Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Darkstar

Közben sajnos abbahagyta.
Majd legközelebb...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

motifator

Jááj, DS közbeírt itt az editembe, szal berakom új posztba:

Quote from: Fazék on 2012-01-24, 16:59:53
https://plus.google.com/u/0/111314089359991626869/posts/HQJxDRiwAWq

http://www.digitalmusicnews.com/permalink/2011/111221airvinyl

vajon ennek is köze lehet teljesen véletlenül a megaupload kinyírásához?
Nem tudom, azért a kommentek ebben a threadben árnyalják kicsit a képet: http://www.reddit.com/r/WTF/comments/ou8yy/the_real_reason_megaupload_was_taken_down/
tl;dr: Kim Dotcom egy szélhámos csaló milliomos volt, várható volt, hogy előbb-utóbb börtönben végzi. Persze nyilván, ezek csak kommentek, megfelelő kritikával kell olvasni a dolgot, de azért hozzátesz ez is valamennyit a sztorihoz.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cobra

Cloud: nem tudom megvan-e még a bolt, de a VII. kerületben a (ha jól emlékszem) Hernád utcában van egy kerítésgyártó. Az üzlet a Hősök tere közelében van.
DS: szerintem a tűzoltókat hívd fel, hogy a szomszéd házból sötét, orrfacsaró füst száll fel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kraivan

Csak mi vagyunk párommal, vagy másoknak is duplaannyit kamatozott a diákhitel mint amennyit befizetett?

Szép lesz ez az év is...
Van is normális válasz a "csakazértmertcsak" helyett?

White SeeD

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Próféta

Lythis

Azt hiszem itt a bizonyíték, hogy a kultúrális feljődés töretlen... http://yppm.removed.us/

Cloud

Ez beteg...

Lythis

Tell me about it...
Az érdekel, hogy hogy születik meg valakiben az ötlet, hogy ilyet csináljon?

Also: ezek után wc-re menni marhára nem volt ugyan az ...

Cobra

Egyébként szerintem sima vizet locsolt, mivel színtelen volt a folyadék.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Quote from: Cobra on 2012-01-27, 18:31:33
talán. De ha túl sok folyadékot fogyasztasz (mert pl vizelésre akarod kényszeríteni magadat), akkor eléggé színtelen tud lenni.
[reserved]

Lythis

Quote from: Cobra on 2012-01-27, 18:31:33
Van, amelyiknél nem. Egyébként meg lásd NLZ postját a témával kapcsolatban.

Lythis

[spoiler=RANT] Bemegyek boltba kenyérért hazafelé jövet. Meglátom, hogy akciós a gabonapehely, ha kettőt veszek, féláron van. Woot, nem is kell több, amúgyis fogynak a készletek, veszek kettőt. A kasszánál a kasszás tyúk persze rendesen számláz. Megkérdem, hogy ugyan már miért, mert ha jól vettem ki, akkor ez akciós. "őőő"-zik egyet, és megkérdezi a másik kasszást. Az közli, hogy TEGNAPIG volt az. Mondom az oké, de a cetli még kinnvan, hogy akciós. Szólnak a szeküsnek, az odamegy, odahozza a cetlit a kasszához. Elkezdik vizslatni. Hát igen, akkor nekem van igazam, mert kinn volt... (legalább ezt nem kell elmagyaráznom). De én két különbözőt vettem. Ez vajon arra is? Mert mindkettő fel van sorolva a lapon. Sóhaj. Igen, mindkettő. Akkor mi legyen. Hát akkor visszaadják a felét. Erre elkezdi nekem visszaadni EGY doboz árának a felét. Mondom már bocsi, de ha kettőt számláztatok ki nekem, és fele annyiba kerül, akkor nem egynek a felét kéne visszaadnotok, hanem egynek az árát? Kasszáscsaj lefagy. Igen? Most akkor miért? Csönget a boltvezetőnek, merthogy ő ezt már nem érti. Szeküs odajön, hogy mi a probléma. Ő sem érti. Boltvezető odaér, elmondják neki is. Ő közli, hogy igen, úgy van, ahogy én mondom. Visszakapom az egyik doboz árát, elnézést kérek a fennakadásért, erre a kasszás közli, hogy semmi gond, ő kér elnézést, etc, én meg szépen kisétálok a boltból. End of story. Azért baszki alapfokú matek. Azthittem a pénztárosoknál azért ez ELVÁRÁS, vagy valami ilyesmi....[/spoiler]

Darkstar

pity pity pity, gép kíírja, ő leolvassa.
Hol kell ehhez matek? :D

Amúgy szép, ez mennyi idő volt? :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Acchan

Jobb helyen elnézést kérnek, és odaadják akciósan, mert ők tévedtek. Mesélte az egyik tanárom, hogy egy német üzletben az akciós áruk közé tették a nem akcióst, és ebből lett volna fennakadás a pénztárnál. A boltvezető ment oda elnézést kérni, és megkapta az illető akciós áron a holmit.

Így is lehetne ezt csinálni...

Lythis

Quote from: Acchan on 2012-01-27, 23:10:28
Jobb helyen elnézést kérnek, és odaadják akciósan, mert ők tévedtek. Mesélte az egyik tanárom, hogy egy német üzletben az akciós áruk közé tették a nem akcióst, és ebből lett volna fennakadás a pénztárnál. A boltvezető ment oda elnézést kérni, és megkapta az illető akciós áron a holmit.

Nem azon volt a para, hogy nem kaptam meg akciósan. Kinn van a cetli, akkor érvényesnek minősül, ennyi eszük azért volt :)

Quote from: Darkstar on 2012-01-27, 23:07:22
Nem mértem. cca. 5 perc kb.

Darkstar

Quote from: Acchan on 2012-01-27, 23:10:28

Ha kint van a cetli vagy rossz ár van a terméken, oda KELL adniuk. Ez nem jóindulat kérdése.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

szpeter

Iskolám közeli CBA-ban ezt olyan szinten játsszák h az elképesztő. Szerintem direkt rakják ki egy nagy fehér papírra, öles betűkkel h mekkora akció van, aztán a kasszánál megkaphatjuk "Ja bocs ez már lejárt" szöveget. Ezzel szerintem a azokra mennek rá, akik egye fene alapon megveszik a terméket ha már levették a polcról. De nagyon gyakran eljátsszák, igaz, van olyan is hogy egy termék olcsóbb a kasszánál mint kiírva :D Ezek az infók aztán gyorsan elterjednek és szépen bevásárolunk  :haha:

Member

Quote from: szpeter on 2012-01-28, 01:05:15
De nagyon gyakran eljátsszák, igaz, van olyan is hogy egy termék olcsóbb a kasszánál mint kiírva :D Ezek az infók aztán gyorsan elterjednek és szépen bevásárolunk  :haha:
Ez tuti csak a marketing része.

Kraivan

Quote from: Darkstar on 2012-01-27, 23:07:22
pity pity pity, gép kíírja, ő leolvassa.
Hol kell ehhez matek? :D

Sok pultos se tud nagyon számolni, pedig visszaadni pénzt sem egy nagy matek.
Sokan elkezdenek fejben számolni, pedig pénzt visszaadni kb így néz ki:

2716 ft-ot kell fizetni adnak 5000-et.
Sokan amit elkezdenek számolni:
5000
-2716=
______
...loading...

Holott a teendő a következő:
adok 5 ft-ot -> 2720
edok 10+20+50-et -> 2800
adok 200-at -> etc

és annyiszor látom h le vannak blokkolva az a) procedúra miatt, és mekkora fagyást lehet néha okozni ha adsz még aprót, h kerek összeget adjon vissza, vagy úgy adsz aprót h nem kerek hanem 50 a vissza vége. (pl 2870-re adsz 3020 ft-ot)

Member

Akkor nem csak én adok úgy, hogy százasig kereket kelljen visszaadnia. 2415, adok 3015-öt, 600 vissza. Hozzá vannak szokva, hogy mindenki 10k-t dob nekik.

.Attila

A legtöbb helyen azt látom már, hogy be kell ütni a fizetett összeget is, így a gép kiírja a visszajárót.
Az időt inkább az viszi el, hogy a vásárló (beleértve engem is) keresgeti a pénzét.

Kraivan

Quote from: .Attila on 2012-01-28, 13:41:45
A legtöbb helyen azt látom már, hogy be kell ütni a fizetett összeget is, így a gép kiírja a visszajárót.
Az időt inkább az viszi el, hogy a vásárló (beleértve engem is) keresgeti a pénzét.
Az egyszerűbb kasszáknál is van ilyen, csak ott kevesen ismerik a megfelelő kombinációt.
De nagyáruházakban igen. pontos összeget kell ütni.
Így a nagy kérdésre a válasz:
Bolti eladónak MÁR nem kell matek. Olvasni tudjon és megszámolni.

Ha valaki tud számolni, az tudja mit lehet lenyúlni. :D

Vendéglátásban sajna mocskos trükkök vannak. 2-3 pultoskollégát zavartunk már el a rutinja miatt.
Sok helyen azt tanítják, hogy kell a részeg embert lehúzni. mi szégyelltük magunkat h kolléga 1 sört este 9kor 300-ért adott, hajnal 2kor meg mikor mindenki jó hangulatban volt, rászóltunk h köszönjük a részvétet, mert nem emeltük 800ra a sör árát.

rosszabb verzió, amikor empátiai harcviselés folyik:
Csaj pultos, akinek feladata h meghívassa magát egy jagerre, de a saját jageres üvegében kóla van, így a vendéggel kifizettetnek egy 500 ft-os feles kólát.

A legalja amikor az otthagyott italokat még egyszer el akarják adni.

Nálunk csak punk sör volt: sörcsapolás során "felesleges", vagy elvárásoknak nem megfelelő söröntés: túl habos volt mert friss hordócsere volt és deci sörre 4 dl hab ment. De tájékoztatuk a vendéget h mi az és harmad vagy negyedáron adtuk. Amúgy lefolyóba ment volna.
nem véletlen volt punk sör. van aki azt akart kérni, de mondtuk h nem szándékosan van ilyen. Nálunk a szar szériát ki kell fogni, nem tervezzük. XD

Nem tudom miféle helyek ezek, mert idáig ahol én dolgoztam megvetették az ilyet. az eddigi munkáltatóim vagy becsülték a vendéget, és törzsvendégi gárdát óhajtott kiépíteni, vagy inkább az alkalmazottan spórolt nem a vendégen.
Ám beszéltem volt pultosokkal h mit csináltattak velük.

Ám ha számolni tudsz, és te standolsz, akkor lelkiismeretes és becsületesen egy kellemes plusszra szert tudsz tenni.
Mondjuk rendszeretettség is kell hozzá.

Amikor nagy standolás közben feltűnt h van egy igen régies sörkészlet/italkészlet. Szav idő vígan jó volt, csak nem ment. Több hónapja áll a por.
Akkor két lehetőség volt:
vagy személyzet elfogyasztotta, vagy akciózva eladtuk.
Ha jó alapanyagnak valamihez, akkor meg vagy kaja, vagy koktél lett belőle.

Pl vaslap begyújtva, fűszeres pácolt hús, sörrel locsolgatva. :D
Resistance is futile.

.Attila

Itt általános tendencia, hogy egyre kevesebbet kell tudni.
Ennek nagyon egyszerű oka van: a nívós állásokat a külföldiek megtartják maguknak és azt dobálják ide, ami nekik már büdös. Így kerülnek ide a kevés szakértelmet igénylő idegőrlő robotmunkák.

Acchan

http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2012/1/20/Az_emberi_elme_eleg_univerzalis__felveteliz_IZ6DM1

Hasselhoffman meg igazán rágyúrhatott volna annak idején a wc-s néni pozícióra inkább.  ::)

kikuchiyo

Indexes reklám teszt beltéri minihelikopterekről

Apukámnak vettünk egy hasonlót karácsonyra, de nem nagyon vált be. Gyakorlatilag irányíthatatlan, és a második ütközésnél már törik, elhajlik, szétjön valamije.

szerk: a macska tényleg halálra rémül tőle.
Failure is the default option

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2012-01-28, 20:21:13
Apukámnak vettünk egy hasonlót karácsonyra, de nem nagyon vált be. Gyakorlatilag irányíthatatlan, és a második ütközésnél már törik, elhajlik, szétjön valamije.

Minden bizonnyal azért, mert nem a http://www.speedshop.hu/ -tól vettétek.