Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: minuszmiki on 2007-09-05, 15:36:18
Nincs benne semmi extra, nálunk is volt több ilyen az évfolyamon. (Btw az én matek + művészettörténet faktomra akkor mit mondasz? :D)
Az már lolwut-ot érdemel. :D
De komolyan, mit lehet kezdeni egy matek-biosz párosítással? Egyetlen helyről tudok ahova ez kell, a Pázmány ITK bioinfo szakjai (de oda is lehet mással menni, legalábbis az én időmben még lehetett).

Tycho

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-05, 15:28:30
Quote from: Én on 2007-09-05, 15:22:50
In b4 örüljek hogy még suliba járok

Hát igen, előfordulhatnak ilyen lényegtelen apróságok...  :haha:
(in b4 shitstorm)
*shitstorm*
in after shitstorm?

minuszmiki

Úgy emlékszem, hogy amikor én felvételiztem (3 éve), orvosira a biosz mellé lehetett matek központit is választani.

Zsiga

Quote from: minuszmiki on 2007-09-05, 15:49:26
Úgy emlékszem, hogy amikor én felvételiztem (3 éve), orvosira a biosz mellé lehetett matek központit is választani.
SOTE-ra fizika lehetett a kémia helyett, a másik háromnál fix biosz-kémia.

Én

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 15:39:56
Quote from: minuszmiki on 2007-09-05, 15:36:18
Nincs benne semmi extra, nálunk is volt több ilyen az évfolyamon. (Btw az én matek + művészettörténet faktomra akkor mit mondasz? :D)
Az már lolwut-ot érdemel. :D
De komolyan, mit lehet kezdeni egy matek-biosz párosítással? Egyetlen helyről tudok ahova ez kell, a Pázmány ITK bioinfo szakjai (de oda is lehet mással menni, legalábbis az én időmben még lehetett).
Figy én valami gyógyszerészet-vegyészetben gondolkozom, tanár azt mondta gyógyszerészethez biosz is kell (egyértelmű sztem), kémia is evidens, matekra is azt mondták, hogy jól jön, meg abból szerettem volna is faktolni :) Szal nekem inkább a biosz olyan, hogy nem bizt h majd kell. Nyelvet akartam még de az sehogy sem fért ki. Evan.
Btw, megfagyok.
És, végre elkezdhetem a Gurrenn-Lagann-t :D

sirtomi

Én még semmilyen faktra sem jártam középsuliban. Nem volt divat, mindent megtanítottak rendesen az alap órákon is :D

Zsiga

Quote from: Én on 2007-09-05, 15:52:12
Figy én valami gyógyszerészet-vegyészetben gondolkozom, tanár azt mondta gyógyszerészethez biosz is kell (egyértelmű sztem), kémia is evidens, matekra is azt mondták, hogy jól jön, meg abból szerettem volna is faktolni :) Szal nekem inkább a biosz olyan, hogy nem bizt h majd kell. Nyelvet akartam még de az sehogy sem fért ki. Evan.
Btw, megfagyok.
Akor mért nem matek-kémia? :confused: Gyógyszerésznek első a kémia, második a biológia egyébként, de vegyésznek is inkább kell fizika mint matek. De ne érts félre, nem akarok belepofázni a dolgodba, csak fura. :)
(Mondjuk épp én beszélek a biosz-kémia-fizikámmal... :D)

Illetve ha ezek után még elfogadsz egy jótanácsot, azt tanuld ami a felvételire kell, egyetemen úgyis azzal kezdik hogy most akkor szépen mindenki mindent felejtsen el amit a középiskolában tanult ugyanis hülyeség a fele. ;) Nameg egy gimis tárgy teljes négy éves anyaga nagyjából annyi lesz mint amennyit egy darab vizsgára kell majd tudni az első félévben (és lesz akár 10+ vizsgád), szóval nem oszt nem szoroz igazából ha ott kell még valamit bepótolnod, csak juss be.

minuszmiki

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 15:51:43
Akkor rosszul emlékeztem. :)

Quote from: Én on 2007-09-05, 15:52:12
És, végre elkezdhetem a Gurrenn-Lagann-t :D
Majd tessék írkálni szorgosan a topikjába. :)

Selmo

Napi helyzetjelentésünk:
34 fokos a winyóm.
:eek:

A tökéletesség unalmas.

Próféta

Bekapcsoltuk a fűtést  :cool:

Én

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 16:00:19
Illetve ha ezek után még elfogadsz egy jótanácsot, azt tanuld ami a felvételire kell, egyetemen úgyis azzal kezdik hogy most akkor szépen mindenki mindent felejtsen el amit a középiskolában tanult ugyanis hülyeség a fele. ;) Nameg egy gimis tárgy teljes négy éves anyaga nagyjából annyi lesz mint amennyit egy darab vizsgára kell majd tudni az első félévben (és lesz akár 10+ vizsgád), szóval nem oszt nem szoroz igazából ha ott kell még valamit bepótolnod, csak juss be.
Aha értem. Majd még akkor tovább kérdezősködök, nekem ezt mondták, remélem nem szúrtam el... Mondjuk még úgyis lehet váltani :)
Miki: Ok :D Az OP meg a bikinis csajsz WIN, egyébként az első benyomásom a sorozatról: WTF?!!??!??

minuszmiki

Quote from: Én on 2007-09-05, 16:10:05
Miki: Ok :D Az OP meg a bikinis csajsz WIN, egyébként az első benyomásom a sorozatról: WTF?!!??!??
Nekem is az volt, de elég hamar formát nyer a történet.

sirtomi

Quote from: Selmo on 2007-09-05, 16:08:28
Napi helyzetjelentésünk:
34 fokos a winyóm.
:eek:
Melóhelyen most nyitottam ablakot. 5 gép eléggé befűtötte az irodát. Fűtés tuti nem kell még egy darabig :)

Otthon sem lesz fűtés, annyira még nincs hideg, legfeljebb húzok egy pulóvert.

Kazenokizu

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 15:51:43
5 éve, mikor én felvételiztem, még úgy volt, hogy SOTE fix fizika+biosz (azért nem jelentkeztem oda :Eztneked:), a másik 3nál meg biosz+fizika/kémia
Mellesleg nagy hülyeség ez a SOTÉ-tól, mert kémiát 3 éven át tanul az ember, és ahhoz nem árt némi alap (szívtak is, akik hozzánk fizikával jöttek, mert nem ment nekik sehogy sem...), fizikát viszont csak fél évig, és az sem vészes.
Azóta nem tudom, hogy máshol mi változott, de a DOTÉ-n még mindig lehet választani a fizika/kémia közül, úgy tudom.

Edit: 18 fok van a szobámban, itt ülök nagykabátban a gép előtt, de apám nem hajlandó befűteni... :morci:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Gregory

Quote from: sirtomi on 2007-09-05, 16:12:24
Annyira még nincs hideg, legfeljebb húzok egy pulóvert.
:tezsvir:
Also ventillátorhozhasonlócuccamimelegetistudfújniésnemtudomanevét ftw

minuszmiki

Hajszárító? :D

Gregory

Quote from: minuszmiki on 2007-09-05, 16:15:58
Hajszárító? :D
Nem, valami ezekhez hasonló. Volt vagy 2k HuF, de azóta(vagy 2-3 éve vettük) télen-nyáron sokat segít ^^

kikuchiyo

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 16:00:19

Kiegészítés, ill. helyesbítés:
Bejutni az egyetemre aránylag triviális, a felvételin mondjuk lehet szívni, de ha felkészül rá az ember, akkor simán le lehet lépni a sok lámát és be lehet kerülni egyszerűen. Végül is az egyetemnek is érdeke, hogy minél többen menjenek elsősnek, mert a létszám után kapja az állami támogatást.

Az igazi nehézséget a bentmaradás jelenti. Az első két félév vizsgái ált. nagyon nehezek, és úgy vannak az elvárt szintek belőve, hogy a társaság alkalmatlan felét kiszórják.
Tehát hiába mondják, hogy az egyetem már laza, és lehet lustálkodni - az első évben azért érdemes ellátogatni egy-két órára. :D
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Quote from: Kazenokizu on 2007-09-05, 16:13:10
itt ülök nagykabátban a gép előtt
Heh, erre mondjam azt, hogy még pizsamában ülök a gép előtt, 22 fok, és nem csak,
hogy nem fázok (bár a lábaim talán hidegek), de melegem van? :haha:

Nagykabát nálam csak akkor kerül elő, ha kint már 5 fok alatt van, vagy pedig 10, de
órákig kint kell lennem. Anyám meg a fordítottja, egy hete 25 fokot már csak pulcsiban
bírt ki ::) mondjuk evvel még semmi bajom, csak őszerinte ilyenkor másnak is fáznia
kell... ::)

ultimecia

Itt havaseső.
Jó sokáig tartott az idei ősz is.  :smile: Kb egy hétig, de akkor is folyamatosan esett.

sirtomi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-05, 16:30:49
itt ülök nagykabátban a gép előtt
Heh, erre mondjam azt, hogy még pizsamában ülök a gép előtt, 22 fok, és nem csak,
hogy nem fázok (bár a lábaim talán hidegek), de melegem van? :haha:

Nagykabát nálam csak akkor kerül elő, ha kint már 5 fok alatt van, vagy pedig 10, de
órákig kint kell lennem. Anyám meg a fordítottja, egy hete 25 fokot már csak pulcsiban
bírt ki ::) mondjuk evvel még semmi bajom, csak őszerinte ilyenkor másnak is fáznia
kell... ::)
Tegnap még én is egy rövidnadrágban voltam este otthon. Ma lehet hogy felveszek egy pólót is :)

Zsiga

5 éve, mikor én felvételiztem, még úgy volt, hogy SOTE fix fizika+biosz (azért nem jelentkeztem oda :Eztneked:), a másik 3nál meg biosz+fizika/kémia
Most hogy így mondod, tényleg, többek között ezért nem vettek fel a Semmelweisre (azóta mondjuk áldom a jószerencsém ezért...), vidékre meg nem akartam menni. :)

kiku : Nagyjából én is ezt mondtam, a gimi laza, a felvételi se gáz ha rendesen felkészülsz rá (és ehhez nem árt a megfelelő faktok felvétele), az egyetem eleje viszont szopás.

Solid Snake

Mai napon megtudtam az órarendemet.

Előny: Idegen nyelvből felmentett leszek, így péntek slussz.
Hátrány: Hajnali 5-kor való kelés, hogy időben beérjek. Na meg a csütörtök... :ejj:

Amúgy tudja valaki, hogy mit jelent a GyvMAN, GyvIAK, GyvIAL? Gyakorlat lenne?

Edina-chan

Iszonyatosan hideg van, és a kezeim már lefagytak.. De szeretem a hideget,jobban,mint a 45 fokos meleget. :D
Ma élvezet volt esőben délutáni programként okmányirodáról postára,majd onnan megint okmányirodába menni,és jövőhéten pedig a Teve utcába beutazgatni..[spoiler]így jár,aki elhagyja a cuccait  :Eztneked: [/spoiler]
@Zsiga: a gimi persze hogy laza,csak sokan nem vallják be. :D
nekem most főleg ez a cserediákos dolog lesz jó, 16-án megyek vissza Szlovéniába a 13 éves lolimhoz :D (májusban fogadtam 1 cserediákot 1 hétre..kínszenvedés volt..remélem diákszállóba megyünk XD)

Selmo

Quote from: Edina-chan on 2007-09-05, 18:25:44
Iszonyatosan hideg van, és a kezeim már lefagytak..
Mintha a barátnőmet hallanám. XD Vegyél fel kesztyűt és ne gyere azzal, hogy abban meg nem lehet gépelni.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

nekem most főleg ez a cserediákos dolog lesz jó, 16-án megyek vissza Szlovéniába a 13 éves lolimhoz :D (májusban fogadtam 1 cserediákot 1 hétre..kínszenvedés volt..remélem diákszállóba megyünk XD)
DO WANT PICS NAO :D

Solid Snake

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 18:40:29

CONTROL YOUR EMOTIONAL WAVES  :ejnye:

Darkstar

Quote from: Solid Snake on 2007-09-05, 18:45:45

AGREED
Fix'd and thirded
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

DO WANT PICS NAO
Nyugodj le, nem olyan képek azok. Addig is itt van Chris Hansen, hogy szépen
elbeszélgessen veled  :D

Kieg: veletek

Manitu

Quote from: Én on 2007-09-05, 15:22:50...
Csak két tárgy üti egymást? Vissza fogod te még ezt sírni az egyetemen :D

edit: hupsz, itt még volt egy oldal :D Nem baj, tudjátok ti mire írtam :D

edit2:
Quote from: Solid Snake on 2007-09-05, 16:58:36
Amúgy tudja valaki, hogy mit jelent a GyvMAN, GyvIAK, GyvIAL? Gyakorlat lenne?
Tippre Gyv = Gyakvezető. A többi meg gondolom a tanár nevéből jön...