Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Cobra on 2010-06-30, 23:02:42
Náluk villogott kicsit a lámpa, illetve most meg elment a teljes külföldi netelérés. Csak magyar oldalak jönnek be. Nektek?
nálunk semmi gond nincs, net is hibátlanul megy mind külföld, mind belföld

Cobra

Már jó, csak pár percig nem volt külföld elérés.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

QuoteMár jó, csak pár percig nem volt külföld elérés
Még jó, akkor még dolgoztam. Jó kis nyugis nap volt, azon kívül, hogy a 3. a 20. és a 23. kerületben buzizott az elmü és emiatt rendszeresen elszállt pár rendszer.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

:smile:
Végre egy kis pihenésssssss!

Pár napja mailt kaptam az Acertől, hogy nem gazdaságos megjavítani a gépemet, úgyhogy kaptam helyette egy újat, és most már el is kezdhetek ismerkedni a W7-tel.

kikuchiyo

Ilyet csinál ma egy cég?
Nahát.
Failure is the default option

Moha

Nekem 2 évvel ezelőtt a réges-rég nem garanciális Canon fotógépemben cseréltek CCD-t grátisz. Szóval igen, vannak még ilyen cégek. :)

Kuroi Tenshi

Quote from: SaiyaGin on 2010-07-01, 14:41:15
kezdhetek ismerkedni a W7-tel.

látom már golyóznak a szemeid....

:haha:
rendes tőlük, hogy nem azt mondták, hogy
levásárolhatod az értékét, hanem adtak egy
másikat. Legalább újabbat kaptál? Talán már
tovább is bírja :angyali:

más:
még csak egy hete dolgozok újra, de már többször
voltam benn 10 óránál többet (volt már 12+ óra is),
mint 8 óránál kevesebbet. Nem valami jó ómen,
keresek tovább munkát...

.Attila

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-07-02, 00:52:29
keresek tovább munkát...

Üdv a klubban...

SaiyaGin

Quote from: kikuchiyo on 2010-07-02, 00:36:10
Ilyet csinál ma egy cég?
Nahát.

Úgy látszik, időnként előfordul. :) (Amúgy 3 nappal a garancia lejárta előtt küldtem el a szervízbe. :D)

Legalább újabbat kaptál? Talán már
tovább is bírja :angyali:

más:
keresek tovább munkát...

Igen, újat kaptam, jobbat, mint a régi. :)
Én is remélem, hogy ez jobban fogja bírni.  :haha:

Munka:  :zomg:

Éjjel háromkor felébredtem és utána 3 órát forgolódtam visszaalvás nélkül, majd feladtam a próbálkozást. Naccerű.

Moha

keresek tovább munkát...
Előfordul. De ha le tudod csúsztatni, akkor nem olyan nagy gáz. Én is gyakrabban túlórázok, mint ahányszor hamarabb elmegyek, most is van legalább 10 óra pluszom...

Fazék

ezekkel a túlórákkal sztem akkor van szívás, ha
1. nem lehet elszámolni velük
2. olyan változó munkaigényű, de emellett szigorú, idióta munkahely, hogy azon túl, hogy nem kapsz a túlóráért pénzt, még csak a másik irányba sincs elmozdulás, vagyis ha végeztél a munkáddal, még utána is bent kell maradnod a faszodat verni. szerk: vagy még rosszabb, hogy "ne unatkozz", adnak olyan munkát, aminek az égegyadtavilágon semmi értelme nincsen :)

szóval ha a kettő közül mindkettő teljesül, akkor tényleg szopós helyen vagy :)

szerencsére így családi cégnél a második nem érvényesül, vagyis simán előfordul, hogy egy héten keresztül minden nap 11 órázok, de ha a következő héten alig van munka, akkor nyugodtan elmehetek napközben orvoshoz, akárhova, ahol tényleg dolgom lenne, eljöhetek zárás előtt fél-1 órával, hogy odaérjek focira, stb

.Attila

Quote from: Fazék on 2010-07-02, 10:32:14
ezekkel a túlórákkal sztem akkor van szívás, ha
1. nem lehet elszámolni velük
2. olyan változó munkaigényű, de emellett szigorú, idióta munkahely, hogy azon túl, hogy nem kapsz a túlóráért pénzt, még csak a másik irányba sincs elmozdulás, vagyis ha végeztél a munkáddal, még utána is bent kell maradnod a faszodat verni. szerk: vagy még rosszabb, hogy "ne unatkozz", adnak olyan munkát, aminek az égegyadtavilágon semmi értelme nincsen :)

szóval ha a kettő közül mindkettő teljesül, akkor tényleg szopós helyen vagy :)

szerencsére így családi cégnél a második nem érvényesül, vagyis simán előfordul, hogy egy héten keresztül minden nap 11 órázok, de ha a következő héten alig van munka, akkor nyugodtan elmehetek napközben orvoshoz, akárhova, ahol tényleg dolgom lenne, eljöhetek zárás előtt fél-1 órával, hogy odaérjek focira, stb

No, én pont ilyet fogtam ki a múltkor. Plusz még dohányzott is a főnök az irodában. Gondolom a klímával együtt (mert van, csak akkor még nem kellett) igen klafa lehet.
Egyik nap 1 órát csak azért ültem bent, mert a nagyfőnök behívta a kisfőnöket, nekem meg mindenképp meg kellett várnom a kisfőnököt. Feladatom meg nem volt. Aztán egy óra után a dolgok megbeszélése nélkül hazaengedett. Nem tudta volna egy órával korábban.
Másik pedig az volt, amikor 15 perccel munkaidő vége előtt dobta le a vastag dossziét, hogy kezdjem el olvasni a céges dokumentációkat, arra célozva, hogy itt bizony elvárt a mindennapos túlóra.
Késni nem lehetett egy percet sem, korábban elmenni csak indokolt esetben külön engedéllyel lehetett úgy, hogy később ledolgozod (WTF? mindennapos a túlóra!). A túlórát még csak nem is regisztrálták, sőt alá kellett írni, hogy mindennap 8.30kor érkeztél (függetlenül attól, hogy pl. 8kor már bent voltál, késni viszont nem lehetett) és 17kor mentél. Más kérdés, hogy ha hazament 17kor, akkor hogyan tudott mailt küldeni fél 8kor a kisfőnök...

Member

Nem is tudom, melyik a jobb, a ti helyzetetek, vagy várni, hogy mikor lesz már 1 álláshely, ami nem csak azért lett meghirdetve, hogy a lezsírozott haver felvétele legális legyen. Tegnap pont összefutottam egy csókával a felvételin (ami a mesterképzéses felvételik szégyene volt), aki pont a legközelebbi helyen dolgozik a beadottak közül, de persze arra is volt már egy kijelölt tagja a vezetőnek.
Nagycsoportos óvodás akarok lenni!! :bruhuhu:

Member

És juhé, tőlünk 300 méterre üvölt a Kárpátia-koncert. Bár ha nem jönnek, talán a szúnyogirtást is hanyagolják.

Cloud

Juhhé, tök jó dolog hétvégére megbetegedni. :(
Torokfájás, köhögés, mellkasfájás, minden mi szem szájnak ingere. :(

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-02, 11:45:01
Nem is tudom, melyik a jobb, a ti helyzetetek, vagy várni, hogy mikor lesz már 1 álláshely, ami nem csak azért lett meghirdetve, hogy a lezsírozott haver felvétele legális legyen. Tegnap pont összefutottam egy csókával a felvételin (ami a mesterképzéses felvételik szégyene volt), aki pont a legközelebbi helyen dolgozik a beadottak közül, de persze arra is volt már egy kijelölt tagja a vezetőnek.
Nagycsoportos óvodás akarok lenni!! :bruhuhu:

Hja, lassan egy honapja keresek melot ahol nem McDonalds kasszasnnak kell lenni.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Draconire

Két hónapja dolgozok, még sose túlóráztam. 8 óra + fél óra az ebédidő miatt, ami 90%-ban selfstudy-val és 10%-ban a többiek figyelésével telik, trainingekkel és hasonlókkal megfűszerezve, amit csapaton belül szerveznek a tapasztaltabbak.

Az első munkahelyem, már csak egy hónap próbaidő és kapom a cafeteria bónuszokat is, illetve elkezdek a cég által fizetett vizsgákon és képzéseken részt venni, hogy nemzetközi minősítéseket szerezzek.

Csak hogy lássatok ellenpéldát.

.Attila

Helpdesken dolgozol, ugye?

Member

Xipe, kérdezni akartam, neked hogyan lett megoldva a tb-t és később a kint töltött idő hogyan számít a nyugdíjazásba? Emlékeim szerint az USÁval nem állunk kölcsönösségi szerződésben, mint az EU tagállamokkal.

Draconire

Quote from: .Attila on 2010-07-02, 20:31:29

A helpdesk (1st level) küldi nekünk (2nd level) a problémát, ha az ránk tartozik. Az ügyféllel 90%-ban a 1st level tartja a kapcsolatot, mi meg "problémamegoldunk".

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-02, 21:20:46
Xipe, kérdezni akartam, neked hogyan lett megoldva a tb-t és később a kint töltött idő hogyan számít a nyugdíjazásba? Emlékeim szerint az USÁval nem állunk kölcsönösségi szerződésben, mint az EU tagállamokkal.

Sehogy.
Mivel kinnt a 2001-ben tortent tamadas miatt megvaltoztattak bizonyos jogviszonyokat nekem nem adtak mar munkavallalasi engedelyt amikor 2006-ban visszamentem. Tehat nem vallalhattam munkat, csak kisebb szabaduszo munkakat tudtam csinalni.
Nyugdijazas csak akkor szamitana ha itthoni ceg alkalmazasaban dolgozol kulfoldon, viszont akkor csak es kizarolag az itthoni szamit, de ettol fuggetlenul kell kinnt is biztositanod sajat magad.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: Draconire on 2010-07-02, 21:45:14
Quote from: .Attila on 2010-07-02, 20:31:29

A helpdesk (1st level) küldi nekünk (2nd level) a problémát, ha az ránk tartozik. Az ügyféllel 90%-ban a 1st level tartja a kapcsolatot mi meg "problémamegoldunk".

Na ilyesmiben én is benne lennék, csak 2nd levelre nem igazán szoktak kapásból felvenni embert, hanem először 1st levelre keresnek.

Xipe

Quote from: Draconire on 2010-07-02, 21:45:14
A helpdesk (1st level) küldi nekünk (2nd level) a problémát, ha az ránk tartozik. Az ügyféllel 90%-ban a 1st level tartja a kapcsolatot, mi meg "problémamegoldunk".

There's no problem that cannot be solved with the suitable placement of explosives.
_(๏̯͡๏)_

Draconire

Quote from: Xipe on 2010-07-02, 22:06:48
There's no problem that cannot be solved with the suitable placement of explosives.

Van egy-két ügyfél/távoli kolléga akire alkalmazni kéne, de én nem panaszkodok egyelőre.

Quote from: .Attila on 2010-07-02, 21:46:32
Na ilyesmiben én is benne lennék, csak 2nd levelre nem igazán szoktak kapásból felvenni embert, hanem először 1st levelre keresnek.

Nézz rá: http://www.it-services.hu/, bár eléggé specifikus tudással keresnek 2nd level szintre embereket.

kikuchiyo

A problémák hány százalékára megoldás a "próbálta már ki- és bekapcsolni?" vagy "biztos, hogy be van dugva?"?
Failure is the default option

szpeter

Quote from: Member on 2010-07-02, 17:53:40
És juhé, tőlünk 300 méterre üvölt a Kárpátia-koncert. Bár ha nem jönnek, talán a szúnyogirtást is hanyagolják.
Ezt most nem teljesen értem. A Kárpátia átalakult szúnyogirtó céggé?

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2010-07-02, 22:29:35
A problémák hány százalékára megoldás a "próbálta már ki- és bekapcsolni?" vagy "biztos, hogy be van dugva?"?

Mi nagy cégekkel dolgozunk (Bosch, Heineken, BMW, Volkswagen, MAN, Nokia Siemens Networks, stb) szóval általában ha baj van, akkor BAJ van, főleg ha már hozzánk kerül.
De jah, szoktak lenni esetek hogy 1st levelen hasonlókat ajánlanak az ügyfélnek, ha tudják hogy az adott telephely olyan szinten van.

Xipe

Quote from: Draconire on 2010-07-02, 22:42:43

Mi nagy cégekkel dolgozunk (Bosch, Heineken, BMW, Volkswagen, MAN, Nokia Siemens Networks, stb) szóval általában ha baj van, akkor BAJ van, főleg ha már hozzánk kerül.
De jah, szoktak lenni esetek hogy 1st levelen hasonlókat ajánlanak az ügyfélnek, ha tudják hogy az adott telephely olyan szinten van.

Sir, Sir, please, plug the blackpower cordd into the wall and press the little green button on the front. Is it working now? Yes? Have a nice day.

Ugy latom az anyanyelvi angol az jo dolog. XD
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Quote from: Xipe on 2010-07-02, 22:49:28
Quote from: Draconire on 2010-07-02, 22:42:43

Sir, Sir, please, plug the blackpower cordd into the wall and press the little green button on the front. Is it working now? Yes? Have a nice day.

Ugy latom az anyanyelvi angol az jo dolog. XD
nekem a mai napon apám eljátszott egy olyat, amire azt kellett válaszolnom, hogy "kapcsold be a monitort, és úgy némileg könnyebben tudod követni a gépen folyó eseményeket"
szóval igen, sajnos ezek a tanácsok nagyon is jogosak első körben :haha:

Moha

1st level support meló szar. Pláne ha vezetői nyomás miatt még hajtani is kell. Nem hiszem, hogy bírható pár évnél tovább. Nekem az a 3 és fél év elég volt, ilyen melót soha többet. Néha a falba vertem volna a fejem a sok hülyeségen. Jórészt 1.0-s felhasználókkal beszéltem, ha valamelyik tudta, hogy mi az az IP cím, vagy hogy kell pingelni, már örültem. :)