Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2011-07-09, 07:30:49
uh. részvétem. ismerem az érzést. alattam egy 120GB-os IBM halt meg minden addig évek alatt összegyűjtött adatommal. és akkor még ugyebár bármiféle backup nélkül, mert 56kbps-es modem-mel még nem igazán küldözgettem semmit másoknak, pop3 levelezést használtam backup nélkül, és nem is nagyon volt más gép a családban, ahol meglegyenek a dolgok :)

de gondolom ezekből okulva vettél egy hasonló méretű külső vinyót, és beállítottad a legalább heti 1 backup-olást ;)

frozenstein

Quote from: Cobra on 2011-07-09, 00:17:02
Honnan és mivel jársz te be dolgozni?  :eek:
Ennyiből már kijön lazán egy komolyabb robogó törlesztője meg az útiköltsége.
Kartal-ról Budapest-re 45km volán bérlet 30000 + BKV bérlet 10000.

Kuroi Tenshi

aztadurva :zomg: 30k a 45km, megáll az ész...

a helyedben gyorsan megcsinálnám robogóra a jogsit,
vennék egy tíz-tizenéves 50-es (elég csak adás-vételi,
nem rendszámos) elsősorban japán robogót (max 2.5 hó
bérlet-ára), meg még egy bukó, benzint és olajat fizetni
kell hozzá, de fél év alatt behozza az árát.

Member

Quote from: Próféta on 2011-07-09, 00:12:39
Megyek holnap délutántól igazi kocka nyaralásra. Egy hétig se net, se térerő, de még víz és áram se lesz. Csak erdő meg sátor meg tábortűz meg ilyesmi  :cool:
Ezt a finn szokást mindannyian átvehetnénk. Ott van pár hét nyár, de akkor egyet sem látsz a városban.

Quote from: frozenstein on 2011-07-09, 14:43:19
Quote from: Cobra on 2011-07-09, 00:17:02
Honnan és mivel jársz te be dolgozni?  :eek:
Ennyiből már kijön lazán egy komolyabb robogó törlesztője meg az útiköltsége.
Kartal-ról Budapest-re 45km volán bérlet 30000 + BKV bérlet 10000.
Bazz, és akkor még nem számoltuk az utazást! Nekem bringával most két perc, de akkor húsz percre is becserélném, ha az állás bejönne. Kell egy városszéli albi és onnantól minden zsír. ^^

Hallottam ma életem első vicces dékáni beszédét, kár, hogy a hallgatókról nem beszélt, csak a karról.

Cobra

Azért az agglomerációból bejárni Bp-re egy 50-es kevés. Lagalább A korl. jogosítvány kellene és egy 125-ös.  A robogó megvan használtan 100k-ból (ez alatt nincs működőképes darab), a jogosítvány meg 49k (2 helyet is találtam ahol ennyi, máshol 60k fölött van). Sisak 25-30k-ból kijön, nyárra meg nem muszáj nagyon ruha, de azt se árt betervezni. Tudom, 200k nem kevés pénz, de elég hamar visszajön, plusz több szabadidőd is lesz, mert fele annyi idő alatt beérsz dolgozni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Őszig lesz munkája, ne vegyen fel mindjárt 1 millás hitelt? ::)

A tökéletesség unalmas.

Member

frozenstein bocsásson ki kötvényt, Kína majd megveszi. ::)

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2011-07-09, 20:35:33
Őszig

hmm jogos ez valahogy kimaradt...

30k pedig még átmeneti közelebb-költözéshez kevés, esetleg
valami nyáron úgyis üresen kongó, olcsóbb kolesz? bár fogalmam
sincs az árakról, csak hangosan gondolkozok.

élet apró örömei
- tegnap este hoztak kaját őseim, közte volt a kedvencem is,
vörösboros őzpörkölt áfonyával és krokettel :)
- kaptam gulyáslevest is, amit szintén szeretek
- hazajönni fél délután motorozásból úgy, hogy a hűtőben
finom, hideg dinnye vár rám
- a múltkor, még motor távollétében vett tanktáska egész
jól bevált, kicsit aggódtam, hogy a karjaimnak talán útban lesz,
vagy nem tudok eléggé bebújni tőle, de szinte észre sem vettem,
hogy ott volt.
- benéztem hervisbe, hogy van-e még a Bicskei által említett
ákcijós hátizsákból, és nem csak, hogy volt, hanem még a
motoromhoz passzoló fekete-zöld színben is :D
- és még ajándékutalványt is adtak a hervisben :)

Cobra

Szerintem ennyi jó után jövő héten ki se mozdulj a a lakásból :D

Member

Ezek szerint nem minden napod csúcsszopás?

Fazék

ne legyetek már szemetek! szerencsétlen biztos 39 fokos lázzal fekszik álmatlanul forgolódva az ágyában és félreír...

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2011-07-09, 11:08:47
uh. részvétem. ismerem az érzést. alattam egy 120GB-os IBM halt meg minden addig évek alatt összegyűjtött adatommal. és akkor még ugyebár bármiféle backup nélkül, mert 56kbps-es modem-mel még nem igazán küldözgettem semmit másoknak, pop3 levelezést használtam backup nélkül, és nem is nagyon volt más gép a családban, ahol meglegyenek a dolgok :)

de gondolom ezekből okulva vettél egy hasonló méretű külső vinyót, és beállítottad a legalább heti 1 backup-olást ;)
Ezen keves adat volt szerencsere (meg csak fel eves, es a filmeket online nezem), tehat inkabb a beallitgatas, winyo vetel, miert kerul nekem penzbe a garancia, miert vesztenem el a garanciat ha kinyitom a winyo/memoria reszt, miert nem mukodik az a k***a backup es egyeb bosszusagok utottek ki a biztositekot.
Kulso winyo mar van, akkor vettem mielott idejottem.
Nem tudom allandora hozzakotni, mert az agyon laptopozok... valami flash kartyas, naponta-ramasolos megoldason gondolkodom.
Van erre jo szoftver, aminek megadhatok egy konyvtarlistat/filelistat, kivetel kiterjesztest, aztan hajra?
Ha a filmek szetszallnak az nem erdekel, abbol ugysincs sok ezen, egy-ket kisebb .flv maximum, csak a kisebb szoveges fileok, meg a multilayer gimp-buveszkedeseim... foleg az utobbi, az fajt. Meg jo, hogy mar felraktam a honlapra a fejlecet...
Ja es persze a honlapokhoz minden huss... jo, online vannak es emlekszem hogy miket terveztem meg, de akkor is.

Quote from: Fazék on 2011-07-09, 22:13:31
ne legyetek már szemetek! szerencsétlen biztos 39 fokos lázzal fekszik álmatlanul forgolódva az ágyában és félreír...
Jaj de gonosz! XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-07-09, 22:13:31

:p
Nem hétköznap van ;)
Holnap gurulunk páran Balcsira. Vagy Velencei-tóra, ha nagyon gáz a
forgalom és túl meleg van.

Quote from: Cobra on 2011-07-09, 22:09:03

Na azért a mai nap se volt felhőtlen, pl. elfektettem a motort, de
szerencsére olyan lassan tudtam leengedni, hogy semmi baja nem lett.
Meg a bevásárló-listám fele nem lett meg, de hát ez van.
De ez csak a megnyugtatás, hogy nyugi, még nem kell aggódnom, hogy
Al Bundy-san már gyanúsan jól alakul a napom. De összességében jó
kedvem van, még a motor-fektetési incidens után is mentem még egy
órányit motorozni, s jól esett. Amolyan teljesen random, kitűzött cél
nélkül mendegéltem, "arra mi lehet? Menjünk arra!" módszerrel, tökre
olyan kedvem volt, hogy kis híján beraktam a fülhallgatóm és a
Morrowind és Oblivion császkálós-felfedezős zenéit hallgattam, a
lemenő Naptól aranyszínű út, épületek, a hosszú árnyékot vető fák és
a köztük játszva lengő napsugarak olyan hangulatosak voltak :)

Cobra

Hogy sikerült elborítanod a motort? Neked nincs lábtartód, amiről le akarnád önteni mosás után a vizet :D (mondjuk nem ejtettem el, de majd besz** mire vissza tudtam állítani abbból a kb 50 fokos szögből, pedig csak 150kg)

Xzone

Azért ilyenkor úgy érzem, hogy mégis jó társasággal szoktam az időmet eltölteni.

Amikor olyan témákról beszélünk italozás közben, hogy 10 qubiten el lehet tárolni az egész univerzumot, vagy az emberiség drogok iránti vonzódása evolúciós szempontból, az azért nem rossz.

(A fizikusokkal ivás meg különösen felemelő, mert volt már olyan, hogy a végén Matlabban szimulált gamma-sugárzás jelenségeket elemeztünk.)

fema

Viszont cso az osszes bookmarkomnak is, a jo kis allaskereso oldalakkal. Tobbsege visszamentheto, de hat ize.

Miféle múzeumból loptad a böngésződ, hogy nincs szinkronizálás? :D

NLZ

Vagy csak lusta volt beállítani.
[reserved]

kikuchiyo

Quote from: Xzone on 2011-07-10, 05:24:44
Azért ilyenkor úgy érzem, hogy mégis jó társasággal szoktam az időmet eltölteni.

Amikor olyan témákról beszélünk italozás közben, hogy 10 qubiten el lehet tárolni az egész univerzumot, vagy az emberiség drogok iránti vonzódása evolúciós szempontból, az azért nem rossz.

(A fizikusokkal ivás meg különösen felemelő, mert volt már olyan, hogy a végén Matlabban szimulált gamma-sugárzás jelenségeket elemeztünk.)

1/√3×| :zomg:>+1/√3×| :cool:>+1/√3×|DO WANT.jpg>
Failure is the default option

kikuchiyo

Doublepost is awwright:

dögletes, herefonnyasztó meleg volt ma. Az egy dolog, hogy kint nem lehetett megmaradni, de a szobámban sem lehetett. Még most is folyik rólam a víz.
Failure is the default option

Darkstar

Na, két hétre én is off. Ha nem leszek lusta, majd nézek valami elérhetőséget a fórumhoz hogy bokros moderátori teendőimet elvégezhessem és ne kelljen hiányolnotok a csodás és mélyenszántó anime review-okat, amiket néha alkotok. :D

Ed.: Kiku, kicsit vársz és nem dupla :p
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2011-07-09, 22:09:03

és még a Balcsiról is visszajutottam. Pedig az oda- és visszaút során
is többszörösen teljesítettem az éves szabálytalankodási kvótám :o

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-10, 22:48:18
Doublepost is awwright:

dögletes, herefonnyasztó meleg volt ma. Az egy dolog, hogy kint nem lehetett megmaradni, de a szobámban sem lehetett. Még most is folyik rólam a víz.

Volt egy olyan pont sajna, amikor kint elviselhetőbb volt már, mint a szobámban.

A Tiger & Bunny új részét egy jegesre hűtött Pepsivel is megtámogattam, az azért jól esett.

Quote from: Darkstar on 2011-07-10, 22:49:48
Na, két hétre én is off. Ha nem leszek lusta, majd nézek valami elérhetőséget a fórumhoz hogy bokros moderátori teendőimet elvégezhessem és ne kelljen hiányolnotok a csodás és mélyenszántó anime review-okat, amiket néha alkotok. :D

Hova mész?

NLZ

Quote from: Xzone on 2011-07-10, 23:00:36
Quote from: kikuchiyo on 2011-07-10, 22:48:18
Doublepost is awwright:

Volt egy olyan pont sajna, amikor kint elviselhetőbb volt már, mint a szobámban.

A Tiger & Bunny új részét egy jegesre hűtött Pepsivel is megtámogattam, az azért jól esett.

Quote from: Darkstar on 2011-07-10, 22:49:48

Hova mész?
Görögbe ment asszem.
[reserved]

Kvikveg

Quote from: fema on 2011-07-10, 10:28:40
Viszont cso az osszes bookmarkomnak is, a jo kis allaskereso oldalakkal. Tobbsege visszamentheto, de hat ize.

Szinkronizalas mivel?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firefox-sync/
Ha ilyesmire gondolsz: csak a laptopon hasznalom, mashol nem volt tarolva, az meg mar nincs meg.
A legutolso export ami megvolt az kb Januar vegi volt. A semminel kicsit jobb.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Törökországot fogom bejárni. Most épp Szerbiában leechelem egy meki wifijét. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Tegnap este már nem akartam bekapcsolni a gépet, de el akartam mondani, hogy
ezen a hétvégén sem csin végre tudam haladni a dolgaimmal, mert sem az ősök, sem az asszony nem volt itthon és nem zavart senki. :D

Cloud

Megjöttem végre. Két napos vidéki kiruccanás, asszony bemutatása anyámnak és szó szerint 40 fok árnyékban. :) Hell yeah, jó a vidéki élet. :)

fema

Quote from: Kvikveg on 2011-07-11, 02:56:56
Quote from: fema on 2011-07-10, 10:28:40

Szinkronizalas mivel?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/firefox-sync/
Ha ilyesmire gondolsz: csak a laptopon hasznalom, mashol nem volt tarolva, az meg mar nincs meg.
A legutolso export ami megvolt az kb Januar vegi volt. A semminel kicsit jobb.

Firefox 4+, az újabb Chrome-ok és Operák is támogatják a szinkronizálást, Chrome még addonokat is figyeli, Operát nem tudom annyira, de könyvjelzőket, előzményeket, stb FF gond nélkül viszi. Annyi az egész, h feltolod netes tárhelyre a szinrkonizálós kulcsot, amit FF kér először, így sose veszik el (többnyire...). Ha meg FF 4-nél régebbit használsz, frissíts, mert valamikor mostanában szűnik meg (ha már meg nem szűnt) a támogatás a 3.6-hoz.
Nekem a szinkronizálás azért jó, mert a laptopban a vinyó sokszor megadja magát, mert véletlenül meglegyintem kicsit, ha mérges vagyok.  ::)

Member

Kiderült, hogy Dzsingiszke nem rákos, szerencsére (mondjuk a csomón nem értettem, hogy miért ennyire puha a szabályos, csak a nyirokcsomója lett körömnyi). Viszont huh, ha láttatok már eldugult teli végbélmirigyet "felszabadulni" (Kviki?). :eek:

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-07-11, 18:13:17
Kiderült, hogy Dzsingiszke nem rákos, szerencsére (mondjuk a csomón nem értettem, hogy miért ennyire puha a szabályos, csak a nyirokcsomója lett körömnyi). Viszont huh, ha láttatok már eldugult teli végbélmirigyet "felszabadulni" (Kviki?). :eek:
En miert??! En artatlan vagyok! Nem, nem, soha. Es nem is akarok latni.  :zomg:

fema: hm. Valahogy nincs kedvem meg allitolagos encode-olassal SEM feltolni a netre a jelszavaimat. De azert megjegyzem magamnak.
http://support.mozilla.com/en-US/kb/How%20to%20sync%20Firefox%20settings%20between%20computers