Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Tegnapi nap kileptem a ceg kapujan, 10 masodperc mulva leszakadt az eg meg jobban.
Leszalltam otthon a buszrol, mar esett de fel percen belul omlott.
Ha nem is vagyok esoisten, de valamelyikkel valami telepatikus kapcsolatom lehet.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Quote from: White SeeD on 2013-06-25, 17:08:18
Mai nap sem rosszabb mint a tegnapi. 1 délelőtt alatt leamortizáltam a vadonatúj laptopom.
Miért is kapok fan error üzenetet mikor 100%-ban teker a fan hideg levegőt?
Ennek mi köze hozzád? Egyébként meg nézz frissebb biost.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

Quote from: Cobra on 2013-06-25, 18:28:26
Ennek mi köze hozzád? Egyébként meg nézz frissebb biost.

Természetes hogy miattam ment tönkre. Én és a magas balszerencserátám.

Bios a legfrissebb volt/van benne, 5 órán át nem is volt semmi baja pedig jópárszor ki be lett kapcsolva.
Most viszont addig sem jutok el, hogy egy failsafe biost be tudjak rajta indítani mert bekapcsolás után 3 másodperccel kikapcsol :comp:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

Kicsit nézegettem a statisztikákat.
2007hez képest kicsit lelassult a fórum.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Quote from: Pr3d4k1ng on 2013-06-21, 21:26:32
Quote from: Acchan on 2013-06-21, 20:34:23
Tegnapelőtt nyújtottam be a jelentkezésem egy állásra, aminek tegnap volt a határideje, és ma már el is utasítottak.  :he:

De legalább válaszra méltattak!

[spoiler=pic][/spoiler]

Magyarország jobban teljesít.
És tényleg. Hétfőn küldtem email-t, kedden értesítettek, ma voltam interjú első fordulón. Még a héten értesítenek az eredményről, ha továbbjutottam jövőhéten második kör. :eek:
[spoiler=pic][/spoiler]

Darkstar

Milyen meló? Második kör AC?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Acchan

Quote from: frozenstein on 2013-06-26, 17:22:57
Quote from: Pr3d4k1ng on 2013-06-21, 21:26:32
Quote from: Acchan on 2013-06-21, 20:34:23
Tegnapelőtt nyújtottam be a jelentkezésem egy állásra, aminek tegnap volt a határideje, és ma már el is utasítottak.  :he:

De legalább válaszra méltattak!

[spoiler=pic][/spoiler]

Magyarország jobban teljesít.
És tényleg. Hétfőn küldtem email-t, kedden értesítettek, ma voltam interjú első fordulón. Még a héten értesítenek az eredményről, ha továbbjutottam jövőhéten második kör. :eek:
[spoiler=pic][/spoiler]
:3x3:

Hajrá, hajrá! :)

.Attila

Quote from: Darkstar on 2013-06-26, 17:33:53

AC-ról jut eszembe.
Egyszer első körben(!) behívtak AC-ra, aztán írattak velünk egy kompetenciatesztet.
Ott ülök wtf módban és nézem, hogy egy tanácsadó cég(!) AC címen kompetenciatesztet írat. És ez egy neves nemzetközi cég.

Darkstar

Magyarország, én így szer-
Faszom az egészbe, tűnök el, ahogy lehet... Egyszerűen már fizikai rosszullét fog el ettől az egésztől.

Másik

WHAT THE FUCK
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2013-06-26, 18:51:57
Magyarország, én így szer-
Faszom az egészbe, tűnök el, ahogy lehet... Egyszerűen már fizikai rosszullét fog el ettől az egésztől.

Másik

WHAT THE FUCK
sztem ez teljesen normális egy olyan országban, ahol az egyik legnépszerűbb portálon olyan magukat újságírónak tituláló emberek dolgoznak, akik egy bekezdést sem tudnak leírni helyesírási hibák nélkül.
bocsánat, még olvasom a cikket, de egyszerűen nem bírtam elmenni e mellett szó nélkül.

Darkstar

Igen, sokkal jobb lenne a helyzet helyesírási hibák nélkül...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2013-06-26, 20:50:10
Igen, sokkal jobb lenne a helyzet helyesírási hibák nélkül...
tényleg elmagyarázzam, vagy csak trollkodsz?

Nakedape

[spoiler][/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Fazék on 2013-06-26, 19:21:03Másik
cikk elolvasva, meg még pár cikk, és egyértelmű a helyzet, semmi meglepő.
0 törődés az ország jövőjével, csakis a saját zsebük, és max még a párt jövője érdekli őket, de a többi magasról leszarva. eszükbe se jut elgondolkodni hosszútávú következményekről, de még a rövidtávúak megbecslése is túllép a felfogóképességükön.

Domi: nem is rossz ötlet. gondolatban elraktározva. :D

Cobra

Darkstar

Quote from: Cobra on 2013-06-27, 15:21:55
http://index.hu/gazdasag/2013/06/27/idegenforgalmi_ado/  :wtf:
Ez ugyanaz a szint, mint amikor valaki rokontol kap ajándékba pénzt (ami ugye mar adózott egyszer) es x összeg (100k?) felett ennek ellenére megint adózni kell belőle.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Van némi félreértés azt hiszem a törvények értelmezésében.
A törvény szerint csak üzletszerű gazdasági tevékenység keretében nyújtott szálláshely szolgáltatás esetében kell ifát fizetni. Ha te a saját nyaralódban nem folytatsz üzletszerű gazdasági tevékenységet, akkor a vendégeidnek sem kell ifát fizetnie.

QuoteAdókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt.

A vendégéjszaka: a kereskedelmi és a magánszálláshelyen a külföldi a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma. A szálláshelyen tartózkodó vendégek száma szorozva az általuk eltöltött éjszakák számával.

Szálláshely: a szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából létesített vagy használt épület, önálló rendeltetési egységet képező épületrész vagy terület.

Szálláshely-szolgáltatás: az üzletszerű gazdasági tevékenység keretében rendszerint nem huzamos jellegű, éjszakai ott-tartózkodást, pihenést is magában foglaló tartózkodás céljára szálláshely nyújtása és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatások nyújtása.

Cobra

A bemásolt szövegben nincs benne, hogy csak az üzletszerű elszállásolásra vonatkozik, az Index cikkéből pedig pont az derült ki, hogy akkor is megbüntethetnek, ha ismerősök alszanak nálad ingyen.

.Attila

A bemásolt szövegben ott van, hogy arra vonatkozik.

Vendégéjszakáért kell fizetni -> vendégéjszaka szálláshelyen van -> szálláshely az, ahol szálláshely-szolgáltatás folytatása van -> szálláshely-szolgáltatás pedig üzletszerű gazdasági tevékenység révén jön létre => vendégéjszaka (és így ifa fizetés) alapfeltétele az üzletszerű gazdasági tevékenység.

Kvikveg

Aha, akkor ezert irta valahol valaki, hogy amikor az ugyvedjet kezdte emlegetni akkor eltakarodtak.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

frozenstein

Quote from: Darkstar on 2013-06-26, 17:33:53
Andrássy úton szeptemberben nyíló luxusboltba raktáros: ez itt. Raktár már van, akár azonnal is lehet kezdeni.

Most utána kellett néznem mi az az AC :redface:. Nem hiszem, csak annyit mondtak a második forduló személyes interjú, ahol majd többet beszélhetünk magunkról. Az elsőben volt egy csoportos feladat, beszélhettünk röviden magunkról, kitöltettek velünk pár tesztet, meséltek a munkáról, lehetett feltenni kérdéseket és ennyi.

szerk: AC link végigolvasva, ez alapján az első forduló az is lehetne, lol. Nem volt semmi extra. :3x3:

Fazék

nos. szarkazmussal, poénkodással csak óvatosan gyerekek:

http://gawker.com/teen-faces-years-in-prison-for-sarcastic-comment-he-m-598970268

szerk:
http://www.ibtimes.com/league-legends-lol-player-rages-facebook-gets-thrown-prison-1326409

egy kicsit jobb cikk, tisztábban vázolja a kiinduló helyzetet.
így már tényleg érthető, hogy valami pánikolósabb ember följelentette, de az eljárás ettől még nevetséges.

Cobra

Mondjuk vicces, hogy őt csukták le terrorizmusért, amikor pont amit a hatóságok csináltak, az a terrorizmus.

frozenstein

Ma délelőtt hívtak, jövőhét kedden mehetek második fordulóra, annyit mondtak félórás lesz az egész.

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2013-06-28, 12:54:10
nos. szarkazmussal, poénkodással csak óvatosan gyerekek:

http://gawker.com/teen-faces-years-in-prison-for-sarcastic-comment-he-m-598970268

szerk:
http://www.ibtimes.com/league-legends-lol-player-rages-facebook-gets-thrown-prison-1326409

egy kicsit jobb cikk, tisztábban vázolja a kiinduló helyzetet.
így már tényleg érthető, hogy valami pánikolósabb ember följelentette, de az eljárás ettől még nevetséges.
Minositi az USAt.

Cloud

.Attila

Azt a Chevyt a képen szó nélkül vinném.

Darkstar

Quote from: .Attila on 2013-06-28, 22:05:47
Azt a Chevyt a képen szó nélkül vinném.
Indulj az aukción.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Szerinted mennyiért viszik majd el? Talán az egész országban nincs ilyen keveset futott példány, de talán még a kontinensen sem. :D

De amúgy nem értem, hogy lehetett csak így elhagyatva a kereskedés? Ott kinnt nincsenes csövesek meg guberálók akik ezer éve kifosztották volna az egészet?

Flaser

Quote from: Cloud on 2013-06-28, 22:49:16
Szerinted mennyiért viszik majd el? Talán az egész országban nincs ilyen keveset futott példány, de talán még a kontinensen sem. :D

De amúgy nem értem, hogy lehetett csak így elhagyatva a kereskedés? Ott kinnt nincsenes csövesek meg guberálók akik ezer éve kifosztották volna az egészet?

Mindkettő van, de olyan rendőrség is, aki simán összever ha nem húzod el a csíkot, mert "nem illesz a környékre".
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."