Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-01, 20:23:40
Csak vicc. A legkevésbé lehetséges dolgok, amit adott
fórumtagokból kinéznek, azok közül is első helyen kiemelve.
Mily megtisztelő. Ha. Haha. Na megyek egy kis mdbt
hallgatni, mára már eleget mosolyogtam.

A pocakot eresztett hihetetlenebb lenne. :hehe:

Nakedape

Quote from: Rounin on 2009-02-01, 20:40:56
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-01, 20:23:40
Csak vicc. A legkevésbé lehetséges dolgok, amit adott
fórumtagokból kinéznek, azok közül is első helyen kiemelve.
Mily megtisztelő. Ha. Haha. Na megyek egy kis mdbt
hallgatni, mára már eleget mosolyogtam.

A pocakot eresztett hihetetlenebb lenne. :hehe:
és hogy elvette feleségül Zsigát? :confused:

nem , nem igazad, van a pocak lesz az,
vagy hogy nem dolgozott a héten
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Tycho

Quote from: Nakedape on 2009-02-01, 20:44:51
K_T nem dolgozott a héten

Elképesztő fantáziád van  :muhahah: pwnt!

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-02-01, 20:28:38
my dying bride? :eek: legutoljára a 34.788%...Complete kazijukat vettem meg és még hallgattam 1 évig, de aztán teljesen megfeledkeztem róluk. változtak valamit, vagy továbbra is halálosan lassú doom metal-t játszanak?

remélem nem csak trollkodsz, mert Rouninnal vagy régebben
Shiroival együtt többször is emlegettük itt is és máshol.
A 34.788%.... Complete magukhoz mérten még egy lágy,
kísérletezgetős album, nem is volt igazán őrlően lassú doom
metal. Ellenben a Songs of Darkness, Words of Light... a
műfaj egy kiemelkedő alkotása. Már az első számok is kiválóak
a maguk hol lassú, hol szép melodikus, hol pedig zúzós, de
mindvégig sötét és beteges hangulatukkal, de a végén A
Doomed Lover... kedvenc mosolyhervasztóm...

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-02, 00:14:57
Quote from: Fazék on 2009-02-01, 20:28:38
my dying bride? :eek: legutoljára a 34.788%...Complete kazijukat vettem meg és még hallgattam 1 évig, de aztán teljesen megfeledkeztem róluk. változtak valamit, vagy továbbra is halálosan lassú doom metal-t játszanak?

remélem nem csak trollkodsz, mert Rouninnal vagy régebben
Shiroival együtt többször is emlegettük itt is és máshol.
A 34.788%.... Complete magukhoz mérten még egy lágy,
kísérletezgetős album, nem is volt igazán őrlően lassú doom
metal. Ellenben a Songs of Darkness, Words of Light... a
műfaj egy kiemelkedő alkotása. Már az első számok is kiválóak
a maguk hol lassú, hol szép melodikus, hol pedig zúzós, de
mindvégig sötét és beteges hangulatukkal, de a végén A
a 34.788-at csak azért említettem, hogy legyen fogalmad róla hol hagytam abba az együttes hallgatását, emlékeim szerint akkortájt hagytam abba az ilyesmi együtteseket hallgatását zusammen. csak kíváncsi voltam, hogy milyen irányba indultak el utána.
a korábbi említések elkerülték figyelmemet, nem tudtam kb semmit a bandáról a fenti album óta.

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-02-02, 00:24:16
csak kíváncsi voltam, hogy milyen irányba indultak el utána.

A 34.788% már egy kis útkereséses kitérő volt, utána a
Light at the End of the World visszatért a hagyományos
lassú doomhoz, mellé javarészt tiszta ének/beszédhanggal.
Utána a Dreadful Hours megint egy kicsit eltér a régi MDB-
tól, kicsit lágyabb és prózaibb néhány száma, de a többi
viszont néhol gyorsabb és hörgősebb; a végén a Return
to the Beautiful a zaklatott váltásaival kiváltképp furcsa --
de jó. 2004-ben a Songs of Darkness, Words of Light pedig
szerintem a legjobb albumuk. Egyszerre szép és sötét,
dühös és keserű. A 2006-os album nincs meg, mert a
beharangozó szám nem tetszett.

Én

Hogy ne vágjuk gallyra az újdonsült topicot (hátha valaki antialkoholista lesz de nem akarja kidobni ami megmaradt):

Quote from: NLZ on 2009-02-02, 02:21:26
Nekem megvan a teljes Blícs. :D
Nekem ki van írva 110-ig, legalábbis azt hittem. Múltkor mondom, megnézem SS arc-ot megint, az jó volt, erre nem szar az összes DEEVEEDEE? :grrr: Torrentezni meg csak ezért nem akartam... FMA újranézésnek is hasonló akadályai vannak, de abból legalább jön az új. :D
PS: Igen, nincs kedvem aludni, és unatkozom. Jelenleg a WoW topicot olvasgatom és nem értek belőle egy büdös szót se. :D

NLZ

Ki sincs írva nekem. :D Be kéne szereznem az összes részt, amit DB-n kívül más is megcsinált, aztán kiírnom.
[reserved]

Én

:lol: Most jöttem rá, hogy egy nagy rakás offot még nem olvastam el augusztusból, mikor nem volt netem. Lemaradtam pl a WC-ülőkével vívott epic fightom után 1-2 gratulációról :D (Ha ez rám vonatkozott, akkor manly tears) Sajnos még nem írtam meg azt a könyvet amit Lythis felvezetett, de készül :D

Rounin

Csak ne poszthumusz adják ki... o.O

NLZ

[reserved]

Draconire

teraflare

Mai nap nyitószövege a projectvezetőmtől mikor bejön: "Sanyi de megfiatalodtál!" -kis szünet, gondolkodás- "Csak nem megborotválkoztál?"  :D Hát igen, 1 hetes borosta azért vagy 10 évet rárak az emberre.

Kvikveg

Quote from: teraflare on 2009-02-02, 10:44:24
Mai nap nyitószövege a projectvezetőmtől mikor bejön: "Sanyi de megfiatalodtál!" -kis szünet, gondolkodás- "Csak nem megborotválkoztál?"  :D Hát igen, 1 hetes borosta azért vagy 10 évet rárak az emberre.
:lol: :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Makos

rohadt neptun :Eztneked:

Darkstar

Nyugi, az etr is halott.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Nálunk nem, igaz, ma nincs is sehol semmilyen felvétel.
Adtam rá egy kis tempót meg effect-et, így már egészen hallgatható. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2009-02-02, 14:13:08
Nálunk nem, igaz, ma nincs is sehol semmilyen felvétel.
Adtam rá egy kis tempót meg effect-et, így már egészen hallgatható. :D

Die, heretic :__devil:

Member

Lehet, hogy illetlenség megkérdeznem, de egy Doom koncerten hány számot adnak le? :)
Grindcore-on már voltam, 20 perc volt a koncert és 25 szám. :)

Zsiga

Quote from: Member on 2009-02-02, 14:31:58
Lehet, hogy illetlenség megkérdeznem, de egy Doom koncerten hány számot adnak le? :)
:appl: :muhahah:

Cloud

Tudja vki mi   gond lehet anidb-s aláírásommal? :confused:

Selmo

Asszem csak 3 hónapnál frisebb adatokkal dolgozik, ha nem ez áll fenn, akkor passz, az enyém jó.

A tökéletesség unalmas.

frozenstein

Quote from: Cloud on 2009-02-02, 15:43:05
Tudja vki mi   gond lehet anidb-s aláírásommal? :confused:
Már van róla bug-report topic, gondolom idővel megoldják.

Cloud

:merci:
Azt hittem csak nálam van bibi.

Member

Quote from: NLZ on 2009-02-02, 15:52:21
Igen, elvből elfogult vagyok egy olyan codec pack ellen, amelynek tiltott önkényuralmi jelkép a logója. :)
Lol, szerintem meg ötletes. :)

NLZ

Szal ha Super Sanyinak hívnám magam és ezt raknám az aláírásomba, akkor énis ötletes lennék? :)
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2009-02-02, 16:57:19
Szal ha Super Sanyinak hívnám magam és ezt raknám az aláírásomba, akkor énis ötletes lennék? :)
[spoiler][/spoiler]
Hát, igazából nem, de ha mondjuk az NSDAP rövidítésre találnál ki valami jót, meg persze nem te találnád ki hanem valaki más, akkor akár még ötletes is lehetne.

NLZ

[reserved]

Member

[spoiler][/spoiler]
Az SS túl rövid.
Kb. úgy értettem az ötletest, mint a korn az a.d.i.d.a.s. című számát, a tiéd csak simán gáz. ::)

Flaser

[spoiler][/spoiler]

Már megbocsáss, de Kelet-Európában a vörös csillag csak nálunk fasz magyaroknál "tiltott önkényuralmi jelkép". Valahogy számos ország, akinek sokkal, de sokkal nagyobb szopás volt a kommunizmus/szocializmus, kibírta anélkül, hogy egy ilyen kicsinyes és teljességgel semmitmondó intézkedést tegyen.

A horogkeresztet ma mindenki egy elnyomó és totalitárius rendszerrel azonosítja.

A Szovjet Unió szintúgy elnyomó és totalitárius volt, de 50 évig fennállt és ez bármennyire is fáj konszolidálódott, az élet része lett. Azaz megszűnt pusztán egy idegen elnyomó hatalom lenni és egy időszak ill. rendszer lett, amelyet már pusztán az együttélés miatt egy kicsit már mindenki a magáénak is tartott.

Ezért nem ennyire egyértelmű a vörös csillag megítélése és ezért tartom szerencsétlennek az "önkényuralmi jelképezést" vele szemben, mert nem csak az önkényuralomra, és annak a hatalmasaira, hanem egy egész történelmi korra mondatsz nemet.

S ez bármennyire fáj, abban a korban emberek születtek, éltek és haltak a maguk igazsága szerint, s tették ezt az ominózus vörös csillag alatt. Rájuk, az ő igazságukra, az ő életükre is kimondod így ezt az ítéletet, mintha a vörös csillag alatt a élet nem is lett volna élet, az ember nem is lett volna ember.

A horogkeresztről már nem lehet ezt elmondani. A horogkereszt szigorúan egy eszme, egy politikai ideológia címere volt és maradt, ráadásul egy olyan rendszeré amely visszatekintve semmilyen pozitívumot nem mondhat el magáról.

A kommunizmus minden szörnyűsége és kegyetlensége ellenére - amely igen, mondjuk ki: túlsúlyban vannak - voltak pozitív vonásai, magával hozott olyan változásokat amik jobbá tették az életet.
Itt most nem a kommunizmus egyedi "vívmányaira" (békeharc és egyéb maszlag) gondolok, hanem azok a társadalmi változások amelyek a kommunista rezsim alatt lezajlottak. Magyarországban a Rákosi korszak alatt sikerült felszámolni a feudalizmusból itt rekedt mérhetetlen nyomort és tudatlanságot....iszonyatos áron.

Ezért látom abszolút eltévelyedettnek azokat a gondolatokat és eszmefuttatásokat amelyek egyenlőséget akarnak tenni a két rendszer közé. Nem lehet, nem is kell és attól még, hogy a kommunizmus nem ugyanaz és messze nem ugyanolyan mint a fasizmus messze nem jelenti, hogy egy ma született bárány és nem száradna a lelkén ezeregy bűn.

Végszó:
Bocs, hogy mindez így kifakadt belőlem a fórumon nem illik politizálni, de ez már kikívánkozott. Baloldali neveltetésű révén, van egy olyan foka a "demagóg kommunizmus/szocializmus kritikának" amit nem tudok elviselni.
Igenis kell kritizálni, fel kel tárni mik voltak a hibái, a bűnei, de az Isten szerelmére ez senkit nem jogosít fel a múlt hamis színben feltüntetésere, a történelem - egy primitív jó-rossz küzdelemre felfűzött - a valóságot eltorzító (és elfedő) újramesélésére.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."