Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

-OJ-

Nerawareta Gakuen

A sok lehúzó külföldi kritika után már nem sok jóra számítottam ezzel a filmmel kapcsolatban, azonban én lepődtem meg a leginkább, milyen kellemeset csalódtam a végén. De nem mintha a negatív kritikák alaptalanok lennének, itt egész egyszerűen tényleg a néző hozzáállásán és felfogásán múlik, mennyire tudja élvezni a filmet.
Ha teljesen komolyan vesszük a történetet, és ennek megfelelően egy logikusan felépített és levezényelt konfliktust várunk, amiben ismét a Föld jövője a tét és ennek ezúttal is a fantasztikus képességekkel bíró tinédzserek a kulcsai (lásd pl Suzumiya Haruhi), akkor orbitálisan nagyot fogunk csalódni, mert a cselekmény ezen szálának alig van valami értelme, befejezést pedig ne is várjunk hozzá. Ugyanígy kifognak borulni az önjelölt fizikusok, akik védhető tudományos magyarázatokat várnak a látottakra, de a filmben az égvilágon semmit nem árulnak el a jövőbeli technikákkal kapcsolatban, vagy hogy egyáltalán milyen képességeik vannak a karaktereknek. A karakterfejlődést szintén el lehet felejteni, a rajzolás pedig olyan szinten giccs kategóriába hajlik, hogy pl a tonnaszámra hulló cseresznyevirágok minden vizuális rajongó gyomrát megfekszi majd, vagy a tükröződés effektek mennyiségétől még J.J.Abrams is elszégyellné magát ^^"
Tehát ha teljesen komolyan vesszük, mint sci-fit vagy szerelmi történetet még a 3/10-es értékelés is sok neki!  :wtf:

DE

Bár nem egyértelmű, de a film védhetően felfogható több műfaj kifigurázásaként is. Ott van a négy főszereplő, akik a legalapvetőbb sztereotípiák képviselői. Kenji az abszolút gyermeteg balek és az osztály bohóca, mellette ott van Natsuki, a tsundere szomszédlány aki azért veri és alázza meg folyton, mert a srác magától nem veszi észre a lány érzéseit iránta. Kahori a teljesen tipikus szende japán szépség (Hanazawa Kana tökéletes erre a szerepre) akinél szintén beüt a nagy könnyes szerelem, míg Kyogoku a rejtélyes újdiák aki ennél misztikusabb már nem is lehetne (Daisuke Ono megintcsak tökéletes választás a Haruhiban játszott, hasonló szerepe miatt). És mindegyik otthonosan mozog az adott szerepkörben, olyannyira hogy egy pillanatig sem lépnek ki belőle. A köztük kialakuló nagy románcok pedig tényleg megmaradnak egy aranyos, gyermeki szinten, rengeteg felesleges angsttal és túlbonyolított melodrámával kiegészítve, a készítők azonban számos humoros résszel töltik ki az ezek között lévő időt, így a film egy pillanatig sem tud lehangoló, vontatott vagy vérkomoly szerelmi történet lenni. Erre a kedvenc jelenetem, mikor [spoiler]Kenji végre összeszedi minden bátorságát, hogy szerelmet valljon Kahonak, erre (ismét) nyitva van a slicce, ami az egész jelenetet hazavágja, a srác szerelmével együtt. De a tűzijátékos visszaemlékezés is haláli, ahogy vagy 20x nem hallja meg a lány szerelmi vallomásait :lol: [/spoiler]
A főszereplő Kenji az, aki a film utolsó negyedében a sci-fi műfajnak is beint egy hatalmasat. [spoiler]Natsuki tárgyalása egyértelműen a konfliktus tetőpontja lett volna, ahol összecsapnak végre az ideológiák és győzzön a jobbik. Erre beszambázik a srác egy szál fecskében, a maga bugyuta módján rendesen odateszi magát, majd magasról lesajnálja és kiröhögi az egész, túljátszott konfliktust, végül kicipeli a lányt. Az ajtóban még összefut Kyogokuval, aki máris készen áll a kettejük végső nagy párbajára, de Kenji őt is leállítja és felajánlja, hogy tartsanak inkább egy 'beach epizódot'. Ezzel pedig többet nem is hallunk a normál vs gondolatolvasók ellentétéről.
Mi ez, ha nem az általános sci-fi anime recept kiparodizálása, ahol mindig a tinédzserek mentik meg a világot? Az itteniek viszont mindebből nem kérnek, ők csak élvezni szeretnék a fiatalságukat, a bolondságukat, valamint a mindennapjaikat is csak a gyermeteg románcaik határozzák meg, a világot pedig mentsék meg a felnőttek  :szemuveges: [/spoiler]
És ilyen tekintetben máris érthetőbbé válik a film, mégha a történetnek ugyanúgy nincs se füle se farka.

Mégis azért van két nagyobb negatívuma is: az utolsó 10percben (előtte hellyel-közzel végig érthető a dolog) annyira nagy a ködösítés a látottakkal és az elhangzottakkal kapcsolatban, hogy azt jóformán képtelenség megérteni. Csak a stáblista utáni jelenet az, ami egyértelmű és konkrét befejezést ad a romantikus szálnak, a történetnek viszont még az sem. A másik a két srác felmenőinek a szerepe, akiknek a kapcsolatát, tetteit és motivációt ugyancsak képtelenség megérteni az előzmény regény ismerete nélkül, ami nem túl igazságos az egyszeri nézőkkel szemben. Igaz, azt a regényt már annyiszor feldolgozták film vagy TV-sorozat formájában, hogy Japánban már mindenki láthatta, de rajtunk ez nem sokat segít.

A látványban akadnak az említett giccses részek, de emellett láthatunk pár igazán gyönyörű hátteret is. Ugyan a karakterrajzok nem valami különlegesek, az animáció azonban valami fantasztikus, ahogy egyfolytában mozgásban vannak a karakterek, gyakran még a háttérben lévők is. Ez különösen Natsukinál szembetűnő, akire látszólag még a gravitáció sem hat - ennek lehet valami történeti oka, de az is lehet hogy csak a készítők akarták még elevenebbé tenni vele.
A zene nem túl jellegzetes, jobbára csak a megszokott zongoradarabokból áll, a nyitó és záródalok azonban kifejezetten szépek, és a szinkronszínészek is kifogástalanul teljesítettek :D

Összegezve, nem mindennapi alkotás lett a Nerawareta Gakuen legújabb feldolgozása. Lehet szeretni, lehet gyűlölni, mindez csak felfogás kérdése. Én valahová a kettő közé teszem magam, és mivel nekem inkább tetszett, ezért egy gyengébb 8/10-et kap tőlem.

Előzetes

-OJ-

#9871
Aiura

Mint a legtöbb ilyen 3perc/rész sorozat, egynek ez is elment  ^^
A karakterek a legegyszerűbb sztereotípiák voltak, de poénok és reakciók között akadt pár jobb darab, igaz egyik sem ütött valami nagyot. Csak azt sajnálom, hogy a Wakatsuki és Matsuno sensei (Tomokazu Sugita) páros nem szerepelt többet.
A rajzolás egészen bájos volt, az OP pedig a sorozat legemlékezetesebb része.

6/10

Darkstar

Scroll
[spoiler]

>The Garden of Words: ~43 minutes, 30 feet shots
>Aiura: ~30 minutes, 33 leg/thighs shots
Ryosuke Nakamura > Shinkai
[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Acchan

Quote from: Darkstar on 2013-06-25, 23:41:05
Scroll
[spoiler]

>The Garden of Words: ~43 minutes, 30 feet shots
>Aiura: ~30 minutes, 33 leg/thighs shots
Ryosuke Nakamura > Shinkai
[/spoiler]
:muhahah:

[spoiler]Orrfetisiszta rendező nincs?  :D[/spoiler]

Darkstar

Yuyushiki


Nálam a season egyik kedvence. Könnyed comedy jó párbeszédekkel és poénokkal, állandó, indőnként raragit megszégyenítő tsukkomi visszavágásokkal, enyhe yuri subtexttel, szerethető karakterekkel és a cute design ellenére még némi nagyon visszafogott lewd factor is van. Win.

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

-OJ-

#9877
Hataraku Maou-sama

Voltak a cselekményben hullámvölgyek, különösen az első nagy összecsapás után, mikor már túl sokáig húzták a semmittevős hétköznapokat, de azt a szakaszt leszámítva még így is a legszórakoztatóbb vígjáték sorozat volt a szezonban. Akadt benne két rövid shounen harc, a nem különösebben látványos de annál hangulatosabb fajtából, szerencsére a szerelmi szálat nem vitték túlzásba és nem erőltettek bele egy háremet, humor terén pedig végig jól teljesítettek a karakterek. A rajzolás elég felemás volt, ami olykor a humort szolgálta, máskor azonban egyszerűen csak rondán és igénytelenül festettek a karakterek. A zene is csak a harcok alatt volt észrevehető, akkor viszont nagyot dobott a hangulaton. A befejezés természetesen nyitott (és elég jellegtelen) maradt, így lehet várni a folytatást.

Egy erős 7/10-et megérdemel (nálam az a Jó kategória), de az ennél magasabb értékekről lecsúszott az összefüggő sztori hiánya miatt.



Devil Survivor 2

Az első felében sem volt sok érdekesség, de a második felével ez a sorozat is lesüllyedt a szezon legrosszabbjai közé.

Jóformán egy árva szikrányi eredetiség sem szorult a cselekménybe, minden egyes elemét lopták valahonnan, hogy aztán teljesen fantáziátlan módon összehányják, és a készítők részéről ezzel meg is lett a sztori. Az egész konfliktust(az ellenfelekkel együtt) az Evangelionból nyúlták le, a karaktereknek semmi jellemük vagy egyéni gondolataik nem voltak, az elhalálozások pedig jóformán felüdülések voltak a néző számára, hogy azzal is egy felesleges arccal kevesebbel kell foglalkoznunk. A vége természetesen nagyon hamar kiszámíthatóvá vált, és a legutolsó kockáig úgy is valósult meg, mint amire a többség számított. Ha legalább a csaták izgalmasak lettek volna, de a még normálisan kinéző avatarok mellé is akadt legalább ugyanannyi idiótán festő. Azt pedig nem kell ecsetelnem, mennyire élvezetes dolog robbanó tölcsérek vagy lebegő háromszögek ellen vívott harcot nézni. Gratulálok a készítőknek, ha nekik még ez is tetszik.

A rajzolás ugyanolyan színtelelen és unalmas volt, mint az egész sorozat. Az egyetlen kiemelkedő rész a zenék voltak, abból is a csaták aláfestése valamint az ED.

Minden más szigorúan felejtős. Ez a sorozat a legnegatívabb értelemben vett iparosmunka.
Csak kezdő animeseknek tudom ajánlani, akiknek még minden új.

4/10



Valvrave The Liberator 1.szezon

Nálam pontosan ugyanazokon a részeken bukott el a sorozat, mint korábban a SAO is. A világ és a konfliktus az, ami érdekessé tette volna az eseményeket, azonban ezekről az égvilágon semmit nem árultak el eddig. De nem mintha a karakterekkel többet foglalkoztak volna, szinte mindenki egy jellemtelen klisé, akikkel az idő nagy részében dögunalmas iskolai slice of life-ot játszattak. Ezt időnként megszakította az aktuális heti csata, azoknak viszont semmi különösebb tétje nem volt, és mindenféle taktikát nélkülözve abból álltak, hogy a szupermechák minden alkalommal végigverték a támadókat. Valamint ide is beleerőltették az egyik noname karakter drámai halálát, hogy legyen az is és tépődjenek rajta egy sort a főszereplők. De lényegében az egész évad arról szólt, hogyan áll össze a csapat, aztán a legvégén elhintettek némi utalást, hogy most már talán lesz valami történet is (kb mint a Hakkenden esetében). Persze a befejezés is egy hatalmas cliffhanger, ami több kérdést vetett fel mint amennyit megválaszolt, de éppen ezért nem írom még le a sorozatot, mert van rá lehetőségük hogy a második szezonban szépen felépítsék és megválaszolják a dolgokat.
Vizuális szempontból a Sunrise ezúttal hozta a tőlük elvárható szintet. Minden szép színes, beleértve a bonyolult kinézetű mechákat is, a harcok pedig itt is nagy-nagy lézershowkból álltak.
A zenék szintén egész kellemesek volt, az aláfestéseket és az OP-ED párost is beleértve.

Jelenleg erre a felvezető szakaszra egy 6/10-nél jobbat nem tudok adni, majd a második szezonban várható tényleges történet fogja eldönteni, hogyan alakul a végleges értékelés. Remélhetőleg élnek majd a lehetőséggel, és nem fogják úgy eltolni mint a SAOt, ami minden epizóddal rosszabb lett.

chilip


-OJ-

#9879
OreGairu

Amíg néztem, jól szórakoztam rajta, de a sorozat egyetlen emlékezetes részének a férfi főszereplőt tartom. Mérhetetlen cinikussága, antiszociális ember és társadalomutálata egészen egyedivé, néha már negatív főszereplővé tette őkelmét. Nem mindig sikerült azonosulnom az utálatos vénembereket is megszégyenítő hozzáállásával, de más főhősökkel szemben igazi felüdülés volt a ténykedését nézni. Mellette azonban a két női főszereplő teljesen eltörpült, jobbára csak felejtős statisztaszerepet töltöttek be a srác árnyékában. Csak a két elborult mellékszereplő, a hájas otaku (Hiyama Noboyuki EPIC előadásában) és a minden sráctól orrvérzést kapó yaoi fangirl voltak azok, akik legalább a humor terén kellemes perceket tudtak szerezni.
Összefüggő történetről nem beszélhetünk, a felmerülő epizodikus problémák pedig nagyrészt túljátszott ostobaságok és félreértések voltak. Hiába próbáltak valami társadalomelemzést és kritikát felállítani a kiközösítéssel kapcsolatban, ezeknek többnyire semmi hatásuk nem volt a karakterekre nézve, így gyorsan félre is lettek söpörve. A gázolást már szabályosan untam, mikor harmadszor vették elő, csak más szemszögből vizsgálva a dolgot.
Az animációban akadt pár szemléletesebb rész, de nem azon volt a hangsúly. A rajzolást pedig max átlagosnak mondanám, nekem legalábbis nem nyerték el a tetszésemet a baltával faragott karakterrajzok. A zenék közül is csak az OP volt az, ami megmaradt.

Az egyedi főszereplő és a nagyszerű humor miatt egy gyenge 7/10-et adok neki, de történet híján nem hiszem, hogy valaha is újra fogom nézni.



Photokano

Merőben átlagos lett ez az iskolai románc sorozat.
A legnagyobb hibája, hogy az Amagami SS-hez hasonlóan, teljesen különálló epizódok formájában mind a hét lánnyal összeboronálták a főhőst, amihez a 13részes epizódszám fullasztónak kevésnek bizonyult. Ráadásul az első négy részt elpazarolták az úgynevezett közös szálra, mikor a főszereplő mindenkivel megismerkedett és beszélgetett, valójában teljesen feleslegesen, hiszen minden lánnyal jó ha egy meghatározó jelenete volt, amit elég lett volna az adott lány történeténél előszedni. Emellett ő maga semmit nem fejlődött ebben a szakaszban, sem itt sem később nem vált szimpatikusabbá. Végig megmaradt egy átlagos és jellemtelen lelki szemetesládának, aki pusztán a legyeskedésével és jó hallgatóképességével nyerte el a lányok szívét.
Nem mintha a lányok jobbak lettek volna. Már az első sztori sem volt túl fordulatos, de két epizódot kitöltöttek vele, és a gyermekkori barátok esetében még működött is a románc. Utána viszont, ahogy minden lány kapott egy-egy epizódot, még arra sem volt elég, hogy megkedveljük őket nemhogy egy hiteles románcot alakítsanak ki a főszereplő sráccal. Többségük bődületesen unalmas volt, még használható melodrámák vagy megoldandó problémák sem álltak a románcok útjába, így azok a legkisebb érdekesség nélkül, 20perc után be is teljesültek és jöhetett a következő, ugyanolyan áldozat x)
Hiába Madhouse anime, az animáció és a rajzolás egyformán gyenge és fantáziátlan volt, a jellegtelen zenékről nem is beszélve. Legalább a szinkronhangok tették a dolgukat, de ezekbe a karakterekbe még ők sem tudtak életet lehelni.

Először egy 5/10-et akartam adni, amely jól jelképezte volna a sorozat átlagosságát, de végül is a Haruka-szál valamint a végén az imouto története tetszett, így jószívből kap egy gyenge 6/10-et.
De hogy soha az életben nem akarom újra látni, az biztos ^^"

Cloud

Várok még fordításra, de ezek szerint lesz folytatása a Valvrave-nek? (Mikor?)

White SeeD

Quote from: Cloud on 2013-06-28, 20:53:47
Várok még fordításra, de ezek szerint lesz folytatása a Valvrave-nek? (Mikor?)

2013.10
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Leara

Chihayafuru 2: ez a sorozat még mindig nagyon jó, de gyengébb lett az első évadnál. Mondjuk csak a recapok miatt + nekem már túl sok volt Taichi szenvedése... ha ezek nincsenek, erre a szezonra is simán megadtam volna a 9 pontot, de így inkább csak 8 :).
MAL

Megmurdel

Zero no Tsukaima mind a 4 évad egyszerre letudva nem volt rossz így végülis megérte megnézni 7,5/10 az egészre.

frozenstein

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha The Movie 1st+2nd
A látvány lenyűgöző volt, de a történetet elég összecsapottnak éreztem, bár igaz azt már ismertük a sorozatokból. Pozitívum még, hogy volt néhány új jelenet Fate gyerekkoráról. Összességében a sorozatok jobban bejöttek, de kellemes plusz volt ez a két film.
8/10

ui.: Viszont a harmadik film címe feltűnően nem StrikerS, ezért remélem eddig nem látott történetre számíthatunk a timeskip alatti időről. Ezt támasztja alá, hogy az epilógus A's sorozat végén 6 évvel később volt, a film végén meg csak 2. (Meg a most elolvasott AniDB leírás is :redface:.)

-OJ-

#9885
OreImo 2.évad

Nagyot esett a színvonal az előző évadhoz képest. Rajzolás és szinkron ugyanolyan jó maradt, a hangulat azonban teljesen megdöglött, sajnos a humorral együtt. A cselekmény egyszer sem állt össze kerek egésszé, csak összedobáltak egy pár random filler epizódot, amik szinte mindig más karakterre fókuszáltak, így ha egyet kihagytunk, akkor sem maradtunk le semmi fontosról. Ennélfogva karakterfejlődésről nem is beszélhetünk. Ráadásul Kuronekoval ismét érdemtelenül kitoltak, de még mindig ő és Ayase voltak azok, akik nézhetővé tették ezt az évadot.
Az egész évad egy jelentéktelen eseménysor volt, egyedül annyi konkrétum derült ki belőle, hogy Kirino egész életében egy elkényeztetett és hálátlan r*banc volt, aki még a családon belüli erőszakot és jogossá tudja tenni.

A két említett karakter 3/10-ről felhúzta 5/10-re, de még így is időpocsékolás volt ez az évad. Elkészíteni és megnézni is.



HenNeko

Ennek a sorozatnak is vége, és nem mondanám, hogy ezt követően hiányozni fog.
A történet mottója akár az is lehetne, hogy "Vigyázz, mit kívánsz!...És megint...És megint...Már megint nem vigyáztál!?". Az első két három epizód még nagyszerű volt, pörgős cselekménnyel és zajos humorral, azonban ezt követően teljesen önismétlővé vált a sorozat. Jöttek a mellékkarakterek, mindig akadt valami természetfeletti kívánságra visszavezethető bonyodalom (amin máris elbukott a komolyan vehetősége), aminek a kitalálása és megoldása semmi izgalmat nem hordozott magában, valamint ezalatt a karakterek sem fejlődtek semmit. Mégis ők azok, akik a poénos társalgásaikkal megmentették ezt az egész, érdektelen eseménysort. Yuuki Kaji nagyot alakított a főszereplő szinkronhangjaként, és a lányok is kitettek magukért. Azusa és Tsukushi különösen jópofának hatott, de Emi akár ki is maradhatott volna, olyan lényegtelen filler karakter volt. Egyedül Tsukiko okozott nagy csalódást, az ő karakterét végképp tönkretették az első részt követően, ahogy végig fapofával járt-kelt, az egyenletes hangszinten előadott szövegeit pedig még hallgatni is fárasztó volt, és ennélfogva a vele előadott drámai részek is elhasaltak. Csak a féltékenységből eredő tettivel tudták valamivel aranyosabbá tenni, de azok sem segítettek rajta sokat.
A rajzolás szép és minőségi szinten mozgott, a zenék közül csak az OP-EDt találtam maradandónak.

Szerencsére a befejezést is eltalálták a jól időzített családi melodrámával, az végül felhúzta a sorozatot egy 7/10-re.
Egyszer meg lehetett nézni, de nem vágyom folytatásra.

Zelda

#9886
Devil Survivor
Nem volt ez annyira rossz, Hibiki folyamatos nyafogásától eltekintve nekem kifejezetten tetszett. Jók voltak a karakterek, a megidézett démonok némelyikén pedig igen jól szórakoztam. A végére kicsit már keveredtek a különböző mitológiák nagy alakjai, de végeredményben ez sem zavart, a befejezés pedig kifejezetten tetszett, nem volt depresszív, és végül jól alakult minden.

Suisei no Gargantia
Na ez a mű igencsak odapakolt nekem, rég volt, hogy ennyire nem tudtam kiszámítani a bekövetkezendő plot twist-eket. Számomra nagyon megmozdító volt ez a történet, igazán elgondolkoztatott és én úgy vélem, hogy nagyon fontos üzenete van, mint ahogy Urobuchi Gen arról nyilatkozott is. A karakterek, a történetvezetés, az értékek és elvek, mind-mind okkal voltak elhelyezve az adott perspektívába, és a végére nagyon jól összeállt a kép. Nem volt benne elvesztegetett idő sem.
Ez a darab a nagy kedvenceim közé küzdötte be magát, és megintcsak emelt egy szintet a mércén, remélem, hogy eztán is látunk még olyan műveket, melyek megközelítik a Gargantia színvonalát, vagy akár le is hagyják majd.
Toplistás, must see anime az én szememben!

-OJ-

Suisei no Gargantia

Összességében kisebb csalódást okozott ez a sorozat.
Meglátszik, hogy az Urobutcher csak az alapötletet szolgáltatta, ami egészen egyedi és nagyszerű volt, az anime készítői azonban nem tudták kiaknázni a világban rejlő lehetőségeket. Red és Chamber, vagyis a két főszereplő karakter, valamint az előbbi jellemfejlődése volt az, ami végig jól működött, de őket leszámítva a többi részbe nem sok fantázia szorult. A sorozat első felét elpocsékoltak a semmittevős hétköznapokra, ami nem feltétlenül lett volna rossz, ha azt hasznosan töltik és ténylegesen bemutatják a Gargantia felépítését és működését, de ehelyett csak a céltalan fanservicet erőltették. Ráadásul még azon is spóroltak, így lett a beharangozott fesztiválból egy pedofil kocsmai hastánc ^^" Aztán a sorozat második felében hirtelen műfajt váltottak és bedobtak két egyszerű konfliktust, amiket sikeresen elhúztak a végéig, és pont emiatt a befejezés sem volt valami erős. Inkább csak hatásvadász, de az nagyon. A karakterekről is csak annyit lehet mondani, hogy a lányok mutatósak voltak, de teljesen üresek és jellegtelenek. Jóformán nem is volt 'női főszereplő', mindegyiknek csak annyi szerep jutott, hogy a háttérből aggódhattak a srácokért.
A világ megrajzolása tetszetős volt, azonban a karakterrajzokon végig meglátszott a tőke végessége, így gyakran hullámzott a jelenetek minősége, amit talán majd a Blu-Ray kiadásokra feljavítanak. De jelenleg a látványra nem adnék többet egy közepesnél.
Zenei téren ugyancsak nem alkotott semmi maradandót a sorozat. Az aláfestő zenékben akadt egy-két jobb darab, az OP-ED viszont teljesen felejtős.

Kár ezért a sorozatért. Akárcsak a SAO esetében, az alapötletben rengeteg potenciál volt, amiből nagy dolgokat hozhattak volna ki, de a tehetségtelen írók itt is eltolták az egészet a fantáziátlanságukkal. Egy nagyon gyenge 7/10-nél jobbat nem adok neki, de ha bevállalnak egy második évadot, és szereznek hozzá egy vállalható forgatókönyvet, azt biztos megnézem.

kikuchiyo

Quote from: -OJ- on 2013-06-30, 21:38:05
Suisei no Gargantia

Összességében kisebb csalódást okozott ez a sorozat.
...

全面的に同意する。

Valahol olvastam a sorozatról, hogy olyan, mintha 26 részből vágták volna össze a felére, nem túl szerencsés kézzel, és sajnos ez a jellemzés elég találó. Nagyon sok potenciál volt a sorozatban, hatalmas ambícióval vágott neki a világépítésnek, és az elején még úgy is tűnt, jól halad, de aztán valahogy elfogyott a lendület. A közepe táján egyszerűen elpazaroltak 3-4 részt, ami miatt aztán nem maradt idő a végén kifejteni a konfliktust, a felvetett témák pedig többségében kiaknázatlanok maradtak, ugyanúgy a karakterekre sem maradt elég idő.

Én a látványt ugyan az átlágosnál jobbra értékelném, a karakterrajzokat is, azt az egy részt kivéve különösebb megcsúszásra sem emlékszem, de összességében egyetértek a végkövetkeztetéseddel: kár érte, sokkal jobb is lehetett volna belőle.

Failure is the default option

Cobra

Érdekes, hogy mostanában volt több olyan sorozat is, amire többen azt mondtuk, hogy jobb is lehetett volna, ha jobban kifejtik a történetet.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

-OJ-

Mirai Nikki Redial OVA

Vagyis a kibővített befejezés Yuno szemszögéből, de ebbe az OVAba aztán nem sok érték vagy értelem szorult.

Az első fele lényegtelen beach epizód, amiből megtudhattuk mit csinálnak a karakterek a nyugodt életük során, míg a második fele egy valójában nem is létező konfliktus elhúzása, míg végül el nem érkezünk a sorozat végkifejletéig, csak ezúttal Yuno oldaláról követve a nem túl eredeti eseményeket.

Szerintem az egész OVAból csak az utolsó egy perc ért valamit, azt viszont nyugodtan odatehették volna a sorozat végére is. A mögötte lévő magyarázat pedig még mindig egy baromság, amit jobb nem is tudni.

De legalább tér-idő zúzó kalapács az nem volt :lame:

Zelda

Quote from: -OJ- on 2013-07-03, 11:57:44
Mirai Nikki Redial OVA

Vagyis a kibővített befejezés Yuno szemszögéből, de ebbe az OVAba aztán nem sok érték vagy értelem szorult.

Az első fele lényegtelen beach epizód, amiből megtudhattuk mit csinálnak a karakterek a nyugodt életük során, míg a második fele egy valójában nem is létező konfliktus elhúzása, míg végül el nem érkezünk a sorozat végkifejletéig, csak ezúttal Yuno oldaláról követve a nem túl eredeti eseményeket.

Szerintem az egész OVAból csak az utolsó egy perc ért valamit, azt viszont nyugodtan odatehették volna a sorozat végére is. A mögötte lévő magyarázat pedig még mindig egy baromság, amit jobb nem is tudni.

De legalább tér-idő zúzó kalapács az nem volt :lame:
Hát akkor meg sem nézem, mert csak elmenne 30 perc a semmire. (Am OJ szeretem, hogy itt vagy a fórumon, mert szinte ugyanazokat az anime-ket nézed, mint én, és mindig előttem látod őket, így előbb írsz fórumon. A véleményeid pedig mindig mérvadóak, így megítélhetem, hogy mire érdemes időt szánni, és mire nem. Ezért pedig nagyon hálás vagyok neked!  :D Függetlenül attól, hogy természetesen nem direkt csinálod. xD )

-OJ-

Nincs mit.
És örülök, hogy ennyit adsz a véleményemre, de szerintem jobb, ha mindenki maga dönti, mennyire értékeli az adott animet ^^"



The World God Only Knows - Magical☆Star Kanon 100% OVA

Valószínűleg szórakoztatóbb lett volna az OVA, ha Keima nemcsak egy telefonbeszélgetés erejéig szerepel, és helyette a bugyuta Elsie valamint loli Kanon bohóckodását kell néznünk, ahogy az utóbbi az ének erejével, magical girlként legyőzi a gonoszt.
Meeeeeeeh, kinek gyártják ezeket a gyökér sztorikat? :lame:
A kósza léleknek pedig lehetetlen képességei voltak ebben a részben, lényegében bármit megtehetett amit a szituáció megkívánt.

5/10

Unalmas és felejtős darab.

Megmurdel

Quote from: -OJ- on 2013-07-03, 17:39:13
The World God Only Knows - Magical☆Star Kanon 100% OVA

Valószínűleg szórakoztatóbb lett volna az OVA, ha Keima nemcsak egy telefonbeszélgetés erejéig szerepel, és helyette a bugyuta Elsie valamint loli Kanon bohóckodását kell néznünk, ahogy az utóbbi az ének erejével, magical girlként legyőzi a gonoszt.
Meeeeeeeh, kinek gyártják ezeket a gyökér sztorikat? :lame:
A kósza léleknek pedig lehetetlen képességei voltak ebben a részben, lényegében bármit megtehetett amit a szituáció megkívánt.

5/10

Unalmas és felejtős darab.
lol ha ennyire fájdalmas lett akkor ezt meg én nem nézem meg xD am egyetértek Zelda-val :D

Zelda

Quote from: -OJ- on 2013-07-03, 17:39:13
Nincs mit.
És örülök, hogy ennyit adsz a véleményemre, de szerintem jobb, ha mindenki maga dönti, mennyire értékeli az adott animet ^^"
Nyugodj meg, ha valami nagyon érdekel, akkor is megnézném, ha a világ összes embere azt mondaná rá, hogy egy kalap sz*r.  :D Max utólag én is elkönyvelném annak. (csináltam már ilyet xD)

Yumekui Merry
Ez tetszett, viszont a befejezéssel nem bírok kiegyezni, egyszerűen üres, és semmitmondó volt a vége, ami azért rossz, mert 1, egész jól fel volt építve addig a sztori, 2, így a végére viszont semmit nem tudtunk meg Merry-ről, meg a 6. részben egy pillanatra látott furcsa erejéről...

Arata Kangatari
Ez is jól indult, már amennyire ez a műfaj újat tud még hozni (gondolok itt a Person in a strange world vonzatra). Nem tudom, hogy csinálnak-e 2. évadot, de ha igen, akkor totál feleslegesnek éreztem az elkapkodott kétbalkezes konfliktust a végén. Még ugyan nem tartok ott a mangában, de ahogy eddig látom, rengeteg minden ki lett hagyva az animéből, s így a végére teljesen elvesztette a varázsát. Csak egyszer élném már meg, hogy egy mű tetszetős lezárást kapjon...

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2013-07-03, 19:30:33

Arata Kangatari
Még ugyan nem tartok ott a mangában, de ahogy eddig látom, rengeteg minden ki lett hagyva az animéből
muhahahaha that's convenient for me :D mivel most hirtelenbe találtam valakit aki olvassa a mangát lecsapok és megkérdezem ... érdemes nekiállni mert a sorozat rohadtul nem győzött meg  ^^"

Zelda

Quote from: Megmurdel on 2013-07-03, 19:35:47
Quote from: Zelda on 2013-07-03, 19:30:33

Arata Kangatari
Még ugyan nem tartok ott a mangában, de ahogy eddig látom, rengeteg minden ki lett hagyva az animéből
muhahahaha that's convenient for me :D mivel most hirtelenbe találtam valakit aki olvassa a mangát lecsapok és megkérdezem ... érdemes nekiállni mert a sorozat rohadtul nem győzött meg  ^^"

35 chaptert tudtam magam mögött eddig, nekem jobban bejön mint az anime, mind a sztori, mind az anime-ben elcsépelt szerelmi szál jobban fejlődik benne.   ;) Plusz a humor is látványosabb, és többet mutatnak abból is, hogy Himezoku Arata mit csinál Japánban.
De persze ez csak az én véleményem, nézz bele nyugodtan, az biztos, hogy többet ad, mint az anime.

Cobra

Quote from: Zelda on 2013-07-03, 19:30:33
Yumekui Merry
Ez tetszett, viszont a befejezéssel nem bírok kiegyezni, egyszerűen üres, és semmitmondó volt a vége, ami azért rossz, mert 1, egész jól fel volt építve addig a sztori, 2, így a végére viszont semmit nem tudtunk meg Merry-ről, meg a 6. részben egy pillanatra látott furcsa erejéről...
Gondolom kapott egy cancelt a sorozat, pedig lett volna még potenciál benne, nekem tetszett.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zelda

Quote from: Cobra on 2013-07-03, 21:16:20
Quote from: Zelda on 2013-07-03, 19:30:33
Yumekui Merry
Ez tetszett, viszont a befejezéssel nem bírok kiegyezni, egyszerűen üres, és semmitmondó volt a vége, ami azért rossz, mert 1, egész jól fel volt építve addig a sztori, 2, így a végére viszont semmit nem tudtunk meg Merry-ről, meg a 6. részben egy pillanatra látott furcsa erejéről...
Gondolom kapott egy cancelt a sorozat, pedig lett volna még potenciál benne, nekem tetszett.
Nekem is bejövős volt, pont ezért nem értem az egészet... Kár, hogy a jó dolgokat néha így kidobják az ablakon.  :ejj:

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2013-07-03, 20:00:51
Quote from: Megmurdel on 2013-07-03, 19:35:47
Quote from: Zelda on 2013-07-03, 19:30:33

Arata Kangatari
Még ugyan nem tartok ott a mangában, de ahogy eddig látom, rengeteg minden ki lett hagyva az animéből
muhahahaha that's convenient for me :D mivel most hirtelenbe találtam valakit aki olvassa a mangát lecsapok és megkérdezem ... érdemes nekiállni mert a sorozat rohadtul nem győzött meg  ^^"

35 chaptert tudtam magam mögött eddig, nekem jobban bejön mint az anime, mind a sztori, mind az anime-ben elcsépelt szerelmi szál jobban fejlődik benne.   ;) Plusz a humor is látványosabb, és többet mutatnak abból is, hogy Himezoku Arata mit csinál Japánban.
De persze ez csak az én véleményem, nézz bele nyugodtan, az biztos, hogy többet ad, mint az anime.
köszi szépen az infót akkor beleolvasok hát ha több értelme lesz mint az anime-nek :D