Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Megmurdel

Quote from: kada on 2013-12-22, 01:39:17
Quote from: Megmurdel on 2013-12-16, 07:46:30
valamennyire engem is idegesített Taiga, de végignéztem és jó sorozat volt viszont
Quote from: Darkstar on 2013-12-13, 23:22:30
[spoiler]Ami > all[/spoiler]
:tezsvir:
Aha, ez mintha anno is meglett volna. Csak akkor még talán Murdel kollega nélkül?
simán el tudom képzelni  :lul:
más
Yuushibu Ez volt a legrosszabb a Maou és Yuuhsa story amit láttam ... asszem :D

kada

Quote from: Megmurdel on 2013-12-22, 10:18:36Yuushibu Ez volt a legrosszabb a Maou és Yuuhsa story amit láttam ... asszem :D
Hmm, nem rémlik Yuushibu nevű rossz sorozat. Biztos nem néztem.

Yuusha ni Narenakatta Ore wa ShibuSHIBU Shuushoku wo Ketsui Shimashita.
Avagy a kilométer hosszú nevek MaouxYuusha történeteknél musthave.
Főhősünk a hőssuliban már épp a záróvizsgára készült, amikor kiderült hogy meghalt a démonúr, feloszlik a gonosz birodalma, nincs többé veszélyben az emberiség, nem kellenek többé hősök.
Ami persze kellemetlen a hős(palántáknak) és az erre épülő iparnak, de hát béke van és haladás, csak-csak jó dolog az, nem?
Felkerekedett hát szegény főszereplőnk, és bolti eladó lett.
Aztán érkezik a következő újonc, de "kissé" fura szerzet...
Common Sense Zero, és mintha egy TvTropes gyüjtemény lenne a klisés Final Boss dumákról és tervezésről...
...titkos személyazonossága pedig, mint ahogy jelentkezéskor az önéletrajzában is benne volt ::): a néhai démonúr lánya.

Aki ezek után éppelméjű animét várt, az nagyon eltévedt  :ejnye:
Számomra a Boszi vs Baron fight elhozta azt a pillanatot hogy minden biztosíték kiégett, és azt mondtam f*** this, ez akkora baromság hogy nem tudok rá haragudni. Lehet hogy a deflektorpajzs-lehelletű sárkány által húzott, NCC 1701-D feliratú, enyhén lapos és kerek, oldalt fura kilógó hoszúkás csö-blingekkel ellátott űrszekér és az azt vezető perverz csajozógép nyugdíjas is segített.
...
(kb) 8/10, hét munkanapos héten mielött behaltam az ágyba, főzés-evésnél kellemesen kikapcsolt.

motifator

Quote from: NLZ on 2013-12-22, 02:47:09
Megnéztem végre az Evangelion 1-3 -at. Nem vagyok lenyűgözve. 6-7/10
Szerintem az első nem volt rossz, a második kifejezetten EPIC volt, a harmadikon viszont mindent elb***tak, amit csak el lehetett.

Más:
Tegnap este megnéztem a Hotarubi no Mori e című rövid kis filmet. Aranyos, szép, szentimentális, ha van fölös 45 perced, érdemes megnézni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

ogre

eva 2.22
háttö. amikor megnéztem a hármat, és nem értettem belőle semmit, akkor azt hittem, nem láttam. az eleje ismerős volt, tehát egyszer már nekiálltam. nem tetszett.

garden of words
leszögezem, én varrok cipőket. két okból jegeltem ennek a megnézését, de már itt volt az ideje.
a foot fetish emlegetése szerintem hülyeség. ha cipőket varrsz, sokszor először azt nézed meg egy emberen, nem az arcát. ugyanaz, ha biciklit szerelsz, vagy akármi mást komolyan csinálsz. szerintem.
a sztori jól felépített, a grafika tényleg felső kategóriás.
ez egy ritka 10/10

kikoushi enma
basic horror történet, a szereplők tetszettek, de szinte semennyire nincs kifejtve, ezt a sztorit simán meg lehetett volna csinálni jól, ha szánnak rá műsoridőt.
a cg egy vicc. 2006-ban már bőven volt jobb is.
4/10

SaiyaGin

Steins;Gate: Fuka Ryouiki no Déjà vu: a film alatt szinte végig az járt a fejemben, hogy "ejj, meg kéne nézni a sorozatot még egyszer".

Quote from: motifator on 2013-12-21, 19:38:39
Ezt én is pár napja néztem meg, én viszont egyet kell, hogy értsek Junchi-val:
Quote from: Junchi on 2013-12-16, 18:54:02
Más: Steins;Gate film. Nekem ez most nagy csalódás volt, amit leginkább a fos sztorinak köszönhet. Nagy kár, mert a karakterizáció viszont baromi jó lett.
A sztori tényleg nagy szarkavarás volt, itt-ott légbőlkapott baromság, de összességében nagy unalom. A közepétől kezdve kb. 5 percenként megnéztem, hogy hány perc van még hátra, mert már vártam, hogy vége legyen. Amúgy nem olyan szörnyű, legalább nem character rape, mint sok más film, de Steins Gate-től sokkal többet vártam volna.

Sajnos csatlakoznom kell az előttem szólókhoz.

Cloud

Shangri-La

5/10

Hát annyira nem fogott meg, de ha már elkezdtem kíváncsi voltam a végére.

Darkstar

blabla Arpeggio blabla

Na, jó volt ez, főleg, hogy a kanmusu concept nem volt újdonság.
Sikerült ismét egy szerethető tsunderét csinálni, ilyenkor ez mindig emlékeztet, hogy amennyire a "másik fajtát" (agresszív, üt-vág, etc) utálom, ezt a másikat annyira szeretem.
A vége kicsit cheesy volt, de máshogy nem is jött volna be. Aki drámát akar, az menjen a francba.  :Kiraly:
Kongou pedig továbbra is remekül néz ki.

Ineverratebecausereasons/10
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Már a 4. részig eljutottam :)
Egyébként ez eddig tiszta Pokemon :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Damnatus

Battle Athletes Victory!

Végre sikerült megnéznem egy sorozatot a 2004-es gyűjtésemből! :D
A karakterek tetszettek, a zene is jó volt, ami nekem annyira már nem jött be belőle, azt pedig valószínűleg a koromból fakad.
Megnézésre javasolt. ;)

gerey

Steins;Gate: Fuka Ryouiki no Déjà vu
Tetszett, bár a sztori kicsit sántított nekem, de a karakterek meg a hangulat eladta az egészet.

9/10

Damnatus

Bubblegum Crisis

A sorban a Bubblegum Crisis következett. Hogy mennyire nem mai film, arra csak egy példa, hogy Berlin még Nyugat-Németországban van. Vicces látni azt is, hogy milyennek gondolták a jövőt 2033-ban (pl. az adathordozók floppy lemez jellegűek :) ) Mindez persze semmit nem ront az anime értékéből. Külön kiemelendő a zene, nagyon jó hangulat-teremtő. A rajzzal sincs semmi probléma, és az epizódok is elég változatosra és szórakoztatóra sikeredtek.
Megnézésre ajánlott! :)

Damnatus

AD Police Files

A Bubblegum Crisis után készült, azonban korábban játszódik. AZ AD Police-on és Leon-on kereztül kapcsolódik a BC-hez. Gyakorlatilag a három rész az ember- és a gép-lét nehezen meghúzható határáról szól, meddig ember egy kiborg, és mikortól válik androiddá?
Megnézésre ajánlott! :)

motifator

Monogatari Series Second Season
A méltán híres Bakemonogatari legújabb folytatása. Nekem nagyon tetszett, sokkal jobban lekötött, mint anno a Nisemonogatari.
Minden arc nagyon tetszett, újra szerelmes lettem az összes csajba. A dialógusok továbbra is zseniálisak, a fanservice elsőosztályú, a sztori izgalmas, nem sok mindenbe lehet belekötni.
Talán csak a Hitagi End arc vége lett kicsit antiklimaktikus, legalábbis a többihez képest. Kicsit sok volt a duma és kevés az akció, amivel amúgy nem is lenne semmi baj, csak pont a season utolsó arc-ját kicsit epicebb befejezéssel is el tudtam volna képzelni (ez milyen mondat már...)
Ezután már csak a Kizumonogatarit várom nagyon, mert az ebben az évadban elszórt infók után már nagyon kiváncsi vagyok, hogy anno az alatt a bizonyos tavaszi szünet alatt hogyan találkozott Kiss-Shot Acerola-Orion Heart-Under-Blade Araragi Koyomival, na meg mi volt a szerepe ebben az egészben Gaen Izuko-nak.
A Kizumonogatari előtt biztos újranézem az egészet az elejéről, már a Bakemonogatariból se rémlik 1-2 részlet, de a Nisemonogatarinak a bő felét elfelejtettem már. A sok időben ugrálás miatt, meg elszórt infók miatt ez egy olyan sorozat, amit tuti érdemes újranézni.
Ha pontozni kéne, kaphat egy 9/10-et, csak mert a vége lehetett volna kicsit akciódúsabb.

Macross Frontier filmek: Itsuwari no Utahime & Sayonara no Tsubasa
Nem rossz, de mi a fenéért kell minden anime filmnek 2 órásnak lennie? Főleg ha alapból dupla filmről van szó!
Uncsi volt, meg hosszú, főleg az első. De a második a végére bedurvult, meg úgyis untam magam a gépen, szal összességében nem volt rossz.
Meg amúgy rég láttam már az eredeti sorozatot, de úgy éreztem, hogy a filmből kicsit érthetőbb volt az egész összeesküvés-sztori a végén, szal az is pozitívum.

Ha anno szeretted a Macross Frontier-t, akkor érdemes megnézni a filmeket, de készülj fel, hogy hosszabb lesz, mint szeretnéd. Ha anno bejöttek a Sheryles és Rankás éneklős jelenetek, akkor imádni fogod a filmet, mert szinte más sincs benne.
Összességében nem volt rossz, de ha lett volna más letöltve az iPadre, akkor lehet, hogy a felénél megállítom és nézek inkább mást.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

frozenstein

Quote from: motifator on 2014-01-07, 23:33:15
Monogatari Series Second Season
...Ezután már csak a Kizumonogatarit várom...
Meg kimaradt a Suruga Devil így kapunk abból is egy sorozatot. Meg ott van még a harmadik csoport, valami side-story-k meg előzmények, nem olvastam őket, csak wikipédiát: [spoiler]
Quote from: http://en.wikipedia.org/wiki/Bakemonogatari#Light_novelsA third and final Monogatari saga deepens the history of the character Oshino Ōgi, a supposed relative of Meme Oshino. It is composed of six volumes; Tsukimonogatari (憑物語?, "Evil Spirit Story"), containing "Yotsugi Doll" (よつぎドール?), Koyomimonogatari (暦物語?, "Koyomi Story") containing 12 short stories, three volumes of Owarimonogatari (終物語?, "End Story") containing "Ōgi Formula" (おうぎフォーミュラ Ōgi Fōmyura?), "Sodachi Riddle" (そだちリドル Sodachi Ridoru?), "Sodachi Lost" (そだちロスト Sodachi Rosuto?), "Shinobu Mail" ( しのぶメイル Shinobu Meiru?) and "Ōgi Dark" (おうぎダーク?),[7] and Zokuowarimonogatari (続終物語?, "Continued End Story") containing "Koyomi Book" (こよみブック?). The first three of the final five books were released in 2012 and 2013, with the others slated to be released later.[8]
[/spoiler]

motifator

Hanamonogatari meg Kizumonogatari elvileg jönne még idén, de SHAFT-et ismerve ki tudja meddig fog csúszni...
A short story-kat feldolgozó harmadik évadról nem is beszélve. Talán 2-3 év múlva?

Amúgy a Hanamonogatari is biztos jó lesz, de mivel csak egy arc, gondolom OVA lesz, mint a Nekomonogatari Kuro. De szeretjük Kanbarut nagyon, és nem nagyon szerepelt a Second Season-ben, szal jöhet.
Igazából minden jöhet, ami Monogatari, [spoiler=nem spoiler]a fire sisters kivételével. Belőlük elég volt.[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

NLZ

Hellsing Ultimate-et végre megnéztem, de a végén már nagyon fárasztott a sok pózerkedés. Abridged verzió sokkal jobb. :)
[reserved]

frozenstein

Higurashi no Naku Koro ni Kaku
Végre egy gore side story a Higurashi-hoz! (Nem mintha a fanservice ovák ellen bármi kifogásom lenne :D.) Viszont ha ehhez ennyi extrát ki tudnak adni, akkor igazán dolgozhatnának az Umineko folytatáson is.
10/10

Mardock Scramble
Egész jó cyber-punk, a műfaj szokásos kérdéseit feszegeti. Az akciójelenetek nagyon jók lettek, lehetett volna belőlük több is, mert a játékidő harmada elment kaszinózásra. Egyszeri megnézésre mindenképp ajánlott a műfaj kedvelőinek.
9/10

danika230

#10158
To LOVE-Ru: (26+6+12+12+4)
Hosszabb szünet után folytattam a sorozatot és akkor már egy lendülettel letudtam az egész szériát.
Az elején még nem volt meggyőző, kicsit fárasztó is volt (valószínűleg ezért is szüneteltettem), de később beindult:
[spoiler]miután mindenki megtudta Lala ki is valójába.[/spoiler]
Minden egyes új szereplő megjelenése egy újabb pluszt adott a sorozatnak. Szóval azzal nem volt probléma.
A grafikával nem volt gondom, a Darkness-é kifejezetten tetszett.
Összességében nem bántam meg, jól szórakoztam rajta, a végére nagy kedvenc lett, csak ajánlani tudom.
Csak azt sajnálom hogy Darkness elég rövid volt, de a manga halad szóval lehet reménykedni a folytatásba.

Edit:
K-ON! S2: hozta az első évad színvonalát, és kapott egy teljesen korrekt befejezést.

motifator

Quote from: danika230 on 2014-01-16, 01:58:05
K-ON! S2: hozta az első évad színvonalát, és kapott egy teljesen korrekt befejezést.
Ne felejtsd el a filmet se, az is nagyon jó.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

danika230

Quote from: motifator on 2014-01-17, 17:33:22
Quote from: danika230 on 2014-01-16, 01:58:05
K-ON! S2: hozta az első évad színvonalát, és kapott egy teljesen korrekt befejezést.
Ne felejtsd el a filmet se, az is nagyon jó.
Hétvégére terveztem! :D

motifator

Tegnap megnéztük az Anohana filmet moziban!

Ha láttátok a sorozatot, akkor nagyon tudom ajánlani a filmet. Arra számítottam, hogy sima recap lesz az egész, esetleg 1-2 perc új animációval (vagy annyi se), ehhez képes a film kb. fele teljesen új anyag.
Persze kicsit nyálas, meg itt-ott kicsit lassúcska, de összességében így is nagyon tetszett. Ja, és készítsétek a százas zsepit. Én ugyan nem sírtam el magam rajta, csak kicsit könnyes lett a szemem, de a film végefelé mindenhonnan hallottam a szipogást a nézőtéren :)

Ha nem láttátok a sorozatot, a film szerintem akkor is élvezhető, de sokkal zavarosabb. Nem lineárisan adja elő a történetet, hanem 3 idősík között ugrál (egy évvel a sorozat eseményei után, a sorozat ideje és gyerekkori emlékek), na meg sokáig nem tudod, hogy ki-kicsoda.
Szal inkább nézzétek meg az eredeti sorozatot, még úgyis van idő, amíg a film kijön blu-ray-en.

Egy héttel ezelőtt a harmadik Evangelion filmet néztem meg ugyanitt. A film még mindig egy nagy rakás szemét, de így másodjára, nagyon alacsony elvárásokkal sokkal kevésbé volt felháborító élmény.
Meglátjuk, hogy hogyan fejezik majd be az utolsó részben. Igazából úgy vagyok vele, hogy a második résszel véget ért a jóság, innentől kezdve már minden csak bónusz. Ha az utolsó filmet sikerül normálisan megcsinálniuk, az csak extra bónusz, ha nem, hát így jártunk.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Megmurdel

Katekyo Hitman Reborn! Végre sikerült ezt is befejeznem, de remélem a manga megmaradt részét is láthatom majd meganimálva. 9/10 ... nah és most folytathatom OP-t :D

kelvor

Quote from: motifator on 2014-01-20, 18:11:44
Tegnap megnéztük az Anohana filmet moziban!

:eek:

Nem is tudtam, hogy ebből van film, a sorozat nagy kedvenc, köszi!  :kocc:

frozenstein

Hanasaku Iroha Movie
Még több ugyanabból amit a sorozatban kaptunk. Mondjuk side-story helyett egy sequel-nek jobban örültem volna.
10/10

SaiyaGin

Kuroko's Basketball

Az új tanév kezdetén a nemrég alapított Seirin Középiskola kosárlabdacsapata az újoncok között két nagyon különleges játékosra tesz szert: Kagami magas, atletikus, és nagyszerűen zsákol, mg Kuroko alacsony, képtelen a tisztességes dobásokra, és első látásra jelentéktelennek tűnik (annyira, hogy gyakran észre sem veszik őt). Hamarosan kiderül azonban, hogy Kuroko valójában egy teljesen egyedi stílussal rendelkezik, és tagja volt annak a zsenikből álló csapatnak, amelyik az alacsonyabb korosztályok bajnokságában hülyére nyerte magát. Az egykori Dream Team azonban szétszéledt, és amikor a Seirin csapata elindul Japán legjobb középiskolai kosárcsapatainak bajnokságán, hőseink óhatatlanul szembekerülnek Kuroko volt csapattársaival, akik értetlenül és dühösen állnak a fiú azon döntése előtt, hogy egy nevenincs iskolához csatlakozott a régi, hagyományosan erős sulik helyett. Kagami és Kuroko duója azonban sok meglepetésre képes...

A Kuroko's Basketball egy izgalmas, mindvégig szórakoztató sportanime, a Production IG jóvoltából nagyszerű animációval. A meccsek általában több epizódnyi hosszúságúak, és végig a képernyő elé szegeznek, rég néztem láttam olyan animét, ami elérte azt, hogy egy nap 4-5 részt is megnézzek belőle.
A szereplőkkel viszont nem vagyok megelégedve: igazából semmit nem tudtunk meg róluk azon kívül, hogy szeretnek kosárlabdázni (na jó, egy-két humorosabb jelenetben kiderült, hogy mennyire tudnak vagy nem tudnak főzni), ami különösen Kuroko esetében nem tetszett. Persze tekintve, hogy ez egy jelenleg is futó manga adaptációjának az eleje, gondolom később jobban megismerjük majd a szereplőket.
Hamarosan nekiülök a folytatásnak is. :smile:

-OJ-

Aura

A rövid összegzés elolvasása után egyáltalán nem azt kaptam, mint amire számítottam.
Attól sokkal de sokkal többet!

A vígjáték besorolást nyugodtan el lehet felejteni, mert bár akad pár komikus beszólás, ez alapjaiban egy komoly szociális dráma arról, hogy a japán mentalitás miként közösíti ki és alázza meg azokat, akik a 'normálisnak' tartotthoz képest kirívóan viselkednek.
Nem tudom, a chuunibyou szindróma mennyire gyakori jelenség a valóságban, de ebben a filmben nagyszerűen működik metaforaként is, és könnyen behelyettesíthetjük helyére az anime nézést, cosplayesést, vagy bármi más 'extrém hobbit' amit a laikusok megvetnek. De maradjunk a chuuninál, amihez ha nem olyan komikus módon viszonyulnak az osztálytársak mint ahogy azt a Chuunibyou demo Koi ga Shitaiban teszik, szintén jó alapot szolgáltatna az iskolai megaláztatáshoz.

A cselekmény igazán jól van felépítve egy iskolai slice-of-life-hoz képest, kellően pörgős és változatos, igaz a románc rész elég sablonosan alakul, de szerintem ez nem túl zavaró. A két főszereplő pedig simán elviszi a hátán a filmet. Kana Hanazawa Ryoukoja inkább csak a moe-faktort erősíti és sajnos alig tudunk meg róla valamit, de ezt a hiányt jól ellensúlyozza a férfi főszereplő, aki a saját sorsán keresztül a lány hátterét bemutatja. Emellett végre egy talpraesett főhős, aki szembe mer szállni a menő gyökerekkel, szóban és fizikálisan is megvédve a saját igazát valamint társai épségét. Csak ott veszített pár pontot, hogy [spoiler]feleslegesen hagyta magát megzsarolni a múltjával, mikor abszolút királyul festett a Sephiroth cosplayben[/spoiler] de a befejezéshez kellett ez a fordulat.

És bizony a befejezés tette fel az i-re a pontot. Persze kissé túljátszott és eléggé melodramatikus, de pontosan úgy végződött, ahogy a Chuunibyounak is kellett volna, ha az a komédia végett nem hátrál ki az utolsó epizódban. Vagyis [spoiler]a chuniból részletesen kigyógyítjuk a lányt, és elfogadtatjuk vele, hogy a világ kegyetlen, de ezt kell szeretni, nem pedig fantasy világokba menekülni vagy öngyilkosnak lenni.[/spoiler]

Technikai szempontból is rendben volt a film, bár akadt benne pár rajzolási hiba, és pl a verekedésén erős torzulásnak indultak az arcok (de nem az ütésektől). Valamint a zenei aláfestést túlzásba vitték a drámai jeleneteknél, olyan dallamokat bevágva, amik valami közelgő apokalipszisre utaltak.

Összegezve, nagy élmény volt ez a film. Jól fogta meg a témát, komolyan kifejtette és leszűrte a mondanivalót, a főszereplő srácot pedig csak dicsérni tudom.

9/10

Mindenki nézze meg, érdemes! :whoah:

frozenstein

Hidamari Sketch - Sae Hiro Sotsugyou Hen
Hozta a szokásos formáját, viszont ezt a történetet nagyon gyorsan lezavarták, kicsit elsietettnek éreztem. Meg a végére nem volt egyértelmű, hogy ezzel lezárják a sztorit vagy lesz folytatás :confused:.
10/10

frozenstein

Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Lovecome o Zenryoku de Jama Shiteiru
Tetszett, de lehetett volna jobb is. A humora jó volt, bár kicsit fárasztó, a karakterek extrémek. A sztori vége persze nyitva maradt, mondjuk nem is vártam, hogy 10 rész alatt lezárják. Ha lesz folytatás nézni fogom. Ja és persze: narration by Nakata Jouji=GODLY :borul:.
8/10

Kyoukai no Kanata
Érdekesnek indult aztán a végére egy kicsit elszállt:[spoiler]A final fight eléggé over the top volt, ami szerintem nem igazán illett a sorozat addigi hangulatához. Meg a happy end-et is kicsit erőltetettnek éreztem.[/spoiler]Az akció jelenetek viszont nagyon jól megvoltak csinálva, és kaptunk belőlük eleget.
9/10

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2014-02-16, 16:10:27
Kyoukai no Kanata
Érdekesnek indult aztán a végére egy kicsit elszállt:[spoiler]A final fight eléggé over the top volt, ami szerintem nem igazán illett a sorozat addigi hangulatához. Meg a happy end-et is kicsit erőltetettnek éreztem.[/spoiler]Az akció jelenetek viszont nagyon jól megvoltak csinálva, és kaptunk belőlük eleget.
9/10

Igen, a vége elég, khm, kifejtetlen maradt.
[spoiler]Mondjuk mostanában az ilyen "a főhős happy endet kap, mert csak" befejezéseknek jobban tudok örülni, mint az "a főhős megszívja, mert csak" típusú befejezéseknek. :angyali:[/spoiler]