Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

frozenstein

Hataraku Saibou
Összességében tetszett, volt néhány nagyon jó rész, de voltak elég unalmasak is. Az info-dump-ok néha inkább irritálóak voltak, mint informatívak. Ki kellett keresnem néhány angol szót, mert eddig sose volt szükségem angol biosz szaknyelvre (pl: platelet - vérlemezke).
9/10

frozenstein

Overlord S3
Wow! Ez eddig számomra 2018 legjobbja! Az utolsó arc vége awesomness3!![spoiler]That Shub Niggurath reference! + 70k kill!
Ainz-sama!! :hail:[/spoiler]Remélem valamikor láthatjuk a folytatást is anime formátumban.
10/10

chilip

Quote from: frozenstein on 2019-01-18, 19:18:26
Overlord S3
Wow! Ez eddig számomra 2018 legjobbja! Az utolsó arc vége awesomness3!![spoiler]That Shub Niggurath reference! + 70k kill!
Ainz-sama!! :hail:[/spoiler]Remélem valamikor láthatjuk a folytatást is anime formátumban.
10/10

a novella nagy olvasójaként szánalmasnak találtam a CGI minőségét, főleg a goblinos és említett finale jelenetnél. olvasva persze sokkal jobb a forrás de hánynom kell lassan az igénytelen fércmunka olcsó CGI-tól...

frozenstein

Satsuriku no Tenshi
Érdekesen indult, aztán a közepe elég gyengére sikeredett, de az utolsó részek nagyon bejöttek. A Rachel plot twist-ek kifejezetten jók voltak, és bár a befejezés néhány dolgot a néző képzeletére hagy, szerintem tökéletes volt.
10/10

frozenstein

Tonari no Kyuuketsuki-san
Moe slice-of-life vámpírokkal! Akinek tetszett a Kin-iro Mosaic, az nyugodtan tegyen vele egy próbát.
10/10

frozenstein

Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai
Brilliáns volt! Elég sok mindenre emlékeztetett (Oregairu, Kokoro Connect, Bakemonogatari), de szerintem kifejezetten jó lett az összkép. Maradtak a végére megválaszolatlan kérdések, de már be van jelentve egy sequel film.
10/10

Darkstar

#11136
LL:S Movie

Eloszor pont egy honapja lattam, ma volt meg 14-szer.
Az uj szamok baromi jok es a tortenesek [spoiler]meg jobban alakultak, mint vartam es kb garantalta, hogy az Aqours evekig nem megy sehova, aminek egyedul a tarcam nem orul.  :D[/spoiler].
Az 応援 verzio meg, ahol lehet hangoskodni, bladet hasznalni es hasonlok, egyenesen epic.
n+1/10, will watch again
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin


Darkstar

#11138
Most miért, azóta meg volt meg kétszer és vasárnap megyek Numazuba (hova máshova  :Kiraly: ) megnézni megint, igaz ott lesz stage greeting is.  ;)
Ráadásul van nemi variancia minden héten, de nem lövöm le a poént, hogy mikben, nemsokára lesz az osztrák (?) premier és hátha ott is el sütik.
Plusz még hetente változó ajándék is jár, és az egy filmmel sikerült belehúzni az egyik kedvenc jelenetembe.
https://imgur.com/a/GFaNg7R

Egyébként már csak az új számok miatt is simán lehet sokszor nézni, elég durvák lettek. Pl ez, bár az én kedvencem a Brightest Melody és a Next Sparkling.
https://youtu.be/tHvsNcFehZ0
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Goblin Slayer
WOW! Nagyon bejött! Érdekes volt a sok OP MC után látni valakit, aki nem face-roll-ol minden harcot. A vége kifejezetten tetszett, és utaltak folytatásra is, bár egyelőre semmi sincs bejelentve.
10/10

Isley

Level E

Togashi-sensei két nagy műve, a YuYu Hakusho és a HunterxHunter közötti kisebb lélegzetvételű vígjáték sci-fi a Level E, melyben egy idegen, Baka herceg érkezik a Földre, hogy... jól megszívasson mindenkit, mert egy r*hadék. :D Persze, körül is írhatjuk szebben ténykedéseit, de nagyjából erről van szó. A herceg egyébként príma cselszövő, ezt megcsillogtatta párszor a sorozatban. A történetet két másik karakter, Yukitaka és Kraft tette számomra igazán maradandóvá. Yukitaka a tipikus nehézfiú, a kisvárosba érkezett baseballos srác, aki rühelli a herceg leereszkedő modorát, és közös jeleneteik bővelkednek a poénokban. Kraft, aki megkapta Dio Brando (Naraku, Enel, Nougami Neuro stb.) mesteri és egyben démoni hangját, a herceg testőre, és szívből utálja a folyamatosan bonyoldalmat okozó trónörököst, olyannyira hülyét kap már tőle, hogy vagy csak áskálódik ellene, vagy fogja magát és le is puffantja. :D Arról ne is beszéljük, hogy mi történik akkor, ha Yukitaka és Kraft találkozik egymással. Zseniálisak! :D Egyébként egy kicsit emlékeztet Yukitaka a Sensei előző sorozatának főhősére, Yusukéra, tényleg csak egy kicsit, valamint szerepel benne egy srác, aki egész fontos szerepet kapott, és kiköpött Gon. A sztoriról annyit, hogy volt itt rpg-bolygó, power rangers-tribute, bár pont az a történetív nem tetszett annyira, egy házasodni akaró idegen faj királynője, valamint a kezdő és záró sztori Yukitakaékkal. Remek és intelligens sorozat, a könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánlom, akik nevetni szeretnének egy jót, abban biztos nem lesz hiány. OP fülbemászó, végighallgattam minden alkalommal, ED sem rossz.

frozenstein

To Aru Majutsu no Index S3
Rosszabbra számítottam a netes vélemények alapján, de végül nagyjából hozza a második évad szintjét. Az LN-t olvastam, úgyhogy annyira nem volt összezavaró a sok kihagyott infó, de azért néhány sztori-arc túl rövidre lett szabva (pl.: Battle Royale). A végén a cliffhanger viszont nagyon király lett, alig várom a folytatást, reménykedjünk, hogy legközelebb nem zsúfolnak 10 kötetnyi sztorit 26 részbe. ^^"
10/10

Cobra

Nem volt rossz, de a vége elég összecsapott/zsúfolt lett, már nem is igazán tudtam követni mi miért történik.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

frozenstein

Tensei Shitara Slime Datta Ken
Egész jó volt, az országalapítós téma kicsit a Log Horizon-ra emlékeztetett, a lazán OP főszereplő meg a Death March-ra. A sztori vége nyitva maradt, de jövőre jön a következő évad.
10/10

frozenstein

Kakegurui S2
Szerintem volt olyan jó, mint az első évad, kapunk új karaktereket meg egy befejezetlen sztorit, de azok lényegtelenek. Úgyis csak az őrült arcokért néztem.
8/10

frozenstein

Boogiepop wa Warawanai
Láttam az előző adaptációt is, de nem emlékszem belőle semmire. Régen néztem elgondolkodtató animét, fura is volt így pár év után. A story-arc-ok között van némi kapcsolat, ezért számítottam valamiféle lezárásra, főleg 18 rész után, de semmi ilyesmit nem kapunk. Azért örülök, hogy végül úgy döntöttem megnézem, mert nem igazán keltette fel az érdeklődésem, amikor először hallottam róla.
9/10

frozenstein

#11146
Yakusoku no Neverland
Sokkal jobb volt, mint amire számítottam! Plot twists, plot twists everywhere! Egészen az utolsó részekig sikerült meglepnie egy-egy fordulattal, a második évadot már bejelentették.
10/10

szerk:

Mob Psycho 100 S2
Ennek nem sikerült felülmúlnia az első évadot, de rosszabb sem lett. Mob karakterének nem tett jót a fejlődés, mert itt őt egy kicsit unalmasnak találtam, Reigen viszont kevésbé volt idegesítő. A lezárás kielégítő volt, azt se bánom ha innen folytatást már nem kapunk (úgy hallottam a mangából még van néhány chapter, amiket nem adaptáltak).
9/10

frozenstein

Eromanga-sensei OVA
Jó volt, hogy kaptunk 2 új részt, de kár hogy ez nem folytatja az adaptációt.
9/10

Cloud

Kenja no Mago

OP-nál is OP-bb főhössel egy újab isekai, aminek most lett vége. Néhol facepalm volt a legtöbb rész, de én bírom a stílust, szóval néztem volna még tovább. :D Talán pár év múlva jön a folytatás.

SaiyaGin

Mob Psycho 100 II
Az eredeti sorozatra annak idején a One Punch Man nem annyira elborultan epikus kis testvéreként tekintettem, így néhány poént, jó harcokat vártam, de alapvetően nem egy AOTY-esélyes műre számítottam. Messze felülmúlta a várakozásaimat, mivel kibújt az első szezon és a OPM árnyékából, Mob, majd Reigen jellemfejlődésével egy egészen komoly, és szerintem szinte minden tekintetben nagyon jó animét kaptam (továbbá az utolsó részek harcai alatt rájöttem, hogy valójában még mindig nem öregedtem ki a shounenfight animékből - csak abba fáradtam bele, amikor rétestésztaként nyújtják őket, miközben a hasra ütéssel írt történetet kombinálják az olcsó animációval).
Az egyetlen dolog, amibe belekötnék, az az, hogy a sorozat első felében sokszor zavart a grafika stílusa: az a szándékosan egyszerű stílus, ami a vicces jelenetekhez illett, az a komolyabb hangvételűekhez már nem.
Nem tudom, mikor jön majd a folytatás, de várom.

Squazee2005

7 SEEDS (Netflix)

Ez nem az a tipikus manga, amit animében vissza lehetne adni, de tettek vele egy próbálkozást, hiszen jó a koncepció, díjakat is kapott, poszt-apokaliptikus, tinédzseres, tuti recept a sikerhez.
Hát nem.
Egy össze-csapott katyvasz. Tizenvalahány kötetet sűrítettek bele 12 részbe, úgy, hogy közben kiölték belőle az izgalmat, a jellemfejlődések és kapcsolatok nagy részét. Ez egy vázlatnak a vázlata.

De lehet, hogy aki nem ismeri a mangát azt mondja, ez így teljesen rendben van, csak én kaptam idegbajt a feldolgozástól.  ^^"

Mob Psycho 100 II
Messze veri a One Punch Man 2. évadát, pedig az első évadoknál ez pont fordítva volt.

frozenstein

#11151
Tate no Yuusha no Nariagari
Kifejezetten tetszett! A szokatlan főhős képes volt feledtetni velem a kliséket, meg az idióta mellékszereplőket. Érdekes dolgok derültek ki a végére, kíváncsi lennék egy folytatásra.
10/10

szerk:

Hitoribocchi no Marumaru Seikatsu
Ez tök jó volt! Mintha régen láttam volna slice-of-life animét, egész felfrissítő élmény volt. A karakterek bejöttek, és sikerült egy párszor megnevettetnie.
10/10

frozenstein

#11152
Isekai Quartet
Mind a 4 eredeti anime ismeretében ezt elég szórakoztatónak találtam (főleg a különböző franchise karaktereinek közös jeleneteit). Mondjuk annak örültem, hogy rövid részek voltak, mert szerintem hamar unalomba fulladt volna, ha hosszabb az egész.
9/10

szerk:

Kenja no Mago
OP főhős + isekai, egynek elment. Ha nincsenek magas elvárásaid, és nem zavar a legyőzhetetlen MC, akkor egyszer nézhető. Nem hárem, ha az zavar valakit, és a főgonosznak is megtudjuk az okait.
8/10

frozenstein

Sewayaki Kitsune no Senko-san
Iyashi-kei slice-of-life aranyos karakterekkel. Instant 10.
10/10

Bokutachi wa Benkyou ga Dekinai
Régen láttam már hárem rom-com-ot, úgyhogy ez most jókor jött. Mondjuk elég sok a félreértés benne, de a legtöbb lány bejött, és ősszel jön a folytatás.
10/10

frozenstein

One Punch Man S2
Ugyanolyan jó volt, mint az első évad. Fura módon a cliffhanger se zavart, de azért jöhetne a harmadik évad.
10/10

SaiyaGin

Quote from: frozenstein on 2019-07-21, 12:37:19
One Punch Man S2
Ugyanolyan jó volt, mint az első évad. Fura módon a cliffhanger se zavart, de azért jöhetne a harmadik évad.
10/10

Sajnos kénytelen vagyok egyetérteni Squazee véleményével, nekem se tetszett annyira, mint a Mob Psycho 2, az eredeti OPM-től pedig nagyon messze volt. Az elején még tetszett, de egy idő után egyre inkább azt éreztem, hogy egy nagy katyvasz lett belőle.

frozenstein

Shingeki no Kyojin S3+S4
Végre kapunk válaszokat! Kíváncsi vagyok innen hogyan folytatják a sztorit, de mindenesetre jó hír, hogy a következő évad lesz az utolsó. Így láthatjuk a befejezést anime formátumban.
10/10

frozenstein

Kizumonogatari
Végre eljutottam oda, hogy megnézzem a legelejét a történetnek. Kicsit lassan indult be, de a végére hozta a korábbi sorozatoktól megszokott szintet. Nem lesz a kedvencem, de szerintem volt olyan jó, mint a többi Monogatari sztori.
10/10

SaiyaGin

Legend of Galactic Heroes

[spoiler]Le kéne szoknom arról, hogy hetekig-hónapokig halasztgatom a bejegyzések befejezését. ^^"[/spoiler]

frozenstein

Koyomimonogatari+Owarimonogatari S2+Zoku Owarimonogatari
Végre a történet végét is megnéztem! Owari S2 nagyon jó lezárás volt! :borul: A Zoku Owari eleje jól meglepett, de aztán a vége kicsit laposra sikeredett. Monogatari fanservice-nak az is jó volt.
10/10