a háttérből irányít rengeteg dolgot, tervére
csak utalások vannak a végén; vagy Yin / Izanami), és megmagyará-
zatlan dolgok is maradtak (Amber, ME Squeeze és hálózat, meg amit
evvel kapcsolatban mondott a szöszi jósnő). Meg úgy en bloc a
legvége nem teljesen tiszta
[spoiler]
Jól értem, hogy Suou meghalt (megint, most már végleg) vagy
legalább mély/örök álomba merült, de a (módosított) tudata az ME
hálózatban egy Shion által készített álomvilágba került, ahol boldogan
élhetett normális családként; és amit érzett, hogy valaki figyeli, akit
ismer valahonnan, de nem tudja ki, az vagy Shion (utalás a kék és
piros csillagokra) vagy Hei (ígérete). Aztán ott van Yin / Izanami,
akinek a teste volt valahol, álomban vagy kómában, aztán a kapun
belül ott volt Izanamiból egyből kettő, egy fekete és egy fehér
(Hell's Gate és Heaven's Gate párhuzam? Több jövő szimbólum?),
a fehér azt kérte Hei-től, hogy ölje meg, s a végén azt látjuk, hogy
Hei Yin testét cipeli. Aztán ott van még July, akiben a végére emberi
érzések fejlődtek ki, beleszeretett Suou-ba, s azt kérte, hogy együtt
lehessen vele, így került Suou álomvilágába. Eddig még tiszta is lenne,
de utána hogy tér vissza, hogy támad fel, mint az "új lény"? És mi volt
az a képessége, emberi lelkeket / tudatot gyűjtött össze és küldött az
ME hálózat álomvilágára, amolyan NGE Instrumentality Project-szerűen?
[/spoiler]


Pr3d4k1ng


,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Member

Az első részben tényleg jó ötlet volt, hogy a riválisok szemszögéből láthattuk. Mondjuk az meglepett, hogy Shuuyu ebben pont úgy van megrajzolva, mint az előzőben Toutaku.

Moha

Quote from: Member on 2010-02-27, 14:54:13
Ikkitousen
Egész jól összefoglaltad. Én ugyan nem bírtam végig nézni a sorozatot, de ahogy látom, nem maradtam le semmiről. :D
Btw, én az intrót nem hasonlítanám a Maxi King reklámhoz. Az Ikkitousen intro (különösen a zene) szerintem elég jó, ellenben attól az ominózus reklámtól kiráz a hideg...

Member

Quote from: Moha on 2010-02-28, 13:51:34
Btw, én az intrót nem hasonlítanám a Maxi King reklámhoz. Az Ikkitousen intro (különösen a zene) szerintem elég jó, ellenben attól az ominózus reklámtól kiráz a hideg...
Lehet, hogy igazad van, inkább vmi másik NY Viva klasszikushoz passzolna. :) Amúgy a szegedi kárász utcán egyszer behívott vmi felmérést végző idióta és pont ezt a reklámot kellett kiveséznem. :)

Titkos

#7853
Ikkitousen OP szerintem is jó, igazából tényleg csak az a "feka-rap" cseszi szét. Ha az nem lenne, vagy szolidan meghúzódna a háttérben (ahogy pl. teszi a TV size első háromnegyedében), azt mondanám, hogy ott van a kedvenc anime OP-jaim közott. A sorozat meg olyan amilyen, a "lényege" kb. tényleg abban merül ki, hogy nagymellű nők tépik le egymásról a ruhát, nem tudom, hogy ettől még miért tartják sokan valami "klasszikusnak" meg "legjobb ecchi ever!"-nek. (Ennyi erővel a Queen's Blade is lehetne, kb. ugyanerről szól.)

Hogy ne legyen duplapost:

Tengen Toppa Gurren Lagann: Lagann-hen

Nem volt rossz, de azért remélem erről a sztoriról több bőrt már nem óhajtanak lehúzni, erősen megindulna az elkurvulás irányába, nem akarom, hogy EVA 2-ként végezze. Egy alternatív sztorit egy másik világban (pl. amit a Paralel Works-ben láttunk), vagy akár egy OVA-t a Gurren Gakuen mangából simán el tudnék képzelni, de szerintem Simonék kalandjaiból ennyi elég volt. (Max akkor valami "alternatív utolsó 10 perc", hogy kijavítsák a sorozat hibáját, de tényleg ez minden. XD)

[spoiler]pozitívumok:

-fanservice more then 9000, az bejött, hogy Yoko meg Nia a végén már full meztelenek voltak. :D

-Volt 1-2 epic moment, pl. azzal, hogy csak Kittan halt meg, valahogy olyan "hősök pantheonja" feelingje volt annak a jeletnek, amikor csak hárman vannak ott a "halottak dimenziójában" (Simon + Kamina + Kittan)

-a beszólások :D "A te melled nélkül nem teljes a csapat." meg "Annyiszor mondom, ahányszor csak kell: WHO THE HELL DO YOU THINK I AM?" Ezenken feküdtem. XD

negatívumok:

-Már annyira az akciójelenetekre mentek rá, hogy az előző film csak azoknak volt érhetetlen, akik úgy random beültek rá, a mostani viszont néha még nekem is, aki kétszer látta a sorozatot. Úgy kellett elgondolkodnom néha, hogy az adott jelenet épp hogyan történet a sorozatban, különben szinte elveszettem a fonalat, hogy épp mely epizódok körül jár a sztori. Jó tudom, nem lehetett jobban megcsinálni, hogy bele is férjen, meg ott legyen az utolsó fél óra, totál új jelenetként, de akkor is zavaró volt kissé.

-Azért Simon Spirál Erejét már talán kissé túlzásba is vitték, ilyen fél-hollow, fél-SSJ harcos módban nyomta, a zárat is Spirál erővel fúrja ki, vissza kell fognia magát, mert "eluralkodik rajtam a Spirál" stb...

-A Gainax még mindig nem heverte ki az NGE-t, volt 1-2 WTF jelenet, pl. Simon vért köp, mert eltörik a robot fúrója, vagy amin néztem: Yokó mechájának levágják a fél karját, erre felüvölt fáldalmában. Gainax, ezek nem organikus EVA-típusok, b+! XD

-A végén az a mechafest bejött volna, ha ötletesen oldják meg, és nem annyiból áll az egész, hogy előszedik a szereplő saját vagy korábbi mecha nevét, és elébiggyesztik a "Tengen Toppa" titulust. ("Tengen Toppa Solvernia, Tengen Toppa Yoko W Tank", stb.) A dizájnjuk még szódával elment, volt köztük jobb és elég ötlettelen is, de ez a névadás ilyen Studio Pierott-féle "ó'csó" megoldás volt. És ha már mecha: Viral hogy a fenébe tudott Spirál erőt felszabadítani, és egymaga irányítani egy GL-típusu mechát? (Vagy az ikrek, akiknek meg végig Grappal/Grapearl mechája volt, bár ők legalább emberek...)

- Ki ez a pasas ott jobbra? A sorozatból egyáltalán nem ismerős, az első filmben sem szerepelt, most meg úgy állították be, mintha X éve a brigád tagja lenne. Szerencsére annyi szerepe nem volt, de akkor is furcsa. Ismeri valaki?

Asszem annyi, a film amúgy nem volt rossz, 8/10-et megérdemel, de tényleg addig kéne leállniuk, amíg teljesen porrá nem aláznak egy baromi jó sorozatot.[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


bimanc

Quote from: Titkos on 2010-02-28, 18:32:48


[spoiler]
-A Gainax még mindig nem heverte ki az NGE-t, volt 1-2 WTF jelenet, pl. Simon vért köp, mert eltörik a robot fúrója, vagy amin néztem: Yokó mechájának levágják a fél karját, erre felüvölt fáldalmában. Gainax, ezek nem organikus EVA-típusok, b+! XD
[/spoiler]

[spoiler]Mivel a TTGL super-robot anime, ezért természetes, hogy a pilóta fiziológiai kapcsolatban van a géppel. Egyébként a sorozatban is éreztek fájdalmat a pilóták, de nem véreztek.[/spoiler]

A többivel nagyjából egyetértek.

Titkos

[spoiler]Ja bocs, nem tudtam, hogy ez a műfaj velejárója, eddig tényleg csak az EVA-nál láttam ilyet, bár igaz, hogy nem szoktam sok hasonlót nézni. A sorozatban valahogy nem tűnt fel.[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

K különben mibe halt volna bele? A critical átvitte az armort? :)

Titkos

#7857
[spoiler]Pontosan, K halálánál nekem mindig úgy tűnt, hogy a gorilla Glaive attackja gyakorlatilag pilótafülkéstől átszúrta a mechát. (Vagy ha nem is pont ott haladt át, de összezúzta/átdöfte/stb.) Amúgy hülyén is nézne ki, ha ennyire kapcsolat lenne köztük, főleg egy ilyen cuccban, ahol lejár a robotok feje, meg akkor a Movie 2 végén kicsit hülyén fest, hogy hiányzik a Lagann fél karja, de Simonék sértetlenek, és még sorolhatnám... Persze tudom, pont ebben a cuccban nem kell logikát keresni, de ezt a Gainax kavarta be magának. Amúgy meg tuti, hogy van egy csomó ellenpélda is, amikor mondjuk a mechát jelentősen csonkítják, de a pilótának semmi komoly baja nem lesz. (Eskü a következő újranézésnél csak ezekre fogok figyelni. XD)[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

Ha EVÁban nézed, hiába szakad le a "mecha" karja sem szakad le az övék. Ergo a fájdalmat érzi meg a pilóta, gondolom auto az idegrendszerébe jut az inger vhogy.
Mondjuk a TTLG filmeket nem láttam, és nem is szándékozom.

Rounin

Az Escaflowne vért szipolyozó mechái jobb tetszettek.