Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

White SeeD

anidb meg a ratingjai. Elég csak megnézni az első 10-et :ejj:

Gundamból nehéz kérdés. Főleg hogy ahogy haladunk az időben előre egyre rosszabbak. Nekem személyes kedvencem a Zeta. De én szeretem a régi animukat.
Meg Gundamból van többféle. Mindegyiknek más a hangulata.
Pl a 0080 elég valóságos.
A Zeta klasszikus de már átmenet a modernbe, tele van női pilótákkal és nem sajnálják őket. Nameg az alapgundam folytatása.
A Turn A Gundam elég egyedi fantasy világú.
A 00 agyatlan pew pew rakat rageval. A folytatása nemkülönben, a múví meg lolwtf.
A Seed, Desteny ugyanaz a világ, csak másik oldalak szemszögéből. (És gyak ugyanaz ugyanúgy történik csak pár évvel később csak az oldalak felcserélődnek)
Wing az egyszer nézhető kategória.
Van az X amit elkezdtem de gyerekpilótás Gundam nem érdekel.
G Gundam borzasztó. Első rész végét érte meg, A föld egy nagy ring ahol a Gundamok harcolnak és szó szerint egy lézerringben van az egész bolygó. Kb itt gondolkodtam el hogy vajon melyik a rosszabb, ez vagy a 00.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud


SaiyaGin

#8882
Quote from: motifator on 2011-07-06, 19:45:25
Gundamből melyik? Szerintem a Winget vagy a SEED-et már vagy 3szor elkezdtem nézni, de sose jutottam tovább az első résznél. A SEEDnek, az Unicornnak és a 00-nak van 8-nál nagyobb anidb ratingje. Melyiket érdemes nézni, ha még nem láttam gundam-et? Melyik az, ami olyan jó, hogy eladja nekem a többi gundam-et, mint mondjuk a Frontier a Macrossból?

SEED

Quote from: White SeeD on 2011-07-06, 21:10:42
G Gundam borzasztó. Első rész végét érte meg, A föld egy nagy ring ahol a Gundamok harcolnak és szó szerint egy lézerringben van az egész bolygó.

:ejnye:
Szerintem nem volt olyan rossz, tele volt  :lul: pillanatokkal. Csak a főszereplő ne lett volna egy idegbeteg tahó. :ejj:

chilip

#8883

motifator

AnoHana
Erről a sorozatról valahogy nem tudom, hogy mit kéne írni. Tetszett, nézzétek meg, mert érdemes. Alapmű? Nem hiszem, de egy jó sorozat.
Nem kap 10/10-et, mert sokszor nagyon hatásvadásznak éreztem, olyan tipikus animésen túlzó és életszerűtlen volt néha, pedig egy ilyen slice-of-life seinentől pont realitást várna az ember.
De dráma az volt, nem is olyan rossz, karakterek, hát azok is voltak, de sajnos semmi különleges, vagy maradandó.
De összességében tetszett, majd' meg is ríkatott a végére, legyen mondjuk 8/10

Mahou Shoujo Madoka Magica
Dude!!! Holy f*ck!!! <-- Ez én voltam tegnap este, úgy a 9. rész közepe-végétől a legvégéig

Olvastam itt a véleményeket, hogy a Madoka így jó, meg úgy jó, meg hogy ne törődjek vele, hogy mahou shoujo, csak dőljek hátra, és élvezzem. Elkezdem nézni, mert itt is mindenki ajánlotta, meg 8.9-es anidb pontszám durván jó.
Néztem, és igazából tetszett, mert érdekes volt, meg akciódús. No meg persze látványos is, ami nem meglepő, hiszen Shaft anime, ráadásul Akiyuki Shinbo rendezte.
De valami hiányzott. Nem értettem, hogy miért akkora a hype? Nem volt rossz egyáltalán, sőt, de mégis miért kapott ez majd' 9 pontot anidb-n? Olyan 8.2 bőven elég lenne neki, úgy éreztem.

Aztán eljutottam szép lassan a 9. rész végére, és elkezdett nagyon érdekelni a sztori. Azon kaptam magam, hogy találgatok, hogy vajon mi fog történni a következő részben. Mekkora epic lenne már, ha ez történne, vagy mi lenne, ha mondjuk amaz?
A 9. epizód után teljesen beszívott a sorozat, izgatottan indítottam el a 10. részt, erre WTF? Egy pár percig nem értettem, hogy most mit is nézek, persze rögtön a legrosszabbra gondoltam, hogy most fogják teljesen elb*szni a történetet, hogy valami idióta tipikus animés csavarral tönkreteszik a sztori végét.
Aztán néhány perc után leesett, hogy mit is látok.

És EPIC volt.

Nem nagyon van erre jobb szó. Minek hívtuk a Gurren Lagann-t? Minek hívtuk annakidején Haruhit? Epicnek. A Madoka is ilyen lett a végére. Jó sorozatnak indult, és f*cking epic lett!

Kötelező, alapmű, ezt látni kell, az év animéje, etc. 10/10

P.S.: A Phantom: Requiem for the Phantom-ot ajánlotta itt valaki nemrég. Most látom, hogy ugyanaz a csávó írta, aki a Madokát. Asszem megvan a következő animém.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Junchi

#8885
Versailles no Bara

Jóóó, tudom, hogy egy '79-es shoujo anime-ajánló kissé idegennek tűnhet egy olyan javarészt 20+-os férfiak lakta bolygón, mint U, de fenntartom a "hátha..." lehetőségét. :3

Chidori


QuoteP.S.: A Phantom: Requiem for the Phantom-ot ajánlotta itt valaki nemrég. Most látom, hogy ugyanaz a csávó írta, aki a Madokát. Asszem megvan a következő animém.

Én ajánlottam Neked. :) Hajrá, remélem nem fogsz csalódni. Nekem bejött az anime.  :tezsvir:

QuoteAnoHana

A mostani futó új projectekkel nagyon le vagyok maradva, ebből a legelső részt megnéztem pár héttel ezelőtt és tetszett. Majd most, a nagy nyári szabadságban végig is nézem (meg még jó pár animet).

balaaz

Quote from: motifator on 2011-07-07, 19:44:28
AnoHana
Egyáltalán nem állt szándékomban nézni, de itteni fórumkukkolásaim során láttam, hogy Kiku naaagyon mély animének minősítette (dícséret része, hogy hiteles referenciaszemélynek eddig elismertem, ugyanakkor nem mentség, hogy a végéről leírta, hogy giccses, hiszen már korábban is voltak jelei ennek) - na ilyen szempontból nekem csalódás volt, szerintem eléggé tini műdráma irányába vitték el (értem én, hogy meg is kell élni valamiből a készítőknek).

Rengeteg egyebet is betoltam mostanában a retináim mögé - többek közt a Colorful (2010)-t is, amit szintén itt szúrtam ki magamnak pár hónapja - köszönet is a tippért (bár a kappás cuccal kb. nálam egyenértékű maradt, de mindenképp megérte). Meg néztem a Nitaboh-t és a stúdió 2.filmjét a Furosato Japant-t, mely utóbbit úgy látom még kevesebben ismerik, úgyhogy jó szívvel ajánlom, érdemes.

Acchan

FMA

Jó volt. Egy-két omg deep drama sztori ugyan kicsit az agyamra ment közben, és Wrath-t is áttranszmutálhatták volna gyorsan melegebb éghajlatra, egyébként kb így már érthető számomra, mire ez a nagy hype a sorozat körül.
A Shamballás mozit viszont vegyük úgy, mintha nem is láttam volna.  ::) (OK, mondták egyesek, h meg ne nézzem, de csak győzött a kíváncsiság.)


Member

Akkor már jöhet is a második széria. :D

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Pr3d4k1ng

Quote from: Member on 2011-07-17, 16:25:53
Akkor már jöhet is a második széria. :D
:tezsvir:
Ott van rendes történet vezetés.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Member

Azért bírom, hogy Kaiji egyre többször választja az öncsonkítást a győzelemért (a füle, az ujjai, majdnem "balesetet szenved" a bányában, most meg a körmei). Szerintem már az sem okozna neki különösebb problémát, hogy kinyomjon egy gyereket ott lent.

Próféta

Quote from: Member on 2011-07-18, 15:04:19
Azért bírom, hogy Dumbledore apjának szánkója mindvégig a Földön volt


SaiyaGin

#8895
DB
Jó volt egyszer végre úgy látni, hogy értem is, amit beszélnek. :)


Quote from: Member on 2011-07-24, 01:33:38
Ayashi no C

Látom, a fantáziád nem veszett el. :D

Member


Cheesy

Megint megnéztem a Jyu Oh Sei-t, nekem marhára bejön a világa, a berendezkedés, sokkal részletesebben és sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni mint nyamvadt 11 rész. :/

Most amiket beszereztem és ha tetszik végignézem:
Dog Days
Toriko
Aika Zero
Gintama (OP... giga like)
Salaryman Kintaro (keresem a GTO-hoz hasonló sorikat, ez talán hasonlít rá, itt is motorosbanda-vezér volt a főkarakter)

Cloud

Quote from: Member on 2011-07-24, 01:33:38
Ayashi no C

o.O   Te jó ég. :) Az első sem volt semmi, de a 2. lefagyasztotta az agyam. :lol:   Kósör..... :D

Selmo

Otome Youkai Zakuro (13 rész):
QuoteA sztori eleinte könnyed, komikus elemekkel megtűzdelt epizodikussága szép fokozatosan vált át drámaibb fokozatra, mutatja be a szereplőket és tér át egy, az epizódokat átfogó, egységesebb cselekmény kidolgozására. Szépen ívelt, ám kissé kiszámíthatóan felépített történetet tár a néző elé, a stílustól megszokott klisék felvonultatásával.
Így. Azt hiszem túl nagy elvárásaim voltak. Végülis egyszer nézhető, csak éppen komolyabbra számítottam egy csipkerózsika történetnél.

A tökéletesség unalmas.

White SeeD

Quote from: Member on 2011-07-24, 01:33:38
Ayashi no C

Akkor most a C mennyire lett értékelve? :ejnye:

Az Ayashi meg tipikus női animu, nem muszály hogy legyenek az események között összefüggések, elég hogy van Tooya és nagymennyiségű dráma :P
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Member

Zsi-Troll elhunyt a Célegyenes előtt, így titkát a sírba vitte. :D

Amúgy 7.5/10, mert egy jó ötlet, ami el lett pazarolva. Bár a számokra én nem sokat adok.



Chidori

Ano Hana

Nagyon szép és megható történet a barátságról, az összetartozásról, a gyász feldolgozásáról. Bizony sokszor megríkatott az anime, Menma szellemes mivolta ellenére is életszerűnek találtam a történetet. Nekem is van 4 olyan barátom akikkel szinte együtt nőttünk fel. Közülük ketten a mai napig a legjobb barátaim, a másik kettővel kicsit eltávolodtunk az évek alatt, másfele vitt minket az élet, de a mai napig számíthatok rájuk. Meg hát nem is tudom mi lenne velem, ha az egyikőjük úgy járna, mint Menma. Szóval az ilyen kapcsolatokat nagyon meg kell becsülni. Visszatérve az animera... nem igazán tudnék mondani negatívumot, ez így volt jó ahogy van. Pozitívumokból nagyon sok van. Itt van máris a történet, ami elég újszerű, legalábbis ÉN még ehhez hasonló animeval nem igen találkoztam. Szerintem többször is meglehet nézni ezt a sorozatot, én legalábbis biztosan meg fogom még néha tekinteni. Aztán ott van a grafika, ami szerintem nagyon szépen megvolt csinálva. Kiemelném a zenét, ami nagyon megindító volt, és itt nem csak az openingre és az endingre gondolok. És hát ki nem maradhatnak a nagyszerű karakterek is, akik előtt szintén le a kalappal. Jintanra és Menmara volt kihegyezve a történet, de a többiek is nagyon szerethetőek és egyediek voltak. Kicsit bánom, hogy az ő későbbi életükből nem láthattunk többet, kíváncsi lettem volna, pl., h mi lett Jintannal és Anaruval. :) Azért annak örültem, h nem húzták tovább 11 résznél, ebben a sztoriban ennyi volt, pont időben lett lezárva. Mindent összevetve adok neki egy 9-est a 10-es skálán. Azért nem 10-es, mert általában a hosszabb sorozatokra szoktam 10-est adni, amik végig lekötnek, itt meg azért a 11 rész elég kevés volt, de mint írtam, ennél többet nem is nagyon lehetett volna belőle kihozni. Az utolsó részben a nagy drámai kifakadást kicsit TALÁN soknak éreztem, de ezek csak minimális hibák, attól még az anime nagyon jó és mindenkinek meg kell néznie legalább egyszer!

9/10  :kocc:

frozenstein

Quote from: Chidori on 2011-07-27, 22:05:37
Ano Hana
...Bizony sokszor megríkatott az anime...
Ezt az anidb-n is több helyen olvastam, de engem valahogy nem sikerült ennyire meghatnia. Nekem túlságosan pozőr volt, látszott rajta, hogy sírásra akar késztetni. Pedig nem vagyok egy faarcú, a Clannad-on meg a Kanon-on is sírtam, már amire így helyből emlékszem. Ennek ellenére nálam is 9/10, mert tetszett az utolsó részben, amikor a többiek is látták Menmát.

kada

#8906
Quote from: frozenstein on 2011-07-29, 00:16:54
Quote from: Chidori on 2011-07-27, 22:05:37
Ano Hana
...Bizony sokszor megríkatott az anime...
Ezt az anidb-n is több helyen olvastam, de engem valahogy nem sikerült ennyire meghatnia. Nekem túlságosan pozőr volt, látszott rajta, hogy sírásra akar késztetni. Pedig nem vagyok egy faarcú, a Clannad-on meg a Kanon-on is sírtam, már amire így helyből emlékszem. Ennek ellenére nálam is 9/10, mert tetszett az utolsó részben, amikor a többiek is látták Menmát.
Nem rossz sorozat, de volt olyan rész amin csak túl akartam lenni.
Nem bántam meg a rászánt időt, de egy darabig biztos nem nézem meg újra (márpedig van anime aminek egy-egy részét/részletét azonnal újrázom).

Junchi

Black Rock Shooter OVA

Még akár jó is lehetett volna, ha az "iskolai wtf-unalom" - "másik világ eztökjó" arány nem 70-30%-ban oszlott volna meg, hanem 30-70.

7/10

Acchan

Quote from: Próféta on 2011-07-18, 23:56:18
Quote from: Member on 2011-07-18, 15:04:19
Azért bírom, hogy Dumbledore apjának szánkója mindvégig a Földön volt
:D

Member, csak a vidikben spoilerkedj, mert azokat az animéket ált. úgyse nézi meg senki rajtad kívül.  :angyali:

Quote from: Member on 2011-07-24, 01:33:38
Ayashi no C
Az Ayashi-kritika tényleg kissé gyorsra sikeredett. Member, állj le a speedről.  :ejnye: Amúgy miért pont Ceresre/Démétérre esett a választás a sok más római/görög isten közül? Vagy elégedjek meg én is Tooyával meg a drámával, és ne akarjam tudni a választ?  :P
Az op - a hörgést leszámítva - felidézte gyermekkorom egyik leginkább rühellt műsorát, szóval köszi az élményt.   :haha:

Jó ötlet volt ez a sztereotip trollkodás, de a zavaró orrhang miatt örülök, hogy nem tartott tovább a kritika. Vendégszereplőn nem gondolkozol amúgy? Megnéztem volna, miket alkotnál a közgázas haveroddal.  ;)

Nekem is sikerült pár anime végére érnem:

Animatrix

Semmi újdonságot nem véltem benne felfedezni, sajnos. A rajzstílus viszont tetszett, 1-2 sztori szintén bejött, a koncepcióval sem volt gond, szóval egy 8/10-et megért.

Miyori no Mori

Egyszerű környezetvédő anime a nálam 10 évvel fiatalabb korosztálynak, szóval ezt benéztem.  ::) Külön érdekesség volt mondjuk, hogy a szellemek átlagosan 1-2 vonalból álltak, míg a tiszta szívű főszereplő leányka hozzájuk képest kb. úgy nézett ki, mintha a Körből szabadult volna. 7/10

Konnichiwa Anne

Elég hullámzó a színvonal: az első néhány rész megfeküdte a gyomrom, de ahogy Anne fokozatosan megtalálja a helyét a Thomas-családban, annál inkább megszerettem a történetet, a szereplőket. Sajnos, miután vége szakad a Thomas-családos időknek, megint egyre nyomasztóbb és omfgdeepdrámás lesz az egész. Ezután akár dobhattam is volna, de végül csak kipörgettem. Jó, de nem az igazi. 8/10
Btw. az ARR-féle felirat sokszor amolyan guguruTL-színvonalat képvisel, de a semminél még ez is jobb talán.

Member

Quote from: Acchan on 2011-07-30, 11:21:19
Vendégszereplőn nem gondolkozol amúgy? Megnéztem volna, miket alkotnál a közgázas haveroddal.  ;)
Gondolkoztam, de pénzügyes haverom nem vállalta, ahogyan a Dunaújvárosi haver sem szeretné az arcát a képernyőre tűzni.

QuoteSajnos, miután vége szakad a Thomas-családos időknek, megint egyre nyomasztóbb és omfgdeepdrámás lesz az egész. Ezután akár dobhattam is volna, de végül csak kipörgettem.
Nem már, hogy elszúrják. :3x3: