Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

Quote from: kikuchiyo on 2013-04-27, 23:34:23
(Amúgy meggyőződésem, hogy a Harry Potter-sorozat adaptációjához az animáció alkalmasabb médium lenne, mint a film. Nem kell a béna és cseppet sem a leírásnak megfelelő tinédzserré felnövő gyerekszereplőket elviselni, sokkal nagyobb terep lenne a varázsvilág megfelelő bemutatásához, ráadásul az első két, meseszerűbb, könyvhöz pont megfelelő lenne ennek az animének a stílusa.)

:tezsvir:
Meg akkor nem kéne azzal próbálkozni, hogy egy 600-700 oldalas könyvből mennyi tartalmat lehet beletömni 160 percbe.

(Zárójelben jegyzem meg, nem vártam volna, hogy ennyi év után ekkorát
Quote from: kikuchiyo on 2013-04-27, 23:34:23
Nem kell a béna és cseppet sem a leírásnak megfelelő tinédzserré felnövő gyerekszereplőket elviselni
rúgsz szegény Emma Watsonba. :__devil:)


kikuchiyo

OFF

Quote from: SaiyaGin on 2013-04-28, 08:54:17
(Zárójelben jegyzem meg, nem vártam volna, hogy ennyi év után ekkorát
Quote from: kikuchiyo on 2013-04-27, 23:34:23
Nem kell a béna és cseppet sem a leírásnak megfelelő tinédzserré felnövő gyerekszereplőket elviselni
rúgsz szegény Emma Watsonba. :__devil:)

(Mindenféle egyéb adottságaitól függetlenül (amelyeket egyébként készséggel elismerek és magam is nagy, khm, tisztelőjük vagyok), azzal szerintem aligha lehet vitába szállni, hogy Emmácska
a) nem túl jó színésznő, és
b) az első, de legkésőbb a második film után sem külsőre, sem személyiségre nem hasonlított túlságosan a könyvbeli karakterre.)


Failure is the default option

frozenstein

Tamako Market
Ezzel a KyoAni kicsit mellé lőtt szerintem. Habár a slice-of-life része nem sokban üt el K-ON!-tól, de számomra nem sikerült ugyanazt a hangulatot hoznia. Meg rettentően zavart az a beszélő madár, ráadásul Kayneth hangján szólalt meg :_piszka:. Egyszer nézhető.
8/10

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2013-04-28, 14:37:27
az a beszélő madár, ráadásul Kayneth hangján szólalt meg :_piszka:.

:zomg:
Ezt most megpróbáltam elképzelni, de kudarcot vallottam. ^^"

Cloud

Zetsuen no Tempest: The Civilization Blaster

Kap egy 8/10-et tőlem, egész jó lett a végére.

frozenstein

Haganai Next
Ugyanaz a baj vele, mint az elsővel: nincs rendes lezárás. Pedig a fordulatok, meg az új szereplők is nagyon bejöttek.
Cliffhanger ending  :comp: :aaa: -1
9/10

-OJ-

Quote from: Cloud on 2013-04-28, 18:36:02
Zetsuen no Tempest: The Civilization Blaster
Kap egy 8/10-et tőlem, egész jó lett a végére.

Szerintem pont a végére fújt ki sztori - nah jó, valójában már a közepénél.
Az egész végső összecsapás rémesen béna lett :falba:

A színdarab jellegű előadásmód ugyan tetszett, de ettől függetlenül a sztori gyenge volt.

Megmurdel

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? Kicsit rövid volt, de nem volt rossz 8/10

K Ez se volt rossz a 2. évadba is bele fogok tekinteni aztán majd kiderül. 7/10

frozenstein

Shirokuma Cafe
Ez eléggé alulmúlta a várakozásaimat. Arra számítottam, hogy vicces lesz, de összesen 1-2 részen tudtam nevetni, a többi inkább volt unalmas és/vagy fárasztó. A második felétől a visszatérő poénok leginkább idegesítőek voltak. A legrosszabb az egészben, hogy 50 részes volt: legalább 3-4-szer majdnem elaludtam rajta (egyszer nem is este, hanem délután), az utolsó részeknél már azzal szórakoztattam magam, hogy Happy Tree Friends szerű történéseket képzeltem hozzá, persze ettől az anime nem lett jobb.
2/10

-OJ-

Én négy rész alatt rájöttem, hogy egyáltalán nem tudom értékelni a sorozat humorát, és mert más értékelhető amúgy sem volt benne, dobtam is.

Acchan

Quote from: kikuchiyo on 2013-04-27, 23:34:23
Death Billiards - fiatal fószer egy bárban találja magát, nem emlékszik, hogy került oda. Ott van még egy bácsi is, iszogatnak. A kissé gyanús külsejű csapos aztán közli velük, hogy egy billiárd-játszmát kell vívniuk. A tét: az életük.

Többet nem is árulok el, nézzétek meg, nagyon jó!

Tényleg nagyon jó volt!


frozenstein

#9762
Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru
A Haganai és a Chuunibyou után újból ugyanaz a pattern nem volt a legmeggyőzőbb. Azért egy átlagos hárem anime szintjét eléri.
8/10

szerk:

Ixion Saga DT
Ez minden várakozásomat felülmúlta, eszméletlen jó fantasy paródia. Egy pillanatra se lehet komolyan venni, amint úgy gondoltam valami komolyabb rész jön, rögtön az arcomba kaptam valami eget-rengető poént. Az OP/ED is elborult baromság volt. Fake 2nd season announcement: DO WANT THAT SEQUEL!
10/10

Selmo

#9763
City Hunter + Angel Heart (196 rész): City Hunter egy alvilági legenda, üzenetet kell hagyni a Shinjiku Állomás üzenőfalán XYZ-nek, és felveszi a kapcsolatot a klienssel. Profi mesterlövész, közelharcos, késdobáló, testőr, stb. Ryo, aki a piszkos munkát végzi és Hideyuki, aki a kliensekkel tárgyal, informálódik, ők City Hunter. A történet elején Hideyukit megölik, ezért rábízza a 17 éves árván maradt húgát és annak titkát Ryora. Így költözik be Kaori Ryohóz és szembesül vele, hogy a vérbeli profi rögtön elveszti az eszét és perverzzé válik, amint egy szép nőt meglát. Márpedig Ryo filozófiája az, hogy kizárólag szép nőktől fogad el megbízást. Ebből azt gondolnánk, hogy Kaori van a legnagyobb veszélyben, hiszen együtt él egy mániákussal, aki szó szerint futkos a nők után, fehérneműt lop és általában a fizetségét kettyintésben határozza meg. Azonban Ryo nem tekinti nőnek Kaorit, aki valóban kissé férfiasan viselkedik, sokszor a saját öccseként mutatja be. Ellenben az összes ügyfél veszélyben van, jobban mondva az összes szép nő az utcán, akit Ryo meglát és Kaori ilyenkor elővarázsolja 100T-ás kalapácsát hogy lehűtse perverz főhősünket. Ebből az alapfelállásból indulunk és nagyjából az utolsó részig hasonló a történetvezetés. Megismerjük a többi mellékszereplőt illetve a múltjukat, miközben City Hunter megoldja az ügyeket. Aki szereti az akciófilmeket és ezt a fajta humort, az mindenképpen tegyen vele egy próbát. Az mondjuk kevésbé dícséretes dolog, hogy idővel a főbb szereplők hajszínei váltakoznak, ahogy a rendező éppen jónak látta. Kaori hol vörösesbarna, hol barna, Saeko hol lila, hol fekete, Miki pedig barna, fekete, kékesfekete hajzattal is pompázik.
Az Angel Heart egy kicsit ferdít az eredeti történeten, mondhatni párhuzamos világ. A főbb szereplők itt is megvannak és feltűnik pár új is. Ugyanakkor jelentős dolgokat megváltoztattak a készítők, például Ryo és Kaori találkozását, vagy éppen Miki nincsen Umibozu mellett. És ez csak az apróbb változtatás. Az egész történet sokkal komolyabb, sötétebb, drámaibb, mondhatni felnőtt verziója az eredeti City Hunternek. Nem is annyira epizódikus és Ryo perverziója is csak érintőlegesen jön elő benne. Nézhető önállóan is, hiszen sok dolgot megmagyaráz, de lesznek dolgok, amik az eredeti sorozat nélkül nem világosak.
Nekem mindkét verzó tetszett, még vagy 800 részt el tudnék nézni belőle.

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Kotoura-san
Egész érdekes szemszögből közelíti meg az esper témát, viszont sok helyen fölöslegesen túldramatizáltnak éreztem. A nyomozós részekben meg első ránézésre megmondtam ki lesz a hunyó, úgyhogy az nem volt túl izgalmas, viszont a végét szép kereken lezárták, arra nincs panasz.
8/10

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2013-05-05, 15:51:30
viszont a végét szép kereken lezárták

Egy kicsit talán túlságosan is.
[spoiler]Az anyjával való kibékülést kissé erőltetettnek éreztem, amolyan "zárjuk le ezt a szálat is, ki tudja, lesz-e valaha folytatása a sorozatnak" jellegűnek.[/spoiler]

frozenstein

#9766
Da Capo+Second Season rewatch
Ez nem volt ám olyan jó, mint amire emlékeztem. Az első évad lezárása különösen erőltetettnek tűnt, és megmagyarázatlan dolgokat hagyott maga után.
D.C. 7-->5/10
D.C.S.S 8-->7/10

szerk:

Da Capo II+Second Season rewatch
Az első évadban az átlagosnál is érzéketlenebb főszereplő miatt állandóan mellékvágányra futott a történet, és nem haladt a szerelmi szál. A robotos szálat különösen túlbonyolították. :punny:
A másodikban, számomra váratlanul, a hangsúly áthelyeződik az Asakura sisters-re és a mágiára, ráadásul a végéig nem lett egyértelmű kit választott.
D.C.II 8-->5/10
D.C.II S.S. 7-->5/10


frozenstein

Da Capo III
Ez se sikerült valami fényesen. A hárem-szál lezáratlan maradt, a Sakurás szálat meg elméletileg megmagyarázták, csak adaptáció folyamán az animébe nem jutott át a magyarázat nagyrésze. Asszem többet nem megyek a D.C. franchise közelébe.
5/10

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Quote from: Darkstar on 2013-05-08, 21:59:34
Dem great tits, man.
A fanservice részével nem is volt bajom :angyali:, de csak az egyedül nem vitte el a hátán számomra a sorozatot.

Member

Quote from: Acchan on 2013-05-02, 19:30:17
Quote from: kikuchiyo on 2013-04-27, 23:34:23
Death Billiards - fiatal fószer egy bárban találja magát, nem emlékszik, hogy került oda. Ott van még egy bácsi is, iszogatnak. A kissé gyanús külsejű csapos aztán közli velük, hogy egy billiárd-játszmát kell vívniuk. A tét: az életük.

Többet nem is árulok el, nézzétek meg, nagyon jó!

Tényleg nagyon jó volt!
Ütött a vége. Főleg a fanyar mosoly.

frozenstein



Zelda

Már hosszú hónapok óta bökdöste az oldalam az érdeklődés Haruhi Suzumiya iránt, ugyanis jó ideje halogattam a sorozat megnézését... S persze mivel előzetesen semmi gyanúm nem volt az epizódok sorrendjét illetően, az első megnézett rész után jött az érzés: Mi az isten ez? Persze nem adtam fel, s miután letisztáztam, hogy mit is kéne tennem, annak érdekében, hogy meg is értsem, amit nézek... Nos, nagyon kellemesen csalódtam benne, továbbá a Homing Bat-on és a Mistery Ball-on majd negyed órás nevetőgörcsöt kaptam. xD Összességében jóféle volt bár az Endless Eight epizódok rendesen megdolgoztatták az idegeim.
10-es skálán nálam ez kb. 8.5-öt hozott.

Majd meglátjuk, a mozija milyen benyomást hagy. :P

frozenstein

Love Live!
Hát nem egy Idolmaster. Ezen kívül az animáció többi részétől elütő CG zavaró volt, és a végén fölöslegesnek éreztem a drámát.
6/10

Senyuu
Ixion Sagára emlékeztető fantasy paródia :D. Túl rövid és befejezetlen (nyáron jön folytatás).
9/10

Girls und Panzer
Valami Upotte! szerűségre számítottam, de inkább volt ez Saki tankokkal mahjong helyett. Így, hogy a tankokról nem igazán tudtam semmit is jó volt, de semmi extra.
8/10

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

EVA 3.33: argh, ez még nagyobb mindfuck volt, mint a régi film  :comp:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Legend of Galactic Heroes Gaiden & Spiral Labyrinth (24+28 rész): 9 lazán kapcsolódó történet, az első Yangról szól, de a többi Reinhardék életútját mutatja be, milyen nehézségek és csaták során jutottak el oda, ahol végül találkozunk velük. Tökéletesen hozta az eredeti sorozat színvonalát, noha vannak benne rövidebb fejezetek is, de azért itt is bőven volt csata, ármánykodás, stratégia és politika. Most kedvet kaptam rá, hogy újranézzem a 110 részt.

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Bakuman 3
WOW! Ez több szempontból is meglepett: egyrészt azt hittem lesz mégegy évad, de négiscsak lezárták ebben a történetet. A másik, hogy a történet göngyölítése, és a fordulatok jobb volt, mint az előző évadban, eddig az egyik legjobb anime, amit 2013-ban láttam.
10/10