Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

nikici

Jaja, azért egy 7/10et én is adok a KS2-nek. Elég random volt, de nem mindig negatív értelemben. :D Csak tényleg, a manga hangulatától ez már teljesen más volt. Na meg a vége [spoiler]tényleg mintha yaoi fanoknak készült volna. XD Bár Cielnek jól állt ez a darkosabb én is. :D[/spoiler]
Na meg a 3as ikreket csíptem benne nagyon valamiért, pedig nem voltak valami sokat.  :P

Wangood

Kishin Houkou Demonbane

Na, ez nem volt akármi. A viszonylag érdekes első rész után a 6-ig fokozatosan süllyedt a színvonal, és amikor már dobni akartam, orbitális csavarokat húztak bele, és :cool: részeket produkáltak. A végére azért befigyel a tucatmecha feeling, [spoiler]meghaló-feltámadó főhősnő, mindenki a világos oldalról életben marad, minden gonosz megfekszik,[/spoiler] és meglehetősen magas volt a főgenyák száma, asszem, összesen öten próbálták elpusztítani a világot a legmagasabb gázsiért, illetve logikai bukfencekből sem volt hiány (például az első rész után hová lettek a Rohrschach maszkos géppisztolyos tucatkatonák?)
De hogy ne csak fikázzam, kiemelném a király zenét, és a többségében jól összekalapált karaktereket (Dr West, alias metal doktor volt a személyes kedvencem), a látvány elsőre kicsit furcsa, de megszokható.
A vége természetesen happyend, de legalább sikerült úgy összerakni, hogy ne legyen annyira nyálas és sablonos.
Igazából vegyes érzelmeket hagyott bennem, mert egyrészt nagyon bejött, másrészt NGE magasságokba is emelhették volna, ha egy kicsit jobban odafigyel a Gonzo stábja. Tekintve viszont, hogy "á, csak egy tucatmecha" hozzáállással kezdtem nézni, pozitívabban kell értékelnem.
Legyen hát 8,2/10 :jee: Tényleg kár érte, lehetett volna 9,5 is. Na, most pedig nekiállok a Soul Eaternek.  :lazza:

Bütyök

Quote from: Leara on 2010-09-18, 00:36:06
Quote from: Bütyök on 2010-09-17, 10:18:38
Hunter x Hunter OVA 1:
A kedvencem az egész HxH-ben  ;).

Annak, aki Kurapica fan, el is hiszem. :) De mondjuk nekem eddig maga az alapsorozat jobban tetszett. Talán mert ott még igazán négyen voltak, és bár itt is előkerült mindenki, valahogy ez már nem volt ugyanolyan. :)
Az vált jóvátehetetlenül felnőtté, aki már azon is bosszankodik, amin nevethetne.
/Vavyan Fable/


Blog

nikici

Macross Frontier: Be is fejeztem. :D A nagyját tegnap meg ma lemaratonoztam. Nagyon tetszett. Minden benne volt amit imádok egy ilyen animeban: érdekes történet, nagyon jó zene, űrhajók és látványos csaták az űrben, többnyire jó karakterek, szép grafika. A Vajra faj nagyon tetszett benne. Ez a zene, éneklés ereje is ötletes volt, bár pont emiatt lehet mégsem fogom bátyámnak ajánlani a sorozatot, nem igazán rajong a "musicalekért" meg a drámáért. :D Volt egy két apróság, ami zavart, ami miatt a 10 pontot nem adtam meg rá, csak 9et. [spoiler]Pl. Alto a sorozat utolsó harmadában néha eléggé kifordult önmagából. Meg a szerelmi szál is a végére már néha kicsit szappanoperás volt. És még utolsó rész előtt is ott filóztam, hogy még mindig nem tudom eldönteni, hogy melyik lány lesz a befutó. De nem is hiába, mert végül az ég győzött. :lul: A főellenséggel való csata is elég rövid lett. Bár mindenképp látványos és izgalmas, mint minden csata benne.[/spoiler]
Na de összességében imádtam a sorozatot, nem untam magam egy részen sem. :)
Most, hogy így befejeztem, láttam, hogy az alkotója csinálta az Arjuna-t és Escaflowne-t is.  :szemuveges:

ogre

flag rewatch
még mindig epic.
a garfikája már nem ütött annyira, mint először. néha zavaróak az ismétlődő fotók (szerintem simán találhattak volna eleget, ha akarnak), illetve a cgi ingadozó. rengeteg dologba sok energiát fektettek, de nagyon sok mindent elnagyoltak. példa erre a robbanó vasajtó az első bevetésnél. mint egy rossz fps-ben.
az ötlet, hogy különböző fényképezőgépeken, kamerákon keresztül látjuk az eseményeket, jól van kivitelezve, és erősíti is a történetet.
a sztori nagyon emberi, jól megkomponált, csont nélkül végigvive.
a karakterek nem túl bonyolultak, de nem is baj.
a zene jó, a szinkronok jók.
9/10

angels egg n. újranézés
már vagy két éve nem láttam, ráadásul találtam jó minőségű verziót. sokáig halogattam, mert nem volt hozzá kedvem.
a hangulata továbbra is nagyon üt, de valami most zavart. mivel érdemben nem sok történik a 70 perc alatt, ez inkább benyomás, semmi konkrétum. pontozni ezért nem is ér :)

nikici

Highschool of the Dead: Egy jó zombis sztori volt, ez az első zombis anime amit láttam. Csak a sok fanservice néha már nevetséges volt. Meg miért mindig csak a lányok vetkőztek. :D

Bungaku Shoujo mozi: Ez egy kicsit csalódás volt. Nem pont ilyenre számítottam. A főszereplő alig volt. Helyette egy nemnormális csaj depis története volt benne a lényeg, akinek ráadásul még a hangját is jól kiválasztották, így csak még idegesítőbb volt nálam. Nem szeretem Hirano Aya hangját. Viszont a mozitól megjött a kedvem, hogy újranézzem a Kagaya-s Celestial Railroad-ot. :)

Junchi

Kuroshitsuji II

Oké, ez mi volt? xDD

Szal annak ellenére, hogy sokkal jobban bejött, mint az első sorozat, a befejezés még így is... ATYAÉGWTF! o.O Srsly, egyet kell értsek az előttem szólókkal - az egész kvázi olyan volt, mint ha egy fanfic verseny harmadik helyezettjének művét vitték volna képernyőre, ráadásul ezzel ismét sikerült öngólt lőniük, ugyanis ezzel gyak kilőve mindennemű folytatás lehetősége.

Alois meg az utolsó pillanatig egy irritáló görcs volt, én spec jobban díjaztam volna, ha a végén darabokra szakad. >:3

Leara

Szintén HoTD: hát, azt hiszem jobban tetszett volna, ha a fanservice néha nem ilyen nevetséges és ha Rei kb. fele ennyire lett volna idegesítő. Az akció jelenetek viszont nagyon jók voltak, szóval ha lesz folytatás, tuti nézni fogom  :jee:.
MAL

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2010-09-22, 16:56:24
Kuroshitsuji II

Oké, ez mi volt? xDD

Szal annak ellenére, hogy sokkal jobban bejött, mint az első sorozat, a befejezés még így is... ATYAÉGWTF! o.O Srsly, egyet kell értsek az előttem szólókkal - az egész kvázi olyan volt, mint ha egy fanfic verseny harmadik helyezettjének művét vitték volna képernyőre, ráadásul ezzel ismét sikerült öngólt lőniük, ugyanis ezzel gyak kilőve mindennemű folytatás lehetősége.

Ha nekem van ötletem a folytatásra, akkor a japánoknak még vagy 3 különböző folytatásterve is lehet :D

Member

Amiből auto a legzavarosabbat válasszák ki, amire varrnak egy klisés befejezést? :D

chilip

nos vége Strike Bitches S2-nek és Heroman S1-nek is.

azt olvastam valahol hogy Heroman-t 2 szezonosra tervezték és a befejezés is ezt sejteti de azért nem reménykedem nagyon, még nagyot esnék pofára :D amúgy nagyon jó volt mégha kicsit csöpögős is a vége :D de hát FUCK YEARRRR AMERICAAA!!!4!44!!

Bishop

Heromant lehet megpróbálom megint, csak a frizurákat meg úgy over all a karakterek kinézetét le kéne tudnom nyelni meg azt az amerikai mázt ami körül veszi az egészet. Talán nem kéne túl komolyan vennem.

frozenstein

Touch
Ennek számomra egy az egyben sikerült visszaadnia a Cross Game hangulatát, ami nem is csoda, mert ugyanaz a mangaka. Itt is a baseball kicsit háttérbe szorul az emberi kapcsolatok javára, a sztori több évet ölel fel és tragédiákat is találhatunk. Egyszóval akinek tetszett a Cross Game nézze meg ezt is, megéri.
10/10

ui: A három recap movie-t kihagytam, viszont a két tv specialt megnéztem. Fölösleges rókabőrnek éreztem őket, de azért nézhetőek voltak, mind2 7/10.

Chidori

#8323
Planetes

Fantasztikus volt. Már több éve szemeztem vele, de valamiért mindig beelőzte egy másik anime, így végül nem tudtam elkezdeni. Nos, ami késik nem múlik, a napokban sort kerítettem erre az animera is. Azt kell, hogy mondjam, már jó pár hónapja nem néztem ilyen jó animet. Ebben minden volt... akció, dráma, romantika, humor... A történet nagyon jó, és több ízben elgondolkodtat. A karakterek úgyszintén jól meglettek csinálva, egy szavunk nem lehet rájuk. Talán 2-3 rész volt ami nem tetszett a sorozatban, meg ez a 2-3 rész pont egymás után jött, szóval nálam volt az animenak egy "mély pontja", de utána ismét óriási erőre kapott és ez egészen kitartott a legvégéig, ahol ismét jobbnál jobb megoldásokkal találkoztam. Aggódtam, hogy a vége nem lesz happy end, eléggé úgy festett, hogy Hachimaki hősi halált fog halni. Aztán amikor megláttam [spoiler]Tanabet a tolószékben... na mondom nee... csak őt ne, hisz nem érdemli meg, remélem nem bénul le örökre. [/spoiler] Nos, szerencsére Hachi és Tanabe is [spoiler]boldog[/spoiler] befejezést kapott. Claire története is érdekes irányt vett. Bevallom, ezt egy pillanatig nem gondoltam volna, hisz bár kezdettől fogva nem volt szimpatikus, azt azért nem hittem volna, hogy majd a [spoiler]terroristák[/spoiler] oldalán köt ki. Amit meg kapott... megérdemelte, habár egy kicsit sajnáltam, hogy ilyen rossz döntést hozott és hogy ilyen irányba ment el a karaktere. A többi mellékszereplő is mint pl Fee, Yuri stb.. nagyon szimpatikusak voltak, a cigaretta függő Feen különösen sokat lehetett nevetni. Azért a végén egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy mi van ha Hachi [spoiler]mégsem utazik el 7 évre[/spoiler] és inkább a Földön marad a családjával... esetleg visszamegy a Hulladék Osztályhoz. Szerintem az is egy szép befejezés lett volna, habár akkor a sok hűhő a semmiért lépett volna érvénybe, Hachinak meg ez volt az álma.. a célja... és bár 7 év nagyon sok idő (ilyen szempontból nem lettem volna pl Tanabe helyében), de azért egyszer ez az idő is letelik és utána tényleg élhetnek egymásért. :) Tetszett a jellemfejlődés az animeban. Ez leginkább természetesen Hachin mutatkozott be, de Tanabe is sokkal nyugodtabb lett a sorozat vége felé. Az utolsó részben Cheng-Shinnek volt egy elgondolkodtató mondata: " A szeretet ellentéte, nem az utálat, hanem a közönyösség. Ha nem érdekelne mit gondolnak rólad, nem utálnád őket." Milyen igaz.

Kiemelném még az endinget ami szerintem zeneileg nagyon jó lett. A grafika szép lett, erre sem lehet panaszkodni. Mindent összevetve nálam ez 10/10-et ért.

kikuchiyo

Quote from: Chidori on 2010-09-26, 14:07:05
Planetes

Fantasztikus volt.

Mindent összevetve nálam ez 10/10-et ért.

:tezsvir:
Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ami még külön megmelengette az én űrrajongó kocka lelkemet, az az volt, hogy nemcsak fantasztikus, de tudományos is: hiteles, vagy legalábbis önmagával konzisztens a jövőképe, és - néhány komikus túlzástól eltekintve - hihetőek a bemutatott technikai megoldások. Sőt, a hihető jövő bemutatását odáig vitte, hogy a jövő társadalmi problémáit, méghozzá pont a ma még nem létező technológiákból adódó problémákat - pl. a Hold kiaknázása ellen tiltakozó ökoterroristák fellépését - is felvetett.
Failure is the default option

SaiyaGin

Jöhet ez is arra a bizonyos listámra.  :smile:

Acchan

Az első 5 részt láttam belőle, de nekem túl lassú volt. (Mondjuk, érdekes színfolt az SF animék között, az tény.) Talán később adok még neki egy esélyt, ha ennyire dicséritek. :)

Próféta

Azon kevés sorozatok egyike, amit képes voltam kétszer megnézni.

Quote from: Chidori on 2010-09-26, 14:07:05
Kiemelném még az endinget ami szerintem zeneileg nagyon jó lett.
Szerintem nagyjából minden zenéje elég jó volt (azóta is hallgatgatom az OST-t), kivéve azt az idegesítő endinget :)

Quote from: Acchan on 2010-09-26, 15:41:35
de nekem túl lassú volt.
Hejj, ez a mai ifjúság. Bezzeg mi cipősdobozban éltünk és Andrej Tarkovszkijon nevelkedtünk :)

Acchan

QuoteHejj, ez a mai ifjúság. Bezzeg mi cipősdobozban éltünk és Andrej Tarkovszkijon nevelkedtünk :)
:hehe:

Akkor a Kino no Tabi-ról inkább nem is nyilatkozom.  :D

Próféta

Quote from: Acchan on 2010-09-26, 16:00:42
Akkor a Kino no Tabi-ról inkább nem is nyilatkozom.  :D
Na, pedig az aztán baromi jó. De tényleg.
(És a harmadik résztől kezdve kevésbé lassú.)

Acchan

A Kino esetében nem csak a lassú tempóval volt problémám, hanem azzal is, h a kezdeti lelkesedés után nem sokkal vmiért elkezdett az agyamra menni.  ^^" Az arénás résznél adtam fel, de egyszer talán ennek is adok még egy esélyt.  :D

Chidori

#8331
Quotehiteles, vagy legalábbis önmagával konzisztens a jövőképe, és - néhány komikus túlzástól eltekintve - hihetőek a bemutatott technikai megoldások. Sőt, a hihető jövő bemutatását odáig vitte, hogy a jövő társadalmi problémáit, méghozzá pont a ma még nem létező technológiákból adódó problémákat

Ez bizony teljesen így van. Pont ez az egyik nagy erőssége az animenak, hogy szinte megoldását tekintve nagyon realisztikusra sikeredett.

QuoteSzerintem nagyjából minden zenéje elég jó volt (azóta is hallgatgatom az OST-t), kivéve azt az idegesítő endinget :)

Hopp, igen kihagytam, hogy a teljes zenei garnitúra nagyon jó az animeban, nem csak az ending. Pl ami a legutolsó jelenet alatt szólt zene, az gyönyörű volt. :)

Quotede nekem túl lassú volt.

Tény, hogy lassan indul be, mivel az első részekben leginkább a Hulladék Osztályt mutatják be, hogy akkor mégis mit kell érteni alattuk, mi a feladatuk stb... meg persze Tanabet elkezdik szépen lassan kiképezni. Utána viszont felgyorsulnak az események, lesz pár egészen izgalmas küldetés, az utolsó részek pedig szimplán  :cool:.

Na közben beszereztem az anime hivatalos zenei albumát. Hát gyönyörű.  :szemuveges:
kis ízelítő:
http://www.youtube.com/watch?v=cUIyPRh-72Y&feature=related


Wangood

Quote from: Member on 2010-09-26, 20:57:56
Strike Witches S2

Hát ezek után hanyagolni fogom, az biztos. Köszönöm a hatalmas stoptáblával felérő kritikát  ;)

LuckyDingo

#8334
Mistudomoe - bejött 6/10
Részletesebben, egy olyan sorozat volt, amit tök jó volt nézni, meg röhögni rajta.. story zéró, karakterek úgy ahogy jók voltak. Még egyszer nem nézném meg. XD

Giant Killing
8/10
Iszonyatosan jó kis anime volt érdekes témával a focin belül és rohadtul sajnálom, hogy csak 26 rész volt.. legalább is eddig... simán néztem még volna tovább.. remélem lesz season 2. :(

Chidori

Quotestory zéró, karakterek úgy ahogy jók voltak. Még egyszer nem nézném meg. XD

Igen, sztorija az tényleg nincs, viszont egész jókat lehet rajta röhögni. :) Hitoha nagy kedvenc volt. :).. na  meg az ikrek apja.  :muhahah:

motifator

Quote from: frozenstein on 2010-09-24, 21:15:14
Touch
Ennek számomra egy az egyben sikerült visszaadnia a Cross Game hangulatát, ami nem is csoda, mert ugyanaz a mangaka. Itt is a baseball kicsit háttérbe szorul az emberi kapcsolatok javára, a sztori több évet ölel fel és tragédiákat is találhatunk. Egyszóval akinek tetszett a Cross Game nézze meg ezt is, megéri.
10/10

ui: A három recap movie-t kihagytam, viszont a két tv specialt megnéztem. Fölösleges rókabőrnek éreztem őket, de azért nézhetőek voltak, mind2 7/10.
Csak egyetlen oka van, hogy nem néztem még meg a Touch-ot: megölne a tudat, hogy láttam az összes EPIC Adachi Mitsuru műalkotást, ami angol nyelven beszerezhető (ok, a H2 elvileg végig lett subolva, de a 7.5-ös anidb rating nem teszi abba az EPIC kategóriába, amibe a Cross Game (9.17) és a Touch (8.71) tartozik).
Szal még tartogatom a Touch-ot nehezebb időkre, ha már nagyon vágyom egy jó Adachi Mitsuru-féle high school baseball love-polygon drámára. No megy az a szabály, hogy egyszerre csak 1 baseball animét nézünk, és eddig ott volt a zseniális Cross Game, meg még csak most fejeztem be a Ookiku Furikabutte ~ Natsu no Taikai-hent. Mondjuk nézek most egy kis Majort, az is ezer éve rajta van a listán, és a maga 6 évadjával el is fog tartani egy jó darabig.

Quote from: LuckyDingo on 2010-09-26, 23:59:44
Giant Killing
8/10
Iszonyatosan jó kis anime volt érdekes témával a focin belül és rohadtul sajnálom, hogy csak 26 rész volt.. legalább is eddig... simán néztem még volna tovább.. remélem lesz season 2. :(
Kösz az ajánlást, régóta szemezgetek vele, ízzítom a torrentet amint hazaértem melóból :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Leara

Quote from: LuckyDingo on 2010-09-26, 23:59:44
Mistudomoe - bejött 6/10
Részletesebben, egy olyan sorozat volt, amit tök jó volt nézni, meg röhögni rajta.. story zéró, karakterek úgy ahogy jók voltak. Még egyszer nem nézném meg. XD
+1, bár én 7 pontot adtam rá. Hitoha-chan rulez  :whoah:
MAL

Acchan

Quote from: LuckyDingo on 2010-09-26, 23:59:44
Giant Killing
8/10
Iszonyatosan jó kis anime volt érdekes témával a focin belül és rohadtul sajnálom, hogy csak 26 rész volt.. legalább is eddig... simán néztem még volna tovább.. remélem lesz season 2. :(
:tezsvir: Nekem is tetszik, de az időhiány miatt kicsit elmaradtam a részekkel.

Darkstar

A Mitsudomoe nálam simán 9/10 legalább, baromi rég volt, hogy egy sorozaton VÉGIG tudtam röhögni és egyeltalán nem vált fárasztóvá a humora. :D

A kúpos résznél le is kellet pausolni 5 percre, mert nem tudtam tovább nézni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん