Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

-OJ-

Absolute Duo

Átlagos tucathárem, abból is az a fajta, amely a románc helyett inkább a nézőtől gondolkodást nem igénylő, folyamatos harcra lett kihegyezve.
Ebben a tekintetben megállta a helyét a sorozat.
Az animáció és a rajzolás valamivel jobb volt a közepesnél, így egész látványos és élvezetes csatákat tudott felvonultatni a sorozat. És ezekből nem volt hiány, mivel két-három részenként jött valami új arc, egy új konfliktussal, így a karaktereknek mindig volt valami (mondvacsinált) okuk a harcra.
Emellett a fanservice, bár teljes meztelenség nélkül, de kellő mennyiségben volt jelen, ahogy az egy eechi-háremtől elvárható.

Amin megbukott a sorozat, az az összedobált sablonhegy, amit történetnek nem lehet nevezni.
[spoiler]Minden nemzet a maga módján gyártja a szuperkatonáit, és gyakorlatilag nyílt világháborút folytatnak egymással, amiben a japán diákok önként és dalolva vesznek részt, mert arrafelé mindenki egy halálosztó erőgép szeretne lenni.....WUT???
De a legszebb az egészben, hogy lövöldöznek, kaszabolnak, literszámra dől a vér - és senki nem hal meg :he:
Egy 10éves gyerek reálisabb összeesküvés elmélettel tudna előállni.[/spoiler]
Hogy miért folyik a nemzetközi harc, vagy mi ennek az egésznek a célja?
Azt inkább ne kérdezzük, mert úgysem kapunk rá értelmes választ.
Tehát egy tréningharc, egy komoly harc, egy tréning harc, egy komoly harc, végső komoly harc, és vége is lett a sorozatnak, miközben semmi nem változott az első részhez képest.
A karakterek sem tartalmaztak semmi maradandót. Hősünk a tipikus idealista balek és csajmágnes, a lányok pedig csak agyatlan fanservice elemek.

6/10
Nem mondanám, hogy megérte megnézni, mert a fanserviceen kívül semmi egyebet nem adott.
De egyszer meg lehetett.



Quote from: frozenstein on 2015-03-22, 14:58:54
Madan no Ou to Vanadis

A legszánalmasabb fantasy, amit az elmúlt években láttam.
Ettől a logikátlan háborús cselekménytől még az is értékelhetőbb lett volna, ha hősünk ki sem mozdul a várból és csak ott építi a háremét  :falba:

Megmurdel

Quote from: -OJ- on 2015-03-23, 02:04:42
Absolute Duo

...
Már alig várom, hogy befejezhessem ezt a mesterművet. :D

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

danika230

#10683
Ao no Exorcist
Kicsit többet vártam ettől. Fogytak a részek, de úgy igazán semmi nem fogott meg benne. + a befejezés is összecsapottnak tűnt.
Gyenge 7-s.
A filmet érdemes megnézni?

Absolute Duo
Kár volt az időt pazarolni rá, semmi újat nem mutatott. 4/10

Leara

Quote from: danika230 on 2015-03-24, 16:58:34
Ao no Exorcist
Kicsit többet vártam ettől. Fogytak a részek, de úgy igazán semmi nem fogott meg benne. + a befejezés is összecsapottnak tűnt.
Gyenge 7-s.
A filmet érdemes megnézni?
Ha a sorozat sem nyűgözött le, akkor szerintem nem érdemes :). Nekem is kb. 7 pontos volt a sorozat, a mozi sztorijára pedig már alig emlékszem.
MAL

-OJ-

Kantai Collection

Összességében nem igazán vagyok elégedett a sorozattal.
Moé lányok aranyos dolgokat csinálnak, vagyis az idő nagy részét a bugyuta slice-of-life események tették ki, ami nem gond, de ezeknek talán a fele volt vicces és szórakoztató.
Elvétve bevetésre is mentek, de az ütközeteket alig kapcsolta össze valami logikus sztori, és nem is voltak valami izgalmasak, amin az ilyenkor használt ronda CGI csak tovább rontott.

Jóindulattal 6/10

A Strike Witchestől vagy a Girls und Panzertől ez messze-messze elmarad, minden tekintetben.
Nagyon hiányzott belőle az egyediség, a jó karakterek, meg úgy egészében a tartalom. Így csak egy üres fanservice sorozat lett a játékosoknak.

danika230

#10686
Quote from: -OJ- on 2015-03-25, 19:53:40
Kantai Collection

A Strike Witchestől vagy a Girls und Panzertől ez messze-messze elmarad, minden tekintetben.
Nagyon hiányzott belőle az egyediség, a jó karakterek, meg úgy egészében a tartalom. Így csak egy üres fanservice sorozat lett a játékosoknak.
:tezsvir:

Darkstar

Nekem, leszámítva a felesleges drámázást itt-ott, bejött. Főleg, hogy a végén Taihou is előkerült. Reméljük S2-ben lesz Bismarck, Eugen is Ducky is. Bár utóbbi szinte 100%, mert ő elég sok focust kap a vita játékban.
[spoiler][/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

-OJ-

Parasyte

Nem tökéletes, és kedvenc sem lett, de határozottan az egyik legjobb anime volt tavalyról.
Végre egy reális, normális gondolkozó és logikusan cselekvő főszereplő, aki látványos karakterfejlődésen esik át az őt ért tragédiák hatására. Lényegében csak róla szólt az egész anime, mellette mindenki más csak funkcionális mellékszereplőként tevékenykedett, de a sztori így is jól működött.
Persze azért voltak üresjáratok, de amikor már túl sok lett volna a dráma, mindig következett egy izgalmasabb, akcióban bővelkedő vagy gondolkodást igénylő rész, így soha nem vált igazán unalmassá a szituáció.
A befejezés kissé túl hamar és egyszerűen történt, de a sorozat mondanivalója ettől függetlenül tisztán érthető volt.
Rajzolás, animáció, szinkronhangok, minden első osztályú, ahogy azt a MadHouse-tól elvárhatjuk.

8.5/10, amit nyugodt szívvel felkerekítek 9/10-re.
Meglátni, hogy a manga még a 80-as évek végéről származik. A mai moeblob időkben már nem írnak ilyen kaliberű műveket.

frozenstein

Ore, Twintail ni Narimasu
Ekkora elvetemült baromságot :lul:! Hasonlít a Daimidaler-hez, csak itt mecha helyett a tokasutsu/sentai műfajt parodizálják ki. A sorozat szerencsére nem veszi komolyan magát, ha néző sem veszi komolyan egész jól el lehet szórakozni rajta.
8/10

-OJ-

SaeKano

Fájdalmasan ötlettelen anime volt, még hárem mércével nézve is.

Tizenkét részen keresztül az égvilágon SEMMI nem történt. A főszereplő egy elviselhetetlen baromarc, aki habzó szájú (nem vicc) fanatikusként osztotta az észt az otakuságával kapcsolatban, és ezért még - minden értelmet nélkülöző módon - minden lány őt akarta. Nah, itt kezdődik a jelenkori fantasy, vagy inkább a mese kategória :p
De persze hősünket csak a hobbija és a rajzolt lányok érdeklik, így előbb utóbb mindegyik háremhölgye beverte a durcit, hogy ő is kapjon műsoridőt, és ezzel úgy ment el az egész sorozat, hogy a VN fejlesztéssel talán 20percet ha foglalkoztak. Ugyanakkor a románcokból sem lett semmi, tehát elmondhatjuk, hogy az egész cselekmény céltalanul telt el.

Az A-1 biztosan tudta, hogy egy menthetetlen sztorit fognak itt adaptálni, ezért minimális pénzt öltek csak a sorozatba. A karakterek rajzolása gyakran produkált Quality fejeket, és volt hogy az epizód felében csak a lányok testét pásztázta a kamera, ami animációt nem igényel.

Egyetlen pozitívum, hogy a női karakterek legalább jók voltak. Szellemesek, jó a szövegük, ott alázták a balfék főhőst ahol tudták, és még fanservice is jutott nekik. Ez alól az ostoba tsundere Eriri volt az egyetlen kivétel, aki a főszereplővel együtt a vonat alá kívántam.

5/10, de csak mert állati jó szívem van :D a 3/10 reálisabb lenne, de Michiru az legalább +1 pont, még úgy is hogy csak a végére volt pofájuk behozni. Tényleges szerep pedig alig jutott már neki, a tsundere liba lefoglalta az évad felét.

Valójában kár volt megnézni. Talán a hatodik volt az egyetlen, értékelhető rész a sorozatban, meg a különálló fanservice speciál. A többi a kuka aljára való.
Ha készülnek belőle doujinshik, azok többet fognak érni, mint az eredeti sorozat.

-OJ-

#10691
Shirobako

Egy élmény volt ez az anime.
Már a témaválasztás telitalálatnak bizonyult, hiszen ugyan miféle animés az, akit nem érdekel, hogyan készülnek a kedvenc sorozataink? Persze a munkahelyi dolgokat alaposan kiszínezték a készítők, hogy ezáltal viccesebbé és olykor kissé elnagyolttá tegyék a szereplők munkahelyi hétköznapjait, de éppen ezért soha nem volt unalmas a cselekmény.
A technikai megoldások és magyarázatok pedig így is lebilincselőek voltak mindazok számára, akiket egy kicsit is érdekel a filmművészet.

A sorozat egyetlen gyengeségének az öt főszereplő lányt tartom, akik közül egyedül Miyamori tudott valamennyire érdekes lenni, a többiek viszont nem sok vizet zavartak, inkább csak a saját részlegük bemutatására szolgáltak. De szerencsére volt mellettük több tucatnyi más, színesebb és szórakoztatóbb tag a stábban, akik kárpótoltak ezért a hiányosságért. És mikor a nagy öregek vagy a hírességek kerültek fókuszba, akkor elöntötte az animet a nosztalgia és feel good hangulat.

A rajzolás hozta az elvárt színvonalat, az aláfestő zenéknek egészen kiemelkedő pillanatai is voltak, és a népes szereplőgárdát rengeteg tehetséges szinkronhang szólaltatta meg, így technikailag semmi kivetnivalót nem találtam a sorozatban.

Erős 8/10
És várom a spin-off OVA-kat valamint egy esetleges folytatást.




Death Parade

Az OVA megtekintése után magas elvárásaim voltak a sorozattal kapcsolatban is, amiknek a készítők nem tudtak megfelelni.
Adott egy ránézésre érdekes, misztikus világ, amit nem sikerült érdekes bemutatni. A karakterek nem csak a sztori szerint voltak lelketlenek, tényleg semmi emberség nem szorult beléjük, ami érdekessé tette volna őket. A túlvilági alkalmazottak lényegében mindannyian mutatós dekorációk voltak csak, jellem nélkül, akikről semmit nem tudtunk meg.
Nem dobálózok azzal, hogy 'ettől én jobbat írok', de attól tény marad, hogy biztosan jobban is fel lehetett volna építeni és alaposabban bemutatni ezt a világot.

A sorozat igazán értékelhető részei éppen ezért az epizodikus történetek voltak a friss elhunytakkal, akiknek a szituációját nem rágták a szánkba a készítők, hanem gyakran a nézőnek is gondolkodnia kellett, míg összerakta a haláluk körülményeit. De ha ezek ilyen jól voltak felépítve, a fő sztoriszállal miért nem tudtak ennyit foglalkozni és ilyen stílusosan előadni?

Rajzolás és animáció teljesen rendben volt (a belassításoktól eltekintve), elvégre Madhouse. OP-ED és a zenék is tetszettek, valamint a szinkronhangok is jól illettek a karaktereikhez.

Tőlem egy 7/10-et kap.
A világgal kapcsolatban hatalmas ziccereket hagytak ki a készítők (hacsak nem lesz egy komplexebb folytatás), de az epizodikus sztorik miatt megérte megnézni. Ha lesz folytatás, nézem tovább.

Jó anime volt, de nem szezonelső, és persze nem is lesz az év legjobbja.




Garo

Fáj a szívem ezért a sorozatért.

Az első felét mondhatni tönkretették a kidolgozatlan és dögunalmas, epizodikus sztorikkal, míg az egyébként sem túl eredeti főszál a közepéig elő sem került. A karakterek alig fejlődtek valamit, az összecsapások pedig gyenge harcokat tartalmaztak csak amik egy vágással véget értek. Néha már kínszenvedés volt nézni.

Aztán a második fele lényegesen jobb lett. Ugyan itt is volt pár epizodikus, heti szörny sztori, de ezek végre kaptak egy kidolgozott hátteret ami kellően érdekessé tette őket, míg a főbb szereplők mind átestek valami személyes, tragikus eseményen ami hozzájárult a beérésükhöz. Emellett több pénz jutott az animációra (azért a CGI ugyanolyan ronda maradt), és végre a fő konfliktus is végig jelen volt a háttérben. A befejezést nem volt egy nagy durr, de az epilógus hangulatosra sikerült.

Az évad második fele tehát beerősített, de annyira nem, hogy feledtesse az elsőt. Így egy 6/10-nél jobbat nem tudok rá adni, a folytatást viszont nézem.




Isuca

Ha már belekezdtem, akkor végig is néztem, de valószínűleg a legrosszabb sorozat volt az egész szezonban.
Adott a tipikus átlagbalek, akinek persze van egy ritka képessége, és ezért kap maga mellé egy elviselhetetlen tsunderét, majd később további háremhölgyeket, hogy random szörnyekkel, valamint egy szintén elviselhetetlen ellenséges lánnyal küzdjenek. A végét viszont egyszerűen elvágták, nem oldódott meg semmi, és ahogy olvasom még az eredeti mangát sem követte az évad, így normális befejezés nélkül végképp nem volt értelme ennek a lyukacsos originál sztorinak.
Ehhez társult a közepes, de gyakran az alatti rajzolás, illetve a véreskezű cenzúra, ami már a dekoltázst és a vért is kisötétítette (de a BluRay-en ezt már eltakarították). Ezzel a női karakterek gyakran úgy harcoltak, hogy fekete vagy fehér ködfelhő vette körül őket. Elég szánalmas látvány volt, meg kell hagyni, és nagy mértékben csökkentette az amúgy sem izgalmas harcok élvezhetőségét.
A humor csapnivaló volt és rosszul időzített, emellett a szinkronhangok sem erőltették meg magukat.

3.5/10

Ócska ecchi sorozat az ARMS-tól. Sok ilyet készítettek már, és a többségükhöz hasonlóan ezt is felesleges volt.

danika230

SaeKano
Kicsit többre számítottam. A női szereplőkön kívül sok más érdekeset nem nyújtott. Az évad előtti Special jobban tetszett mint maga a sorozat. 6/10

Isuca
-OJ- minden lényegeset elmondott. Borzasztó volt. 4/10

Shinmai Maou no Testament
A rendkívül idegesítő cenzúra mellett, egy teljesen átlagos ecchi/harem sorozat volt, pár harcot bedobtak és kész. 6/10
A 2.évadot valszeg megnézem, de azt már csak BD-be.

KanColle
Ha a GuP-ra adtam 9-t, a Strike Witches-re 7-t, akkor ez 5-nél többet nem érdemel nálam.

-OJ-

Aldnoah.Zero 2

Az első évad sem volt kiemelkedő, de a második még azt a színvonalat sem volt képes hozni. Nekem úgy tűnt, hogy még a készítők sem tudták, hogyan vigyék tovább a sztorit, ezért inkább visszahozták a halálból a korábban már kinyiffantott főszereplőket, majd az első valamint az utolsó epizód között gyakorlatilag telefillerezték az évadot, míg nem találkozhattak ismét.
Ezt nem történetnek hívják, ez a nagy semmi.
A rajzolás és az animáció színvonala maradt a régi, a karakterek ugyanolyan jellegtelenek voltak, zenék azonban már nagyon unalmassá váltak mostanra, mert minden csata alatt ugyanaz a két szám szólt csak.

5/10

Egy nagy pozitívuma azért van, hogy bár teljesen antiklimatikus, de legalább le lett zárva a sztori. Így nem kell bajlódnunk semmilyen folytatással.



Durarara!!x2 Shou

Semmi újdonságot nem hozott ez az évad, lényegében hajszál pontosan ugyanezt kaptuk, mint az elsőben, csak két új sztorival. Sok jó arc karakter, több szálon futó ám a végén összeálló történetek, és bár az újdonság varázsát mostanra elveszítette, a hangulata még mindig a régi.
Behoztak egy pár új karakteret, de azok nem voltak túl érdekesek és nem is jutott nekik sok szerep, most is az alap gárda vitte a sorozatot.
Ami viszont negatívum, hogy a rajzolás szemmel láthatóan sokat romlott a stúdió váltás miatt.

Részemről 7/10.

De az Izaya-fangirlöknek nagyon rossz hír, hogy 'kedvenc' lekvárkeverőnk alig szerepelt ebben az évadban, csak a telefonjáról kavart.

-OJ-

Cross Ange

Aki már látott Sunrise mecha sorozatot, az pontosan tudja, mire számíthat a Cross Angéval kapcsolatban is.
Egy érdekes világkoncepcióhoz hozzávágtak egy logikai hibáktól hemzsegő és ezer sebből vérző, apokaliptikus történetet, amiben egymást érik a teljesen elborult fordulatok, a látványos mecha harcok, és az egyik részről a másikra begőzölő karakterek. Erre mondják azt, hogy színtiszta agyatlan szórakozás, aminek a brutális mennyiségű női fanservice (a bishoujo karakterek itt legalább ugyanannyi időt töltenek alsóneműben vagy meztelenül, mint ruhákban. És néhányan még szexelnek is, tehát a yuri műfaj nem véletlen) csak tovább emeli a szintjét - legalábbis a férfi nézők körében.

A rajzolás többnyire szép volt, de azért akadtak benne hullámvölgyek, amit a BluRayre úgyis kijavítanak, valamint leszedik a durva fénycenzúrákat is. És ha már mindenki meztelenül flangál, akkor igazán lehetett volna részletesebb is a kialakításuk - gondolok itt a mellbimbók teljes hiányára, amik még a BluRay-ekre sem kerültek elő. A zenék most is hangulatosak és epikusak, mint azt a stúdiótól megszokhattuk, és a szinkronhangokkal sem volt gond.

7/10

Szórakoztató, és több szempontból is látványos sorozat volt. De hangsúlyozom, hogy gondolkodni egy percig sem érdemes rajta. A nulla epilógus (megint egy Sunrisera jellemző húzás) szintén ezt sugallja, hogy csak addig legyünk érdekeltek benne, amíg épp nézzük. Aztán el lehet felejteni.



Dog Days 3

Egy újabb, vidám és kalandos kirándulás Flonyard világában, természetesen ezúttal is mindenféle drámai esemény nélkül.
A készítők még mindig nem voltak képesek azt meglépni, hogy a szőrösfülűek jöjjenek át a mi világunkba, a nemzetek közötti tornaversenyek azonban ezúttal elmaradtak, és különösebben nem is hiányoztak. Helyettük az első három részben kaptunk egy kisebb démonsöprést a dzsungelben, majd az utolsó négy részben még egyet az égi sellők világában, a köztes részeket pedig karakter centrikus, epizodikus történetekkel töltötték meg az írók.
Közben pedig mindenki genki és úszik a boldogságban, ahogy azt megszokhattuk. De azért akadt pár látványosabb összecsapás is, amiben Leó vs nyuszisrác házasságközvetítő párviadala volt a top :@

A szokásos 7/10 és jöhet a következő évad.

Zelda

#10695
Shingeki no Kyojin movie 1: Guren no Yumiya
Leszögezendő, hogy ez egy recap movie, de nagyon szépen össze lett vágva. A 2 órás játékidőben Shiganshina és Wall Maria elvesztésétől egészen Trost visszafoglalásáig jutottunk el, néhány új képkockával bővülve (ezt vegyétek szó szerint, mert tényleg csak képekről van szó). A zene a szokásos + néhány újabb, illetve felújított verziót hallhattunk Sawano Hiroyuki-tól, szóval továbbra is rendkívül aláfestő, és hangulatteremtőnek mondható. De amit a legjobban dicsérni tudok az a grafika. Sokkal letisztultabb, élvezhetőbb volt, mint a sorozatban, nem kapkodták el a rajzolást. A titánok is egészen egyediekké váltak, tényleg olyanok voltak, mint a mangában megrajzolva. A cenzúraként szolgáló képsötétítések pedig eltűntek a képekről, ami külön kiemelendő. Szerintem remekül sikerült, így lelkesebben várom a Jiyuu no Tsubasa-t.
[spoiler][/spoiler]

Ano natsu de matteru
Ez egy olyan projekt, ami már régóta listán volt, még tavaly került előtérbe a title, mikor a Tsuritama-t néztem. Nem voltak elvárásaim, így még engem is meglepett, hogy milyen jól szórakoztam rajta. Grafika, zene csillagos 5-ös, minden karakterrel külön foglalkoztak, mindenki megmászta a maga hegyét és a végére dűlőre jutott a saját érzéseivel, ami nagyon kevés 12 részes animéről mondható el. A sztori egyszerű és vicces, rengeteg humor van benne (kedvencem: Jesus Christ on a bongo stick; Commie fordításban).  :D Az biztos, én szeretem az ufo-kat.  :lul: Az ending zenéjét pedig már évek óta koptatom Osu!-ban de most megint új értelmet nyert.
Lehet, hogy elhamarkodott vagyok, de az ötös skálán ennek én dupla ötöst adnék. Summary: megy a tuti kedvencek közé!!!

frozenstein

Sora no Method
Megint egy original some-supernatural-in-smalltown-with-friendship cucc. Az alapötlet nem volt teljesen rossz, de a megvalósítás :ejj:: túl sok felesleges angst, és a befejezés is elég semmilyen.
6/10

Grisaia no Kajitsu
Jó volt: menő főhős, lányok sötét múlttal. Nagy kár, hogy 13 részbe lett belesűrítve a történet, néhány lány sztoriján nagyon érezni, hogy fastforward-ban zavarták le (amik csak egy részt kaptak). A folytatás mindenesetre érdekel: végre megismerhetjük a főhős múltját, és előkerül [spoiler]a nővére is.[/spoiler]8/10

-OJ-

#10697
Sengoku Musou

Azt leszámítva, hogy kevés pénzből készült és emiatt itt-ott spórolniuk kellett a készítőknek, más panaszom nincs a sorozatra.
Az ostoba emózás helyett ez egy évad alatt eljutott a sengoku éra végére, ami a Basarának három alatt nem sikerült. Emellett itt a párbajoknak tétje is volt, nemcsak üres látványshowként ment a dolog, és ennek megfelelően a szereplőgárda fele a fűbe harapott a sorozat végére, ahogy az egy háborús sztoritól elvárható.
Ütközetek közben kitértek a stratégiára, épp annyira hogy kellő mélységet adjon az eseményeknek, de ne váljon szájbarágóssá. A harcok nagy része élvezetes volt, akadt is belőlük bőven, míg azok között ment a filózás az éráról, a szamurájok életéről, a jövőről, meg a többi. És még egy kis románc is belefért a nindzsalányokkal.
A zenék tetszettek a legjobban. Talán ez volt az egyetlen sorozat a szezonban, ahol az OP-ED-t mindig végighallgattam, mert nagyszerűen illettek a témához.

Egy 7.5/10-et megér nekem.




Seiken Tsukai no World Break

Átlagos akció-fantasy sorozat, ecchi-hárem részekkel kitöltve a harcok közti hézagokat.
A sorozat első fele elég unalmas, mert csak az iskolai tréning ment és a karaktereket építették, de annyit nem fejlődtek, hogy megérje a rájuk fordított időt. Ráadásul a két főszereplő lánynak a múltbéli élete sokkal érdekesebben mutatkozott a jelenleginél, ezekről azonban alig derült ki valami.
Technikai szempontból sem kiemelkedő a sorozat. A rajzolás átlagos, az animáció viszont elég szegényes volt. A szinkronhangok és a zenék sem maradtak emlékezetesek.

Két érdemi problémám volt a vele:
1. az abszolút boss (ám a lányokkal és az ecchivel szemben balfék) főhős karaktere, aki harc közben csak benyomott egy [spoiler]'Már emlékszem'-et, majd eszébe jutott valami mondvacsinált varázslat, amivel mindent legyőzött. Ez teljesen kiölte a harcokból az izgalmat, mivel hamar kiszámíthatóvá vált, hogy e bizonyos mondat elhangzása után már esélye sincs az ellenfeleknek.[/spoiler]
2. az értelmet nélkülöző, CGI szörnyellenfelek, aminél érdektelenebb ellenfél talán nem is létezik. És végig szinte csak ezek a vacak kockaszörnyek álltak hősünk útjában, ami megintcsak nem tartogatott sok izgalmat.
Még jó, hogy azért akadtak emberi ellenfelek is, különben a közepén vágtam volna a kukába az egészet.

Lényegében ugyanaz, mint az Absolute Duo, egy jobbára céltalan, és befejezést nélkülöző akció-hárem. Így ez is kap egy 6/10-et

danika230

Junketsu no Maria

Számomra ez volt a téli szezon kellemes meglepetése. Már az első pár rész megfogott és a végéig fenntartotta az érdeklődésemet.
Az évad első felében még több volt a humoros rész, de a második már felében elkezdtek komolyabban foglalkozni a történettel is. A végére egy egész jó kis story alakult ki. A befejezés jóra sikeredett, nem maradt megválaszolatlan kérdés.
Maria egy szerethető karakter volt, csakúgy mint a többi szereplő. A rajzolása kifejezett tetszett.
Egy erős 8/10-t megérdemel.

danika230

Seiken Tsukai no World Break
A story akár érdekes is lehetett volna, de sajnos nem hoztak ki belőle túl sokat, így megmaradt egy átlagos ecchi/harem/fantasy-nak. 5/10

Megmurdel

Aldnoah.Zero 2nd Season Nincs sok hozzáfűzni valóm, mint, hogy gyenge lett a 2. évad. 5-5,5/10

Isuca Szintén kegyetlenül gyenge próbálkozás, talán a leggyengébb sorozat a szezonból. 4/10 .. jah nem a leggyengébb a Fafnir volt, mert az 1 rész után dobtam. (Nem összekeverendő a Fafner-rel)

SaiyaGin

Gundam Build Fighters Try

Sajnos nem hozta az előző sorozat szintjét, az epizódok minősége elég vegyes volt, némelyik a :whoah: :lazza: :lol: hatást keltette, némelyik pedig csak ::) vagy :ejj: volt.

(Bővebben talán a hétvégén.)

danika230

Nisekoi OVA
Ez a 3 rész jó kis ráhangolódás volt a 2.évadra. Már várom. 9/10

Non Non Biyori
Kellemes, nyugodt hangulatú SoL, gyönyörű megvalósítással. A fárasztó napok után jól esett, de semmi több. 6/10

frozenstein

Shingeki no Bahamut
Jól hozta az oldschool fantasy hangulatot. Kár hogy csak 12 rész volt, elnéztem volna ahogy a Favaro, Amira, Kaisar, Rita négyes random kalandokba keveredik.
10/10

Zelda

Gargantia: Meguru kouro haruka OVA 2.
Kellemes kis 52 perc volt, egy kis játék, egy kis betekintés Ledo kutatásaiba, eredményeibe... És végre láttunk valamit, ami már egy kicsit szárazföldhöz hasonlít, illetve megtudhattuk azt is, hogy a bolygó körülményei ellenére korántsem olyan békés, mint azt a series alatt láthattuk. Ez az OVA lehetett volna 3 részes, de nem leszek telhetetlen, még ennek is nagyon örültem.
Sub-ot viszont még egy darabig ne keressetek, szerintem kell még 1 hét a projektnek minimum.

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2015-04-07, 22:49:33
Gargantia: Meguru kouro haruka OVA 2.
Kellemes kis 52 perc volt, egy kis játék, egy kis betekintés Ledo kutatásaiba, eredményeibe... És végre láttunk valamit, ami már egy kicsit szárazföldhöz hasonlít, illetve megtudhattuk azt is, hogy a bolygó körülményei ellenére korántsem olyan békés, mint azt a series alatt láthattuk. Ez az OVA lehetett volna 3 részes, de nem leszek telhetetlen, még ennek is nagyon örültem.
Sub-ot viszont még egy darabig ne keressetek, szerintem kell még 1 hét a projektnek minimum.
:bruhuhu:

pedig várom már mint a hívő emberek a messiást :D

frozenstein

Yama no Susume S2
Kifejezetten jót tett neki, hogy hosszabbak lettek a részek. Jobban megismerhettük a karaktereket, meg a hegymászós részekkel olyan volt, mintha történne is valami, nemcsak mindless SoL fun.
10/10

Megmurdel

Papa no Iukoto wo Kikinasai! OVA A sorozat után nekem elég nagy csalódás lett ez a befejezés. 4/10

danika230

Quote from: Megmurdel on 2015-04-12, 21:38:04
Papa no Iukoto wo Kikinasai! OVA A sorozat után nekem elég nagy csalódás lett ez a befejezés. 4/10
Nekem is a befejezéssel volt gondom, maga a rész amúgy tetszett.

frozenstein

Terra Formars OVA+TV
Egész jó action-gore cucc, de a történettől senki ne várjon sokat. A Marson a sztori nem sokat halad, túl sok a flashback, a vége meg persze cliffhanger. Reménykedjünk egy folytatásban.
8/10