Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

#10860
Overlord
Ladies and Gentlemen! I present you the Anime of the Year.
A trapped in a game téma itt kapott egy érdekes csavart: Mi lenne ha egy szinte végtelen hatalmú élőhalott mágusként, a seregnyi OP, hűséges NPC-vel teli guildhouse-oddal együtt egy ismeretlen világba kerülnél? A válasz: AWESOMENESS!
Kár, hogy csak 13 rész, úgy tudom 3 kötetet adaptáltak az LN-ből, és most decemberben jön ki a tizedik. Tehát folytatást akarok, jövőre. (Pretty please :angyali:)
10/10

szerk. ui.: Ja, az OP+ED is király.

Cloud

Quote from: frozenstein on 2015-12-11, 20:57:43
Overlord
Ladies and Gentlemen! I present you the Anime of the Year.
A trapped in a game téma itt kapott egy érdekes csavart: Mi lenne ha egy szinte végtelen hatalmú élőhalott mágusként, a seregnyi OP, hűséges NPC-vel teli guildhouse-oddal együtt egy ismeretlen világba kerülnél? A válasz: AWESOMENESS!
Kár, hogy csak 13 rész, úgy tudom 3 kötetet adaptáltak az LN-ből, és most decemberben jön ki a tizedik. Tehát folytatást akarok, jövőre. (Pretty please :angyali:)
10/10

Szerettük egy páran, nagy királyság. :)

-OJ-

Shinmai Maou no Testament Burst

A cselekmény nem volt olyan jól felépített, mint az első évadban. Hiányzott belőle a személyes szál, és úgy érződött, egyik rajtuk kívül álló problémából a másikba csöppennek hőseink. Emellett hol kapkodtak, hol meg csak az üresjárat ment, és persze minden epizódban helyet kellett szorítani legalább egy ecchi jelenetnek is, aminek haszna nemigen akadt, de legalább kellemesek voltak a szemnek (már amit a véreskezű cenzúra látni engedett belőlük).

A befejezés sem volt egy nagy durranás, papírforma végső harc és kötelező hárem epilógus. Viszont kellően kereknek hatott, mivel nem maradt a végén semmilyen elvarratlan szál, így ha nem lesz folytatás, akkor sem hagyták lógva a dolgokat.

Ezért ugyanúgy  kap egy 7/10-et, mint az első évad.
Soha rosszabb ecchi-háremet vagy háremhőst ennél  ^^

Zelda

Jormungand + Perfect order
Hát ez az oh, wow kategória volt nálam. Nem is a grafika, a zene, a karakterek vagy a megvalósítás... Inkább a jövőbe látás jellege.
Igazán jól összefoglalta világunk hibáit, méghozzá egy igen ritka szemszögből, és emellé még jó szórakozást is nyújtott. Határozottan tetszett!!!

frozenstein

Sore ga Seiyuu!
Jobbra számítottam :(. Az igazi seiyuu-k szerepeletetése jó ötlet volt, meg a seiyuu-work részek se voltak rosszak, viszont nem kellettek volna az idol-os részek bele.
7/10
ui.: AniDB szerint ez volt a 2000. animém.

SaiyaGin


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

Rakudai Kishi no Cavalry

Bizonyos szempontból Mahouka light a sorozat: a főszereplő egy varázslóiskolába jár, a tehetségének mérése szerint a legrosszabbak közé tartozik, de hamar kiderül, hogy valójában a mérőrendszer nem megfelelő, és hősünk az iskola legjobbja és legokosabbja (az 5. részben a diáktársai már özönlenek hozzá, hogy tanítsa őket). Ehhez jön még hozzá, hogy főhősünket, Ikkit szinte az egész családja lenézni és megveti, csak húga szereti őt (de ő viszont nagyon).

A lényegi különbség az, hogy a főszereplő lány nem az említett testvér, hanem Stella, egy kis európai ország tsundere hercegnője, és kapcsolatuk alakulása is eltér a generic háremecchi light novelekben megszokottól. [spoiler]Már a 4. részben összejönnek, és ettől kezdve Stella a megszokott tsundere hülyeségeket is hanyagolja Ikkivel szemben. A viszonyuk alakulása a sorozat egyik legnagyobb pozitívuma volt, azt hiszem nem csak számomra.[/spoiler]

Sajnos azért a klisék így se hiányoznak (pl. kretén, éretlen tanárnő) de legalább a harcok többsége egész szórakoztató. Az opening is kifejezetten jó lett, bár a sorozat hangulatához képest szerint túlságosan edgy lett. Apropó edgy grafika: az anime számomra legrosszabb tulajdonsága volt a hangulatbeli csapkodás: időnként a komolyabb harcokhoz átváltottak egy sötétebb, kevés színt használó rajzstílusra, amivel sokkal komolyabbnak hatott a sorozat, majd pár perccel később már újra a light noveles gagyiságokat, pl. a viccesnek szánt, ám borzalmasan erőltetettre és humortalanra sikeredett imouto vs. tsundere veszekedéseket nyomják a képünkbe. Az utolsó két rész komolykodása meg sajnos különösen nem bírt meggyőzni [spoiler]pláne úgy, hogy az utolsó harcot egy perc alatt csapták össze, és off-screen ért véget.[/spoiler]

Egy mondatban összefoglalva: voltak jó oldalai a sorozatnak, de azok után, hogy mennyit dicsértétek, többet vártam tőle.

Zelda

Rainbow: Nisha rokubou no shichinin
Hát wow...
Igazi feeltrip volt minden egyes epizód. Lehet én vagyok mostanában túl érzelmes, de ez az a kategóriába tartozik, hogy szavakkal nehéz leírni. A sorozat 3 éve csücsült a megnézendő listámon, miközben többször le is vettem róla, majd újra visszaraktam... Nos, ezután örök helye lesz a HDD-n.
A háború utáni élet nagyon nehéz, pláne a vesztes országokban, ezt eddig is tudtuk, és láthattuk már sokféleképpen tálalva, de ez a darab a maga teljes realitásával és a felhasznált karakterek perspektívájából szemlélve egyszerűen lenyűgözött. Szeretném hinni, hogy tényleg létezik még ilyen barátság a földön... Egészen féltékeny lettem a srácok közötti eszméletlen kapcsolatra.
Karakterek, grafika, zene, sztori, megvalósítás... nem láttam benne kivetnivalót.
És örülök, hogy kedvenc műfajaimon kívül evezve még mindig sikerül ilyen gyöngyszemekre akadnom.

frozenstein

Kekkai Sensen
Az alapötlet érdekes, de a megvalósítás hagy kívánni valókat maga után. Először kapunk egy rakás fillert az arcunkba, aztán amikor végre jön a plot, akkor semmi sem oldódik meg, semmit sem magyaráznak meg, csak[spoiler=tényleg spoiler] kinyírják White-ot :( :bruhuhu:.[/spoiler]
7/10

Zelda

#10870
Major S1-S6 + World Series OVA + Message OVA
Because I'm a sports freak girl to the core.  :D
Továbbra is imádom a sport animéket, teljesen fel tudnak villanyozni, habár minden alkalommal eszembe jut, hogy biza ez az a világ amit én elvesztettem. De mégis jólesik visszaidézni a sportéveim vért izzadós és teljesítményorientált hype mentalitását, és ehhez nincs is jobb mint egy remek series. Abszolút élvezhető volt, a meccseket nem nyújtották szét annyira, mint ahogy a Daiya no A-ben teszik (ami ott nem feltétlen hátrány mert hangulatilag, zeneileg és grafikailag is mást nyújt) végig úgy éreztem, hogy ott vagyok a meccseken és együtt izgultam a sok-sok kedves és néhány idegesítő szereplővel.(Egyedül azokat a rémes kapafogakat nem értettem...) Remek volt, minden percét élveztem, bár a harmadik évad tartalmával voltak problémáim, az első és a 4,5,6 viszont mindent pótolt.
Kellemes időtöltés volt, kedvet kaptam ahhoz, hogy egyszer tényleg elmenjek egy valódi baseball meccsre.  ::)

szerk:
Major movie
Minden rendben volt vele, egyetlen bajom az, h a Xebec csinálta... Az art nagyon elütött a sorozat stílusától, és ez helyenként igen idegesítő volt. Viszont ezzel sikeresen lezártam a Major projektet.

frozenstein

#10871
Subete ga F ni Naru
Érdekes volt, hogy más nyomozós animékkel ellentétben itt nem több esetet oldanak meg, hanem egyet 11 részen át. Jók voltak a fordulatok, sikerült meglepnie párszor. A végére kaptunk epilógust is, úgyhogy akkorra egy kicsit leült a sorozat, de összességében egész nézhető volt.
8/10

szerk:

Rakudai Kishi no Cavalry
Quote from: SaiyaGin on 2015-12-21, 16:16:44
Egy mondatban összefoglalva: voltak jó oldalai a sorozatnak, de azok után, hogy mennyit dicsértétek, többet vártam tőle.
+1
A szerelmi szál haladt (nem is akárhogy), az akció jelenetek jók voltak (ep10 :borul:), viszont az utolsó két rész összecsapott volt, és ráférne egy folytatás is.
8/10

SaiyaGin

Detective Conan 19. film

Sajnos ez a film nem sikeredett valami jóra: a két bűnöző indítékai egészen nevetségesek voltak, az új szereplőknek egy kivételével semmi személyiségük nem volt, Conan IQ-szintje erősen ingadozott a film során, és a grafika is gyengébbre sikeredett a filmekben megszokottnál. Ja, és ez legalább a negyedik olyan film volt, ahol a végén betettek egy "Ran elájul, és meg kell menteni, nehogy vízihullává váljon" jelenetet, ami teljesen felesleges volt, és érzésem szerint csak azért került bele a filmbe, mert a forgatókönyvíró úgy érezte, hogy egy Conan-filmből nem maradhat ki egy ilyan jelenet.

Zelda

Ookiku furikabutte S1-2
Újabb baseballos gyöngyszem, ezúttal sokkal életszerűbb karakterekkel, és szituációkkal. Annyira egyszerű az egész setting, hogy akár itt a szomszédban is játszódhatna. A Nishiura-Tousen meccset végignevettem, bár persze ez az egész sorozatra érvényes. Szórakoztató darab, és van benne jellemfejlődés. Kár, hogy nem kapott nagyobb figyelmet, igazán néznék belőle még egy folytatást, anyag ugyanis még bőven lenne hozzá.

Colorful
Nem a sorozatról, hanem egy azonos című 2 órás moziról van szó.
[spoiler=Sztori összefoglaló, tényleg spoiler] Egy lélek kap egy újabb esélyt az életre, és egy fiú testében találja magát, aki már meghalt mert öngyilkos lett. Feladata, hogy felidézze előző életét, és rájöjjön, hogy milyen bűnöket követett el. Ha ez nem sikerül, a lelke kikerül az örök körforgásból, és többé nem születhet újjá.[/spoiler]
Egy nagyon komoly és elgondolkodtató film ez, remek zenével és grafikával és nem annyira mindennapi történettel. Csak ajánlani tudom mindenkinek, engem nagyon megmozgatott érzelmileg.

SaiyaGin

Durarara Ten: a szerző túlzásba vitte a dolgokat, túl sok a szereplő, túl sok szálon fut a történet, ami miatt nagyjából minden jellemfejlődés elmaradt.

Isley

Sidonia no Kishi és Sidonia no Kishi: Daikyuu Wakusei Seneki

Ezzel a sorozattal ma végeztem. Ritka az ilyen jó történettel és karakterekkel bíró sorozat. A történet a Sidonián, az emberiség telepeshajóján játszódik, mely a Lem csillagrendszerbe tart, hogy az elpusztult Föld után új hazát találjon az emberiségnek, és biztosítsa az emberi faj fennmaradását. Hogy ezt véhezvigye, ki kell irtania a Gaunákat, a Földet elpusztító idegen entitásokat. Epikus űrcsaták tarkítják ezt a sorozatot, melyben minden karakternek megvan a helye. S részben éppen azért, mert minden szereplőnek megvolt a maga jelentősége, senki sem idegesített. Tanikaze Nagate például remek főszereplő volt, nemcsak nagy lovag (Sidonia no kishi), hanem teljesen egyértelművé vált a múltja feltárása után, hogy miért ő kellett, hogy legyen a megmentő. Aki ezt felismerte, s egyben az egész Sidoniát vasszigorral, karizmával és higgadt nyugodtsággal vezette, az pedig, Kobayashi volt, a Kapitány. Ez a nő, "megáldva" Erza és Kurihara Mari (Prison School) hangjával, számomra a sorozat abszolút csúcskaraktere.
Emellett egyedi ötletek is felbukkantak itt: Isana "választott neme" érdekes ötlet volt, a gaunák izgalmas és kellőképp idegenszerű lények voltak, valamint a kiméra terv is tetszett.
A sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretik a posztapokaliptikus disztópiákat, a látványos űrcsatákat és a shonen kliséktől mentes történeteket. Ez kőkemény seinen. Lehet, hogy a pilóták között sok fiatal van, de mindenki tudja a helyét. Mivel a túlélés a cél és a tét Kobayashi rendet tart. Emellett még az emberségről sem mondtak le: a bajtársiasság és hősök erénye is többször megvillan.

Egy szépséghibája, hogy lezáratlannak tűnik, és nem tudom, hogy lesz-e harmadik évad.

----------------------------------

Emellett végeztem az Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen-nel is. Erről csak annyit: mindenki kerülje. Még az első évadhoz képest is botrányosan gyenge.

danika230

Quote from: Isley on 2016-01-12, 21:28:46
Emellett végeztem az Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen-nel is. Erről csak annyit: mindenki kerülje. Még az első évadhoz képest is botrányosan gyenge.
:tezsvir:
Pont ma fejeztem be az utolsó részt. Nagyon gyenge volt.  :ejj:

Chaos;Head
Találó cím, mivel az egész sorozat káosz volt.
Az első pár rész után bizakodó voltam, de aztán mikor behozták ezt a kardos hülyeséget, onnantól süllyedt a színvonal egyre lejjebb.
[spoiler]A végső fight meg ez a happy end befejezés borzasztó volt![/spoiler]
Az OP zenéje nem volt rossz, de más pozitívumot nem tudok mondani.
Nem ajánlom senkinek ezt az animét.

Zelda

#10877
Ajin: Shoudou
A manga első néhány chapter-jét dolgozza fel majdnem 100% pontossággal, alig hagytak ki dolgokat. A grafika full-CGI, ami sokaknak nem jön be, és sajnos a Sidonia no Kishi szintjét sem éri el, itt-ott durva és igénytelen, elsietett a végeredmény. A szinkronhangok jók voltak, kivétel a főszereplő, hozzá valahogy nem illett a seiyuu hangja, de lehet, hogy ez csak engem zavart. A hangeffektek, és a zene viszont nagyon ott volt. Az egyetlen problémám vele, hogy nem értem miért készült a film, elvégre most indult a TV sorozat... Arról ne is beszéljünk, hogy az ending szétspoilerezte az egészet... Nos, ettől függetlenül jó volt.

Amagi Brilliant Park
Ez mi volt? Két egymással szöges ellentétben álló műfajt így összekeverni... Most vagy dráma, vagy comedy, teljesen felesleges volt a kettőt együtt erőltetni, mert egy szép kis káosz lett a vége. Lehetett volna sokkal jobb is, és nem kellett volna érte eldobni a humort, csak más szintre vinni. Nagyot csalódtam benne.

szerk:
Seraph: Nagoya kessen hen
Olyan sokan írtátok, hogy ilyen meg olyan rossz volt... Az utolsó másfél részről nem tudok véleményt alkotni, de lényegében hiány nélkül a mangát reprodukálták, szóval szerintem nem volt vele baj. (És az az utolsó másfél rész sem volt olyan rossz, teljesen elment befejezésnek, ennél sokkal, sokkal rosszabbakat is láttunk már.) Úgyhogy most én leszek az ellentábor gyerekek.  :D Nekem igenis tetszett, minden hiányosságával együtt.

Sidonia: Daikyuu wakusei seneki
Végre letudtam ezt is. Sokkal gyengébb volt, mint az első évad, de azért a végére összeszedte magát. Továbbra is remek soundtrack, kiemelkedő hangeffektek, és érdekes ötletek jöttek, szóval rendben volt.

Mikakunin de shinkoukei (Engaged to the unidentified)
Voltak benne vicces részek, de igazából nem nagyon kötött le... A comedy nem az én műfajom továbbra sem. Pedig ebből szívesen néztem volna egy komoly változatot, mert maga az alapötlet jó volt. Az viszont biztos, h most egy darabig megint nem nézek hasonlót.

frozenstein

Hanamonogatari+Tsukimonogatari+Owarimonogatari
Folytatódik a történet, de még mindig nem értünk a végére. Egész érdekes fordulatok voltak benne, kíváncsi leszek kicsoda/micsoda Ougi valójában. Van itt egy egész jó spoiler mentes összefoglaló a sorozatról: ez alapján idén kijön a Kizumonogatari meg a Koyomimonogatari, és remélhetőleg jövőre kapunk még egy tv sorozatot, ami adaptálja az Owari- maradékát meg a Zoku-Owari-t. Legközelebb szerintem már csak akkor fogom újranézni az egészet.
10/10

frozenstein

One Punch Man
Kifejezetten jó volt, de a nagy hype miatt jobbra számítottam. Az akció jelenetek nagyon jól meg vannak csinálva, és fergeteges szuperhős paródia, de a történet kicsit lassan indult be szerintem. Körülbelül a sorozat felétől éreztem úgy hogy történik is valami, viszont az utolsó részek nagyon jól sikerültek, remélem jön folytatás. Az OP meg az OST is nagyon jó lett.
10/10


frozenstein

Quote from: SaiyaGin on 2016-01-24, 17:15:02
Quote from: frozenstein on 2016-01-24, 12:06:12
jobbra számítottam
10/10

:ejnye:
Nálam a 10/10 felett még vannak azok amik bekerülnek a kedvenceim közé, a top 20-ba. Annyira nem volt jó, sajnos.

frozenstein

Yuru Yuri OVA1+OVA2+S3
Ezek jobbak voltak, mint az első két évad, mert ott túlzásba vittek néhány viccet. A humor meg a SoL részek is jók voltak, + a karakterek ritka párosításai :jee:.
10/10

Shomin Sample
Néhányszor megnevettetett, de semmi extra. Egyszer nézhető.
7/10

frozenstein

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatte Iru
A két főszereplőt a végéig nem sikerült megkedvelnem, úgyhogy éppen ezért nem is tetszett az anime annyira. Az esetek érdekesek voltak, de ott lett vége, amikor valami hátérsztori szerűség derült volna ki. Lehetett volna jobb is.
7/10

kada

Quote from: chilip on 2015-11-03, 23:49:03
Quote from: frozenstein on 2015-11-03, 20:56:5310/10
tehát nálad egy anime 10/10 úgy, hogy a közepén valamit túl erőltet, az utolsó részekre kapja össze magát újra és létezik ennek a szemedben jobb verziója is amit szívesebben nézel meg
Két éves kihagyásom elött is ilyen volt a pontozása  :angyali:
Quote from: frozenstein on 2015-12-11, 20:57:43
Overlord
Ladies and Gentlemen! I present you the Anime of the Year.
A trapped in a game téma itt kapott egy érdekes csavart: Mi lenne ha egy szinte végtelen hatalmú élőhalott mágusként, a seregnyi OP, hűséges NPC-vel teli guildhouse-oddal együtt egy ismeretlen világba kerülnél? A válasz: AWESOMENESS!
Kár, hogy csak 13 rész, úgy tudom 3 kötetet adaptáltak az LN-ből, és most decemberben jön ki a tizedik. Tehát folytatást akarok, jövőre. (Pretty please :angyali:)
10/10
Yes!
Menet közben már nem bírtam kivárni a következő részt, és elkezdtem olvasni az LN-t. 9/10 minimum!
Quote from: frozenstein on 2015-05-25, 15:20:36
Saenai Heroine no Sodatekata
Nem volt rossz, a breaking the fourth wall poénokon kifejezetten jókat derültem. Katou egész érdekes karakterfejlődésen ment át, de a többi lány karaktere egy kicsit túl erős/tömény volt az én ízlésemnek. A végére nem sokáig jutottak a történetben, de már bejelentették a folytatást.
8/10
Emiatt kezdtem el válaszolni, annyian mondtátok rossznak, de a 4th wall döngetése miatt nekem is bejött valahogy.
Eriri persze nekem se, ahogy mások is említették.

frozenstein

#10885
Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai
Tetszett az alapötlet, viszont a megvalósítás csak elfogadható volt. Derültek ki érdekes dolgok, de ott lett vége ahol igazán beindult volna a történet. Jöhetne egy folytatás, de nem bízom benne, hogy meg is kapjuk :(.
8/10

szerk:

Gochuumon wa Usagi Desuka S2
Kellemes folytatása volt az előző évadnak, de ennek is túl hamar vége lett. Akármeddig is el tudnám nézni ezt a sorozatot. Also: Moe Level Over 9000!!
10/10

frozenstein

#10886
Noragami S2
Sokkal jobb volt, mint az első évad: kevesebb angst, több akció. Kaptunk két teljes manga arc-ot, de a végére azért még maradtak megválaszolatlan kérdések. Megnéznék egy harmadik évadot is!
10/10

szerk:

Owari no Seraph S2
Kifejezetten tetszett. Ha nem tudom előre, hogy az utolsó másfél rész anime-only talán észre se veszem, de persze így valószínűleg folytatásra nem számíthatunk :(. A cliff-hanger-ért kár, de azonkívül a befejezéssel se volt semmi bajom.
10/10
Úgy látszik volt egy kis félreértés részemről.
Quote from: Zelda on 2016-01-19, 02:21:58Seraph: Nagoya kessen hen
...Az utolsó másfél részről nem tudok véleményt alkotni...
Ez a félmondat arra utalt, hogy az anime által adaptált utolsó fejezetek még nem voltak lefordítva. A wiki-n nézelődve egész mangahű volt az adaptáció, kivéve a sok kihagyott jelenetet, hogy beleférjen 40 chapter 24 részbe. Ebben az esetben reménykedjünk egy foyltatásban, kíváncsi leszek mit hoznak még ki belőle.

Zelda

Quote from: frozenstein on 2016-02-14, 11:24:14
Úgy látszik volt egy kis félreértés részemről.
Quote from: Zelda on 2016-01-19, 02:21:58Seraph: Nagoya kessen hen
...Az utolsó másfél részről nem tudok véleményt alkotni...
Ez a félmondat arra utalt, hogy az anime által adaptált utolsó fejezetek még nem voltak lefordítva. A wiki-n nézelődve egész mangahű volt az adaptáció, kivéve a sok kihagyott jelenetet, hogy beleférjen 40 chapter 24 részbe. Ebben az esetben reménykedjünk egy foyltatásban, kíváncsi leszek mit hoznak még ki belőle.
Igen, azóta kijött még 2 rész fordítás a mangából és kisebb hiányosságokkal, de minden canon szerint ment. Szóval még abszolút esélyes egy folytatás a jövőben, legalábbis úgy gondolom.


ogre

Rocket Girls

klasszik űrhajós témakörben a moonlight mile meg a space brothers után nálam elég magasan van a mérce. az már egy jó pont, hogy végig tudtam nézni.

a grafikája elég gyatra, a rajzolt elemek elnagyoltak, a cgi meg szörnyű, és egyik sem azért, mert 2007-es sorozatról van szó.
a zenére már most nem emlékszem.
a történet és a karakterek hasonlítanak a grafikához, mert azok is elnagyoltak. ha ez egy vázlat, akkor szívesen megnézném teljes kivitelben, szépen animálva, mondjuk akár dupla ilyen hosszan is, de így inkább a felejtendő kategória.