Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

motifator

Az enyémre alapból 3 év (vagy 36000 mérföld) garancia volt mindenre, 5 (vagy 60000 mérföld) év a hajtásláncra. Mondjuk nálunk nem nagyon van hó, idén mondjuk pont volt, egyszer, pár óráig, meg talán tavaly is, de nem minden évben van.
Az idei egy darab hóesés amúgy vicces volt, nem is igazi hó volt az, csak ilyen szemcsés szar. De valahogy itt úgy van a hideg, hogy nincs rendes hó meg minden, hanem egyszer csak egyik pillanatról a másikra nagyon lehűl a levegő, a levegő páratartalma meg azonnal kifagy mindenre.

Na jó, ilyen kedvem van, story time!

Pontosan emlékszem, Február 3. este volt, aznap költöztem be az albérletembe, addig hotelben laktam. Persze okosan mindent az utolsó estére hagytam, munka után rohantam TV-t venni. Használtan vettem egy csávótól egy irdatlan nagy Sony Wega képcsöves monstrumot. A hírdetésben jól hangzott a 36" képátló, meg ócsó is vót, na felcipelni a második emeletre már nem volt olyan fasza. Kb. 3 méter után megbántam az egészet, ha az a szar nincs 100 kiló, akkor egy se.
Na mindegy, haverral felvittük, majd beszartunk, meg össze is törtük a TV alját, de akkor már nem érdekelt semmi. Még nem vittük be a lakásba, amikor megérkezett a csávó, aki hozta a matracomat, amit aznap reggel rendeltem meg. Mondtam, mindent szigorúan utolsó pillanatban. Na jó, a matracot is felcipeltük, sétagalopp volt a TV-hez képest.

Ekkor már este 7 elmúlt, havert hazavittem, vissza a hotelbe. Gyorsan összepakoltam, és megnéztem, hogy merre van az IKEA, meg hogy meddig van nyitva. Muszáj voltam még vásárolni menni, mert ágyam már volt, TV is, de takaróm pl. még nem.
Nézem, IKEA 9-kor zár. Idő? 8:20. Na fasza, rohanás a kocsihoz, padlógáz. Az IKEA fent van Round Rockban, ha nincs forgalom és gyorshajtok, akkor talán odaérek 20 perc alatt. 8:45-kor értem be az áruházba, már mondta a bemondó, hogy mindenki takarodjon kifelé. A bejáratnál alig akartak beengedni, úgy győzködtem mindenkit, hogy csak egy takaró kell meg egy párna, és itt se vagyok.
Na az IKEA nem volt kicsi, de 15 perc alatt végigsprinteltem rajta, vettem takarót, párnát, huzatot, még tányért, poharat és evőeszközt is! Persze nem nagyon válogattam, amit megláttam, dobtam be a kosárba. Komolyan lihegtem a pénztárnál fizetés közben, akkora rohanás volt.

OK, vásárlás megvolt, vissza a hotelbe. Útközben észrevettem, hogy valami szar folyamatosan fagy rá a szélvédőre, hiába nyomatom ezerrel a meleget rá, a szélein oda van fagyva valami. Az út még nem volt csúszós, de éreztem, hogy ez vicces lesz. A hotelben még össze kellett pakolnom 1-2 dolgot, aztán kicsekkolás, és le a kocsihoz. Na akkor már majdnem elnyaltam, amikor kiléptem az útra, annyira csúszott minden.

OK, gondoltam majd óvatosan hajtok, a lakásom olyan 15 mérföldre van a hoteltől, de nincs forgalom, szal nem lesz gáz. Mivel az első éjszakát meg kell ünnepelni az új lakásban, még elmentem boltba sörért. Na itt már éreztem, hogy szar az út, hó még mindig sehol, csak ez a fura cucc, ami ráfagy a szélvédőre, de az úton már volt egy jó 3mm-es jégpáncél. Sör megvesz, nyomás haza. A 183-as autópályáról rá kellett kanyarodni a Mopac-re, ami ilyen tipikus amerikai nagy autópályakereszteződés magas rámpákkal. Itt a jobb oldali rámpáról beszélek, ami felett a Mopac Blvd tábla van.

Tudtam én, hogy ha fagy, akkor a hidak fagynak le a legjobban, de úgy voltam vele, hogy megyek gyök 2-vel, és nem lesz gáz. A rámpa tetején voltam a kanyar közepén, amikor előtűnt a kanyarból egy kocsi keresztbeállva előttem. Na fasza, padlófék, ABS, de lassan mentem, nem volt gond a megállással. Rögtön néztem a tükörbe, és a kanyarban már láttam a mögöttem jövő kocsi fényeit. Na most szívtam meg, nekem volt annyi eszem, hogy ha már egyszer fagyban feljövök a rámpára, akkor lassan megyek legalább, de biztos voltam benne, hogy a mögöttem jövő nem fog tudni megállni. Felkészültem a csattanásra, meg arra, hogy a kocsi bérlés utolsó estéjén összetöröm a kocsit, és szophatok a papírmunkával. Végül nem volt csattanás, a mögöttem jövő kocsi nagy fékcsikorgással beállt mellém. Ugyan csak egysávos volt a rámpa, éppen elfért 2 kocsi egymás mellett. Éppen törölném a homlokom, amikor végül hallom a csattanást, a mellettem álló kocsiba belement az azután érkező. Ekkor már csak arra gondoltam, hogy rohadt gyorsan el kell húznom innen. Az előttem keresztbe állt autó közben kicsit odébbgurult, így mellette pont lett annyi hely, hogy elférjek, így a gázra léptem, és elhúztam. Utána hazáig úgyanúgy gyök 2, és elhatároztam, hogy fagyban rámpára többet soha, inkább kerülök egy nagyot, de nem kockáztatok.

Másnap reggelre a hó is leesett, nem volt sok, de alatta ott volt egy jó centis jégpáncél, végül nem tudtam bemenni az irodába. Reggel azért elindultam, mentem is vagy 3 utcányit, de annyira rossz volt az út, hogy felhívtam a főnököt, hogy nem tudok egyszerűen bemenni. Mondta hogy no para, a többség ma otthon marad, dolgozzak én is otthonról. Viszont nem volt még internetem, szal nem tudtam otthonról dolgozni, mondta főnök, hogy nem nagy ügy, szarjam le, így gyakorlatilag fizetett szabin voltam egy napig, úgy, hogy nem kellett szabit kivenni.

A kellemetlen csak az volt, hogy aznap du. 2-re kellett volna visszavinni a kocsit a reptérre. Gondoltam, ha dolgozni nem tudok menni, akkor esélytelen, hogy a reptérig elmenjek, szal elkezdtem hívogatni a Budget irodát, hogy meghosszabítsam a bérlést egy nappal. A helyi irodában hosszú percekig hallgattam a hülye zenét, aztán hívtam a központi számot, ahol megmondták, hogy a helyi irodát kell hívni. Próbáltam újra, megint nem vette fel senki. Akkor már leszartam, ha bünti lesz, akkor bünti lesz, hátha kifizeti a cég azt is, végülis vis maior van vagy mifene.

Megpróbáltam visszafordulni, de a dombra, amiről lejöttem, már nem tudtam felmenni. Pont volt ott 2 rendőr, épp zárták le a lejtős utcákat, félreálltam, és megkérdeztem, hogy szerintük itt hagyhatom-e a kocsit. Azt mondták, hogy akkor járok a legjobban, ha otthagyom. Sőt, azt is mondták, hogy 1-2 órán belül lesz olyan erős a nap, hogy minden elolvad. Király, mégis vissza tudom vinni a kocsit időben!

Kb. fél óra volt hazagyalogolni, de valamiér nagyon élveztem a hóban sétálást, nézni a sok egyetemistát, akik átlag 3 évente egyszer látnak havat. Mindenki meg volt hülyülve, hógolyóztak, szánkóztak, hóembert építettek, vicces volt. Délben visszasétáltam a kocsiért, majdnem minden elolvadt, ami nem volt árnyékban. Visszavittem a kocsit, elfelejtettem teletankolni, bünti lett belőle, de a cég kifizette. Visszafelé busz, hazaérve csodálkoztam, hogy milyen sok hó van még a tetőn, hogy az olvadástól még mindig ömlik a víz a csatornákból. Néhány órán belül kiderült, hogy az nem az olvadás, hanem az összes vízvezeték elfagyott és eltört az erkélyeken. Igen, olyan okosan volt megcsinálva a ház, hogy mindenhol az erkélyen van a mosógép meg a szárító, és ott ugye nincs fűtés.

Aznap este sorra váltották egymást a különféle vízvezetékszerelők, még tűzoltók is jöttek, de akkor már nem zavart semmi. Péntek este volt, kibontottam egy sört, rágyújtottam egy cigire. Amerikában voltam, a saját lakásomban. Minden rendben volt.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Ha volnának benne párbeszédek, valami ponyva regény egy fejezete is lehetne. :)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: motifator on 2011-06-14, 22:13:35
>story time

A nagymellű, szőke texasi lányokról mesélj nekünk!
Failure is the default option

Selmo

Quote from: Member on 2011-06-14, 22:11:10
Nálad rend van. Elsőre káosznak tűnhet, de utána teljesen logikus az egész.
Nekem úgy néz ki, hogy az alapikonok meg az a pár doksi, amivel foglalkoznom kellene mostanában, aztán lassan törlöm őket.

A windowsod/nodod frissítésre szorul. :P
Íme és igen, mindig ilyen

A tökéletesség unalmas.

Member

Konkrétan nem találtam drivert a netkütyühöz Win7-hez, úgy meg b@szhatom. Persze ott lett volna alternak, hogy a másik gépre is tegyek win7-et, neten megkeresi hozzá a hálókártyáról, de a fene sem tököl vele.
NOD32: És svéd nyelvű amúgy. :D

Nekem is úgy tűnt, hogy a kutatás nem foglalkozik a "tálcásokkal".

motifator

Quote from: kikuchiyo on 2011-06-14, 22:25:41
Quote from: motifator on 2011-06-14, 22:13:35
>story time

A nagymellű, szőke texasi lányokról mesélj nekünk!
Hát, azt tudom, hogy nagy mellük van , és szőke hajuk. Többet sajnos még nem sikerült kideríteni.  ^^"
De most szombaton megyünk a belvárosba bulizni az új gyakornok arcokkal. Van egy srác Ugandából, 2 mexikói gyerek, meg én. Azt mondják, hogy az akcentussal lehet csajozni, majd meglátjuk :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Cloud

Member

Nekem inkább az beszédes, hogy szinte mindenkinek láttam játékikont az asztalon, vagy a tálcán. :)

Én

Mondjuk ez nálam csalóka, mert a TLJ-vel már kb egy éve nem játszottam, csak otthagytam az ikont valamiért :D

Darkstar

Quote from: Cloud on 2011-06-14, 22:53:24
Kééérem a kééépet. :D PLs...

Enyém:

Alap háttér van, mert most raktam ssd miatt újra rendszert...

http://img687.imageshack.us/img687/228/kpkivgsn.png

Sourcery
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

darkstar, cseréld már le az avatarod. szemrákot kapok....

Cloud

Quote from: chilip on 2011-06-14, 23:30:20
szemrákot

Amúgy köszi DS...

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-06-14, 22:17:49
Ha volnának benne párbeszédek, valami ponyva regény egy fejezete is lehetne. :)
+1  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Flaser

Quote from: Member on 2011-06-14, 22:57:50
Nekem inkább az beszédes, hogy szinte mindenkinek láttam játékikont az asztalon, vagy a tálcán. :)

Itt a két évvel ezelőtti állapot:

[spoiler][/spoiler]

Mostani:

[spoiler][/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

motifator

Nem találok szavakat, a főnököm most ajánlott fel egy ilyen asztalt és négy ilyen széket, teljesen ingyen!
Ez összesen újonnan vagy $1400! OK, használt, de jó állapotban van, craigslisten biztos el lehetne adni mondjuk féláron. Hiába mondtam neki, hogy ez túl sok, meg fizetek érte, azt mondta, hogy nem fogad el pénzt.

Nagyon gyorsan ki kéne deríteni, hogy mi a főnök kedvenc itala, és hálából venni neki egy nagy üveggel.

Xzone

Desktop thread? Desktop thread.

http://i.imgur.com/socf8.jpg

Motifator fagyos sztorija kemény, a "várom a csattanást" rész tetszett nagyon :D

Kvikveg

Quote from: motifator on 2011-06-15, 01:58:36
Nem találok szavakat, a főnököm most ajánlott fel egy ilyen asztalt és négy ilyen széket, teljesen ingyen!
Ez összesen újonnan vagy $1400! OK, használt, de jó állapotban van, craigslisten biztos el lehetne adni mondjuk féláron. Hiába mondtam neki, hogy ez túl sok, meg fizetek érte, azt mondta, hogy nem fogad el pénzt.

Nagyon gyorsan ki kéne deríteni, hogy mi a főnök kedvenc itala, és hálából venni neki egy nagy üveggel.
Hehe, jol megy neked ott, latom.  :haha:

Quote from: Flaser on 2011-06-15, 00:31:45
...
Mostani:

...
Mostani kep honnan, nekemis!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Quote from: motifator on 2011-06-15, 01:58:36

Idehaza meg inkább neked kellene adnod. :D Asszem, költözöm hozzád. :)

szpeter

Vége a sulinak  :whoah:  :hopp:

chilip

lassan fél éve, és nem találtam rendes munkát..... :Iamdepi:

Member

Quote from: chilip on 2011-06-15, 16:29:14
Nekem most van egy reménysugár, hogy abbahagyjam a diplomás utcaseprést.
http://www.szabadfold.hu/lakohelyem/diplomas_utcaseprok_orszaga

White SeeD

Quote from: chilip on 2011-06-15, 16:29:14
Csak? Én 2 éve nem találok. Vállalkozásom meg maga a csőd.
De mind1, jövőre úgy is világvége.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Én találkoztam olyan szektával, ami már befürdött, május 21.-re ígérték. Bár lehet, hogy az elmúlt heteket csak álmodom.
Nem te vagy karvalyorrú bankár véletlenül, W_S? ::) Vagy annak vége?

White SeeD

Én sosem voltam bankár :P
Anno hitelközvetítő (közben lapkiadó, irodavezető, műszaki mindenes stb), most meg hitelösszelapátoló/végrehajtószivató/munkanélküli.

Hát én kicsit reálisabb világvégére gondoltam. Ilyenre meg hasonlókra:
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2011/06/15/elfogyott_a_kutyaszor/?cp=0

Az emberek türelme vészesen fogy miközben a feszültség nő, a lufi előbb utóbb kipukkan és már nem kell sok.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

vacak upc... francért nincs nálam Digi.
ezzel a nyamvadt 1,5Mbit/s feltöltéssel esélytelen normálisan visszaosztani a dolgokat 15Mbit-es letöltés mellett... és júliustól ha jól tudom fölnyomják 30Mbit-re. persze a feltöltés marad 1,5...

Zsiga

Quote from: Fazék on 2011-06-15, 20:38:39
ezzel a nyamvadt 1,5Mbit/s feltöltéssel esélytelen normálisan visszaosztani a dolgokat 15Mbit-es letöltés mellett... és júliustól ha jól tudom fölnyomják 30Mbit-re. persze a feltöltés marad 1,5...
8/0,5 és simán tudok 1:1 feletti arányt tartani azon a 6-7 trackeren amit használok.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2011-06-15, 21:54:26
Quote from: Fazék on 2011-06-15, 20:38:39
8/0,5 és simán tudok 1:1 feletti arányt tartani azon a 6-7 trackeren amit használok.
ó ne mondd. le vagyok döbbenve. nekem is sikerült otthon az 1,6/0,26 -os nettel tartani az arányt, de akkor 24/7 futott a netbook-on a torrent, de ott is értelemszerűen kb 10x annyi ideig kellett futnia minimum a visszaosztásnak, mint a letöltésnek

jelenleg netbook ugyebár vinyóerőszakolás alatt van*, nem akarom, hogy 20-30 torrent alatt dögöljön meg, szóval az kizárva, router már van, de még nincs torrent program rátéve + a külső vinyó sincs rádugva, mert nincs neki hely, csak a kábelen lóg a fal mellett, franc tudja mikor lesz erőm oda kialakítani a polcot, vagyis jelenleg a nagygépemen megy a torrent, az meg éppenséggel zabálja az áramot, ami pénzbe kerül, vagyis csak akkor megy a torrent, ha itt ülök a gép előtt (vagyis hétközben napi max 3-6 órát), és éppen nem online játszom. szóval nem sokat. kb a torrent futás óraszám harmadában letöltés is folyik, mert "kellenek" az új filmek sorozatok. azok 1,2MB/s-mal jönnek lefelé, míg a feltöltés max 140KB/s. ha utánaszámolsz, akkor talán érthető a pofázásom.
irodában tök simán beállítok egy 500KB/s letöltést, mellé egy 500KB/s feltöltést digi-n, gyönyörűen megy mint az álom, majdnem hogy mire leér valami, már vissza is van osztva. itt meg napokig várhatok a visszaosztásával, mert 1,5-ös arány alatt nem szokásom törölni a dolgokat, szóval minden egyes letöltési órára kell(ene) jusson kb a 10-15x-öse feltöltésre, de ehelyett csak gyűlnek a visszaosztandó cuccok...

(*rohadt dell diagnostics még mindig azt mondja, hogy hibátlan a vinyó, HD sentinelben meg használat függvényében egyre jobban romlik az állapota hibás szektorszámokat illetően... érti a franc...)

kikuchiyo

Ha én publikus torrenteknél szarok az arányra és lelövöm, amint lejött a cucc (privát trackerekre meg nincs szükségem), akkor egy segg vagyok?

Szerk: a fórumot monitorozó nemzetbiztonsági elvtárs kedvéért leszögezem, hogy kizárólag a linux kernel és CC licenszes vagy más szabadon hozzáférhető tartalom eléréséhez használom a torrentet.
Failure is the default option