Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

KeLa

Quote from: chilip on 2009-12-26, 16:28:41
vége a Darker Than Black S2-nek és WTF just happened here?  :zomg:

[spoiler]2. föld? akkor most 2 bolygó elment egymástól? vagy másik dimenzióban volt és innen látni lehetett? Hei-el mi a franc lett? WTF?  :zomg:[/spoiler]
[spoiler]Szerintem inkább egy másik dimenzió lesz, az amit láttak meg gondolom csak azt mutatta h a két világ között vmi kapcsolat van, ami végül megszünt miután vége lett az "adatátvitelnek". Arról nem is beszélve h a kapun belül BÁRMI megtörténhet, szal lehet elméleteket gyártani nyugodtan.

Am tényleg nagy wtf a vége, ugyanúgy maradtak megválaszolatlan kérdések, ezért csalódtam is egy kicsit, de én mégis valahogy egy korrekt befejezésnek tartom. A vége pedig simán utalhat egy lehetséges 3. évadra is...[/spoiler]

Flaser

Darker Than Black II gondolatok:
[spoiler]Shion képessége az, hogy le tud másolni dolgokat...
...nos most szimplán az egész bolygóval eljátszotta ezt. A komputer (a doll-okkal) ahhoz kellett, hogy az emlékeket is le tudja másolni és így egy teljesértékű "Föld másolat változat" születhessen. Ebben az új világban nem lesznek Kapuk és boldogan élhetnek az emberek. (Az egyetlen Szerződő talán Suo lesz, de még ez se biztos). Ezért mondja a jósnő, hogy ez a bizonyíték, hogy egyszer éltek itt emberek. Ugyanis a kapuk és a hatásuk valószínűleg a pusztulásba dönti a világot, s akkor már csak ez (a másik dimenzióban létrehozott, de a kapuk átkától megkímélt) világ marad.

Ennek a pusztulásnak vett véget Hei, amikor megöli Yin-t, de ezzel valószínűleg csak késlelteti a véget, mert egy újabb Izanami ill. Izanagi fog születni.

Közben az összeesküdők kicsiny csoportja, megalakítja az újabb csapatot akik szintúgy ezért az ügyért küzdenek majd. Ironikus módon Szindikátusnak kezdik hívni őket, ahogy a korábbi összeesküvést hívták amit ők maguk buktattak meg.
[/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Darkstar

Sora no Otoshimono (13 ep)

Az utolsó részt kicsit jobban átírták, mint az eddigieket, így Nymph egy kicsit túl naivnak látszik benne, Ikaros meg sérülékenyebbnek, mint amilyen a mangában. Meg ez az "Uranus system" egy kicsit overkill volt, már a mangában is elég BFG volt az az izé, de ez...

Mindenesetre ahogy már korábban is sejtettem, nálam a season legjobbja, tökéletes arányban van benne story, humor meg némi fanservice. Az art is szép és nincs benne QUALITY (vagy legalábbis a többi animéhez képest elhanyagolhatóan kevés), igaz az aic asta-tól nem is várnék kevesebbet. A "chibi részek" meg tökéletesen el vannak találva és rátesznek a humorra egy lapáttal. 100%ig biztos vagyok benne, hogy lesz s2, a kérdés csak az, hogy MIKOR?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zen

Noein
Mmm, Satelight.

Egy nap összegyűjtöm a világ összes íróját, rendezőjét, producerét és mindenkit, és egyenként addig gyepálom őket egy Révai lexikonnal amíg meg nem tanulják mi a franc az hogy "epilógus".

No mindegy, párhuzamos dimenziókról meg érintőlegesen időutazásról szól, sok techno blabla (elvileg tévesen van az egész quantum-elmélet bemutatva, de nem baj), "érdekes" (ízlés kérdése, nekem tetszett) rajzstílus. A "jövőben" La'Cryma túlélésért küzd a dimenziókat magába olvasztó Shangril-La ellen, de csak a Sárkány Nyomaték megszerzésével van esélyük, ami a mit sem sejtő Haruka birtokában van.

Tetszett, jó vót.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Selmo

The Sacred Blacksmith (12 rész): Délutáni fantasy, egyszer nézhető darab.

Shikabane Hime: Kuro Special: Előjátéknak jó, de nem volt nagy durranás.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Ringing Bell (Chirin no Suzu)

Rövid animált film a hetvenes évekből.
Olyan, mint egy kizárólag gyermekeknek való Disney-film - az alaphelyzet, hogy a végtelenül bájos és aranyos kisbárányka anyukáját megöli a csúnya, gonosz farkas, erre a bárányka annak nyomába szegődik, hogy ő is erős és félelmetes legyen, mint a farkas, pontosan oda való, gyerekfilmbe. Úgy is néz ki - a kisbárányka bájosabb és édesebb, mint Bambi, és a zene is pont olyan - a kölcsönözhető angol szinkronos változat dalai a szörnyű hamis ének ellenére is fülbemászóak kissé.

Kivéve, hogy a végkifejlet nem boldog és ideális, ahogy egy gyerekfilmtől elvárható lenne. Nem is szomorú igazán, illetve ahogy vesszük, hanem valószerű. Azaz olyan, amilyen a helyzetből kíméletlen felnőtt logikával következik. És ez teszi a filmet különlegessé.

Ha mondjuk nyolc évesen látom, akkor elképzelhető, hogy én is úgy éreztem volna magam, mintha arcon vágtak volna egy péklapáttal, de így, huszontúlsok évesen, kiégett lélekkel már nem ütött akkorát. Egyszeri nézésre azért még a hozzám hasonlóan érzelem-deficiteseknek is alkalmas lehet.
Failure is the default option

Zen

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-01, 23:12:44
Ha mondjuk nyolc évesen látom, akkor elképzelhető, hogy én is úgy éreztem volna magam, mintha arcon vágtak volna egy péklapáttal, de így, huszontúlsok évesen, kiégett lélekkel már nem ütött akkorát.
Kisgyerekként láttam az Állatfarmot és igen, ütött. Ugyanakkor tetszett h nem olyan vidám mint a többi rajzfilm.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Alkyra

11 eyes:

Első anime amit halvány lila gőzöm sincs miért, de nem dobtam, pedig bőven megérdemelte volna. Annyira szar volt, hogy az már fájt. Ilyen rosszat már évek óta nem láttam. Mintha valami anime karakter lennék olyan 'jelenetre kényszerített' ez a...valami. (épp teát ittam az egyik résznél mikor bemondtak valami orbitálisan nagy és gyenge hülyeséget és kiköptem a teát a képernyőre...)

Ezt minden veterán anime-s NAGYON messzire kerülje el, ha nem akarja a fejét fogni...A részletekbe nem megyek bele, de ha valakinek mazoista hajlamai vannak az nézzen bele nyugodtan.

4/10

Kara no Kyoukai 6&7:

A 6. résznél azt hittem, hogy ez valami teljesen más anime annyira más volt a stílusa, de szerencsére a 7. rész helyrepofozta a történetet a helyes irányba.
Kicsit hiányoltam a kezdésnél erősen felhozott 'mind fuck' és misztikumok szereplését a sztoriban. Kár, hogy a végére nem raktak bele annyi 'csavart'.
Ennek ellenére ajánlom minden komolyabb művek kedvelőinek.

9/10

chilip

Alkyra

Member

Nem tudom, mit akartok. Volt dráma, szeretet, barátság, kiváló fordulatok, elgondolkodtató kerettörténet. Csak azt a fos OP/ED kombót feledném. :lazza:

Member

ogre

<a href="http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1645">interlude</a>

ezt már régebben kinéztem, a ratingből igazából sok jóra nem számítottam, de reménykedni lehet.

három lényegében teljesen különböző részből áll, az első rémálmos mystery-s után várná az ember a folytatást. a második rész első fele kb semmilyen, inkább slice of life, minthogy előrébb jutna a történet. jut, csak halványan. a harmadik részben persze minden kiderül.

a vége jó, de nincs rendben az egész. lehet, hogy egyszerűen túl rövid, és emiatt maradtak ki dolgok, vagy nem is próbálták meg rendesen felépíteni a sztorit, ami lényegében postapo tragedy lenne. az anidb-s kategóriákból az action kiesik, érdemben nem horror, angstnak nem elég feszült, inkább mindenből csak egy csipet.

azt egyáltalán nem értem, hogy mitől interlude. lehet, hogy csak mert jól hangzik.

ed: a legrosszabbat kihagytam. arigatou sub. misplaced, misheard, és ami a legrosszabb, hogy az egyszerűbb hangokat is feliratozzák. pl: screeeeeam, running effort, singing lalala

Én

Quote from: ogre on 2010-01-03, 00:23:15
ed: a legrosszabbat kihagytam. arigatou sub. misplaced, misheard, és ami a legrosszabb, hogy az egyszerűbb hangokat is feliratozzák. pl: screeeeeam, running effort, singing lalala
:gyagya:

Xzone

Quote from: Member on 2010-01-02, 22:36:05
Őszi Szüret

Ezek a videók akár jók is lehetnének, de az affektálásért meg a kétszer egymásra feliratozásért kedvem lenne orrba nyomni téged. No offense.

Member

Most kicsit nehezebb volt felvenni, mert anyám végig a házban rohangált. Igazából nem tudom, mennyire affektáljak rá, mert az nélkül külsősként halva dögunalmas a hangom.
Okézs, akkor ráállok a rawra és inkább kiírom magyarul, ha valami lényegeset mondanak a cicák.

Zen

&fmt=1

Member

Batman on drugs, még ez kell és totálKO. :lazza:
A C64re vagy a metálra gondolsz a Dr. House alatt?

Zen

Amikor lelövöd 11E végét, Kakeru benyögi h nem érti mi van, erre LÁTNOM KELL EGY PSZICHOLÓGUST! felkiáltással vagdosod a karod.
&fmt=1

Member

Két rész filler annyira nem rossz arány, vannak nagyobb wattfakkkok, mint pl. a Slayers E-R. :)
Azt mondod hagyjam ki az első 8-at? :haha:

Zen

&fmt=1

SaiyaGin

Quote from: Member on 2010-01-04, 18:35:39
Két rész filler annyira nem rossz arány, vannak nagyobb wattfakkkok, mint pl. a Slayers E-R. :)
Azt mondod hagyjam ki az első 8-at? :haha:

Ja, igaz, az E-R se volt semmi.
Az azért nem mondanám, hogy a 9. résztől kezdd el, ahhoz azért elég sok fontos dolog történt az elején, hogy érdemes lenne kihagyni.

Selmo

Higurashi no Naku Koro ni (26+1+24+5 rész): Leginkább a furcsa jelzővell illethetem. Az első évad egy WTF, avagy változatok egy témára. Szokatlan volt így különböző történetek és végkifejletek által megismerni jobban a szereplőket és a háttereket, mégha a kezdetektől tudtam, hogy mire számítsak. Nem csodálom, hogy Member jól lehúzta. Végülis szinte másról sem szól, mint hogy iskolásgyerekek bekattannak és mészárolni kezdenek. Csak lassacskán csepegtetik az ok-okozat összefüggéseket. Hogy a második évad pont ennek az ellensúlyozására, netán alapból így tervezve, ennek a megmagyarázására lett elkészítve, az rejtély marad. Mindenesetre ha a fejezetes dolog meg is maradt, ettől még a második sorozat sokkal emészthetőbb, érthetőbb és jelentősen vérmentesebb, mégis képes fenntartani a feszültséget. Hogy a magyarázat, amit előad, néhol ellentmond az első évadnak, az ugye lehet bug és feature is, én nem próbáltam kibogozni. Az OVA vagy 3. sorozat meg már inkább csak pénzcsinálás, az első rész pure fanservice, a harmadik love-love, a középső viszont legalább hozza a gondolj bele szintet.
Elég nehéz lenne ajánlanom, vagy rövid beszámolót írnom róla, lévén többesélyes a dolog, több "befejezéssel". Olyan álljon neki, aki az ismertetőt olvasva sem riad vissza attól, hogy ez az anime olyan, mintha valaki más játékát nézné, állandó újrakezdéssel és többféle befejezéssel, sok vérrel és keveréssel a történetszálat illetően.

A tökéletesség unalmas.

Zen

Quote from: Selmo on 2010-01-05, 21:16:45
Hogy a második évad pont ennek az ellensúlyozására, netán alapból így tervezve, ennek a megmagyarázására lett elkészítve, az rejtély marad.
Igen.
&fmt=1

Selmo

Queen's Blade (24 rész): Az AA-s ismertető tökéletesen megfogalmazza:
Quote from: AnimeAddictsNem akarok senkit sem áltatni. Ahogy a történet se szárnyal valami magasan, úgy a megvalósítás is elakadt a női domborulatok megformálásánál. A lányok ugye mind bombázók és annyi féle van belőlük, hogy a legkifordultabb ízlésű "urak" is megtalálhatják személyes kedvencüket. Ezen túl viszont se az animáció terén (na jó, a keblek remekül hullámzanak, mikor kell), se zenék vagy világkép terén ne várjunk sokat. Már az első rész is hemzseg a bakiktól, de mindez kit érdekel, ha két félmeztelen nő birkózik közben egymással? Nagyjából azt adja, amit a néző vár tőle. Sok-sok hentai-ba hajló ecchi és perverz jelenet, rendre szerte szakadó ruhákat és millió kivillanó hm... értitek gondolom.
Mivel férfiszereplő elvétve akad, ez elsősorban XY kromoszómásoknak készült. Pár rész agyatlan lazításnak a napi munka után tökéletes. A rengeteg meztelenkedéshez is hozzá lehet szokni, a többi pedig le van írva feljebb.

A tökéletesség unalmas.

Zen

Quotese zenék vagy világkép terén ne várjunk sokat
Wut? Oké, ez csak egy szám de akkoris.
&fmt=1

Próféta

Haruhi 2

Jópofa volt, de kissé lapos. Itt nem csak az E8-ra gondoltam, hanem pl. a Sigh elejére is.
Nem meglepő, hogy mely részeket válogatták az első évadba.

frozenstein

Kodomo no Omocha
Egy nagyon jó shoujo cucc. Az elején volt néhány jelenet, ahol nem tudtam komolyan aggódni a szereplőkért, mert még az átlagosnál is jobban lehetett érezni, hogy úgy is megoldják valahogy. De a végére szépen kikerekedett a sztori, az összes szálat lezárták, vagy kellően pozitív irányban hagyták nyitva. Kicsit hosszú, de a shoujo rajongóknak ajánlom.
10/10