Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Acchan

Quote from: Zsiga on 2011-05-23, 00:27:24
Quote from: Acchan on 2011-05-23, 00:00:07
Kíváncsi vagyok, meddig diszkóznak még az utcánkban.  Felváltva bömböltetik a cigány nótákat és viva zenéket, érdekes.  ::)
Hangszórókat az ablakba, és adj nekik valami szépet cserébe.
A cigányzene rajongóira egész jól hat vérmérséklettől és klasszikus műveltségtől függően pl. http://www.youtube.com/watch?v=xQ4ldl12W0I , http://www.youtube.com/watch?v=_KyNJ_bwmus vagy akár http://www.youtube.com/watch?v=Kg5_QS0BgT0 . :__devil:
Asszem a házinéni - a hangerő miatt - egyből ki is tenné a szűröm.  :D

Holnap megnézem a kecóm, és ha sikerül elfogadható lakbérben kiegyezni a hajdani tulaj gyerekeivel, jövő héttől már egyedül fogok lakni.  :hopp:

Quote from: Nakedape on 2011-05-23, 00:41:46
Quote from: Zsiga on 2011-05-23, 00:27:24
http://www.youtube.com/watch?v=xQ4ldl12W0I
http://www.youtube.com/watch?v=aiVOG199X2c
:Kiraly:

Jahh, szerk. : éjfél után egy picivel végül abbamaradt a party. Egyébként a Bubamarát is nyomatták, de a többi szám bőven felejthető volt.  ::)

Darkstar

Telekom gyakornoki program tesztírásáról ma jött eredmény. :D
QuoteAz eredményeid értelmezéséhez egy kis segítség:
Az eredményeket, azaz hogy hány helyes válaszod volt, nem önmagában néztük. A tesztfejlesztő cégnek megküldtük név nélkül az eredményeket, ők pedig normacsoportot készítettek, ami arra jó, hogy egymáshoz képest tudjuk értelmezni az eredményeiteket. Tehát mi azt néztük, milyen eredményt értél el az adott teszten azokhoz képest, akik szintén a 2011. szeptemberi gyakornoki programra jelentkeztek.
Így adódott az ún. centilis érték, amely azt fejezi ki, hogy a gyakornoki programban 100 fő tesztíróból hány fő teljesít a Te teljesítményednél gyengébben.
QuoteSzámadatokra épülő következtetések:
Centilis: 99

Logikus szövegelemzés:
Centilis: 95

És még a diploma proszar ZH is jól ment. Továbbá végre postára adták a TLR:D kötetemet. Fuck yeah, best birthday evar.  :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Nakedape

grat és éljen

teraflare

.Attila

Member

Quote from: teraflare on 2011-05-24, 10:23:08
Quote from: Member on 2011-05-21, 11:58:31
teraflare?
:ejnye: Nekem keskenyebb az arcom.
Császár vagy szülőcsatornán, nem mindegy? :)

Cloud

Én

Mérnökinfós barátom ma volt vizsgázni szoftvertechnológia tárgyból. Az imént küldte át az egyik feladat szövegét:
Quote8. Készítsen UML2 szekvencia-diagramot az alábbi leírás alapján! (8 pont)
Alekosz, a celeb diplomát ír, majd elküldi Hawass Henriknek bírálatra. Ha Henrik pityókás, akkor többször
elolvassa a művet, majd ír egy kemény bírálatot, és utóbbit visszaküldi Alekosznak, aki a bírálatot széttépi. Ha
Henrik józan, akkor csak egyszer olvassa el a dolgozatot, majd bizalmasan átadja Gizinek, a Flikk oknyomozó
riporterének.
[spoiler][/spoiler]

Member

Szerintem cinikusan tekint a feladat írója a mai fogyasztói agyrémre.
Már amúgy ott bukik a dolog, hogy az a majom diplomát ír (ha jók az infóforrásaim, 8 elemije van), vagy hogy Havas józan. :lazza:

Moha

Quote from: Member on 2011-05-24, 22:36:36
Már amúgy ott bukik a dolog, hogy az a majom diplomát ír
Szerintem fogalmazd át, mert a majmok megsértődnek, hogy hozzájuk hasonlítod, hisz még ők is magasabb szinten vannak... :haha:

Próféta

Quote from: Én on 2011-05-24, 20:16:17
Mérnökinfós barátom ma volt vizsgázni szoftvertechnológia tárgyból. Az imént küldte át az egyik feladat szövegét:
Jó látni, hogy Kapufa tanár úr még él és virul :) Mindig is ilyen feladatokat produkált, pl.:
QuoteÁrpád ojjektuma két hidralikából áll. A hidralika pontosan egy tartályhoz kapcsolódik, belőle a zoxigént tudja felvenni (a tartály zoxi metódusának meghívásával). Teccik érteni? Hogy ezt milyen sebességgel tudja csinálni, az a neki (mármint a hidralikának) küldött sebesség() üzenettel állítható, amit az a privát seb attribútumában tárol. A tartály vagy végtartály, vagy köztartály. A köztartályban további tartályok lehetnek. A végtartály térfogatát (pl. 30000 vagy 300000 liter) egy privát attribútum (tf) tárolja. A tartályoktól le lehet kérdezni, hogy mekkora a térfogatuk (térfogat() metódus). A köztartály térfogata a benne levő tartályok térfogatának összege. Rajzolja meg a fenti leírásnak megfelelő UML osztálydiagramot az attribútumok és a metódusok, valamint azok láthatóságának feltüntetésével! Teccik érteni? (7 pont)

Én

És még mi hittük azt, hogy nekünk adnak ki "érdekes" feladatokat :lul: Nálunk a max az volt, hogy meg kellett határozni, hogy jár a legjobban egy ürge, mennyire vizezve adja el a bort (slusszpoén: a megoldás az volt, hogy tisztán eladva jár jól)

Member

Ha tablettás, annak literje el is hiszem, hogy olcsóbb lesz lassan a tiszta víznél. :)

Nakedape

ó én töketlen fecskék repülési sebességét számoltattam, meg háztartási gólemek súlyát

.Attila

Quote from: Nakedape on 2011-05-24, 23:55:39
ó én töketlen fecskék repülési sebességét számoltattam, meg háztartási gólemek súlyát

Moha

Újabb bizonyíték arra, hogy jól tettem, hogy otthagytam az egyetemet... ::)

Nakedape

Quote from: Moha on 2011-05-25, 09:22:48
Újabb bizonyíték arra, hogy jól tettem, hogy otthagytam az egyetemet... ::)
mer??
kevesebbet tanul számolásról meg folyamatról valaki, ha nem x y és z szerepel a feladatban? vagy felháborít, hogy próbál humoros lenni egy kutató/oktató mer NEMAZADOLGA?

Moha

A humorral nincs bajom, az rendben van, sőt.
A gondom ezekkel ugyanaz, ami az egyetemen végig is volt: ELMÉLETI SÍK
Én ugyanis gyakorlati ember vagyok. Bármely gyakorlati feladattal százszor többet tanultam, mint az elmélettel. Használat közben, ha látom mi hogy működik ill. működő rendszerek/programok elemzésével tudok hatékonyan tanulni.

Egyszerűen a száraz elméletet nem bírom bevenni. Magolni sose tudtam. Az IT meg tipikusan az a terület, amit szerintem leginkább gyakorlati szinten kéne oktatni.

Tegye fel a kezét az az IT-s, aki szeret ilyen diagramokat meg folyamatábrákat rajzolni, vagy esetleg nagyon hasznosnak gondolja őket...

.Attila

A folyamatábráknak az lenne a lényege, hogy átlásd, mit is akarsz csinálni majd.
Bár kevés tapasztalatom van a dologról, de amikor egyből írják a kódot, akkor könnyen lehet katyvaszt gyártani, az meg minden lesz, csak nem optimális.
Másrészt amikor utólag meg akarod nézni a dokumentációt, akkor nem árt, ha ott van a folyamatábra, mert könnyebben átlátható. Ha meg nincs dokumentáció, akkor no comment.

Amúgy igen sok esetben ha nem lett volna elmélet, akkor gyakorlat sem. Pl. a turbo elmélete évtizedekkel előbb megvolt már, minthogy legyártották volna.

Azok szoktak óbégatni az egyetemi elméleti anyaggal kapcsolatban, akik, már elnézést, túl szűk látókörűek ahhoz, hogy felfogják, mire jó.

Láttam gyakorlati alkalmazásban minőségügyi eszközöket, azt hittem, hátast dobok. Aztán jött a duma, hogy az egyetem elmélet, ez meg a gyakorlat. Hja kérem, valóban, csak szar és teljesen értelmetlen gyakorlat, ha tudná az elméletet, akkor pofája nem lenne így csinálni.

Ramiz

Én nem vagyok kifejezetten infós, de kellett szoftvert írnom Java-ban, ez volt a szakdogám főtémája. Elég sok elméleti tervezés kellett az elején, és ha később elakadtam, akkor általában kiderült, hogy már az elméletben hiba volt.

Ettől függetlenül általánosságban igaza van Mohának a túlontúl elméleti képzéssel kapcsolatban, legalábbis a villanykaron biztosan.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

nem az elmélet sok hanem gyakorlat kevés tippre inkább csak nem?

Moha

És egy komplex programhoz mégis mekkora folyamatábra kell? :haha:
Egy egyszerű programot szerintem meg lehet oldani nélküle, egy bonyolult esetében meg szvsz hamar átláthatatlan lenne.

A dokumentáció hasznosságát és szükségességét viszont aláírom. Legtöbb programozó persze nem szeret dokumentálni, de kell, mert még pár komment a forrásban is sokat tud segíteni, ha többen fejlesztenek egy programot, vagy ha az ember ránéz a saját, pár hónappal/évvel azelőtt írt kódjára.

Edit: Összefoglalva én általánosságban úgy vagyok vele, hogy egy "nem túl elegáns", de működő megoldás sokkal jobb, mint egy elméleti síkon tökéletes, de gyakorlatban nem létező.

.Attila

Quote from: Moha on 2011-05-25, 13:12:32
És egy komplex programhoz mégis mekkora folyamatábra kell? :haha:
Egy egyszerű programot szerintem meg lehet oldani nélküle, egy bonyolult esetében meg szvsz hamar átláthatatlan lenne.

A dokumentáció hasznosságát és szükségességét viszont aláírom. Legtöbb programozó persze nem szeret dokumentálni, de kell, mert még pár komment a forrásban is sokat tud segíteni, ha többen fejlesztenek egy programot, vagy ha az ember ránéz a saját, pár hónappal/évvel azelőtt írt kódjára.

Ezért kellene gondolom részekre bontani a folyamatábrákat és nem egy bazi nagy lepedőt használni.
Meg lehet ezt csinálni ésszerűen, csak hőbörögni kell.

Nakedape

Quote from: Moha on 2011-05-25, 13:12:32
folyamatábra..., egy bonyolult esetében meg szvsz hamar átláthatatlan lenne.
mondjuk itt felmerült, ha már a folyamatábra sem átlátható a programot ki látja át  :D
amúgy igen hasznos lehet, én simán nem használtam így a programjaimat evolúciós algoritmussal szoktam alakítani beleírok valamit (mutálok), azt nézem mi jön ki. a szelekció tudatos

Moha

Máshogy gondolkodunk. Ennyi. :)

.Attila

Quote from: Moha on 2011-05-25, 13:33:05
Máshogy gondolkodunk. Ennyi. :)

De hogyan? Attól, hogy valami működik, még nem biztos, hogy jó is.

Ramiz

Quote from: Nakedape on 2011-05-25, 13:10:01
nem az elmélet sok hanem gyakorlat kevés tippre inkább csak nem?

Nem tudom, az olyan elméleti és elég speciális tárgyak, amire nem épül gyakorlat, és csak akkor kéne igazán használnunk, ha villamosmérnöki diplomával mégis inkább programozó matematikusnak vagy atomfizikusnak mennénk el, igazán kikerülhetnének a mi kötelezően teljesítendő tárgyaink közül.

Quote from: Nakedape on 2011-05-25, 13:26:17
amúgy igen hasznos lehet, én simán nem használtam így a programjaimat evolúciós algoritmussal szoktam alakítani beleírok valamit (mutálok), azt nézem mi jön ki. a szelekció tudatos

Wat? Ez hogy megy, tudsz róla még írni? És please használj több vesszőt meg pontot! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: .Attila on 2011-05-25, 13:35:37
De hogyan? Attól, hogy valami működik, még nem biztos, hogy jó is.
Tény, de eddigi munkám során többször volt olyan, hogy "mindegy, milyen, csak működjön, SOS", mint "mindenképp tökéletes legyen, nem baj, ha sokáig tart". Azaz, ha valamilyen probléma meg lett oldva, a kutyát nem érdekelte, hogy lehetett volna szebben, elegánsabban, stb. megoldani. Meg volt oldva és kész.