Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

nikici

Kifutott most néhány sorozat.

Quote from: Darkstar on 2010-09-27, 23:32:05
A Mitsudomoe nálam simán 9/10 legalább, baromi rég volt, hogy egy sorozaton VÉGIG tudtam röhögni és egyeltalán nem vált fárasztóvá a humora. :D

Nálam is lazán megvan 8-as, a 9-en még gondolkozom. Fura, pedig az ilyen állandó félreértéses poénok nem szoktak bejönni, de itt valahogy egyáltalán nem utáltam, sőt. :D Nagyon jókat röhögtem a sorozaton, minden részen. Szeretettel várom a 2. szériát. De kár, hogy az csak 8 részes lesz.

Kaichou wa Maid-sama!: Egy olyan kiszámítható jó kis shoujo. :D Én szeretem az ilyeneket. Az anime vége, a lényeg mondjuk nagyon gyors lett. Kb mintha a szinkronok gyorsan elhadarták volna a szöveget és kész. Voltak benne uncsibb töltelékrészek, de azért összességében jó anime volt.

Katekyo Hitman Reborn!: Ennek is vége lett. Egy hosszú shounennel kevesebb. Nekem az eleje jobban tetszett, a varias részek. Ez a Future arc már kevésbé, meg nagyon el is volt nyújtva. De azért egy ötletes, nem rossz shounen. Volt benne sok jó karakter, de sok idegsítő is. Rebornt valahogy nem bírtam megkedvelni. Annyira mondjuk nem fogott meg, hogy a mangájára is rávessem magam így az anime után.

Seitokai Yakuindomo: nem igazán jött be. Nekem olyan erőltetettek voltak benne a poénok, alig tudtam nevetni rajta egyszer-kétszer.

Seikimatsu Occult Gakuin: Ez tetszett. :D A sztori maga nem egy nagy bumm, de tényleg jók voltak benne a karakterek. A lezárás is korrekt volt.

chilip

Quote from: nikici on 2010-09-28, 01:36:30

Katekyo Hitman Reborn!: Ennek is vége lett.

manga még tart ha érdekel :) nem nagy szám, de azért élvezhető még :D heti 10 percet kap az életemből :D

nikici

Quote from: chilip on 2010-09-28, 02:00:42
Quote from: nikici on 2010-09-28, 01:36:30

Katekyo Hitman Reborn!: Ennek is vége lett.

manga még tart ha érdekel :)

Tudom, azért is írtam, hogy annyira már nem fogott meg, hogy folytassam is mangában. Ha lesz egyszer folytatása az animenak (amiről már kósza híreket hallottam, nem tudni még, hogy mennyire igaz), akkor azt nézni fogom. Vagy ha egyszer vége a mangának, akkor lehet a maradékot elolvasgatom.

Leara

Seikimatsu Occult Academy: a kezdeti lelkesedésem sajnos csökkent, főleg a sorozat közepe táján, ahol 1-1 részes sztorik voltak. A vége mondjuk bejött. Azt hiszem továbbra is a Senkou no night raid marad a kedvenc Anime no chikara projektem :).
MAL

SaiyaGin

#8344
Sengoku Basara 2
Emiya Shirou ajánlásával

LiaLia

Quote from: nikici on 2010-09-22, 16:30:16
Highschool of the Dead: ....Meg miért mindig csak a lányok vetkőztek. :D

A sorozatot végülis egyelőre nem kezdtem el nézni, pont a lánykabugyik és nagy mellek miatt, viszont igen, támogatom a felszólalást, hogy ne mindig csak a lányok vetkőzzenek :D

Quote from: kikuchiyo on 2010-09-26, 14:57:35
Quote from: Chidori on 2010-09-26, 14:07:05
Planetes
pl. a Hold kiaknázása ellen tiltakozó ökoterroristák fellépését

Ez érdekesen hangzik, a sorozat felkerül a megnézendők már igencsak egyre hosszabb listájára :smile:

Quote from: Acchan on 2010-09-26, 16:00:42
Akkor a Kino no Tabi-ról inkább nem is nyilatkozom.  :D

Egyetértek Prófétával, nagyon jó kis anime, bár inkább filozófoknak való, aki extra pörgést szeretne annak lassú, vontatott lehet. Egyfajta Kis herceg történet szerintem. :smile:

Próféta

Quote from: LiaLia on 2010-09-28, 22:54:29
Egyfajta Kis herceg történet szerintem. :smile:
Hmmm elég ritkafajta Kis herceg történet lesz az... a Kino no Tabi szerintem ugyanis erősen cinikus, főleg a vége.

Xzone

Quote from: LiaLia on 2010-09-28, 22:54:29
Quote from: nikici on 2010-09-22, 16:30:16
Highschool of the Dead: ....Meg miért mindig csak a lányok vetkőztek. :D

A sorozatot végülis egyelőre nem kezdtem el nézni, pont a lánykabugyik és nagy mellek miatt, viszont igen, támogatom a felszólalást, hogy ne mindig csak a lányok vetkőzzenek :D

Nemrég olvastam, hogy a szerkesztők már panaszkodnak az új mangakákra, mert nem tudnak jól férfi karaktereket rajzolni :lul:

LiaLia

Quote from: Próféta on 2010-09-28, 23:02:45
Quote from: LiaLia on 2010-09-28, 22:54:29
Egyfajta Kis herceg történet szerintem. :smile:
Hmmm elég ritkafajta Kis herceg történet lesz az... a Kino no Tabi szerintem ugyanis erősen cinikus, főleg a vége.

Ritkafajta, az biztos. :smile: Nem annyira tiszta, ártatlan, mint a Kis herceg, sokkal szövevényesebb, keserűbb talán. Viszont az utazás, ahogy egy-egy hely nagyon karakteres, szimbolikus, és ahogy a párbeszédekből súlyosan fogalmazódnak meg életigazságok, az hasonlatossá teszi szerintem.

Quote from: Xzone on 2010-09-28, 23:05:51
Nemrég olvastam, hogy a szerkesztők már panaszkodnak az új mangakákra, mert nem tudnak jól férfi karaktereket rajzolni :lul:

A gömbölyű formákra áll rá a kezük :D

Acchan

QuoteEgyetértek Prófétával, nagyon jó kis anime, bár inkább filozófoknak való, aki extra pörgést szeretne annak lassú, vontatott lehet. Egyfajta Kis herceg történet szerintem. :smile:
A Natsumét és a Mushishi-t szeretem (utóbbi nagy kedvenc), úgyh nem a tempó okozta a legnagyobb problémát, nem vagyok adrenalinfüggő azért. Egyszerűen nem tudtam ráhangolódni, idegesített az egész világa.

A filós animék ellen sincs kifogásom, az érdekes mindfuck darabokra vevő vagyok bárhol bármikor, de ez nagyon nem feküdt nekem, ennyi.

QuoteHmmm elég ritkafajta Kis herceg történet lesz az... a Kino no Tabi szerintem ugyanis erősen cinikus, főleg a vége.
Régen láttam belőle azt a pár részt, de a sínépítős nagyon durván beleégett az agyamba. Az tipikusan egy olyan ep, amiről a mai napig nem tudom eldönteni, h borzalmasan fárasztó, vagy zseniális.  :D Az biztos, h az a rész tömény cinizmus, csupa nagybetűvel.  ^^

Selmo

Senjou no Valkyria: Valkyria Chronicles (26 rész): Gallia és a Birodalom között kitör a háború. Hőseink épp a falujukat ürítik ki, mikor az ellenség rájuk bukkan. Szerencsére a pincében egy böhöm nagy tankot rejtegettek eddig, így sikerül kereket oldaniuk. Mivel mielőbb be szeretnék fejezni ezt a háborút, hát beállnak a katonasághoz. A milícia tagjai lesznek és a 7. osztagba kerülnek. Innetől az osztag  - és a tank - történetét követhetjük szemmel. Az eleje inkább háborús taktika és stratégia, a közepétől azonban az érzelmek kerülnek előtérbe, aztán átmegy superpowa szerűségbe. Végülis nem egy rossz darab és a világa is érdekes lett, de azért nem mondanám kiemelkedőnek sem. A szereplők némelyikére több időt is szánhattak volna, lehetett volna karakterközpontúbb a dolog, nem ilyen klisés, de hát ez van.

A tökéletesség unalmas.

LuckyDingo

RAINBOW - 6 elítélt története. Mostanában ez jött be a legjobban, a komolyabb témájú animék közül /amiből amíg sincs sok/. 26 részen keresztül végigmentünk a 6+1 elítélt gyötrődésén a fogházban és a szabadulás után.Kiderült, hogy a börtön után is van élet, valóra lehet váltani az álmokat. Soldier sorsát hiányoltam de rájöttem, hogy ő volt a jó példa arra, hogy 6-ból egyszer összejöhet valakinek az álma komolyabb dráma nélkül is. AZ egyetlen negatívum, hogy néhol már oda is drámai elemeket pakoltak, ahova nem kellett volna, de így összességében nem zavart.
Én adok rá egy 8.5/10-et, ami jónak számít.

Junchi

Quote from: LuckyDingo on 2010-09-30, 23:18:20
RAINBOW
Soldier sorsát hiányoltam de rájöttem, hogy ő volt a jó példa arra, hogy 6-ból egyszer összejöhet valakinek az álma komolyabb dráma nélkül is.

Jaja, én is ezt vettem ki végül az utolsó részből, de ettől függetlenül imho kaphatott volna akár menet közben is egy kicsivel több airtime-ot...

Btw az utolsó rész elég langyi lett, de ez persze nem gátol meg abban, hogy rávágjam a 10/10-et.

Nem is tudom, mikor kötött le utoljára anime úgy, mint ez.

Xzone

Unlimited Blade Works

I came.

Elképesztő élmény volt ilyen minőségű grafikával látni ezt a történetet. Attól tartottam, hogy nem fog minden beleférni a film 105 percébe, de szerencsére alaptalanul aggódtam: az összes harcjelenet teljes hosszában szerepel benne, és a sztoriból sem hagytak ki semmi fontosat. Abszolúte megérte a várakozást, néhány jelenetnél szó szerint ugráltam a székemen, vagy hangosan éljeneztem. FUKKEN EPIC.

:hail:

Flaser

Annak dacára, hogy én még nagyobb Type-Lunatic vagyok nekem nem tetszett annyira. Egyrészt a Gardon of Sinners óta nehéz pusztán a látvánnyal levenni a lábamról és alapvetően a nagyon jól megrajzolt részeket már ellőtték a trailerekben.

...de még ha nem is lenne tökéletes a megvalósítás akkor is nagyon tetszett volna, ha jó a történetvezetés. Nos, nem az. Ha nem ismered töviről hegyire a visual novelt akkor szinte teljesen el vagy veszve, nincs jó felvezetés, expozíció, in-medias res bele vagy csöppentve a történetbe. Még ezt is lenyelném, elvégre itt nincs idő hosszasan fejtegetni, hogy mi-miért történik.

Ami miatt ugyanakkor csalódtam a filmben, hogy amivel dolgozik, azt nem tudja rendesen kibontani, körüljárni és lezárni. Ugyan megvan az eredeti történet minden mozzanata, de ez így kevés. Nem tudunk meg eleget arról, miért is akarja Archer így megszabadítani magát. Van egy hosszas monológ, de a VN-ben leírtakhoz képest ez kevés. Ne mond, mutasd! Ez lenne a mozi egyik fő szabálya, de itt nem tudnak élni vele.

Azért is nagyon fájó ez, mert abban az egy jelenetben ahol kénytelenek voltak rögtönözni - mikor Rin odaadja Shirounak a mágus kézjelének egy részét nagyon is jó volt, sok mindent bele tudtak sűríteni... csak kevés volt.

Ha nem ragaszkodnak ilyen vehemensen az eredeti forgatókönyvhöz, ha lett volna bátorságuk keményebb kézzel vágni, ha mertek volna többet bele tenni a történetbe és a filmvászon követelményei szerint átalakítani azt, sokkal jobb filmet kaphattunk volna.

A fenébe is, ez egy szerelmes történet is kellene legyen és nincs a vásznon semmi ami miatt megérthetnénk, hogy a két főszereplő *miért* szeret egymásba. Igen, az eredeti történetben is vonzódtak egymáshoz, de egy lényeges momentum volt, hogy aztán mindketten rájöttek, hogy amit addig láttak az egy a külvilágnak mutatott "maszk" volt és akibe végül beleszeretnek az egy hús-vér ember, hibákkal és szerethető szokásokkal.

Amit kivágtak, ill. egyetlen jelenet erejéig tettek csak a filmbe az a hétköznapok rutinja volt. Nagyon sokat segített volna, ha csak egy montázs szinten - amit a film során egyre rövidebben, egyre inkább csak pár allegorikus képkockával utalva rá - megőrizték volna ezt vonalat, mivel ez ad magyarázatot rá, hogy a két szereplő miért kerül közel egymáshoz. Pár lényeges mozzanatot kellett volna megőrizni, s közben azt is be lehetett volna mutatni, hogy Shirou miként válik igazi amatőrből egy félelmetesen erős harcossá. Eközben bele lehetett volna szőni kettejük kapcsolatát Saber-rel.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Xzone

Na ja, a szerelmi szál nem bontakozott ki eléggé, és Shiro is hihetetlenül gyorsan vált hihetetlenül keménnyé. Gondolom, áldozatokat kellett hozniuk a készítőknek a szűkös időkeret miatt, és így feltettek mindent a GAR-feelingre. Nekem bejött, de a VN ismerete nélkül valószínűleg én is csak pislogtam volna értetlenül a képernyőre.

SaiyaGin

Nem hangzik túl bizalomgerjesztően.  :3x3:

ogre

Quote from: Flaser on 2010-10-01, 21:17:31
Annak dacára, hogy én még nagyobb Type-Lunatic vagyok nekem nem tetszett annyira. Egyrészt a Gardon of Sinners óta nehéz pusztán a látvánnyal levenni a lábamról...

szerinted a gos gyenge történet?

Flaser

Quote from: ogre on 2010-10-02, 13:55:32
Quote from: Flaser on 2010-10-01, 21:17:31
Annak dacára, hogy én még nagyobb Type-Lunatic vagyok nekem nem tetszett annyira. Egyrészt a Gardon of Sinners óta nehéz pusztán a látvánnyal levenni a lábamról...

szerinted a gos gyenge történet?

Sőt, jobb mint a Tsukihime.
Csak azért hivatkoztam rá, mert látványban *is* a toppon van.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

ogre

Quote from: Flaser on 2010-10-02, 14:26:14
Quote from: ogre on 2010-10-02, 13:55:32
szerinted a gos gyenge történet?

Sőt, jobb mint a Tsukihime.
Csak azért hivatkoztam rá, mert látványban *is* a toppon van.

áj szí :) mert nálam a kara no kyoukai erős etalon lett. az igaz, hogy nem az a mű, amit bármikor csak úgy megnéznék, de olyan elég kevés van.

ogre

Blue Gender

ezzel elég régóta szemeztem, posztapokaliptikus mecha, talán nem rossz. gondoltam. maradjunk a felejthetőnél.

már az első részben komoly sokkélményt okoztak a felbukkanó, emberiség pusztulását okozó rovarszerű lények. főleg a szájukkal. :D az alap sztori az, hogy egy betegség miatt lefagyasztott srác felébred, jönnek koponyafejes katonák, mechák, meg blue-k, és ő fél, meg menekül. aztán kiderül, hogy a mechák a jó oldalon állnak, és hogy nekik az a dolguk, hogy szekondo örsz-re, az űrbe vigyék a sample-t, vagyis a főszereplő Yuji-t. itt meg is ismerhetjük a másik főszereplőt, Marlene-t is. ha valaki arra vetemedne, hogy megnézi e nemes alkotást, számoljon be, melyik hős az irritálóbb. innentől utazós-vándorlós-mellékszereplőelvérzős animét nézhetünk egy jó darabig. zseniális, ahogy Yuji új egyenruhájában (honnan a rákból lett neki, senki ne kérdezze) másodmagával, hogy Bajkonurba jussanak, simán átmászik a himaláján, egy kulacs vízzel. háttö. itt kb abba is kellett volna hagynom.

aztán feljutnak az űrbe, ott legalább van némi plot. ez a része egész jó lett a többihez képest, csomó minden kiderül a világról. utána jön is a finálé, amiben komoly szerepet játszik, hogy a két idegesítő főszereplő nagy nehezen egymásra talál. hurrá.

a sorozat egyik kiemelkedő eleme, a bajkonuri űrbázist védő automatonok, akik nagyon szervezett kis népség, egyetlen bajuk, hogy közvetlen tápról működnek, nem szeretik, ha kihúzzák a 220-ból. remek. mint egy 70-es évekbeli szovjet sci-fiben.

az animáció elég gyenge, a mechák nekem elég furák, a zene egészen elfogadható minden máshoz képest. a vége felé kapunk kis moralizálást, már-már mondanivalót, amit a befejezéssel persze megerősítenek. [spoiler]arra nem számítottam, hogy texhnolyze-os áthallások lesznek, de annyira nem jött ki rosszul[/spoiler]

4/10

Selmo

Tokkou (13 rész): Meglehetősen hasonlít a Shikabane Himére, de ez modern környezetben van. Főhősünk szüleit 5 évvel ezelőtt egy szörnyű mészárlásban megölték, egy egész lakóparkkal együtt. Minden vágya, hogy elfogja a tettest. Frissen végzett rendőrként, erre van is némi esélye. Az osztály, ahová helyezik elvileg a gyilkos utány nyomoz, de hamar kiderül, hogy csupán takarítómunkát végeznek egy papíron nem létező TOKKO ügyosztály iránt. Egyik alkalommal "zombik" majdnem lemészárolják, de aztán feltűnik az álmaiban látott lány, aki egy karddal szétvágja a pisztolygolyókra fittyet hányó hullajelölteket. Igen, ő is a TOKKO tagja és figyelmezteti főhősünket, hogy maradjon távol a dologtól. Aki persze nem ezt teszi és ahogy nyomozni kezd, egyre több mindent derít ki a különös lányról, az ügyosztályról, az 5 évvel ezelőtti mészárlásról és saját magáról is. Igazából ilyen démonölős, végtagrepkedős, vérfröcsögős köntösbe bújtatott okkult történet. Nem mondanám túl érdekfeszítőnek, de egy zombigyilkolós filmmel simán felér.

A tökéletesség unalmas.

Leara

K-ON!!: az első sorozatot egész nagy kedvvel néztem, de ennyi már szerintem sok volt belőle (bár az otakuk gondolom máshogy gondolják :D)... és még egy movie is jön. Na mindegy, azért majd azt is megnézem, ha már a sorozatokat láttam :).
MAL

Xzone

Quote from: Leara on 2010-10-03, 23:25:32
K-ON!!: az első sorozatot egész nagy kedvvel néztem, de ennyi már szerintem sok volt belőle (bár az otakuk gondolom máshogy gondolják :D)... és még egy movie is jön. Na mindegy, azért majd azt is megnézem, ha már a sorozatokat láttam :).

Szerintem a második sorozat még jobb is, mint az első.

Mondjuk ezt a végtelenségig el tudnám nézni, jöhetne az egyetemi és a felnőtt K-ON sorozat is :)  (Lehetőleg egyre felnőttesebb témákkal/problémákkal, a végére totál darkossá is tehetnék :__devil: )

Leara

Quote from: Xzone on 2010-10-03, 23:37:22(Lehetőleg egyre felnőttesebb témákkal/problémákkal, a végére totál darkossá is tehetnék :__devil: )
Na, hát ezt én is megnézném :D.
MAL

nikici

Szintén K-ON!!. Első sorozatot nagyon szerettem. Itt a második széria elején én is úgy éreztem, hogy minek ez a 2. sorozat, de aztán egyre jobb részek jöttek (vagy csak jobban ráhangolódtam, nem tudom), de szerintem a második fele ennek a 2. sorozatnak sokkal jobb volt, mint az első fele. Meg Yui mellett lett másik kedvencem a lányok között, Ritsu. :D És mostmár Azu-nyant is megkedveltem, ahhoz képest, hogy anno mikor belépett a történetbe az első sorozatban, úgy voltam vele, hogy minek kell ő bele. Ton-chant, mint új tagot gyorsabban megkedveltem. :D Az nekem végig fura volt, hogy bár szinte már felnőttek, soha még csak szóba sem jöttek fiúk. Gondolom az otakuk nem tolerálták volna. :D A zenék nagyon jók voltak megint végig.

Acchan

Rainbow/Painbow

A melodráma okozta mély sebeket a vége felé normalizálódó részek sem tudták begyógyítani, szóval 7/10. Úgyis hétszínű az a szivárvány.  ;)

(Az alapötlet egyébként zseniális: börtönös sztori, ami nemcsak a börtönéletről és/vagy a szökésről szól? Ideális esetben van élet a börtön után is! :jee: Kár, h ez a folytonos "minden jóban van valami rossz" meg "mindig jöhet rosszabb, és jön is" alapkoncepció megülte a gyomrom.)

SaiyaGin

Unlimited Blade Works
A játékkal nem játszottam, de nem éreztem annyira zavarónak az ismerethiányt, csak a már említett 2 probléma tűnt fel nekem is (Shiro hirtelen feltápolódása, meg a szerelmi szál), egyébként
Quote from: Xzone on 2010-10-01, 20:54:01
Abszolúte megérte a várakozást, néhány jelenetnél szó szerint ugráltam a székemen, vagy hangosan éljeneztem.

(Mondjuk a sorozat ismerete nélkül bajban lettem volna.)

LuckyDingo

Quote from: SaiyaGin on 2010-10-06, 22:45:23
Unlimited Blade Works
A játékkal nem játszottam, de nem éreztem annyira zavarónak az ismerethiányt, csak a már említett 2 probléma tűnt fel nekem is (Shiro hirtelen feltápolódása, meg a szerelmi szál), egyébként
Quote from: Xzone on 2010-10-01, 20:54:01
Abszolúte megérte a várakozást, néhány jelenetnél szó szerint ugráltam a székemen, vagy hangosan éljeneztem.

(Mondjuk a sorozat ismerete nélkül bajban lettem volna.)

Én is csak az animét láttam ebből. Hátő nem egyszer jött olyan vágás, hogy azt kérdeztem magamban, hogy most mi a fene történt. Amúgy a felénél majd bealudtam.. a vége felé már sikerült, de barátnőm felébresztett, mert hangosan horkoltam. Hiába a csini graf-animáció, egyszerűen unalmas volt. De ez csak az én véleményem :D

Bütyök

Working!: Na, ennek is eljutottam a végére. :) Halálosan aranyos volt, nekem nagyon tetszett. Jókat vidultam rajta. :) Simán elnézegetnék még belőle újabb 13 részt...
Az vált jóvátehetetlenül felnőtté, aki már azon is bosszankodik, amin nevethetne.
/Vavyan Fable/


Blog