Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Moloko

Quote from: dizzyHát ez tök jó! Honnan fogsz indulni, meg mikor? Mert szerintem én akkor bebringáznék addigra, meg ki is jövök, ha jó idő lesz.
kb margit híd budai hídfőtől indulok. úgy látom (térképen) hogy végig van többé-kevésbbé kiépített bicikliút, szóval nekem jó. kár hogy a távolság 3x annyi mint ide a keleti pályaudvar, de hát ez van. valamikor próbára kell magam tenni, hogy kibírom e az utat :) (másfél órára saccolom, mert a keleti ide fél óra) (most látom, ez kitűnő trenírozás lesz a tapolca-kapolcs távra, ugyanis kb anníi a km-szám :))

Feldin

Én is megyek!!!

Akkor viszont fussunk össze ott vmikor!!!
Ok?
Xaga, gyere szombaton és akkor konkretizálunk!

Ez is idetartozik: Ha minden jól megy pár hét múlva elkezdek bonsai-ozni :)
Majd küldök képet ha meglesz a fácskám!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Xaga

Quote from: FeldinÉn is megyek!!!

Akkor viszont fussunk össze ott vmikor!!!
Ok?
Xaga, gyere szombaton és akkor konkretizálunk!

Ez is idetartozik: Ha minden jól megy pár hét múlva elkezdek bonsai-ozni :)
Majd küldök képet ha meglesz a fácskám!!!

Szombaton nem tudok menni mer megyünk nagyszülökhöz. Én valószínü 10-re ott leszek feltéve ha addigra kitalálom hogy lehet oda eljutni :)

A bonsai-hoz sok szerencsét, reméljük szép nagy fa válik majd belőle :D

dizzy

Quote from: Angelkb margit híd budai hídfőtől indulok. úgy látom (térképen) hogy végig van többé-kevésbbé kiépített bicikliút, szóval nekem jó. kár hogy a távolság 3x annyi mint ide a keleti pályaudvar, de hát ez van. valamikor próbára kell magam tenni, hogy kibírom e az utat :) (másfél órára saccolom, mert a keleti ide fél óra) (most látom, ez kitűnő trenírozás lesz a tapolca-kapolcs távra, ugyanis kb anníi a km-szám :))

Van végig kiépített bicajút, csak kb. a vágóhíd utcától kell a kocsik között menni, az meg nincs 10 perc se bringával. Egyébként én most vasárnap voltam, és kb. 1 óra az út.
Tapolca-Kapolcs? Mész Művészetek Völgyére? Mikor lesz? Ha ott is bringával, akkor viszont újfent lehetne menni. Keszthelytől csak 30km Tapolca, és ha jó idővan, akkor nagyon király arrafelé bringázni :)
És akkor melyik nap is, no meg inkább időben mikor indulsz (remélem nem túl korán) ?
You can't hold onto the past because then you can never live in the present.

dizzy

Quote from: XagaSzombaton nem tudok menni mer megyünk nagyszülökhöz. Én valószínü 10-re ott leszek feltéve ha addigra kitalálom hogy lehet oda eljutni :)

Ha megmondod, hogy honnan akarsz jönni, akkor elmondom, hogy hogyan juthatsz ki.
De mondjuk Móricztól 3-as busz lépcsős utcáig (kb. 25-30 perc), ha pénteken jössz, akkor jó a piros 3as is, szintén Lépcsős utcáig, valamint a Gellért-térről szintén pénteken 30-20 percenként jár a Tétény busz, és az Camponáig közlekedik. Ezen felül jöhet a Déliből, meg Kelenföldi pályaudvarról is személyvonattal, ami Budatétény állomáson megáll.
Remélem segítettem.

Xaga

Azt mond meg nekem dizzy hogy a Nyugatitól hogyan lehet eljutni a camponába.

Shadowolf

Quote from: XagaAzt mond meg nekem dizzy hogy a Nyugatitól hogyan lehet eljutni a camponába.

Felszállsz a 6-os villamosra, és elmész vele a végállómásig, a  Móricz Zsigmond körtérig. (a 4-es is jó csak az egy picit távolabb rak le tőle) Ott pedig felszállsz a 3-as buszra. ;)

dizzy

Quote from: ShadowolfFelszállsz a 6-os villamosra, és elmész vele a végállómásig, a  Móricz Zsigmond körtérig. (a 4-es is jó csak az egy picit távolabb rak le tőle) Ott pedig felszállsz a 3-as buszra. ;)

Hát igen, ez így pont jó lesz :)

Xaga

Quote from: ShadowolfFelszállsz a 6-os villamosra, és elmész vele a végállómásig, a  Móricz Zsigmond körtérig. (a 4-es is jó csak az egy picit távolabb rak le tőle) Ott pedig felszállsz a 3-as buszra. ;)

Thx, a 3-as busz vhol a campona környékén fog megállni vagy kell 1 kicsit gyalogolni???

Moloko

Quote from: XagaThx, a 3-as busz vhol a campona környékén fog megállni vagy kell 1 kicsit gyalogolni???
szerintem rá fogsz jönni hogy melyik épület is az a Campona ;) gyalogolni meg kb 50m-t kell a busztól a bejáratig...

Feldin

Én nem érek rá pénteken se meg szombaton se... Vagyis szombaton max délelőtt.
Majd meséljétek el!!!!!!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Moloko

április 21, szerda,  18h, Műcsarnok vetítőterem (alagsor)
belépő: 450 Ft

Kurosawa Akira: A vihar kapujában (Rashomon, 1950)
Kurosawa világhírét megalapozó legendás mű. Az elso japán film,
amely a nyugati közönség körében is élénk visszhangra talált. Egy
gyilkosság és egy nemi eroszak négy különbözo változata, több
szemtanú elbeszélése alapján. Ki a bűnös és ki az áldozat? A remekül
megkomponált képek és a mesterien montírozott visszaidézések teszik
felejthetetlenné e kosztümös alkotást. A ritka formai tökélyt 1951-ben
a velencei filmfesztiválon Arany Oroszlánnal jutalmazták. A filmet
ezúttal a nemiség tükrében vizsgáljuk.
a film után előadés lesz...
Előadó: Cieklinski Sándor

Feldin

Kihagyok egy edzést, de megyek :)
Ki tart velem?

topok:

Moloko

Quote from: FeldinKihagyok egy edzést, de megyek :)
Ki tart velem?
én megyek

(ez meg azért kell hogy meglegyen a 10 karakter)

Feldin

Szupi!
Csinálunk vmi talit? Tuti jönnek még, szóval szerintem menjen együtt a banda.

topok:

Xaga

To all akik szombaton jönnek Camponába, ha együtt akarunk körülnézni meg kéne beszélni hogy hol és mikor találkozzunk.

Moloko

Quote from: XagaTo all akik szombaton jönnek Camponába, ha együtt akarunk körülnézni meg kéne beszélni hogy hol és mikor találkozzunk.
részemről 10re odamegyek. 11:30tól meg tuti hogy a kendó bemutatón leszek, szóval ott mindenképp összefuthatunk :)

dizzy

Quote from: Angelrészemről 10re odamegyek. 11:30tól meg tuti hogy a kendó bemutatón leszek, szóval ott mindenképp összefuthatunk :)

És bringával? Csak azért, mert azt hallottam, hogy rossz idő lesz hétvégén :(

Egyébként a 10 nekem is jónak tűnik, addigra képes is vagyok felkelni.

Feldin

10re én is megyek!!!
Csak majd tépek vissza edzésre.
Hol lesz a tali?

topok:

Xaga

Quote from: FeldinHol lesz a tali?

Találkozunk a Camponaban a Leroy Cafe alőtt a Libryvel szemben a földszinten. 10:05-kor.
A hívatos program
Tudom nem olyan mint egy igazi japán étterem de a Leroyban lesznek japán kaják esetleg beülhetnént kostolni. (csak 1 5let)

Feldin

Wakarimaszu!
(vagy hogy kell írni)
Szóval akkor 10-kor.
Csak 3-an megyünk?

topok:

Moloko

Quote from: FeldinWakarimaszu!
(vagy hogy kell írni)
Szóval akkor 10-kor.
Csak 3-an megyünk?
4en, nem?
Te, Xaga, Dizzy, én.

dizzy

Quote from: Angel4en, nem?
Te, Xaga, Dizzy, én.

Király, akkor majd holnap délelőtt!

Moloko

odamentünk nagyjából 10re. Xaga és Feldin (kepek: 1-2) már ott volt amikor odaértem (persze elkéstem ^_^)
Dizzy mégcsak oda se ért :) :p
néztünk kiyo-kito taiko japándob csoportot (képek 1-2-3) - zseniálisak voltak! :)
néztünk bonsaiokat
néztünk kendó bemutatót (nem volt valami nagy szám)
néztünk teaszertartást (a változatosság kedvéért Palotás Gábor tartotta :)) (képek 1-2-3)
aztán megpróbáltunk ingyenszusit szerezni de ez nem jött össze - közben Feldin elment edzésre, Dizzy meg kialudtan megérkezett.
aztán visszamentünk teát inni :) tök jó volt :)
visszamentünk szusit enni: avokádós-rákos szusit ettünk 3an 8db-ot 2400 ft-ért de nagyon finom volt :)
aztán megnéztem egy kimonót, mert egy kimonós leányzót előzőleg megkértem hogy hadd nézzem meg a ruhát miután levette.
nevontam néhány következtetést kimonóügyileg :) (egyre nehezebb feladatnak érzem egy darab elkészítését :D)
aztán lófráltunk fel alá (kajáltam), néztünk dobosokat megint, néztünk Koto előadást (asszem azt a hangszert hívják Kotonak - ilyen pengetős dolog)
aztán elfáradtunk ás leléptünk.
a változatosság kedvéért (ha Dizzy elalvását nem számítjuk) természetesen rám kellett egész nap a legtöbbet várni :) ezért így utólag is bocsánat Xaga, Dizzy és Feldin!

dizzy

Quote from: AngelDizzy meg kialudtan megérkezett.

Én inkább azt mondanám, hogy elaludtam, hogy kialudtam, az enyhe túlzás. Mégegyszer sorry érte.

Quote from: Angela változatosság kedvéért (ha Dizzy elalvását nem számítjuk) természetesen rám kellett egész nap a legtöbbet várni :) ezért így utólag is bocsánat Xaga, Dizzy és Feldin!

Nop. Remélem holnap kiérek az irásra (13kor kezdődik az utolsó), és akkor én is tudok majd szolgálni pár értelmes szóval vagy képpel.
Szerintem is nagyon jó volt, és érdemes kilátogatni ilyen jó messzire is :)

.Attila

Tudja vki, mi az a "Vad hattyúk" rajzfilm?
Hmm... ki kéne menni, lehet, hogy ki is megyek, csak mikorra, mert aludni is szeretnék :rolleyes:

dizzy

Quote from: TriviTudja vki, mi az a "Vad hattyúk" rajzfilm?
Hmm... ki kéne menni, lehet, hogy ki is megyek, csak mikorra, mert aludni is szeretnék :rolleyes:

Asszem délután 2kor meg 4kor van vetítés, meg a mozik amúgy sem nyitnak olyan korán, úgyhogy kialudhatod magad :D

Moloko

Quote from: dizzySzerintem is nagyon jó volt, és érdemes kilátogatni ilyen jó messzire is :)
;)
--
miért nem néztünk tegnap ilyen rajzfilm-dolgot? nem tudtuk hogy van?
btw: a Vad Hattyúk egy 1979es rajzfilm, többet nem is nagyon lehet róla tudni...
én azt hiszem hogy abból a 6 vagy 7? hattyús Andersen meséből származik... de ez az egyéni ötletem csak :)
itt a DVD borító:

Moloko

valamikor szeretnék elugrani az Usagiyába... szétnézés végett főleg.
ki tartana velem?

Usagiya
Németvölgyi út 91

(a legkozelebbi megallo a Vas Gereben utca az 59-es
villamossal)

Nyitvatartás 12:00-22:00, hetfő szünnap.
ja és állítólag van egy kajabolt a Budagyöngye bevásárlóközpont legalsó szintjén :) ezután a szusi után tuti megnézem hogy mit mennyiért árulnak ott...

.Attila

Quote from: Angelvalamikor szeretnék elugrani az Usagiyába... szétnézés végett főleg.
ki tartana velem?

Usagiya
Németvölgyi út 91

(a legkozelebbi megallo a Vas Gereben utca az 59-es
villamossal)

Nyitvatartás 12:00-22:00, hetfő szünnap.
ja és állítólag van egy kajabolt a Budagyöngye bevásárlóközpont legalsó szintjén :) ezután a szusi után tuti megnézem hogy mit mennyiért árulnak ott...
Mi az az Usagiya?
Ezt a Vad hattyúkat akkor inkább hagyom... nem vagyok barátságban a régi anime-k stílusával.