Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Darkstar

Még nem lehet, ha minden igaz
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Quote from: SaiyaGin on 2011-10-10, 12:04:56
Quote from: Cobra on 2011-10-10, 11:35:12
Örülj neki, hogy nem egyből hóeséssel indult az évszakváltás :)

Ez is igaz...

Végülis néhol már árulják a szaloncukrokat, szal jöhet a hó is akár. :D
[reserved]

kada

Ez a csoportos egyszerre hajvágás félelmetes, én is nekiestem picit a sörényemnek pénteken, olyan alsó 20 centi alapon hogy könnyebb legyen szárítani.

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2011-10-10, 15:22:56
Végülis néhol már árulják a szaloncukrokat

Miért nem vagyok meglepve? ::)

Member

Quote from: SaiyaGin on 2011-10-10, 20:30:38
Quote from: NLZ on 2011-10-10, 15:22:56
Végülis néhol már árulják a szaloncukrokat

Miért nem vagyok meglepve? ::)
Csak átcsomagolták a húsvéti tojásokat.

NLZ

Inkább előszedték a tavalyi maradékot. :)
[reserved]

Cloud

Vagy az azelőttit. :D

Kvikveg

Quote from: kada on 2011-10-10, 16:09:02
Ez a csoportos egyszerre hajvágás félelmetes, én is nekiestem picit a sörényemnek pénteken, olyan alsó 20 centi alapon hogy könnyebb legyen szárítani.
Vegulis... en azt vettem magamon eszre, hogy pont nyar vegere van elegem abbol, hogy megsulok a hajamtol. Es igy lesz telre rovid hajam, amit aztan probalok megnoveszteni.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Acchan

Az egyik klubtagunk meg azzal borzolta ma az idegeimet, h kutya kötelességem lett volna a veszteseknek is adni sört az idősek napján rendezett kaszinón (ezen belül én voltam a csocsó játékvezetője), nemcsak szemét módon a nyerteseknek. Miután elzúztam fősulira, a kollégáim nagyjából mindenkinek osztogatták a nyeremény-sert, aki csak a csocsó közelébe merészkedett, és persze hogy rajtam kérik számon azok, akik pont nem kaptak... Azt hittem, hanyatt esek, amikor azt pedzegette a papa, hogy van nekem pénzem (értsd: vegyek neki sört).  :grrr:

És az otpdirekt jelszavamat sikerült egy mozdulattal kitörölnöm a telefonból, szóval, mielőtt észbe kaptam volna már zároltam is magam. Holnap irány az otp.   :falba:

Moha

Quote from: SaiyaGin on 2011-10-10, 09:47:10
Nem lehetne, hogy jövőre az ősz ne júliusban legyen, két nyári hónap között, hanem a nyári és a téli hónapok között? Az elmúlt napok váltása kissé erős volt.
+1
Pont július végén voltunk nyaralni, szinte végig esett, most meg a hirtelen hideg miatt a kirándulásból múzeumozás lett...
Quote from: Acchan on 2011-10-10, 23:34:49
És az otpdirekt jelszavamat sikerült egy mozdulattal kitörölnöm a telefonból
Az ilyesmit a szürkeállományban illik tárolni, nem a telefonban. :haha:

Member

OTP-nél az azonosító a kellemetlen, tulajdonképpen mintha fordítva volna, a jelszó a felhasználó (mert megadhatsz bármit), a név meg a jelszó, mivel egy számsor.

Kraivan

Agressive off:

A csodás legutolsó munkahelyem most háborút akar kicsikarni belőlem.
Történt ugyebár h szakácsként havi 240 órát dolgozva 70ezer ft pénzt adnak.
Augusztusi fizut szeptember végén tudták csak megadni, bár a bérpapír ügyesen szept 6-ra van kinyomtatva.

Azóta kavarodik a szar, ezer felől harapják a céget fizetésképtelenség miatt.
Szept 30-án szóbelileg felmondtam, maradtam még vonakodva egy hetet, h találjanak valakit. Még lehúztam a most hétvégét, h pihenjen a váltósom, ezzel ellenben a próbaidőről véglegesítve lett a szerződésem. (határozatlan idejű szerződésem lett)

szeptemberi fizu sehol, pedig szerződésben 10-i fizetés van írva.

Tegnap este felhív az üzletvezető, h írjak egy levelet amiben felmondok, és hangsúlyozottan elutasítom h ledolgozandó felmondási időmet.
Ezt természetesen nem írom alá, hisz munkaügyi kp-ban ilyen esetben 3 hónapig ellátást nem adnak, mert jogilag cserbenhagytam a céget.

maradt 3 verzió:
1. közös megegyezés
2. felmondok, ám a munkáltató elengedi a hátralévő időt
Ebben a két esetben leszámoljuk a fizetést, kiadja a papírokat, elköszönünk.

Felhívtam a vezetőt h melyik a jobb, mert a harmadik, megmaradt lehetőségre nem vágyik se ő se én, az tuti.
Kijelentette h írjam meg a 2-es verziót, de felejtsem el, h valaha látom a hiányzó fizetésem.

Így maradt a harmadik:
rendkívüli felmondás, mert a munkáltató nem képes teljesíteni a fizetési kötelezettségeit.

Ő ezt nem hajlandó aláírni...
WTF should i do now
/enrage

Cloud

Leverni rajta a pénzt. Amúgy is mi az hogy ne fizet?? :mad:

chilip

és ha perrel fenyegeted meg? elvégre megteheted, nem? nem hajlandó fizetni de nekem szerződésed van vele és te dolgoztál is  :confused:

Nakedape

rendkívüli felmondás előtt elvileg írásban fel kell szólítanod, hogy pótolja mulasztását, és erre időt biztosítasz.
igen megszívattad magad, hogy nem próbaidőben mentél, ha ennyire szívatnak.
a kérdés, hogy miről van papírod (pl fizetés késésről ugye mivel aláírtad a szept 6-ot, csak a mostaniról lehet beszélned..)

de miről szól  a munkaszerződésed, pl? van fekete pénzed amit kockáztatsz, vagy papíron is minden  jár Neked?

mondjuk ha papíron rendes Fizetésen vagy akkor sem hiszem, hogy a 240 óra 70 000 ft-ért aláírható, kissé kicsire jön ki az órabér.
szóval pl elkezdhetsz "csak" annyit dolgozni, amennyi a papírodon van, egy hónapban, a többit oldják meg ők jelzed, h közös megegyezés az ok neked- felmondani meg nem tudom lenne-e alapjuk, hogy betartod a szerződésed.
illetve ha van valami óraelszámolásod, akkor a túlórák kifizetése mint belebegtethető fenyegetés? csak ötletelés. Tehát ilyen vagy aláírjátok és kifizetitek a 70-et, vagy tényleg ha felmondás akkor kifizettetem a túlórákat?
mondjuk ha közbe felszámolják az nehezít, de ha jól tudom a dolgozói bérek az egyik ha nem maga az első teljesítendő követelés.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Szerintem a szokásos módi ment náluk, bejelentették 8 órára, de ledolgozott 12-t, vagy még többet. Most lehet válogatni munkavállalókból, bevállalod vagy mehetsz.
Quote from: Nakedape on 2011-10-11, 15:25:20
mondjuk ha közbe felszámolják az nehezít, de ha jól tudom a dolgozói bérek az egyik ha nem maga az első teljesítendő követelés.
Nekem is így rémlik.

A per szerintem is jó ötlet, alperesként gyanús, hogy a költségeket neki kell állnia, ebbe meg csak nem menne bele.

chilip

benyomhatod hogy: "konzultáltam egy ügyvéddel, és ha nem kapom meg a fizum beperelhetlek és a fizetésen felül te állod a per költségeit is alperesként" :D elég határozott vagy pár nap alatt megkaphatod :D

White SeeD

Érdemes bemenni a munkaügyi a munkaszerződéssel és tanácsot kérni, hogy hogyan kéne megfogalmazni a felmondó levelet és milyen törvények legyenek benne.
Ott úgy ki fognak oktatni hogy csak na.

Mikor az én cégemet perelte be az egyik volt alkalmazott, a per során ilyenek voltak, hogy "gépkocsi juttatása volt", mert 1szer kölcsön lett adva neki egy kocsi, hogy magának tudjon plakátolni.

Szóbeli felmondás meg nem felmondás, hanem  semmi. Előnyadás a másik félnek hogy feltudjon készülni arra hogy jól kibaszon veled.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

.Attila

Quote from: Cloud on 2011-10-11, 15:01:00

Igazi vadkapitalista magyar. Nem is lenne igazi magyar üzletember, ha nem próbálna meg így ügyeskedni.

Member

Hozzáteszem, a leghangosabban az ő szájuk szokott sírni, hogy "AZ INGYENÉLŐK!!".

Cloud

Quote from: .Attila on 2011-10-11, 18:54:33
Quote from: Cloud on 2011-10-11, 15:01:00

Igazi vadkapitalista magyar. Nem is lenne igazi magyar üzletember, ha nem próbálna meg így ügyeskedni.
Végül is...

szpeter

Szinte minden nap rá kell jönnöm,hogy a hülyeség és a bátorság között igen vékony a határ.

Member

Quote from: szpeter on 2011-10-11, 21:03:35
Szinte minden nap rá kell jönnöm,hogy a hülyeség és a bátorság között igen vékony a határ.
Miért írsz be olyan mondatokat, ami kíváncsivá tesz?

Kraivan

Eddigi fejlemények, ill tények:
A szerződésben az szerepel h dolgozunk minimálbérért.

A könyvelőt már az elején megkérdeztem h nekünk nem szakmai minimálbér jár, ami nettó 90k? Szerinte az új törvények alapján: nem. Megtehetik.

Ami miatt belementünk. Újonnan induló hely, és ahogy jön a forgalom, úgy a fizetést is emelik.
Én bevállaltam, mert csárdában szakácsként jobb a referenciád mint bármely gyorskajáldából, emellett ha nő a fizu, akkor csak jó.
Telt múlt az idő, rájöttünk h a főnök segghülye a vendéglátáshoz, de még az alapvető cégvezetéshez sem ért. Az üzleti terve a következő volt:
"Ha Szeged 20 éve üzemelő, mesterszakácsokkal rendelkező belvárosi helye napi 600ezret csinál, akkor mi 300at simán..."
Ez volt szept közepe, ekkor bevágtam a
[spoiler][/spoiler] képet.

40 oldalas beszámolót tudnék írni arról hogy hogy kellene csinálni az üzletet h menjen. Ám az augusztusi fizut is nyögvenyelősen kaptuk meg.

Amúgy 5en már perelik a céget, mert október van és nem láttak még fizut augusztusból, így már folyamatban van a munkaügyi bíróság, és a mai telefonja a közös megegyezésre a következő volt:
"aláírom h te felmondasz, és eltekintek a hátralévő időtől, mert nem kell nekem h tönkretedd az éttermet belülről. A szeptemberi fizetést meg a büdös életben nem adom oda, mert aki cserbenhagy az így jár. És nyugodtan csatlakozhatsz az 5 kollégádhoz a munkaügyi bírósághoz, mert őket se fogom kifizetni, és bedöntöm a céget, és most megmondom h úgy fogok hazudni a munkaügyi bíróságon, h nektek abból semmi jó nem lesz..."
:gyagya:

Most szívesen bemennék a telefonközpontba h van-e telefonos feketedoboz kinyerni az efféle beszélgetést.

1. De sztem bőven elég már az h a szeptemberi fizetést nem adja ide, és neki tetszik, nem tetszik azért a pénzért megdolgoztam szeptemberben.
2. A jelenléti ívben 240 órám van, a fizetési papíron 184. Szinkronizálni bőven elég sztem. Az üzletvezető egyszer beböffentette h az augusztusi jelenléti ív meg sincs, ő nem foglalkozik azzal h megnéze hány órám volt.

Ha meg emberkedni akar, akkor meg a konyháról tudok mit mesélni, mert a szakszerű kialakítástól messze áll. Többek közt azért mondtam fel, mert augusztusi antsz során feladatba kapták h mit kell átalakítani. A csillagszóró hadművelet során decemberben garantált bezárás lesz sztem, mert nem tudja átalakítani.

A münkabírósági kezdeményező kollégához már egyszer odament, levéve a nyakláncát h "ha nem állsz el a pertől, akkor véged"
Most komolyan játszuk azt, kinek van több, debil izomhaverja szegeden?

A próbaidőm azért csúsztam át, mert a váltókollégámnak akartam adni pár pihenőnapot.
Erre közli, h most már látja a trükkömet, mert azért jöttem be hétvégén h végleges szerződésre pályázva megkapjam a munkanélküli segélyt...
Tiszta paranoia már az ürge.

Így holnap megyek munkaügyi jogászhoz, mert neten azt találtam h írjak erre rendkívüli felmondást, hisz nem fizet ki. Már ez alapján end of story.
A mai nap a jogász annyit mondott, csatlakozzak a többiekhez, mert már van hírhedtsége a helynek. És nem csak volt-alkalmazottak részéről.

A kérdés rendkívüli felmondásnál:
Hány példányban írjam, és kinek?
Józan paraszt ésszel arra jutottam h 1: munkáltató, 2: munkavállaló 3: munkaügyi központ

De mint tudjuk a jog meg a logika két külön fogalom...

Member

Ha éppen olyan helyen vagy, elég egy mikrofont tartanod a fülhallgatóhoz, de Juhász Oszkárnak egy második telefonnal is sikerült felvennie a beszélgetést Balázs Józsival, szóval mennie kellene úgyis, ha a párod veled van.

White SeeD

Ehh, sejtettem hogy anyám átfogja olvasni a kérdőívem. Tök komolyan veszi ezt a számlálós bizbaszt. Tisztára kiakadt.
"Mi az hogy otaku?
És ez a neet?
Milyen nyelv az a Canthanian?" :lazza:

Felmondásból legyen több példány, de gondolom gépen írod, bármikor kinyomtatható. Első körben csak 1 kell a munkáltatónak. Ha nem veszi át akkor behívsz tanukat hogy nem vette át / feladod tértivevényesen saját kézbe címezve. Érdemes átlapozni a munka törvénykönyvet és betolni egy két paragrafus hivatkozást. Érdemes többet írni, mint hogy nem fizette ki a fizetést.
Telefonbeszélgetést telefonnal felvenni, magadat bemikrofonozni.

És minél előbb csatlakozz a futó munkaügyi perhez.

Quote from: Kraivan on 2011-10-11, 21:18:41
A próbaidőm azért csúsztam át, mert a váltókollégámnak akartam adni pár pihenőnapot.
Gondolom levontad ebből a tanulságot. Ne szívasd meg magad azzal, hogy másoknak akarsz jót. Én is már hányszor beszoptam ezzel.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Kraivan

QuoteGondolom levontad ebből a tanulságot. Ne szívasd meg magad azzal, hogy másoknak akarsz jót. Én is már hányszor beszoptam ezzel.
:__devil:

Már hogyne:
[spoiler][/spoiler]

Próféta

Tök vicces volt a múlt hét, jöttek külföldi vendégek, mi meg házigazdát játszottunk. Volt várnézés, meg munka után vacsora és dunai hajókázás. Pénteken még idegenvezetőt is játszhattam, mert városnéző sétára vittem a bátor jelentkezőket a pesti oldalon - izgalmas volt kipróbálni magam ilyen szokatlan feladatban. Meg így jobban meggondolva tényleg elég szép város Budapest, amíg az ember csak turistaként látja  :angyali: Viszont az idő lehetett volna jobb...

Quote from: Kraivan on 2011-10-11, 21:18:41
A münkabírósági kezdeményező kollégához már egyszer odament, levéve a nyakláncát h "ha nem állsz el a pertől, akkor véged"
Erre vannak tanúk is?

Darkstar

Quote from: Member on 2011-10-11, 21:36:31
Ha éppen olyan helyen vagy, elég egy mikrofont tartanod a fülhallgatóhoz, de Juhász Oszkárnak egy második telefonnal is sikerült felvennie a beszélgetést Balázs Józsival, szóval mennie kellene úgyis, ha a párod veled van.
Azt ugye tudod, hogy ha így fel is vesz, azzal kitörölheti?

Egyébként meg az ilyen kedves embereket - természetesen csak miután minden szállal elszakadtál tőle - a megfelelő módon lehet nevelni egy kicsit... If you know what I mean
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2011-10-11, 22:26:56
Egyébként meg az ilyen kedves embereket - természetesen csak miután minden szállal elszakadtál tőle - a megfelelő módon lehet nevelni egy kicsit... If you know what I mean
mert az erőszak az aztán megoldás mindenre.
garantáltan nem ér el vele semmit, max annyit, hogy utána az akar visszavágni hasonlóan, amire sztem semmi szüksége Kraivannak, mert úgyis kiderülne, hogy ő intézte.